-
Ο χρήστης dennisd έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται μία τέτοια επίθεση στο καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας, ακόμα και σήμερα 5 χρόνια μετά την εμφάνση του.Από τα 1400 κ.εκ. ξεχωρίζει (με κάποιες μικρές παραχωρήσεις στο θέμα κινητήρα), λόγω της πολύ καλής ποιότητας υλικών και κατασκευής θυμίζοντας περισσότερο μικρή BMW και της άριστης αξιοπιστίας του.Από πλευράς κρατημάτων κλπ.,έχει γινει συνειδητη επιλογή μαλακών αμορτισέρ-ελατηρίων με στόχο την άνεση(λάθος κατα τη γνώμη μου).Παρόλα αυτά τα όρια του αυτοκινήτου είναι πολύ υψηλά χάρη και στα 205/55/16 λάστιχα που φοράει πλεόν.Τα φρένα του είναι σχεδόν τέλεια και χάρη στο κοντό κιβώτιο καλύπτει το μικρό εύρος λειτουργίας του κινητήρα.
Αντίθετα ο ανταγωνισμός βγάζει άθλια κατασκευαστικά αυτοκίνητα( π.χ. 307), μα κακή λειτουργία ανάρτησης(καθήστε στο πίσω κάθισμα ενός Άστρα και θα με θυμηθείτε) και φτηνιάρικη εικόνα εσωτερικού (Άστρα, Φόκους).
Ουσιαστικά το μόνο αυτοκίνητο που αξίζει να σε βάλει σε δίλημμα στην συγκεκριμένη κατηγορία αυστηρά είναι το Φόκους στα 1600 κ.εκ.Φιλικά
Αθλιο κατασκευαστικα 307;
φτηνιαρικη εσωτερικη εικονα Astra και Focus;
Θα μας τρελανουν!!!!!!!!!!!!!
Παντως εγω πηρα αυτοκινητο και οχι Golf!!!!!!!!!!!!!!! -
Αφήστε τα... Για να δείτε πόσο με έπεισαν 3,5 χρόνια με το Golf της μαμάς για την Γερμανική ποιότητα, πήρα 206, χωρίς καν να σκεφτώ το γερμανικό του αντίστοιχο...
Πάντως, στην εταιρεία έχουμε Astra και το οδηγάω που και που. Το είχα οδηγήσει καινούργιο (1200 χλμ στο κοντέρ) και πριν από λίγο που το ξαναοδήγησα (με 12500 χλμ) είδα μεγάλες διαφορές στην λειτουργία της ανάρτησης. Ενώ όταν ήταν καινούργιο με είχε εντυπωσιάσει (τηρουμένων των αναλογιών), τώρα, μετά από 10000χλμ, με απογοήτευσε. Το αυτοκίνητο ήταν νευρικό και οι ανωμαλίες γινόταν πολύ πιο αισθητές, ενώ υπήρχε και έντονος θόρυβος από την ανάρτηση. Ίσως ο οδηγός του το γ***ει, αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει ΤΑ χιλιόμετρα...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αφήστε τα... Για να δείτε πόσο με έπεισαν 3,5 χρόνια με το Golf της μαμάς για την Γερμανική ποιότητα, πήρα 206, χωρίς καν να σκεφτώ το γερμανικό του αντίστοιχο...Πάντως, στην εταιρεία έχουμε Astra και το οδηγάω που και που. Το είχα οδηγήσει καινούργιο (1200 χλμ στο κοντέρ) και πριν από λίγο που το ξαναοδήγησα (με 12500 χλμ) είδα μεγάλες διαφορές στην λειτουργία της ανάρτησης. Ενώ όταν ήταν καινούργιο με είχε εντυπωσιάσει (τηρουμένων των αναλογιών), τώρα, μετά από 10000χλμ, με απογοήτευσε. Το αυτοκίνητο ήταν νευρικό και οι ανωμαλίες γινόταν πολύ πιο αισθητές, ενώ υπήρχε και έντονος θόρυβος από την ανάρτηση. Ίσως ο οδηγός του το γ***ει, αλλά το αυτοκίνητο δεν έχει κάνει ΤΑ χιλιόμετρα...
κατα την γνωμη μου τα αμορτισερ πρωτης τοποθετησης στα περισσοτερα καθημερινα αυτοκινητα ειναι επιεικως απαραδεκτα και πρεπει να αντικαθιστωνται το συντομοτερο απο after market αναλογα του οδηγικου στυλ και των επιθυμιων του οδηγου τους.
-
Εχω την εντύπωση οτι Golf οδηγούν γυναίκες (απο αυτές που δεν γνωρίζουν και πολλά) και αντρες οι οποίοι μόλις πήραν το δίπλωμα και δε ξέρουν, μόλις πήραν το πρώτο αυτοκίνητο και δε ξέρουν, και γενικώς άνθρωποι που δε ξέρουν.
Αυτή είναι η εντύπωση πυ έχω σχηματίσει απο κάποια παραδείγματα που έχω.
Πάρε Golf γερμανικό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μου θυμίζει ψυγείο. Με ρόδες.
Και λάστιχο 80 προφίλ. Αντε γειά.
-
[list:271fnqm5]Δε θα μπω στον κοπο να επαναλαβω τα ιδια[/list:u:271fnqm5][list:271fnqm5]Απλα μια ερωτηση..........[/list:u:271fnqm5][list:271fnqm5]Γιατι απ το 1976 ολοι μα ΟΛΟΙ ασχολουνται με το GOLF, ειτε θετικα ειτε αρνητικα μεχρι και σημερα αλλα θα ασχολουνται και μεχρι........αιωνια [/list:u:271fnqm5][list:271fnqm5]Πουθενα δεν εχω δει αντιστοιχα ερωτηματικα και αποριες για αλλο μοντελο.Πχ γιατι δεν αναφερετε η corrola?Oταν ενα αυτοκινητο δεν αξιζει ουτε καν ασχολεισαι μαζι του [/list:u:271fnqm5]
-
Εγώ απλά επαναλαμβάνω
Γενικότερα παιδιά περί ορέξεων κοκορέτσι......
Εγώ πάντως τα 150 αλογάκια του Golf IV που μου κάνουν παρέα από το 1999 τα βρίσκω ικανοποιητικά δεν με έχουν στεναχωρήσει ποτέ, στρίβουν όπως πρέπει, επιταχύνουν όσο και όταν μου χρειάζεται (ξέρετε τι ωραία επιταγχύνουν από τα 150 στα 200 με 5η, χωρίς καν να κατεβάσεις ταχύτητα) και φυσικά σταματάνε άψογα.Το δίπλωμα μου το έχω μια εβδομάδα και έχω κάνει 250,000 χλμ. συνολικά με τέσσερα διαφορετικά αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
οι πληροφορίες σου g60 τι λένε για το καινούριο?8α είναι καλό ή θα εκμεταλλευτεί το διάστημα ως το νέο φόκους?
η διαφήμιση δυσφήμιση δεν ήταν αντάξια του ονόματος του γκολφ κακά τα ψέματα....επίσης δεν θα έπαιζε πουθενά αλλού στην ευρώπη και απότι φαίνεται είναι ελληνικής έμπνευσης....αν ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω ας πει να μη κάνω υποθέσεις...ρόλο παίζει και η νοοτροπία του έλληνα!!!Τί εννοείς με το δεν θα έπαιζε στην ευρώπη? αν εννοείς το γεγονός ότι δείξανε φευγαλέα τμήμα από το 307 σε πληροφορώ πως είναι θέμα νομοθεσίας. Σε πολλές χώρες της ευρώπης επιτρέπεται η συγκριτική διαφήμιση, εκεί να δείς τί γίνεται, μάλιστα πριν τρία χρόνια περίπου γινόταν διαφημιστικός 'πόλεμος' μεταξύ των ΤΤ και SLK με πολλές μπηχτές.Στην Ελλάδα αντιθέτως δεν επιτρέπεται η συγκριτική διαφήμιση γι'αυτό δείξαν ελάχιστα το ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και εννοείται όχι την μάρκα.Επίσης η VW αναθέτει τους διαφημιστικούς της λογαριασμούς σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες όπου κάθε παράρτημά της διοικείται από ευρωπαίους και αμερικάνους οπότε υπάρχει και η ανάλογη 'ξένη' νοοτροπία.
Έλεος πια με την νοοτροπία του Ελληνα -
Ο χρήστης geozax έγραψε:
Äåí ìðïñþ íá êáôáëÜâù ãéáôß ãßíåôáé ìßá ôÝôïéá åðßèåóç óôï êáëýôåñï áõôïêßíçôï ôçò êáôçãïñßáò, áêüìá êáé óÞìåñá 5 ÷ñüíéá ìåôÜ ôçí åìöÜíóç ôïõ.Áðü ôá 1400 ê.åê. îå÷ùñßæåé (ìå êÜðïéåò ìéêñÝò ðáñá÷ùñÞóåéò óôï èÝìá êéíçôÞñá), ëüãù ôçò ðïëý êáëÞò ðïéüôçôáò õëéêþí êáé êáôáóêåõÞò èõìßæïíôáò ðåñéóóüôåñï ìéêñÞ BMW êáé ôçò Üñéóôçò áîéïðéóôßáò ôïõ.Áðü ðëåõñÜò êñáôçìÜôùí êëð.,Ý÷åé ãéíåé óõíåéäçôç åðéëïãÞ ìáëáêþí áìïñôéóÝñ-åëáôçñßùí ìå óôü÷ï ôçí Üíåóç(ëÜèïò êáôá ôç ãíþìç ìïõ).Ðáñüëá áõôÜ ôá üñéá ôïõ áõôïêéíÞôïõ åßíáé ðïëý õøçëÜ ÷Üñç êáé óôá 205/55/16 ëÜóôé÷á ðïõ öïñÜåé ðëåüí.Ôá öñÝíá ôïõ åßíáé ó÷åäüí ôÝëåéá êáé ÷Üñç óôï êïíôü êéâþôéï êáëýðôåé ôï ìéêñü åýñïò ëåéôïõñãßáò ôïõ êéíçôÞñá.
Áíôßèåôá ï áíôáãùíéóìüò âãÜæåé Üèëéá êáôáóêåõáóôéêÜ áõôïêßíçôá( ð.÷. 307), ìá êáêÞ ëåéôïõñãßá áíÜñôçóçò(êáèÞóôå óôï ðßóù êÜèéóìá åíüò ¶óôñá êáé èá ìå èõìçèåßôå) êáé öôçíéÜñéêç åéêüíá åóùôåñéêïý (¶óôñá, Öüêïõò).
ÏõóéáóôéêÜ ôï ìüíï áõôïêßíçôï ðïõ áîßæåé íá óå âÜëåé óå äßëçììá óôçí óõãêåêñéìÝíç êáôçãïñßá áõóôçñÜ åßíáé ôï Öüêïõò óôá 1600 ê.åê.ÖéëéêÜ
Áèëéï êáôáóêåõáóôéêá 307;
öôçíéáñéêç åóùôåñéêç åéêïíá Astra êáé Focus;
Èá ìáò ôñåëáíïõí!!!!!!!!!!!!!
Ðáíôùò åãù ðçñá áõôïêéíçôï êáé ï÷é Golf!!!!!!!!!!!!!!!Ïëïé áõôïé ïé êáôáóêåõáóôåò äåí åâáëáí ðïôå ëáóôé÷á äéáóôáóåùò ...../80/13 R óå åêäïóç 1400
Ïóï ãéá ôá 205/55/16ìå áõôá êñáôáíå êáé ïé âáñêåò -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το δίπλωμα μου το έχω μια εβδομάδα και έχω κάνει 250,000 χλμ. συνολικά με τέσσερα διαφορετικά αυτοκίνητα
Και εγώ έχω πάνω απο 500,000 χλμ δεν είμαι ταξιτζής, ουτε επαγγελματίας και δεν έχω οδηγήσει ποτέ Golf.
Γκολφ. δηλαδή αμάξι να πηγαίνεις για γκολφ.??? Συντηρητικούρα.
-
ôåóô ãéá óùóôç ðñïâïëç
-
Πού είναι το post μου? κι εδώ προβλήματα
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:3kp4qvch]Απλα μια ερωτηση..........[/list:u:3kp4qvch][list:3kp4qvch]Γιατι απ το 1976 ολοι μα ΟΛΟΙ ασχολουνται με το GOLF, ειτε θετικα ειτε αρνητικα μεχρι και σημερα αλλα θα ασχολουνται και μεχρι........αιωνια [/list:u:3kp4qvch]Γιατί υπάρχουν κάποιοι που με πάθος υποστηρίζουν το Golf και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Όμως η 'δράση' γεννά 'αντίδραση' και κάπως έτσι γίνεται ντόρος.
Εγώ έχω άλλη απορία. Γιατί οι πωλήσεις του Bora, που είναι η sedan έκδοση του Golf, κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα; Αν αντί για Bora το συγκεκριμένο μοντέλο λεγόταν Golf θα είχε πολύ υψηλότερες πωλήσεις κατά την άποψη μου, καθώς οι περισσότεροι αγοράζοντας Golf αγοράζουν ένα 'όνομα'.
[list:3kp4qvch]Πουθενα δεν εχω δει αντιστοιχα ερωτηματικα και αποριες για αλλο μοντελο.Πχ γιατι δεν αναφερετε η corrola?Oταν ενα αυτοκινητο δεν αξιζει ουτε καν ασχολεισαι μαζι του [/list:u:3kp4qvch]
Μόλις ασχολήθηκες με την Corolla!
-
ασκοπο ποστ για να επιτυχω ανανεωση τις σελιδας του θρεντ
ρε τι παθαμε
-
áõôïêéíçôï Þ Golf
ÖõóéêÜ áõôïêßíçôï -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ απλά επαναλαμβάνω
Γενικότερα παιδιά περί ορέξεων κοκορέτσι......
Εγώ πάντως τα 150 αλογάκια του Golf IV που μου κάνουν παρέα από το 1999 τα βρίσκω ικανοποιητικά δεν με έχουν στεναχωρήσει ποτέ, στρίβουν όπως πρέπει, επιταχύνουν όσο και όταν μου χρειάζεται (ξέρετε τι ωραία επιταγχύνουν από τα 150 στα 200 με 5η, χωρίς καν να κατεβάσεις ταχύτητα) και φυσικά σταματάνε άψογα.Το δίπλωμα μου το έχω μια εβδομάδα και έχω κάνει 250,000 χλμ. συνολικά με τέσσερα διαφορετικά αυτοκίνητα
συμφωνω με την αρχικη σου τοποθετηση μονο σαν........... χορτοφαγος θα πω ''περι ορεξεως κολοκυθοπιττα''
αλλα εχω μια απορια ......τι εννοεις λεγοντας ............''το διπλωμα μου το εχω μια εβδομαδα και εχω κανει 250,000χλμ. συνολικα με τεσσερα διαφορετικα αυτοκινητα'';;;;;;;;;;
επειδη ειναι λιγο ασχετο με το θεμα του θρεντ ειναι ομως μαλλον λιγο ......''ενδιαφερον'' ,θα ελεγα, εφ'οσον το επισημαινεις να το διευκρινησεις λιγο γιατι σιγουρα κατι θες να μας πεις με αυτο!!!!!!
-
80άρι λάστιχο είδα τελευταία φορά σε αγροτικό, καθώς και σε Volvo των τελών της δεκαετίας του '70. Από εκεί κι έπειτα, δεν ξαναείδα κάτι τέτοιο.
Αλλά να βάζεις 205/55R16 σε 1400άρι 75 ίππων; Τόση λίγη εμπιστοσύνη έχει η VW στις αναρτήσεις του Golf ή είναι τόσο άσχετοι αυτοί που τις ρυθμίζουν;
-
Δεν λέει τίποτα όπως και πολλά απο τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν γύρω μας.
Το τι λένε οι διαφημίσεις στα @@@@ μου. Μήπως κάποιοι κοιτάτε τις διαφημίσεις πριν πάρετε αυτοκίνητο?
Τι παει να πει μύθοι? Αυτά είναι για γραφικούς.
Εμένα τα αυτοκίνητα μου, μου αρέσουν με εξυπηρετούν και δεν με έχουν απογοητεύσει.
Δεν σου λέω πάρτο ή μην το πάρεις. Και να το θεωρεί κάποιος κουβά ή ψυγείο με ρόδες πάλι δεν με απασχολεί. Εγώ να δεις πόσα αυτοκίνητα θεωρω κουβάδες. Επίσης θεωρώ ότι το αυτοκίνητο αποτελεί προέκταση του μυαλού που έχει κάποιος, όταν το αγοράζει μόνος του συνειδητά και δεν του το έχουν παραχωρήσει
Για κάποιον που μένει σε πόλη θεωρώ ότι πρέπει να έχει ένα μικρό οικονομικό ΙΧ για την πόλη και ένα καλό από 1,800 cc και πάνω για ταξίδια. Τα ενδιάμμεσα από 1,300cc - 1,600cc είναι μοντέλα που πουλάνε μόνο στην Ελλάδα. -
που το θυμηθηκατε αυτο το θρεντ? κανα νέο απο γκολφ 5 έχουμε γιατι αυτό μαλλον μας τελειωσε πριν την ώρα του...
-
Άμα περίμενα από τις διαφημίσεις να πάρω αυτοκίνητο... Χαιρετίσματα!
-
κάτι πάει στραβα ή μου φαινεται..?
δοκιμαστικο 1, 2,3,
GOLF!Kαταρρίφθηκε ο μύθος?