-
Ο χρήστης NormalEna έγραψε:
ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΒΔΟΥΣ.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ PEUGEOT ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΤΕ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ HEAVY DUTY ΓΙΑ VAN & S16 ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟΙ.
ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΖΑΜΠΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΩ
Φίλε Κυπριανού,
αυτήν την ιδέα την έχουμε ήδη κοιτάξει με ένα φίλο. Ρωτήσαμε λοιπόν και όντως οι ράβδοι για το Van της Peugeot και της Citroen είναι πιο χοντρές αλλά έλα όμως που οι γάλλοι είναι πονηροί και οι ράβδοι δεν κάνουν στο 106 γιατί αν και μιλάμε για το ίδιο πάτωμα τις έχουν κάνει λίγο πιο μακριές και δεν φοριούνται στο επιβατικό...Στο 306 ειναι οκ!! θα το ψαξω το θεμα αναμενατε αυριο!!
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
......
- πίσω ράβδοι (torsion bars) 21 χιλ.
.......
...Σχετικά με τα δεσίματα των ζωνών μόνο ο tabs μου απάντησε αν χρησιμοποιεί και άλλα σημεία εκτός των εργοστασιακών !
Ξαναρωτάω λοιπόν! Είναι δυνατόν να πιάσεις ζώνη 4 σημείων με τη χρήση των εργοστασικών θέσεων ?
Επειδη ειμαι στη φαση να βαλω κι εγς ραβδους στρεψης...
Μηπως οι 21χλστ δεν κανουν τοση διαφορα και πανε χαμενα τα χρηματα? Μηπως οι 22αρες ειναι καλυτερη λυση?
Ποια η γνωμη οσων εχουν δοκιμασει και τις δυο λυσεις, ή γνωριζουν κατι απο εγκυρη πηγη?
Επισης, επειδη μαλλον θα μου φερει τις ραβδους καποιος φιλος απο Αγγλια -αν τελικα τις βαλω- ο φιλος αυτος πηρε τηλεφωνο στο εκει αγωνιστικο τμημα της Peugeot, και εμαθε οτι στην Αγγλια κοστιζουν γυρω στα 200ευτω κατω (400ευρω εναντι 600ευρω εδω στην Ελλαδα -τιμη ιδιωτη παντα).Οσο για τις ζωνες. Εγω τις δικες μου τις εχω πιασει στα εργοστασιακα σημεια στηριξης και την ακριανη απο τη μερια του χειροφρενου στη βιδα που στηριζει τη βαση του καθισματος στην πισω δεξια μερια (οπως καθεται ο οδηγος) με καποια δυνατη ροδελα να παρεμβαλλεται. Νομιζω οτι δεν εχει προβλημα, αλλα και αυτο σχετικο και θεωρητικο ειναι..
Φίλε Νίκο
Θα τολμήσω μια τοποθέτηση η οποία ΙΣΩΣ σε κατατοπίσει ,ίσως όμως αποτελέσει πεδίο αντιπαραθέσεων .
Για αναβάσεις, 23 χιλ χωρίς δεύτερη κουβέντα.Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε όλοι...
Για ραλλύ 21,22 με επικρατέστερες τις 22.
Μη έχοντας παρακολουθήσει όλα τα post σου ,ελπίζω να μιλάμε για αγωνιστικό και όχι επιβατικό αυτοκίνητο.Χοντρές ράβδοι και slick λάστιχα πάνε μαζί απλά και μόνο γιατί ένα ελαστικό δρόμου δεν μπορεί να φρενάρει τη ''σφαλιάρα'' της ΄22 άρας.Οσοι την έχουν φάει ,όλοι όσοι φοράνε δηλαδή,γνωρίζουν καλά γιατί πράγμα μιλάω.
Και κάτι ακόμα .Φαντάσου σου σκηνικό:Κατεβαίνω την Αττική οδό ,με προορισμό την Αθηνών-Λαμίας προς Πειραιά.Είσοδος με γεμάτη 5η στην γνωστή αριστερή ,και μόλις πατάω κορυφή βλέπω δύο αυτοκίνητα με τη μισή ταχύτητα να κλείνουν και τις 2 λωρίδες.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ,άφημα ,φρένα όλα μαζί στα τελευταία μέτρα .Tελικά σταμάτησα ενα μέτρο πρίν ,έχοντας διανύσει όλη την απόσταση full op. lock με φρένα.Είμαι αισιόδοξος ανθρωπος απο τη φύση μου,αλλά δεν μου βγάζεις απ το μυαλό ότι αν φόραγα ράβδους και αναγκαζόμουνα να κάνω εκείνο το ''άσε'' ,θα είχα κατεβει απ τη γέφυρα απο τον πιο σύντομο δρόμο.
Ο δημόσιος δρόμος εμπεριέχει και τον όρο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.Πού χώρος για ράβδους...
Αν μου επιτρέπεις μια πρόταση : 22 για overall αγωνιστικό ,23 για αναβασιάρικο ,21 για βολτάδικο αγωνιστικό με ΜΑΛΑΚΑ ,ΦΡΕΣΚΑ λάστιχα και πολύ ψαγμένες πιέσεις.
Φιλικά
ΥΓ1:Ευχαρίστως να συζητήσουμε τις αντιρρήσεις σας ,για να κερδίσουμε όλοι από το όλο θέμα.
ΥΓ2:Σε τι αμορτισέρ και ελατήρια κατέληξες?ΤΗΑΝΧ - πίσω ράβδοι (torsion bars) 21 χιλ.
-
Το κλουβί μου είναι απλώς στα μέτρα του J ! Και γώ δεν το είχα ξεκαθαρίσει, αλλά να ναι καλά ο nass
takinen, ψήνεσαι να βάλεις ? η ρωτάς εγκυκλοπαιδικά ? αν σε ενδιαφέρει να βάλεις το 'ελαφρύ' κλουβί και μετά να το 'αναβαθμίσεις' να ξέρεις ότι ειδικά για τις πλαϊνές μπάρες, η OMP δίνει τις μπάρες και τους συνδέσμους για να τις κάνεις βιδωτές στο κλουβί. δίνει δηλαδή και τους συνδέσμους που θα κολληθούν στο κλουβί. το είδα στο pdf που μπορείς να κατεβάσεις από το site, στα rollcages.
Για τις ράβδους, λέω για 21 γιατί και γω είμαι της άποψης 'μικρά, ελεγχόμενα βήματα όταν αλλάζουμε κάτι' και επειδή θα είναι και καθημερινό. Bugs αν αλλάξεις θα ενημερώσεις εννοείται
Από την άλλη, θέλω να σκληρύνω τα 'ελλατήρια' μπρος πίσω για να... χαμηλώσω τις πιέσεις των αμορτισερ! Αυτή τη στιγμή φοράει πολύ σκληρό αλλά έτσι έχω περιορίσει τις κλίσεις... όχι ότι καλύτερο βέβαια, αλλά με ελάχιστο κόστος. και παράξενο, ακόμα δεν δείχνουν σημάδια κούρασης τα αμορισερ, παρά τις υπερωρίες που δουλεύουν με τα μαλακα ελατήρια.Για Καράβωμα που αναφέρθηκε πχ, σαφώς και κάπου χάνει πρόσφυση όταν είναι σκληρό. Το καλοκαίρι ήμουν Πήλιο, Τσαγγαράδα και ... πήγαινα στο Βόλο από το Καράβωμα Μια μέρα πήγα ήρθα δύο φορές χεχεχεχε
Γι'αυτο λέω πως θέλω να ψαχτώ σε πιο 'ραλλιάρικη' ανάρτηση, για να διαβάζει περισσότερο το δρόμο.Giorgos1, πιστεύω πως το κόστος είναι σχετικό με το τι θέλεις να βάλεις στο αμάξι. Πιστευω ότι ο Castor μπορεί να πει το 'κοστολόγιο' αφού ήδη το έχει ετοιμάσει. Και από κει πέρα μπορείς να το βελτιώνεις σιγά σιγά και για απόδοση (κινητήρας, ανάρτηση, κτλ..). Θέλω να πω ότι μπορείς να τρέξεις και με την εργοστασική εξάτμιση στο κάτω κάτω! Το απολύτως αναγκαίο κονδύλι είναι για τον εξοπλισμό ασφαλείας. Μήπως στο άρθρο του Formula1 που έλεγε για φθηνή συμμετοχή, έπρεπε να πάρουσιάσουν και το.. Punto της Nat που έτρεχε Ριτσώνα με τα.. πίσω καθίσματα ? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον !!
Προσωπικά μάλλον δε θα πώ για κόστος, αφού σε ζώνες και κράνη πήρα ακριβότερα από τα αναγκαία. Πάντως τα έφερα από Ιταλία
Πλάκα, πλάκα έχω και ένα Sparco Corsa bucket NavyBlue για πούλημα, Σεπ2002 παραγωγή, στη σακκούλα του, 420 ευρώ.Όταν τελειώσω με τον εξοπλισμό ασφαλείας, θα ασχοληθώ με ανάρτηση και μετά κινητήρα.
-
Ο χρήστης OVERDIAS έγραψε:
Φίλε Νίκο
Θα τολμήσω μια τοποθέτηση η οποία ΙΣΩΣ σε κατατοπίσει ,ίσως όμως αποτελέσει πεδίο αντιπαραθέσεων .
Για αναβάσεις, 23 χιλ χωρίς δεύτερη κουβέντα.Ελπίζω σε αυτό να συμφωνούμε όλοι...
Μη έχοντας παρακολουθήσει όλα τα post σου ,ελπίζω να μιλάμε για αγωνιστικό και όχι επιβατικό αυτοκίνητο.Χοντρές ράβδοι και slick λάστιχα πάνε μαζί απλά και μόνο γιατί ένα ελαστικό δρόμου δεν μπορεί να φρενάρει τη ''σφαλιάρα'' της ΄22 άρας.Οσοι την έχουν φάει ,όλοι όσοι φοράνε δηλαδή,γνωρίζουν καλά γιατί πράγμα μιλάω.
Και κάτι ακόμα .Φαντάσου σου σκηνικό:Κατεβαίνω την Αττική οδό ,με προορισμό την Αθηνών-Λαμίας προς Πειραιά.Είσοδος με γεμάτη 5η στην γνωστή αριστερή ,και μόλις πατάω κορυφή βλέπω δύο αυτοκίνητα με τη μισή ταχύτητα να κλείνουν και τις 2 λωρίδες.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ,άφημα ,φρένα όλα μαζί στα τελευταία μέτρα .Tελικά σταμάτησα ενα μέτρο πρίν ,έχοντας διανύσει όλη την απόσταση full op. lock με φρένα.Είμαι αισιόδοξος ανθρωπος απο τη φύση μου,αλλά δεν μου βγάζεις απ το μυαλό ότι αν φόραγα ράβδους και αναγκαζόμουνα να κάνω εκείνο το ''άσε'' ,θα είχα κατεβει απ τη γέφυρα απο τον πιο σύντομο δρόμο.
Αν μου επιτρέπεις μια πρόταση : 22 για overall αγωνιστικό ,23 για αναβασιάρικο ,21 για βολτάδικο αγωνιστικό με ΜΑΛΑΚΑ ,ΦΡΕΣΚΑ λάστιχα και πολύ ψαγμένες πιέσεις.
Φιλικά
ΥΓ1:Ευχαρίστως να συζητήσουμε τις αντιρρήσεις σας ,για να κερδίσουμε όλοι από το όλο θέμα.
ΥΓ2:Σε τι αμορτισέρ και ελατήρια κατέληξες?ΤΗΑΝΧΓεια χαρα φιλε OVERDIAS..
Φυσικα και ειμαστε εδω για να εκφράζουμε τις αποψεις μας, οπότε οτι και να προτεινει ο καθενας ειναι συζητησιμο.Το αυτοκινητο δεν ειναι αγωνιστικο αλλα η χρηση του εκτος απο μικρες μετακινησεις-'βολτες' μεσα στην πολη, ειναι σε ορεινους δρομους και στα Μεγαρα -οποτε εχω ελαστικα.
(φιλε takinen... Ραβδοι στρεψης υπαρχουν και 22 και 23 (και 21 βεβαια). Οποτε μιλαμε για διαφορετικες ραβδους οι 22αρες απο τις 23αρες).Παρολο που μου αρεσει πολυ το 'παιχνιδι' με το αυτοκινητο, και γνωριζω οτι θα το χασω σε καποιο βαθμο, θα ηθελα να προχωρησω σε αντικατασταση των ραβδων στρεψης.
Μαλλον οι 21 ειναι αυτες που μου ταιριαζουν πιο πολυ, απλα εχω τις επιφυλαξεις για το ποσο εμφανη θα ειναι η διαφορα απο τις εργοστασιακες 19αρες. Γι'αυτο το λογο σκεφτομαι και τις 22αρες.Απο ελατηρια φιλε OVERDIAS κατεληξα προσωρινα (τωρα.. το οτι μου πηρε και καμποσο-αρκετό καιρο να καταληξω σε αυτο το προσωρινο.. Δηλαδη στο 'μονιμο' ποσο καιρο θα χρειαστω?? ) στα Proflex 280lb (τα αμορτισερ που χρησιμοποιουσα ηταν παντα τα Bilstein).
Δοκιμασα απο Leda 225lb και 250lb, και Proflex 280κατι lb και 330.
Τελικα με τις 19αρες ραβδους οι 330lb φαινοντουσαν πολλες.Ειχα φτασει σε σημειο να σκεφτομαι σοβαρα και την Proflex, αλλα οι διαφορετικες γνωμες που επερνα απο διαφορους ανθρωπους με απετρεψαν απο τη λυση αυτη, μιας και τα χρηματα δεν ηταν και λιγα (σε περιπτωση που ειχαν δικιο οι γνωμες που με απετρεπαν απο την αγορα της).
Αλλα τωρα εχει επανελθει η σκεψη αυτη. Ισως στο μελλοντικο μου 306, ισως ποτέ.Η 'καϋμένη' η Bilstein με τα Proflex, κανουν συνηθως καλα τη δουλεια τους για τα χρηματα που κοστιζουν.
Παντως, με ενδιαφερουν αμεσα οι γνωμες που ακουγονται για τις ραβδους στρεψης...
Γεια χαρα!
-
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ.ΦΟΡΑΩ 23ΑΡΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ.ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ.ΜΕ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΗΣ ΠΕΖΩ ΣΠΟΡ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΛΙΚΣ ΒΙΔΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΤΩ ΣΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΘΜΟ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 22-23.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΕΣ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕ ΜΠΙΛΣΤΑΙΝ Η' ΠΕΖΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ 325-330 ΛΙΜΠΡΕΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΥ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΡΑΛΛΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 275 ΛΙΜΠΡΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ 22ΑΡΕΣ ΠΙΣΩ.ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 300 ΜΕ 23ΑΡΕΣ ΠΙΣΩ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΣΠ -
Αγαπητέ Glf η λύση αναρτησιακά για Ν κατά τη γνώμη μου είναι μία και η εξής: Bilstein Gr.N πίσω και 40' ή 41' μπροστά με την γνωστή πατέντα στα καλάμια! Ελατήρια PTS εμπρός με ρυθμιζόμενα πιατέλα και ράβδοι 21' ή 22'! Έχε υπ'όψιν σου ότι το μεγαλίτερο ρόλο παίζει το ύψος πίσω που σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρό!Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι κατεβάζουν τα γαλλικά τους 'πίτα κάτω' και μετά το αμάξι 'γυρνάει' με το καλημέρα!Έχε επίσης υπ'όψιν σου ότι τεχνογνωσία υπάρχει στην Ελλάδα για τα Bilstein (Θεσ/νίκη) παρ'ολο που δεν παθαίνουν τίποτα!(Άσε που θα πάθεις πλάκα και σε συνθήκες βόλτα που το αυτοκίνητο δεν κοπανάει!!!)Το κόστος δεν νομίζω να ξεπερνάει τα 1000Ευρώ με καλό ψάξιμο!
Σωτήρης -
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Αγαπητέ Glf η λύση αναρτησιακά για Ν κατά τη γνώμη μου είναι μία και η εξής: Bilstein Gr.N πίσω και 40' ή 41' μπροστά με την γνωστή πατέντα στα καλάμια! Ελατήρια PTS εμπρός με ρυθμιζόμενα πιατέλα και ράβδοι 21' ή 22'! Έχε υπ'όψιν σου ότι το μεγαλίτερο ρόλο παίζει το ύψος πίσω που σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρό!Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι κατεβάζουν τα γαλλικά τους 'πίτα κάτω' και μετά το αμάξι 'γυρνάει' με το καλημέρα!Έχε επίσης υπ'όψιν σου ότι τεχνογνωσία υπάρχει στην Ελλάδα για τα Bilstein (Θεσ/νίκη) παρ'ολο που δεν παθαίνουν τίποτα!(Άσε που θα πάθεις πλάκα και σε συνθήκες βόλτα που το αυτοκίνητο δεν κοπανάει!!!)Το κόστος δεν νομίζω να ξεπερνάει τα 1000Ευρώ με καλό ψάξιμο!
ΣωτήρηςΜalsot, πες τα χρυσόστομε
Ξέχασα κι εγω να αναφέρω το θέμα ''ύψος''.Είναι καθοριστική η σημασία του .Αντε γιατί εκτός του δρόμου (όπου δικαιολογείται λόγω άγνοιας),εχουμε αρχίσει να βλέπουμε και αγωνιστικά σαύρες .Εντάξει ,προτιμήσεις είναι αυτές ,αλλά υπάρχουν και όρια .Δεν υπάρχει αγώνα οπου δεν θα χάσεις έστω και μια φορά το κάρο.Αλλά ο προνοητικός οδηγός το έχει υπόψην του ,εξασφαλίζοντας στον εαυτό του την δυνατότητα να αντιδράσει γιατι στην αντίθετη περιπτωση(κούτσουρο-σαυρα)είναι σαν να παραδίδεις roadbookστην αφετηρία...ή καπως ετσι. -
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Φίλε Νίκο
Φιλικά
Φυσικα και ειμαστε εδω για να εκφράζουμε τις αποψεις μας, οπότε οτι και να προτεινει ο καθενας ειναι συζητησιμο.Το αυτοκινητο δεν ειναι αγωνιστικο αλλα η χρηση του εκτος απο μικρες μετακινησεις-'βολτες' μεσα στην πολη, ειναι σε ορεινους δρομους και στα Μεγαρα -οποτε εχω ελαστικα.
(φιλε takinen... Ραβδοι στρεψης υπαρχουν και 22 και 23 (και 21 βεβαια). Οποτε μιλαμε για διαφορετικες ραβδους οι 22αρες απο τις 23αρες).Παρολο που μου αρεσει πολυ το 'παιχνιδι' με το αυτοκινητο, και γνωριζω οτι θα το χασω σε καποιο βαθμο, θα ηθελα να προχωρησω σε αντικατασταση των ραβδων στρεψης.
Μαλλον οι 21 ειναι αυτες που μου ταιριαζουν πιο πολυ, απλα εχω τις επιφυλαξεις για το ποσο εμφανη θα ειναι η διαφορα απο τις εργοστασιακες 19αρες. Γι'αυτο το λογο σκεφτομαι και τις 22αρες.Απο ελατηρια φιλε OVERDIAS κατεληξα προσωρινα (τωρα.. το οτι μου πηρε και καμποσο-αρκετό καιρο να καταληξω σε αυτο το προσωρινο.. Δηλαδη στο 'μονιμο' ποσο καιρο θα χρειαστω?? ) στα Proflex 280lb (τα αμορτισερ που χρησιμοποιουσα ηταν παντα τα Bilstein).
Τελικα με τις 19αρες ραβδους οι 330lb φαινοντουσαν πολλες.Ειχα φτασει σε σημειο να σκεφτομαι σοβαρα και την Proflex, αλλα οι διαφορετικες γνωμες που επερνα απο διαφορους ανθρωπους με απετρεψαν απο τη λυση αυτη, μιας και τα χρηματα δεν ηταν και λιγα (σε περιπτωση που ειχαν δικιο οι γνωμες που με απετρεπαν απο την αγορα της).
Αλλα τωρα εχει επανελθει η σκεψη αυτη. Ισως στο μελλοντικο μου 306, ισως ποτέ.Η 'καϋμένη' η Bilstein με τα Proflex, κανουν συνηθως καλα τη δουλεια τους για τα χρηματα που κοστιζουν.
Παντως, με ενδιαφερουν αμεσα οι γνωμες που ακουγονται για τις ραβδους στρεψης...
Γεια χαρα!
Φίλε Nick
Το ευχάριστο είναι ότι όπως λες ,φαίνεται να καταλήγεις σε μια καλή λύση, που είναι και το ζητούμενο .Θεωρώ πως οι 21 θα είναι πολύ καλές ,ώστε να έχεις πάντα το πάνω χέρι ακόμα και με λάστιχα δρόμου .
Α!... και δεν πιστεύω πως θα χάσεις το παιχνίδι με το pug,απλώς θα είναι πιο απαιτητικό,τίποτα δραματικό όμως ,όπως σωστά επισημαίνει και ο φίλος **sp0+Aυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής :225lb - 275lb
Ποιές και ποσο εμφανείς είναι οι διαφορές?
Η λογική λέει πως οι κοντινές στο 200 είναι καλές και πιο άνετες, ενώ με περίπου 300 θα διαβάζει αλλά και θα κουράζει περισσότερο.
Η εμπειρία κάποιων όμως λέει το αντίθετο.Αν μπορείς δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες...Με ποια λύση κοπανάει λιγότερο .Παθών άρα μαθών...Ευχαριστώ **
-
Φίλε Νίκο
Φιλικά
Γεια χαρα!
Φίλε Nick
Το ευχάριστο είναι ότι όπως λες ,φαίνεται να καταλήγεις σε μια καλή λύση, που είναι και το ζητούμενο .Θεωρώ πως οι 21 θα είναι πολύ καλές ,ώστε να έχεις πάντα το πάνω χέρι ακόμα και με λάστιχα δρόμου .
Α!... και δεν πιστεύω πως θα χάσεις το παιχνίδι με το pug,απλώς θα είναι πιο απαιτητικό,τίποτα δραματικό όμως ,όπως σωστά επισημαίνει και ο φίλος **sp0+Aυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι το εξής :225lb - 275lb
Ποιές και ποσο εμφανείς είναι οι διαφορές?
Η λογική λέει πως οι κοντινές στο 200 είναι καλές και πιο άνετες, ενώ με περίπου 300 θα διαβάζει αλλά και θα κουράζει περισσότερο.
Η εμπειρία κάποιων όμως λέει το αντίθετο.Αν μπορείς δώσε μας κάποιες λεπτομέρειες...Με ποια λύση κοπανάει λιγότερο .Παθών άρα μαθών...Ευχαριστώ **
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 210-220 ΚΑΙ 300 ΛΙΜΠΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΛΑΣΗΣ ΠΕΖΩ ΣΠΟΡ Η' ΜΠΙΛΣΤΑΙΝ ΓΚΡΟΥΠ Ν ΔΕΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ.ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΟ.
ΤΑ ΑΙΜΠΑΧ ΤΗΣ ΠΕΖΩ ΣΠΟΡ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ-ΡΑΛΛΥ ΑΛΛΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 300 ΛΙΜΠΡΕΣ ΙΣΩΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΕ ΡΑΛΛΥ-ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΡΑΒΔΟΥΣ 22-23ΧΙΛ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ
ΦΙΛΙΚΑ
ΣΠ -
Φίλε sp0+
Και τώρα τα δύσκολα:Ποιο στενό (65αρι)ελατήριο θεωρείς πιο κοντινό στο ΡΤS.Κάτι σε 210lb ίσως? Κοντινό όχι μόνο σε λίμπρες ,αλλά γενικότερα σε συμπεριφορά.
Η ερώτηση γίνεται για ευνόητους λόγους,(το PTS δεν μπαίνει στο πιατέλο των στενών) και ως γνωστόν η διαφορά στην τιμή των δύο σετ πιατέλων είναι σημαντική
ΤΗΑΝΧ
φιλικα Α.Ξ. -
φιλε OVERDIAS.. Μια πολυ καλη λυση, ειναι τα 250lb τα οποια ειναι και σχετικα 'ανετα' (μιλωντας παντα για γραμμικα ελατηρια) αλλα και 'δουλευουν' αρκετα καλα...
Βεβαια μιας και τα φορεσα οταν εβγαλα καποια αθλια 'φαρδια' ελατηρια που φορουσα πριν, ισως γι'αυτο να μου φανηκε καλη λυση. Το αυτοκινητο συμπεριφεροταν πολυ καλα (ξαναλεω ισως τοτε να μου ειχε φανει τρομερο, επειδη τα προηγουμενα ελατηρια ηταν αχρηστα) και επισης.. μπορουσε να πεσει σε λακουβα βαθους 1 μετρο, και να μην καταλαβεις τιποτα.
Αλλα τα 280 ειναι σαφως καλυτερα απο αποψη συμπεριφορας (σε δρομο απο μετριας ποιοτητας ασφαλτο και πανω..κι οχι μονο τωρα που το σκεφτομαι..). Οι 225lb πρεπει να ειναι λιγες, και αυτο ειχε φανει και στο αυτοκινητο. Η διαφορα ηταν εμφανη (οχι τεραστια)
και στη συμπεριφορα, αλλα και στο 'κοπανημα' (τα 225 κοπανουσαν σαφως περισσοτερο και τα ταλαιπωρουσαν λογικα το αμορτισερ).
Τα Peugeot Sport απ'οτι λενε ειναι σαφως καλυτερα σε πιο ανωμαλο οδοστρωμα, που εχει κατσαρωματα ή μικρα σαμαρακια. Με τα πιο στενα ελατηρια (60, 64,κλπ) η μουρη εχει ταση να χοροπηδαει πανω σε στροφη.
Απλα με την 'Peugeot Sport Ελλαδας' (..) δεν μπορουσα να βρω ακρη. Επερνα και ξαναεπερνα τηλεφωνο, ειχα παει και απο εκει, να μου πουν σε τι λιμπρες υπαρχουν τα ελατηρια, και να τα παραγγειλουμε, και δεν εβγαζα ακρη. Οταν κατεληξα στις 265lb -το οποιο ερχοταν κατα παραγγελια- μου ειπαν οτι ΙΣΩΣ φερουν σε 2-2,5 μηνες απο τη στιγμη που μιλουσαμε. Οποτε δε μπορουσα να περιμενω κατι αβεβαιο.
Τα υπολοιπα 'στενα' ελατηρια κυμαινονται λιγο-πολυ στο ιδιο επιπεδο, απ'οτι λενε.
Τωρα αν με ρωτησετε διαφορες αναμεσα στ Leda και τα Proflex.. θα επρεπε να εχω δοκιμασει ελατηρια ιδιας σκληροτητας και απο τις 2 εταιριες για να μπορω να πω (και αν ηταν εμφανη η διαφορα)...Τωρα.. ως αναφορα στις ραβδους στρεψης.. Μαλλον προς 22αρες κλινω...
ΑΑαα.. επισης κατι που ξεχασα.. Οι 330lb ηταν μαλλον πολλες σε συνδιασμο με τις 19αρες ραβδους, αφου δε με ικανοποιουσε η συμπεριφορα της μουρης. Επισης ηταν και πιο... 'θορυβωδης' η αναρτηση. Ισως με 40αρια φυσιγγια να δουλευει πιο καλα.
-
Φίλε sp0+
Και τώρα τα δύσκολα:Ποιο στενό (65αρι)ελατήριο θεωρείς πιο κοντινό στο ΡΤS.Κάτι σε 210lb ίσως? Κοντινό όχι μόνο σε λίμπρες ,αλλά γενικότερα σε συμπεριφορά.
Η ερώτηση γίνεται για ευνόητους λόγους,(το PTS δεν μπαίνει στο πιατέλο των στενών) και ως γνωστόν η διαφορά στην τιμή των δύο σετ πιατέλων είναι σημαντική
ΤΗΑΝΧ
φιλικα Α.Ξ.ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΤΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 250 ΛΙΜΠΡΕΣ ΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ.Η 65ΑΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΜΗΚΟΣ 180 ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ.ΜΙΑ ΛΥΣΗ ALL AROUND ΠΟΥ ΛΕΜΕ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΣΟΥ.
-
Στο gr N εκτος απο αμορισερ και ελατηρια,τι αλλο μπορει να αλλαχθει σε επιπεδο αναρτησης?
Πχ αλλα ψαλιδια πιο racing μπορουμε να βαλουμε? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στο gr N εκτος απο αμορισερ και ελατηρια,τι αλλο μπορει να αλλαχθει σε επιπεδο αναρτησης?
Πχ αλλα ψαλιδια πιο racing μπορουμε να βαλουμε?Οχι, πρέπει να είναι αναγνωρισμένα. Που δεν γίνεται στην ομάδα Ν (αλλά και στην ομάδα Α πρέπει να προσέχεις το θέμα του πλάτους του αμαξώματος και επίσης να μην πειράξεις (πχ. 'φουσκώσεις') τα φτερά, διότι δεν μπορείς να αλλάξεις την αρχική εμφάνιση του αμαξώματος).
Με λίγα λόγια, στα Ν μπορείς να αλλάξεις ότι θέλεις σε αμορτισερ και ελατήρια ή ράβδους, πχ. να βάλεις ρυθμιζόμενα ελατήρια αρκεί να μην κολλήσεις τα πιατέλα στο αμάξωμα. Επίσης μπορείς να βάλεις σκληρότερα 'σινεμπλόκ' αλλά όχι μεταλλικά, πρέπει να είναι ελαστικά.
Για ράλι δεν πειράζεις αντιστρεπτικές, ύψος και μετατρόχιο, τα οποία μπορείς να πειράξεις σε αναβάσεις/ταχύτητες, βλ. κανονισμό 'Παραγωγής'.
Περισσότερες πληροφορίες, άρθρο J.254.6.3. Σε αντίθεση με διάφορα σημεία στα συστήματα ασφαλείας, που όντως είναι κάπως ασαφή, στην προκείμενη περίπτωση είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, ΙΜΗΟ.
-
Kαι κατι που ξεφυγε στους υπολοιπους, αλλα οχι απο τον sp0+ ...
To μήκος (ή ύψος) των ελατηριων ειναι πολυ σημαντικο, οντως. Κατι σε 18-19m ειναι καλο. -
Σωστός ...το μήκος είναι πολύ σημαντικό.
Και εκεί που το θέμα δείχνει να εξαντλείται...helper!!!
tromos...ή μάλλον τρόμος.
Εσείς,βάλετε helper σήμερα?
Οχι τίποτε άλλο ,επηρεάζει και το μήκος.ΥΓ.Νick check your email.
-
Στο δικό μου έχω 18cm - 300lbs με Bilstein Gr N. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τη συμπεριφορά στην πόλη. Το 'πρόβλημα' είναι ότι δεν έχω πιατέλα πάνω (δηλ. αν σηκώσω το αυτοκίνητο και κρεμάσουν οι τροχοί, τα ελατήρια 'παίζουν'), οπότε όταν φορτίζεται η μια μεριά και ανοίγει η άλλη, τα ελατήρια δε δουλεύουν σωστά. Τα helpers είναι μια λύση. Η άλλη είναι τα πιο μακριά ελατήρια, την οποία και μάλλον θα ακολουθήσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής : με τις ράβδους των 19 ιντσών από το εργοστάσιο, πόσο είναι το ελάχιστο ύψος πίσω ώστε να δουλεύει σωστά η ανάρτηση ? Πόσο χαμηλό το βρίσκετε σωστό, να στρίβει και να 'ναι φιλικό ? Το ξέρω πως η ερώτηση είναι υποκειμενική και εξαρτάται από το στυλ οδήγησης, αλλά έχει ενδιαφέρον
-
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΟΝΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ.ΔΗΛ. ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΙΓΟ ΧΑΜΗΛΩΤΕΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΕΙ.ΔΗΛ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΕ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΑ.
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΛΛΥ ΣΤΗ Ν ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΗ.ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΩΜΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΜΕ ΙΚΑΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.
ΜΗΝ ΧΑΜΗΛΩΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗ ΤΗΝ ΗΔΗ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΙΣΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ(ΣΙΚ) ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΙΡΚΟΥΙ.
ΣΠ
-
Christos M,
εγώ πίσω είμαι στο όριο της ομολογκασιόν. Σημείωσε ότι γενικά την ουρά μου αρέσει να την τοποθετώ και όχι να με τοποθετεί. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι στα φρένα από πολλά χιλιόμετρα η ουρά εξακολουθεί να είναι πιο νευρική από ότι θα ήθελα. Αυτό όμως υποθέτω ότι είναι χάρη στα 19mm και τα πίσω μπουκάλια που μέσα έχουν ούζο12 πιά... Πάντως στο ανηφόρι καλό είναι η ουρά να είναι λίγο πιο ψηλά (και πιο σκληρή φυσικά) για να έχεις καλά μούτρα. Στα ράλλυ καλό είναι την ουρά να την έχουμε λίγο πιο χαμηλά και το ίδιο νομίζω ισχύει και στον δρόμο. Ο λόγος είναι ότι πέρα από την ύπαρξη κατηφόρας, θέλουμε και λίγο πιο ανεκτική την ουρά σε αναγκαστηκές αλλαγές πορείας. -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Στο δικό μου έχω 18cm - 300lbs με Bilstein Gr N. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από τη συμπεριφορά στην πόλη. Το 'πρόβλημα' είναι ότι δεν έχω πιατέλα πάνω (δηλ. αν σηκώσω το αυτοκίνητο και κρεμάσουν οι τροχοί, τα ελατήρια 'παίζουν'), οπότε όταν φορτίζεται η μια μεριά και ανοίγει η άλλη, τα ελατήρια δε δουλεύουν σωστά. Τα helpers είναι μια λύση. Η άλλη είναι τα πιο μακριά ελατήρια, την οποία και μάλλον θα ακολουθήσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής : με τις ράβδους των 19 ιντσών από το εργοστάσιο, πόσο είναι το ελάχιστο ύψος πίσω ώστε να δουλεύει σωστά η ανάρτηση ? Πόσο χαμηλό το βρίσκετε σωστό, να στρίβει και να 'ναι φιλικό ? Το ξέρω πως η ερώτηση είναι υποκειμενική και εξαρτάται από το στυλ οδήγησης, αλλά έχει ενδιαφέρονΜην το παίρνεις προσωπικά,κανένας δεν έχει (πιατέλα,όπως φαντάζομαι πως τα εννοείς...)
Δεν νομίζω όμως ότι δουλεύει τόσο πολύ η ανάρτηση(διαδρομή) ώστε να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στο στρίψιμο.Αν ισχύει το αντίθετο διόρθωσέ με.Τι χαμήλωμα έχεις μπροστά με τα 18άρια?
Αν βάλεις 20άρι ,θα έχεις το ίδιο περιθώριο?Απο αυτά που γράφεις φαίνεσαι λογικός ,άρα μάλλον κάτι σε -2.5cm.
H μήπως όχι?
Καλημέρα σε όλους
Φτιαξε και σύ ένα αγωνιστικό!