-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Είσαι στο sales ή το marketing της Oracle ?
(Αν είσαι πες τους να κάνουν κάτι να μειωθεί η τιμή της Oracle (RDBMS) σε Linux! Δεν είναι δυνατό να έχεις ένα δωρεάν λειτουργικό, μια χαρά ανταγωνιστικό από τεχνικής πλευράς με τα Windows, και μετά να θέλεις $4000 για Oracle, τη στιγμή που η Micro$oft δίνει Small Business Server (μέχρι 50 χρήστες) με Windows + SQL Server + Exchange προς $2000. Φτηνή Oracle σε Linux θα έκανε μεγάλη επιτυχία, ιδίως στην Ελλάδα και σε παρόμοιες 'Small Business' αγορές)
Ασχετο! Συγνώμη φίλοι μου...
Sales στην Oracle.
Η Oracle δεν στοχευει τις μικρες εταιριες αλλα τις μεγαλες και μετα τις μεσαιες. Απο το ονομα του, το 'Small Business Server' της Microsoft σου λεει για τι στοχευει. Γιαυτο και η Oracle ειναι παντα ακριβοτερη.
Στην πραγαμτικοτητα το καινουργιο SQL 2000 ειναι πολυ καλυτερο απο ολα τα προηγουμενα. Και ειναι πολυ μα πολυ πιο φτηνο. Γυσικα και η Μικρομαλακη το δινει τζαμπα (σχεδον). Δεν το εκανε ετσι με το IExplorer μεχρι που αναγκασε το Netscape να το κενει και αυτο; Πηγαινε ομως εκει που ειναι δυνατη (OS) και δεν παιρνεις τιποτα τζαμπα.
Μπορεις να κατεβασεις οτι θελεις απο το site του Oracle. Εφοσον δεν τα χρησιμοποιεις για business.
Η παρε ενα Windows NT Server στο Ebay ( η εστω και Win2k server) και βαλε SQL server. Που φυσικα ειναι και αυτο που θελει η Μικρομαλακη.Η βαλε παρακληση στην Μικρομαλακη να κανει port SQL Server για Linux
-
Οπως εγραψα. Το εαν τα ηλεκτρονικα βοηθηματα ευσταθειας ειναι κολπα του μαρκετινγ στο εχει αποδηξει η Πορσε με το 911, η BMW με το Μ3, η Chevrolett με το Κορβετ και αλλα πολλα παραδειγματα. Ειναι παντα καλυτερα να εχεις και τα μηχανικα και τα ηλεκτρονικα βοηθηματα. Και μηχανικως αλλα και απο πλευρας μαρκετινγ.Κάνεις λάθος, δεν είπα πως τα ηλεκτρονικά 'είναι κόλπα του μάρκετινγκ'. Διάβασε προσεκτικότερα! Είπα πως, κατά την άποψή μου, το να μην έχουν ηλεκτρονικά το Type-R και το Focus RS ΕΙΝΑΙ (καλό) 'κόλπο του μάρκετινγκ', και όχι για λόγους μείωσης κόστους, όπως ισχυρίστηκες με τόση σιγουριά (γιαυτό και το ειρωνικό σχόλιο περί αρχιμηχανικού της Honda στο οποίο αναφέρεται το άλλο μήνυμά σου, δες τα κεφαλαία που είχες γράψει), διότι κάποιοι marketeers που κάναν καλά τη δουλειά τους διαπίστωσαν πως η αγορά αυτών των αυτοκινήτων δεν θέλει ηλεκτρονικά.
Για να σε προλάβω, και πάντα κατά την άποψή μου, δεν λέω πως οι marketeers της 911 και της Μ3 δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, πρώτον, διότι μιλάμε για άλλο target group (car enthusiasts αλλά μεγαλύτεροι ίσως και σίγουρα πλουσιότεροι) και δεύτερον, διότι για να πας γρήγορα ένα Type-R θέλει κάποιες ικανότητες αλλά για να πας γρήγορα μια 911 θέλει τόσες παραπάνω ικανότητες που η ύπαρξη ηλεκτρονικών είναι απαραίτητο βοήθημα προκειμένου και να μεγαλώσει το συγκεκριμένο target group και να μην αποτελείται από τον Rohrl και τους φίλους του και να μην 'στουκάρουν' μερικοί άσχετοι που νομίζουν πως είναι Rohrl και βγει μετά κακό όνομα στις 911.
Εν ολίγοις, και εδώ, όπως και στο Type-R, βλέπω σωστή και επωφελή για τον αγοραστή συνεργασία του μάρκετινγκ με τους μηχανικούς.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Sales στην Oracle.
Η Oracle δεν στοχευει τις μικρες εταιριες αλλα τις μεγαλες και μετα τις μεσαιες. Απο το ονομα του, το 'Small Business Server' της Microsoft σου λεει για τι στοχευει. Γιαυτο και η Oracle ειναι παντα ακριβοτερη.
Χμμμ, marketing issue εδώ: Micro$oft leaves no stone unturned και την 'πέφτει' σε όλους, και στα PCs, και στα PDAs, και στις καφετιέρες και στις παιχνιδομηχανές, και στα datacenters (βασικά στα UNIX συστήματα, αύριο και στα mainframes...). Το να λέει λοιπόν η Oracle 'δεν με νοιάζουν οι μικρές εγκαταστάσεις' δεν είναι λίγο επικίνδυνο ? Μην ξεχνάμε πως τα PCs και τα δίκτυα (αρχικά 'small business') ίσως δεν σκότωσαν ακριβώς αλλά τέλος πάντων τραυμάτισαν σοβαρά τα mainframes, και πολλοί που το είπαν αυτό το 'δεν με ενδιαφέρει η αγορά' τώρα δεν είναι μαζί μας...
Τέλος πάντων, Larry (should) know better.
Εκτός θέματος 1000%...
- Το παραπανω δεν ειναι καθολου θεμα μαρκετινγκ αλλα θεμα στρατηγικης και τακτικης.
- Μεχρι τωρα η Oracle ακουλουθει αυτη την στρατηγικη. Να μηνει μακρια απο την αγορα των μικρων εταιριων δηλαδη. Υπαρχουν πολλοι λογοι για αυτο. Υπερ και κατα.
- Larry should know better but Larry cant know everything. Larry depends on his people to do the right thing. Without the people, Larry is just that. Larry. Finally, Larry...knows that very well. That is why he has been successful up to now. He is smart enough to know that without the right people, no team succeeds.
-
OK I got to go and do some work around here. Later.
-
Για το παραπανω ερωτηθηκε η αγορα και διαλαξε το ESP. Εσυ δεν εχεις την δυνατοτητα να κρινεις την αγορα απο μονος σου και να την βγαλεις λαθος σε αυτη την επιλογη. Ουτε εγω. Ουτε ο Καββαθας. Ολοι μας ειμαστε ενα μικρο μερος της αγορας.Οπως σου εξήγησα, το πρόβλημά μου είναι πως, επειδή θεωρώ πως η αγορά επηρεάζεται και χαλιναγωγείται (μαζί και εμείς, ε!), το τι κάνει 'η αγορά' δεν απαντά ικανοποιητικά στις δικές μου ερωτήσεις.
Tα βλεπετε ολα τοσο απλα. Συγκινεις το κοστος ενος ESP με το κοστος ενος safetrack και οταν βαζεις το κοστος του safetrack νομιζεις οτι το ολικο κοστος αυτου ειναι το ποσο θα πληρωνε καποιος για να το παρακολουθησει. Εαν ομως εισουν πληροφορημενος για τα βασικα του θεματος που λεγετε μακρο-οικονομια, το πραγματικο κοστος για την παρακολουθηση ενος τετοιου σεμιναριου ειναι καπως ετσι (προχειρα):
- Κοστος μεταφορα στο safetrack και πισω
- Κοστος πιαθανης διαμονης σε ξενοδοχειο (κτλ)
- Κοστος χρονου που επενδυθηκε για το safetrack απο τους πελατες
- Κοστος απο την απουσια των πελατων στις δουλειες τους.
- Κοστος απο την απουσια των πελατων με τις οικογενιες τους
- Κοστος της αυξημενης κινησης στους δρομους που προκαλεσε η μεταφορα των πελατων στο safetrack
- Κτλ.
Εαν το υπολογιζες ετσι θα εβλεπες οτι η αγορα εχει δικιο που επιλεγει το ESP. Κανει πολυ περισσοτερο νοημα απο ολες τις πλευρες. Βλεπεις...η αγορα...δεν ειναι αφελης, ουτε κουτη οπως οι περισσοτεροι νομιζετε εδω.
Ελα ρε gavriil1, δεν είσαι μόνο εσύ ικανός για πολύπλοκες σκέψεις! Μην υποτιμάς τόσο τους συνομιλητές σου. Πρώτον, αυτά που αναφέρεις δεν είναι μακρο-οικονομία (η οποία, αν δεν κάνω λάθος, είναι η δουλειά του κ. Γκρινσπαν της FED και ασχολείται με ελλείματα, πληθωρισμούς και άλλα ευχάριστα , δηλ. με την οικονομία σε μακρο-σκοπική βάση) αλλά βασική οικιακή οικονομία με ένα flavor από κόστη ευκαιρίας. Δεύτερον και κυριότερο, τι μου λες, πως το κόστος του Safetrack δεν είναι 400 ευρώ αλλά 1000 ? Ε και ? Το νόημα των όσων είχα γράψει δεν ήταν η 'μπακαλική' της υπόθεσης αλλά η πραγματική επένδυση που κάνει κανείς και κυρίως το ROI αυτής.
Δηλαδή πιστεύεις αλήθεια πως η αγορά επιλέγει ESP γιατί έχει συγκρίνει το κόστος του με το Safetrack (= οποιοδήποτε πρόγραμμα βελτίωσης της οδηγικής παιδείας, ακόμα και σε κρατικό επίπεδο) και έχει αποφασίσει ενσυνείδητα 'ESP' ?
Και ξαναλέω, δεν με ενδιαφέρει η σύγκριση, και τα δύο χρειάζονται.
-
OK I got to go and do some work around here. Later.Me too. Είναι που το task που έχω να κάνω μου είναι τόοοοσο βαρετό (documentation ) που με χαρά τα πρήζω στους φίλους από το Forum.
See ya guys!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
OK I got to go and do some work around here. Later.
Me too. Είναι που το task που έχω να κάνω μου είναι τόοοοσο βαρετό (documentation ) που με χαρά τα πρήζω στους φίλους από το Forum.
See ya guys!
Καλα για να το κανεις αυτο στις 8 το βραδυ Παρασκευιατικα πρεπει να εινα ειναι κατι που το χρειαζονται.
Αντε ρε πηγαινε καμμια βολτα να ξεδωσεις
Και ελεγα οτι μονο εγω ειμαι αυτο που λεμε εδω : 'I have no life'
Νικος
-
Και κάπου εδώ μπαίνω και εγώ στην συζήτηση. Τι να κάνω δεν μπορώ να το κλέισω το ρημάδι. Όχι τίποτα άλλο επειδή μιλάτε για ΚΚ και την άποψη του.Τάδε έφη Κώστας Καββαθάς στο τεύχος 387 12/2002. ' Θα πιστεύατε αν σας (ξανά)έλεγα οτι το επιβατικό αυτοκίνητο διανύει την καλυτερη περίοδο της ιστορίας του;....μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι δεν υπήρξε εποχή που όλες οι κατηγορίες οδηγών , σε δύση και ανατολή, να έχουν τόσες πολλές ποιοτικά πρώτης τάξης επιλογές.Πάει καιρός που προσπαθώ να καταλάβω τις πραγματικές αιτίες της εξέλιξης του είδους γιατί εκείνη του εμπορικού ανταγωνισμού δεν είναι αρκετη....'και πολλά ακόμη τα οποία δεν βρίσκω το λόγο να συνεχίσω να τα γράφω .Τα επόμενα είναι προσωπική μου άποψη. Έιναι άδικο κατά την γνώμη μου να δαιμονοποιούμε την ηλεκτρονική. Το ESP, το ABS και όλες οι άλλες συντομογραφίες που μπήκαν στην ζωή μας είναι χρήσιμα στον μέσο οδηγο αλλά και στον πεπειραμένο. Ο Βάλτερ Ρερλ είχε πεί κάποτε οτι η οδήγηση με τις πάντες προσφέρει θέαμα αλλά οι γραμμές είναι πιο γρήγορες. Πολλοί κάτοχοι πισωκίνητων Porsche, ΒΜW και λοιπόν γρήγορων πισοκίνητων οι οποίοι δεν είναι γεννημένοι χεράδες θα συμπήρωναν οτι η υπερστροφή είναι και πολύ επικίνδυνη ειδικά άμα γλιστράει και εκεί ένα καλό ESP προσφέρει σημαντική βοήθεια σε άπειρους και έμπειρους. Όποιος δεν γουστάρει πατάει το κουμπάκι και τέρμα τα δίφραγκα και ο θεός βοηθός γιατί η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων πλαισίου-οδηγού είναι ως γνωστόν εθνικό σπόρ. Πόσοι κάτοχοι Impreza έχουν παέι στο Safetrack πάντως ο γύιος του γείτονα ήδη απάλαξε το Imreza (1.6ts) του μπαμπά από τον μπροστά προφυλακτήρα του που να΄οδηγούσε και το Sti . Σίγουρα πολλοί δεν θέλουν τα ηλεκτρονικά και εγώ πιστεύω οτι πρέπει να υπάρχει κουμπάκι απενεργοποίησης αλλά αν το επόμενο αυτοκίνητο μου διαθετει ESP μάλλον δεν θα το απενεργοποιήσω ποτέ μ' αρέσουν οι ασφαλιστικές δικλίδες έτσι έμαθα να σκέφτομαι στο Πολυτεχνείο έτσι μ' έμαθαν να σκέφτομαι οι γονείς μου.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και κάπου εδώ μπαίνω και εγώ στην συζήτηση. Τι να κάνω δεν μπορώ να το κλέισω το ρημάδι. Όχι τίποτα άλλο επειδή μιλάτε για ΚΚ και την άποψη του.Τάδε έφη Κώστας Καββαθάς στο τεύχος 387 12/2002. ' Θα πιστεύατε αν σας (ξανά)έλεγα οτι το επιβατικό αυτοκίνητο διανύει την καλυτερη περίοδο της ιστορίας του;....μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι δεν υπήρξε εποχή που όλες οι κατηγορίες οδηγών , σε δύση και ανατολή, να έχουν τόσες πολλές ποιοτικά πρώτης τάξης επιλογές.Πάει καιρός που προσπαθώ να καταλάβω τις πραγματικές αιτίες της εξέλιξης του είδους γιατί εκείνη του εμπορικού ανταγωνισμού δεν είναι αρκετη....και πολλά ακόμη. Έιναι άδικο κατά την γνώμη μου να δαιμονοποιούμε την ηλεκτρονική. Το ESP, το ABS και όλες οι άλλες συντομογραφίες που μπήκαν στην ζωή μας είναι χρήσιμα στον μέσο οδηγο αλλά και στον πεπειραμένο. Ο Βάλτερ Ρερλ είχε πεί κάποτε οτι η οδήγηση με τις πάντες προσφέρει θέαμα αλλά οι γραμμές είναι πιο γρήγορες. Πολλοί κάτοχοι πισωκίνητων Porsche, ΒΜW και λοιπόν γρήγορων πισοκίνητων οι οποίοι δεν είναι γεννημένοι χεράδες θα συμπήρωναν οτι η υπερστροφή είναι και πολύ επικίνδυνη ειδικά άμα γλιστράει και εκεί ένα καλό ESP προσφέρει σημαντική βοήθεια σε άπειρους και έμπειρους. Όποιος δεν γουστάρει πατάει το κουμπάκι και τέρμα τα δίφραγκα και ο θεός βοηθός γιατί η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων πλαισίου-οδηγού είναι ως γνωστόν εθνικό σπόρ. Πόσοι κάτοχοι Impreza έχουν παέι στο Safetrack πάντως ο γύιος του γείτονα ήδη απάλαξε το Imreza (1.6ts) του μπαμπά από τον μπροστά προφυλακτήρα του που να΄οδηγούσε και το Sti . Σίγουρα πολλοί δεν θέλουν τα ηλεκτρονικά και εγώ πιστεύω οτι πρέπει να υπάρχει κουμπάκι απενεργοποίησης αλλά αν το επόμενο αυτοκίνητο μου διαθετει ESP μάλλον δεν θα το απενεργοποιήσω ποτέ μ' αρέσουν οι ασφαλιστικές δικλίδες έτσι έμαθα να σκέφτομαι στο Πολυτεχνείο έτσι μ' έμαθαν να σκέφτομαι οι γονείς μου.Αν και ο ΚΚ δεν λεει τιποτε για το εαν τα ηλεκτρονικα βοηθηματα ειναι 'κολπα του μαρκετινγκ' που ειναι και το θεμα μας εδω, απο οτι φενετε συμφωνει μαζι μου για το εαν χρειαζοντε ή οχι και αρα πιθανος να συμφωνει μαζι μου και για το εαν ειναι κολπα του μαρκετινγκ. Παντως ειμαι χαρουμενος που διαβαζω το παραπανω. Το τευχος του Δεκ. δεν το εχω παρει ακομη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ουτε διπλωματικη σε ψυχολογια εχω, ουτε δουλευω σε υπολογιστες.
Αν θυμάμαι καλά έχεις σπουδάσει marketing, πράγμα που κάνει τη συζήτηση πιο ενδιαφέρουσα.
O tsitataki δουλεύει στην Oracle.
Σωστα θυμασε στο πρωτο, λαθος κανεις στο δευτερο. Εγω δουλευω για την Oracle. Αλλα αυτο δεν σημενει οτι 'δουλευω σε υπολογιστες' οπως εγραψες.
Δεν το έγραψα εγώ αλλά ο kouk. Και sorry tsitataki!
Είσαι στο sales ή το marketing της Oracle ?
(Αν είσαι πες τους να κάνουν κάτι να μειωθεί η τιμή της Oracle (RDBMS) σε Linux! Δεν είναι δυνατό να έχεις ένα δωρεάν λειτουργικό, μια χαρά ανταγωνιστικό από τεχνικής πλευράς με τα Windows, και μετά να θέλεις $4000 για Oracle, τη στιγμή που η Micro$oft δίνει Small Business Server (μέχρι 50 χρήστες) με Windows + SQL Server + Exchange προς $2000. Φτηνή Oracle σε Linux θα έκανε μεγάλη επιτυχία, ιδίως στην Ελλάδα και σε παρόμοιες 'Small Business' αγορές)
Ασχετο! Συγνώμη φίλοι μου...
Yποτίθεται ότι η Oracle είναι ποιο γρήγορη εξού και το premium pricing.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακριβώς αυτό συμβαίνει φίλε nass. Γι' αυτό το υπογράμμισα και το έκανα και bold. Επενδύονται τεράστια ποσά και ανθρωποώρες στο να μάθουν τις επιθυμιές μας για να τις κατευθύνουν αργότερα.
Α, ώστε δέχεσαι πως θέλούν 'αργότερα' να κατευθύνουν τις επιθυμίες μας ? Διότι σε παλαιότερη απάντησή σου στο syele στο παρόν topic είχες πει:
(Βασικο) λαθος. Σε μια χωρα με πραγματικα ελευθερη αγορα οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν κατευθεινουν τιποτε. Η κατευθηνση οριζετε απο την ιδια την αγορα. Εμενα και σενα.
Τελικά αυτή η περίφημη 'αγορά' είναι ελεύθερη ή κατευθύνεται ?
Nass εγω δεν ειμουν αυτος που εγραψε το παραπανω! Γιατι βαζεις λογια στο στομα μου? Ο christhehealer το εγραψε. Και τωρα βλεπω υπαρχουν 3-4 ποστ για το παραπανω.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=45
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ακριβώς αυτό συμβαίνει φίλε nass. Γι' αυτό το υπογράμμισα και το έκανα και bold. Επενδύονται τεράστια ποσά και ανθρωποώρες στο να μάθουν τις επιθυμιές μας για να τις κατευθύνουν αργότερα.
Α, ώστε δέχεσαι πως θέλούν 'αργότερα' να κατευθύνουν τις επιθυμίες μας ? Διότι σε παλαιότερη απάντησή σου στο syele στο παρόν topic είχες πει:
(Βασικο) λαθος. Σε μια χωρα με πραγματικα ελευθερη αγορα οι αυτοκινητοβιομηχανιες δεν κατευθεινουν τιποτε. Η κατευθηνση οριζετε απο την ιδια την αγορα. Εμενα και σενα.
Τελικά αυτή η περίφημη 'αγορά' είναι ελεύθερη ή κατευθύνεται ?
Κατευθύνεται σαφώς και μάλιστα με βάση την θεωρία της ψυχολογίας του όχλου.
Απλά κάποιοι παραείναι politically correct για να το καταλάβουν!!!.. Ο 'όμορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά πλασμένος' δυστυχώς..μας τελείωσε!Κουκ. Το παραπανω δεν το εγραψα εγω. Καλα τι εχετε παθει? Πιστευετε οτι διαβαζετε ειναι οφθαλμοφανες. Βασικο λαθος επισης. Λυπαμαι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παραδείγματα (που ισχύουν και για όσα έγραψα παραπάνω):
Από την αυτοκίνηση:
ο SUV που δεν πάνε ποτέ σε χώμα, όπως το Freelander που αναφέρθηκε σε άλλη περίπτωση στο Forum. Ποιός έπεισε τον ιδιοκτήτη αυτού του αυτοκινήτου να το αγοράσει ? Πάντως όχι η ανάγκη του για SUV.Στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν υπαρχει αναγκη για SUV αλλα επιθυμια για SUV. Υπαρχει τεραστια διαφορα. Υπαρχει αναγκη για νερο και φαγητο αλλα οχι για επιδορπιο.
Ελα τώρα φίλε μου gavriil1, μην παίζεις με τις λέξεις. Φαγητό είναι και το ψωμοτύρι με νερό, φαγητό είναι και η μπριζόλα με το κρασί, φαγητό είναι και ο αστακός με σαμπάνια. Μόνο ο πρώτος συνδυασμός όμως είναι ανάγκη (από την άποψη της διατροφής), τα άλλα είναι επιθυμία, εξίσου με το επιδόρπιο. Αντίστοιχα, η πραγματική ανάγκη για αυτοκίνητο καλύπτεται πολύ εύκολα και πολύ φτηνά! Εσύ πχ. για να καλύψεις την ανάγκη σου για αυτοκίνητο δεν χρειαζόταν να έχεις ένα Acura και ένα Lexus, μπορούσες και με κάτι πολύ απλούστερο και φθηνότερο. Από εκεί και πέρα όλα είναι επιθυμία. Συνεπώς όταν μιλάμε για 'πρόβλεψη αναγκών από το marketing' εννοείται 'και επιθυμιών'. Ή αν θέλεις, μονο επιθυμιών (διότι την 'ανάγκη' την καλύπτεις μόνο την πρώτη φορά που αγοράζεις αυτοκίνητο και για όσο καιρό 'σε βγάζει').
Εξάλλου και σε εσένα δεν φαίνονται τόσο σαφής η διάκριση, διότι είχες πει στον kouk (στο ίδιο topic):
Δηλαδη εννοεις οτι ο καταναλωτης δεν ξερει τι αναγκες εχει?
Είδες ?
Νας δεν παιζω καθολου με τις λεξεις. Ο καταναλωτης εχει ΑΝΑΓΚΗ απο ενα ασφαλεστερο αυτοκινητο αλλα εχει την επιθυμια της ποτηροθηκης. Αρα τα ESP πευτουν μεσα στις αναγκες. Υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του ορου αναγκης και επιθυμιας στον χωρο του μαρκετινγκ. Οποιος ξερει τα βασικα για τον χωρο, θα συμφωνησει.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αντίστοιχο παράδειγμα: Honda Element. 'Για νέους πτυχιούχους που ψάχνουν για δουλειά' ή κάτι τέτοιο. Απίστευτο bullshit! (αλλά εδώ είναι η επιτυχία του marketing και της διαφήμισης: κάποιοι το πιστεύουν )
Δεν καταλαβες μαλλον. Η Χοντα δηλωσε οτι το target market για το Ελεμεντ ειναι ατομα απο 18-26, κτλ, κτλ. Τι εχεις μ'αυτο?
Εγώ δεν κατάλαβα ? Εσύ είχες γράψει στο topic για το Element:
Η αγορα που στοχευει το προιόν ειναι η 'post-collegiate, pre-employed, high-spending Gen-Yers'. Δηλαδη νεοι αποφητοι, ενω ψαχνουν για την πρωτη τους 'πραγματικη' δουλεια αλλα ξοδευουν χωρις φοβο. Αυτο που αποκαλουμε εδω 'Γενια Υ'.
Λέω λοιπόν πως είτε εσύ μόνος σου τα λες αυτά είτε τα λέει η Honda, είναι bullshit (συγνώμη Mr. Trakousellis!) Γιατί, τι έχω με αυτό ? Με ενοχλεί αυτή η 'δημιουργία' market segments για να ταιριάζουν με κάθε περίπτωση. Αλλο δηλ. να λες 'target group μου είναι οι γυναίκες', ΟΚ, και άλλο το παραπάνω!
Ειναι εμφανες οτι δεν καταλαβενεις τι ειναι μαρκετινγκ, ποιος ειναι ο στχος του και πως σκεφτοντε οι ανθρωποι του τομεα, κτλ.
Τα market segments δεν τα δημιουργει καποιος μαρκετιστας. Τα market segments υπαρχουν. Ο μαρκετιστας τα εξακριβώνει (identify). Τα βρισκει και τα προσδιορίζει. Τα δινει ταυτοτητα.
Λεει οτι εαν παρουμε αυτην την ομαδα ανθρωπων που ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, με αυτα τα χαρακτηριστικα, τι αυτοκινητο θα τους ηταν ελκυστικός? Με ποια χαρακτηριστικα? Και ερχεται η Χοντα και σου λεει οτι το market segments το οποιο συνοπτικα περιγραφεται ως 'post-collegiate, pre-employed, high-spending Gen-Yers', υπαρχει πιθανοτητα να βρει το Ελεμεντ ως το αυτοκινητο που τους αρμοζει, κτλ. Αυτο ειναι ολο. Γιατι σε ενοχλει αυτο, δεν καταλαβαινω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συχνή αλλαγή μοντέλων, χωρίς εμφανή διαφορά στα χαρακτηριστικά (παράδειγμα: 'νέο' Clio, 'νέο' Polo, 'νέο' Accent κα.) με αποτέλεσμα την (χωρίς σοβαρή λειτουργική διαφορά) απαξίωση της περιουσίας των κατόχων τους (είναι 'το παλιό μοντέλο') και την υποσυνείδητη ανάγκη τους για αλλαγή του.
Εαν νομιζεις οτι δεν υπαρχουν σημαντικες αλλαγες μεταξυ γεννιων αυτοκινητων δεν εισαι σωστα πληροφορημενος για το θεμα. Υπαρχουν τεραστιες διαφορες τις περισσοτερες φορες.
Εχεις δίκιο πως αυτό που ανέφερα δεν συμβαίνει πάντα. Ούτε είπα, ούτε υπαινίχθηκα όμως κάτι τέτοιο! Συμβαίνει όμως, μερικές φορές, όπως το παραδέχεσαι (δες το υπογραμμισμένο), και εκεί πάει αυτό που λέω για την επίδραση του marketing. Συγκεκριμένο παράδειγμα: το 'παλιό' Clio είχε, ΙΜΗΟ, ένα μόνο σοβαρό (από την άποψη του 'μηχανικού') ελάττωμα, τη θέση οδήγησης, και ΔΕΝ το διόρθωσαν! Αλλαξαν όμως τη μάσκα κτλ. κτλ. ΑΥΤΗ η επίδραση του marketing θεωρώ πως είναι επιβλαβής.
-
'Μερικες φορες' απο οτι ξερω δεν ειναι το ιδιο με το 'περισσοτερες φορες'. ΑΥτο που εγραψα σημενει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι με τεραστεις αλλαγες προς το καλυτερο.
-
Οπως εγραψες 'ΙΜΗΟ' που σημενει In My Humble Opinion. Που σημενει οτι ΚΑΤ'ΕΣΕ το προβλημα με το Κλιο ηταν η θεση οδηγησης, κτλ. Αυτο δεν σημενει οτι η αγορα νιωθει ετσι. Αλλα και να νιωθει ετσι η αγορα και να το ξερει αυτο η Ρενο, δεν σημενει οτι εχει την δυνατοτητα να το διωρθωσει περνοντας υποψη το διαστημα χρονου που εχει διαθεσιμο, τα χρηματα και χιλιους αλλους παραγοντες. Και η Αλφα ηξερε οτι τα αυτοκινητα της παντα ειχαν προβλημα ποιοτητας, αλλα ποτε δεν τα ελυσε, τουλαχιστον με τον ρυθμο που τα ελυναν αλλοι κατασκευαστες.
Επηδει λοιπον αλλαξαν την μασκα του Κλιο και οχι την θεση οδηγησης, δεν σημενει οτι πρεπει να τρεξουμε και το πρωτο που πρεπει να πουμε ειναι 'α! κολπα του μαρκετινγκ παλι'. Το να σπεύδεις σε γρηγορα συμπεράσματα χωρις να ξερεις τις δυναμικες που κρυβοντε πισω απο την κατασκευη ενος αυτοκινητου μαζικης παραγωγης ειναι...τουλαχιστον λυπηρο.
-
-
Συχνή αλλαγή μοντέλων, χωρίς εμφανή διαφορά στα χαρακτηριστικά (παράδειγμα: 'νέο' Clio, 'νέο' Polo, 'νέο' Accent κα.) με αποτέλεσμα την (χωρίς σοβαρή λειτουργική διαφορά) απαξίωση της περιουσίας των κατόχων τους (είναι 'το παλιό μοντέλο') και την υποσυνείδητη ανάγκη τους για αλλαγή του.
Εαν νομιζεις οτι δεν υπαρχουν σημαντικες αλλαγες μεταξυ γεννιων αυτοκινητων δεν εισαι σωστα πληροφορημενος για το θεμα. Υπαρχουν τεραστιες διαφορες τις περισσοτερες φορες.
Εχεις δίκιο πως αυτό που ανέφερα δεν συμβαίνει πάντα. Ούτε είπα, ούτε υπαινίχθηκα όμως κάτι τέτοιο! Συμβαίνει όμως, μερικές φορές, όπως το παραδέχεσαι (δες το υπογραμμισμένο), και εκεί πάει αυτό που λέω για την επίδραση του marketing. Συγκεκριμένο παράδειγμα: το 'παλιό' Clio είχε, ΙΜΗΟ, ένα μόνο σοβαρό (από την άποψη του 'μηχανικού') ελάττωμα, τη θέση οδήγησης, και ΔΕΝ το διόρθωσαν! Αλλαξαν όμως τη μάσκα κτλ. κτλ. ΑΥΤΗ η επίδραση του marketing θεωρώ πως είναι επιβλαβής.
-
'Μερικες φορες' απο οτι ξερω δεν ειναι το ιδιο με το 'περισσοτερες φορες'. ΑΥτο που εγραψα σημενει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι με τεραστεις αλλαγες προς το καλυτερο.
-
Οπως εγραψες 'ΙΜΗΟ' που σημενει In My Humble Opinion. Που σημενει οτι ΚΑΤ'ΕΣΕ το προβλημα με το Κλιο ηταν η θεση οδηγησης, κτλ. Αυτο δεν σημενει οτι η αγορα νιωθει ετσι. Αλλα και να νιωθει ετσι η αγορα και να το ξερει αυτο η Ρενο, δεν σημενει οτι εχει την δυνατοτητα να το διωρθωσει περνοντας υποψη το διαστημα χρονου που εχει διαθεσιμο, τα χρηματα και χιλιους αλλους παραγοντες. Και η Αλφα ηξερε οτι τα αυτοκινητα της παντα ειχαν προβλημα ποιοτητας, αλλα ποτε δεν τα ελυσε, τουλαχιστον με τον ρυθμο που τα ελυναν αλλοι κατασκευαστες.
Επηδει λοιπον αλλαξαν την μασκα του Κλιο και οχι την θεση οδηγησης, δεν σημενει οτι πρεπει να τρεξουμε και το πρωτο που πρεπει να πουμε ειναι 'α! κολπα του μαρκετινγκ παλι'. Το να σπεύδεις σε γρηγορα συμπεράσματα χωρις να ξερεις τις δυναμικες που κρυβοντε πισω απο την κατασκευη ενος αυτοκινητου μαζικης παραγωγης ειναι...τουλαχιστον λυπηρο.
Η καλή θέση οδήγησης είναι αποτέλεσμα της σωστής σχεδιασης του ταμπλώ, της κολώνας του τιμονιού κλπ. Αν έχεις ένα ολοκαίνουριο πάτωμα αυτά μπορείς να τα προσέξεις αν είναι δυνατόν (με τους περιορισμούς κόστους), αλλά αν προσπαθείς να κάνεις οικονομία΄χρησιμοποιώντας το παλιό πάτωμα είναι δύσκολο να διορθώσεις τέτοια πράγματα. Επίσης τα καθίσματα είναι άσχημα λόγω κόστους.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επισης εαν νομιζεις οτι παρουσιαζοντε καινουργιες γεννιες αυτοκινητων μονο και μονο για να 'πεισουν' (με την εννοια 'ξεγελασουν') τους καταναλωτες, δεν εισαι σωστα πληροφορημενος για ποσα χρηματα χρειαζοντε για τετοιες αλλαγες (το υψος των επενδυσεων δηλαδη). Οπως επισης θεωρεις την αγορα αφελης και αγαθη και εσενα πανεξυπνο. Παρτο απο μενα οσο ασχημο κιαν σου φενετε: ετσι δεν ειναι διστυχως για σενα και ευτυχως για την αγορα.
Ξέρω πολύ καλά το τι επενδύσεις απαιτούνται. Και σε ρωτώ: οι αυτοκινητοβιομηχανίες γιατί τις κάνουν ? Δεν τις κάνουν με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους ? Αρα σημασία δεν έχει το Investment (όπως το παρουσιάζεις) αλλά το Return of Investment (το οποίο αποσιωπείς).
Κράτησε αυτά τα προσβλητικά για το τι θεωρώ τον εαυτό μου για παρακάτω.
Νας για αυτο το θεμα πρεπει να αναφερθω σε αυτο που εγραψες αρχικως το οποιο δεν δηχνεις εδω για καποιο λογο. Ελπιζω να ειναι θετικος ο λογος και οχι αρνητικος. Anyhow, εγραψες:
'Συχνή αλλαγή μοντέλων, χωρίς εμφανή διαφορά στα χαρακτηριστικά (παράδειγμα: 'νέο' Clio, 'νέο' Polo, 'νέο' Accent κα.) με αποτέλεσμα την (χωρίς σοβαρή λειτουργική διαφορά) απαξίωση της περιουσίας των κατόχων τους (είναι 'το παλιό μοντέλο') και την υποσυνείδητη ανάγκη τους για αλλαγή του.'
Και τωρα το σχολιο μου:
Ως κατασκευαστης, το να δουλευεις σκληρα για την καλυτερευση των προιοντων σου ειναι θεμα επιβιωσης. Εαν δεν το κανεις, θα εξαφανιστεις σε χρονο ρεκορ στον τομεα αυτο. Ειναι περα απο σουπερ-ανταγωνιστικος πια. Ο τροπος που το εγραψες ομως εσυ ηταν σαν αυτη η καλυτερευση να μην ειναι πραγματικη, αλλα ψευτικη προσπαθωντας να ξεγελασουν την αγορα. Τα σχολια μου δεν ειχαν στοχο να σε προσβαλουν αλλα (απο την στιγμη που εννοησες αυτο που νομισα) να βαλουν σε ταξη το θεμα και να προβαλουν την αληθεια (την προσπαθεια των κατασκευαστων δηλαδη ως ουσιαστικη).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και οπως ειπα. Ο λογος που εχεις δυσκολια να καταλαβεις κατι τετοιο ειναι επηδει δεν εχεις καταλαβει την διαφορα μεταξυ 'αναγκης' και 'επυθυμιας'. Το περιεργο σε μενα ειναι οτι...κατι τετοιο...το ζεις καθε μερα.
ΟΚ, εγώ λοιπόν είμαι ηλίθιος που δεν κατάλαβα κάτι προφανές που το ζω κάθε μέρα (να σε πληροφορήσω πάντως πως, σε αυτή τη φάση της ζωής μου, έχω μόνο μοτοσυκλέτα και δεν έχω αυτοκίνητο, παρά την επιθυμία μου και την οικονομική μου άνεση, διότι δεν το έχω ανάγκη). Εσύ μπορείς να ορίσεις αυστηρά τη διαφορά μεταξύ ανάγκης και επιθυμίας ?
Ναι μπορω.
Θεωρώ πως για αυτή τη σπατάλη είναι υπεύθυνο το marketing και η διαφήμιση, που, αντί να προβλέπουν και να καλύπτουν έγκαιρα (= επικερδώς) τις ανθρώπινες τάσεις, τις δημιουργούν (= ακόμα πιο επικερδώς...).
Εδω ειναι οφθαλμοφανες οτι δεν εκτος της παραπανω διαφορας, δεν καταλαβενεις και ποιος ειναι ο ρολος του μαρκετινγκ σε μια καπιταλιστικη, δημοκρατικη, ανοιχτη αγορα. Οπως επισης και τι ειναι μαρκετινγ.
OK, δεν καταλαβαίνω. Εσύ που είσαι ειδικός γιατί δεν εξηγείς, παρά θέτεις ένα topic, περιμένεις όλους να εκφράσουν την άποψή τους (αν ήσουν busy ας έθετες το topic όταν θα ήσουν διαθέσιμος, και εγώ busy είμαι που απαντάω, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον) και μετά έρχεσαι να μας βγάλεις έναν-έναν λάθος. Εξήγησέ μας λοιπόν τι είναι μάρκετινγκ παρακαλώ.
Ακριβως. Ενας-ενας ειστε λαθος.
Οποιος πιστευει οτι το μαρκετινγκ πετυχημενων εταιριων προσπαθει να ξεγελασει την αγορα με τερτιπια ειναι 100% λαθος. Δεν λεω οτι τετοιοες προσπαθιες δεν εχουν γινει, αλλα ολες απετυχαν και εδειξε ποιος 'κινει την αγορα' και ποιος 'κινητε απο την αγορα΄'.
Οποιος πιστευει το για την 'σπαταλη' σημερα ειναι υπευθηνο το μαρκετινγκ που κανουν οι εταιριες και δεν ειναι υπευθηνοι αυτοι που ΠΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ αυτη, τοτε τουλαχιστον....ζει σε καποιο αλλο κοσμο ή δεν εχει καταλαβει τις βασικες λειτουργιες του κοσμου που ζει.
Για το τι ειναι μαρκετινγκ, μπορεις να διαβασεις τα πολλαπλα ποστ μου σε αυτο το θρεντ οπως επισης και 1-2 ποστ προς τον ΣΧ στο θρεντ για το Ενζο. Θα το βρεις εδω:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... zo&start=0
Αυτα ειναι μονο η αρχη αλλα εδω δεν ειμαι για να κανω μαθημα διοτι υπαρχει τοση πραπληροφορηση και παρεξηγηση για τον τομεα, που πρωτα πρεπει να πω για το τι ΔΕΝ φτεει το μαρκετινγ και τι ΔΕΝ ειναι μαρκετινγκ με τον τροπο που το εννοειτε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και, φίλε gavriil1, η αγορά είμαστε εσύ και εγώ, ναι, αλλά διαφωνώ μαζί σου: δεν καθορίζουμε εμείς μόνοι μας την πορεία της αγοράς, διότι το marketing και η διαφήμιση μας πιέζουν (και συχνά υποκύπτουμε...) προς την κατεύθυνση του σκοπού τους, που είναι, όπως σωστά είπες, η αύξηση του κέρδους των μετόχων, κάτι που δεν συμφωνεί αναγκαστικά με την κάλυψη των αναγκών μας.
Δεν ξερω για σενα, αλλα εγω ειμαι υπο συνεχη και πληρη ελενγχο του εαυτου μου. Δεν υποκυπτω σε κανενα και για κανενα λογο. Απο οτι φενετε, εσυ εχεις καποιο προβλημα σε αυτο το σημειο. Λυπαμαι που το ακουω. Σορρυ.
Εγώ λοιπόν, λες παραπάνω:
Οπως επισης θεωρεις την αγορα αφελης και αγαθη και εσενα πανεξυπνο.
αλλά εδώ φαίνεται πως και εσύ θεωρείς τον εαυτό σου εξίσου 'πανέξυπνο' και 'δεν μασάς' και έχεις πάντοτε τον έλεγχο και εν ολίγοις δεν είσαι 'τυπικό' (όπως εγώ...) αλλά κάπως 'ξεχωριστό' μέλος της αγοράς.
Κανεις λαθος. Αυτο που λεω εγω ειναι οτι ΕΓΩ δεν ειμαι ικανος να ξερω τι ΠΡΕΠΕΙ να θελει η αγορα. Εαν η αγορα θελει ενα SUV που εχει ικανοτητες εκτος-δρομου να το οδηγησει στον δρομο, τοτε εγω δεν ειμαι σε θεση να πω οτι η αγορα ΔΕΝ θα'πρεπε να το θελει αυτο. Αρα δεν παριστανο τον εξυπνο. Εσυ απο την αλλη λες το αντιθετο. Λες οτι ξερεις σε ποια σημεια η αγορα ξεγιελιεται απο τα τμηματα μαρκετινγ των εταιριων και τι θα'πρεπε να θελει και να μην θελει. Ποιος παριστανει τον εξυπνο?
Το οτι δηλωσα οτι ειμαι υπο ελενγχο και δεν κατευθυνομαι απο κανενα, δεν σημενει οτι παριστανο τον εξυπνο και 'δεν μασαω'. Αν ηταν ετσι, οποιος ειναι ελευθερος 'δεν μασαει' και παριστανει τον εξυπνο. Εαν ειναι ετσι στον...δικο σου τον κοσμο, τοτε ναι, 'δεν μασαω μια'
Ξύπνα φίλε μου gavriil1, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Ολοι μας είμαστε δέκτες συνεχών μηνυμάτων και αντικείμενα της πολιτικής marketing και διαφήμισης σε όλους τους κλάδους της καπιταλιστικής μας οικονομίας, και στην αυτοκινητοβιομηχανία, και, σ΄ αρέσει - δεν σ' αρέσει, όλοι μας κάποτε υποκύπτουμε στις πιέσεις που δεχόμαστε, άλλος περισσότερο (εγώ, το 'απέδειξες' παραπάνω ) και άλλος λιγότερο (εσύ, θες δεν θες). Και ξέρεις κάτι ? Η μεγαλύτερη επιτυχία του marketing είναι πως μας αρέσει κιόλας!
Και οπως ειπα δεν εχω ιδεα για ποιον κοσμο μιλας, διοτι για αυτον που ζω εγω, σιγουρα δεν μιλας. Στον δικο μου τον κοσμο, η αγορα ειναι ο βασιλιας και οι εταιριες ειναι οι 'σκλαβοι' (με την καλη εννοια ο ορος). Αυτοι που κατευθυνοντε ειναι οι εταιριες. Η Φιατ παει για κλεισιμο διοτι απετυχε να προσφερει στην αγορα ενα προιον που να ειναι ανταγωνιστικο. Η αγορα την 'βγαζει απο την ακρη'. Εαν δεν ηταν για την σοσιαλιστικη και απαραδεκτη Ιταλικη κυβερνηση, η Φιατ θα ηταν ιστορια χρονια τωρα (ή μερος μια αλλης εταριας). Αναρωτιεμαι, στον δικο σου κοσμο, πως και τα τμηματα μαρκετινγκ της Φιατ δεν μπορεσαν να την σωσουν. Στο κάτω-κάτω, οι Ιταλοι (λενε) 'πουλανε φινετσα' καλυτερα απο ολους. Χμμμμ....πως να'γινε κατι τετοιο. Και τωρα αναρωτιεμαι ποιος πρεπει να ξυπνησει, αλλα δεν εχει σημασια μαλλον διοτι ειναι φανερο.
Δες κάθε πότε αλλάζεις αυτοκίνητο, τι αυτοκίνητο αγοράζεις, ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής σου και θα καταλάβεις πως και εσένα σε έχουν βάλει σε ένα target group (των 'car enthusiasts', σύμφωνοι) και εσύ είσαι μέρος ενός παιχνιδιού στο οποίο έχεις πολύ λιγότερο έλεγχο απ΄ ό,τι νομίζεις.
Οπως ειπες, τα βλεπω ολα αυτα και δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Αυτο που βλεπω ειναι οτι αντι να εχω μπει εγω σε κριτηριο επιλογης, εχω βαλει εγω τις αυτοκινητοβιομηχανιες σε τετοιο. Το αντιθετο ακριβως γινετε. Δεν βλεπω κανενα παιχνιδι να πεζεται εκτος αυτο του καπιταλισμου που ειναι το μονο και το καλυτερο παιχνιδι.
Οπως ειπα πριν. Μιλας σαν να ζεις σε κοσμο με φαντασματα. Οπου ολα ειναι παιχνιδια, τιποτε δεν ειναι αληθινο. Ολα ειναι φτιαγμενα, οπου οι ανθρωποι ειναι μαριονετες καποιων φαυλων κυκλων, οπου ειναι ευκολο να σε ξεγελασουν και το δικιο σου δεν το βρισεις ποτε....κτλ, κτλ. Για γελια ειναι αυτα που γραφεις... Σορρυ. Επετρεψε μου να γελασω.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εν τέλει δεν συμφωνώ στην εξής πρόταση: η αύξηση των κερδών της οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας, που είναι σκοπός του τμήματος marketing της, συνεπάγεται αμφιμονοσήμαντα (1-προς-1) καλύτερα αυτοκίνητα για τους καταναλωτές.
Οπως ειπα και σε καποιον αλλον εδω, η αύξηση των κερδών της οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν ειναι ο προταρχικος σκοπος του τομεα μαρκετινγκ. Κατι τετοιο ειναι βασικο λαθος.
Εσύ κάνεις λάθος που βλέπεις το marketing 'ακαδημαϊκά', σαν 'αυτόνομο' κομμάτι, και όχι στο πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση πως ο κύριος και βασικός στόχος κάθε επιχείρησης στην καπιταλιστική οικονομία είναι η αύξηση των πωλήσεων και των κερδών. Επαγωγικά λοιπόν, αυτός είναι ο βασικός σκοπός του marketing, εφόσον είναι τμήμα της επιχείρησης.
Πες μου λοιπόν αν συμφωνείς ή όχι με την αρχική πρόταση με την οποία διαφωνώ.
Ο προταρχικος σκοπος μιας μετοχικης εταιριας δεν ειναι η αύξηση των πωλήσεων και των κερδών, αλλα να κανει πλουσιοτερους τους μετοχους της εταιριας αυτης. Και αυτο τις πιο πολλες φορες σημενει αυξηση πωλησεων αλλα οχι παντα. Σχεδον συμφωνοι μεχρι εδω ομως.
Οσο για το μαρκετινγκ, οχι δεν εχει αυτον τον σκοπο και εχω γραψει ποιος ειναι ο σκοπος του.
Ο λογος που διφωνεις μαζι μου ειναι επηδει εσυ νομιζεις οτι οι πετυχημενες εταιριες εχουν γινει τοσο πετυχημενες (δηλαδη εχουν πωλησει τοσα πολλα προιοντα) με το να εκμεταλευοντε τον κοσμο. Κατι τετοιο σε μια χωρα πραγματικα δημοκρατικη και με πραγματικα με ελευθερη αγορα οπου ο καπιταλισμος εφαρμοζεται με σωστο τροπο (π.χ. ΗΠΑ) ειναι 1000% λαθος. Οι περισσοτεροι στην Ελλαδα αυτο νομιζετε.
'Ω! Το κακο μαρκετινγ που ολο να μας τα'ρπαξει παει' 'Ω! Αυτοι οι καπιταλιστες και οι Ωνασηδες, ολο μας εκμεταλευοντε'. Για διαφορους λογους ετσι ειναι εκει. Οι λογοι ειναι εξω απο το θεμα του θρεντ, αλλα το τι νομιζετε ειναι μεσα. Διοτι αυτος ειναι ο λογος που νομιζετε οτι στον χωρο της αυτοκινησης, οι μαρκετιστες εχουν σκοπο να κανουν οτιδηποτε για να αυξησουν τις πωλησεις της εταιριας, ακομη και να σε ξεγελασουν, πειθοντας σου (λέει) να αγορασεις κατι που δεν χρειαζεσαι, ή να παρουσιασουν το προιον με τροπο που να σε ξεγελασει και να νομισεις οτι ειναι καλυτερο του ανταγωνισμου.
Και σου λεω εγω. Στην χωρα με την ελευθερη αγορα και τα ΜΜΕ ελευθερα και τον καπιταλισμο να ευημερει, τετοια γινοντε κατα καιρους, αλλα εχουν κατι κοινο μεταξυ τους:
Ειναι θεμα χρονου πριν η αγορα τους βγαλει απο την αγορα! ΟΚ? Παρτο απο μενα. Τα αλλα οπως ειπες ειναι ακαδημαικα.
Η αληθεια του Marketing στον χωρο των αυτοκινητων (KK)