-
Ο χρήστης voice of reason έγραψε:
Gegonos einai akoma oti xeronte gia tin poreia design twn BMW...
Τι εννοείς με αυτό;
To Design twn BMW exei pesei se kritiki apo tote pou bgike i kainourgia seira 7! Auto kanei tin Audi na xerete dioti symfona me statistikes apo to 2001 kai meta exei anodiki poreia enw i BMW na peftei.
To A4 htan i arxi mias sportiv gramis sti mesea katigoria. To A8 to kainourgio akolouthei ki auto mia sportiv grammi sti megali katigoreia. Tha akolouthisei kai to A3 tin anoiksi. To TT poulaei akoma poly kala kai ginete oso paei kai poio sobaros antipalos gia Boxter klp. me ton neo kinitira V6.
-
Και στα Ελληνικα απο το flash.
Από τα μέσα του 2003, η Audi θα διαθέσει στην αγορά μία έκδοση του Audi TT, η οποία μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά (λόγω υψηλού κυβισμού), ωστόσο προσδίδει αναμφίβολα πόντους στο ίματζ του δημοφιλούς μοντέλου. Η συγκεκριμένη έκδοση λοιπόν, θα εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο κινητήρα των 3.2 λίτρων που τοποθετείται και στην κορυφαία έκδοση R32 του Golf, αλλά με ελαφρώς αυξημένη ισχύ, που στην περίπτωση του ΤΤ φτάνει τους 250 ίππους (9 περισσότεροι από του Golf).
Παράλληλα, η έκδοση 3.2 λίτρων του ΤΤ (η Audi δεν έχει ανακοινώσει αν θα τοποθετήσει τον κινητήρα αυτό και στο ρόουντστερ) θα συνοδεύεται και από ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων που η Audi ονομάζει DSG (Direct Shift Gearbox = κιβώτιο άμεσης αλλαγής). Πρόκειται για έναν νέο τύπο κιβωτίου, όπου μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ταχύτητες ταυτοχρόνως. Με τον τρόπο αυτό, οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται πολύ γρηγορότερα απ' ότι σε ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο και το σημαντικότερο, χωρίς να διακόπτεται η παροχή ισχύος στους τροχούς. Επιπλέον, εκτός από τον μοχλό στη βάση της κονσόλας, ο οδηγός θα μπορεί να αλλάζει τις ταχύτητες και από κουμπιά που θα βρίσκονται στο τιμόνι.
Η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ όπως ανακοινώνει η Audi, κάποια από τα μέρη του συστήματος πέδησης, είναι τα ίδια με εκείνα του RS4 (οι δίσκοι πάντως έχουν μικρότερη διάμετρο, με 334 χλστ. μπροστά και 265 χλστ. πίσω). Αν όμως τα φρένα έχουν κάποια κοινά με εκείνα του RS4, οι ζάντες του κορυφαίου ΤΤ είναι ακριβώς οι ίδιες, αποτελώντας ένα από τα λίγα στοιχεία εξωτερικής διαφοροποίησης της έκδοσης αυτής από τις μικρότερες. Όποιος ψάχνει απεγνωσμένα για επιπλέον διαφορές στην εμφάνιση του 6κύλινδρου ΤΤ από τα 4κύλινδρα, θα πρέπει να περιοριστεί στα φιμέ τζάμια και στη χρωμιομένη μάσκα.
Στον τομέα των επιδόσεων, η κατάσταση είναι βέβαια ακόμη καλύτερη αλλά όχι στον βαθμό που ίσως θα περίμενε κανείς. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα πραγματοποιείται σε 6,4''. Η διαφορά που το χωρίζει από το ΤΤ των 225 ίππων, είναι μόλις 0,2''. Αιτία, το αυξημένο βάρος της έκδοσης 3.2, ενώ ακόμη και σε απόλυτες τιμές, οι 25 ίπποι που τη χωρίζουν από την κορυφαία έκδοση με τον κινητήρα 1.8Τ δεν είναι και τόσο μεγάλη. Εκεί πάντως που το ΤΤ 3.2 λογικά θα είναι ασύγκριτο με τις 4κύλινδρες εκδόσεις, θα είναι στα χαρακτηριστικά λειτουργίας του κινητήρα και στα
ανεξάντλητα αποθέματα ροπής. -
Ο συγγραφεας του flash γραφει:
'Πρόκειται για έναν νέο τύπο κιβωτίου, όπου μπορούν να αλλάξουν μέχρι και δύο ταχύτητες ταυτοχρόνως. '
Αλλα κατι τετοιο δεν ειναι ακριβης. Ο τροπος που δουλευει το DSG ειναι οτι με την χρηση 2 συμπλεκτων, η αλλαγες ταχυτητων ειναι διπλες με τον ενα συμπλεκτη να μενει...'ασυμπλεκτος' Ετσι ωστε οταν ζητηθει απο τον οδηγο η αλλαγη της επομενης σχεσης το μονο που εχει να κανει το κιβωτιο ειναι την συμπλεξη του συμπλεκτη.
Στα Ελληνικα τωρα, οταν αλλαζεις ταχυτητα ας πουμε απο 2α σε 3η, η 4η εχει ηδει 'μπει'. Και οταν ζητησεις την 4η, το μονο που εχει να κανει το κιβωτιο ειναι να (απλα) 'αφησει τον δισκο να βρει τριβη στο πλατο'. Μια διαδικασια που ειναι ισως το 1/4 της ολικης αλλαγης σχεσης. Και γιαυτο συμβαινει αυτο που παρακατω γραφει ο συγγραφεας:
'Με τον τρόπο αυτό, οι αλλαγές ταχυτήτων πραγματοποιούνται πολύ γρηγορότερα απ' ότι σε ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο και το σημαντικότερο, χωρίς να διακόπτεται η παροχή ισχύος στους τροχούς.'
-
Άλλο ένα άρθρο για το καινούριο κιβώτιο:
-
Σημερα λογω Thankgiving ειδα τους συγγενεις μου και εχουν ενα ΤΤ με τα 225 αλογα καμπριολε. Με αφησαν να το παρω μια βολτα και ειμουν εντυπωσιασμενος με το ποσο ωραια επιταχυνε και ποσο καλα συμπεριφεροτανε. Βεβαια ηταν τελειως κλειστοφοβικο με την οροφη σηκωμενη. Η κατασκευη δεν συγκρινεται με το WRX οπως φυσικα και δεν συγκρινεται και η τιμη. Απο επιδοσεις φαινοτανε συγκρισιμο. Απο χωρους οχι. Διαφορετικα αυτοκινητα με κοινα χαρακτηριστικα την τετρακινηση και το τουρμπο.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Βεβαια ηταν τελειως κλειστοφοβικο με την οροφη σηκωμενη.Επιτελους και καποιος που το προσεξε. Οντως ειναι το μοναδικο αυτοκινητο που εχω προσπαθησει να μπω (σε εκθεση) και βγηκα απο μεσα του σε δεκατα του δευτερολεπτου μην αντεχοντας το ποσο κλειστοφοβικο ειναι. Κριμα παντως. Επισης πολυ δυσκολη η προσβαση οταν επιχειρησει να κατσει καποιος γενναιος στο πισω καθισμα.
-
Στην πραγαμτικοτητα εκατσα στο πισω καθισμα του Infiniti G35 και ναι μεν ηταν πολυ κλειστα αλλα δεν μου δημιουργησε την ιδια αισθηση.
Νικος
-
Στην πραγαμτικοτητα εκατσα στο πισω καθισμα του Infiniti G35 και ναι μεν ηταν πολυ κλειστα αλλα δεν μου δημιουργησε την ιδια αισθηση.Νικος
Στο κουπ; Ναι, αλλά αυτο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Πήγαινε να δεις το Ζ4.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Στην πραγαμτικοτητα εκατσα στο πισω καθισμα του Infiniti G35 και ναι μεν ηταν πολυ κλειστα αλλα δεν μου δημιουργησε την ιδια αισθηση.
Νικος
Πήγαινε να δεις το Ζ4.
Πηγα και το ειδα. Δεν με τραβηξε ιδιαιτερα.
Νικος
ΥΓ: ειχαμε την αυτοκινηστικη εκθεση στο Σαν Φρανσισκο αυτη τη βδομαδα.
-
Νικος
Πήγαινε να δεις το Ζ4.
Νικος
Αν το οδηγήσεις όμως;
-
Σημερα λογω Thankgiving ειδα τους συγγενεις μου και εχουν ενα ΤΤ με τα 225 αλογα καμπριολε. Με αφησαν να το παρω μια βολτα και ειμουν εντυπωσιασμενος με το ποσο ωραια επιταχυνε και ποσο καλα συμπεριφεροτανε. Βεβαια ηταν τελειως κλειστοφοβικο με την οροφη σηκωμενη. Η κατασκευη δεν συγκρινεται με το WRX οπως φυσικα και δεν συγκρινεται και η τιμη. Απο επιδοσεις φαινοτανε συγκρισιμο. Απο χωρους οχι. Διαφορετικα αυτοκινητα με κοινα χαρακτηριστικα την τετρακινηση και το τουρμπο.Νικος
Απο λαγκ?
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Βεβαια ηταν τελειως κλειστοφοβικο με την οροφη σηκωμενη.
Επιτελους και καποιος που το προσεξε. Οντως ειναι το μοναδικο αυτοκινητο που εχω προσπαθησει να μπω (σε εκθεση) και βγηκα απο μεσα του σε δεκατα του δευτερολεπτου μην αντεχοντας το ποσο κλειστοφοβικο ειναι. Κριμα παντως. Επισης πολυ δυσκολη η προσβαση οταν επιχειρησει να κατσει καποιος γενναιος στο πισω καθισμα.
Το καμπριο ειναι πολυ πιο κλειστοφοβικο απο το κουπε. Το κουπε ειναι ΟΚ.
-
Στην πραγαμτικοτητα εκατσα στο πισω καθισμα του Infiniti G35 και ναι μεν ηταν πολυ κλειστα αλλα δεν μου δημιουργησε την ιδια αισθηση.Νικος
Το 4πορτο δηλαδη? Ε καλα, ειναι σενταν. Εαν ειναι κλιστοφωβικο το σενταν της Ινφινιτι που βασιζετε στο Ολτιμα, τοτε υπαρχει προβλημα. Εκτος εαν εννοεις το 2πορτο (G35 Coupe).
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Νικος
Πήγαινε να δεις το Ζ4.
Νικος
Αν το οδηγήσεις όμως;
Θα παω για τεστ drive της Ζ4 συντομα σιγουρα. Πριν πιασουν τα πολλα χιονια. Διαβαζω πολυ καλα λογια.
Μολις χτες εφτασε το 4 Τροχοι του Νοεμβριου στο σπιτι (το ταχυδρομια δεν παει καλα). Ειχαν να λενε για την οδηγικη συμπεριφορα στην ασφαλτο της Ιταλιας. Ή ηταν της Πορτογαλιας? Α! Ηταν μεσανυχτα οταν το διβαζα. Πρεπει να σταματησω να το κανω αυτο
-
Επισης το 4 Τροχοι γραφει για τις επομενες Boxster:
2005 το απλο με 2.7λιτρο κινητηρα μποξερ 240 ιππων και μικρες αλλαγες στην εμφανιση απο οτι φενετε αλλα τα L shaped φωτα φευγουν για οβαλ φωτα στην θεση τους
2006 το S ερχετε με 3.4λιτρα μποξερ και 270 ιππους. Οι διαστασεις του μου θυμιζουν τον 3.4λιτρο της 911 πριν μερικα χρονια.
Υπηρξε μια φωτο εκει. Το αυτοκινητο σε γενικες γραμμες μοιαζει πολυ κοντα στο σημερινο απο πλευρας εξωτερικου ντισάιν.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Νικος
Το 4πορτο δηλαδη? Ε καλα, ειναι σενταν. Εαν ειναι κλιστοφωβικο το σενταν της Ινφινιτι που βασιζετε στο Ολτιμα, τοτε υπαρχει προβλημα. Εκτος εαν εννοεις το 2πορτο (G35 Coupe).
Sorry I meant the coupe.
I will chat more later going to the movies to see Harry Potter with my daughter.
Nikos
-
Νικος
Sorry I meant the coupe.
I will chat more later going to the movies to see Harry Potter with my daughter.
Nikos
Χεχεχε... Γεια σου ρε Νικο role model dad!
-
Νικος
Sorry I meant the coupe.
Nikos
Χεχεχε... Γεια σου ρε Νικο role model dad!
Χα Χα με τιποτα...
Ειμαι τελειως ασχετος αμα συγκριθω με τη γυναικα μου. Προσπαθω 5 φορες και αποτυγχανω τις 3. Που ειναι μεγαλη βελτιωση μια και συνηθως αποτυγχανω τις τεσσερεις.Νικος
-
Επισης το 4 Τροχοι γραφει για τις επομενες Boxster:2005 το απλο με 2.7λιτρο κινητηρα μποξερ 240 ιππων και μικρες αλλαγες στην εμφανιση απο οτι φενετε αλλα τα L shaped φωτα φευγουν για οβαλ φωτα στην θεση τους
2006 το S ερχετε με 3.4λιτρα μποξερ και 270 ιππους. Οι διαστασεις του μου θυμιζουν τον 3.4λιτρο της 911 πριν μερικα χρονια.
Υπηρξε μια φωτο εκει. Το αυτοκινητο σε γενικες γραμμες μοιαζει πολυ κοντα στο σημερινο απο πλευρας εξωτερικου ντισάιν.
Μ' αρεσουν αυτες αλλα οι τιμες ειναι τελειως απαγορευτικες.
Νικος
-
Επισης το 4 Τροχοι γραφει για τις επομενες Boxster:
2005 το απλο με 2.7λιτρο κινητηρα μποξερ 240 ιππων και μικρες αλλαγες στην εμφανιση απο οτι φενετε αλλα τα L shaped φωτα φευγουν για οβαλ φωτα στην θεση τους
Μ' αρεσουν αυτες αλλα οι τιμες ειναι τελειως απαγορευτικες.
Νικος
Δεν ειναι οτι ειναι απαγορευτικες αλλα δεν αξιζουν τα λεφτα τους κατα την γνωμη μου. Ειδικα το S.
Audi TT 3.2 quattro 250 hp with 6-speed Direct Shift Gearbox