-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από τον Ο.Τ.Ε. δεν πρόκειται να λυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας !
Τους τελευταιους μηνες υπαρχει τρομερο προβλημα με τις τηλεποικινωνιες στην Ελλαδα. Οταν αλλαξαν τον κωδικο απο 30 σε 302 για Ελλαδα, δεν μπορουσα να τηλεφωνησω στην Αθηνα επι 3 μερες και στην επομενη Ελλαδα επι 7 μερες! Τηλεποικινωνια σε εισαγωγικα. Pathetic. Επισης υπαρχουν κινητα τηλεφωνα που δεν μπορω να βγαλω απο ΗΠΑ επι 1.5 μηνες τωρα. Χαλι με κεφαλαια. Λυπηρο.
Συμφωνω. Αυτα ειναι απο τα αγραφα. Πρωτα πρεπει να βαζουμε το 0. μετα ξαφνικα δεν βγαινει τιποτα. ουτε μυνημα ουτε τιποτα. Απλως το Αμερικανικο μυνημα οτι δεν ολοκληρωθηκε το τηλεφωνημα. Μετα απο μια ωρα στο δυαδυκτιο εμαθα οτι απο τωρα δεν εχουμε τιποτα αλλο απο 10 ψηφια στην Ελλαδα. Τωρα η Αθηνα ειναι 210. Δηλαδη 30210-τηλεφωνο. Μου πηρε 2 μερες να επικοινωνησω με Ελλαδα.
Νικος
Ετος 2002. Μελος της Ευρωπαικης Ενωσης. Χμμμ...
Ε καλα ντε δεν θυμασαι;
Some things never change εστω και στην Ελλαδα.
Ν.
Indeed. Some things...never change.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από τον Ο.Τ.Ε. δεν πρόκειται να λυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας !
Τους τελευταιους μηνες υπαρχει τρομερο προβλημα με τις τηλεποικινωνιες στην Ελλαδα. Οταν αλλαξαν τον κωδικο απο 30 σε 302 για Ελλαδα, δεν μπορουσα να τηλεφωνησω στην Αθηνα επι 3 μερες και στην επομενη Ελλαδα επι 7 μερες! Τηλεποικινωνια σε εισαγωγικα. Pathetic. Επισης υπαρχουν κινητα τηλεφωνα που δεν μπορω να βγαλω απο ΗΠΑ επι 1.5 μηνες τωρα. Χαλι με κεφαλαια. Λυπηρο.
Συμφωνω. Αυτα ειναι απο τα αγραφα. Πρωτα πρεπει να βαζουμε το 0. μετα ξαφνικα δεν βγαινει τιποτα. ουτε μυνημα ουτε τιποτα. Απλως το Αμερικανικο μυνημα οτι δεν ολοκληρωθηκε το τηλεφωνημα. Μετα απο μια ωρα στο δυαδυκτιο εμαθα οτι απο τωρα δεν εχουμε τιποτα αλλο απο 10 ψηφια στην Ελλαδα. Τωρα η Αθηνα ειναι 210. Δηλαδη 30210-τηλεφωνο. Μου πηρε 2 μερες να επικοινωνησω με Ελλαδα.
Νικος
Ε καλα ντε δεν θυμασαι;
Ν.
Αν τελειώσατε με το θάψιμο της Ελλάδας , ρωτήστε να μάθετε τι έγινε στη Μεγ. Βρετανία (φαντάζομαι ορισμένοι θα την έχουν σε μεγαλύτερη υπόληψη από την Ελλάδα...) με την αλλαγή των αριθμών και πόσες φορές συνέβησαν πολύ χειρότερα από αυτά που περιγράφετε...
Και για να προλάβω ερωτήσεις, σας βεβαιώνω ως insider στο συγκεκριμένο θέμα, πως και υπήρχε ανάγκη αλλαγής του αριθμοδοτικού σχεδίου, και ορθώς επιλέχθηκε 'κλειστό' σύστημα (= πρέπει να πάρεις όλα τα νούμερα ακόμα και για τοπικό τηλεφώνημα) 10 αριθμών, και ορθώς έγινε η αλλαγή σε 2 φάσεις για τους 'γεωγραφικούς' αριθμούς (0 και μετά 2) (σημειωτέον 19/1/2003 αλλάζουν τα κινητά από 09x σε 69x αλλά και τώρα αν δοκιμάσετε τα 69x δουλεύουν μια χαρά)
Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως δεν υπήρξαν προβλήματα. Απλά ήταν εξαιρετικά μικρά σε σχέση και με τα αναμενόμενα (ιδίως αν αναλογιστείτε την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα του εγχειρήματος), και με το τι έγινε σε άλλες χώρες (η Μεγ. Βρετανία ήταν το χειρότερο παράδειγμα αλλά παντού υπήρξαν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα).
Ομως είναι ακόμα πιο pathetic και λυπηρή η ξεκούραστη και εύκολη, χωρίς γνώση των πραγματικών γεγονότων, καταδίκη της Ελλάδας από θέση (και καλά) 'ανωτερότητας'. Κρίμα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νικος
Ε καλα ντε δεν θυμασαι;
Ν.
Αν τελειώσατε με το θάψιμο της Ελλάδας , ρωτήστε να μάθετε τι έγινε στη Μεγ. Βρετανία (φαντάζομαι ορισμένοι θα την έχουν σε μεγαλύτερη υπόληψη από την Ελλάδα...) με την αλλαγή των αριθμών και πόσες φορές συνέβησαν πολύ χειρότερα από αυτά που περιγράφετε...
Και για να προλάβω ερωτήσεις, σας βεβαιώνω ως insider στο συγκεκριμένο θέμα, πως και υπήρχε ανάγκη αλλαγής του αριθμοδοτικού σχεδίου, και ορθώς επιλέχθηκε 'κλειστό' σύστημα (= πρέπει να πάρεις όλα τα νούμερα ακόμα και για τοπικό τηλεφώνημα) 10 αριθμών, και ορθώς έγινε η αλλαγή σε 2 φάσεις για τους 'γεωγραφικούς' αριθμούς (0 και μετά 2) (σημειωτέον 19/1/2003 αλλάζουν τα κινητά από 09x σε 69x αλλά και τώρα αν δοκιμάσετε τα 69x δουλεύουν μια χαρά)
Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως δεν υπήρξαν προβλήματα. Απλά ήταν εξαιρετικά μικρά σε σχέση και με τα αναμενόμενα (ιδίως αν αναλογιστείτε την πολυπλοκότητα και τη σοβαρότητα του εγχειρήματος), και με το τι έγινε σε άλλες χώρες (η Μεγ. Βρετανία ήταν το χειρότερο παράδειγμα αλλά παντού υπήρξαν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα).
Ομως είναι ακόμα πιο pathetic και λυπηρή η ξεκούραστη και εύκολη, χωρίς γνώση των πραγματικών γεγονότων, καταδίκη της Ελλάδας από θέση (και καλά) 'ανωτερότητας'. Κρίμα
Βλεπεις nass ενας απο τους κυριοτερους λογους που προβληματα δεν λυνοντε γρηγοροτερα στην Ελλαδα (ή καθολου), ειναι ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης. Του παραπανω μυνηματος σου δηλαδη. 'Δες τι εγινε στην αβγ χωρα'. Εαν νομιζεις οτι δικαιολογεις μια ανεπαρκεια στην χωρα σου, ιδιαιτερα μαλιστα τεχνολογικη ανεπαρκεια, με το να αναφερεσε σε μια αλλη χωρα, κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον αφελης. Το μονο που κανει ειναι να καθισιχαζει τους υπευθηνους μεχρι την επομενη αποτυχια τους οποτε και θα χρισημοποιησουν την ιδια τακτικη.
Εαν ειμουν στην θεση σου θα 'ανεβαζα τον πυχη' και θα 'εβγαζα το δακτυλο' στους υπευθηνους, κτλ, κτλ. Καμια πορεια δεν βλεπω να κανετε για τις αποτυχιες του ΟΤΕ, κτλ. Για πραγματα που πραγματικα κανουν την διαφορα 'στα @@@ μας'.
By the way, δεν θαβει κανεις απο εμας την Ελλαδα. Εσεις την θαβετε με τον τροπο που σκεφτεστε και με τον τροπο που πρατετε. Γιαυτο δεν χρειαζεστε βοηθεια για το θαψιμο απο μενα και τον Νικο. Σκεψου πριν βαλεις 'αγριεμενες' φατσουλες αυτη τη φορα. Κοιτα εμενα...
-
By the way, δεν θαβει κανεις απο εμας την Ελλαδα. Εσεις την θαβετε με τον τροπο που σκεφτεστε και με τον τροπο που πρατετε. Γιαυτο δεν χρειαζεστε βοηθεια για το θαψιμο απο μενα και τον Νικο. Σκεψου πριν βαλεις 'αγριεμενες' φατσουλες αυτη τη φορα. Κοιτα εμενα...
Παρακολουθώ το topic επειδή δεν έτυχε να υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνω και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το κορυφαίο θάψιμο και υποβάθμιση της χώρας μας προέρχεται εκ των έσω και εκ των άνω...
Και επειδή κι εγώ είμαι insider στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και ίσως λίγο περισσότερο απο κάποιους άλλους (δεν λέω περισσότερα όπως το πού και τί) να πώ πως η εφαρμογή του σχεδίου αλλαγής της αριθμοδότησης εφαρμόστηκε πρόχειρα και δίχως πρόβλεψη και ενημέρωση για τα προβλάματα αλλα ακόμα ακόμα και αυτών των ίδιων των αλλαγών που θα προέκυπταν. Συνέπεια όλων αυτών το μπάχαλο που όλοι ζήσαμε και ζούμε καθημερινά για διαφορετικους ή όχι κάθε φορά λόγους. -
Βλεπεις nass ενας απο τους κυριοτερους λογους που προβληματα δεν λυνοντε γρηγοροτερα στην Ελλαδα (ή καθολου), ειναι ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης. Του παραπανω μυνηματος σου δηλαδη. 'Δες τι εγινε στην αβγ χωρα'. Εαν νομιζεις οτι δικαιολογεις μια ανεπαρκεια στην χωρα σου, ιδιαιτερα μαλιστα τεχνολογικη ανεπαρκεια, με το να αναφερεσε σε μια αλλη χωρα, κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον αφελης. Το μονο που κανει ειναι να καθισιχαζει τους υπευθηνους μεχρι την επομενη αποτυχια τους οποτε και θα χρισημοποιησουν την ιδια τακτικη.Εαν ειμουν στην θεση σου θα 'ανεβαζα τον πυχη' και θα 'εβγαζα το δακτυλο' στους υπευθηνους, κτλ, κτλ. Καμια πορεια δεν βλεπω να κανετε για τις αποτυχιες του ΟΤΕ, κτλ. Για πραγματα που πραγματικα κανουν την διαφορα 'στα @@@ μας'.
Αν αγαπητέ μου gavriil1 είχες πει: 'τον τελευταίο καιρό έχω τα εξής προβλήματα με την επικοινωνία με την Ελλάδα: ...' θα σου είχα πει 'έχεις δίκιο gavriil1, φταίει που άλλαξε το αριθμοδοτικό σχήμα' κτλ. κτλ.
Ομως δεν περιορίστηκες σε αυτό, αλλά επεκτάθηκες σε κακεντρεχή σχόλια του στυλ 'Ετος 2002. Μελος της Ευρωπαικης Ενωσης. Χμμμ...' οπότε η απάντησή μου ήταν η πρέπουσα: 'και η Μεγ. Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ αλλά τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετώπισε'.
Βλέπεις, δεν έχει σημασία μόνο το τι λέει κανείς αλλά και το πως το λέει. Θυμάσαι με το ΣΧ ? Είχες δίκιο στην ουσία, αλλά έτσι που τα έλεγες ήταν σαν να τον έβριζες τον άνθρωπο. Οπως βρίζεις και εμένα προσωπικά όταν, απαντώντας σε εμένα, γράφεις 'Εσεις την θαβετε με τον τροπο που σκεφτεστε και με τον τροπο που πρατετε', χωρίς ούτε να με ξέρεις (πως πράττω και, πάνω απ΄ όλα, πως σκέφτομαι), ούτε να ξέρεις αν έχω και ποιά θετική συνεισφορά στην αποτροπή του 'θαψίματος'.
Κατά τα λοιπά, είσαι εκτός θέματος αν νομίζεις πως προσπαθώ να δικαιολογήσω οτιδήποτε. Δεν πάω να δικαιολογήσω τίποτα, καμία ανεπάρκεια δεν μου περνάει απαρατήρητη (σε πεδίο στο οποίο είμαι ειδικός, όπως στην περίπτωση αυτή) και ασχολίαστη και πάνω απ΄ όλα, χωρίς να την πολεμήσω έμπρακτα στο βαθμό που μπορώ. Δεν ανέχομαι όμως να γράφονται άδικα και ανακριβή σχόλια περί 'Ευρώπης', τη στιγμή που γνωρίζω καλά (πιθανολογώ καλύτερα από εσένα) τι ακριβώς έγινε, πόσο σοβαρό ήταν αυτό που έγινε και ποιά ακριβώς προβλήματα δημιουργήθηκαν. Και προτιμώ, αντί να 'θάψω' την Ελλάδα, να διαπιστώσω αντικειμενικά πως στο συγκεκριμένο τομέα τα κατάφερε καλύτερα από τις περισσότερες 'προοδευμένες' χώρες που έκαναν κάτι ανάλογο. Δεν βλάπτει που και που να λέμε και ένα καλό λόγο, αν αξίζει.
Τέλος, αν μου επιτρέπεις, να σου υπενθυμίσω πως τουλάχιστον εγώ είμαι εδώ στην Ελλάδα και πασχίζω για την πρόοδό της, αντί να την 'κοπανήσω' και να τη βρίζω (αυτή και συλλήβδην όλους τους κατοίκους της) αφ΄ υψηλού και εκ του ασφαλούς.
Να 'σαι καλά
-
Ο χρήστης Jeep-akias έγραψε:
Και επειδή κι εγώ είμαι insider στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και ίσως λίγο περισσότερο απο κάποιους άλλους (δεν λέω περισσότερα όπως το πού και τί) να πώ πως η εφαρμογή του σχεδίου αλλαγής της αριθμοδότησης εφαρμόστηκε πρόχειρα και δίχως πρόβλεψη και ενημέρωση για τα προβλάματα αλλα ακόμα ακόμα και αυτών των ίδιων των αλλαγών που θα προέκυπταν. Συνέπεια όλων αυτών το μπάχαλο που όλοι ζήσαμε και ζούμε καθημερινά για διαφορετικους ή όχι κάθε φορά λόγους.Ολα τα προβλήματα που προέκυψαν είχαν προβλεφθεί στη σχετική μελέτη. Μόνο και μόνο το γεγονός πως το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί τηρείται επακριβώς δείχνει πως η εφαρμογή της 'πήγε καλά'.
Εχεις βέβαια δίκιο πως η ενημέρωση ήταν μικρότερη απ΄ ό,τι θα έπρεπε (υπήρξε καμπάνια της ΕΕΤΤ και του ΟΤΕ αλλά σίγουρα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη) αλλά δε συμφωνώ πως δημιουργήθηκαν τόσα προβλήματα ώστε να μιλάμε για 'μπάχαλο' (εκτός και αν αναφέρεσαι σε άλλους τομείς και όχι μόνο στην αλλαγή της αριθμοδότησης).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Βλεπεις nass ενας απο τους κυριοτερους λογους που προβληματα δεν λυνοντε γρηγοροτερα στην Ελλαδα (ή καθολου), ειναι ακριβως αυτος ο τροπος σκεψης. Του παραπανω μυνηματος σου δηλαδη. 'Δες τι εγινε στην αβγ χωρα'. Εαν νομιζεις οτι δικαιολογεις μια ανεπαρκεια στην χωρα σου, ιδιαιτερα μαλιστα τεχνολογικη ανεπαρκεια, με το να αναφερεσε σε μια αλλη χωρα, κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον αφελης. Το μονο που κανει ειναι να καθισιχαζει τους υπευθηνους μεχρι την επομενη αποτυχια τους οποτε και θα χρισημοποιησουν την ιδια τακτικη.
Εαν ειμουν στην θεση σου θα 'ανεβαζα τον πυχη' και θα 'εβγαζα το δακτυλο' στους υπευθηνους, κτλ, κτλ. Καμια πορεια δεν βλεπω να κανετε για τις αποτυχιες του ΟΤΕ, κτλ. Για πραγματα που πραγματικα κανουν την διαφορα 'στα @@@ μας'.
Αν αγαπητέ μου gavriil1 είχες πει: 'τον τελευταίο καιρό έχω τα εξής προβλήματα με την επικοινωνία με την Ελλάδα: ...' θα σου είχα πει 'έχεις δίκιο gavriil1, φταίει που άλλαξε το αριθμοδοτικό σχήμα' κτλ. κτλ.
Ομως δεν περιορίστηκες σε αυτό, αλλά επεκτάθηκες σε κακεντρεχή σχόλια του στυλ 'Ετος 2002. Μελος της Ευρωπαικης Ενωσης. Χμμμ...' οπότε η απάντησή μου ήταν η πρέπουσα: 'και η Μεγ. Βρετανία είναι μέλος της ΕΕ αλλά τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετώπισε'.
Βλέπεις, δεν έχει σημασία μόνο το τι λέει κανείς αλλά και το πως το λέει. Θυμάσαι με το ΣΧ ? Είχες δίκιο στην ουσία, αλλά έτσι που τα έλεγες ήταν σαν να τον έβριζες τον άνθρωπο. Οπως βρίζεις και εμένα προσωπικά όταν, απαντώντας σε εμένα, γράφεις 'Εσεις την θαβετε με τον τροπο που σκεφτεστε και με τον τροπο που πρατετε', χωρίς ούτε να με ξέρεις (πως πράττω και, πάνω απ΄ όλα, πως σκέφτομαι), ούτε να ξέρεις αν έχω και ποιά θετική συνεισφορά στην αποτροπή του 'θαψίματος'.
Κατά τα λοιπά, είσαι εκτός θέματος αν νομίζεις πως προσπαθώ να δικαιολογήσω οτιδήποτε. Δεν πάω να δικαιολογήσω τίποτα, καμία ανεπάρκεια δεν μου περνάει απαρατήρητη (σε πεδίο στο οποίο είμαι ειδικός, όπως στην περίπτωση αυτή) και ασχολίαστη και πάνω απ΄ όλα, χωρίς να την πολεμήσω έμπρακτα στο βαθμό που μπορώ. Δεν ανέχομαι όμως να γράφονται άδικα και ανακριβή σχόλια περί 'Ευρώπης', τη στιγμή που γνωρίζω καλά (πιθανολογώ καλύτερα από εσένα) τι ακριβώς έγινε, πόσο σοβαρό ήταν αυτό που έγινε και ποιά ακριβώς προβλήματα δημιουργήθηκαν. Και προτιμώ, αντί να 'θάψω' την Ελλάδα, να διαπιστώσω αντικειμενικά πως στο συγκεκριμένο τομέα τα κατάφερε καλύτερα από τις περισσότερες 'προοδευμένες' χώρες που έκαναν κάτι ανάλογο. Δεν βλάπτει που και που να λέμε και ένα καλό λόγο, αν αξίζει.
Τέλος, αν μου επιτρέπεις, να σου υπενθυμίσω πως τουλάχιστον εγώ είμαι εδώ στην Ελλάδα και πασχίζω για την πρόοδό της, αντί να την 'κοπανήσω' και να τη βρίζω (αυτή και συλλήβδην όλους τους κατοίκους της) αφ΄ υψηλού και εκ του ασφαλούς.
Να 'σαι καλά
Αμα αυτο δεν ειναι κακεντρεχεια του χειροτερου βαθμου τοτε τι ειναι. Βασικα δεν ειδα τιποτα εκτος απο δικαιολογιες και 'finger pointing'.
Ν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και επειδή κι εγώ είμαι insider στον χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και ίσως λίγο περισσότερο απο κάποιους άλλους (δεν λέω περισσότερα όπως το πού και τί) να πώ πως η εφαρμογή του σχεδίου αλλαγής της αριθμοδότησης εφαρμόστηκε πρόχειρα και δίχως πρόβλεψη και ενημέρωση για τα προβλάματα αλλα ακόμα ακόμα και αυτών των ίδιων των αλλαγών που θα προέκυπταν. Συνέπεια όλων αυτών το μπάχαλο που όλοι ζήσαμε και ζούμε καθημερινά για διαφορετικους ή όχι κάθε φορά λόγους.
Ολα τα προβλήματα που προέκυψαν είχαν προβλεφθεί στη σχετική μελέτη. Μόνο και μόνο το γεγονός πως το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί τηρείται επακριβώς δείχνει πως η εφαρμογή της 'πήγε καλά'.
Εχεις βέβαια δίκιο πως η ενημέρωση ήταν μικρότερη απ΄ ό,τι θα έπρεπε (υπήρξε καμπάνια της ΕΕΤΤ και του ΟΤΕ αλλά σίγουρα θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη) αλλά δε συμφωνώ πως δημιουργήθηκαν τόσα προβλήματα ώστε να μιλάμε για 'μπάχαλο' (εκτός και αν αναφέρεσαι σε άλλους τομείς και όχι μόνο στην αλλαγή της αριθμοδότησης).
Μια λεξη: Εθελοτυφλια.
Ν.
-
Αμα αυτο δεν ειναι κακεντρεχεια του χειροτερου βαθμου τοτε τι ειναι. Βασικα δεν ειδα τιποτα εκτος απο δικαιολογιες και 'finger pointing'.Ν.
Μάλλον διάβασες άλλα πράγματα φίλε titsataki. Δεν καταλαβαίνω που είδες δικαιολογίες και finger pointing, μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ?
Οσο για το σχόλιό μου, συμφωνώ πως είναι κακεντρεχές και, να ξέρεις, ντρέπομαι που αναγκάστηκα να γράψω κάτι τέτοιο. Ωστόσο το θεωρώ δικαιολογημένο από τα αντίστοιχα σχόλια που προηγήθηκαν στο παρόν topic. Διάβασε προσεκτικά τι γράψατε, τι έγραψα και θα αντιληφθείς για ποιό λόγο το έγραψα.
-
Μια λεξη: Εθελοτυφλια.Ν.
Φαίνεται εσύ από τις ΗΠΑ 'βλέπεις' καλύτερα αγαπητέ μου τι έγινε και κρίνεις ποιός έχει σφαιρική και αιτιολογημένη άποψη και ποιός εθελοτυφλεί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια λεξη: Εθελοτυφλια.
Ν.
Φαίνεται εσύ από τις ΗΠΑ 'βλέπεις' καλύτερα αγαπητέ μου τι έγινε και κρίνεις ποιός έχει σφαιρική και αιτιολογημένη άποψη και ποιός εθελοτυφλεί.
Ρε συ δεν χρειαζεται να βλεπω καλυτερα. Πρωτα πρωτα στα λεει χυμα και εσυ ακομα το αρνεισαι. Λες οτι μερικα πραγματα δεν πηγαν καλα. Εγω σου λεω ενα πραγμα πηρα τηλεφωνο και δεν εβγαινε τιποτα. Δηλαδη ποσο πιο χαλια πρεπει να ειναι;
Ν.
ΥΓ: φαινεται οτι στον ΟΤΕ τα βλεπετε επισης ολα. Αλλα αφου γινει χαμος, κατοπιν εορτης
-
εχω παρατηρήσει και σε άλλά topics οτι κατηγορήτε την Ελλάδα και τους κατοίκους της για το ένα και για το άλλο κλπ.κλπ,
Αν είναι τόσο χάλια τα πράγματα στη 'χώρα μας', στην 'πατρίδα μας', μην ασχολήστε μαζί της και μαζί μας...μείνετε στην μητέρα Αμερική, οπου τα πάντα δουλεύουν ρολόι, τα πάντα είναι τέλεια και η ποιότητα ζωής άριστη και αφήστε μας εμάς στο μπάχαλο μας....αμάν πια...έλεος!!!
Ελληνες δεν είστε κι εσείς? [εκτός αν έχω καταλάβει λάθος] νομίζετε οτι με αυτές τις κατηγορίες που ξεστομίζετε κατα καιρούς οφελείτε σε κάτι??? Αν είσασταν εχθροί μας δηλαδή, πως θα αντιδρούσατε, τι θα λέγατε?
κι εμείς ξέρουμε οτι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά αλλά να είστε σίγουροι οτι όλοι μας βάζουμε το λιθαράκι μας καθημερινώς και συμβάλουμε στην εξινχρόνηση του τόπου μας,όπως μπορεί ο καθένας μας...
αν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς απο εκεί που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς εδώ γιατί δεν το κάνετε, παρά επισημένετε απλά και μόνο τα κακώς κείμενα???
αλλά όπως σωστά λέει ο λαός μας 'αυτός που είναι έξω απο το χορό,πολλά τραγούδια ξέρει'anyway, απλά λίγο περισσότερο σεβασμό...όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
και στην τελική έτσι είμαστε και σε όποιον αρέσουμε...και να είστε σίγουροι οτι αρέσουμε!!! και σαν λαός και σαν κουλτούρα κι ας είμαστε 'The last minute people'αυτά, καληνύχτα σας απο ΕΛΛΑΔΑ
-
Νικος
Ε καλα ντε δεν θυμασαι;
Ν.
Edw 8a diafwnisw ka8etos. Mexri prin merika xronia ta tilefwna htan gia petama alla ayti tin stigmi den exoyn diafora apo ta tilefwna edw pera. Egw basika exw problimata tilefwnontas gia Ellada alla mallon ofeilontai stin ftini karta poy xrisimopoiw. Me tin Bell pote den eixa problima kai h poiotita htan poly kali.
Stin teleftaia episkepsi stin Ellada, prin ena mina, pira polles fores tilefwno kai htan san ta tilefwna poy exoyme sto Toronto.
mallon den meinate arketa kai 8ymaste ta palia.
-
Καλα δηλαδη θες να δημοσιευσω τα αρθρα που φτηνουν την Ελλαδα απο τους ιδιους του Ελληνες που τα ζουν και εχουν μπαφιασει;
Τι δηλαδη αμα μετακομισω στην Αμερικη εχασα το δικαιωμα να βλεπω το λαθος και να το αναφερω στην Ελλαδα. Και δεν μπορεις να φανταστεις ποσο φαινεται καθε φορα που επισκεπτομαι.
Ο λογος που τα λεμε ειναι μπας και ανοιξει κανενας τα ματια του και κανει κατι. Καιρος ειναι να βαλουμε και τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι και και να κοιταξουμε την Ελλαδα οχι τους εαυτους μας.
Φυσικα και βλεπουμε τα κακα μονο. Κοιταξες ποτε τα νες στην τηλεοραση; ποσες φορες βλεπεις τα καλα. Μονο τα κακα βλεπεις.
Οσο για το σεβασμο μη ξεχνας ειναι αμφιδρομος. Οποτε ιδωμεν. Ας μην τα βαζουμε ολα πισω απο τα οσια και τα ιερα γιατι τελικα θα μεινουμε σαν την καλαμια στον καμπο με τα οσια και τα ιερα. (συν Αθηνα και χειρα κινει λεγαμε και στο γυμνασιο - να μην αρχισω τι λεμε τωρα).
Οσο για την 'μητερα Αμερικη' μην ανησυχεις εχει και αυτη τα κακα της και τα καλα της. Αλλα βαρεθηκα καθε φορα που λεω κατι να μου λενε ολοι αμα δεν σαρεσει πηγαινε στην Αμερικη αντε αμερικανακι... να πω την αληθεια ποτε δεν ενοιωσα τοσο ελληνας και τοσο πατριωτης μεχρι που εζησα 20 χρονια στην αμερικη. Και ξερεις γιατι γιατι εχουμε και δυο τρεις χιλιαδες χρονια ιστορια. Το προβλημα ειναι οτι εχουμε λαμπρη ιστορια αλλα τι ειδος παρον και τι ειδος μελλον θα εχουμε. Σκεψου το και συγκρινε το με την αρχαια Ελλαδα.
Καλο σου υπνο απο ενα Ελληνα της Αμερικης.
Ν.
Ο χρήστης kamil έγραψε:
εχω παρατηρήσει και σε άλλά topics οτι κατηγορήτε την Ελλάδα και τους κατοίκους της για το ένα και για το άλλο κλπ.κλπ,
Αν είναι τόσο χάλια τα πράγματα στη 'χώρα μας', στην 'πατρίδα μας', μην ασχολήστε μαζί της και μαζί μας...μείνετε στην μητέρα Αμερική, οπου τα πάντα δουλεύουν ρολόι, τα πάντα είναι τέλεια και η ποιότητα ζωής άριστη και αφήστε μας εμάς στο μπάχαλο μας....αμάν πια...έλεος!!!
Ελληνες δεν είστε κι εσείς? [εκτός αν έχω καταλάβει λάθος] νομίζετε οτι με αυτές τις κατηγορίες που ξεστομίζετε κατα καιρούς οφελείτε σε κάτι??? Αν είσασταν εχθροί μας δηλαδή, πως θα αντιδρούσατε, τι θα λέγατε? κι εμείς ξέρουμε οτι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά και να είστε σίγουροι οτι όλοι μας βάζουμε το λιθαράκι μας καθημερινώς και συμβάλουμε στην εξινχρόνηση του τόπου μας,όπως μπορεί ο καθένας μας...
αν μπορείτε να κάνετε κάτι εσείς απο εκεί που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς εδώ γιατί δεν το κάνετε, παρά να επισημάνετε απλά και μόνο τα κακώς κείμενα???
αλλά όπως σωστά λέει ο λαός μας 'αυτός που είναι έξω απο το χορό,πολλά τραγούδια ξέρει'anyway, απλά λίγο περισσότερο σεβασμό...όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!
και στην τελική έτσι είμαστε και σε όποιον αρέσουμε...και να είστε σίγουροι οτι αρέσουμε!!! και σαν λαός και σαν κουλτούρα κι ας είμαστε 'The last minute people'αυτά, καληνύχτα σας απο ΕΛΛΑΔΑ
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Νικος
Ε καλα ντε δεν θυμασαι;
Ν.
Edw 8a diafwnisw ka8etos. Mexri prin merika xronia ta tilefwna htan gia petama alla ayti tin stigmi den exoyn diafora apo ta tilefwna edw pera. Egw basika exw problimata tilefwnontas gia Ellada alla mallon ofeilontai stin ftini karta poy xrisimopoiw. Me tin Bell pote den eixa problima kai h poiotita htan poly kali.
Stin teleftaia episkepsi stin Ellada, prin ena mina, pira polles fores tilefwno kai htan san ta tilefwna poy exoyme sto Toronto.
mallon den meinate arketa kai 8ymaste ta palia.
Μα καλα ειπα εγω ποτε οτι δεν μπορουσα να παρω τηλεφωνο Αμερικη; Μαι χαρα ητανε. Κανενα προβλημα. Επισης και το κινητο μου δουλευε κανονι (και για να γελασεις ηταν και ΟΤΕΝΕΤ )
Νικος
-
Γαβριήλ και όλοι εσείς έλληνες του εξωτερικού , επειδή ξεχνιέστε, όταν θα μιλάτε με άτομο που δουλεύει στις υπηρεσίες της ελληνικής μπανανίας , να θυμαστε πάντα οτι μπηκε με γλύψιμο, και απο κεί και πέρα όλη του η προσπάθεια ειναι να συτίζεται γιά πάντα χωρίς να δουλεύει. Φυσικά κανείς δεν το παραδέχεται και μάλιστα δημόσια, αλλά έχει γέλιο όταν τους ακούς να μιλούν μεταξύ τους.
επίσης στην ελλάδα πάντα φταίνε οι άλλοι, έχετε δει πρωθυπουργό υπουργό , μέχρι τον τελευταίο σκουπιδιάρη να αποδέχεται ευθύνες; άτομο να παρετείται; -
και τότε εσύ που βλέπεις τα άσχημα, γιατί δεν επιστρέφεις στην Ελλάδα να τα διορθώσεις και να βοηθήσεις να γίνει κάτι, αλλά μιλάς εκ του ασφαλούς??? άρα κι εσύ για την πάρτη σου ενδιαφέρεσαι και όχι για το σύνολο...οπότε μην μας κάνεις κήρηγμα αφού στην τελική δεν είσαι καλύτερος απο εμάς....
anyway, δεν θέλω να συνεχίσω την συζήτηση γιατι δεν πρόκειτε να καταλήξουμε πουθενά και δεν είναι και τόπος αυτός για να συζητηθούν τέτοια θεματα...
ζητώ συγνώμη απο το forum, αν παραφέρθηκα...δεν θα ξαναεπαναληφθεί.
-
kamil και να θέλουν να ρθούν , δεν μπορούν, για τον απλό λόγο ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρούν δουλειά
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Διαβασες τα μυνηματα μου? Γραφω οτι δεν μπορουσα να τηλεφωνησω Αθηνα επι 3 μερες και στην υπολοιπη Ελλαδα για 7 μερες. Και σε μερικα κινητα ακομη δεν μπορω να τηλεφωνησω. Και αυτα ειναι απο μενα προς εσας μονο. Για το αναποδο ουτε θελω να γραψω.
Γιατι λες οτι δεν εγραψα συγκεκριμενα προβληματα?
Σχολια? Αυτα ειναι αληθειες οχι σχολια. Ειναι το ετος 2002? Ειστε μελος της ΕΕ (απο το '1430')? Εχω εγω προβλημα να μην μπορω να τηλεφωνησω επι μερες στην Ελλαδα? Επηδει αυτες οι αληθειες ειναι τοσο τραγικες και 'πονανε', κανουν τα 'σχολια' μου κακεντρεχη?
Βλέπεις, δεν έχει σημασία μόνο το τι λέει κανείς αλλά και το πως το λέει.
Θυμάσαι με το ΣΧ ? Είχες δίκιο στην ουσία, αλλά έτσι που τα έλεγες ήταν σαν να τον έβριζες τον άνθρωπο.nass το τελευταιο που εχω να κανω σε αυτο το φορουμ ειναι να ειμαι politically correct. Τα πολιτικα παιχνιδια μαλιστα ειναι ενας απο τους λογους για το χαλι που βρισκεται η τηλεπικοινωνια και αλλα με την Ελλαδα. Παλι το αντιθετο ζητας απο αυτο που πρεπει να ζητας. Σκεψου χωρις τις παροπιδες.
Τελος, εαν νομισες οτι ΕΒΡΙΣΑ τον ΣΧ ποτε, ή και εσενα, τοτε διαβαζεις καποιου αλλουνου σχολια εδω στο φορουμ. Υπερβαλεις εις βαρος μου και το ξερεις με το παραπανω.
Οπως βρίζεις και εμένα προσωπικά όταν, απαντώντας σε εμένα, γράφεις 'Εσεις την θαβετε με τον τροπο που σκεφτεστε και με τον τροπο που πρατετε', χωρίς ούτε να με ξέρεις (πως πράττω και, πάνω απ΄ όλα, πως σκέφτομαι), ούτε να ξέρεις αν έχω και ποιά θετική συνεισφορά στην αποτροπή του 'θαψίματος'.
Σιγουρα δεν σε ξερω. Και γιαυτο εκανα σχολια πανω σε αυτα που εγραψες και οχι για την προσωπικοτητα σου. Επισης τα σχολια πηγαν στον ΟΤΕ, οχι σε σενα. Εσυ αρπαχτηκες με την αγρια φατσουλα μετα το σχολιο 'φτανει το θαψιμο', κτλ.
Κατά τα λοιπά, είσαι εκτός θέματος αν νομίζεις πως προσπαθώ να δικαιολογήσω οτιδήποτε. Δεν πάω να δικαιολογήσω τίποτα, καμία ανεπάρκεια δεν μου περνάει απαρατήρητη (σε πεδίο στο οποίο είμαι ειδικός, όπως στην περίπτωση αυτή) και ασχολίαστη και πάνω απ΄ όλα, χωρίς να την πολεμήσω έμπρακτα στο βαθμό που μπορώ.
Καμια ανεπαρκεια δεν υπαρχει? ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φιλε nass? Εχεις καμια μαγικη εξηγηση για αυτο? Επετρεψε μου να απαντησω. Οχι. Διοτι η μονη εξηγηση ειναι η ανεπαρκεια των ανθρωπων του ΟΤΕ να παρεχουν ΒΑΣΙΚΕΣ τηλεπηκοινωνιακες υπηρεσιες. Π.χ. να μπορεις να παρεις τηλεφωνω απο τις ΗΠΑ στην Ελλαδα.
Δεν ανέχομαι όμως να γράφονται άδικα και ανακριβή σχόλια περί 'Ευρώπης', τη στιγμή που γνωρίζω καλά (πιθανολογώ καλύτερα από εσένα) τι ακριβώς έγινε, πόσο σοβαρό ήταν αυτό που έγινε και ποιά ακριβώς προβλήματα δημιουργήθηκαν.
- Τα σχολια δεν ηταν περι Ευρωπης, ηταν περι ΟΤΕ Ελλαδος
- Εσυ ξερεις ποια ειναι τα προβληματα? Οσο και εγω? Διοτι απο οτι θυμαμε εγω ειμουν αυτος που δεν μπορουσε να βγαλει Ελλαδα για μια εβδομαδα και ακομη για μερικα κινητα.
Και προτιμώ, αντί να 'θάψω' την Ελλάδα, να διαπιστώσω αντικειμενικά πως στο συγκεκριμένο τομέα τα κατάφερε καλύτερα από τις περισσότερες 'προοδευμένες' χώρες που έκαναν κάτι ανάλογο. Δεν βλάπτει που και που να λέμε και ένα καλό λόγο, αν αξίζει.
Α! Αρα η Ελλαδα ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ προοδευμενη απο αλλες χωρες. ΟΚ τοτε. Αρα συμφωνεις μαζι μου οτι υπαρχει ΑΜΕΣΗ αναγκη για προοδο περισσοτερο στο παραδειγμα Ελλαδα παρα σε αλλες χωρες. Αρα κατα βαθος συμφωνεις μαζι μου. Απλως προσπαθεις να εισαι καλημενος πολιτικως και τα λες.....'πλαγια-πλαγια' εις Λαικην. Και ετσι νομιζεις οτι ειναι καλυτερα. Εαν ειμαστε πολιτικολογοι, ισως να ακουστουν τα παραπωνα μας. Ετσι δουλευουν τα πραγματα στην Ελλαδα? Μαλιστα.
Να 'σαι καλά
Πασχιζεις για την προοδο της? Πως? Με το να καλυπτεις τον ΟΤΕ με το παραδειγμα Μεγαλη Βρετανια? Να σου δωσω μια φιλικη συμβουλη. Εγω μονο και μονο που γραφω τα παραπανω 'εξω απο τα δοντια', ειμαι πιο Ελληνας απο σενα. Κατι μου λεει ομως οτι θα διαφωνησεις με το παραπανω. Αναρωτιεμαι εαν κανω λαθος.
-
Ειστε μελος της ΕΕ (απο το '1430')?Εγω μονο και μονο που γραφω τα παραπανω 'εξω απο τα δοντια', ειμαι πιο Ελληνας απο σενα.
Γιατί νομίζω οτι ένας Έλληνας δεν θα αναφερόταν ποτέ στην πατρίδα του σε τρίτο πρόσωπο???
Τι εγινε με το φορουμ?