-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Γενικά μιλώντας:
Φίλε Γαβριήλ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η αγορά είναι πάνω απ' όλα. Αλλά αυτή η κακομοίρα η αγορά πώς διαμορφώνει άποψη; Από μόνη της;
Δηλαδή τί; Είσαι αποκλεισμένος από πληροφόρηση, από συζητήσεις με φίλους και γνωστούς; Δε νομίζω. Η αγορά είμαστε εσυ, εγώ, ο θείος μου κλπ. Ο καθένας επηρεάζει τον άλλο για να διαμορφώσει άποψη. (Και αν διαφωνήσεις θα το κάνεις μόνο για να διαφωνήσεις. Δεν με πείθεις αν μου πεις ότι εσύ δεν επηρεάζεσαι από τίποτα...)Αυτή η άποψη της αγοράς (επιμένω) διαμορφώνεται από τις Αυτοκινητοβιομηχανίες και τον ειδικό τύπο κυρίως.
Ειδικότερα:
(Βασικο) λαθος. Σε μια χωρα με πραγματικα ελευθερη αγορα οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν κατευθεινουν τιποτε. Η κατευθηνση οριζετε απο την ιδια την αγορα. Εμενα και σενα
Βασικό λάθος;;; Όπως είπα πιο πάνω η αγορά δεν έρχεται από τον αστερισμό της Κασσιόπης!!! και δεν έχει blank memory! Διαμορφώνεται.
Η αγορα διαμορφωνει την αποψη της απο διαφορες πηγες ναι. Ομως κανεις δεν την κατευθηνη την αποψη. Υπαρχουν 2 εννοιες του ορου 'διαμορφωνω'. Η αρνητικη και η θετικη. Οι περισσοτεροι εδω ειναι υπο της πεποιθεσης οτι η αγορα διαμορφωνει την αποψη της για τα αυτοκινητα μεσο μιας κατευθηνσης των τμηματων μαρκετινγ των κατασκευαστων. Κατι τετοιο ειναι λαθος. Εντελως λαθος.
Παραδειγμα. Η αποψη της αγορας οτι η Τογιοτα φτιαχνει αξιοπιστα αυτοκινητα δεν διαμορφωθηκε υπο κατευθηνση. Η Τογιοτα εχει 'πηξει στην (εντιμη) δουλεια για χρονια' για κατι τετοιο να παρει μερος, σε τετοιο σημειο και με τετοια συνέπεια, που η αγορα δεν μπορουσε παρα να παρατηρησει τις προσπαθειες και να βγαλει συμπερασμα. Το αντιθετο παραδειγμα εγινε με την Φιατ και την Αλφα Ρομεο. Αυτες, τα τμηματα μαρκετινγ των, πως και δεν τις βοηθησαν? Χμ....
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Και ετσι, οσοι διαβαζουν 4 Τροχοι σχεδον 'απαιτουν' ολα τα αυτοκινητα να 'στριβουν' σαν το Ραλι και οτιδηποτε αλλο ειναι αναξιο σχολιων. Υπαρχει οχημα σαν το Ελεμεντ που παρεχει ενα σετ χαρακτηριστικων που δεν εχει σχεση με το 'ΠΑΘΟΣ' της οδηγησης? Θαψτο αυτοματα! Δεν αξιζει μια, δεν επρεπε να κατασκευαστει και οσοι το αγορασουν ειναι θυματα του μαρκετινγ των 'κακων' εταιριων.
Αυτή τη γνώμη έχεις σχηματίσει διαβάζοντας 4Τ τόσα χρόνια; Μήπως διαβάζεις άλλο περιοδικό;
Πες μου παράδειγμα ανάμεσα στα χιλιάδες τεστ που έχουν κάνει που να αναφέρουν αναλύσεις ή παρουσιάσεις που να ωθούν τους αναγνώστες τους να σκέτονται μ' αυτό τον τρόπο.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι μόο εσύ είσαι (ή σχεδόν μόνο εσύ) που δεν πέφτεις θύμα των παραπάνω;Το σχολιο δεν πηγε στο περιοδικο αλλα σε αυτους που διαβαζουν περιοδικα αυτοκινητου και για αυτους μονο τα Ραλι και καθε Ραλι ειναι αξια λογου. Ξερεις τι εννοω.
Τελος, πολλες φορες σε αρθρα του περιοδικου εχουν γραυθει σχολια του τυπου 'κολα του μαρκετινγκ', κτλ. Οπως ειπες, το ιδιο περιοδικο διαβαζουμε. Ακομη και ο ΣΧ εχει γραψει εδω στο φορουμ οτι θεωρει την υπαρξη του μαρκετινγκ 'πολυ φλου'.
Επισης κοιτα τι εγραψε ο ΣΧ απο το προσφατο αρθρο για το Ενζο:
'Η αρμονικη αυτη συνεργασια...δεν ειναι ακομη ενα κολπο του μαρκετινγκ, οπως προσπαθουν να κανουν οι Γερμανοι και οι Γαλλοι και προσφατα οι Ιαπωνες, αλλα μια πραγματικοτητα'
-
Ο χρήστης 206 Gris Sidobre έγραψε:
Δεν κοβουν απο πουθενα. Σχεδιαζουν πανω σε ενα πλαισιο συγκεκριμενου budget. Δεν ειναι θεμα κοψιματος αλλα σχεδίου.
Nαι αλλά δεν μπορούν να τα βάλουν όλα μέσα! Από κάπου θα κόψουν και από κάπου θα προσθέσουν! Ετσι αν είχαν ένα μελετημένο αυτοκίνητο σε όλα τα μέρη θα ήταν πανάκριβο ενώ πιέζει ο ανταγωνισμός. Αρα τι θα βγεί αφ'ενός αυτό που πουλάει (εχει εκείνο, έχει το άλλο μέχρι και... PP ) και από ουσία πάμε περίπατο!
Η τελευταια σου προταση ειναι ολο το νοημα μου. Απο ουσια παμε περιπατο γραφεις. Ποια ειναι η ουσια? Αυτη που νομιζεις εσυ οτι πρεπει να ειναι η ουσια? Η ουσια ειναι αυτο που θελει η αγορα ως ουσια, οχι ενα κομματι της αγορας.
Εαν η αγορα θελει 2 εξτρα ποτηροθηκες αντι 2 εξτρα ιππων, τοτε αυτη ειναι η ουσια.
-
Ο χρήστης 206 Gris Sidobre έγραψε:
και για να σου δώσω ένα παράδειγμα με αυτό που κάνεις κόβωντας ράβοντας απαντήσεις:Εαν ετσι σκεφτετε η αγορα
Δεν συμφωνώ δεν σκεφτεται έτσι...
Οπως ειπα.
Ούτε εδώ συμφωνώ. 'Εχεις μια ταση να απαντας μεν, αλλα σε καποια αλλη ερωτηση η οποια δεν εχω ιδεα ποια ειναι.'
Κανεις απο μονος του δεν ξερει καλυτερα απο την αγορα τι πρεπει να θελει αυτη η αγορα.
'Οτι δηλαδη:
- Δεν καταλαβενεις την διαφορα επιθυμιας και αναγκης
- Νομιζεις οτι εισαι εξυπνοτερος απο την αγορα
- Νομιζεις οτι οι ανθρωποι του μαρκετινγ ειναι εξυπνοτεροι της αγορας και καπως 'ξεγελουν' την αγορα νομιμα (ονειρο κατι τετοιο)'
Y.Γ. Τα εισαγωγικά αφορούν δικές σου απαντήσεις! Με τις υγείες σου!
Ωραιο αλλα μονο που δεν κανω ετσι.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δεν θα μπώ στον κόπο να κρίνω τα τμήματα μάρκετινγκ των ανά τον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανιών. όλοι στο κάτω-κάτω μια θέση κάτω απο τον ήλιο των πωλήσεων θέλουν. Αυτό που μόνο δεν έχω καταλάβει είναι γιατί κανείς δεν δίνει σημασία σε όλους εμάς τους ανήσυχους που θέλουμε pure drivers cars. Δεν θέλουμε αυτοκίνητα που προορίζονται για μεταφορικά μέσα, θέλουμε αυτοκίνητα για οχήματα οδηγικής ευχαρίστησης. Για ποιό λόγο πρέπει λοιπόν να συμβιβαζόμαστε και να αγοράζουμε αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με γνώμωνα τον κακό οδηγο; Δεν λέω, κι αυτός χρειάζεται αυτοκίνητο αλλά εκείνος μπορεί να τη βρίσκει με τη μπάλα!
Οριστε. ΑΥτο ναι. ΑΥτο κανει νοημα. Δεν λες κατι παραλογο εδω. Ομως εχεις αδικο στο οτι κανεις δεν κατασκευαζει τετοια αυτοκινητα. Τετοια αυοκινητα ειναι σχετικα ακριβοτερα απο τα μεσα αυτοκινητα ομως σε ολες τις αγορες. Στην Ελλαδα ομως ειναι παν-ακριβα λογο του γνωστου θεματος της φορολογησης. Και ετσι νομιζεις εσυ οτι κανεις δεν σε προσεχει. Αλλα αν δεις την αυτοκινηση ανα τον κοσμο και βγεις απο την αγορα του Ελλαδικου χωρου, τοτε θα δεις οτι υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα. Και μαλιστα τα τελευταια 5-7 χρονια ο αριθμος των παραδειγματων αυτων μεγαλωνει και θα μεγαλωσει στα επομενα 5 χρονια.
Kai fysika yparxoun tetoia autokinita alla poios ta plirwnei... Yparxei enas stin Europi pou exei to dynatotero autokinito ston kosmo pou mpwrei na kykloforisei se dimosious dromous. Ena Cobra me 1200 HP!!!
Autos thewrei ton eauto tou pragmatiko odigo kai exei kai ta katalila mesa na 'beltiwsei' kata tin apopsi tou panta kai na diamorfosi ena autokinito symfona me ta gousta tou.
H autokinitobiomixania den mpwrei na prosferei mazika tetoia cars dioti to tmima marketing leei, meta apo ereunes, tha poulithoune mono 5 tetoia opos to Cobra to xrono. Kathonte katw loipon kai blepoun den tous symferei.
Na min ksexname pote pou kykloforoume. Den eimaste monoi mas se dromous kai prepei na akolouthoume kanones. Tous kanones tous prosdiorizei to kratos symfona me meletes (as ypothesoume) kai panw se autous tous kanones i autokinitobiomixania dimiourgei autokinita kai oxi mono. Paradeigmata:- Katalytes (oria rypwn apo to kratos)
Marketing: katharo car - zwnes (ypoxreotikes)
Marketing: sigouro car - meiwsi katanalwseos (forologisi akoma megalyteri sto kausimo)
Marketing: glitwneis lefta
klp klp.
Kai mesa se ola auta o kathe kataskeuastis ekselisei kai lansarei kai kati parapanw to opoio symfona me tin filosofia tis eterias tha einai epikerdes.
To dimiourgima tou pernaei apo Elenxo kai krinete katalilo gia pwlisi apo to kratos kai exei meta dikaioma na ekdidete adeia kykloforeias.
Thimosaste me to Mercedes A-Clas sto filandiko test? Apo tote mpike mazika to ESP. H Mercedes eprepe na to balei. To exei kai ena Porsche simera. To tmima Marketing eprepe na swsi to A-Clas me xilious dyo tropous. Oxi mono to eswse, alla eprepe na akolouthisoun kai oi alloi kataskeuastes.
Auto omws min to blepoume san meion. Xeirotera tha itan na min exei to Car sou ola auta kai oloi oi alloi na exoun. Ante poula to kapote, dioti den tha einai symfona me ton meso oro.
Ola einai mia symbibazousa lysi mesa se orismena plaisia panta. Eutyxos exoume polles epiloges kai apo auto koitame na apoktisoume auto pou mas teriazei an mporoume. Den me epirease to marketing ws ena bathmo gia na parw A4 Turbo. To pira gia na katebw gia panta Ellada kai symferei apo forologia. To marketing ekane omws ti doulia tou giati epirease pollous sto na lene oti to A4 einai kalo Car. Ki egw epireastika apo esas ara ekane to Marketing poly kali doulia. To kalytero gia autous einai na kataferoun ta slogan tous na pigenoun apo stoma se stoma.
Eimai ki egw Carenthousiast alla koitaw panta best value for money me paragonta na mou aresei kai ligaki. Kai 1 fora to mina paw kai trexw Cart.
- Katalytes (oria rypwn apo to kratos)
-
Δες το διορθωμένο μου ποστ Γαβριήλ γιατί είχα ξεχάσει να κλείσω τα εισαγωγικά... Αυτά παθαίνει κανείς οταν γράφει βιαστικά. Ελπίζω να έχεις ήδη καταλάβει το λάθος μου.Συγνώμη
-
Ο χρήστης A4 Turbo έγραψε:
Den me epirease to marketing ws ena bathmo gia na parw A4 Turbo. To pira gia na katebw gia panta Ellada kai symferei apo forologia.Nα δούμε πως θα δουλέψουν τα τεκμήρια από του χρόνου για εισαγωγή αυτοκινήτων. Θα μετρήσουν τα κυβικά ή το κόστος στο τελωνείο για μεταχειρισμένο;
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
πρόληψης των ατυχημάτων και άρα μείωσης των επιπτώσεών τους.
Ερώτηση: τι νομίζεις πως θα βελτίωνε τις πιθανότητες σου να επιβιώσεις στους Ελληνικούς δρόμους ? Ενα σεμινάριο στο Safetrack ή το ESP ? (σωστή απάντηση: και τα δύο, συμφωνώ, αλλά ας πούμε πως πρέπει να διαλέξεις)
Για το παραπανω ερωτηθηκε η αγορα και διαλαξε το ESP. Εσυ δεν εχεις την δυνατοτητα να κρινεις την αγορα απο μονος σου και να την βγαλεις λαθος σε αυτη την επιλογη. Ουτε εγω. Ουτε ο Καββαθας. Ολοι μας ειμαστε ενα μικρο μερος της αγορας.
Τα βλεπετε ολα τοσο απλα. Συγκινεις το κοστος ενος ESP με το κοστος ενος safetrack και οταν βαζεις το κοστος του safetrack νομιζεις οτι το ολικο κοστος αυτου ειναι το ποσο θα πληρωνε καποιος για να το παρακολουθησει. Εαν ομως εισουν πληροφορημενος για τα βασικα του θεματος που λεγετε μακρο-οικονομια, το πραγματικο κοστος για την παρακολουθηση ενος τετοιου σεμιναριου ειναι καπως ετσι (προχειρα):
- Κοστος μεταφορα στο safetrack και πισω
- Κοστος πιαθανης διαμονης σε ξενοδοχειο (κτλ)
- Κοστος χρονου που επενδυθηκε για το safetrack απο τους πελατες
- Κοστος απο την απουσια των πελατων στις δουλειες τους.
- Κοστος απο την απουσια των πελατων με τις οικογενιες τους
- Κοστος της αυξημενης κινησης στους δρομους που προκαλεσε η μεταφορα των πελατων στο safetrack
- Κτλ.
Εαν το υπολογιζες ετσι θα εβλεπες οτι η αγορα εχει δικιο που επιλεγει το ESP. Κανει πολυ περισσοτερο νοημα απο ολες τις πλευρες. Βλεπεις...η αγορα...δεν ειναι αφελης, ουτε κουτη οπως οι περισσοτεροι νομιζετε εδω.
Mην τρελλαθούμε εντελώς....Συγκρίνεις το κόστος της γνώσης που αποκτάς στο Safetrack με το ESP?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Den me epirease to marketing ws ena bathmo gia na parw A4 Turbo. To pira gia na katebw gia panta Ellada kai symferei apo forologia.
Nα δούμε πως θα δουλέψουν τα τεκμήρια από του χρόνου για εισαγωγή αυτοκινήτων. Θα μετρήσουν τα κυβικά ή το κόστος στο τελωνείο για μεταχειρισμένο;
Metoikesia tha kanw opote pros to paron kai gia ta epomena 3 xronia tha eimai hsyxos. Gia to meta blepw. Isws na forologoune tin ippodynami, poios kserei. Isws meta na blepoume diafimiseis tou styl SEAT Ibiza sta 2000ccm me mono 101HP kai sta 1400ccm me mono 50HP!
-
Den me epirease to marketing ws ena bathmo gia na parw A4 Turbo. To pira gia na katebw gia panta Ellada kai symferei apo forologia.
Nα δούμε πως θα δουλέψουν τα τεκμήρια από του χρόνου για εισαγωγή αυτοκινήτων. Θα μετρήσουν τα κυβικά ή το κόστος στο τελωνείο για μεταχειρισμένο;
Metoikesia tha kanw opote pros to paron kai gia ta epomena 3 xronia tha eimai hsyxos. Gia to meta blepw. Isws na forologoune tin ippodynami, poios kserei. Isws meta na blepoume diafimiseis tou styl SEAT Ibiza sta 2000ccm me mono 101HP kai sta 1400ccm me mono 50HP!
Tι εννοείς, αν κάνεις μετοικεσία δεν εχει τεκμηριο για 3 χρόνια; Δεν μου΄είπανε τίποτε για αυτό στην Ελλάδα.
Να έχεις υπόψιν ότι πρέπει να πληρώσεις το 20% του φόρου κατανάλωσης (1500 ευρώ).
Μπορείς να μου πεις πόσο κανει το Α4 tq με πινακίδες και με όλους τους φορους στην Γερμανία;
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Tι εννοείς, αν κάνεις μετοικεσία δεν εχει τεκμηριο για 3 χρόνια; Δεν μου΄είπανε τίποτε για αυτό στην Ελλάδα.
Να έχεις υπόψιν ότι πρέπει να πληρώσεις το 20% του φόρου κατανάλωσης (1500 ευρώ).
Μπορείς να μου πεις πόσο κανει το Α4 tq με πινακίδες και με όλους τους φορους στην Γερμανία;
A4 Limousine:
1.8 T quattro / 120 kW / 5-Speed 29.250,00
Metallic 580,00
Radioanlage concert 750,00
Synolo: 30.580 EuroAuth einai h basiki timi. Radio-CD kai metalliko xrwma einai to minimal pou prosthesa.
Tha plirwseis to 20% tou forou pou einai perippou stin periptwsi mou 1.800 Euro kai gia 3 xronia de se pianei tekmirio. Gia alla 2 xronia to tekmirio tha einai to 50%. Synolika 5 xronia exeis elafrynsi.
Se oles tis times exw ekptwsi 18% dioti doulebei i oikogeneia mou
stin Audi. Kai gia VW isxyei to idio. Opote katalabeneis eixa na epileksw anamesa se Audi h VW. Limit ebala 25.000 Euro kai theorisa to Quattro peritto. Tha eixe 1500 Euro parapano stin periptwsi mou alla eilikrina den einai anageo. Pio polla ta arnitika para ta thetika gia ta 163HP kai kserw gia ti pragma milaw. Etsi kateliksa sto A4 T me arketa extra. San alternative eixa to Mazda 6 alla tha itan 2lt 141HP kai idia timi.
Giauto eipa oti to marketing den me epirease toso poly.Einai kai ligo ston atntropo. Ta Cars pou eixa edw sti germania den itan kai toso dimofili. Den ithela na blepw to amaksi mou se kathe gwnia. To prwto mou sta 18 pou egina (1984) itan Corolla coupe 16V tin epoxi pou eskizan ta GTI kai GSI. Meta 3 Supra me endiamesa Nissan ZX. Eixa kai ena Camry Station Wagon kai ena Corrado G60 to opoio to eixa parei otan prwtobgike dioti eixa pesei telios thima tis diafimisews xwris kan na to odigisw. To pira ki auto pio ftina apo to ergostasio kai eixa para polla elatwmata. Eixa pei de tha ksanaparw apo to Group autokinito.
Opote eixa alla kritiria agoras opos exei ki o kathenas. Syn ton aderfo mou na mou leei oti einai kala twra...doulebei sto Quality Control stin Audi. Gia na doume! -
A4 Limousine:
1.8 T quattro / 120 kW / 5-Speed 29.250,00
Metallic 580,00
Radioanlage concert 750,00
Synolo: 30.580 EuroAuth einai h basiki timi. Radio-CD kai metalliko xrwma einai to minimal pou prosthesa.
Tha plirwseis to 20% tou forou pou einai perippou stin periptwsi mou 1.800 Euro kai gia 3 xronia de se pianei tekmirio. Gia alla 2 xronia to tekmirio tha einai to 50%. Synolika 5 xronia exeis elafrynsi.
Se oles tis times exw ekptwsi 18% dioti doulebei i oikogeneia mou
stin Audi. Kai gia VW isxyei to idio. Opote katalabeneis eixa na epileksw anamesa se Audi h VW. Limit ebala 25.000 Euro kai theorisa to Quattro peritto. Tha eixe 1500 Euro parapano stin periptwsi mou alla eilikrina den einai anageo. Pio polla ta arnitika para ta thetika gia ta 163HP kai kserw gia ti pragma milaw. Etsi kateliksa sto A4 T me arketa extra. San alternative eixa to Mazda 6 alla tha itan 2lt 141HP kai idia timi.
Giauto eipa oti to marketing den me epirease toso poly.Πότε σκέφτεσαι να κάνεις μετοικεσία; Ενδιαφέρομαι να κάνω και εγώ αλλά πρέπει να βρω καινούριο αυτοκίνητο αφού αυτό που έχω είναι 2.8λτ. Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι του χρόνου (υποτίθεται ότι θα αλλάξει η φορολογία των αυτοκινήτων);
Επίσης, ξέρεις αν μπορείς να πάρεις (στην περίπτωσή μου) καινούριο αυτοκίνητο από την Γερμανία χωρίς να το παραγγείλεις;
-
Καλα σκεφτεστε να μετακομισετε στην Ελλαδα για τα καλα; Η απλως θα κανετε μετοικεσια για να φερετε οικοσκευη και αυτοκινητο;
Εχετε ετοιμες δουλειες σπιτια;
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα σκεφτεστε να μετακομισετε στην Ελλαδα για τα καλα; Η απλως θα κανετε μετοικεσια για να φερετε οικοσκευη και αυτοκινητο;Εχετε ετοιμες δουλειες σπιτια;
Νικος
Δύσκολο να αντέξεις το χειμώνα εδώ (τι χειμώνας δηλ. αφού φτάνει μέχρι τον Μαιο και πιθανόν τον Ιούνιο).
Στην δική μου περίπτωση, με ενδιαφέρει να πάω για 1-2 χρόνια και μετά βλέπουμε. Προφανώς θα εξαρτηθεί από την δουλειά. Αυτή την στιγμή η αγορά εργασίας είναι πολύ πεσμένη.
Τα σπίτια είναι το μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα αφού είναι εξωφρενικά ακριβά και όχι τόσο καλά (τουλάχιστον ένα μέσο διαμέρισμα).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Πότε σκέφτεσαι να κάνεις μετοικεσία; Ενδιαφέρομαι να κάνω και εγώ αλλά πρέπει να βρω καινούριο αυτοκίνητο αφού αυτό που έχω είναι 2.8λτ. Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι του χρόνου (υποτίθεται ότι θα αλλάξει η φορολογία των αυτοκινήτων);
Επίσης, ξέρεις αν μπορείς να πάρεις (στην περίπτωσή μου) καινούριο αυτοκίνητο από την Γερμανία χωρίς να το παραγγείλεις;
Tou xronou meta to kalokairi. Prepei na einai dilwmeno toulaxiston 6 mines sto ekswteriko kai sto onoma sou prin to katebaseis. Oti kai na alaksei sti forologia, me 1.8 Lit kinitira noitheis ligaki pio sigoura apo thema forologias. Ektos an eisai paketo.
Kai fysika mpwreis na agoraseis apo to pool mias eterias to opoio to exeis se 10 meres. Alla exei extra pou isws na min ta thes. Synithos exoun polla extra.
Ksefygame ligaki apo to thema...elpizw na yparksei katanoish kai gia ta greeklish mou -
Πότε σκέφτεσαι να κάνεις μετοικεσία; Ενδιαφέρομαι να κάνω και εγώ αλλά πρέπει να βρω καινούριο αυτοκίνητο αφού αυτό που έχω είναι 2.8λτ. Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι του χρόνου (υποτίθεται ότι θα αλλάξει η φορολογία των αυτοκινήτων);
Tou xronou meta to kalokairi. Prepei na einai dilwmeno toulaxiston 6 mines sto ekswteriko kai sto onoma sou prin to katebaseis. Oti kai na alaksei sti forologia, me 1.8 Lit kinitira noitheis ligaki pio sigoura apo thema forologias. Ektos an eisai paketo.
Kai fysika mpwreis na agoraseis apo to pool mias eterias to opoio to exeis se 10 meres. Alla exei extra pou isws na min ta thes. Synithos exoun polla extra.
Ksefygame ligaki apo to thema...elpizw na yparksei katanoish kai gia ta greeklish mouΑν θέλεις να το εξάγεις, θα πληρώσεις τον γερμανικό ΦΠΑ και μετά θα το ζητήσεις πίσω ή μπορείς να τον αποφύγεις;
Τι εγγύηση δίνουν στην Γερμανία; Στον Καναδά είναι 4 χρόνια, επίσης το σέρβις είναι προπληρωμένο αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να μεταφέρεις την εγγύηση στην Ευρώπη (αλλιώς θα το είχα είδη πάρει).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αν θέλεις να το εξάγεις, θα πληρώσεις τον γερμανικό ΦΠΑ και μετά θα το ζητήσεις πίσω ή μπορείς να τον αποφύγεις;
Τι εγγύηση δίνουν στην Γερμανία; Στον Καναδά είναι 4 χρόνια, επίσης το σέρβις είναι προπληρωμένο αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να μεταφέρεις την εγγύηση στην Ευρώπη (αλλιώς θα το είχα είδη πάρει).
Tha plirwseis to germaniko FPA. Den to perneis pisw dioti to pas se kratos melos tis EOK. tin Ellada fysika den tha xreiastei na to plirwseis.
Stin Germania kai Eurwpi genika dinoun 2 xronia egyisi.
To Canada A4 exei omws diafores. opws otan baleis to kleidi sto diakopth anaboun ta fwta omoxlis kai leitourgei synexomena i mikri sou skala apo ta fwta. Ola auta omws ta alazeis. Apo oti blepw omws mono apo Canada mpwreis na katebaseis, dioti pws tha exeis dilomeno stin germania gia 6 mines to amaksi? -
Αν θέλεις να το εξάγεις, θα πληρώσεις τον γερμανικό ΦΠΑ και μετά θα το ζητήσεις πίσω ή μπορείς να τον αποφύγεις;
Tha plirwseis to germaniko FPA. Den to perneis pisw dioti to pas se kratos melos tis EOK. tin Ellada fysika den tha xreiastei na to plirwseis.
Stin Germania kai Eurwpi genika dinoun 2 xronia egyisi.
To Canada A4 exei omws diafores. opws otan baleis to kleidi sto diakopth anaboun ta fwta omoxlis kai leitourgei synexomena i mikri sou skala apo ta fwta. Ola auta omws ta alazeis. Apo oti blepw omws mono apo Canada mpwreis na katebaseis, dioti pws tha exeis dilomeno stin germania gia 6 mines to amaksi?Μπορείς να το αγοράσεις καινούριο από την Γερμανία και να το εξάγεις. Σε αυτή την περίπτωση είτε πληρώνεις γερμανικό ΦΠΑ και μετά το ζητάς πίσω είτε δεν πληρώνεις ΦΠΑ αφού πέρνεις ειδικές προσωρινές πινακίδες για εξαγωγή αυτοκινήτου. Στους κατοίκους Καναδά, ο νόμος περί μετοικεσίας δίνει αυτό το προνόμιο (δηλ. να εισάγουν αυτοκίνητο από τρίτη χώρα στην Ελλάδα). Θα πληρώσω ελληνικό ΦΠΑ 18% σε αυτή την περίπτωση συν το 20% του τέλους ταξινόμησης.
Έχουμε εδώ τα daytime running lights τα οποία όμως τα βγάζεις με το κομπιούτερ. Αλλά και να τα αφήσεις δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η απουσία εγγύησης. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να σου στοιχίσει παρα πολλά αν παρουσιάσει προβλήματα (το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγεις).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Έχουμε εδώ τα daytime running lights τα οποία όμως τα βγάζεις με το κομπιούτερ. Αλλά και να τα αφήσεις δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η απουσία εγγύησης. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να σου στοιχίσει παρα πολλά αν παρουσιάσει προβλήματα (το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγεις).Αν θυμάμαι καλά, αυτό θα γίνει υποχρεωτικό και στην Ε.Ε.. Νόμιζα πως θα ήταν από 1/1/2003, αλλά αν ήταν έτσι θα το είχα ξανακούσει... Πάντως δεν θα σου πει κανείς τίποτα επειδή είναι ανοιχτά!
Αυτό εκτός της Ιταλίας, όπου ο Ιταλικός Κ.Ο.Κ. προβλέπει, ή τουλάχιστον προέβλεπε στο παρελθόν πρόστιμο αν έχεις αναμένα φώτα την ημέρα χωρίς πρόβλημα ομίχλης ή βροχής.
Αλλά πιο πιθανό είναι να βρεις αυτοκίνητο Made In Greece, παρά Ιταλό αστυνομικό που να ξέρει το νόμο αυτόν!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Έχουμε εδώ τα daytime running lights τα οποία όμως τα βγάζεις με το κομπιούτερ. Αλλά και να τα αφήσεις δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η απουσία εγγύησης. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να σου στοιχίσει παρα πολλά αν παρουσιάσει προβλήματα (το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγεις).
Αν θυμάμαι καλά, αυτό θα γίνει υποχρεωτικό και στην Ε.Ε.. Νόμιζα πως θα ήταν από 1/1/2003, αλλά αν ήταν έτσι θα το είχα ξανακούσει... Πάντως δεν θα σου πει κανείς τίποτα επειδή είναι ανοιχτά!
Αυτό εκτός της Ιταλίας, όπου ο Ιταλικός Κ.Ο.Κ. προβλέπει, ή τουλάχιστον προέβλεπε στο παρελθόν πρόστιμο αν έχεις αναμένα φώτα την ημέρα χωρίς πρόβλημα ομίχλης ή βροχής.
Αλλά πιο πιθανό είναι να βρεις αυτοκίνητο Made In Greece, παρά Ιταλό αστυνομικό που να ξέρει το νόμο αυτόν!!Είναι στην Σουηδία υποχρεωτικό τα DRL (αφού στα βόρεια τμήματα της Σουηδίας δεν βλέπουν καθόλου ήλιο για μήνες), από εκεί το πήρανε οι Καναδοί και τώρα πολλά αυτοκίνητα ακόμα και στις ΗΠΑ το έχουν.
Είμαι σίγουρος ότι πολλοί τροχονόμοι θα θέλουν να μου ρίξουν κλήση αν έχω ένα αυτοκίνητο με DRL στην Ελλάδα. Μια φορά θέλαν να με γράψουν γιατί είχα αναμένα τα φώτα ομίχλης έξω από το Κάραβελ.
Η αληθεια του Marketing στον χωρο των αυτοκινητων (KK)