-
Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους συν - φορουμίστες, μάλλον το ερώτημα αυτό θα έχει ήδη απαντηθεί σε άλλο topic. Το δίλημμα όμως είναι μεγάλο... ποιο από τα δύο αυτά να διαλέξω;
Εχω κάνει test drive μόνο στο ibiza μέχρι στιγμής και μου φάνηκε πολύ σταθερό στο δρόμο και με πολύ καλά φρένα, αλλά μάλλον αδύναμο χαμηλά και χωρίς κάμια απολύτως αίσθηση στο τιμόνι. Το Clio θα το οδηγήσω καποια από τις επόμενες ημέρες.
Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει με τη γνώση και την κρίση του, είναι φυσικά ευπρόσδεκτος.
Σημειωτέον, δεν απορρίπτεται a priori κανένα από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς, όλες οι προτάσεις δεκτές. -
Ζητώ συγγνώμη από τους φίλους συν - φορουμίστες, μάλλον το ερώτημα αυτό θα έχει ήδη απαντηθεί σε άλλο topic. Το δίλημμα όμως είναι μεγάλο... ποιο από τα δύο αυτά να διαλέξω;
Εχω κάνει test drive μόνο στο ibiza μέχρι στιγμής και μου φάνηκε πολύ σταθερό στο δρόμο και με πολύ καλά φρένα, αλλά μάλλον αδύναμο χαμηλά και χωρίς κάμια απολύτως αίσθηση στο τιμόνι. Το Clio θα το οδηγήσω καποια από τις επόμενες ημέρες.
Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει με τη γνώση και την κρίση του, είναι φυσικά ευπρόσδεκτος.
Σημειωτέον, δεν απορρίπτεται a priori κανένα από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς, όλες οι προτάσεις δεκτές. -
Και τα 2 αυτοκινητα ειναι στη κορυφη της κατηγοριας τους.
Καλοφτιαγμενα με ωραιο εσωτερικο αρκετα γρηγορα για τα κυβικα τους με καλες τιμες και εξοπλισμο που τουλαχιστον στο clio περιλαμβανει τα παντα(4αεροσακοι,abs,ηλεκτρικες ευκολιες,ηχοσυστημα κτλ.)
Ειμαι κατοχος ενος clio 1,4 16v και μπορω να σου πω οτι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο τη συμβιωση μαζι του.Ειναι ενα ασφαλες καλοστημενο supermini που δεν εχει νευρικη συμπεριφορα και ακομα και στο οριο δεν ειναι απολυτο.
Οι διαφορες τους ειναι μικρες και πιστευω οτι αυτα τα 2 ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις σε supermini.
Κανε ενα test drive και στο clio και καλη επιλογη.
Εγω παντως θα επαιρνα ενα Clio 2,0 16v Sport. (μιας και τα τεκμηρια καταργουνται.....)
Καλοριζικο οποιο και αν διαλεξεις. -
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ Κλειώ, αν και κάποτε θα γίνει και αυτό. Είμαι ιδιοκτήτης όμως Ίμπιζα (προηγούμενου), και έχω οδηγήσει σε 48άωρο το καινούριο με 101 άλογα.
Με το δικό μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σχεδόν σε όλα. Χάλια είναι από τριγμούς. Τα άλα πολύ καλά.
Στο καινούριο το τιμόνι είναι κάτι που τελικά συνηθίζεται και δεν προβληματίζει. Το νεύρο χαμηλά απλώς δεν υπάρχει. Έτσι ή πας με κάτω από 4.000 στροφές και προσπαθείς για οικονομική οδήγηση, ή πας ψηλά και πολύ σβέλτα. Δυστυχώς το βάρος είναι εναντίον του... Η κατανάλωση όταν πιέζεται είναι ψηλούτσικη, αλλά σε ήρεμη οδήγηση καίει όσο ένα παπάκι! (ΟΚ, υπερβολές, αλλά με κατάλαβες)
Η ποιότητα ήταν καλύτερη από το δικό μου, αλλά οι πόρτες του έτριζαν, οπως στα Γκολφ... (Στο δικό μου οι πόρτες τρίζουν πολύ λίγο, αλλά το ταμπλό είναι σαν σπασμένη λατέρνα... Μέχρι που κάποιες φορές σφυρίζει!!! Το ξαναέκανε μετά από πολύ καιρό χθες στο δρόμο για ανάβαση Αγ. Άννας)
Πάντως κάνε test drive και σε Κλειώ, δεν θα βγεις χαμένος σίγουρα! Το Πόλο δεν θα το έπαιρνα με τίποτα... Ένα άσχημο Ίμπιζα!!!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ Κλειώ, αν και κάποτε θα γίνει και αυτό. Είμαι ιδιοκτήτης όμως Ίμπιζα (προηγούμενου), και έχω οδηγήσει σε 48άωρο το καινούριο με 101 άλογα.Με το δικό μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος σχεδόν σε όλα. Χάλια είναι από τριγμούς. Τα άλα πολύ καλά.
Στο καινούριο το τιμόνι είναι κάτι που τελικά συνηθίζεται και δεν προβληματίζει. Το νεύρο χαμηλά απλώς δεν υπάρχει. Έτσι ή πας με κάτω από 4.000 στροφές και προσπαθείς για οικονομική οδήγηση, ή πας ψηλά και πολύ σβέλτα. Δυστυχώς το βάρος είναι εναντίον του... Η κατανάλωση όταν πιέζεται είναι ψηλούτσικη, αλλά σε ήρεμη οδήγηση καίει όσο ένα παπάκι! (ΟΚ, υπερβολές, αλλά με κατάλαβες)
Η ποιότητα ήταν καλύτερη από το δικό μου, αλλά οι πόρτες του έτριζαν, οπως στα Γκολφ... (Στο δικό μου οι πόρτες τρίζουν πολύ λίγο, αλλά το ταμπλό είναι σαν σπασμένη λατέρνα... Μέχρι που κάποιες φορές σφυρίζει!!! Το ξαναέκανε μετά από πολύ καιρό χθες στο δρόμο για ανάβαση Αγ. Άννας)
Πάντως κάνε test drive και σε Κλειώ, δεν θα βγεις χαμένος σίγουρα! Το Πόλο δεν θα το έπαιρνα με τίποτα... Ένα άσχημο Ίμπιζα!!!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, αλλά έχω μιαν απορία... Πώς συνηθίζεται αυτό το τιμόνι; ΟΚ, δεν μπορώ να πω ότι έγραψα ατέλειωτα χιλιόμετρα, αλλα στα 40' περίπου που το οδήγησα δεν πήρα από αυτό ΚΑΜΙΑ πληροφορία, αισθανόμουν αποκομμένος από το δρόμο. Δεν ξέρω, ίσως έχω καλομάθει από το -χωρίς υποβοήθηση- τιμόνι του 106 μου και του ibiza μου φαίνεται υπερβολικό, ίσως να έχεις δίκιο και να το συνηθίσω τελικά.
Πάντως το Peugeot 106 1.1 που έχω (μοντ. 98) χρειάστηκε να το σπάσω (κυριολεκτικά) σε χωματόδρομους για να αρχίσει να τρίζει λίγο.
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, αλλά έχω μιαν απορία... Πώς συνηθίζεται αυτό το τιμόνι; ΟΚ, δεν μπορώ να πω ότι έγραψα ατέλειωτα χιλιόμετρα, αλλα στα 40' περίπου που το οδήγησα δεν πήρα από αυτό ΚΑΜΙΑ πληροφορία, αισθανόμουν αποκομμένος από το δρόμο. Δεν ξέρω, ίσως έχω καλομάθει από το -χωρίς υποβοήθηση- τιμόνι του 106 μου και του ibiza μου φαίνεται υπερβολικό, ίσως να έχεις δίκιο και να το συνηθίσω τελικά.
Πάντως το Peugeot 106 1.1 που έχω (μοντ. 98) χρειάστηκε να το σπάσω (κυριολεκτικά) σε χωματόδρομους για να αρχίσει να τρίζει λίγο.
Ωχ, ωχ... Από 106 πας σε νέας 'εσοδείας' αμάξι και περιμένεις να βρείς το τιμόνι του 106, ή έστω δείγματα αυτού; ...
Άστα, ξέχνα το απλώς... Δεν γίνεται...
Θα το συνηθίσεις τελικά, αλλά από το αμάξι που έρχεσαι θα σου πάρει πολύ, και ποτέ δεν θα είσαι χαρούμενος... Πάντως δεν του λείπει τίποτα σαν τιμόνι, απλώς δεν έχει αυτό το κάτι (πολύ) παραπάνω του 106.
Ειδικά το 1.1 που έχεις φαντάζομαι δεν έχει καν υδραυλικό. Ε, άντε μετά σε ηλεκτρικό, έστω κι αν είναι καλό για ηλεκτρικό... (είναι καλύτερο από πανάλαφρο υδραυλικό)
Γιατί δεν σκέφτεσαι να αγοράσεις τον τελευταίο των Μοϊκανών; Ξέρω, θα το έχεις ήδη βαρεθεί, αλλά πίστεψέ με, αν ζητάς οδήγηση και δεν κοιτάς τα υπόλοιπα δεν υπάρχει υποκατάστατο...
Μιλαω για το 106 Ραλί. Όσο βγαίνει ακόμα... Και επειδή τα χρόνια περνούν και μόνο μεγαλώνουμε, πάρε το 106 GTi που είναι και πιο εξοπλισμένο.
Βγαίνει και σε Σιτροέν, αλλά έχω ακούσει καλύτερα για το Πεζώ. Μόνο αν ψάχνεις κάτι τέτοιο, τρέξε να προλάβεις! Και στην αυτοκίνηση τα χρόνια περνούν δυστυχώς ανεπιστρεπτί...
-
Δεν έχω ούτε Clio ούτε Ibiza. Ωστόσο, επειδή πρόκειται να αγοράσω κάποιο «μικρό», το έχω ψάξει το θέμα.
Τα κυριότερα αρνητικά σημεία του Ibiza (σύμφωνα με όσα γράφουν τα περιοδικά) είναι:
- Το αρκετά ελαφρύ τιμόνι (αν και θεωρείται σχετικά καλό για ηλεκτρουδραϋλικό).
- Η ανάρτηση, η οποία είναι προσανατολισμένη στο να προσφέρει καλή οδική συμπεριφορά και ελάχιστη άνεση.
- Το ηλεκτρονικό γκάζι, το οποίο δημιουργεί μικρή χρονική υστέρηση ανάμεσα στο πάτημα του γκαζιού και στην απόκριση του κινητήρα.
Στα αρνητικά του Clio συγκαταλέγονται τα εξής:
- Η θέση οδήγησης.
- Το ελαφρύ τιμόνι (το οποίο επίσης θεωρείται καλό για ηλεκτρουδραϋλικό, αλλά δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι καλύτερο από του Ibiza)
- Ο χώρος για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.
Το πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν τριγμοί και στα δυο αυτοκίνητα κάποια στιγμή. Όσο για τους κινητήρες, ο 1400άρης της Renault είναι πολύ καλύτερος από τον αντίστοιχο της Seat (της VW, για να είμαστε ακριβής) των 101hp. Ο κινητήρας της Renault έχει καλή απόδοση σε όλο σχεδόν το φάσμα των στροφών, ενώ της VW νιώθεις ότι έχει μεγάλα αποθέματα ισχύος μόνο αν κινείσαι μεταξύ 4000-6000 σ.α.λ. Στα «κατά» του Clio μπορεί να συμπεριληφθεί το ότι θα αντικατασταθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2003.
Παρόλα όσα ανέφερα, το Clio και το Ibiza ανήκουν στα κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας τους. Φυσικά όταν αγοράζει κάποιος ένα supermini, γνωρίζει ότι δεν είναι όλα τέλεια στο αμάξι. Είναι σίγουρο ότι έχουν γίνει κάποιοι συμβιβασμοί, ώστε να περιοριστεί το κόστος κατασκευής του.
Αν δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα, θα σου έλεγα να σκεφτείς και το Fiesta 1.6. Τουλάχιστον θα μείνεις ικανοποιημένος με το σύστημα διεύθυνσής του, το οποίο είναι αμιγώς υδραυλικό και εξαιρετικά ακριβές. Η οδική του συμπεριφορά θεωρείται το ίδιο καλή με του Clio. Βασικά αρνητικά σημεία του είναι:
- Οι σχέσεις μετάδοσης, που είναι «μακριές».
- Η πλευρική στήριξη των μπροστινών καθισμάτων, που είναι μέτρια.
- Η έλλειψη «foot rest».
Δε χάνεις τίποτε, αν κάνεις test drive και σε αυτό (πληροφοριακά θα κυκλοφορήσει και το 3θ Fiesta μέσα στο Νοέμβρη).
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Αν δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα, θα σου έλεγα να σκεφτείς και το Fiesta 1.6.Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και το ΜΙΝΙ...
-
Σπαζοκεφαλιά η επιλογή στην κατηγορία!
Πάντως έστω οριακά και με έντονο το υποκειμενικό κριτήριο θα διάλεγα το Κλειώ... Πιό άσχημο, αλλά πατάει καλύτερα!
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής και προσθέτοντας έντονα προσωπικά στοιχεία λόγω πολύχρονης αγωνιστικής εμπλοκής με την Ιαπωνική μάρκα, θα περίμενα το νέο Μίκρα. Το είδα και μάρεσε όντας διαφορετικό. Αν στρίβει με γαλλικά στοιχεία (ευθύβολο, με καλό τράκσιον και με μικρές κλίσεις), τότε με δεδομένη την ποιότητα-αξιοπιστία, γιατί όχι; Ισως τελικά, στους δύο χωράει και 3η πρόταση... Εν αναμονή!
ΣΧ -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αν δεν τίθεται οικονομικό ζήτημα, θα σου έλεγα να σκεφτείς και το Fiesta 1.6.
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και το ΜΙΝΙ...
Φυσικά και τίθεται οικονομικό θέμα, ήδη βρίσκομαι στο όριο (ή και λίγο πάνω από αυτό) με τα 13.200 που ζητάει το Clio.
Σχετικά με αυτά που .εγραψε ο αγαπητός φίλος George Tabs θα... ομολογήσω:
Το πραγματικό μου δίλημμα ειναι Rallye ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο;
Ξέρετε τώρα πώς γίνεται... το αγγελάκι στον ένα ώμο λέει 'Ηρέμησε, πέρασες τα 30, έσπασες δυο τρία αυτοκίνητα, καιρός να γίνεις σοβαρός άνθρωπος' και το διαβολάκι στον άλλο λέει απλώς 'Καλά, είσαι τελείως Μ*****Σ; Μπορείς να πάρεις το Rallye και σκέφτεσαι τα υπόλοιπα; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!'
Τι να κάνω; Να γίνω politically correct ή να follow my heart? -
Ο χρήστης Saab93 έγραψε:
Σπαζοκεφαλιά η επιλογή στην κατηγορία!
Πάντως έστω οριακά και με έντονο το υποκειμενικό κριτήριο θα διάλεγα το Κλειώ... Πιό άσχημο, αλλά πατάει καλύτερα!
Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής και προσθέτοντας έντονα προσωπικά στοιχεία λόγω πολύχρονης αγωνιστικής εμπλοκής με την Ιαπωνική μάρκα, θα περίμενα το νέο Μίκρα. Το είδα και μάρεσε όντας διαφορετικό. Αν στρίβει με γαλλικά στοιχεία (ευθύβολο, με καλό τράκσιον και με μικρές κλίσεις), τότε με δεδομένη την ποιότητα-αξιοπιστία, γιατί όχι; Ισως τελικά, στους δύο χωράει και 3η πρόταση... Εν αναμονή!
ΣΧΠότε βγαίνει το νέο μίκρα;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω πού 'κολλάει' το ΜΙΝΙ. Το 5θ Fiesta 1.6 έκδοση Trend κοστίζει 14079 ευρώ (σύμφωνα με το site της Ford). Το 3θ προφανώς θα κοστίζει 300 ευρώ λιγότερο. Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης ανάμεσα στο κόστος απόκτησης ενός ΜΙΝΙ κι ενός Fiesta.
Πότε βγαίνει το νέο μίκρα;
Νομίζω το αργότερο μέχρι τέλη Ιανουαρίου 2003 θα βρίσκεται στη Ελλάδα (μπορεί όμως και το Δεκέμβρη 2002). Εμφανισιακά δε μου άρεσε, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει αν θα είναι καλό στο δρόμο.
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Φυσικά και τίθεται οικονομικό θέμα, ήδη βρίσκομαι στο όριο (ή και λίγο πάνω από αυτό) με τα 13.200 που ζητάει το Clio.
Σχετικά με αυτά που .εγραψε ο αγαπητός φίλος George Tabs θα... ομολογήσω:
Ξέρετε τώρα πώς γίνεται... το αγγελάκι στον ένα ώμο λέει 'Ηρέμησε, πέρασες τα 30, έσπασες δυο τρία αυτοκίνητα, καιρός να γίνεις σοβαρός άνθρωπος' και το διαβολάκι στον άλλο λέει απλώς 'Καλά, είσαι τελείως Μ*****Σ; Μπορείς να πάρεις το Rallye και σκέφτεσαι τα υπόλοιπα; ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!'
Τι να κάνω; Να γίνω politically correct ή να follow my heart?Σου έχω τη λύση!!!
Μέχρι τα 85 που θα είσαι νέος, πάρε το Ραλί! Μετά, μέχρι τα 100 που θα είσαι ντεμί, σκέψου για αλλαγή. Μετά τα 100 όμως να πάρεις κάτι άλλο... Θα σε φωνάζουν πουρόνεο!Γενικά διαλέγω αμάξι που να μου καλύπτει τις ανάγκες. Από αυτά όμως που μου καλύπτουν τις ανάγκες διαλέγω αυτό που μου μιλάει μέσα μου.
Το Ραλί λοιπόν, σου καλύπτει τις ανάγκες; Κι αν όχι, αυτές που δεν σου καλύπτει είναι σημαντικές;
(πχ είναι λιγότερο άνετο σε ταξίδι από άλλα σουπερμίνι, αλλά μπορείς να το αντέξεις; ) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Γενικά διαλέγω αμάξι που να μου καλύπτει τις ανάγκες. Από αυτά όμως που μου καλύπτουν τις ανάγκες διαλέγω αυτό που μου μιλάει μέσα μου.Νομίζω ότι αυτός είναι ο κανόνας με βάση τον οποίο πρέπει να λάβεις, pastri, τις αποφάσεις σου. Κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα: Χρειάζεσαι τους μεγαλύτερους χώρους που προσφέρει το Ibiza (π.χ. αν έχεις οικογένεια); Αν δεν τους χρειάζεσαι, γνώμη μου είναι να προτιμήσεις το Clio, με την προϋπόθεση ότι θα μείνεις ευχαριστημένος από την οδική του συμπεριφoρά κατά το test drive.
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Φυσικά και τίθεται οικονομικό θέμα, ήδη βρίσκομαι στο όριο (ή και λίγο πάνω από αυτό) με τα 13.200 που ζητάει το Clio.Σχετικά με αυτά που .εγραψε ο αγαπητός φίλος George Tabs θα... striομολογήσω:
Τι να κάνω; Να γίνω politically correct ή να follow my heart?Follow your heart φίλε pastri και προτίμησε το gti που θα εκτημήσεισ και τον εξοπλισμό και αν ζορίζεσαι οικονομικα μπορείς να βρείς και ενα ελαφρός μταχηρισμέμο υπάρχουν πολλά και καλά
-
Ο χρήστης pastri έγραψε:
Σημειωτέον, δεν απορρίπτεται a priori κανένα από τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς, όλες οι προτάσεις δεκτές.Φίλε pastri το ίδιο ακριβώς δίλημα είχα και εγώ.
Συνοπτικά.
Clio: Xάλια θέση οδήγησης κατά τη γνώμη μου ( το τιμόνι κοιτάει τον ουρανό) , άριστη οδική συμπεριφορά, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, μέτριους χώρους.
Ibiza: στο μόνο που υπερέχει από το Clio είναι στους χώρους και στη θέση οδήγησης.
Bέβαια διάλεξα το 206/1.6XS γιατί είχε τα ίδια χρήματα με τα δυο παραπάνω, καταπληκτικό κινητήρα και είναι Peugeot. O έρωτας με το ραλλάκι δεν ξεπερνιέται εύκολα αλλά ήθελα και λίγο εξοπλισμό παραπάνω. Δεν υστερεί σε οδική συμπεριφορά από το Clio αλλά...
...σε καμιά περίπτωση δεν είναι Rallye και για να πλησιάσει την συμπεριφορά του θέλει χρήμα και ψάξιμο στην ανάρτηση. Tο λέω αυτό γιατί κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι το 206XS είναι ο αντικαταστάτης του Rallye και το συγκρίνουν με αυτό. Aλλά δεν είναι έτσι, δυστηχώς
-
Ο χρήστης christhehealer έγραψε:
Bέβαια διάλεξα το 206/1.6XS γιατί είχε τα ίδια χρήματα με τα δυο παραπάνωΟι βασικές εκδόσεις των Ibiza και Clio στα 1.4 είναι αρκετά φτηνότερες από το 206 1.6 XS.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Οι βασικές εκδόσεις των Ibiza και Clio στα 1.4 είναι αρκετά φτηνότερες από το 206 1.6 XS.Mιλάω για τις εκδόσεις των ibiza και Clio που έχουν τον ίδιο εξοπλισμό με το XS. Περίπου πάντα, γιατί πχ το XS έχει Clima και τα άλλα δύο μου τα έδιναν με Air Cordition.
Kαι μια λεπτομέρια. H σύγκριση των τιμών είναι από αντιπροσωπείες για αγορά ' με το κλειδί στο χέρι'. Δεν κοίταξα καθόλου τιμές από περιοδικά, γιατί όταν το έκανα, και πήγαινα μετά στην αντιπροσωπεία μου έλεγαν πάντα μεγαλύτερη τιμή από αυτή που είχα διαβάσει.
-
Το Ιbiza 1.4 101 ps senso έχει περιπου 13000 με κλιματισμό, ABS & RCD με 4 ηχεία.
Το Clio έχει περίπου 13200 με όλα τα παραπάνω χωρίς RCD
Για τo 206 1.6 XS δεν ξέρω ακριβώς αλλά νομίζω πως είναι κάτω από τις 13000, αλλά απ' ό,τι ξέρω δεν έχει ABS. Ενδιαφέρον κι αυτό
Seat Ibiza 1.4 101 PS ή Renault Clio 1.4 98 PS ???