-
Ο παλιός Μπράλος, κανα 2μηνο πριν:
παλιά και νέα μπαριέρα http://www.panoramio.com/photo/97956826
παλιοί χιλιομετρητές http://www.panoramio.com/photo/97956764
και ένα ψυχεδελικό πέρασμα
-
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Πελοπόννησο έχω πολύ διάβασμα...Αρεοπολη - Καλαματα θα βαρεθεις να στριβεις.
-
((Το πέρασα αυτό, και αρκετά κομμάτια της πελοποννήσου, απλά όχι με τον αναλυτικό τρόπο που θα ήθελα))
-
Σήμερα βόλεψε κι έκανα τη διαδρομή 'Παϊκόραμα' του χιλιομετροφάγου Jim .Δυστυχώς ήμουν ψιλοέτοιμος για πυρετό,οπότε δεν κατέβηκα και για πολλές φωτο .
Το φυσικό τοπίο είναι σε τοπ επίπεδο,ειδικά το κομματι από Λιβάδια μέχρι Γρίβα μ'άρεσε πολύ αν και σήμερα είχε πολύ ομίχλη.Από την άλλη όμως,κατά την άποψη μου,η ποιότητα της ασφάλτου ήταν μετριότατη σε όλη την διαδρομή με εξαίρεση την ανάβαση από Αρχάγγελο προς Λιβάδια.Πολλά μπαλώματα,αρκετές λακκούβες και κάτι περιέργα σκαμπανεβάσματα στις κορυφές των στροφών ειδικά στην αρχή της διαδρομής δεν επιτρέπουν να πιάσεις γρήγορο ρυθμό,θα έλεγα οτι πλην της ανάβασης παίζει από 1 έως 3 με άριστα το 5.
Ένα μέρος της διαδρομής προς Λιβάδια μπορείτε να δείτε εδω -> http://www.youtube.com/watch?v=_bO-7Vb1ymAΚαι μερικές φωτο
μετά την Αξιούπολη
προς Αρχάγγελο
βγαίνοντας απ΄το χωριό Λιβάδια
και κάπου μετακύ Καστανερής και Γρίβα,αν θυμάμαι καλά
όπου είδα και αυτή την ταμπελίτσα
-'...μωρό μου,δεν είναι αυτό που νομίζεις...είμαι ένας καλλιτέχνης!'
-' &^&^ @#$%^&^( ... 'Αυτά σε γενικές γραμμές,θα επαναληφθεί με καλύτερο καιρό μιας και είμασταν στα μείον την περισσότερη ώρα,ώστε να πάω και στους καταρράκτες που δεν προλάβαινα.Να σημειώσω οτι σε όλο τον κύκλο από Αξιούπολη και ξανά πίσω συνάντησα συνολικά λιγότερα απο 10 αυτοκίνητα
υ.γ. ένα άσχετο κι επιφανειακό σχόλιο
Η επάρχια βαδίζει σταθερά προς την καταστροφή από οικονομικής άποψης.Περνούσα τα χωριά και δεν έβλπα ψυχή στα εναπομείναντα ανοιχτα μαγαζιά,που δίπλα τους έστεκαν άλλα παρατημένα από καιρό.Γενικά είχες την αίσθηση οτι κάποτε τα χωριά αυτά είχαν ζωή και τώρα εικόνες εγκατάλειψης.Να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση. -
Εύγε και πάλι στον Σεβαστιανό!
Όσον αφορά τα περί 'απιστίας' , πολύ απλώς οι ποιητές / καλλιτέχνες (ή ,πολύ χειρότερα, οι έχοντες την ευαισθησία αυτών, χωρίς το ταλέντο των) είναι παντελώς ακατάλληλοι εξ αρχής για δέσμευση προς οιοδήποτε θηλυκό ζωντανό, ανεξαρτήτως των -φαινομενικώς και προσωρινώς- μοναδικών ιδιοτήτων αυτού.
Η γενναιότης της Ηδονής υπαγορεύει και επιτάσσει τον μονήρη βίο έως το Τέλος... με εντιμότητα προς τα θηλυκά, μόνον όμως αφ' ότου αυτά έχουν κατ' αρχήν κάτσει... (δυστυχώς, δεν γίνεται άλλως - αυτά κάθονται μόνον επί τη βάσει κοιλίας) -
Πολλά εύγε, θυμάμαι τι έπαθα όταν επισκέπτηκα σε σουπερ καιρικές συνθήκες το κομμάτι του βίδεο. Εκεί τραβήχτηκαν αρκετές από τις φώτο του black pug όντας πάνω στη μηχανή.
Ισχύει για τα χωριά, αν κ η Καστανερή έχει κάποιους λίγους κατοίκους μόνιμα, τα Λιβάδια πολύ δύσκολο και ο δρόμος στο βόρειο λουπ, Αρχάγγελος προς Σκρα είναι πλέον σε κάτω του μέτριου κατάστασαη, με κάτι λακούβες που χωράει άνθρωπος...
Αυτό περι ηδονής και απάτης ελπίζω να το εξαφανίσει κάποιος, εκτός αν έχει πιάσει ερωτική απογοήτευση κάποια οξυά στο σταυρόρρεμα... Για τους φυσιολάτρες, το τοπίο κάτω είναι πορνό
-
Το Σαββατοκύριακο είπαμε με ενα φιλο με χορηγο ενα jeep cherokee να παμε να δουμε το Hellas raid στην ορεινή Ναυπακτία δυστυχως επρόκειτο για κλειστο ραλλυ οπου το προγμαμμα ανακοινωνοταν κάθε πρωι χωρις θεατες οποτε την καναμε για τα βουνα με ψιλη βροχουλα .. ιδανικη διαδρομή από Ναύπακτο προς Ανω Χωρα Λιμνιστα Κεντρικη Αγια Κυριακή Ελευθέριανη, Ναυπακτο, συνολικα 120 χιλ ορεινης διαδρομης εκ των οποιων καποια χιλιόμετρα απαιτουν λάστιχα off road. ξοδεψαμε 25 ευρω υγραεριο και 26 ευρω εξαιρετικο φαγητο στη Λιμνιστα στη Τασια.. ( μπριζολες σαλατες πιτες χοιρινο στη γαστρα κτλ κρασακι γλυκα καφεδες κτλ )
Ορεινη διαδρομη απο Λιμνιτσα σε Κεντρικη
Προς Αγία κυριακη ξεκινά δρόμος για Ποδο - Αμπελσκιωτισα Γραμμένη οξυα κτλ
Αγία Κυριακη πολυ καλο φαγητό το καλοκαίρι με σπεσιαλιτέ τα μανιτάρια του βουνού που ειδικεύεται ο ιδιοκτητης ..
Διασταύρωση προς Ελευθεριανη η λεγόμενη Ράχη οπου συναντάται η άσφαλτινη διαδρομη απο την Ναυπακτο , και ξεκινά ορεινός δρόμος προς Ποκίστα - Μηλιά.
Πριν την Ελευθεριανη ( ίσωμα )
Εκκλησία Αγ. Παρασκευής Ελευθεριανη πανηγύρι στις 26 Ιουλίου
Πλατεία
-
Πανυπέροχα μέρη, τα κατάφερα κ με χαμηλό αμάξι (δεινοπαθώντας μεν)
και λίγο έξω απο Ελευθέριανη
-
Εσυ μας εμπνέεις πάντα, φαντάσου να είχες το jeep στις κορυφές των βουνών θα σε βρίσκαμε .. να περιγράφεις και εμεις να διαβάζουμε ..
-
-
νταξ είπαμε όχι κ έτσι. Έχουμε το ψηλό με τις μπεζ ζάντες για εκεί. Το οποίο έχει γράψει πολλά χλμ. Σημερα βρέθηκα απο σπόντα Ελατοχώρι Πιερίας κ έκανα το 80% του δρόμου προς το Καταφύγι Κοζάνης. ΤΙ ΕΠΟΣ! οπωσδήποτε το φθινόπωρο εκεί.
-
Ξενοφώντα, η διαδρομή είναι με χώμα ή με άσφαλτο;
-
Χωματόδρομος 3Α με 2Α. Δηλαδή κυρίως βατός με συμβατικό αμάξι, απλά σε μερικά σημεία πρέπει να κόψεις.
-
Καλησπερα στην παρεα,
τις επομενες μερες προβλεπεται να διακοπευσω για λιγο στην περιοχη μεταξυ παργας-πρεβεζας,στην επιστροφη θα ειμαι μονος και θελω να οργανωσω μια διαδρομη με τις εξης ιδιαιτεροτητες...
1)να χορτασω οδηγηση και στροφιλικι
2)να δω ομορφιες
3)αν ειναι δυνατο να διανυκτερευσω με σκηνουλα καπου στη φυση (και να μη με φανε οι αρκουδες αν γινεται )
μονοι περιορισμοι ειναι οτι εχω περιπου 1,5 μερα να γυρισω Θεσσαλονικη και οτι το αμαξι μου ειναι αρκετα χαμηλομενο
Περιμενω προτασεις και tips -
Ότι πρέπει δρόμοι είναι για χαμηλωμένο....
Πρότασή μου,μήν μείνεις μόνος και κάνε'μία' Φωκίδα-ΜισοΣτερεά',να το'φχαριστηθείς!!!! -
Το 'χαμηλό απ' τη μάνα του' είναι εξ ίσου πονεμένη ιστορία με το χαμηλωμένο.
Βλέπεις στο χάρτη ασφάλτινο επαρχιακό δρόμο, μόνο που αυτός διέρχεται και μέσα από χωριά, όπου θεωρείται συνέχεια του ασφάλτινου επαρχιακου δρόμου, και μες στο χωριό έχει τρελές φουρκέτες τσιμέντου (στο πρώην καλντερίμι) με τρελλά κάμπερ, όπου πιθανότατα να βρεις κάτω.
Δοκίμασε να φύγεις από Καρπενήσι για Φουρνά, είναι καλά, αλλά χωρίς υπερβολές (έχω ξύσει προφυλακτήρα κάτω σε μυστήρια κάμπερ) -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Δοκίμασε να φύγεις από Καρπενήσι για Φουρνά, είναι καλά, αλλά χωρίς υπερβολές (έχω ξύσει προφυλακτήρα κάτω σε μυστήρια κάμπερ)Εσένα σίγουρα θα σ' έχω πετύχει στον δρόμο, δεν παίζει...
-
Δεν ξέρω, μια φορά πέρασα
-
Ξεθάβω!!!
Χθεσινή βόλτα-εκδρομή στο Οροπέδιο Λασιθίου. Ο καιρός ήταν άριστος οπότε είπα να το εκμεταλευτώ. Στο Οροπέδιο είχα ξαναπάει στο παρελθόν. Είχα σκοπό να πάω σε μέρη που ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν είχα ξαναπάει. Για όσους δεν ξέρουν λοιπόν η διαδρομή είναι ανηφορική προφανώς με πολλές στροφές. Φτάνοντας στο Οροπέδιο επισκέφτηκα το Δικταίο Άντρο. Παρκάραμε το αμάξι σε μια πλατεία με 2-3 ταβέρνες και αρχίσαμε πεζοί να ανεβαίνουμε προς το σπήλαιο. Αρκετά ανηφορική διαδρομή. Μια καλή γυμναστική για όλες τις ηλικίες. Φτάνοντας στο σπήλαιο έπαθα σοκ. Δεν περίμενα ότι υπήρχαν τέτοια μέρη στη Κρήτη τα οποία δεν είχα επισκεφτεί ποτέ στη ζωή μου. Το δε σπήλαιο είναι αρκετά απότομη η κατάβαση. Αξίζει το κόπο όμως. Είχε πάρα πολύ κόσμο, μου έκανε εντύπωση πόσα παιδιά είδα. Θέλει βέβαια αρκετή προσοχή. Έχει σκαλοπάτια, έχει κάγκελα να κρατιέσαι αλλά ο φωτισμός είναι οριακά επαρκής και γλυστράει λίγο.
Είναι για μένα must όσο ώρα ανεβαίνετε προς το σπήλαιο να κοιτάξετε προς το Οροπέδιο. Εκπληκτική θέα που εμένα προσωπικά με καθήλωσε.Φεύγοντας από εκεί ήθελα λίγο περισότερη 'περιπέτεια'. Αποφάσισα να πάω σε ένα άλλο μέρος που δεν είχα ξαναπάει. Μόνο ακουστά το είχα. Πήγαμε στο Οροπέδιο 'Καθαρό', ένα οροπέδιο στα 1200 μέτρα παρακαλώ ακριβώς πάνω από το γνωστό Οροπέδιο Λασιθίου που ξέρει ο πολύς κόσμος. Γύρω στα 1100 μέτρα είδαμε και τα πρώτα χιόνια. Ο δρόμος είναι χωματόδρομος στενός αλλά αρκετά καλός και απόδειξη είναι ότι φτάνοντας είδαμε 10-15 επιβατικά αυτοκίνητα. Είχε αρκετό χιόνι μεν αλλά ο δρόμος πατιόταν άνετα.
Από τις αξέχαστες εκδρομές, θα την θυμάμαι για πάντα. Με την πρώτη ευκαιρία σίγουρα θα ξαναπάω. Διαδρομή που τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ