-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
για να κατακτησουν τιτλο χρειαζονται κ αμαξι τι ειπε γι αυτο ο Whitmarsh?
Γιατί, τι έχει το αμάξι; Ίσα-ίσα που ήταν το καλύτερο του γκριντ πέρσι και φέτος από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι μάλλον το πιο επαναστατικό και aerodynamically effective. Η ΜακΛάρεν έχει μεγάλη παράδοση στη κατασκευή αξιολογότατων σασί και αεροδυναμικών καινοτομιών. Το πρόβλημα δεν είναι το αμάξι, είναι ο κινητήρας της Μερτσέντες.
Ε όταν λέμε 'αμάξι' εννοούμε μαζί και τον κινητήρα φυσικά! Σε τόσο υψηλό επίπεδο 'integration' που έχουμε φτάσει σήμερα είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίζεις ένα μέρος του 'πακέτου' από ένα άλλο. Όσο για το αν από τις φωτογραφίες κρίνουμε ένα 'επαναστατικό' αεροδυναμικό σχήμα, νομίζω είναι τραβηγμένο, πολλώ δε μάλλον να αποφανθούμε για το αν είναι αποτελεσματικό.
Συνήθως οι δημοσιογράφοι σεληνιάζονται μόλις δουν κάτι 'μυστήριο', αλλά ο μοναδικός καθρέπτης της αποτελεσματικότητας(ταχύτητα + αξιοπιστία) είναι το χρονόμετρο.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
για να κατακτησουν τιτλο χρειαζονται κ αμαξι τι ειπε γι αυτο ο Whitmarsh?
Γιατί, τι έχει το αμάξι; Ίσα-ίσα που ήταν το καλύτερο του γκριντ πέρσι και φέτος από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι μάλλον το πιο επαναστατικό και aerodynamically effective. Η ΜακΛάρεν έχει μεγάλη παράδοση στη κατασκευή αξιολογότατων σασί και αεροδυναμικών καινοτομιών. Το πρόβλημα δεν είναι το αμάξι, είναι ο κινητήρας της Μερτσέντες.
Ε όταν λέμε 'αμάξι' εννοούμε μαζί και τον κινητήρα φυσικά! Σε τόσο υψηλό επίπεδο 'integration' που έχουμε φτάσει σήμερα είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίζεις ένα μέρος του 'πακέτου' από ένα άλλο. Όσο για το αν από τις φωτογραφίες κρίνουμε ένα 'επαναστατικό' αεροδυναμικό σχήμα, νομίζω είναι τραβηγμένο, πολλώ δε μάλλον να αποφανθούμε για το αν είναι αποτελεσματικό.
Συνήθως οι δημοσιογράφοι σεληνιάζονται μόλις δουν κάτι 'μυστήριο', αλλά ο μοναδικός καθρέπτης της αποτελεσματικότητας(ταχύτητα + αξιοπιστία) είναι το χρονόμετρο.
Τα οποια χρονόμετρα (και όχι μόνο) τα έσπαγε η McLaren πέρσυ
Οπως επίσης το καλό αμάξι (σκέτο) φαίνετε στο Μονακό και εκεί η ομάδα σκίζει -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Οπως επίσης το καλό αμάξι (σκέτο) φαίνετε στο ΜονακόΕ, ναι γιαυτο και το καλυτερο αμαξι τα τελευταια χρονια στο Μονακο ειναι το Jarno Trulli
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Υ.Γ Παντως πριν λιγες μερες σε τηλεοπτικη του συνεντευξη ο Whitmarsh,αφησε λιγο πολυ να εννοηθει,πως ο Montoya εχει περισσοτερες πιθανοτητες για να κατακτησει τον τιτλο το 2006,απ'οτι ο Φινλανδος...
Ποια συνέντευξη?
Aπό που και ως που ο χοντρούλης έχει περισσότερες πιθανότητες?Πρωτα απ'ολα δεν θελω σχολια...
Σε καποιο καναλι,δεν θυμαμαι τωρα το ονομα του...ο Βρετανος βασιστηκε σε αυτο το συμπερασμα στο 2ο μισο του πρωταθληματος που εκαναν οι 2 πιλοτοι... -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Οπως επίσης το καλό αμάξι (σκέτο) φαίνετε στο Μονακό
Ε, ναι γιαυτο και το καλυτερο αμαξι τα τελευταια χρονια στο Μονακο ειναι το Jarno Trulli
Ισα ισα το Μονακο ειναι η πιστα,που μετραει λιγοτερο η αποδοση του μονοθεσιου...
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Aπό που και ως που ο χοντρούλης έχει περισσότερες πιθανότητες?
Σε καποιο καναλι,δεν θυμαμαι τωρα το ονομα του...ο Βρετανος βασιστηκε σε αυτο το συμπερασμα στο 2ο μισο του πρωταθληματος που εκαναν οι 2 πιλοτοι...
Σε κάποιο καναλι, ο Βρετανος βασίστηκε.. Δεν θεωρούμε την πηγη σου αξιόπιστη!
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Οπως επίσης το καλό αμάξι (σκέτο) φαίνετε στο Μονακό
Ε, ναι γιαυτο και το καλυτερο αμαξι τα τελευταια χρονια στο Μονακο ειναι το Jarno Trulli
Χμμ..
απο το ΄98 που έγινε η ανακαμψη της McLaren με την Mercedes έχουμε και λέμε..98-05 = 8 αγώνες
4 νίκες ΜcLaren (MH, DC,DC,KR)
2 νίκες Ferrari (MS)
1 BMW.WilliamsF1 (JPM)
1 Renault (JT)ειναι σίγουρα του Jarno το καλύτερο?
-
Νομιζω δε το επιασες αλλα οκ
-
-
@go_for_pole: έχεις δίκιο
Εξάλλου ο Jarno έχει έντονο το Φιλανδικό στοιχείο πάνω του.
για όποιον δεν γνωρίζει, πάμε για quiz στο αρμόδιο τόπικ! -
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Σε καποιο καναλι,δεν θυμαμαι τωρα το ονομα του...ο Βρετανος βασιστηκε σε αυτο το συμπερασμα στο 2ο μισο του πρωταθληματος που εκαναν οι 2 πιλοτοι...
Δεν θεωρούμε την πηγη σου αξιόπιστη!
Δεν με απασχολει αυτο...
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
για όποιον δεν γνωρίζει, πάμε για quiz στο αρμόδιο τόπικ!Οντως ειναι καλη ερωτηση για κουιζ,αν και προσωπικα την γνωριζω...
-
Δεν με απασχολει αυτο...
Ρε Φανη πλακα εκανα...
-
Δεν ξέρω ρε παιδιά πότε άλλαξε η ορολογία, αλλά εγώ ξέρω ότι στη Φ1 λέγοντας 'αμάξι' εννοούμε σασί και όταν θέλουμε να αναφερθούμε στον κινητήρα δεν λέμε 'αμάξι', λέμε κινητήρας. Επίσης, όταν λέμε κατασκευαστής, εννοούμε αυτόν που φτιάχνει το σασί και όχι αυτόν που φτιάχνει τον κινητήρα (π.χ. το πρωτάθλημα Κατασκευαστών αναφέρεται σε όσους φτιάχνουν σασί και όχι σε όσους φτιάχνουν κινητήρα).
Όπως και να έχει, το integration σασί και κινητήρα δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ταυτοποιούνται οι δυο έννοιες.
Τώρα, σε ότι αφορά το Μονακό είναι η ιδανική πίστα για να ελέγξει κανείς το ζύγισμα του μονοθεσίου σε επίπεδο μηχανικού κρατήματος, κατανομής βάρους και αποτελεσαμτικότητα/ανθεκτικότητα κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, αναρτήσεων, κλπ. Αεροδυναμικά, δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα μιας και οι ταχύτητες είναι (συγκριτικά με άλλες πίστες) πολύ μικρότερες. Όχι ότι είναι τελείως αποστειρωμένο από αεροδυναμική, αλλά δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης σε αυτόν τον τομέα.
Τέλος, σε ότι αφορά τη παράδοση της ΜακΛάρεν σε κατασκευαστικές καινοτομίες, θυμίζω όπως μου έρχονται πρόχειρα αυτλη τη στιγμή στο μυαλό πως και το μονοκοκ, και τα ανθρακονήματα, και οι διαχύτες λανσαρίστηκαν στο άθλημα από τη ΜακΛάρεν.
-
για όποιον δεν γνωρίζει, πάμε για quiz στο αρμόδιο τόπικ!Οντως ειναι καλη ερωτηση για κουιζ,αν και προσωπικα την γνωριζω...
Εγώ πάλι, ακόμα δεν το έχω πιάσει το... υπομνοούενο
Κανα hint κανείς;
-
Μηπως εννοουν το λόγο για τον οποιο διάλεξαν οι γονεις του να τον βγάλουν Jarno?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Τέλος, σε ότι αφορά τη παράδοση της ΜακΛάρεν σε κατασκευαστικές καινοτομίες, θυμίζω όπως μου έρχονται πρόχειρα αυτλη τη στιγμή στο μυαλό πως και το μονοκοκ, και τα ανθρακονήματα, και οι διαχύτες λανσαρίστηκαν στο άθλημα από τη ΜακΛάρεν.- To μονοκόκ εμφανίστηκε πρώτη φορά σε Lotus το 1962
- Τα σασί με ανθρακονήματα εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην F1 το 1981 από δύο ομάδες, τη Lotus και τη McLaren
- Tο πρώτο diffuser εμφανίστηκε σε Williams το 1986.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δεν ξέρω ρε παιδιά πότε άλλαξε η ορολογία, αλλά εγώ ξέρω ότι στη Φ1 λέγοντας 'αμάξι' εννοούμε σασί και όταν θέλουμε να αναφερθούμε στον κινητήρα δεν λέμε 'αμάξι', λέμε κινητήρας. Επίσης, όταν λέμε κατασκευαστής, εννοούμε αυτόν που φτιάχνει το σασί και όχι αυτόν που φτιάχνει τον κινητήρα (π.χ. το πρωτάθλημα Κατασκευαστών αναφέρεται σε όσους φτιάχνουν σασί και όχι σε όσους φτιάχνουν κινητήρα).Όπως και να έχει, το integration σασί και κινητήρα δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ταυτοποιούνται οι δυο έννοιες.
Mig τα παιδια πριν νομιζω οτι ως αμαξι εννοουσαν το πληρες πακετο. Επιπλεον το πρωταθλημα κατασκευαστων παει στο ζευγαρι κατασκευαστη σασι-κινητηρα και οχι μονο στο 1ο. Οσο για το integration ειναι αυξανομενο μεγεθος και ισως μεγαλυτερο απο ποτε, με τη νεα 'μοδα' για εναν καατσκευαστη.
Τώρα, σε ότι αφορά το Μονακό είναι η ιδανική πίστα για να ελέγξει κανείς το ζύγισμα του μονοθεσίου σε επίπεδο μηχανικού κρατήματος, κατανομής βάρους και αποτελεσαμτικότητα/ανθεκτικότητα κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, αναρτήσεων, κλπ. Αεροδυναμικά, δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα μιας και οι ταχύτητες είναι (συγκριτικά με άλλες πίστες) πολύ μικρότερες. Όχι ότι είναι τελείως αποστειρωμένο από αεροδυναμική, αλλά δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης σε αυτόν τον τομέα.
Πιστευω οτι ουτε για σασι & κινητηρα δεν ειναι ιδανικη-αντιπροσωπευτικη πιστα το Monaco, καθως εχει αρκετες ιδιαιτεροτητες πχ επι το πλειστον κλειστες στροφες, μικρο ποσοστο τερμα γκαζι, καμπερ οδοστρωματος, υψος μονοθεσιου, σκληροτητα ελατηριων, φθορα ελαστικων κτλ. Να θυμισω οτι φετος η πρωταθλητρια Renault τα πηγε ψιλοχαλια (αν και στον προηγουμενο αγωνα ειχε παρομοιο προβλημα ελαστικων), ενω το 'καρο' ολη τη χρονια Williams εκανε το 2-3. Γι'αυτο αλλωστε ειναι η πιστα που συνηθως ταυτιζεται με εκπληξεις.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Δεν με απασχολει αυτο...
Ρε Φανη πλακα εκανα...
Μα'και εγω για πλακα το ειπα Ηλεκτρα...
Formula 1 - Διάφορα νέα