-
Ο χρήστης Megane έγραψε:
Θηλυκά είναι τα αυτοκίνητα που σε προκαλούν. Ακολουθώντας τη γραμμή Δήμου, όταν λέμε για Πόρσε, Φεράρι και Μαζεράτι, ακόμα και για Μαρτσέντες, ΒΜW χρησιμοποιώ το η... Οταν πρόκειται για Φόκους, Στίλο κ.λπ (μιά χαρά αυτοκίνητα είναι... μην γίνει πάλι παρεξήγηση..) βάζω το...
Αλλά τόσο σημαντικό είναι;;;;
ΣΧΠρόσεξε πως ενώ ο κόσμος μιλάει για το φάμπια και το οκτάβια, η διαφήμιση μιλάει γαι τΗν φάμπια και τΗν οκτάβια. Προσπαθούν να τα περάσουν ως θηλυκά.
Ξέρουν τι λένε οι διαφημιστές. Ξέρουν πως αν επρόκειτο για στυγνή λογική όλοι θα κυκλοφορούσαμε με Άλτο. Αλλά προωθόντας αυτοκίνητο πάντα ποντάρεις στο συναίσθημα.
Ο Ινδός της διαφήμισης του peugeot 206 είχε αυτοκίνητο, αλλά έπρεπε να το μεταμορφώσει πριν βγει στην τσάρκα. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Για να μην αναφερω οτι στο περιοδικο αρθρογραφουν (αξιολογοι μεν!) συγραφεις ή αλλοι, οι οποιοι ομως δεν διαβαζονται απο σχεδον κανεναν αναγνωστη.
Είμαι από αυτούς που δεν ανήκουν στο σχεδόν...
Εκτός από τον κο Ζουράρι που δεν διαβάζω ποτέ, τους υπολοίπους τους διαβάζω μέχρις τελευταίας τελείας. Μάλιστα δεν μπορώ να φανταστώ τους 4Τ χωρίς αυτούς.Μια ΜΕΓΑΛΗ απώλεια των 4Τ είναι η απώλεια του Νίκου Δήμου. Όταν σταμάτησε να αρθρογραφεί εκεί (για λόγους που δεν ξέρω και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω) δεν αγόρασα το περιοδικό για 12 μήνες, ασχέτως τι είχε μέσα. Θεώρησα πως αν ο καθένας που ένιωθε έτσι έκανε το ίδιο θα το καταλάβαιναν. Αν ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, θα ενεργήσω αντίστοιχα (αν και τώρα υπάρχει ευτυχώς και το Φόρουμ!!). Μακάρι να γύριζε...
Nai alla o Nikos Dimoy egrafe gia aytokinita, opws peripoy grafei kai o 8emos Anastasiadis. Oi alloi den grafoyn genika gia aytokinita alla diafora alla 8emata. Egw proswpika piezw ton eauto moy na brw kati endiaferon na diabasw apo ayto to tmima.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
και να το ξεκοκκαλίσουμε (πλην Ζουράρι )....και Ζουράρι..., αλλά μας τελείωσε. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου δεν υπάρχει πιά. Θα είναι μόνιμο?
-
Στράτη νομίζω ότι πήρες φόρα και μας πήρε όλους η μπάλα. Μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι ορισμένα σχόλια ήταν υπερβολικά ή/και παρεξηγήσιμα. Ορισμένα όμως, όχι όλα.
Όσον αφορά τους συνεργάτες (τους παλιούς, που δεν είναι πια μαζί σας) κανείς δεν είπε ότι τους διώξατε εσείς. Απλώς (εγώ τουλάχιστον) είπα ότι το περιοδικό έγινε φτωχότερο. Η γνώμη μου είναι και την καταθέτω. Δεν είναι κριτική. Είναι γεγονός και το επισημαίνω. Επιθυμώ reconnection και το λεω.
Επίσης, από πού κι ως πού όσοι κάνουν κριτική στο περιοδικό και δεν είναι δημοσιογράφοι ή δε δουλεύουν στο περιοδικό κάνουν κριτική ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ;
Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Κάνω (αν χρειαστεί και όταν νομίζω ότι μ' ακούν - σπάνιο αυτό και είναι προς τιμήν σας) για κάτι που θέλω, σύμφωνα με τη δική μου αισθητική, να γίνει καλύτερο. Πού το μεμπτό σ' αυτό;
Δηλαδή για να κρίνω αν ένα γλυκό είναι ωραίο πρέπει να είμαι ζαχαροπλάστης? -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το ξερω οτι ειναι αποδεκτο στην Ελλαδα να λες 'η Φερραρι'. Ειναι σωστο ομως? Καποτε ηταν εντελως φυσιολογικο να μην ψιφιζουν οι γυναικες. Ηταν σωστο ομως?Η γλώσσα (όχι μόνο η ελληνική) κρύβει ένα 'δυναμισμό' και γι' αυτό δεν είναι εύκολο να μιλάμε με όρους σωστού και λάθους. Παράδειγμα: ο κόσμος λέει 'η σπλήνα', 'το νεφρό'. Στην ιατρική λέμε 'ο σπλήνας', 'ο νεφρός' (και αν τύχει κανείς φοιτητής και πει 'η σπλήνα' εκ παραδρομής, ο καθηγητής θα του πει ότι έτσι το λένε στο χασάπικο ). Σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτεσαι, σωστό είναι να λέμε 'ο σπλήνας', 'ο νεφρός'. Αν ανοίξεις όμως ένα λεξικό, θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι όροι είναι σωστοί. Δηλαδή το να πεις 'η σπλήνα' δεν είναι απλώς αποδεκτό αλλά και σωστό, γιατί έχει επικρατήσει. Επόμενως, λέγοντας 'η Φερράρι' αφενός είναι σωστό, αφετέρου τιμάς το 'ωραίο' φύλο, προσδίδοντας θηλυκή υπόσταση σε ένα πανέμορφο και δυναμικό αυτοκίνητο.
ΥΓ: Τα περί δικαιώματος ψήφου των γυναικών αποτελούν ατυχή συσχετισμό με το συγκεκριμένο ζήτημα.
-
Μήπως ξέρεις πώς προκύπτει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ είναι μόλις 5,7%; Πολύ απλά στο εργατικό δυναμικό υπολογίζονται ακόμη και αυτοί που εργάζονται έστω και 1 ώρα την εβδομάδα (ό,τι αλχημείες γίνονται στην Ελλάδα για τον υπολογισμό του πληθωρισμού, ανάλογες γίνονται στις ΗΠΑ για τον υπολογισμό του ποσοστού ανεργίας). Τι ποιότητα ασφάλισης μπορεί να διεκδικήσει κάποιος που εργάζεται -αν όχι μία- ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, αφού δε θα μπορεί να πληρώσει υψηλά ασφάλιστρα, για να έχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη; Επιπλέον, ακόμα και ένας άνθρωπος (πόσο μάλλον 5,7% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή μερικά εκατομμύρια άνθρωποι) να είναι άνεργος και να μην υπάρχει δυνατότητα περίθαλψης σε περίπτωση ασθενείας του είναι απαράδεκτο.
Αμφισβιτεις τα νουμερα. ΟΚ. Αυτο ειναι το σημειο που τελειωνει η συζητηση.
Για το τελευταιο, οταν ενας δουλευει σε μια οικογενεια, ολοι παιρνουν ασφαλιση απο αυτον που δουλευει. Γιαυτο, η προχειρη και απλη αριθμητικη σου του οτι το 5.7% δεν εχουν ασφαλιση ειναι λαθος. Επισης οταν η κυβερνηση σου λεει οτι 5.7% δεν εργαζοντε (οπως ηδη εγραψα), αυτο σημενει οτι στην πραγματικοτητα δεν εργαζοντε γυρω στο 2.7% του εργατικου δυναμικου.
Δεν αμφισβητώ τα νούμερα. Σου λέω πώς υπολογίζονται τα νούμερα και αυτό είναι γεγονός. Αν θέλεις να εθελοτυφλείς, δεν με πειράζει. Θα σου αναφέρω παράδειγμα από την Ελλάδα, για να καταλάβεις ότι τέτοιου είδους νούμερα 'μαγειρεύονται'. Λέει η κυβέρνηση ότι έχουμε πληθωρισμό 3,5% περίπου. Όσοι όμως πήγαν στις λαϊκές αγορές τους τρεις τελευταίους μήνες, διαπίστωσαν αυξήσεις των προϊόντων από 10-50%. Επιπλέον, για να αντιληφθείς τι γίνεται, ανάμεσα στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του πληθωρισμού βρίσκεται και μια μάρκα φωτιστικού πετρελαίου της οποίας η τιμή είναι σταθερή εδώ και χρόνια, γιατί δεν έχει ζήτηση το προϊόν. Ανάλογες αλχημείες, όπως ήδη ανέφερα, κάνει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τον υπολογισμό του ποσοστού των ανέργων (το έχω ακούσει σε συζήτηση στην τηλεόραση).
Επομένως, το ερώτημα που διατύπωσα πιο πάνω έχει βάση: Τι ποιότητα ασφάλισης μπορεί να διεκδικήσει κάποιος που εργάζεται -αν όχι μία- ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, αφού δε θα μπορεί να πληρώσει υψηλά ασφάλιστρα, για να έχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη;
Αν θέλεις να μιλήσουμε για στατιστικές, πρέπει να σε ενημερώσω ότι και στις ΗΠΑ υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που ζει στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας (δε θυμάμαι το ακριβές νούμερο, αλλά ήταν μεταξύ 10% και 15%). Και μη μου πεις ότι δε ζω στις ΗΠΑ, για να το ξέρω! Τα νούμερα μαθαίνονται εύκολα. Αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται υγειονομικής περίθαλψης και αν ναι τι ποιότητας είναι αυτή;
Προσωπικά δε με αφορά το επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης ούτε των πολλών ούτε του μέσου όρου. Με ενδιαφέρει αν το κράτος μεριμνά γι' αυτούς που έχουν ανάγκη. Στις ΗΠΑ η υποδομή και οργάνωση των νοσοκομείων είναι πολύ καλή, η ιατρική έρευνα είναι έτη φωτός μπροστά, αλλά ο φτωχός άνθρωπος έχει καλύτερη αντιμετώπιση από το σύστημα υγείας της Ελλάδας παρά των ΗΠΑ.
-
Οπως εγραψα. Το ξερω οτι ειναι αποδεκτο στην Ελλαδα να λες 'η Φερραρι'. Ειναι σωστο ομως? Καποτε ηταν εντελως φυσιολογικο να μην ψιφιζουν οι γυναικες. Ηταν σωστο ομως?
Γιατί να μην είναι σωστό;
Πολλά πράγματα είναι σε ένα γένος και ένα ίδιας φύσης πράγμα σε άλλο γένος στα ελληνικά. Μόνο στα Αγγλικά είναι όλα τα αντικείμενα the.
Λέμε το σινεμά, ή ο κινηματογράφος. Και τα δύο είναι η έβδομη τέχνη, αλλά κανένα δεν έχει γένος θηλυκό. Είναι λάθος αυτό;
Να συμπληρώσω στο θέμα της γυναικείας ψήφου ήταν λάθος που δεν ψήφιζαν, όπως λάθος είναι που στην Κένυα θέλουν να θανατώσουν δια λιθοβολισμού μια γυναίκα που έμεινε έγκυος χωρίς να παντρευτεί, και δεν θανατώνουν δια λιθοβολισμού ΚΑΙ τον άνδρα που την κατέστησε έγκυο (χωρίς να την παντρευτεί και εκείνος με την σειρά του). Διαφωνώ γενικώς με αυτήν την θανατική ποινή, αλλά αν το κάνεις πρέπει να το κάνεις και στους 2...
Όμως αυτό το παράδειγμα που έφερες είναι άσχετο με το θέμα που συζητούσαμε, αφού η γυναίκα εκείνα τα χρόνια, ΠΑΛΙ ΔΕΝ θα ψήφιζε, ακόμα και αν λεγόταν Ο γυναίκας...
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Ελα ρε gavriil τώρα το ξεφτίλισες το θέμα! Πρώτον ο τρόπος που χειρίζεσαι την ελληνική γλώσσα (συμπεριλαμβανόμενης και της ορθογραφίας) ίσως δε σε κάνει τον πιο κατάλληλο στο να σχολιάζεις επί γλωσσικών θεμάτων (no offence).
Δηλαδι πρεπει να ειμαστε γλωσσολογοι να κρινουμε την ελληνικη γλωσσα; Δεν ειναι σωστη λογικη αυτο.
Δεύτερο, στη γλώσσα δεν υπάρχει 'σωστό' ή 'λάθος', σωστό είναι αυτό που μιλιέται από τον πολύ κόσμο (εδώ υπάρχουν άπειρα παραδείγματα).
Συμφωνο απολυτως. Αλλα στην καθομιλουμενη οχι στην γραπτη γλωσσα. Δηλαδη οι Κυπροι πως γραφουν τα Ελληνικα; Απο οτι θυμαμαι οταν πηγα εκει δεν φαινοντουσαν διαφορετικα απο αυτα που μας διδασκουν στο γυμνασιο. Τα μιλανε βεβαια πολυ διαφορετικα.
Οποτε η υποθεση του Γαβριηλ οτι οταν μιλαμε μπορει να λεμε η Σιτροεν και η Μερσεντες αλλα δεν ειναι ζωντανα ποτε δεν υπαρχει θηλυκο και αρσενικο. Οποτε στο γραπτο λογο (και κυριως σε ενα περιοδικο)περιμενουμε οτι θα χρησιμοποιουμε την γλωσσα σωστα. Οπως θα μας λεγανε και εδω αν εγραφα:
'I got nothing'
τα proper written english:
'I do not have anything'
Τωρα αμα παμε σε φορουμ και σε chat boards υπαρχουν πολλοι που αποκαλουν τα αυτοκινητα τους με θηλυκα ονοματα και αναφερονται σε αυτα σαν γενους θηλυκου. Και καταλαβαινω το λογο γιατι εχουν συναισθηματικη αξια για αυτους.
Και τρίτο, γιατί όπως πολύ σωστά γράφτηκε, τα utility vehicles έχουν συνήθως ουδέτερο άρθρο, που βγαίνει από τη λέξη 'το αυτοκίνητο', ενώ τα γρήγορα, σπορ, πολυτελή κλπ έχουν θηλυκό, που βγαίνει από τη λέξη 'η κούρσα', που πλέον δε χρησιμοποιείται, αλλά παλιότερα χρησιμοποιούταν ευρύτατα. Αντίστοιχα στα γερμανικά το αρσενικό άρθρο προέρχεται από το 'der Wagen' (το όχημα), στα γαλλικά το θηλυκό από το 'la voiture', στα ιταλικά το θηλυκό από το 'la macchina', και στα αγγλικά δεν υπάρχει επιλογή. Δεν είναι θέμα sexist language, εκτός κι αν ψάχνεις αφορμές να γκρινιάξεις, οπότε άλλο θέμα.
Συμφωνω οτι η ελληνικη γλωσσα ειναι πολυ πιο πλουσια σε πολλα θεματα και σε αυτη την περιπτωση ειναι σωστο.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δηλαδι πρεπει να ειμαστε γλωσσολογοι να κρινουμε την ελληνικη γλωσσα; Δεν ειναι σωστη λογικη αυτο.
Αν λέμε πως ΟΛΗ η γλώσσα είναι λάθος, τότε είμαστε εμείς λάθος, ασχέτως αν είμαστε αγράμματοι ή γλωσσολόγοι με 4 διδακτορικά στην γλώσσολογία. Και στο συγκεκριμένο παράδειγμα ΟΛΗ η γλώσσα (ναι, ΚΑΙ η γραπτή) θεωρεί όλα τα μοντέλα της Φεράρι γένους θυληκού...
Οποτε η υποθεση του Γαβριηλ οτι οταν μιλαμε μπορει να λεμε η Σιτροεν και η Μερσεντες αλλα δεν ειναι ζωντανα ποτε δεν υπαρχει θηλυκο και αρσενικο. Οποτε στο γραπτο λογο (και κυριως σε ενα περιοδικο)περιμενουμε οτι θα χρησιμοποιουμε την γλωσσα σωστα.
Πες μου ποιά από τα παρακάτω ΑΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ είναι λάθος στην ελληνική:
Η Σφαίρα
Ο Άξων (ο άξονας)
Η Τάξις (η τάξη)
Η Οθόνη
Ο Πίναξ (ο πίνακας)
Ο Δρόμος
Η Οδός
Ο Στύλος
Η Κολώνα
Η Ταράτσα, Η ΟροφήΝα πάω σε Γερμανικά άψυχα αντικέιμενα;
Der Schrank (Το ντουλάπι, ή Η ντουλάπα)
Der Stuhl (η καρέκλα)
Die Spitze (η κορυφή)
Der Bildschirm (Η οθόνη ΤΟΥ υπολογιστή)Σημειώνω πως το ουδέτερο στα γερμανικά είναι το άρθρο DAS.
Αναφέρω πως στα Γαλλικά, αλλά και τα Ιταλικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΝ!!!
Οπότε μην μπλεκόσαστε με τα Αγγλικά που δεν έχουν περισσότερα του ενός άρθρα, οπότε δεν υφίσταται τέτοιο θέμα...
-
Ο χρήστης Megane έγραψε:
Ελειψα εκτός χώρας σε δουλειά! Από που και από τι να ξεγλυστρίσω ρε γαμώτο; Σχολείο πάμε; γράφτηκε πως άφησα άλλους να απαντούν... Κρίμα!
Απλά δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω...Στρατη σορρυ αλλα προσπαθοντας να δικαιλογοηθης λογο του οτι εισαι busy με προσβαλει προσωπικα. Και προσβαλει ολους μας προσωπικα.
Εγω τις τελευταιες 2 εβδομαδες ειμουν 95% on the road που λενε εδω. 3 μερες Las Vegas, 2 San Fransisco, πισω στο Σικαγο για το Σαββατο μονο, πεταω την προηγουμενη Κυριακη για Dallas και ειρθα χτες το βραδυ. Επισης ειμαι σιγουρος οτι η δικη μου δουλεια ειναι τουλαχιστον οσον υπευθηνη οσο η δικη σου (για να μην πω τιποτε αλλο και προσβληθεις προσωπικα παλι). Ω! Ναι! Να μην ξεχναμε οτι ΕΣΥ εισαι αυτος που η δουλεια σου ειναι το 4 Τροχοι και εμενα ειναι 100% ενα απο τα Χομπυ μου. Και παντοτε ηταν ετσι.
Στρατη, σορρυ αλλα, εσυ φιλε μας εισαι 'υπωχρεωμενος' να απαντησεις.
Στρατη να σου δωσω μια φιλικη συμβουλη που εχει να κανει με Δοιηκηση Επειχηρησεων αν μου επιτρεπεις: Το πραγματικο αφεντικο σου ειμαστε εμεις. Ολων σας στους τροχους. Δεν ειναι ο Καββαθας ή ο οποιοσδηποτε αλλος που του ανηκει το 4 Τροχοι νομικα. Σκεψου το.
Αρα, απο ολες τις πλευρες, το παραπνανω που εγραψες ειναι ατοπη δικαιολογια και μαλιστα ουτε καν ποιοτικη ατοπη δικαιολογια. Σορρυ αλλα ειναι η πρωτη φορα που θυμωσα μαζι σου ειλικρινα.
Οχι εισαι busy εσυ και δεν ειμαιαστε εμεις. Και γιαυτο δεν γραφεις. Και εμεις ολοι δινουμε τα λεφτα μας να αγορασουμε το περιοδικο, αλλα ΚΑΙ δινουμε τον χρονο μας να το διαβασουμε, και ερχομαστε εδω να σου πουμε τι νομιζουμε για αυτα που γραφετε, παλι δινοντας χρονο, και για εμας δεν υπαρχει δικαιολογια, αλλα για σενα που βγαζεις το ψωμι σου απο το περιοδικο, υπαρχει δικαιολογια. Σε παρακαλω δηλαδη. Σκεφτεσε τι γραφεις? Ας ξανασκεφτουμε ποιος ειναι ποιος εδω και τι ρολο παιζει ο καθενας μας.
Λυπαμαι. Καθε φορα που γραφεις σε αυτο το θρεντ που ανοιξα, με απογοητευεις.
Αντί να κάνουμε κουβέντα στην ουσία σε σχέση με ΤΗΝ Εντσο, χαθήκαμε. Παίρνουμε ένα άρθρο-τοποθέτηση, το κόβουμε, το κάνουμε προτάσεις και αρχίζουμε...
Στρατη το οτι τα κοβω σε κομματια αυτα που γραφεις ετσι ωστε να αναλυσω τα σχολια μου καθαρα και οργανωμενα ετσι ωστε να καταλαβουν ολοι τι γραφω, δεν ειναι καθολου λαθος κατι τετοιο. Ξερω πως σκεφτεσε για αυτο. Σκεφτεσε 'μα εγω θελω να περασει το γενικο νοημα για το τι νομιζω για ΤΗΝ Εντσο'. Και δεν εχω κανενα προβλημα με κατι τετοιο, αλλα οπως εγραψα στο πρωτο μυνημα αυτου του θρεντ, μαζι με τους θετικους συναισθηματισμους γραφεις και μερικους αρνητικους. Γιατι δεν κανεις σχολια για αυτους? Γιατι δεν κανεις σχολια για αυτα που εθιξα? Γιατι δεν τα τεμαχοποιεις και εσυ? Σε εμας, κατι τετοιο, φενετε ως οτι θελεις να αποφυγεις τον διαλογο. Σορρυ, αλλα ειναι 100% λογικο. Ατομα που δεν εχω εγω συμφωνησει ΜΙΑ φορα εδω στο φορουμ, παιρνουν το μερος μου διοτι τους δινεις το δικαιωμα. Γραψε επι του θεματος φιλε μας.
Αντί να κουβεντιάσουμε με ερωτήσεις που αφορούν την τεχνολογία, το κόστος, τη σχεδίαση αν θέλετε, ακόμα και το κομμάτι που έχει να κάνει με το τι σημαίνει σήμερα μία τέτοια πρόταση-κατασκευή, πήρατε φόρα και αν ξαναδιαβάσετε τι γράφετε στοιχηματίζω πως θα αισθανθείτε άβολα...
Οριστε! Βλεπεις τι εννοω? Εφμανεστατα προσπαθεις να οδηγησεις το θεμα καπου αλλου. Που και παλι ειναι προσβολη κατι τετοιο. Τι ειμαστε, μωρα? Δεν ξερουμε τι θελουμε απο ενα θεμα? Μας θεωρεις ανικανους να εξετασουμε ενα θεμα απο την γωνια που πρεπει? ΄Η απλα, απο την γωνια που θελουμε. Εαν θες, ανοιξε θρεντ δικο σου και μιλα για την τεχνολογια του Ενζο εκει. Εδω αλλο ειναι το θεμα και ολοι ζητουν την απαντηση σου για αυτο. Και δεν υπαρχει τιποτε το ασχημο ή λαθος με κατι τετοιο.
Διάβασα πως είμαι σνομπ... Πότε γνωριστήκαμε;
Δεν νομιζω να εγραψα εγω κατι τετοιο, αλλα το σχολιο μου για το 'ποτε γνωριστηκαμε' ειναι επισης λαθος κατα την γνωμη μου. Ολοι μας γνωριζομαστε το ιδιο καλα (οσο κι αν ειναι αυτο) μεσο του φορουμ. Και εσυ το ιδιο. Ολοι ειμαστε ισα μελη. Μαζι και με σενα.
Οπως εγραψα πιο πανω, το οτι αποφευγεις να απαντησεις για το ΘΕΜΑ/ΘΕΜΑΤΑ του θρεντ, τοτε πολυ λογικο τα μελη θεωρουν οτι σνομπαρεις το θεμα που ανοιξα. Και σχεδον το δηλωσες κατι τετοιο. Αντι να μιλαμε για αυτο και το αλλα, ειπες. Επισης, δεν θα βγει πουθενα η συζητηση, ειπες. Τι σημενει αυτο? Εσυ πες μας.
Σε ποιόν δεν απάντησα σε ένα ιμέιλ, σε ένα τηλέφωνο, στο δρόμο, στους αγώνες, που;
Αυτο πως ειναι δικαιολογια για το να μην απαντησεις στο φορουμ, μονο εσυ καταλαβενεις και ξερεις. Σε ξαναρωτησα σε αλλο μυνημα εδω. Και το εχεις κανει πανω απο μια φορα. Σου εγραψα οτι γραφεις ενα μυνημα, το απαντω εγω και αλλοι και σε ρωταω με διευκρινισεις τι εννοεις, κτλ, και εξαφανιζεσε. Με μενα εγινε 3 ισως 4 φορες. Θες λινκς?
Οριστε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=120
Διάβασα ότι είμαι άσχετος και πως τολμώ να σχολιάζω το μάρκετιγκ.
Μην βαζεις λεξεις στο στομα μας. Δεν ειδα κανεις να εγραψε την λεξη 'ασχετος'.
Με την ευκαιρία το σέβομαι, αλλά θεωρώ πολύ φλού το ρόλο του. Πιστεύω πως σκοτώνει το ταλέντο και την τρέλλα, ενώ δεν μπορείς να κρίνεις άμεσα τα αποτελέσματα της όποιας επιλογής-στρατηγικής. πρόκειται για χώρο που ευνοεί τις φούσκες και συχνά άνθρωποι-στελέχη υπερεκτιμούνται.
ΟΚ. Οριστε. Κατι τετοιο (αν και γενικοποιημενο και κοντο), δεν μπορουσες να γραψεις στην αρχη αυτου του θρεντ. Τουλαχιστον δινεις ΜΙΑ απαντηση ΣΤΟ ΘΕΜΑ. Τοσο δυσκολο ειναι?
Διάβασα με την ευκαιρία περίεργων σχολίων σε σχέση με το προσωπικό μου αυτοκίνητο (μπορεί να είναι μοτό, βάρκα, ελικόπτερο, οτιδήποτε...)
Περιεργων σοχολιων. ΑΥτο τι σημενει? Με κατηγορεις οτι τεμαχοποιω πριν απαντησω (αν και στο ΥΓ σου γραφεις οτι 'κοβω-ραβω' το οποιο ειναι επισης προσβλητικο), αλλα εσυ μιλας με υπννοουμενα.
Η απαντηση μου σε αυτο (με κανενα υποννοουμενο) ειναι: Ο περιεργος εισαι εσυ που μιλας με υπονοουμενα και nicknames για το οχημα σου. Και εμεις εχουμε χομπυ την αυτοκινηση, αλλα ειμαστε αρκετα ρεαλιστες να μην εχουμε κανενα προβλημα να (τουλαχιστον) δημοσια να δηλωσουμε τι αυτοκινητο οδηγουμε. Ποιος ειναι πιο 'περιεργος' απο ποιον?
πως οι συνάκτες είμαστε πεινασμένοι και μπατήρηδες ενώ ο φίλος στην αμερική (όχι ο γαβρηλ) κράτος.
Στρατη το να διαστερυλωνεις τον διαλογο μεταξυ των μελων του φορουμ για αυτο το θεμα ειναι 'φτηνη επιθεση'. Cheap Shot που λεμε εδω. Κανεις δεν χρισημοποιησε τον ορο 'μπατηρης' ουτε τον ορο 'κρατος', ουτε ΚΑΝ κανεις δεν υπονοησε αυτο που γραφεις εδω. Καποιος (νομιζω ο Νικος) μιλησε για την 'δουλεια ονειρο' και εγω προσπαθησα να πρωσγειωσω την δηλωση (ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα που προσπαθω να θιξω για το αρθρο σου για το Ενζο). Αυτο ειναι ολο.
Ακομη και εαν νομισες οτι αυτο γραψαμε, το να ερθεις και να το γραψεις με τετοιο τροπο οπως πιο πανω ειναι τουλαχιστον λυπηρο. Τι να πω. Μακαρι να ειμαι λαθος.
Δέχτηκα υποδείξεις και απειλές πως αν συνεχίσουμε έτσι θα κλείσουν οι Τροχοί και θα μείνουμε στο δρόμο. Ετσι απλά.
Διαβασε το παραπανω που εγραψα για το ποιος ειναι το πραγματικο αφεντικο σου (γνωμη μου μεν, ολες οι πετυχημενες εταριες ανα τον δυτικο κοσμο στιριζοντε πανω σε αυτη την αρχη δε). Αυτο εννοουσε αυτος που εγραψε για το 'θα βρεθητε στον δρομο'. Ο τροπος μπορει να μην ηταν σωστος, αλλα δεν σε βλεπω να κρινεις τον τροπο/τονο, αλλα το νοημα.
Γνώμη μου πως όσοι ήρθαν προσφέρουν τα μέγιστα και σήμερα γίνεται εξαιρετική δουλειά.
Και γιαυτο αγοραζω και διαβαζω 4 Τροχοι ακομη και σημερα, με τον περιορισμενο χρονο που εχω. Προσωπικα.
Διάβασα πως το ντράιβ σκίζει ενώ εμείς γίναμε άρλεκιν.
Οσον αφορα το αρλεκιν σχολιο, οπως εγραψα, το δικο σου αρθρο για το Ενζο ηταν 15% Αρλεκιν. Και αυτο ειναι ΕΝΑ απο τα θεματα που ανοιξα στο θρεντ αυτο.
Διάβασα, διάβασα προσβολές, υπονούμενα, ειρωνείες... Για κείμενα, φωτογραφίες κ.λπ... Ακόμα και ότι πρέπει να ενημερωθεί ο ΚΚ ώστε να με επαναφέρει στην τάξη. Σήμερα στα 47 μου και μετά από 23 χρόνια στους 4Τ...
Στρατη, γιατι καλυτερα δεν μας λες τι εχεις να πεις για αυτα που διαβασες αντι να ξαναλες αυτα που ειπωθηκαν και μαλιστα να τα διαστρευλωνεις και να υπερβαλεις προς το μερος σου? Ξερουμε τι γρραψαμε.
Κάλεσα τον Γαβριηλ όταν έρθει στην Ελλάδα να τα πούμε και κατέθεσε εξάψαλμο σε σχέση με την αντίστοιχη πρόσκλιση του ΝΤ. Τι να πω;
Οριστε. Μολοντας για υπερβολες. Εξαψαλμο λεει. ΑΥτο που εγραψα ειναι 100% αληθεια. Αυτο εγινε με τον ΝΤ και αυτο που εγραψα ειναι ευχομαι να μην ξαναγινει με σενα. Αυτο ειναι εξαψαλμος? Εγω τι να πω.
Ολα αυτά, γιατί έτσι! Χωρίς λόγο! Γιατί γράφοντας πλέον αραιά και που κατέθεσα την ψυχή μου σε ένα άρθρο με έντονα τα προσωπικά χαρακτηριστικά για κάτι που μου κούνησε το μυαλό.
Μολις πριν μιλουσαμε για Αρλεκιν. Καταφωνει.
Μην ξεχνας για την ψυχη που κατεθεσες για τους ξενερωτους Αγγλους και το κακο μαρκετινγκ. Παλι συναισθηματικα διαβαζεις και δεν σε σωζει απο αυτα που περιεχει το αρθρο σου στο περιοδικο και απο το θεμα εδω. Για αυτα, δηλαδη το θεμα μας, εχεις τιποτε να πεις?
Για κάτι πραγματικό που δεν έμεινε στα χαρτιά όπως συμβαίνει με τα σπορ αυτοκίνητα που ΘΑ φτιάξουν οι Γερμανοί, για κάτι που σε αναγκάζει να συναναστρέφεσαι μαζί του συνέχεια ερεθισμένος, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει οδηγώντας μία παρολίγο Τζαγκ η μία σχεδόν Αστον...
ΤΕΛΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΑΓΜΑ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι γραφεις και το αρθρο για το Ενζο. ΣΤΟΠ!!!!
Μην απαντας σε κανενα απο τα παραπανω που εγραψα εκτος απο αυτο:
Τι εννοεις με το παραπανω? Τι εννοεις παρολιγο Τζαγκ και σχεδον Αστον? Θες να ανοιξω κανουργιο θρεντ να μας εξηγησεις εκει? Σοβαρα.
Αυτα ειναι αυτα που θελω εγω και σιγουρα και αλλοι να μας εξηγησεις οταν τα γραφεις. Για το τι νομιζεις για την θεωρια της αυτοκινησης. Τα τεχνικα του Ενζο και καθε Ενζο τα βρισκουμε αλλου και ολοι τα ξερουν.
Κάποιοι από εμας μεγάλωσαν ταξιδεύοντας με τη Μιούρα και το Ντίνο που οδήγησε ο ΚΚ στα πρώτα τεύχη και μετά με δεκάδες αντίστοιχα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε όλοι μας. Επιστολές, αντιδράσεις, η κυκλοφορία του περιοδικού κ.λπ, κ.λπ, με κάνουν να πιστεύω πως αρκετοί ταξιδεύουν ευτυχισμένοι μαζί μας όταν οδηγούμε από την F40 στην ΕΝΤΣΟ μέσω της F1... Κάποιοι έχετε ένσταση. Δικαιωμά σας. Μέχρι που όμως...; Εσείς άλλωστε έχετε το ατού να γυρίσετε σελίδα, ή να εγκαταλείψετε το περιοδικό. Πονάει, αλλά δεν φτάνει; Γιατί τέτοιου επιπέδου τοποθέτηση για κάτι όμορφο και διαφορετικό όπως η ΕΝΤΣΟ...
Γιατι το Θεοπειησες χωρις να το δικαιολογησεις. Τι λες για αυτο?
Και ποσες φορες θα σου ξαναθημυσω? Και ποσες φορες θα αποφυγεις να απαντησεις γραφοντας συναισθηματισμους? Γιατι το μαρκετινγκ ειναι κακο? Ειπες κατι αλλα δεν καναμε συζητηση ακομη, και γιατι οι Αγγλοι ειναι ξενερωτοι και οι Γερμανοι ειναι σκληροι? Και τα αλλα που ειναι στο πρωτο μυνημα μου. Τα κλαμματα δεν θα βαλουμε για ΕΝΑ αυτοκινητο. ΤΟ ΕΝΖΟ!
ΤΟ οτι ειναι ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ αυτοκινητο φιλε Στρατη μην το παιρνεις απο εμενα. Η ιδια η ΦΕΡΡΑΡΙ στο απεδηξε. Πως? Με το που εβαλε τιμη πανω του. Για οτιδηποτε εχει τιμη, δεν χωρανε συναισθηματισμοι. Ακομη ενα μαθημα απο τον χωρο του finnance/marketing προς εσε. Οταν στην Φερραρι ο Larry Ellison γραψει το τσεκ των $750,000 για ενα Ενζο, ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ θα πει με το μυαλο του, 'I love Ferrari but God Bless America'. Γιαυτο δεν χρειαζοντε συναισθηματισμοι στο οριο της Θεοπειησεις για κανενα αυτοκινητο. Αυτο δεν σημενει οτι εσυ δεν μπορεις να νιωθεις οπως νιωθεις οταν την οδηγεις, ουτε να την θαυμαζεις. Μην ξεχνας ομως ποιο εινια οι οροι 'του παιχνιδιου' και τι ρολο παιζουν τα μελη αυτου. Ο Γεροντας ζει αλλα αλλοι βασιλευουν. Διοτι οπως και με τους Τροχους, ετσι και του Γεροντα το αφεντικο ειναι ο καθε Larry Ellison. Για αυτους φτιαχτηκε το Ενζο αντι αντιτιμου. Ξεκαθαρα.
Για μένα, κανένα πρόβλημα. Οταν προσπαθούσες για 25 χρόνια σε κάθε τύπου ειδική διαδρομή τα έχεις δει και τα έχεις κάνει όλα....
Χμμμ... Ουδεν σχολιο.
Πάντως αν η κριτική ήταν καλόπιστη (υποκριτικά τα περί συμπάθειας κ.λπ, χοντρή κουβέντα επί της ουσίας έγινε΄... Οποιον συμπαθής του προσφέρεις μία πάστα... Κριτική εκ του ασφαλούς στη δουλειά μας κάνατε ευκαιρίας δοθείσης...), θα μπορούσαν να βγουν συμπεράσματα (ποιός δεν θέλει τις χαμένες ψήφους..., ακόμα και αν κάθε στιγμή προκύπτουν νέοι πιστοί) και βέβαια ο καθένας να πάρει τις ευθύνες που του αναλογούν...
Ετσι όμως; Πυροβολάτε μία ολόκληρη ομάδα μέσω κάποιου που όντας οικοδεσπότης δεν μπορεί να σας μιλήσει όπως νοιώθει... Οπως του βγαίνει. Αν γνωριζόμασταν θα ήταν αλλοιώς... Δεν λέω και για σας το ίδιο ισχύει... Μας τα έπρηξες βρε Στράτη όλο τα ίδια και τα ίδια... Το θεωρώ τίμιο και ανθρώπινο. Αλλά αυτά τα ναι μεν αλλά, έτσι όπως τοποθετούνται και σε εσας αντίστοιχα περίεργο συναίσθημα θα έβγαζαν. Σωστά;
Παλι στο μελο. Στρατη επηδει δεν το βλεπουμε οσο συναισθηματικα το θεμα οσο εσυ, δεν σημεινει οτι δεν εχουμε αισθηματα και δεν μπορουμε να εκφρασουμε συναισθηματα. Σωστα? Στο ξαναλεω επηδει δουλυου με ανθρωπους σαν τον Γεροντα και πολυ καλυτερους καθε μερα. Αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι αυτοι που εβαλαν την 'ψυχη τους' στο Ενζο. Αυτοι βλεπουν νουμερα μονο. Καταλαβαινουν μαρκετινγ μονο (by the way, εαν νομιζεις οτι η Φερραρι δεν ασκει υψηλοτατης ποιοτητας στρατηγικες μαρκετινγκ σημερα περισσοτερο απο ποτε, εισαι τουλαχιστον 100% λαθος). Καταλαβαινουν με αλλα λογια την γλωσσα του business/finance/marketing/operations/accountin, κτλ. Γραφεις εσυ για το Ενζο οπως γραφεις ενω δεν λες τιποτε (π.χ.) για το οτι η Ferrari ειναι μετοχικη εταιρια εδω και 6 μηνες περιπου. Αυτο εχει πολυ περισσοτερο ζουμι απο μονο του για το τι πραγματικα σημενει Ενζο, 550, 360, 456 και αυτα που θα ερθουν αυριο απο την εταιρια. Η Φερραρι φιλε Στρατη εχει ακριβως τους ιδιους στοχους με την Χιουνται, την Χοντα, την Τογιοτα. Να κανει οσο γινετε 'πλουσιους' του μετοχους της. Πρωσγειωθηκαμε λιγο? Που να ανοιξουμε και συζητηση για το ΖΟΥΜΙ του θεματος. Μετα ελα εσυ να μου πεις για 'χυμους και Γεροντες'.
Ξερεις ποτε οι δικοι μου χυμοι τρεχουν Στρατη? Οταν βλεπω την Νισσαν να βγενει με το καινουργιο 350Ζ, που ειναι αυτο που ειναι, και να το τιμολογει στα $30Κ (αρχιζει απο τα $26.7Κ). Οταν βλεπω την VAG να βγενει με ενα κινητηρα μολις 1.8 λιτρων και να βγαζει 225 ιππους και μαξιμουμ ροπη απο τις 1950 σαλ και να ειναι διαθεσιμος στην Ελλαδα, ετσι ωστε πολλοι που καποτε δεν μπορουσαν καν να ονειρευτουν 225 ιππους πριν απο 10 χρονια, εχουν μια μικρη πιθανοτητα να αγορασουν κατι τετοιο. Και αλλα τετοιου ειδους παραδειγματα. Βλεπεις, ο συναισθηματισμος δεν λειπει απο τα παραπανω. Αλλα δεν ειναι αρνητικος. Θεοπηει μονο εμας. Τους κοινους, θνητους καταναλωτες που περιμενουμε το καλυτερο στην ιδια τιμη.
Ο Γεροντας μπορει να λεει God Bless America οταν παιρνει το τσεκ, εγω λεω God Bless Progress.
Από εκεί και πέρα...
Ευτυχώς την πορεία και την πολιτική των 4Τροχών δεν την καθορίζει το μάρκετιγκ, γιατί τότε το περιοδικό θα ήταν ακόμα μία φυλάδα με μεταφράσεις προσπέκτους και στημένα τεστ.Μονο και μονο που γραφεις κατι τετοιο, αποδυκνυεις οτι δεν εχει την παραμικρη ιδεα για το τι πραγματικα ειναι μαρκετινγ. Μαλλον, νομιζεις οτι μαρκετινγ ειναι κατι αλλο. Εχεις ταυτισει την λεξη μαρκετινγ με την εννοια της πονυρης προωθησης ενος προιοντος ή κατι τετοιο. Της παγαπωντιας (εις λαικην και ανορθογραφα).
Το 4 Τροχοι φιλε Στρατη ΣΙΓΟΥΡΑ χρισημοποιει τακτικες μαρκετινγ. Το οτι νοιαζεστε για το τι θελει να διαβασει ο καταναλωτης στο περιδικο ειναι τακτικη μαρκετινγ. Σημειωσε οτι δεν υπαρχει τιποτε κακο με κατι τετοιο. Οπως σου ειπα, το μαρκετινγ εναι τομεας που προσφερει στον καπιταλισμο σημερα. Δεν ειναι ο Διαβολος που το παρουσιαζετε μεσα απο τον περιοδικο.
Μετράει ακόμα η ψυχή, η πείρα και το ένστικτο του ΚΚ και όσων έχουν την ευθύνη της έκδοσης. Από τη διεύθυνση του περιοδικού μέχρι τον τελευταίο συντάκτη. Το αν μας δικαιώνουν ή όχι τα αποτελέσματα με τη γλώσσα των αριθμών (σε αναγνωσιμότητα το περιοδικό έχει αυξήσει τα νούμερά του και βέβαια παραμένει στην κορυφή όλων των περιοδικών της χώρας) μικρή σημασία έχει, αφού λένε τη μισή αλήθεια. Είμαστε στην μπρίζα, θέλουμε το διάλογο, μας απασχολεί το πως θα πρέπει να είναι το περιοδικό ώστε να είναι σύγχρονο χωρίς όμως να υποκύψει σε τίποτα και σε κανέναν, αλλά με ευγένεια και ουσία...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΣΧΕαν θελετε τον διαλογο, τοτε γιατι δεν απαντας σε αυτα που μας απασχολουν για το περιοδικο?
Υ.Γ. Γαβριηλ, κόβε-ράβε και σχολίαζε... Εχεις υλικό!
[/quote]
Τι να σου πω. Θα το παρω ως οτι εκανες αστειο. Κανεις πλακα δηλαδη.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν λέμε πως ΟΛΗ η γλώσσα είναι λάθος, τότε είμαστε εμείς λάθος, ασχέτως αν είμαστε αγράμματοι ή γλωσσολόγοι με 4 διδακτορικά στην γλώσσολογία. Και στο συγκεκριμένο παράδειγμα ΟΛΗ η γλώσσα (ναι, ΚΑΙ η γραπτή) θεωρεί όλα τα μοντέλα της Φεράρι γένους θυληκού...
Δεν συμφωνω εδω. Το (η Η) Ferrari ειναι γενους θηλυκου στα Ιταλικα. Σε αυτο δεν εχω κανενα προβλημα. Αν κανουμε αντιγραφη απο τα Ιταλικα (η οποιαδηποτε αλλη γλωσσα) σε κατι που δεν ειναι ελληνικο τοτε αλλαζει τ θεμα. Στο ιδιο στυλ λεμε η συσπανσιον (απο τα γαλλικα) η οπως λεμε στα αγγλικα το suspension. Tα ελληνικα ειναι φυσικα η αναρτηση. Αυτο δεν σημαινει οτι γλωσσολογικα ειναι σωστα. Απλως ειναι μια μεταφραση/αντιγραφη.
Πες μου ποιά από τα παρακάτω ΑΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ είναι λάθος στην ελληνική:
Η Σφαίρα
Ο Άξων (ο άξονας)
Η Τάξις (η τάξη)
Η Οθόνη
Ο Πίναξ (ο πίνακας)
Ο Δρόμος
Η Οδός
Ο Στύλος
Η Κολώνα
Η Ταράτσα, Η ΟροφήΦυσικα και κανενα δεν ειναι λαθος. Αυτα ειναι Ελληνικες λεξεις.
Να πάω σε Γερμανικά άψυχα αντικέιμενα;
Der Schrank (Το ντουλάπι, ή Η ντουλάπα)
Der Stuhl (η καρέκλα)
Die Spitze (η κορυφή)
Der Bildschirm (Η οθόνη ΤΟΥ υπολογιστή)Σημειώνω πως το ουδέτερο στα γερμανικά είναι το άρθρο DAS.
Αναφέρω πως στα Γαλλικά, αλλά και τα Ιταλικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΝ!!!
Ιδεα δεν εχω. Οτι πεις μια και ξερεις καλυτερα.
Οπότε μην μπλεκόσαστε με τα Αγγλικά που δεν έχουν περισσότερα του ενός άρθρα, οπότε δεν υφίσταται τέτοιο θέμα...
Εδω δεν ειναι σωστο. Επειδη δεν εχουν αρθρα δεν σημαινει οτι ειμαι υποχρεωτικο να ειναι ουδετερα. Τις ποιο πολλες φορες δεν χρησιμοποιουνται καθολου (σε αντιπαραθεση με τα ελληνικα). Και μερικες φορες το χρησιμοποιουμε.
Παραδειγμα:
I am from Greece
και
I am from the United States of Amerika.Το ιδιο με τα αυτοκινητα. Τoyota Supra is a car. She is my car. Αυτο δεν ειναι αυτο που λεμε proper english. Eστω και αν στην Ιαπωνια μπορει να ειναι γενους θυληκου (δεν ξερω τι ειναι). Δεν μπορω να γραψω αρθρο σε εφημεριδα και να το αποκαλω 'she'. Ο συντακτης θα το διορθωσει. (και εγω θα παω ξανα σχολειο).
Νικος (που οδηγαει ενα αυτοκινητο το Subaru. Αλλα η εταιρια Subaru ακουγεται σαν γενος θηλυκο μια και η ελληνικη λεξη εταιρια ειναι φυσικα θηλυκο) .
-
Gavril δε φαίνεσαι και για πολυ Busy άνθρωπος.
Το κόψιμο και το ράψιμο πρέπει να σου τρώει πολύ χρόνο ε;ΣΧ σε παρακαλώ μην απαντήσεις... Στο κάτω-κάτω σε οποιον αρέσει. Θα απολογήσε για τα 25 χρόνια δουλειας σου;
Πες τους ένα ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ αλλά Enzo και χρησιμοποίησε το χρόνο σου και το πάθος σου σε κάτι άλλο...**Προς όλους: **Κύριοι και το Drive διαθέτει Forum. ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ κκους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ DRIVE ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ;
Νομίζω οτι η παρουσία του Στράτη στο Forum τα λέει όλα... -
Ελειψα εκτός χώρας σε δουλειά! Από που και από τι να ξεγλυστρίσω ρε γαμώτο; Σχολείο πάμε; γράφτηκε πως άφησα άλλους να απαντούν... Κρίμα!
Απλά δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω...Στρατη σορρυ αλλα προσπαθοντας να δικαιλογοηθης λογο του οτι εισαι busy με προσβαλει προσωπικα. Και προσβαλει ολους μας προσωπικα.
Εγω τις τελευταιες 2 εβδομαδες ειμουν 95% on the road που λενε εδω. 3 μερες Las Vegas, 2 San Fransisco, πισω στο Σικαγο για το Σαββατο μονο, πεταω την προηγουμενη Κυριακη για Dallas και ειρθα χτες το βραδυ. Επισης ειμαι σιγουρος οτι η δικη μου δουλεια ειναι τουλαχιστον οσον υπευθηνη οσο η δικη σου (για να μην πω τιποτε αλλο και προσβληθεις προσωπικα παλι). Ω! Ναι! Να μην ξεχναμε οτι ΕΣΥ εισαι αυτος που η δουλεια σου ειναι το 4 Τροχοι και εμενα ειναι 100% ενα απο τα Χομπυ μου. Και παντοτε ηταν ετσι.
Στρατη, σορρυ αλλα, εσυ φιλε μας εισαι 'υπωχρεωμενος' να απαντησεις.
Στρατη να σου δωσω μια φιλικη συμβουλη που εχει να κανει με Δοιηκηση Επειχηρησεων αν μου επιτρεπεις: Το πραγματικο αφεντικο σου ειμαστε εμεις. Ολων σας στους τροχους. Δεν ειναι ο Καββαθας ή ο οποιοσδηποτε αλλος που του ανηκει το 4 Τροχοι νομικα. Σκεψου το.
Αρα, απο ολες τις πλευρες, το παραπνανω που εγραψες ειναι ατοπη δικαιολογια και μαλιστα ουτε καν ποιοτικη ατοπη δικαιολογια. Σορρυ αλλα ειναι η πρωτη φορα που θυμωσα μαζι σου ειλικρινα.
Οχι εισαι busy εσυ και δεν ειμαιαστε εμεις. Και γιαυτο δεν γραφεις. Και εμεις ολοι δινουμε τα λεφτα μας να αγορασουμε το περιοδικο, αλλα ΚΑΙ δινουμε τον χρονο μας να το διαβασουμε, και ερχομαστε εδω να σου πουμε τι νομιζουμε για αυτα που γραφετε, παλι δινοντας χρονο, και για εμας δεν υπαρχει δικαιολογια, αλλα για σενα που βγαζεις το ψωμι σου απο το περιοδικο, υπαρχει δικαιολογια. Σε παρακαλω δηλαδη. Σκεφτεσε τι γραφεις? Ας ξανασκεφτουμε ποιος ειναι ποιος εδω και τι ρολο παιζει ο καθενας μας.
Λυπαμαι. Καθε φορα που γραφεις σε αυτο το θρεντ που ανοιξα, με απογοητευεις.
Αντί να κάνουμε κουβέντα στην ουσία σε σχέση με ΤΗΝ Εντσο, χαθήκαμε. Παίρνουμε ένα άρθρο-τοποθέτηση, το κόβουμε, το κάνουμε προτάσεις και αρχίζουμε...
Στρατη το οτι τα κοβω σε κομματια αυτα που γραφεις ετσι ωστε να αναλυσω τα σχολια μου καθαρα και οργανωμενα ετσι ωστε να καταλαβουν ολοι τι γραφω, δεν ειναι καθολου λαθος κατι τετοιο. Ξερω πως σκεφτεσε για αυτο. Σκεφτεσε 'μα εγω θελω να περασει το γενικο νοημα για το τι νομιζω για ΤΗΝ Εντσο'. Και δεν εχω κανενα προβλημα με κατι τετοιο, αλλα οπως εγραψα στο πρωτο μυνημα αυτου του θρεντ, μαζι με τους θετικους συναισθηματισμους γραφεις και μερικους αρνητικους. Γιατι δεν κανεις σχολια για αυτους? Γιατι δεν κανεις σχολια για αυτα που εθιξα? Γιατι δεν τα τεμαχοποιεις και εσυ? Σε εμας, κατι τετοιο, φενετε ως οτι θελεις να αποφυγεις τον διαλογο. Σορρυ, αλλα ειναι 100% λογικο. Ατομα που δεν εχω εγω συμφωνησει ΜΙΑ φορα εδω στο φορουμ, παιρνουν το μερος μου διοτι τους δινεις το δικαιωμα. Γραψε επι του θεματος φιλε μας.
Αντί να κουβεντιάσουμε με ερωτήσεις που αφορούν την τεχνολογία, το κόστος, τη σχεδίαση αν θέλετε, ακόμα και το κομμάτι που έχει να κάνει με το τι σημαίνει σήμερα μία τέτοια πρόταση-κατασκευή, πήρατε φόρα και αν ξαναδιαβάσετε τι γράφετε στοιχηματίζω πως θα αισθανθείτε άβολα...
Οριστε! Βλεπεις τι εννοω? Εφμανεστατα προσπαθεις να οδηγησεις το θεμα καπου αλλου. Που και παλι ειναι προσβολη κατι τετοιο. Τι ειμαστε, μωρα? Δεν ξερουμε τι θελουμε απο ενα θεμα? Μας θεωρεις ανικανους να εξετασουμε ενα θεμα απο την γωνια που πρεπει? ΄Η απλα, απο την γωνια που θελουμε. Εαν θες, ανοιξε θρεντ δικο σου και μιλα για την τεχνολογια του Ενζο εκει. Εδω αλλο ειναι το θεμα και ολοι ζητουν την απαντηση σου για αυτο. Και δεν υπαρχει τιποτε το ασχημο ή λαθος με κατι τετοιο.
Διάβασα πως είμαι σνομπ... Πότε γνωριστήκαμε;
Δεν νομιζω να εγραψα εγω κατι τετοιο, αλλα το σχολιο μου για το 'ποτε γνωριστηκαμε' ειναι επισης λαθος κατα την γνωμη μου. Ολοι μας γνωριζομαστε το ιδιο καλα (οσο κι αν ειναι αυτο) μεσο του φορουμ. Και εσυ το ιδιο. Ολοι ειμαστε ισα μελη. Μαζι και με σενα.
Οπως εγραψα πιο πανω, το οτι αποφευγεις να απαντησεις για το ΘΕΜΑ/ΘΕΜΑΤΑ του θρεντ, τοτε πολυ λογικο τα μελη θεωρουν οτι σνομπαρεις το θεμα που ανοιξα. Και σχεδον το δηλωσες κατι τετοιο. Αντι να μιλαμε για αυτο και το αλλα, ειπες. Επισης, δεν θα βγει πουθενα η συζητηση, ειπες. Τι σημενει αυτο? Εσυ πες μας.
Σε ποιόν δεν απάντησα σε ένα ιμέιλ, σε ένα τηλέφωνο, στο δρόμο, στους αγώνες, που;
Αυτο πως ειναι δικαιολογια για το να μην απαντησεις στο φορουμ, μονο εσυ καταλαβενεις και ξερεις. Σε ξαναρωτησα σε αλλο μυνημα εδω. Και το εχεις κανει πανω απο μια φορα. Σου εγραψα οτι γραφεις ενα μυνημα, το απαντω εγω και αλλοι και σε ρωταω με διευκρινισεις τι εννοεις, κτλ, και εξαφανιζεσε. Με μενα εγινε 3 ισως 4 φορες. Θες λινκς?
Οριστε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=120
Διάβασα ότι είμαι άσχετος και πως τολμώ να σχολιάζω το μάρκετιγκ.
Μην βαζεις λεξεις στο στομα μας. Δεν ειδα κανεις να εγραψε την λεξη 'ασχετος'.
Με την ευκαιρία το σέβομαι, αλλά θεωρώ πολύ φλού το ρόλο του. Πιστεύω πως σκοτώνει το ταλέντο και την τρέλλα, ενώ δεν μπορείς να κρίνεις άμεσα τα αποτελέσματα της όποιας επιλογής-στρατηγικής. πρόκειται για χώρο που ευνοεί τις φούσκες και συχνά άνθρωποι-στελέχη υπερεκτιμούνται.
ΟΚ. Οριστε. Κατι τετοιο (αν και γενικοποιημενο και κοντο), δεν μπορουσες να γραψεις στην αρχη αυτου του θρεντ. Τουλαχιστον δινεις ΜΙΑ απαντηση ΣΤΟ ΘΕΜΑ. Τοσο δυσκολο ειναι?
Διάβασα με την ευκαιρία περίεργων σχολίων σε σχέση με το προσωπικό μου αυτοκίνητο (μπορεί να είναι μοτό, βάρκα, ελικόπτερο, οτιδήποτε...)
Περιεργων σοχολιων. ΑΥτο τι σημενει? Με κατηγορεις οτι τεμαχοποιω πριν απαντησω (αν και στο ΥΓ σου γραφεις οτι 'κοβω-ραβω' το οποιο ειναι επισης προσβλητικο), αλλα εσυ μιλας με υπννοουμενα.
Η απαντηση μου σε αυτο (με κανενα υποννοουμενο) ειναι: Ο περιεργος εισαι εσυ που μιλας με υπονοουμενα και nicknames για το οχημα σου. Και εμεις εχουμε χομπυ την αυτοκινηση, αλλα ειμαστε αρκετα ρεαλιστες να μην εχουμε κανενα προβλημα να (τουλαχιστον) δημοσια να δηλωσουμε τι αυτοκινητο οδηγουμε. Ποιος ειναι πιο 'περιεργος' απο ποιον?
πως οι συνάκτες είμαστε πεινασμένοι και μπατήρηδες ενώ ο φίλος στην αμερική (όχι ο γαβρηλ) κράτος.
Στρατη το να διαστερυλωνεις τον διαλογο μεταξυ των μελων του φορουμ για αυτο το θεμα ειναι 'φτηνη επιθεση'. Cheap Shot που λεμε εδω. Κανεις δεν χρισημοποιησε τον ορο 'μπατηρης' ουτε τον ορο 'κρατος', ουτε ΚΑΝ κανεις δεν υπονοησε αυτο που γραφεις εδω. Καποιος (νομιζω ο Νικος) μιλησε για την 'δουλεια ονειρο' και εγω προσπαθησα να πρωσγειωσω την δηλωση (ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα που προσπαθω να θιξω για το αρθρο σου για το Ενζο). Αυτο ειναι ολο.
Ακομη και εαν νομισες οτι αυτο γραψαμε, το να ερθεις και να το γραψεις με τετοιο τροπο οπως πιο πανω ειναι τουλαχιστον λυπηρο. Τι να πω. Μακαρι να ειμαι λαθος.
Δέχτηκα υποδείξεις και απειλές πως αν συνεχίσουμε έτσι θα κλείσουν οι Τροχοί και θα μείνουμε στο δρόμο. Ετσι απλά.
Διαβασε το παραπανω που εγραψα για το ποιος ειναι το πραγματικο αφεντικο σου (γνωμη μου μεν, ολες οι πετυχημενες εταριες ανα τον δυτικο κοσμο στιριζοντε πανω σε αυτη την αρχη δε). Αυτο εννοουσε αυτος που εγραψε για το 'θα βρεθητε στον δρομο'. Ο τροπος μπορει να μην ηταν σωστος, αλλα δεν σε βλεπω να κρινεις τον τροπο/τονο, αλλα το νοημα.
Γνώμη μου πως όσοι ήρθαν προσφέρουν τα μέγιστα και σήμερα γίνεται εξαιρετική δουλειά.
Και γιαυτο αγοραζω και διαβαζω 4 Τροχοι ακομη και σημερα, με τον περιορισμενο χρονο που εχω. Προσωπικα.
Διάβασα πως το ντράιβ σκίζει ενώ εμείς γίναμε άρλεκιν.
Οσον αφορα το αρλεκιν σχολιο, οπως εγραψα, το δικο σου αρθρο για το Ενζο ηταν 15% Αρλεκιν. Και αυτο ειναι ΕΝΑ απο τα θεματα που ανοιξα στο θρεντ αυτο.
Διάβασα, διάβασα προσβολές, υπονούμενα, ειρωνείες... Για κείμενα, φωτογραφίες κ.λπ... Ακόμα και ότι πρέπει να ενημερωθεί ο ΚΚ ώστε να με επαναφέρει στην τάξη. Σήμερα στα 47 μου και μετά από 23 χρόνια στους 4Τ...
Στρατη, γιατι καλυτερα δεν μας λες τι εχεις να πεις για αυτα που διαβασες αντι να ξαναλες αυτα που ειπωθηκαν και μαλιστα να τα διαστρευλωνεις και να υπερβαλεις προς το μερος σου? Ξερουμε τι γρραψαμε.
Κάλεσα τον Γαβριηλ όταν έρθει στην Ελλάδα να τα πούμε και κατέθεσε εξάψαλμο σε σχέση με την αντίστοιχη πρόσκλιση του ΝΤ. Τι να πω;
Οριστε. Μολοντας για υπερβολες. Εξαψαλμο λεει. ΑΥτο που εγραψα ειναι 100% αληθεια. Αυτο εγινε με τον ΝΤ και αυτο που εγραψα ειναι ευχομαι να μην ξαναγινει με σενα. Αυτο ειναι εξαψαλμος? Εγω τι να πω.
Ολα αυτά, γιατί έτσι! Χωρίς λόγο! Γιατί γράφοντας πλέον αραιά και που κατέθεσα την ψυχή μου σε ένα άρθρο με έντονα τα προσωπικά χαρακτηριστικά για κάτι που μου κούνησε το μυαλό.
Μολις πριν μιλουσαμε για Αρλεκιν. Καταφωνει.
Μην ξεχνας για την ψυχη που κατεθεσες για τους ξενερωτους Αγγλους και το κακο μαρκετινγκ. Παλι συναισθηματικα διαβαζεις και δεν σε σωζει απο αυτα που περιεχει το αρθρο σου στο περιοδικο και απο το θεμα εδω. Για αυτα, δηλαδη το θεμα μας, εχεις τιποτε να πεις?
Για κάτι πραγματικό που δεν έμεινε στα χαρτιά όπως συμβαίνει με τα σπορ αυτοκίνητα που ΘΑ φτιάξουν οι Γερμανοί, για κάτι που σε αναγκάζει να συναναστρέφεσαι μαζί του συνέχεια ερεθισμένος, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει οδηγώντας μία παρολίγο Τζαγκ η μία σχεδόν Αστον...
ΤΕΛΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΑΓΜΑ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι γραφεις και το αρθρο για το Ενζο. ΣΤΟΠ!!!!
Μην απαντας σε κανενα απο τα παραπανω που εγραψα εκτος απο αυτο:
Τι εννοεις με το παραπανω? Τι εννοεις παρολιγο Τζαγκ και σχεδον Αστον? Θες να ανοιξω κανουργιο θρεντ να μας εξηγησεις εκει? Σοβαρα.
Αυτα ειναι αυτα που θελω εγω και σιγουρα και αλλοι να μας εξηγησεις οταν τα γραφεις. Για το τι νομιζεις για την θεωρια της αυτοκινησης. Τα τεχνικα του Ενζο και καθε Ενζο τα βρισκουμε αλλου και ολοι τα ξερουν.
Κάποιοι από εμας μεγάλωσαν ταξιδεύοντας με τη Μιούρα και το Ντίνο που οδήγησε ο ΚΚ στα πρώτα τεύχη και μετά με δεκάδες αντίστοιχα αυτοκίνητα που οδηγήσαμε όλοι μας. Επιστολές, αντιδράσεις, η κυκλοφορία του περιοδικού κ.λπ, κ.λπ, με κάνουν να πιστεύω πως αρκετοί ταξιδεύουν ευτυχισμένοι μαζί μας όταν οδηγούμε από την F40 στην ΕΝΤΣΟ μέσω της F1... Κάποιοι έχετε ένσταση. Δικαιωμά σας. Μέχρι που όμως...; Εσείς άλλωστε έχετε το ατού να γυρίσετε σελίδα, ή να εγκαταλείψετε το περιοδικό. Πονάει, αλλά δεν φτάνει; Γιατί τέτοιου επιπέδου τοποθέτηση για κάτι όμορφο και διαφορετικό όπως η ΕΝΤΣΟ...
Γιατι το Θεοπειησες χωρις να το δικαιολογησεις. Τι λες για αυτο?
Και ποσες φορες θα σου ξαναθημυσω? Και ποσες φορες θα αποφυγεις να απαντησεις γραφοντας συναισθηματισμους? Γιατι το μαρκετινγκ ειναι κακο? Ειπες κατι αλλα δεν καναμε συζητηση ακομη, και γιατι οι Αγγλοι ειναι ξενερωτοι και οι Γερμανοι ειναι σκληροι? Και τα αλλα που ειναι στο πρωτο μυνημα μου. Τα κλαμματα δεν θα βαλουμε για ΕΝΑ αυτοκινητο. ΤΟ ΕΝΖΟ!
ΤΟ οτι ειναι ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ αυτοκινητο φιλε Στρατη μην το παιρνεις απο εμενα. Η ιδια η ΦΕΡΡΑΡΙ στο απεδηξε. Πως? Με το που εβαλε τιμη πανω του. Για οτιδηποτε εχει τιμη, δεν χωρανε συναισθηματισμοι. Ακομη ενα μαθημα απο τον χωρο του finnance/marketing προς εσε. Οταν στην Φερραρι ο Larry Ellison γραψει το τσεκ των $750,000 για ενα Ενζο, ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ θα πει με το μυαλο του, 'I love Ferrari but God Bless America'. Γιαυτο δεν χρειαζοντε συναισθηματισμοι στο οριο της Θεοπειησεις για κανενα αυτοκινητο. Αυτο δεν σημενει οτι εσυ δεν μπορεις να νιωθεις οπως νιωθεις οταν την οδηγεις, ουτε να την θαυμαζεις. Μην ξεχνας ομως ποιο εινια οι οροι 'του παιχνιδιου' και τι ρολο παιζουν τα μελη αυτου. Ο Γεροντας ζει αλλα αλλοι βασιλευουν. Διοτι οπως και με τους Τροχους, ετσι και του Γεροντα το αφεντικο ειναι ο καθε Larry Ellison. Για αυτους φτιαχτηκε το Ενζο αντι αντιτιμου. Ξεκαθαρα.
Για μένα, κανένα πρόβλημα. Οταν προσπαθούσες για 25 χρόνια σε κάθε τύπου ειδική διαδρομή τα έχεις δει και τα έχεις κάνει όλα....
Χμμμ... Ουδεν σχολιο.
Πάντως αν η κριτική ήταν καλόπιστη (υποκριτικά τα περί συμπάθειας κ.λπ, χοντρή κουβέντα επί της ουσίας έγινε΄... Οποιον συμπαθής του προσφέρεις μία πάστα... Κριτική εκ του ασφαλούς στη δουλειά μας κάνατε ευκαιρίας δοθείσης...), θα μπορούσαν να βγουν συμπεράσματα (ποιός δεν θέλει τις χαμένες ψήφους..., ακόμα και αν κάθε στιγμή προκύπτουν νέοι πιστοί) και βέβαια ο καθένας να πάρει τις ευθύνες που του αναλογούν...
Ετσι όμως; Πυροβολάτε μία ολόκληρη ομάδα μέσω κάποιου που όντας οικοδεσπότης δεν μπορεί να σας μιλήσει όπως νοιώθει... Οπως του βγαίνει. Αν γνωριζόμασταν θα ήταν αλλοιώς... Δεν λέω και για σας το ίδιο ισχύει... Μας τα έπρηξες βρε Στράτη όλο τα ίδια και τα ίδια... Το θεωρώ τίμιο και ανθρώπινο. Αλλά αυτά τα ναι μεν αλλά, έτσι όπως τοποθετούνται και σε εσας αντίστοιχα περίεργο συναίσθημα θα έβγαζαν. Σωστά;
Παλι στο μελο. Στρατη επηδει δεν το βλεπουμε οσο συναισθηματικα το θεμα οσο εσυ, δεν σημεινει οτι δεν εχουμε αισθηματα και δεν μπορουμε να εκφρασουμε συναισθηματα. Σωστα? Στο ξαναλεω επηδει δουλυου με ανθρωπους σαν τον Γεροντα και πολυ καλυτερους καθε μερα. Αυτοι οι ανθρωποι δεν ειναι αυτοι που εβαλαν την 'ψυχη τους' στο Ενζο. Αυτοι βλεπουν νουμερα μονο. Καταλαβαινουν μαρκετινγ μονο (by the way, εαν νομιζεις οτι η Φερραρι δεν ασκει υψηλοτατης ποιοτητας στρατηγικες μαρκετινγκ σημερα περισσοτερο απο ποτε, εισαι τουλαχιστον 100% λαθος). Καταλαβαινουν με αλλα λογια την γλωσσα του business/finance/marketing/operations/accountin, κτλ. Γραφεις εσυ για το Ενζο οπως γραφεις ενω δεν λες τιποτε (π.χ.) για το οτι η Ferrari ειναι μετοχικη εταιρια εδω και 6 μηνες περιπου. Αυτο εχει πολυ περισσοτερο ζουμι απο μονο του για το τι πραγματικα σημενει Ενζο, 550, 360, 456 και αυτα που θα ερθουν αυριο απο την εταιρια. Η Φερραρι φιλε Στρατη εχει ακριβως τους ιδιους στοχους με την Χιουνται, την Χοντα, την Τογιοτα. Να κανει οσο γινετε 'πλουσιους' του μετοχους της. Πρωσγειωθηκαμε λιγο? Που να ανοιξουμε και συζητηση για το ΖΟΥΜΙ του θεματος. Μετα ελα εσυ να μου πεις για 'χυμους και Γεροντες'.
Ξερεις ποτε οι δικοι μου χυμοι τρεχουν Στρατη? Οταν βλεπω την Νισσαν να βγενει με το καινουργιο 350Ζ, που ειναι αυτο που ειναι, και να το τιμολογει στα $30Κ (αρχιζει απο τα $26.7Κ). Οταν βλεπω την VAG να βγενει με ενα κινητηρα μολις 1.8 λιτρων και να βγαζει 225 ιππους και μαξιμουμ ροπη απο τις 1950 σαλ και να ειναι διαθεσιμος στην Ελλαδα, ετσι ωστε πολλοι που καποτε δεν μπορουσαν καν να ονειρευτουν 225 ιππους πριν απο 10 χρονια, εχουν μια μικρη πιθανοτητα να αγορασουν κατι τετοιο. Και αλλα τετοιου ειδους παραδειγματα. Βλεπεις, ο συναισθηματισμος δεν λειπει απο τα παραπανω. Αλλα δεν ειναι αρνητικος. Θεοπηει μονο εμας. Τους κοινους, θνητους καταναλωτες που περιμενουμε το καλυτερο στην ιδια τιμη.
Ο Γεροντας μπορει να λεει God Bless America οταν παιρνει το τσεκ, εγω λεω God Bless Progress.
Από εκεί και πέρα...
Ευτυχώς την πορεία και την πολιτική των 4Τροχών δεν την καθορίζει το μάρκετιγκ, γιατί τότε το περιοδικό θα ήταν ακόμα μία φυλάδα με μεταφράσεις προσπέκτους και στημένα τεστ.Μονο και μονο που γραφεις κατι τετοιο, αποδυκνυεις οτι δεν εχει την παραμικρη ιδεα για το τι πραγματικα ειναι μαρκετινγ. Μαλλον, νομιζεις οτι μαρκετινγ ειναι κατι αλλο. Εχεις ταυτισει την λεξη μαρκετινγ με την εννοια της πονυρης προωθησης ενος προιοντος ή κατι τετοιο. Της παγαπωντιας (εις λαικην και ανορθογραφα).
Το 4 Τροχοι φιλε Στρατη ΣΙΓΟΥΡΑ χρισημοποιει τακτικες μαρκετινγ. Το οτι νοιαζεστε για το τι θελει να διαβασει ο καταναλωτης στο περιδικο ειναι τακτικη μαρκετινγ. Σημειωσε οτι δεν υπαρχει τιποτε κακο με κατι τετοιο. Οπως σου ειπα, το μαρκετινγ εναι τομεας που προσφερει στον καπιταλισμο σημερα. Δεν ειναι ο Διαβολος που το παρουσιαζετε μεσα απο τον περιοδικο.
Μετράει ακόμα η ψυχή, η πείρα και το ένστικτο του ΚΚ και όσων έχουν την ευθύνη της έκδοσης. Από τη διεύθυνση του περιοδικού μέχρι τον τελευταίο συντάκτη. Το αν μας δικαιώνουν ή όχι τα αποτελέσματα με τη γλώσσα των αριθμών (σε αναγνωσιμότητα το περιοδικό έχει αυξήσει τα νούμερά του και βέβαια παραμένει στην κορυφή όλων των περιοδικών της χώρας) μικρή σημασία έχει, αφού λένε τη μισή αλήθεια. Είμαστε στην μπρίζα, θέλουμε το διάλογο, μας απασχολεί το πως θα πρέπει να είναι το περιοδικό ώστε να είναι σύγχρονο χωρίς όμως να υποκύψει σε τίποτα και σε κανέναν, αλλά με ευγένεια και ουσία...
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
ΣΧΕαν θελετε τον διαλογο, τοτε γιατι δεν απαντας σε αυτα που μας απασχολουν για το περιοδικο?
Υ.Γ. Γαβριηλ, κόβε-ράβε και σχολίαζε... Εχεις υλικό!
Τι να σου πω. Θα το παρω ως οτι εκανες αστειο. Κανεις πλακα δηλαδη. [/quote]
Gavriil, giati den perneis to Elliniko Word gia na beltiwseis tin or8ografia soy poy pragmatika exeis alla3ei ta fwta stin elliniki glwssa? Episis, min 3exnas toys tonous poy, apo oti 3erw, den exoyn katargi8ei episima akomi.
PS Gia na se prolabw, den ftaiw egw poy grafw se greeklish alla o Stelios.
-
Ο χρήστης Goe έγραψε:
Gavril δε φαίνεσαι και για πολυ Busy άνθρωπος.
Το κόψιμο και το ράψιμο πρέπει να σου τρώει πολύ χρόνο ε;Αφου ξερεις εσυ καλυτερα το ποσο busy ειμαι, τι να πω εγω? Τι αλλο να σου πω σε αυτο που εγραψες?
ΣΧ σε παρακαλώ μην απαντήσεις... Στο κάτω-κάτω σε οποιον αρέσει. Θα απολογήσε για τα 25 χρόνια δουλειας σου;
Πες τους ένα ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ αλλά Enzo και χρησιμοποίησε το χρόνο σου και το πάθος σου σε κάτι άλλο...Ωραια συμβουμλη. 'ΣΧ μην κανεις διαλογο, κανε μονολογο'. Τελοια.
**Προς όλους: **Κύριοι και το Drive διαθέτει Forum. ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ κκους ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΤΟ DRIVE ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ;
Νομίζω οτι η παρουσία του Στράτη στο Forum τα λέει όλα...Και προσωπικα το εκτιμω αυτο και το εχω γραψει του Στρατη οτι τον ευχαριστω που απανταει (οταν απανταει και οπως απανταει) σε εμας του φορουμ.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Gavriil, giati den perneis to Elliniko Word gia na beltiwseis tin or8ografia soy poy pragmatika exeis alla3ei ta fwta stin elliniki glwssa? Episis, min 3exnas toys tonous poy, apo oti 3erw, den exoyn katargi8ei episima akomi.PS Gia na se prolabw, den ftaiw egw poy grafw se greeklish alla o Stelios.
Σορρυ Αγη. Οταν ειμαι ξεκουραστος η ορθογραφια μου ειναι χαλια. Οταν ερχομαι απο πολυημερο ταξιδι, η ορθογραφια μου ειναι...βαλε εσυ το επιθετο εδω. Αλλα χρονο και διαθεση να παρω το Ελληνιο Word, δεν εχω. Οσο διαβαζω Ελληνικα ομως, βελτιωνομαι. Ή τουλαχιστον ετσι νομιζω.
-
Σκόπιμα έως τώρα δεν αναμίχθηκα στο ζήτημα -πλην ορισμένων γλωσσολογικών διευκρινήσεων- γιατί είναι πολύτιμη μεν η συμβολή του forum στην άμεση ενημέρωση της ομάδας των 4Τ σχετικά με τις απόψεις και τις τάσεις των αναγνωστών τους, όμως αφενός μεν η ανωνυμία και αφετέρου η πολυπληθής συμμετοχή θεωρώ πως κάνει σχεδόν αδύνατη την επικοινωνία των συντακτών των 4Τ με τους αναγνώστες, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε (κοινώς, ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του, όπως άλλωστε κι εγώ). Και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτόν τον 'άνισο αγώνα' που πανεύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μπάχαλο.
Επιτρέψτε μου μόνο μία άποψη σχετικά με το θέμα. Και ιδιαίτερα προς την θέση του Γαβριήλ (όχι μόνο στον Γαβριήλ). Καλώς ή κακώς το αυτοκίνητο, αυτή η άψυχη μάζα λαμαρίνας για πολλούς από εμάς διαθέτει ψυχή. Μπορεί οι 70+ χιλιάδες αναγνώστες των 4Τ να παίρνουν το περιοδικό για να ενημερώνονται σχετικά με την αγορά αυτοκινήτου, όμως ένας σκληρός πυρήνας εξ αυτών περιμένει κάθε μήνα να διαβάσει και την 'μελό άποψη της αυτοκίνησης', όλοι εκείνοι που θεωρούν ότι οι Ferrari, Porsche, Lotus, αλλά και οι BMW, Mazda, Merc, Peugeot, Renault, MG (και τόσες άλλες) έχουν ψυχή. Ανέκαθεν οι άνθρωποι προσωποποιούσαν την ιδιοκτησία τους και αποκτούσαν ιδιαίτερες σχέσεις με αυτή. Αφήστε μας λοιπόν να ονειρευόμαστε τον βρυχιθμό των Ferrari μέσα από τις σελίδες του περιοδικου (σικ). Άλλωστε μήπως στα Drive, Car & Driver ή Auto Motor und Sport γράφουν με λιγότερο συναισθηματισμό για τα υπεραυτοκίνητα που οδηγούν;;; Και βέβαια υπάρχουν και τα αγοραστικά άρθρα για τα Getz, Atos, Polo, Matiz κ.ο.κ. για να επιλέξουμε το 'θνητό' μας τετράτροχο ανάλογα με τα βαλάντιά μας. Ερωτώ λοιπόν: ποιος θα διάβαζε ένα άρθρο για την Εντζο αν αυτό είχε καθαρά αγοραστικό χαρακτήρα, αφού η Ferrari κατασκεύασε το αυτοκίνητο με σκοπό το κέρδος;
Σκεφτείτε εκφράσεις του τύπου: 'η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση, όμως ο ήχος του κινητήρα στο εσωτερικό είναι αφόρητος μετά τις 6.000 στροφές, ενώ σε όλη την κλίμακα των στροφών είναι αισθητή η τραχύτητα της λειτουργίας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον σκληρό συμπλέκτη κάνουν την μετακίνηση σε συνθήκες πόλης, ιδιαίτερα προβληματικές, τη στιγμή μάλιστα που η σκληρή ανάρτηση και η υπερβολικά μικρή απόσταση από το έδαφος κάνει την Εντζο απελπιστικά ευπαθή στα συχνά σαμαράκια των δρόμων του λεκανοπεδίου. Η κατανάλωση τέλος των 30+ λίτρων/100 χλμ επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το πορτοφόλι του καταναλωτή, ο οποίος επιπλέον καλείται να πληρώσει εξωφρενικά υψηλό αντίτιμο για τα σέρβις του αυτοκινήτου. Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα πολύ ειδικό όχημα, που θα καλύψει τις ανάγκες ελάχιστων οδηγών και σε καμία περίπτωση οικογενειαρχών, το οποίο δε θα σας συνιστούσαμε αν δεν διαθέτετε προσωπική πίστα. Όσοι δε είστε μόνιμοι κάτοικοι Ν.Ψυχικού και Φιλοθέης καλό είναι να κοιτάξετε άλλα μοντέλα με πιο μαλακή ανάρτηση και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (π.χ. Porsche). '...
Εκεί να δεις γιούχα που θα έπεφτε.Αφήστε με να ονειρεύομαι το άλογο να σχίζει τα κύμματα και την όπερα, όταν ακούω τον ήχο μίας Ferrari, όπως και στη διαφήμιση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το ξερω οτι ειναι φυσιολογικο στην Ελλαδα. Αλλα δεν σημενει οτι ειναι σωστο. Η λεξη που ισως θα επρεπε να χρισημοποιησεις αντι του ορου 'φυσιολογικο' ειναι 'αποδεκτο'?
Μα παραδέχομαι πως έχεις 'τυπικά' δίκιο αλλά τη γλώσσα δεν την ορίζουμε εγώ και εσύ, ούτε καν οι φιλόλογοι, την ορίζει και την εξελίσσει ο λαός που τη μιλάει και για το λαό αυτό (όπως μπορείς να διαπιστώσεις και από τα άλλα μηνύματα για το θέμα αυτό) η Ferrari είναι θηλυκού γένους. Οπότε είναι φυσιολογικό (και άρα προφανώς αποδεκτό) αυτό το γεγονός.
Παράδειγμα που θα σου είναι πιο οικείο: 'τυπικά' πολλές 'US-English' λέξεις γράφονται λάθος, πχ. center αντί για το 'σωστό' centre ή με λάθος σημασία, πχ. 'theatre' και εννοούν 'cinema'. Ωστόσο είναι μια μορφή των Αγγλικών που μιλάει ο ΗΠΑμερικάνικος λαός και είναι απόλυτα φυσιολογική και αποδεκτή.
Αυτό τελικά στο οποίο δεν έχεις δίκιο είναι να χρησιμοποιείς το γεγονός πως ο ΣΧ αναφέρθηκε στην Enzo ως απόδειξη της λανθασμένης αντίληψής του, ακριβώς επειδή 'στα Ελληνικά' είναι φυσιολογικό να λες η Enzo.
Τέλος πάντων, δεν θεωρώ πως διαφωνούμε ουσιαστικά στο ζήτημα αυτό.
Εχεις δικιο. Αν και λενε 'η VW' και λενε 'το Γκολφ'
Θα συνεχισω ομως να αναφερομαι σε ολα τα αυτοκινητα σε γενος ουδετερο. Το αυτοκινητο, το Φερραρι, το Φιατ, το Τζακγιουαρ, κτλ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι ειμουν ασφαλισμενος και πληρωσα εισφορες, και οι γονεις μου και ολοι οι συγγνοις και φιλοι μου πληρωνουν και εχω χρησιμοποιησει τις υπηρεσιες του Ελληνικού υγειονομικού συστήματος.
Εαν νομιζεις οτι μπορεις να εχεις οσο καλη περιθαλψη στην Ελλαδα οσο και εδω στις ΗΠΑ εισαι 100% λαθος (τουλαχιστον).
A, συγνώμη, επειδή σε άλλο μήνυμά σου θυμάμαι πως είχες γράψει πως έφυγες από την Ελλάδα αμέσως μετά το Λύκειο πριν 10 χρόνια (αν θυμάμαι καλά) τότε θα ήταν αδύνατο να είσαι ασφαλισμένος.
Αν είναι έτσι, έχεις την άποψή σου, έχω τη δική μου που είναι πως αν πληρώνεις δεν έχει διαφορά.
Για τους συγγενείς και φίλους μην τα λες, και εγώ έχω συγγενείς και φίλους στις ΗΠΑ και μου έχουν πει για τα καλά και τα κακά του ασφαλιστικού συστήματος και γενικότερα της ζωής εκεί αλλά δεν τους φέρνω ως παράδειγμα διότι εσύ έχεις θέσει στις συζητήσεις αυτές ως σημαντικό παράγοντα να 'έχει ζήσει κανείς' στη χώρα στην οποία αναφέρεται (δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν έχω πρόβλημα με αυτό).
ΟΚ. Κανενα προβλημα. Εζησα στην Ελλαδα μεχρι τα 22 μου χρονια. Αρκετες φορες βρεθηκα σε νοσοκομειο τραυματισμενος λογο σπορ. Οπως επισης και πολλες περιπετοιες με οδοντιατρους
Δεν είδα πάντως να απάντησες στο:
Και αν δεν αντέχει το πορτοφόλι σου, έχεις ένα χαμηλό αλλά υπαρκτό επίπεδο το οποίο δεν σε αφήνει να 'πεθάνεις στο δρόμο'. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στις ΗΠΑ.
Εννοεις την λεγομενη 'συνταξη' στην Ελλαδα? Εαν εννοεις ασφαλιση, κανεις δεν σε αφηνει να πεθανεις στο δρομο εδω. Εαν υπαρχει εκτακτο περιστατικο, και να μην εχεις ασφαλεια, πας στο ER. Δεν ειναι ασπρα ή μαυρα τα πραγματα εδω.
-
Ο χρήστης Megane έγραψε:
Θηλυκά είναι τα αυτοκίνητα που σε προκαλούν. Ακολουθώντας τη γραμμή Δήμου, όταν λέμε για Πόρσε, Φεράρι και Μαζεράτι, ακόμα και για Μαρτσέντες, ΒΜW χρησιμοποιώ το η... Οταν πρόκειται για Φόκους, Στίλο κ.λπ (μιά χαρά αυτοκίνητα είναι... μην γίνει πάλι παρεξήγηση..) βάζω το...
Αλλά τόσο σημαντικό είναι;;;;
ΣΧΝαι ειναι σημαντικο. Διοτι το WRX 'σε προκαλει', αλλα αναφερεστε σε αυτο ως 'το'. Οπως και ΤΟ Εβο7, ή το 7αρι οπως εγραψες και αλλα πολλα.
Με αλλα λογια, χανεις το νοημα οταν ρωτας, 'αλλα τοσο σημανιτκο ειναι?'. Ξερεις γιατι ειναι σημαντικο? Διοτι, ειναι φανερο οτι υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ του ορισμου 'ποιο αυτοκινητο προκαλει εσενα και ποιο εμενα και τους αλλους'. Και σιγουρα η απαντηση σου (οπως και την εχεις γραψει σε αλλο μυνημα) ειναι οτι 'περι ορεξεως...'. Κανενα προβλημα. Ελα ομως που πρεπει να συμφωνησουμε ολοι αυτοι που μιλουν την Ελληνικη γλωσσα οτι πρεπει να συμφωνησουμε σε ΕΝΑΝ τροπο να την ομιλουμε.
Και γιαυτο χρισημοποιω 'ΤΟ' για ολα τα αυτοκινητα. Μονο και μονο που αποκαλεις το Ενζο 'η Εντσο' δηλωνεις οτι εσαι εγωιστης. Να μια αλλη εκδοχη του θεματος. Καταλαβες οτι και αυτα το θεματα που παιρνουν απαρατηρητα μπορουν να κανουν την διαφορα σε ολο το νοημα? Καταλαβες γιατι θετω θεμα ακομη και για τα βασικα?
Μηπως ειρθε η ωρα να αναρωτηθουμε για τα παντα οσον αφορα την αυτοκινηση? Γιατι? Διοτι εχει αλλαξει δραματικα τα τελευταια 10 χρονια. Παραδειγμα? Ποσοι φανταστηκαν Porsche SUV μολις 5 χρονια πριν. Ασε τα 10. Πεντε χρονια. Αφου λοιπον ειδαμε Porsche SUV (καμια κριτικη για αυτο σε αυτο το σημειο), πρεπει να ανναρωτηθουμε για τα παντα που εχουν σχεση για το πως αντιλαμβανομαστε την αυτοκινηση και τι ειναι σωστο και τι λαθος σημερα. Τι λες?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αγαπητέ ΣΧ, αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο: δε νομίζω πως αυτοί που έκαναν κριτική στη δουλειά του περιοδικού (οι περισσότεροι τουλάχιστον) το κάνουν κακοπροαίρετα (του Γαβριήλ συμπεριλαμβανομένου, απλά ο φίλος μας έχει ένα παρεξηγήσιμο στυλ, πολύς κόσμος 'τα παίρνει' μαζί του Γαβριήλ μην 'με κόψεις και με ράψεις' που το λέω αυτό, please ).Κανενα προβλημα nass. Απο την στιγμη που υπαρχει συννενοηση, αποκαλεσε με οτι θες. Σοβαρα.
Στην περιπτωση του ΣΧ, δεν εχουμε ΚΑΝ αρχισει να συννενοουμαστε. Νομιζει οτι τον επιτιθομαι προσωπικα. Οταν θα σταματησει να νομιζει κατι τετοιο, και δεχθει τον διαλογο ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΣΗΜΕΙΟ αυτων που εθεσε και εθιξα, τοτε ισως αρχισουμε να συννονοουμαστε ή οπως γραφετε αυτη η λεξη.
Το Ενζο του Στρατη