-
ΥΓ. Οι θέσεις μου είναι καθαρά προσωπικές.
Δεν αντιπροσωπεύω καμία επίσημη αρχή, ή θέση.
Απλά αναφέρω ότι μου υπαγορεύει η λογική μου! -
Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ .....ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ Κ.Τ.Λ.
ΦΙΛΑΚΙΑ -
Η διαδικασία έχει περίπου όπως την εξήγησε ο takinen, δηλ. σε κάθε αγώνα επιλέγονται ποιά αυτοκίνητα θα ελεγχθούν στο τέλος. Προφανώς και δεν είναι δυνατό να ελεγχθούν όλα τα αυτοκίνητα.
Αν όμως έρθει κάποιος αγωνιζόμενος και υποδείξει πως κάποιος άλλος είναι παράνομος σε κάτι, το αν θα ελεγχθεί αυτό το κάτι εξαρτάται από τη δυνατότητα του ελέγχου. Αν δηλ. (έχει γίνει) ειπωθεί πως ο τάδε φοράει χταπόδι σε Ν αυτοκίνητο (ενώ δεν είναι προγραμματισμένο να ελεγχθεί, εννοείται), ο έλεγχος είναι απλούστατος, ανοίγεις το καπό. Ή ζυγίζεις, αν χρειαστεί (έχει γίνει). Και για πιο πολύπλοκα πράγματα, πχ. κάποιος κάποτε παραπονέθηκε πως ο αντίπαλος του είχε τροποποιήσει το αμάξωμα, το οποίο δε φαινόταν στο δελτίο αναγνώρισης και ελέγχθηκαν συγκριτικά όλα τα αντίστοιχα αυτοκίνητα για να φανεί τι είναι το σωστό (εκτός και αν ήταν όλοι λάθος ).
Αν όμως χρειάζεται 'λύσιμο', πχ. αν έχει παράνομους εκκεντροφόρους, τότε χρειάζεται περισσότερο από μία απλή καταγγελία και ο μόνος δρόμος είναι η ένσταση. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Και εννοείται πως έχει σφραγισθεί αυτοκίνητο για το οποίο υπήρχαν υπόνοιες (το άρθρο που ανάφερε ο takinen) σε φάση που δεν μπορούσε άμεσα να γίνει έλεγχος για να γίνει αργότερα.
Δε νομίζω πως υπάρχει τεχνικός έφορος (τουλάχιστον αυτοί που πάνε στους πρωταθληματικούς αγώνες) που να του καταγγείλει κάποιος αγωνιζόμενος μια παρανομία και να αδιαφορήσει. Και οι αγωνιζόμενοι ενθαρρύνονται να το κάνουν αυτό, εδώ το έκανε η Ferrari για τα Michelin των αντιπάλων της Χωρίς πλάκα, αυτό είναι σαν τη συζήτηση με τη 'ρουφιανιά' για τις παράνομες δοκιμές στα ράλι
Και βέβαια οι αγωνιζόμενοι ενθαρρύνονται να κάνουν τέτοιες καταγγελίες ΠΡΙΝ τον αγώνα (και αυτό έχει γίνει), ώστε να προειδοποιηθεί ο καταγγελόμενος και να μην τρέξει παράνομος. Δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριόμαστε όλοι μετά...
Οσο για το τι ξέρουν οι τεχνικοί έφοροι: ναι είναι αλήθεια, κανείς δεν ξέρει απ΄ έξω όλα τα αυτοκίνητα και όλα τα δελτία αναγνώρισης. Γιατί, πόσοι αγωνιζόμενοι ή μηχανικοί ξέρουν απ΄ έξω το δελτίο αναγνώρισης του δικού τους αυτοκινήτου ? Ας μην ζητάμε παράλογα πράγματα. Το να ξέρεις πως το τάδε αυτοκίνητο ομάδας Α στο δελτίο αναγνώρισης φοράει δαγκάνες ΑΡ και όχι Brembo δεν είναι και τόσο απλό. Και ούτε είναι εφικτό να υπάρχουν τεχνικοί έφοροι ειδικευμένοι σε μάρκες και τύπους αυτοκινήτων, διότι τότε κάθε Ριτσώνα θα ήθελε 30 τεχνικούς εφόρους Αυτό συμβαίνει μόνο στα ενιαία, όπου και η παραμικρή διαφορά μπορεί να έχει σημασία.
Τέλος για το θέμα των ενστάσεων, το να 'λύνεται' και το αυτοκίνητο του ενιστάμενου είναι μια παλιά πρακτική που δεν εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ .....ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΑ Κ.Τ.Λ.
ΦΙΛΑΚΙΑΑγγελικά πλασμένα...δεν είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου...
Είναι πραγματικοί κανόνες δεοντολογίας όπως τουλάχιστον αυτοί λειτουργούν σε άλλους τομείς....καθόλου αγγελικούς, υγιέστατους δε.
Κε Χρήστο καλό είναι να γίνουν πραγματικά επαγγελματικοί οι αγώνες κάποτε στην Ελλάδα, μακριά από μιζέριες μικροσυμφέροντα κλπ. Επαγγελματικοί και πάνω από όλα στην νοοτροπία! -
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ , ΦΕΡΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΣΟ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ .
-
Μου είναι απόλυτα αποδεκτός ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το θέμα και ο nass και ο takinen. Δείχνει σοβαρότητα. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο nass δεν μπορεί οι έφοροι να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια την homologation όλων των αγωνιστικών. Δεκτό. Αυτό που με προβληματίζει (πάντα καλοπροαίρετα) είναι ποιός είναι υπεύθυνος για την τήρηση των κανονισμών (και του κίτρινου βιβλίου και των homologations). Ετσι όπως είναι τα πράγματα είμαστε λίγο - πολύ όλοι υπεύθυνοι, άρα κανείς. Και μην μου πείτε ότι δεν έχει ξεφύγει η κατάσταση... Θα μου πείτε δεν υπάρχει απόδειξη. Σωστό. Ομως υπάρχει αμφιβολία. Και αυτό είναι χειρότερο. Το έχω ακούσει πολλές φορές στα πηγαδάκια 'κανείς δεν κάνει ένσταση σε κανένα διότι στην τάδε κατηγορία είναι όλοι παράνομοι'. Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα και να σφυρίζουμε αδιάφορα. Δυνατότητα αλλαγής νομίζω ότι υπάρχει. Για παράδειγμα στα micra, όπως αναφέρει και ο nass, γίνεται λεπτομερής έλεγχος. Και επειδή δεν υπάρχουν και τόσα πολλά διαφορετικά αυτοκίνητα (το 90% είναι σαξόραλα) θεωρώ είναι εφικτό. Ξεκινώντας από κάποια βασικά σημεία ελέγχου, που χρόνο με το χρόνο θα διευρύνονται. Ολα είναι θέμα απόφασης. Και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, όλοι θα είμαστε κερδισμένοι.
-
Είναι αλήθεια οτι τα περισσότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα,με κανονικές πινακίδες,δεν έχουν δηλωμένη την όποια αλλαγή κινητήρα.???
Την άδεια κυκλοφορίας δεν την ελέγχουν στον τεχνικό έλεγχο????? -
Μου έχει τύχει να ελέγξουν μέχρι και αριθμό πλαισίου και κινητήρα, μου έχει τύχει ξαφνικά να δω κατευθείαν το αυτοκολλητάκι ΟΚ στο πίσω τζάμι...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μου έχει τύχει να ελέγξουν μέχρι και αριθμό πλαισίου και κινητήρα, μου έχει τύχει ξαφνικά να δω κατευθείαν το αυτοκολλητάκι ΟΚ στο πίσω τζάμι...KAATAΛΑΒΑ !!!!!!!! Τα γνωστα Ελληνικά.
Στην πρώτη περίπτωση αν δεν συμφωνούν τι γίνεται !!!
(Ισως απάντηση με pm, αν είμαι εκτός θέματος ?) -
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Μου έχει τύχει να ελέγξουν μέχρι και αριθμό πλαισίου και κινητήρα, μου έχει τύχει ξαφνικά να δω κατευθείαν το αυτοκολλητάκι ΟΚ στο πίσω τζάμι...
KAATAΛΑΒΑ !!!!!!!! Τα γνωστα Ελληνικά.
Στην πρώτη περίπτωση αν δεν συμφωνούν τι γίνεται !!!
(Ισως απάντηση με pm, αν είμαι εκτός θέματος ?)Στην πρώτη περίπτωση εμένα συμφωνούσαν και δεν είχα πρόβλημα.
Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως κάποιοι κάρφωσαν πως κάποιοι άλλοι δεν θα περνούσαν αυτόν τον έλεγχο (δεν έμαθα ποιοι για κανέναν από τους 2). Επίσης είπαν πως κάποιοι μόλις το είδαν έφυγαν τρέχοντας!! Πάντως όπως και σε κάθε αγώνα έτσι και τότε κάποιοι δεν προσήλθαν τελικά για έλεγχο. Αν τώρα τα 'παπαγαλάκια' είχαν δίκιο δεν μπορώ να σου πω.
-
Από 'αξιόπιστες πηγές' (sic) έμαθα το πρόγραμμα των αναβάσεων 2004 και έχει ως εξής :
15/02 Ριτσώνα
14/03 Μοσχοκαρυά
04/04 Ομπλού
02/05 Κύμη
30/05 Αιγείρα
10/10 Πορταριά
14/11 Αγία Αννα
05/12 Ριτσώνα -
Ωραία πέφτει η Ριτσώνα! Ίσα πριν απολυθώ, οπότε αγώνας να το γιορτάσω!!
Μόνο το αυτοκίνητο μου λείπει λοιπόν!! -
Παρτε και τα πρόγραμματα των ραλυ και σιρκουι,για οποιον θέλει
Ραλλυ
21/3 Ολυμπιακό
25/4 Στερεάς
23/5 Κενταυρος
12/9 ΔΕΘ
25-26/9 ΕΛΠΑ
17/10 Μ.Ροδο
7/11 ΟλυμπιοΣιρκουι
29/2 Μεγαρα
16/5 '
4/7 Σερρες
3/10 Τριπολη
31/10 Ροδος
28/11 ΜεγαραYΓ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης koulis1 έγραψε:
Αν θέλει κανείς τα κύπελα ας στείλει pm!
Οπως το πρωτοδιαβασα και επιρρεασμενος απο ολα τα προηγουμενα μου'ρθε να πω 'Δωσε μου δυο κυπελα τριτης θεσης κλασεως.'
-
Αν τα έχεις, ρίξε και τα κύπελλα, αγωνιστικά νέα είναι ο τίτλος, οπότε μέσα είσαι!
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν θέλει κανείς τα κύπελα ας στείλει pm!
Οπως το πρωτοδιαβασα και επιρρεασμενος απο ολα τα προηγουμενα μου'ρθε να πω 'Δωσε μου δυο κυπελα τριτης θεσης κλασεως.'
Αν ειναι για τόσο χαμηλά ,στα δίνω ανετα!!!!!!!
Με τα 'πρώτα' τι γίνεται -
Λοιπόν εχουμε και λέμε
Κυπελο ασφαλτου
7/3 Αττικό
28/3 Θερμαικού
9/5 Αχαιος
25-26/9 ΕΛΠΑ -Χ2
24/10 Λαμίας
21/11 ΠαλλάδιοΧώμα
Ολοι οι πρωταθληματικοί συν τους
16/5 Λειβαδιά
28/11 ΚορίνθουΥΓ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!
Αντε και **καλή χρονιά **μην 'αφήσετε' πουθενά παιδιά,'Σανίδα' παντού.
-
Το Κένταυρος και το ΔΕΘ χωμάτινα είναι; Ή απλά το κύπελλο ασφάλτου ανεξαρτητοποιήθηκε από το πρωτάθλημα (με εξαίρεση ΕΛΠΑ); Σόρι, ήρθε νέος για υπηρεσία και έχω χαρεί τόσο που μπορεί και να μου ξέφυγε!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το Κένταυρος και το ΔΕΘ χωμάτινα είναι; Ή απλά το κύπελλο ασφάλτου ανεξαρτητοποιήθηκε από το πρωτάθλημα (με εξαίρεση ΕΛΠΑ); Σόρι, ήρθε νέος για υπηρεσία και έχω χαρεί τόσο που μπορεί και να μου ξέφυγε!!Συγκεντρώσου!!!!! Κενταυρος ΔΕΘ ΑΣΦΑΛΤΟΣ!!!!
-
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
Σύμφωνα με πληροφορίες του rally.gr, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 8 Toyota Yaris (2 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι και τα 6 πρώτα της βαθμολογίας του Cup, θα βρεθούν στην Ιταλία, για να αγωνιστούν σε ένα αγώνα της γειτονικής χώρας.ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΔΩ
http://www.dr-pixel.net/pre_rubicone/ww ... critti.asp
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΤΑΛΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ Α/5...
Ελληνικά αγωνιστικά νέα