-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ πάντως δέχομαι την μετατροπή σε 2λιτρο μια και βγήκε και έτσι από την Alfa. Έστω και με καταλύτη injection ή κανέναν καραπειραγμένο αγωνιστικό ή έστω και τον 1,8 turbo της 75 που βασικά ίσως να είναι ο ίδιος, αν χωράει. Όμως μέχρι εκεί. Αυτά τα αχαρακτήριστα που αναφέρεις και που είδα εκεί που λές.....φρίκη!
Πρέπει να υπάρχουν και όρια....να έρχεται και να σε μαζεύει και να σε δέρνει ειδική υπηρεσία της Alfa Romeo όταν κάνεις τέτοια ρεζιλίκια!
Να σου παίρνει και το αυτοκίνητο και να το δίνει σε κανέναν Alfista!Καλή ιδέα η υπηρεσία αυτή που λές!!! Καλό θα ήταν να απαρτίζεται από δίμετρες 'ντουλάπες' με παλούκια στο χέρι και οι οποίες θα αποτυπώνουν στο μέτωπο του άτυχου κάγκουρα ανάγλυφa 'τατουάζ' με πυρωμένη μεταλλική σφραγίδα του εμβλήματος της Άλφα Ρομέο.... Είσαι;
-
Εγώ πάντως δέχομαι την μετατροπή σε 2λιτρο μια και βγήκε και έτσι από την Alfa
Χρειάζεται αρκετό μπαστάρδεμα για να μετατρέψεις την GT 1600 Junior σε 2000GTV. Τα πίσω φανάρια της δίλιτρης είναι μεγαλύτερα, οι προφυλακτήτες διαφορετικοί, ενώ και το εσωτερικό έχει κάποιες διαφορές. Γιατί να μην κρατήσεις νορμάλ την Junior, να της κάνεις μια ανακατασκευή και να γίνει κούκλα;
GTV 2000 (1971)
GT Junior 4a serie (1974) -
Από Μ.Αγγελίες
Ο χρήστης thanassaras έγραψε:
Καλησπερα παιδια
Ειμαι φοιτητης και ψαχνω ενα mini cooper ΠΑΛΙΟ για να το ανακατασκευασω και να το κρατησω για αντικα και οχι μονο.
Οποιος εχει κατι υπ'οψην ας απαντησει.
Θα ηθελα επισης και οποιες συμβουλες για την διαδικασια αυτη απο ανθρωπους που εχουν κανει κατι αναλογα η γνωριζουν!
Να ειστε καλα ολοι!Δεν ξέρω πραγματικά, πόσο έχεις ασχοληθεί με το θέμα οπότε από αυτά που θα πω ίσως να τα ξέρεις και όλα ...
Καθώς έχω ένα παλιό αυτοκίνητο θα σου πω, με λίγα λόγια αρχικά, κάποια σημεία να προσέξεις.
- Χωρίς να σε προσβάλω, να αρχίσω με το βασικό ... ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις και να δίνεις και στο μέλλον λεφτά...
Από λίγα κάθε μήνα μέχρι αρκετά, σε στιγμές που δεν το περιμένεις, γιατί τα παλιά δεν προειδοποιούν πριν σπάσει ή χαλάσει κάτι λόγω ετών.
-Ελπίζω να έχεις πολύ χρόνο να διαθέσεις. Όλα σχετικά είναι αλλά για να έχεις ένα παλιό αμάξι τουλάχιστον σε καλή κατάσταση, θέλει πολύ χρόνο και κυρίως να πιάνει το χέρι σου, αφού εσύ θα γίνεις ο καλύτερος μηχανικός!
-Αφού μιλάμε για παλιό, αυτό που θα κοιτάξεις να το ελέγξεις πάρα πολύ καλά για σκουριά. Είναι κρίμα να το κάνεις κουκλί απ’έξω και από κάτω να είναι τρύπιο
-Καλύτερα να δώσεις λεφτά και να πάρεις ένα καλό cooper και να μην χρειάζεται τόσα πολλά να κάνεις εσύ, παρά να πάρεις ένα διαλυμένο και να το φτιάχνεις σιγά, σιγά ...Θα σε κουράσει πολύ.
-Πρέπει να υπάρχει club για cooper αλλά δεν είμαι σίγουρος
-Σε κάποιο club παλαιών αυτοκινήτων θα βρεις μέλη με cooper που θα σου δώσουν συμβουλές που δεν θα τις ακούσεις από κανέναν από εδώ!
-Βρες μέλη και κατόχους ξένους μέσω του internet...Οι ξένοι είναι ακόμα πιο άρρωστοι και θα σε βοηθήσουν για ανταλλακτικά
-Για ανακατασκευή αν δεν υπάρχει κάποιος ειδικευμένος στα cooper κάνε καλή έρευνα και αν θες βοηθάω και εγώ...
-Εδώ έχουμε μέλη με παλιά αυτοκίνητα τα οποία έχουν να δώσουν και αυτά πολλές συμβουλές!
Αυτά προς το παρόν!
- Χωρίς να σε προσβάλω, να αρχίσω με το βασικό ... ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις και να δίνεις και στο μέλλον λεφτά...
-
Παιδια ψαχνω να αγορασω ενα μινι κουπερ ΠΑΛΙΟ για ανακατασκευ. οποιος εχει κατι υπ'οψην ας μου κανει ριπλαι. Επισης οποιος εχει συμβοθλες ειναι καλοδεχουμενες!
Ευναχριστω πολυ -
Παιδια ψαχνω να αγορασω ενα μινι κουπερ ΠΑΛΙΟ για ανακατασκευ. οποιος εχει κατι υπ'οψην ας μου κανει ριπλαι. Επισης οποιος εχει συμβοθλες ειναι καλοδεχουμενες!
Ευναχριστω πολυΠιο πάνω σε πρόλαβα και έγραψα τις πρώτες δικές μου 'συμβουλές' και ιδέες
-
Φιλε signus ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου! Ενημερωνω οτι τελειωνω μηχανολογος μηχανικος και θα ηθελα ουσιαστικα να σχολιθω με ενα τοσο απλο αυτοκινητο για να δο τα περι αυτοκιησης και γενικοτερα να δω σε τι επιπεδο εχο φτασει. Ο πατερας μου, επισης μηχανολογος μηχανικος(δεν ασχολειται με το αυτοκινητο) ειχε αυτο το αμαξι και ξερει αρκετα. Μια προχειρη ερευνα μου εδειξε οτι σε μαντρες υπαρχουν αρκεα ανταλλακτικα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Θα ηθελα να δοκιμασω. Χωρος υπαρχει, διαθεση υπαρχει, οσο για το χρημα νομιζω χωρις να ειμαι σιγουροσ οτι 6000 ευρω θα ειναι υπεραρξετα για μια καλη δουλεια. Εσυ τι λες. Η δουλεια θα γινει με φιλο και συνφοιτητη.
Περιμενω την απαντηση σου!
Θανασαρας -
sirgus και οχι signus...
Ο δαιμων του τυπογραφιου... -
sirgus και οχι signus...
Ο δαιμων του τυπογραφιου...No problem...
Υπάρχουν και άλλοι όμως εδώ με καλές απόψεις...Για να δούμε!
-
Φιλε signus ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου! Ενημερωνω οτι τελειωνω μηχανολογος μηχανικος και θα ηθελα ουσιαστικα να σχολιθω με ενα τοσο απλο αυτοκινητο για να δο τα περι αυτοκιησης και γενικοτερα να δω σε τι επιπεδο εχο φτασει. Ο πατερας μου, επισης μηχανολογος μηχανικος(δεν ασχολειται με το αυτοκινητο) ειχε αυτο το αμαξι και ξερει αρκετα. Μια προχειρη ερευνα μου εδειξε οτι σε μαντρες υπαρχουν αρκεα ανταλλακτικα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Θα ηθελα να δοκιμασω. Χωρος υπαρχει, διαθεση υπαρχει, οσο για το χρημα νομιζω χωρις να ειμαι σιγουροσ οτι 6000 ευρω θα ειναι υπεραρξετα για μια καλη δουλεια. Εσυ τι λες. Η δουλεια θα γινει με φιλο και συνφοιτητη.
Περιμενω την απαντηση σου!
ΘανασαραςΑυτά που σου είπε ο Κώστας είναι σωστά και απαραίτητα. Τώρα, αν διαθέτεις χώρο μεγάλα προβλήματα λύνονται! Κοίταξε μήπως μπορείς να προμηθευτείς φτηνό εξοπλισμό, από συνεργεία, κλπ.
Αν κατάλαβα καλά θες ένα Mini σε όχι τέλεια κατάσταση για να το φτιάξεις μόνος σου. Αυτό υπονοεί ότι θα κάνεις και δουλειά λαμαρίνας? Γιατί η πιο δύσκολη και επίπονη είναι αυτή.
Πάντως ειδικά για το Μίνι υπάρχει ό,τι θες. Αξίζει να πω ότι στην Αγγλία, μπορείς με λιγώτερο από 3000Ε να αλλάξεις σχεδόν όλα τα body panels με ανθρακονημάτινα!
-
Αυτό το απίστευτα σπάνιο Triumph (κιόμως είναι Triumph , ούτε εγώ το ήξερα) υπάρχει στην Κυψέλη.
Άντε ας το πάρει κάποιος ρε παιδιά πριν το αναλάβει...ο Δήμος... -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αυτό το απίστευτα σπάνιο Triumph (κιόμως είναι Triumph , ούτε εγώ το ήξερα) υπάρχει στην Κυψέλη.
Άντε ας το πάρει κάποιος ρε παιδιά πριν το αναλάβει...ο Δήμος...Wow!!!
TR7!!!!!!!
-
Δεν ήξερα το μοντέλο μέχρι που το είδα σε ένα site που το κατεβάζεις για ένα παιχνίδι (δεν θυμάμαι ποιο είναι, ένα με παλιά αυτοκίνητα)...
Τεχνικά τι λέει?
-
ΜΠΛΙΑΧ!!! TR7!!!
Το πιο άσχημο αυτοκίνητο που έφτιαξε ποτέ η Triumph!!! Μια πιο άσχημη εκδοχή του TR6, το οποίο TR6 ήταν ένα λίγο πιο καρδαμωμένο TR5...
-
Παιδιά, ξέρετε κανένα μερακλή φαναρτζή και βαφείο για ξεσκούριασμα και βάψιμο ενός renault 4 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης;;; Ρωτήσαμε σε ένα βαφείο-φαναρτζήδικο στο Βόλο και μας είπε 900 ευρώ. Μας φανήκανε πολλά μιας και το πήραμε 500 αλλά δεν προλάβαμε να ρωτήσουμε και αλλού.
Το αυτοκίνητο ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται χάλια γενικά δεν έχει σκουριές στο σασί πλην του πατώματος κάτω από τα πενταλ και έχει και κάποια χτυπήματα στα φτερά που απ' όσο είδα με λίγο ψάξιμο στο intenet είναι φτηνά και αλλάζουν εύκολα καθ' ότι βιδωτά. Είναι κόκκινου χρώματος και μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε ξαναβάψει πάλι κόκκινο, όμως η δεύτερη μπογιά έχει ξεπλυθεί και σκάσει σε μερικά σημεία... Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν ξέρει κανείς από αλλαγή λάστιχων στις πόρτες και στο πορτ μπαγάζ(κανένα σχετικό site μήπως...), γιατί τα παλιά είναι τελείως ξεραμένα και μπάζει όταν ταξιδεύεις με βροχή ή όταν το πλένεις στο πλυντήριο...! -
Α, αυτά έχουν οι ανακατασκευές/αναπαλαιώσεις. Παίρνεις ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται αρκετή δουλειά για ένα Χ ποσόν και μετά, για να το ξανακάνεις όπως ήταν τη μέρα που βγήκε απ'το εργοστάσιο, του ρίχνεις τα 10πλάσια ή 20πλάσια (μπορεί και ακόμα περισσότερα) απ'όσα το αγόρασες!
Κουράγιο όμως! Ξεκίνα σιγά-σιγά, βάλε και προσωπική εργασία, ψάξε στο διαδίκτυο, ψάξε σε περιοδικά, βιβλία κλπ, και θα ανταμειφθείς. Μόνο να ξέρεις ότι αν χρειαστείς τις αρχικές τύπου σεζ-λονγκ ταπετσαρίες για το 4άρι, ξέχασέ το. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν πια σήμερα.
-
Ο χρήστης alkoolouxos έγραψε:
Παιδιά, ξέρετε κανένα μερακλή φαναρτζή και βαφείο για ξεσκούριασμα και βάψιμο ενός renault 4 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης;;; Ρωτήσαμε σε ένα βαφείο-φαναρτζήδικο στο Βόλο και μας είπε 900 ευρώ. Μας φανήκανε πολλά μιας και το πήραμε 500 αλλά δεν προλάβαμε να ρωτήσουμε και αλλού.
Το αυτοκίνητο ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται χάλια γενικά δεν έχει σκουριές στο σασί πλην του πατώματος κάτω από τα πενταλ και έχει και κάποια χτυπήματα στα φτερά που απ' όσο είδα με λίγο ψάξιμο στο intenet είναι φτηνά και αλλάζουν εύκολα καθ' ότι βιδωτά. Είναι κόκκινου χρώματος και μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε ξαναβάψει πάλι κόκκινο, όμως η δεύτερη μπογιά έχει ξεπλυθεί και σκάσει σε μερικά σημεία... Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν ξέρει κανείς από αλλαγή λάστιχων στις πόρτες και στο πορτ μπαγάζ(κανένα σχετικό site μήπως...), γιατί τα παλιά είναι τελείως ξεραμένα και μπάζει όταν ταξιδεύεις με βροχή ή όταν το πλένεις στο πλυντήριο...!Για Αθήνα κάτι έχω!
-
Μια και που αναφέρθηκε η Isetta σε άλλο thread...
Έχω δει στο ίντερνετ Isetta βαμμένη με χρώματα Μ:
http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=17548
http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=17551
και σε ταξί:
http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=17552
και σε ελικόπτερο:
Δείτε και σχετικό βίντεο για την Isetta:
http://www.cqql.net/isetta-billwaite.ram -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Το αυτοκίνητο ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται χάλια γενικά δεν έχει σκουριές στο σασί πλην του πατώματος κάτω από τα πενταλ και έχει και κάποια χτυπήματα στα φτερά που απ' όσο είδα με λίγο ψάξιμο στο intenet είναι φτηνά και αλλάζουν εύκολα καθ' ότι βιδωτά. Είναι κόκκινου χρώματος και μάλλον ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε ξαναβάψει πάλι κόκκινο, όμως η δεύτερη μπογιά έχει ξεπλυθεί και σκάσει σε μερικά σημεία... Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν ξέρει κανείς από αλλαγή λάστιχων στις πόρτες και στο πορτ μπαγάζ(κανένα σχετικό site μήπως...), γιατί τα παλιά είναι τελείως ξεραμένα και μπάζει όταν ταξιδεύεις με βροχή ή όταν το πλένεις στο πλυντήριο...!Για Αθήνα κάτι έχω!
ρε συ Κώστα για DS θα μου κάνουνε δουλειά? Περπατώντας σήμερα είδα μία να πωλείται, φαινόταν ψιλοκαλή, αλλά είχε κάτι σάπια και βέβαια μηχανολογικά δεν ξέρω... Για ανάρτηση-μοτέρ ανταλλακτικά βρίσκεις?
Σπύρος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ρε συ Κώστα για DS θα μου κάνουνε δουλειά? Περπατώντας σήμερα είδα μία να πωλείται, φαινόταν ψιλοκαλή, αλλά είχε κάτι σάπια και βέβαια μηχανολογικά δεν ξέρω... Για ανάρτηση-μοτέρ ανταλλακτικά βρίσκεις?
Σπύρος
Χωρίς να κάνω διαφήμιση εννοείται, όπως έχω πει ο μηχανικός μου έχει αποκτήσει πλέον ειδικότητα σε όσα DS και SM υπάρχουν στην Ελλάδα.
Αν δείτε συνεργείο Citroen με σίγουρα ένα DS μέσα στις μισές φορές που θα πάτε τουλάχιστον πείτε μου και εμένα!!!
-
Από όλη την ιστορία που μου έτυχε εχθές (και την γράφω στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 304#124304 ) να και μια photo ενδιαφέρουσα αρκετά!
http://homepages.pathfinder.gr/sirgus/4 ... ia-Ami.jpg
(όχι δεν τράκαρα καμία Montecarlo! )
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ