-
Trabant μου φαίνεται και εμένα...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει τι ειναι αυτο?
Trabant?
Μαλλον ειναι FIAT NECKAR
-
Ta Trabant δεν σκουραζουν και ειναι μικροτερα, κατι σε ιταλικο μπορει και το 1100, εχει 4 πορτες? δεν μπορω να διακρινω
-
Στροφομετρο μικρο αναμεσα στα οργανα αν δεν κανω λαθος δεν φοραγε καμμια ΜΒ /4 σαν την δικια σου D-jet, αυτη που εχεις στην φωτο σε 6.3 ηταν η μονη που το φοραγε νομιζω
-
Το στροφόμετρο πίσω γράφει 6Zyl/4Takt 230/29/5 και χρονολογία 10/72.
Δεν ξέρω από τι μοντέλο ήταν αλλά ταιριάζει ακριβώς στη θέση από το ρολόι και φωτίζεται κανονικά από το ταμπλό (έχει ανοίγματα).
-
Stax:
Ta Trabant δεν σκουραζουν και ειναι μικροτερα, κατι σε ιταλικο μπορει και το 1100, εχει 4 πορτες? δεν μπορω να διακρινω2πορτο.
-
Καταρχην χρονια πολλα και χριστος ανεστη σε ολους,απο οποιο μοντελο να ειναι το στροφομετρο θα ειναι πολυ ωραιο και χρησιμο στη θεση του ρολογιου, και σπανιο
-
Έμπαινε σαν extra στα 114 2ης και 3ης γενιάς, και προέρχεται από τα 109, που είχαν το ρολογάκι το τετράγωνο από τα 110-111 στο ταμπλώ κάτω και το στροφομετράκι εκεί που τα 108/115 είχαν το ρολόι!
-
Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους του κλασσικού και του αυτοκινήτου γενικότερα και από εμένα! Καλά, ασφαλή, και ευχάριστα χιλιόμετρα σε όλους μας!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους του κλασσικού και του αυτοκινήτου γενικότερα και από εμένα! Καλά, ασφαλή, και ευχάριστα χιλιόμετρα σε όλους μας!Ο σύλλογος αυτοκινητονεκρόφιλων 4TF, σε ευχαριστεί και ανταποδίδει!
-
ουυυυφ..... 3 ώρες μου πήρε να αλλάξω πλατίνες....
βλέπω ένα σιδεράκι λίιιιγο σκουριασμένο?
άντε τρίψημο και βάψιμο...ένα καλώδιο λίιιιιγο φθαρμένο? άντε καινούργιο...
-
Sirgus, δύσκολη δουλειά μεν, αλλά ΑΝ χρειαστεί να αλλάξεις πλατίνες σε ένα δάσος νύχτα, εσύ και ένας που δεν τις πέρασε μόνος του, ποιός θα σωθεί και δε θα τον φαν τα τσακάλια;
.
.
.
.
.
.
.
.αυτός που έχει κινητό με καλύτερη κάλυψη!
Πλάκα κάνω! Job well done, mate!!
-
Εμένα θα φάνε, το οργανάκι που μετράει το dwell το έδωσα όπως και το πιστόλι του χρονισμού. Θα πάρω κάποτε ένα scanner αλλά σε παλιό αυτοκίνητο δεν μπορώ να κάνω δουλειά της προκοπής.
Πέρασε όμως το 33 ετών mercedes τεχνικό έλεγχο στην express service και είχε ελάχιστα καυσαέρια. Επίσης είχε καλά φρένα και τα λάστιχα της ζυγαριάς που άλλαξα προληπτικά (μαζί με βίδες κλπ) στοιχίζουν μόνο €10. Με τέτοιες τιμές συμφέρει να κυκλοφορείς αποκλειστικά με παλιά αυτοκίνητα. Φώτα καλά δεν έχει, κυκλοφορεί μόνο μέρα. Όποιος λέει ότι τα παλιά αυτοκίνητα ρυπαίνουν ας δει τους εκπεμπόμενους ρύπους από κινητήρα με 400 ή 500.000 χλμ στον οποίο έχουν αλλαχθεί μόνο οι οδηγοί των βαλβίδων εισαγωγής (σημείωση: το CO συνήθως είναι στο 1,5% αλλά λόγω ΚΤΕΟ είπα να είμαι επιφυλακτικός).
-
Οι χαμηλες τιμες των αντ-κων μου εχουν κανει και εμενα ευχαριστη εντυπωση(190 Ε)Εχω τηνεντυπωση οτι τα φαναρια σου οπως και στην δικη μου καθαριζονται δηλ.αφαιρηται το κρυσταλο και καθαριζεις καθρεπτες κ.τ.λ. γινονται σαν καινουρια,για νεου τυπου λαμπες νομιζω οτι θα μπορεις να βαλεις
-
Οι καθρέφτες είναι μεταλλικοί και έχουν σκουριάσει (κυρίως στο κάτω μερος). Τους έβαψα (το κάτω μέρος) και τα φώτα όταν τα βλέπεις απ' έξω είναι πολύ λαμπερά αλλά δεν φωτίζουν μακριά. Πάντως αν τα ανοίξω και τα καθαρίσω σίγουρα θα φωτίσουν πολύ περισσότερο. Μη σκουπίσεις ποτέ δυνατά με πανί καθρέφτες, πολύ απαλά γιατί φεύγει το αλουμίνιο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι καθρέφτες είναι μεταλλικοί και έχουν σκουριάσει (κυρίως στο κάτω μερος). Τους έβαψα (το κάτω μέρος) και τα φώτα όταν τα βλέπεις απ' έξω είναι πολύ λαμπερά αλλά δεν φωτίζουν μακριά. Πάντως αν τα ανοίξω και τα καθαρίσω σίγουρα θα φωτίσουν πολύ περισσότερο. Μη σκουπίσεις ποτέ δυνατά με πανί καθρέφτες, πολύ απαλά γιατί φεύγει το αλουμίνιο.Τα κρύσταλλα μόνο αν μπορείς να καθαρίσεις από μέσα με ζεστό νερό και απαλά απαλά τους καθρέπτες... αν η διάβρωση είναι πολύ έντονη δυστυχώς δεν σώζονται! Μετά ίσως θέλει και λίγη σιλικόνη γιατί τα τσιμουχάκια τους είναι συνήθως ξεραμένα!
Αν θέλεις να κοιτάξω για ένα σετ φαναράκια σε καλή κατάσταση εδώ πέρα! (μου έχουν υποσχεθεί και ένα ολόκληρο τρίτης σειράς σαν το δικό σου αλλά δε νομίζω να είναι σε καλύτερη κατάσταση τα φαναράκια του... ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, όμως!)
Στα σκαθάρια δεν έχουμε ρελέ για τα φώτα και μια καλή κίνηση για να γίνουν πιο αποτελεσματικά είναι να φτιάξουμε ένα κυκλωματάκι με ρελέ. Όχι μόνο γίνονται δυνατότερα αλλά και οι διακόπτες (ειδικά οι εξάβολτοι) διατηρούνται καλύτερα! Το ίδιο ισχύει και για το solenoid (sorry chrmes! ) της μίζας! -
Γεια σας και **Χρόνια Πολλά **παίδες
@ SirGus : Δεν το ήξερα ότι αλλάζεις και πλατίνες? Νόμιζα ότι είσαι μόνο 'φανοποιός'... Που να φανταστώ ότι έχεις περάσει και σε μηχανολογικές/ηλετρολογικές εργασίες?
@ D-Jet : ΄Δεν τα είπαμε καθόλου ρε φίλε. Κανόνισε πριν να μπεις μέσα, να πιούμε καφέ
@ leonp : Κάποιοι φίλοι μου είχαν το ίδιο πρόβλημα και έκανα τελικά επιάλωση (ή κάτι τέτοιο - δεν ξέρω πως το λένε ) στους καθρεύτες από τα φανάρια, με ένα πολύ μικρό σχετικά κόστος
Αν η σκουριά είναι επιφανειακή, γίνεται τέλεια η δουλειά. Αν έχει προχωρήσει όμως και έχει χαλάσει σε βάθος τη δομή του μετάλου, τότε η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση -
Η λύση είναι να αλλαχθούν τα κάτοπτρα και να μπουν καινούρια λάστιχα στεγανοποίησης. Κάποτε θα γίνει αυτό.
Δεν ήξερα ότι επισκευάζονται τα κάτοπτρα (reflectors). Ο καθρέφτης είναι αλουμίνιο σκεπασμένο από ένα λεπτό διάφανο προστατευτικό στρώμα για να μην οξειδώνεται (σε δευτερόλεπτα αν έρθει σε επαφή το αλουμίνιο με τον αέρα - παίρνει αμέσως το χρώμα του ανοδειωμένου).
Αν για παράδειγμα επιχρωμιώσεις τα κάτοπτρα δεν θα φωτίζουν περισσότερο από τα να τα βάψεις άσπρα με καλή μπογιά. Πόσο φωτίζουν αυτά τα επισκευασμένα; (σε φωτόμετρο, ξέρω δύσκολη ερώτηση αλλά έχει η express).
-
θα μεταφερω στον φιλο μου τα ερωτηματα σου και θα σου πω.
σε ενδιαφερει να σας φερω σε επαφη να τον ρωτησεις τι ακριβως εχει κανει και πως?
-
Η διαμεσολάβησή σου είναι πολύτιμη, γράψε ακριβώς τι έκανε ο φίλος σου με τα φώτα.
Δεν υπάρχει ούτε ένα παλιό αυτοκίνητο που να μην έχει θαμπά φώτα. Αν υπάρχουν ανταλλακτικά κάτοπτρα (ανακλαστήρες) είναι καλά αλλιώς ολόκληρα καινούρια φανάρια είναι ακριβά - αν παράγονται.
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ