-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
.........Νικο απο τις επιλογες για τα ποστ σου κατω-κατω ξετικαρισε το 'Απενεργοποίηση BBCode' για να ενεργοποιηθουν τα υπογραμμισμενα ,bold κλπ.
-
Για να δούμε
-
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ερωτήσεις:
-Η Κατάρα καλά ερήμωσε τώρα με την Εγνατία, το οδόστρωμα σε τι κατάσταση είναι άραγε; Μήπως εγκαταλειφθεί για πάντα και σε 2-3 χρόνια θα είναι χωματόδρομος από τις χιονότρυπες και τις κατολισθήσεις; Οπότε επείγει να την οδηγήσει κανείς άμεσα;Η παλιά διαδρομή της Κατάρας είναι όντως έρημη (την έκανα προ διμήνου) και εγκατελειμένη στην τύχη της (σ εκείνη τουλάχιστον την περίοδο). Οπότε λογικά όποιος θέλει να την περάσει , ας βιαστεί.
-
Κογιότι καλημέρα! Όταν αναφέρω κάποιες διαδρομές δεν υποννοώ ότι για την 'ιδανικότητά' τους είναι αναγκαία συνθήκη και το να πας 'τέρμα', εννοείται. Ικανή ναι, αλλά όχι αναγκαία. Θέλω να πω πως αναλόγως με τα χαρακτηριστικά που πολύ εύστοχα επισήμανες κι εσύ, καθεμιά τη χαίρεσαι - τη χαίρομαι, μάλλον, για να μην κρίνω εξ ιδίων τ' αλλότρια - περισσότερο σε κάποια γκάμα ρυθμών. Π.χ. το 'Ιτέα - Ναύπακτος' που προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου διαδρομές, όχι γιατί έχει απαραίτητα το τέλειο οδόστρωμα ή τοπίο, αλλά γιατί ήταν από τους πρώτους δρόμους που ταξίδεψα και για κάποιον λόγο νιώθω πολύ οικεία, προφανώς - πόσω μάλλον, δε, όταν το ξέρεις - το χαίρεσαι σε πολύ ψηλότερους ρυθμούς από άλλα, (πολύ) πιο σφιχτά κομμάτια. Ένιγουεϊ: Το κομμάτι που περιγράφεις πάνω απ' τα Γιάννενα το έχω κάνει εν μέρη, συγκεκριμένα μέχρι το 'C', ανεβαίνοντας πέρσι από Γιάννενα προς Νεστόριο, για το River Party, που σου 'πα και αλλού. Τα προηγούμενα χρόνια ανέβαινα από Λάρισα, Ελασσόνα, Σέρβια κ.τ.λ., που ok, έχει μερικά ωραία κομμάτια, αλλά δε συγκρίνεται επ' ουδενί με τη διαδρομή από Γιάννενα κ.τ.λ., πόσω μάλλον δε με αυτήν που σκαρώνω για φέτος. Αν και δε με συμφέρει που το λέω, καθότι θα αισθάνομαι απείρως μειονεκτικά , ψήσου!
Και, μιας και αναφέρθηκε η Θεσπρωτία, μερικές εικόνες για να καταλάβουν όσοι δεν έχουν πάει περί τίνος πρόκειται.
https://lh6.googleusercontent.com/-jTO_ ... 999_53.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-fxej ... 999_64.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-2iyy ... 999_87.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-cDmY ... 999_88.JPG -
οντως εχει καταπληκτικες διαδρομες, αλλα πρεπει να ξερεις σε τι κατασταση ειναι ο δρομος καθως δεν ειναι παραξενο μεσα σε 1-2 μηνες να εχουν αλλαξει (προς το χειροτερο) πολλα σημεια.
-
Να προτείνω και την διαδρομή της παλιάς εθνικής οδού από Γιάννενα μέχρι Μέτσοβο και κυρίως μέχρι Μικρό Περιστέρι που ο δρόμος είναι πιο φαρδύς. Μετά , αν δεν έχεις χορτάσει συνεχίζεις μέχρι Μέτσοβο από τον παλιό, ή μπαίνεις Εγνατία.
Έχει ελάχιστη κίνηση πλέον και μεγάλη ποικιλία στροφών. Θέλει προσοχή σε ορισμένα σημεία, όπου υπάρχει χώμα από φορτηγά. Η συντήρηση είναι υποτυπώδης, αλλά προβλήματα μεγάλα δεν υπάρχουν. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να προτείνω και την διαδρομή της παλιάς εθνικής οδού από Γιάννενα μέχρι Μέτσοβο και κυρίως μέχρι Μικρό Περιστέρι που ο δρόμος είναι πιο φαρδύς. Μετά , αν δεν έχεις χορτάσει συνεχίζεις μέχρι Μέτσοβο από τον παλιό, ή μπαίνεις Εγνατία.
Έχει ελάχιστη κίνηση πλέον και μεγάλη ποικιλία στροφών. Θέλει προσοχή σε ορισμένα σημεία, όπου υπάρχει χώμα από φορτηγά. Η συντήρηση είναι υποτυπώδης, αλλά προβλήματα μεγάλα δεν υπάρχουν.Εγώ προτείνω το επόμενο κομμάτι, από Μέτσοβο μέχρι τα Γρεβενά. Πάντως από Γιάννενα μέχρι Μέτσοβο την τελευταία φορά που πέρασα είχε πολλές πέτρες στην μέση του δρόμου ...
Και για τους τολμηρούς αν πετύχετε κανέναν τοπικό που να πηγαίνει σβέλτα μην τον κυνηγήσετε ότι και να οδηγάει -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Έχει ελάχιστη κίνηση πλέον και μεγάλη ποικιλία στροφών. Θέλει προσοχή σε ορισμένα σημεία, όπου υπάρχει χώμα από φορτηγά. Η συντήρηση είναι υποτυπώδης, αλλά προβλήματα μεγάλα δεν υπάρχουν.Εγώ προτείνω το επόμενο κομμάτι, από Μέτσοβο μέχρι τα Γρεβενά. Πάντως από Γιάννενα μέχρι Μέτσοβο την τελευταία φορά που πέρασα είχε πολλές πέτρες στην μέση του δρόμου ...
Και για τους τολμηρούς αν πετύχετε κανέναν τοπικό που να πηγαίνει σβέλτα μην τον κυνηγήσετε ότι και να οδηγάει(Αν δεν είναι η BMW 120i, παίζει ισχυρά και η Xsara του πατέρα.
-
Λίγα ακόμα:
Διάσχιση Μπράλου, όπου αν προτιμάμε τεταρτοπέμτες (σχέσεις, όχι μέρες), από τη διασταύρωση του Μπράλου συνεχίζουμε ευθεία.
Επίσης, τι κάνουμε αν είμαστε διακοπές Γαλαξίδι και οι υπόλοιποι κοιμούνται/λιώνουν...
Το ίδιο με έδρα το Γύθειο/την Αρεόπολη/τη Βάθεια κ.τ.λ.
Έπεται συνέχεια.
-
Οποιος δεν έχει κάνει την ανάβαση χολομοντα στην Χαλκιδική χάνει. Τυχαίο ότι πολλές εκπομπές αυτοκινήτων έχουν Κατά καιρούς επιλέξει αυτήν για δοκιμή αυτοκινήτων;
-
Από Βόρεια Ελλάδα δυστυχώς χωλαίνω με εξαίρεση δυτική Μακεδονία. Ευελπιστώ σύντομα να εξερευνήσω και εκείνα τα μέρη. Όπως και κάποια που έχουν ξεφύγει στο μεταίχμιο Θεσσαλίας/Ηπείρου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Και για τους τολμηρούς αν πετύχετε κανέναν τοπικό που να πηγαίνει σβέλτα μην τον κυνηγήσετε ότι και να οδηγάει
(Αν δεν είναι η BMW 120i, παίζει ισχυρά και η Xsara του πατέρα.
Την έχω πατήσει με navara και ένα 205 χρέπι κυριολεκτικά κι ας ξέρω πολύ καλά τον δρόμο κι ας είχα θεωρητικά καλύτερο αυτοκίνητο ...
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Λίγα ακόμα:Διάσχιση Μπράλου, όπου αν προτιμάμε τεταρτοπέμτες (σχέσεις, όχι μέρες), από τη διασταύρωση του Μπράλου συνεχίζουμε ευθεία.
Επίσης, τι κάνουμε αν είμαστε διακοπές Γαλαξίδι και οι υπόλοιποι κοιμούνται/λιώνουν...
Έπεται συνέχεια.
Και πάλι εύγε και ευχαριστίες στον Σινανάι
Τα πέριξ Γαλαξιδίου έξοχα, ομοίως και ο γύρος Μάνης (από οδόστρωμα τι να λέει το ανατολικό κομμάτι;)
Πολύ καλό και το Άμφισσα-Γραβιά, αν και αναπόφευκτα ποτέ δεν είναι άδειο.
Μπράλο έχεις βάλει τον παληό, του οποίου το οδόστρωμα, απ' ό,τι έχω δει σε βίντεα, είναι πλέον σε κατάσταση off road...
O καινούργιος (που σε κατεβάζει στην εθνική) έχει επίσης ενδιαφέρον, όντας και πολύ πιο άπλα, αλλά αρκούντως στριφτερός. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Λίγα ακόμα:
Διάσχιση Μπράλου, όπου αν προτιμάμε τεταρτοπέμτες (σχέσεις, όχι μέρες), από τη διασταύρωση του Μπράλου συνεχίζουμε ευθεία.
Έπεται συνέχεια.
Και πάλι εύγε και ευχαριστίες στον Σινανάι
Τα πέριξ Γαλαξιδίου έξοχα, ομοίως και ο γύρος Μάνης (από οδόστρωμα τι να λέει το ανατολικό κομμάτι;)*****
Πολύ καλό και το Άμφισσα-Γραβιά, αν και αναπόφευκτα ποτέ δεν είναι άδειο.******
Μπράλο έχεις βάλει τον παληό, του οποίου το οδόστρωμα, απ' ό,τι έχω δει σε βίντεα, είναι πλέον σε κατάσταση off road...
O καινούργιος (που σε κατεβάζει στην εθνική) έχει επίσης ενδιαφέρον, όντας και πολύ πιο άπλα, αλλά αρκούντως στριφτερός.************ Απ' ό,τι θυμάμαι, το ανατολικό κομμάτι - τουλάχιστον σε κάποια κομμάτια - ήταν ακόμη καλύτερο απ' το δυτικό, σε ό,τι αφορά το οδόστρωμα.Είχα πάει πέρσι το Πάσχα, και δεν το θυμάμαι καλά. Πάντως σε κανένα κομμάτι δεν αντιμετώπιζες κάποιο πρόβλημα.
****** Κι όμως, για κάποιο σατανικό λόγο, σχεδόν ποτέ δε βρίσκω κίνηση. Τουλάχιστον σε σημεία που να μη μπορώ να την 'προσπεράσω'.
******* Και εκεί έχω χρόνια να περάσω, οπότε είναι πολύ πιθανό αυτό που λες. Και γι' αυτό που λες έβαλα και την εναλλακτική 'ευθεία από τη διασταύρωση, προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας.'
-
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ας το ποστάρω κι εδώ...Έτσι ανέβηκα, λοιπόν, κι έτσι κατέβηκα, με τον Μπράβαρο, για το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.
Ωραία μέρη και προορισμοί. Η αγαπημένη μου διαδρομή έιναι από Νεάπολη (Κοζάνης) έως και Κόνιτσα. Ειδικά το κομμάτι που έκανες κι εσύ κατά μήκος της κοιλάδας του σαρανταπόρου
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Ας το ποστάρω κι εδώ...
Έτσι ανέβηκα, λοιπόν, κι έτσι κατέβηκα, με τον Μπράβαρο, για το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς.
Ωραία μέρη και προορισμοί. Η αγαπημένη μου διαδρομή έιναι από Νεάπολη (Κοζάνης) έως και Κόνιτσα. Ειδικά το κομμάτι που έκανες κι εσύ κατά μήκος της κοιλάδας του σαρανταπόρου
Το κομμάτι από Νεάπολη έως και Κόνιτσα είναι όντως κορυφαίο. Αν και από το συγκεκριμένο έχω την χειρότερη ανάμνηση από λεωφορείο.8 ώρες Γιάννενα- Κοζάνη ακούγοντας μόνο κλαρίνα
-
Καταπληκτική διαδρομή στη Ν.Α. Πελοπόννησο το κατέβασμα από Χάρακα προς το πανέμορφο Κυπαρίσσι, με πολύ στενό
δρόμο και γκρεμό στη δεξιά πλευρά.Αγαπημένη διαδρομή με ποικιλία σε ταχύτητες το κομμάτι Αμφιλοχία-Λευκάδα
συνδυάζει πολλά τεχνικά και πατημένα κομμάτια με γλυστερή άσφαλτο.Στη Ν.Α. Αττική η παλιά ειδική του Κουβαρά που
βγάζει πάνω από το Αυλάκι καθώς και ο μέσα δρόμος Σούνιο-Λαύριο (Καμάριζα), που όμως έχει αρκετές λακούβες. -
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ