-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Ελπίζω ότι απευθύνομαι στο σωστό τόπικ.
Έχω ένα Φίατ Ούνο Τούρμπο που σκέφτομαι να το κρατήσω όσο μπορώ περισότερο. Άραγε θα γίνει ποτέ κλασικό?Έχω ένα Charade GTti και προσπαθώ να κάνω το ίδιο. Το συντηρώ κανονικότατα αλλά το οδηγώ περιστασιακά σαν.. fun-car Ίσως σε καμμιά 10αρια χρόνια ποιος ξέρει μπορεί αυτά τα μικρά turbo των '80s δηλαδή τα Uno Turbo, τα Renault 5 GT Turbo και τα Charade να θεωρούνται κλασσικά αλλά κι αν όχι δεν μας χαλάει ιδιαίτερα
-
Ο πατέρας μου έχει ένα mercedes του 1973 (σε καλή κατάσταση) που δεν κάνει πάνω από 2-4.000 χλμ το χρόνο, κυρίως το καλοκαίρι το χρησιμοποιεί. Μπορεί να βάλει πινακίδες αντίκας και υπάρχει κάποιο χρηματικό όφελος;
Ευχαριστώ,
-
Ποιο μοντέλο είναι?
-
σειρά 115, 2300 κ.εκ.
Δουλεύει μια χαρά, πήγε πρόσφατα να βγάλει κάρτα καυσαερίων στην express service μετά από 1 μήνα ακινησία. Πήρε μπρος αμέσως και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το καυσαέριο (10-15 λεπτά διαδρομή). Πρέπει να έχει 500 ή 600.000 χλμ (παλιός μικρός χιλιομετρητής). -
carclassic.com.Πολυ καλο για χαζεμα site πωλησης κυριως παλιων ομορφων αυτοκινητων
-
Aυτό και το classicdriver.com είναι τα 2 must
-
-
-
-
-
Ωραία η GT43
-
Προκειτε για Replica GT40.
-
Φανταστικό το GT40 έτσι ή αλλιώς (όπως και το καινούργιο GT). Η εταιρία που παράγει το συγκεκριμένο της φωτογραφίας είναι αγγλική και λέγεται GT Developments (GTD - φαίνεται σε μία φωτό). Από ότι ξέρω είναι πολύ πιστό στο πρωτότυπο GT40 αλλά από την άλλη είναι 'ιστορικό όχημα'?... Δεν θέλω να βγάλω μιζέρια μακάρι να γεμίζανε οι δρόμοι τέτοια και άλλα παρόμοια απλά κουβέντα να γίνεται...
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Προκειτε για Replica GT40.Λογικά πρέπει να είναι γνήσιο μια και συμετείχε στην ανάβαση Πορταριάς, στα Ιστορικά.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Λογικά πρέπει να είναι γνήσιο μια και συμετείχε στην ανάβαση Πορταριάς, στα Ιστορικά.
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει, τουλάχιστον στους ελληνικούς αγώνες. Για παράδειγμα και η GTAm του Ρόκκου είναι replica, όμως πριν το 2004 και πλέον και από τώρα θα λαβαίνει μέρος ως GTAm. Oι αγώνες ιστορικών είναι ακόμη πολύ πίσω στη χώρα μας ώστε μια συμμετοχή να χαρακτηρίζει και να επικυρώνει τη γνησιότητα ενός αυτοκινήτου.
-
Λίγο άσχετο με το θέμα.... Στο Μιλάνο είχα γνωρίσει έναν που με πήγε στο γκαράζ του και είχε μία GTAm. Το αμάξι είναι 100 χρόνια μπροστά. Όταν έβαλε μπροστά την μηχανή ανατρίχιασα!
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Φανταστικό το GT40 έτσι ή αλλιώς (όπως και το καινούργιο GT). Η εταιρία που παράγει το συγκεκριμένο της φωτογραφίας είναι αγγλική και λέγεται GT Developments (GTD - φαίνεται σε μία φωτό). Από ότι ξέρω είναι πολύ πιστό στο πρωτότυπο GT40 αλλά από την άλλη είναι 'ιστορικό όχημα'?... Δεν θέλω να βγάλω μιζέρια μακάρι να γεμίζανε οι δρόμοι τέτοια και άλλα παρόμοια απλά κουβέντα να γίνεται...Καλησπέρα!
Κοίταξε, τυπικά θεωρείται ιστορικό όχημα και ακόμα και στο εξωτερικό μπορεί, υπό προυποθέσεις, να γίνει δεκτο σε ιστορικούς αγώνες. Το πρόβλημα με πολλά τέτοια αυτοκίνητα είναι οτι δεν μπορούν να εισαγθούν στη χώρα ως ιστορικά οχήματα (μόνο αν η βάση τους είναι ιστορικό όχημα_πχ μια ferrari 250GTO βασισμενη σε μια 'απλή' GTE_ μπορούν, πάλι υπό πολύ ειδικές προυποθέσεις, να εισαγθουν ως ιστορικά) ενώ το κόστος εκτελωνισμού του είναι....εχμμμ... άστο καλύτερα...
Το συγκεκριμένο GT40 δεν το γνωρίζω, για να είμαι ειλικρινής...
Είναι όντως GTD;BTW χάρηκα που σας βρήκα (αν και πιστεύω οτι με πολλούς από εσας, όσοι προέρχεστε από το χώρο του ιστορικού, πιθανώς να γνωριζόμαστε )
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Λογικά πρέπει να είναι γνήσιο μια και συμετείχε στην ανάβαση Πορταριάς, στα Ιστορικά.
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει, τουλάχιστον στους ελληνικούς αγώνες. Για παράδειγμα και η GTAm του Ρόκκου είναι replica, όμως πριν το 2004 και πλέον και από τώρα θα λαβαίνει μέρος ως GTAm. Oι αγώνες ιστορικών είναι ακόμη πολύ πίσω στη χώρα μας ώστε μια συμμετοχή να χαρακτηρίζει και να επικυρώνει τη γνησιότητα ενός αυτοκινήτου.
Στον επόμενο αγώνα που θα λάβει μέρος (ή με το GT ή με κάποιο άλλο αυτοκίνητο) θα πάω να τον ρωτήσω. Έτσι θα μας φύγει και η απορία. Πάντως ακούστηκε ότι το κόστος της είναι αρκετές χιλιάδες δολάρια.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Πάντως ακούστηκε ότι το κόστος της είναι αρκετές χιλιάδες δολάρια.Μια περιποιημένη GTD μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 100Κευρώ...
Η ιστορία με τις ρέπλικες δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν σήμερα ρέπλικες που έχουν μεγάλη φήμη όπως πχ τα Proteus -jaguar C-type ή τα Beck-Porsche 550 spyder (που απο το αμερικάνικο C&D το είχε ψηφίσει πριν κάποια χρόνιο ως το fun car της χρονιάς).
Νομίζω οτι και το GTD αξίζει τα λεφτά του πάντως... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πάντως ακούστηκε ότι το κόστος της είναι αρκετές χιλιάδες δολάρια.
Μια περιποιημένη GTD μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 100Κευρώ...
Η ιστορία με τις ρέπλικες δεν είναι καινούργια. Υπάρχουν σήμερα ρέπλικες που έχουν μεγάλη φήμη όπως πχ τα Proteus -jaguar C-type ή τα Beck-Porsche 550 spyder (που απο το αμερικάνικο C&D το είχε ψηφίσει πριν κάποια χρόνιο ως το fun car της χρονιάς).
Νομίζω οτι και το GTD αξίζει τα λεφτά του πάντως...Το προβλημα με τα replica ειναι οτι απλως μοιαζουν με το original. Απο πλαισιο σχεδον καμια σχεση. Το GT40 ειναι ενα απιστεφτο αυτοκινητο με monocoque πλαισιο προγμα που στην εποχη του ηταν μεγαλη πρωτοπορια. Ολα τα αλλα ειχαν spaceframe πλαισια. Τα σημερινα εχουν spaceframe πλαισια.
Το ιδιο ισχυει και για τα replica Stratos καθως και πολλα αλλα. Δεν εχω προβλημα με τα replica οταν λενε τι ειναι.Ριξτε μια ματια εδω για απιστευτες λεπτομεριες της κατασκευης του GT40:
http://www.racingicons.com/gt/start.htm
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ