Δεν ξέρω ρε παιδιά πότε άλλαξε η ορολογία, αλλά εγώ ξέρω ότι στη Φ1 λέγοντας 'αμάξι' εννοούμε σασί και όταν θέλουμε να αναφερθούμε στον κινητήρα δεν λέμε 'αμάξι', λέμε κινητήρας. Επίσης, όταν λέμε κατασκευαστής, εννοούμε αυτόν που φτιάχνει το σασί και όχι αυτόν που φτιάχνει τον κινητήρα (π.χ. το πρωτάθλημα Κατασκευαστών αναφέρεται σε όσους φτιάχνουν σασί και όχι σε όσους φτιάχνουν κινητήρα).
Όπως και να έχει, το integration σασί και κινητήρα δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ταυτοποιούνται οι δυο έννοιες.
Τώρα, σε ότι αφορά το Μονακό είναι η ιδανική πίστα για να ελέγξει κανείς το ζύγισμα του μονοθεσίου σε επίπεδο μηχανικού κρατήματος, κατανομής βάρους και αποτελεσαμτικότητα/ανθεκτικότητα κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, αναρτήσεων, κλπ. Αεροδυναμικά, δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα μιας και οι ταχύτητες είναι (συγκριτικά με άλλες πίστες) πολύ μικρότερες. Όχι ότι είναι τελείως αποστειρωμένο από αεροδυναμική, αλλά δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης σε αυτόν τον τομέα.
Τέλος, σε ότι αφορά τη παράδοση της ΜακΛάρεν σε κατασκευαστικές καινοτομίες, θυμίζω όπως μου έρχονται πρόχειρα αυτλη τη στιγμή στο μυαλό πως και το μονοκοκ, και τα ανθρακονήματα, και οι διαχύτες λανσαρίστηκαν στο άθλημα από τη ΜακΛάρεν.