-
Το περιοδικό εχει μια συγκεκριμένη αποψη περί αυτοκίνησης,την οποία και εκφράζει μεσω των συνεργατών του.
Στον καθένα απο εμάς,μπορεί να μην αρέσει ο ταδε ή ο δείνα συνεργάτης. Αλλα η ύπαρξη του στις σελίδες του περιοδικού δινει την ευκαιρία σε καποιους να διαβάσουν και μια αλλη αποψη.
Διαβάζω 4Τ απο το 1978 (!ούπς,να παλι η ηλικία),και οντως το περιοδικό εχει αλλάξει.
Προσωπικά θεωρώ οτι αυτό οφείλεται στην εξάπλωση της Εταιρείας,την ύπαρξη πλέον εξειδικευμένων εντύπων (RallyXS,Formula1 κλπ) που παίρνουν υλη που 'κανονικά' θα ηταν στο περιοδικό.
Αλλα απο αυτό,μεχρι να πούμε οτι οι συνεργάτες εκφράζουν λάθος απόψεις ή οτι ειναι εμπαθείς,υπάρχει απόσταση!!!
Οι 4Τ δεν ασχολούνται με αυτοκίνητα,αλλα με την θεωρία της αυτοκίνησης. -
Ο Αντίλογος, τα οδοιπορικά, οι συνεργάτες είναι ότι καλύτερο για το περιοδικό.
Ναι, Νίκο φάνηκε η ηλικία. Εγώ ξεκίνησα το 1984 (Χα!) αλλά σταμάτησα το συστηματικό διάβασμα το 1995 για διάφορους λόγους.
Κύριος λόγος, η φυγή μου στην Αγγλία και η πληθώρα περιοδικών εκεί που με κάλυπταν πλήρως. Ιδίως το CAR. Ακόμα και οι εκπομπές του ΒΒC με τον Clarkson ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα.
Δεν μπορείς να φανταστείς την έκπληξή μου όταν είδα να θάβει στην κυριολεξία το Vauxhall Vectra. Πρώτη φορά είδα (και μάλιστα σε εκπομπή με τόσα εκατομμύρια τηλεθεατές) να γίνεται τέτοιο ρεζίλεμα αυτοκινήτου. Αλλιώς είχα συνηθίσει στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ο Αντίλογος, τα οδοιπορικά, οι συνεργάτες είναι ότι καλύτερο για το περιοδικό.Οπωσδήποτε.
Ακόμα και οι εκπομπές του ΒΒC με τον Clarkson ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα.
Φοβερό το Top Gear. Μου έχει λείψει πολύ αφού έχω φύγει εδώ και 10 χρόνια από την GB. Είχα μαζέψει πολλές βιντεοκασέτες της εποχής 89-92, που δεν ξέρω αν παίζουν ακόμη. Αντικειμενικότητα, χιούμορ, πρωτοποριακά θέματα....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το στυλ του περιοδικου εχει αλλαξει προς το χειροτερο, δε ξερω τι συμβαινει, αλλα προσωπικα με εχει 'ψιλοαπογοητευσει' και το διαβαζω 13 χρονια.Πολυ καλα βηματα εχει κανει το DRIVE, το οποιο θεωρω κορυφαιο πλεον στην Ελλαδα.
Αν οι κυριοι, δε θελουν συζητηση και αντιπαραθεση, τοτε μαλλον γραφουν σε λαθος περιοδικο και κακως ασχολουμαστε.
και φυσικα δε μιλαω μονο για το αρθρο για την ΕΝΖΟ, αλλα γενικοτερα. Ακομη και οι φωτο τους ειναι πολυ μετριες. Εχω δει τεστ σε πολλα αυτοκινητα που δεν υπαρχει καν φωτο του πισω μερους του αυτοκινητου!!! Σε αλλα τεστ δεν υπαρχουν φωτο που να δειχνουν με 'καλο' τροπο το εσωτερικο των αυτοκινητων κτλ...
Γενικοτερα η αποψη μου ειναι, οτι πλεον η δουλεια γινεται με προχειρο τροπο και χωρις να μπαινουμε στην ουσια των πραγματων.
Για να μην αναφερω οτι στο περιοδικο αρθρογραφουν (αξιολογοι μεν!) συγραφεις ή αλλοι, οι οποιοι ομως δεν διαβαζονται απο σχεδον κανεναν αναγνωστη.
γιατι το περιοδικο δε κανει μια ερευνα να δει τι θελει ο κοσμος να περιλαμβανει η υλη του περιοδικου???? Οριστε, αυτη ειναι μια καλη προταση, η οποια θα βοηθησει το περιοδικο να γινει πιο ζωηρο και ζωντανο. Εχω πολλες την αισθηση οτι οι ανθρωποι αντιμετωπιζουν το θεμα ως εξης: 'Εμεις αυτα θελουμε να γραφουμε, αμα δε γουσταρετε να πατε αλλου'. Αν και δε διαφωνω απολυτα σε αυτο, θα ελεγα οτι αυτο θα ισχυε αν το περιοδικο τηρουσε με συνεπεια αυτα που εκανε τα περασμενα χρονια και κυριως αν δε φοβοταν να μιλησει με τους αναγνωστες του και να προσπαθησει να βελτιωθει μεσα απο τις αποψεις και τις γνωμες τους[/u]
Με ποια κριτήρια το κατατάσεις σ΄αυτή τη θέση.
-Διαθέτει πιο πλούσια ύλη;
-Παρουσιάζεται ως το περιδικό με την πιο αντικειμενική άποψη;
-Παρουσιάζει νέα μοντέλα πιο νωρίς από κάθε άλλο περιοδικό;
-Κάνει τεστ στα πιο εξωτικά αυτοκίνητα που έχει να παρουσιάσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία;
-Eνυμερώνει το κοινό του πάνω σε νέες εφαρμογές συστημάτων ή καινοτομιών στο χώρο της αυτοκίνησης;
Που πλεονεκτεί;
[/quote] -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το στυλ του περιοδικου εχει αλλαξει προς το χειροτερο, δε ξερω τι συμβαινει, αλλα προσωπικα με εχει 'ψιλοαπογοητευσει' και το διαβαζω 13 χρονια.Πολυ καλα βηματα εχει κανει το DRIVE, το οποιο θεωρω κορυφαιο πλεον στην Ελλαδα.
Αν οι κυριοι, δε θελουν συζητηση και αντιπαραθεση, τοτε μαλλον γραφουν σε λαθος περιοδικο και κακως ασχολουμαστε.
και φυσικα δε μιλαω μονο για το αρθρο για την ΕΝΖΟ, αλλα γενικοτερα. Ακομη και οι φωτο τους ειναι πολυ μετριες. Εχω δει τεστ σε πολλα αυτοκινητα που δεν υπαρχει καν φωτο του πισω μερους του αυτοκινητου!!! Σε αλλα τεστ δεν υπαρχουν φωτο που να δειχνουν με 'καλο' τροπο το εσωτερικο των αυτοκινητων κτλ...
Γενικοτερα η αποψη μου ειναι, οτι πλεον η δουλεια γινεται με προχειρο τροπο και χωρις να μπαινουμε στην ουσια των πραγματων.
Για να μην αναφερω οτι στο περιοδικο αρθρογραφουν (αξιολογοι μεν!) συγραφεις ή αλλοι, οι οποιοι ομως δεν διαβαζονται απο σχεδον κανεναν αναγνωστη.
γιατι το περιοδικο δε κανει μια ερευνα να δει τι θελει ο κοσμος να περιλαμβανει η υλη του περιοδικου???? Οριστε, αυτη ειναι μια καλη προταση, η οποια θα βοηθησει το περιοδικο να γινει πιο ζωηρο και ζωντανο. Εχω πολλες την αισθηση οτι οι ανθρωποι αντιμετωπιζουν το θεμα ως εξης: 'Εμεις αυτα θελουμε να γραφουμε, αμα δε γουσταρετε να πατε αλλου'. Αν και δε διαφωνω απολυτα σε αυτο, θα ελεγα οτι αυτο θα ισχυε αν το περιοδικο τηρουσε με συνεπεια αυτα που εκανε τα περασμενα χρονια και κυριως αν δε φοβοταν να μιλησει με τους αναγνωστες του και να προσπαθησει να βελτιωθει μεσα απο τις αποψεις και τις γνωμες τους[/u]
Καλά συγκρίνεις τώρα το Drive με τους 4Τροχούς;
Μάλλον έχεις περίεργη αισθητική και όχι μόνο...
Το Drive απευθείνεται σε πιτσιρικάδες... και καλά κάνει βέβαια.
Οταν διαβάζεις στα κείμενα τους λέξεις όπως... καβλόγκαζος (sorry κε Τρακουσελη) και τέτοια σε ποιους απευθείνεται; Μάλλον σε αυτούς που εκφράζονται με αυτά.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα το ονοματάκι σου ποιο είναι Spiros;
Μηπως εργάζεσε στο Drive;
Γιώργος Παπαθανασίου -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
[quote='gavriil1Εγω θα προκαλεσω τον οποιοδηποτε εδω ΚΑΙ για τον τροπο ζωης. Δωσε μου ΕΝΑ παραδειγμα του τι τροπου ζωης θελεις να κανεις στις ΗΠΑ και δεν μπορεις, ενω μπορεις στην Ελλαδα.
Να κάνω το καλοκαιράκι ένα πικ νικ στην παραλία (ή στο βουνό, το ίδιο κάνει) και να πιώ και μια μπιρίτσα ή ένα κρασάκι με το φαγητό μου (στο ύπαιθρο εννοείται).
Μετά να πάρω την κοπέλλα μου και να πάμε σπίτι. Αν έχει περισσέψει και λίγο κρασί να βάλω το φελλό, να το ρίξω στο πίσω κάθισμα και να πάω ήρεμα σπίτι μου (ΑΦΟΥ έχει περάσει αρκετή ώρα ώστε να μην έχω ίχνη οινοπνεύματος και να είμαι ασφαλής στο δρόμο εννοείται!!!)
Ή, όταν πάω στον γείτονα να μου δανείσει ένα μουκάλι κρασί και μιας και πρόκειται μόνο περί ενός μπουκαλιού, να μην ΄ψάχνω σακούλες να το κουβαλάω.
Να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά είναι ζήτημα αν πίνω ένα αλκοολούχο ποτό ετησίως, και δεν οδηγώ καθόλου την ίδια μέρα.
Σιγα ρε Γιωργο. Απο που και ως που αθτο δεν γινεται στις ΗΠΑ. Εχω τουλαχιστον 3-4 παρκα με μερος για πικ νικ. Επισης σε 30-40 λεπτα μπορω να ειμαι στο βουνο διπλα σε ενα αστεροσκοπειο να κανω το πικ νικ εκει η να ειμαι στην παραλια και να κανω πικ νικ εκει. Αντε θα φερω φωτοφραφιες που ειμαστε στην παραλια την πρωτοχρονια η και Χριστουγεννα.
Και μια ζωη κανω παρεα με τον γειτονα μου και πινουμε μπυρες. Του δινω ουζο ( ) και μου δινουν μπυρες η κρασι απο τα τοπικα κρασοποιοια.
Νικος
ΥΓ: και εγω ειμαι με εσενα δεν ειμαι μεγαλος καταναλωτης αλκοολ. οποτε τις περισοτερες φορες τι βγαζω με πορτοκαλαδες και κοκα κολες- ξερω ξερω ειμαι ξενερας... )[/quote]
An meneis stin California, mporei alla ean meneis sto Chicago poy mporeis na pas odigwntas 2 wres me aytokinito? To idio kai sto Toronto.
Profanws an meneis stin A8ina, exei poly kalyteres epiloges gia triimero se bouno h 8alassa.
Kai mena moy aresoyn ta ylika aga8a kai oi aneseis, alla 8a htan kalytera na ta eixame stin Ellada, logw toy kosmoy, toy kaloy klimatos kai tis morfologias tis xwros (boyno kai 8alassa).
Pantws, fyi, den einai mono i ameriki, h xwra twn anesewn kai twn eykairiwn. Kai sto Amsterdam poy eimai twra kala einai kai o kosmos exei kai koultoyra.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ο Αντίλογος, τα οδοιπορικά, οι συνεργάτες είναι ότι καλύτερο για το περιοδικό.
Ναι, Νίκο φάνηκε η ηλικία. Εγώ ξεκίνησα το 1984 (Χα!) αλλά σταμάτησα το συστηματικό διάβασμα το 1995 για διάφορους λόγους.
Κύριος λόγος, η φυγή μου στην Αγγλία και η πληθώρα περιοδικών εκεί που με κάλυπταν πλήρως. Ιδίως το CAR. Ακόμα και οι εκπομπές του ΒΒC με τον Clarkson ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα.
Δεν μπορείς να φανταστείς την έκπληξή μου όταν είδα να θάβει στην κυριολεξία το Vauxhall Vectra. Πρώτη φορά είδα (και μάλιστα σε εκπομπή με τόσα εκατομμύρια τηλεθεατές) να γίνεται τέτοιο ρεζίλεμα αυτοκινήτου. Αλλιώς είχα συνηθίσει στην Ελλάδα.Το πιο ωραίο Στέλιο ειναι οτι το ρεζίλεμα ενός προϊόντος ειναι κατι το αναμενόμενο απο τους θεατές.Για αυτό συνεχίζει να το κάνει!!!!
Και το βασικό:Αν κατι ειναι κακό δεν εχει σημασία ο κατασκευαστής!Απο Porche μεχρι Morris Marina!
Στην Ελλάδα θα μπορούσε ποτε να γίνει κατι παρόμοιο?Δεν νομίζω.Οι 4Τ εχουν πρόβλημα με συγκεκριμένη αντιπροσωπεία ακόμη και για να παρουν αυτοκίνητα για δοκιμές (ετσι ειχα διαβάσει σε παλαιότερο τεύχος) και ενοικίαζαν για να κάνουν δοκιμές!!!!
Σκέψου και να ηταν σκληροί στην κριτική τους!!!! -
Νομίζω οτι συμφωνούμε διαφωνόντας! Συμφωνώ οτι το μάρκετινγκ έχει βοηθήσει στο να έχει ο καταναλωτής καλύτερο αμάξι απλά λέω οτι καμία φορά προσπαθεί να επιβάλλει στον καταναλωτή πράγματα που δεν τα χρειάζεται και καλά κάνει σε τελική ανάλυση αφού σκοπευει στην αύξησητων πωλήσεων και άρα των κερδών της εταιρείας. Τώρα για τους ξενέρωτους Άγγλους και την ανύπαρκτη απάντηση του ΣΧ θα συμφωνήσω μαζί σου (ξανά) οτι δεν θα έπρεπε να αποχωρήσει από την συζήτηση με αυτό τον τρόπο αφήνοντας άλλους να υπερασπίζονται ενυπόγραφα άρθρα του! Κρίμα πραγματικά γιατί περίμενα από τον ΣΧ να έχει το θάρρος να υπερασπίσει την άποψη του κάτι το οποίο και δεν έπραξε τελικά. Χαίρομαι πάντως που η συζήτηση δεν ξέφυγε από κάθε έλεγχο όπως συνέβη άλλες φορές.
Υ.Γ. Συνέχισε την κριτική ίσως κάποιοι να καταλάβουνε οτι μόνο ένα βαρύ όνομα (4Τ) και μια μακρά ιστορία στον χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου (στην Ελλάδα) δεν αρκούν για να παραμείνει κανείς κορυφαίος. Από οτι βλέπω πολύ αναγνώστες είναι δυσαρεστημένοι με την φθίνουσα πορεία των 4Τ και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσει το τμήμα μάρκετινγκ του περιοδικού -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Μην το λες αυτό. Είναι προσωπική σου άποψη. Εγώ αντιθετα είμαι ένας από τους φανατικούς του 2ου μισού του περιοδικού. Αυτό νομίζω ότι κάνει και την διαφορά από τα υπόλοιπα αυτοκινητιστικά περιοδικά.
γιατι το περιοδικο δε κανει μια ερευνα να δει τι θελει ο κοσμος να περιλαμβανει η υλη του περιοδικου???? Οριστε, αυτη ειναι μια καλη προταση, η οποια θα βοηθησει το περιοδικο να γινει πιο ζωηρο και ζωντανο.
Σ'αυτό συμφωνούμε. το φόρουμ είναι ένα πολύ καλό μέσο, αφού όλα τα μέλη είναι και αναγνώστες.
Σαφως και ειναι δικη μου αποψη, οπως και των πιο πολλων φιλων μου οι οποιοι ειναι επισης για χρονια αναγνωστες του περιοδικου! Το ποσοι διαβαζουν το 2ο μισο του περιοδικου (και ποια ακριβως κοματια ακριβως) ειναι πολυ ευκολο να γινει γνωστο αν το περιοδικο κανει μια ερευνα αναμεσα στους αναγνωστες του. Εγω δε λεω οτι το '2ο μισο' ειναι αχρηστο, λεω ομως οτι διαβαζεται απο παρα πολυ λιγους. Πχ πολυ λιγοτερους απο αυτους που θα διαβαζαν το περιοδικο αν στην ιδια 'θεση' υπηρχαν θεματα που αφορουσαν περισσοτερο αυτοκινητιστικα θεματα πχ
- περισσοτερη αναλυση για την F-1
- θεματα βελτιωσης αυτοκινητων και μετατροπες (πολυ καλη ειναι η δουλεια του Drive εδω)
- πιο λεπτομερη τεστ στα αυτοκινητα που δοκιμαζουν, τα οποια γινονται με σαφως πιο προχειρο τροπο απο οτι στο παρελθον. 13 χρονια διαβαζω το περιοδικο, και εχω καλη γνωμη πανω σε αυτο!
Οπως ειπα επισης το 'φωτογραφικο υλικο' στα τεστ ειναι πολυ φτωχο και σε πολλες περιπτωσεις ακομη με μετριο αποτελεσμα. Συγκεκριμενα φιλος μου επαγγελματιας φωτογραφος, στον οποιο εδωσα τους 4Τροχους και το Drive για να συγκρινει ακριβως αυτο, χαρακτηρισε τους 4Τροχους 'πολυ μετριους' σε σχεση με το Drive, και αυτη ειναι και η δικη μου αποψη.
Ωραια λοιπον, η προκληση προς το περιοδικο ειναι ανοικτη! Εδω ομως βλεπω τον Σ.Χ. (τον οποιο συμπαθω πολυ), να αρνειται τον διαλογο, να κανει γενικολογες τοποθετησεις, και εν τελει να 'εξαφανιζεται'!!! Ειναι δυνατον αυτοι οι κυριοι να μην θελουν να δωσουν εξηγησεις (με την καλη εννοια, οχι απολογια!) στους αναγνωστες τους, στους οποιους αλλωστε οφειλουν τη θεση που εχουν. Διοτι κυριοι, αυριο το πρωι, αν οι αναγνωστες πουνε bye-bye παρα πολλοι απο εσας θα πατε σπιτια σας...
Ειναι μια καλη ευκαιρια το περιοδικο να αναστγκροτηθει και να κανει βηματα εμπρος. Οριστε λοιπον καντε μια ερευνα να δειτε τι θελει ο κοσμος απο εσας και προσπαθηστε να τους καλυψετε!
-
Καλά εκεί στην Καλιφόρνια είστε εντελώς τρελοί! Απ' ότι ξέρω και διόρθωσέ με Νίκο αν κάνω λάθος, απαγορεύεται το κάπνισμα και στο δρόμο εφόσον βρίσκεσαι εντός 5 ή 10 μέτρων από κάποιο κτίριο!!! Ε, Είστε τρελοί.
Επίσης, με την ευκαιρία θα ήθελα να πώ ότι στις ΗΠΑ η νομοθεσία ανά πολιτεία, είναι από πολύ καλή έως πολύ γελοία. Αν δεν είμαι παραπληροφορημένος, υπάρχει νομοθεσία σε κάποιο state που απαγορεύει να παντρευτείς την πεθερά σου!!! This is your idea of useless legislation
Και τέλος για να σταματήσουμε τα περί Ελλάδος - ΗΠΑ σας λέω ότι και από ίδια πείρα αλλά και από άλλους, ότι η καλύτερη ζωή είναι Μαιος με Οκτώβριο στην Ελλάδα και από Νοέμβριο έως Απρίλιο στις ΗΠΑ. Just perfect.
Το εχω δει αυτο σε πορτες νοσοκομειων. Το τι συμβαινει ειναι οτι το κτιριο ειναι smoke free και ανοιγεις την πορτα να βγεις και ειναι 5-10 νοματαιοι καπνιζουν. Οποτε ειναι ενα νεφος. Αλλα κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι τοσο πολυ αυστηρα.
Υπαρχει μια ταση να κανουμε overregulate στην Καλιφορνια (και σε καποιο ποσοστο στις ΗΠΑ). Οι λογοι ειναι πολλοι και διαφοροι. Ο ποιο γνωστος ειναι liability αλλα υπαρχουν και αλλοι).
Νικος
Πολύ καλό είναι αυτό (5-10 μέτρα από κτίριο όχι κάπνισμα). Δεν το βρίσκω υπερβολή.
Από ιδία πείρα, όταν το καλοκαίρι ο αδερφός μου καπνίζει στο δωμάτιό του, και με κλειστές ΟΛΕΣ τις ενδιάμεσες πόρτες (στην δική μου έχω βάλει και αεροστεγή μόνωση) μου έρχεται ΠΟΛΥΣ καπνός μέσω της βεράντας, που είναι εξωτερικός χώρος. Αλλά και στο εξοχικό μου όταν καπνίζουν στην βεράντα και φυσάει ΛΙΓΟΣ αέρας το σπίτι γίνεται τεκές στο εσωτερικό του, και ας καπνίζουν και 5-6 μέτρα μακριά από την μπαλκονόπορτα.
Το να απαγορεύεται το κάπνισμα μέσα στο κτίριο, αλλά γύρω - τριγύρω του να έχει τιγκάρει στον καπνό, οπότε ο όποιος εξαερισμός να γίνεται με καπνό, είναι υποκρισία σε κάποιο βαθμό...
-
Ο χρήστης Νίκος Καρνής έγραψε:
το στυλ του περιοδικου εχει αλλαξει προς το χειροτερο, δε ξερω τι συμβαινει, αλλα προσωπικα με εχει 'ψιλοαπογοητευσει' και το διαβαζω 13 χρονια.
Πολυ καλα βηματα εχει κανει το DRIVE, το οποιο θεωρω κορυφαιο πλεον στην Ελλαδα.
Με ποια κριτήρια το κατατάσεις σ΄αυτή τη θέση.
-Διαθέτει πιο πλούσια ύλη;
-Παρουσιάζεται ως το περιδικό με την πιο αντικειμενική άποψη;
-Παρουσιάζει νέα μοντέλα πιο νωρίς από κάθε άλλο περιοδικό;
-Κάνει τεστ στα πιο εξωτικά αυτοκίνητα που έχει να παρουσιάσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία;
-Eνυμερώνει το κοινό του πάνω σε νέες εφαρμογές συστημάτων ή καινοτομιών στο χώρο της αυτοκίνησης;
Που πλεονεκτεί;[/quote]
Υποθετω οτι αναφερεσαι στο Drive σωστα?
Καταρχας δεν ειμαι συνηγορος τους, ουτε τα 'παιρνω' απο αυτους! Λοιπον, νομιζω οτι θα πρεπει ισως να αγορασεις (αν δε το εχεις κανει ηδη) καποιο τευχος τους και θα δεις τους λογους για τους οποιους το κατατασω στη κορυφη. Δεν εχει σημασια ουτε αν παρουσιαζει καποιο μοντελο 1 μηνα πιο νωρις, ουτε αν παρουσιαζει πιο πολλα εξωτικα αυτοκινητα (που στην ουσια μονο εγκυκλοπεδικο ενδιαφερον εχουν!). Μου αρεσει το στυλ τους, το μερακι που δειχνουν μεσα απο τα τεστ, το οτι ΝΑΙ ειναι πολυ αντικειμενικοι, το οτι τα τεστ ειναι υπογεγραμενα απο συγκεκριμενο ανθρωπο και οχι 'ειναι ο μεσος ορος της γνωμης των συντακτων κτλ, κτλ'. Και σε αυτους το ιδιο ισχυει, αλλα καποιος βαζει υπογραφη σε ολα αυτα (οποτε ξερεις σε ποιον να μιλησεις εαν διαφωνησεις πανω στο τεστ κτλ). -
Ο χρήστης Goe έγραψε:
το στυλ του περιοδικου εχει αλλαξει προς το χειροτερο, δε ξερω τι συμβαινει, αλλα προσωπικα με εχει 'ψιλοαπογοητευσει' και το διαβαζω 13 χρονια.
Πολυ καλα βηματα εχει κανει το DRIVE, το οποιο θεωρω κορυφαιο πλεον στην Ελλαδα.
Καλά συγκρίνεις τώρα το Drive με τους 4Τροχούς;
Μάλλον έχεις περίεργει αισθητική και όχι μόνο...
Το Drive απευθείνεται σε πιτσιρικάδες... και καλά κάνει βάβαια.
Οταν διαβάζεις στα κείμενα τους λέξεις όπως καβλόγκαζος (sorry κε Τρακουσελη) και τέτοια σε ποιους απευθείνεται; Μάλλον σε αυτούς που εκφράζονται με αυτά.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα το ονοματάκι σου ποιο είναι Spiros πιο είναι;
Μηπως εργάζεσε στο Drive;
Γιώργος ΠαπαθανασίουΚαλα φιλε μου τωρα γελασα! Λες να εχω πραγματι περιεργη αισθητικη??? Γιατι, επειδη εξεφρασα τη γνωμη μου? Δε νομιζω οτι απευθυνεται σε πιτσιρικαδες! Καυλογκαζος αγαπητε φιλε ειναι μια εκφραση που χρησιμοποιει η μιση Ελλαδα οταν αναφερεται σε καποιο 'καλο' αυτοκινητο. Ναι, ισως δε τη χρησιμοποιουν ανθρωποι 60 χρονων, και λοιπον? Εκει κολησες? Δηλαδη πως να το πουμε? 'αυτοκινητο του οποιου το γκαζι ειναι τοσο δυνατο που σου δημιουργει στυση??'
Το ονοματακι μου δεν ειναι κρυφο! Σιγουρα δεν εργαζομαι εκει, κανω εντελως ασχετη δουλεια με το χωρο!!! Αν επιθυμεις, μπορεις να μου δωσεις το e-mail σου και να στο στειλω, αν και δε βλεπω σε τι θα εξυπηρετουσε αυτο. Παντως δεν εχω κανενα προβλημα να το κανω, θα σε περιμενω.
Παρακαλω να μην ειμαστε καχυποπτοι με τον οποιο εκφραζει μια διαφορετικη γνωμη απο τη δικη μας. Η κριτικη πρεπει να ειναι ευπροσδεκτη απο ολους και στο κατω κατω εγω αυτο που ζηταω ειναι να γινουν οι 4Τροχοι καλυτεροι. Αν δεν αγαπουσα το περιοδικο, δε θα καθομουν καν να γραψω ολα αυτα!!!! Λες να ειμαι μαζοχας και να εχω ωρα για χασιμο?
Αυτο δε καταλαβαινουν και στο περιοδικο: Οταν καποιος κανει κριτικη, δε θελει το κακο τους! Το καλο τους θελει, γιαυτο και ασχολειται. Εμενα προσωπικα με εξεπληξαν και με στεναχωρησαν οι απαντησεις και οι υπεκφυγες του Σ.Χ. και αυτος ηταν ο λογος που αρχικα μπηκα στη κουβεντα. Εσυ αγαπητε εγκρινεις τη σταση του Σ.Χ.???????
Το forum αυτο ειναι βημα αναγνωστων. Αν δε θελουν να ακουνε τη γνωμη μας, μπορουνε να το κλεισουνε. Εσυ δηλαδη τα βρισκεις ολα τοσο τελεια στο περιοδικο και δεν εχεις να πεις τιποτα?
αμεσως, να ριξουμε τη σπονα οτι και καλα εργαζομαι στο Drive! ΕΛΕΟΣ αγαπητε!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το περιοδικό εχει μια συγκεκριμένη αποψη περί αυτοκίνησης,την οποία και εκφράζει μεσω των συνεργατών του.
Στον καθένα απο εμάς,μπορεί να μην αρέσει ο ταδε ή ο δείνα συνεργάτης. Αλλα η ύπαρξη του στις σελίδες του περιοδικού δινει την ευκαιρία σε καποιους να διαβάσουν και μια αλλη αποψη.
Διαβάζω 4Τ απο το 1978 (!ούπς,να παλι η ηλικία),και οντως το περιοδικό εχει αλλάξει.
Προσωπικά θεωρώ οτι αυτό οφείλεται στην εξάπλωση της Εταιρείας,την ύπαρξη πλέον εξειδικευμένων εντύπων (RallyXS,Formula1 κλπ) που παίρνουν υλη που 'κανονικά' θα ηταν στο περιοδικό.
Αλλα απο αυτό,μεχρι να πούμε οτι οι συνεργάτες εκφράζουν λάθος απόψεις ή οτι ειναι εμπαθείς,υπάρχει απόσταση!!!
Οι 4Τ δεν ασχολούνται με αυτοκίνητα,αλλα με την θεωρία της αυτοκίνησης.Παιδια, ειναι σαφες οτι δεν αναφερομαι σε αυτοκινητιστικους συντακτες! Ποια αλλη αποψη?? Ποιος ειναι ο αντιλογος στο κ. Ζουραρη, και ποιος τον διαβαζει αλλωστε! Μη μου πει καποιος 'εγω!', διοτι θα του φερω αλλους 10 οι οποιοι ΔΕΝ τον διαβαζουν! Γιαυτο αλλωστε μιλαω για να γινει ερευνα, για να υπαρχουν αποτελεσματα συγκεκριμενα!
Εγω δεν ειπα ποτε οτι οι συνεργατες εκφραζουν λαθος αποψη ή οτι ειναι εμπαθεις!
-
Αν δεν είμαι παραπληροφορημένος, υπάρχει νομοθεσία σε κάποιο state που απαγορεύει να παντρευτείς την πεθερά σου!!! This is your idea of useless legislation
Δεν σου απαγορεύει όμως να την σκοτώσεις!!
Βρε άκου που σου λέω! Καλύτερα να μπορείς να την ξεφορτωθείς και (σε περίπτωση που είσαι γκάου) να σου απαγορεύουν να την παντρευτείς!!
Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, αυτό είναι κοινωνική νομοθεσία!!! Να ζήσει ο πεθεροφάγος νομοθέτης!!
(μάλλον ο γιός του πήγε να κάνει τίποτα κουλό! )
Δεν ειπα παραπανω οτι πολλες φορες ειμαστε overregulated;
τι γκαου; Αντε με τη στρατιωτικη αργκω
Νικος
Γκάου = πυροβολημένος, πειραγμένος στα μυαλά.
Εμ, για να παντρευτείς την πεθερά, τι πρέπει να είσαι;;; -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Είναι δυνατόν να υπάρξει κοινωνική πολιτική στον τομέα της δημόσιας υγείας από ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια;
Ναι. Υπαρχει εδω και λειτουργει μια χαρα. Καλυτερα απο της Ελλαδος.
Αναλυση του συστηματος υγειας της Ελλαδος και ΗΠΑ δεν χρειαζετε να κανουμε. Αυτο που μετραει, το bottom line δηλαδη, ειναι οτι οταν θα ερθει η ωρα να χρειαστεις περιθαλψη, οι πιθανοτητες ειναι οτι εδω θα εχεις πολυ υψηλοτερης ποιοτητας απο οτι αυτη της Ελλαδος. Και αυτο ηταν το νοημα μου.
Φίλε gavriil1, από που και ως που ξέρεις για το ασφαλιστικό και υγειονομικό σύστημα της Ελλάδας και μάλιστα το συγκρίνεις με των ΗΠΑ ? Εχεις εργαστεί ποτέ στην Ελλάδα ? Είσαι ασφαλισμένος (ή ήσουν ποτέ) ο ίδιος (όχι ως προστατευόμενο μέλος) ? Εχεις πληρώσει εισφορές σε κάποιο ταμείο ? Εχεις χρησιμοποιήσει ποτέ τις υπηρεσίες του Ελληνικού υγειονομικού συστήματος ?
Τα λέω αυτά γιατί, δικαιολογημένα σε ένα βαθμό, διαμαρτύρεσαι που διάφοροι σε αυτό το Forum, και εγώ ίσως, εκφράζουμε άποψη για τις ΗΠΑ, χωρίς να έχουμε ζήσει εκεί. Ομως ισχυρίζομαι πως αυτό ισχύει πια και για σένα για την Ελλάδα και πως εδώ είσαι ουσιαστικά τουρίστας (όπως είμαστε και εμείς στις ΗΠΑ) εδώ και πάνω από 10 χρόνια, αν θυμάμαι καλά, και πως, σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια, δεν μπορείς να εκφράζεις για την Ελλάδα άποψη εξ΄ ίσου έγκυρη με αυτή που εκφράζεις για τις ΗΠΑ ?
Εν ολίγοις, όπως λέμε εδώ, 'ή παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς'.
Να σε πληροφορήσω λοιπόν πως στην Ελλάδα μπορείς να έχεις την καλύτερη ασφάλιση και περίθαλψη στον κόσμο, αν αντέχει το πορτοφόλι σου. Διόρθωσέ με, αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω πως το ίδιο ακριβώς ισχύει και στις ΗΠΑ.
Και αν δεν αντέχει το πορτοφόλι σου, έχεις ένα χαμηλό αλλά υπαρκτό επίπεδο το οποίο δεν σε αφήνει να 'πεθάνεις στο δρόμο'. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και στις ΗΠΑ.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
ΟΚ. Ας ξεκαθαρισω κατι απο την αρχη: Η προθεση μου για αυτου του ειδους τα θρεντ, δεν ειναι αρνητικη. Ναι, αυτο το θρεντ ειναι ακομη ενα, του ειδους 'κρινω την υλη του περιοδικου – κρινω επαγγελματιες συγγραφεις του αυτοκινητου που ξερουν τον τομεα καλυτερα απο μενα'. Ο λογος που το ανηγω αυτο το θρεντ (το 3ο του ειδους) ειναι επηδει αγαπω το περιοδικο και αγαπω το φορουμ του περιοδικου, δηλαδη αγαπω τα μελη του φορουμ. Ετσι συνδυαζω τα 2. Ας κανουμε συζητηση λοιπον.Διαβαζα το τευχος Αυγουστου 2002, σελιδα 40 (42 αρχιζει το κειμενο) για το Ενζο. Το κειμενο εχουν γραψει οι Στρατης Χατζηπαναγιωτου και ο Ακης Τεμπεριδης. Ο λογος που ονομαζω μονο τον ΣΧ στον τιτλο του θρεντ ειναι επηδει δεν ξερω εαν ο ΑΤ γραφει εδω...στο φορουμ του περιοδικου. Αρα απο εδω και περα 'υποκρινομαι' οτι το αρθρο το εγραψε ο ΣΧ και μονο (αλλωστε ειναι ο 'παλιος' της ομαδας, οπως αφηνει να εννοηθει μεσα στο αρθρο αποκαλωντας το ΑΤ? ως 'νεοτερο').
Τα σχολια μου για το αρθρο λοιπον ειναι τα εξης και ξανατονιζω οτι θελω να ακουσω τα δικα σας σχολια, για τα τα δικα μου σχολια για το αρθρο του περιοδικου. Τελος, ας κανουμε μια χαρη στους εαυτους μας αλλα και στα υπολοιπα μελη του φορουμ και ας μεινουμε στο να σχολιαζουμε τα σχολια και οχι τα προσωπα. Πρωτος απο ολους εγω θα πω και θα παραδεχθω, οτι δεν το εχω πετυχει κατι τετοιο με τον καλυτερο τροπο μεχρι τωρα (κατα την διαρκει της παρουσιας μου στο φορουμ) και θα προσπαθησω να το διορθωσω οσο μπορω απο εδω και περα. Ευχομαι λοιπον, μονο θετικα να βγουν απο αυτο το θρεντ το οποιο σας προειδοπειω θα σχολιασει μερικα καυτα θεματα (υποψιαζομε οτι μεσα απο τα σχολια σε αυτο το θρεντ θα 'γεννηθουν' αλλα, μικροτερα θρεντ, και καλως προσωπικα). Τελος παντων, αρκετα μπλα, μπλα. Παμε λοιπον στην δικη μου εξεταση του αρθρου:
Το αρθρο αρχιζει με το να γραφει για τις επιτυχιες της Φερραρι ονομαζοντας κυριο υπευθηνο τον Λουκα ντι Μοντετζέμολο. Μια χαρα μεχρι εδω.
Σημειο νουμερο 1
Ο ΣΧ σημειωνει (προσωπικα πολυ σωστα) οτι η τεχνολογια της Φορμουλα ενα 'περναει ατοφια στον δρομο' με την Ενζο. Μετα γραφει ο ΣΧ:
'Η αρμονικη αυτη συνεργασια...δεν ειναι ακομη ενα κολπο του μαρκετινγκ, οπως προσπαθουν να κανουν οι Γερμανοι και οι Γαλλοι και προσφατα οι Ιαπωνες, αλλα μια πραγματικοτητα'.
ΟΚ. Οπως ο ΣΧ ξερει παραπανω απο μενα τον τομεα του αυτοκινητου, ετσι και εγω θα τολμησω να πω οτι ξερω καλυτερα απο αυτον τον τομεα του μαρκετινγκ (αυτο σπουδασα και στα 2 πτυχια μου και αυτο κανω μεχρι ενως σημειου επαγγελματικως 7+ χρονια τωρα σε μεγαλες εταιριες στις ΗΠΑ). Αυτο ομως που θελω να πω ειναι οτι δεν εχω ιδεα τι εννοει με αυτο που γραφει. Μαλιστα θα το γενικοποιησω το θεμα και θα πω οτι, πολλες φορες εχω διαβασει στο περιοδικο για 'κολπα του μαρκετινγκ' και παντα δεν εχω ιδεα τι εννουν με αυτο. Μαλιστα, ο τροπος που εχει εννοηθει η εννοια (και ο χωρος) του μαρκετινγ (θα τολμησω να πω) ειναι παντοτε αρνητικος, αν οχι του στυλ 'να αποφευγετε σαν την λερα' εις λαϊκην.
Γιατι τα εχετε με το μαρκετιγκ κυριοι του περιοδικου? Ισως διοτι δεν καταλαβαινετε τι ειναι το μαρκετιγκ και πιος ειναι ο σκοπος του ως τομεας? Απο οτι καταλαβαινω, για καποιο λογο σας εχει μπει μια ιδεα οτι το μαρκετιγκ ειναι κακο πραγμα και 'χαλάει' την αυτοκινηση, ή το αυτοκινητο. Κατι τετοιο ομως δεν ειναι καθολου σωστο (προσωπικα παντα). Επισης για καποιο λογο νομιζετε οτι το μαρκετιγκ ειναι αυτο το τμημα μεσα σε μια εταιρια, το οποιο προσπαθει να 'σμπρωξει' την εταιρια να σχεδιασει, κατασκευασει και προωθησει προιοντα (αυτοκινητα σε αυτην την περιπτωση) που δεν ειναι αυτα που θελει ο αγοραστης, ή που δεν ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να σχεδιασει και να κατασκευασει αυτη η εταιρια. Δινετε την εντυπωση οτι εαν δεν ηταν για το 'μαρκετιγκ', σημερα θα οδηγουσαμε καλυτερα αυτοκινητα. Και η λεξη 'καλυτερα' φυσικα σηκωνει μεγαλη συζητηση απο μονη της. Τελος παντων, νομιζω οτι καταλαβενεται τι εννοω και αναρωτιεμαι πια ειναι η σταση του περιοδικου για αυτο το θεμα (του 'κακου' μαρκετιγκ) το οποιο συνανταμε στο περιοδικο αρκετα συχνα.
Περιλιπτικα, τι ειναι το μαρκετινγ και ποιος ειναι γενικα ο σκοπος του (χωρις να αναφερομα στον τομεα του αυτοκινητου πρωτα).
Πρωτον:
Με μια προταση: 'Ο σκοπος του τομεα του μαρκετιγκ ειναι να καλυψει τις αναγκες του καταναλωτη' (ητε αυτο ειναι μεσα απο υπηρεσιες ή προιόντα).
Δευτερον και λιγο πιο συγκεκριμενα:
Το μαρκετιγκ ασχολητε με τα τεσσερα 'Πι' οπως λενε 'οι του τομεα'. '4P' για Price, Promotion, Place, Product. Δηλαδη οι ανθρωποι του τμηματος μαρκετιγκ μιας εταιριας επηρεαζουν (μερικως ή ολικως, αναλογα με την κουλτουρα της εταιριας και αλλους παραγοντες), το Προιόν (ή υπηρεσια) απο ολες τις πλευρες του σχεδιασμου αυτου, την Τιμη αυτου, τον 'Τροπο' της Προωθησης αυτου και τελος το 'Μερος' της Προωθησης αυτου. Τα τεσσερα Πι βασιζοντε παντα πανω στον παραπανω κυριο ΣΚΟΠΟ του μαρκετιγκ. Καλυψη των αναγκων του καταναλωτη δηλαδη.
Μεταφερετε τα παραπανω στο χωρο του αυτοκινητου τωρα και εχουμε τον τομεα του μαρκετιγκ να αποφασιζει ή να συμβουλειυει (αναλογα με την εταιρια, οπως επισης και αναλογα με το τμημα της ιδιας εταιριας) για θεματα σχεδιασμου του αυτοκινητου, τιμης αυτου και προωθησης αυτου.
Με αλλα λογια, το μαρκετιγκ ειναι καλο πραγμα. Για τον καταναλωτη. Εμας. Ητε μιλαμε για τον καταναλωτη που δεν εχει ιδεα ποσους τροχους εχει ενα αυτοκινητο, ητε μιλαμε για εσενα ΣΧ. Ειναι καλο για ολους μας ομως. Εκει που το περιοδικο κανει λαθος κατα την γνωμη μου ειναι οτι ξεχνατε πολλες φορες οτι ανθρωποι του αυτοκινητου σαν τον ΣΧ ειναι πολυ λιγοτεροι σε αριθμο απο αυτους που δεν ξερουν τιποτε για τον χωρο του αυτοκινητου και βλεπουν το αυτοκινητο κυριως ως μεσο μεταφορας. Οχι ως μεσο διασκεδασης και...εις λαικην, ως ψωνιου. Οταν η Χοντα σχεδιαζει το επομενο Ακκορντ και η Τογιοτα το Καμρυ για την αγορα των ΗΠΑ, δεν σκεφτονται εμενα και εσενα. Σκεφτονται το πληθος. Επηδει το πληθος ειναι αυτο που θα εχει ως αποτελεσμα την εταιρια να επωφεληθει περισσοτερο (χρηματοοικονομικως φυσικα).
Οι ανθρωποι του μαρκετιγκ ειναι αυτοι που θα πανε και θα 'τεσταρουν' την αγορα με διαφορες μεθοδους για να δουν τι θελει ο καταναλωτης στο μελλον, ετσι ωστε να δωσουν τα αποτελεσματα στο τμημα σχεδιου της εταιριας για το νεο οχημα του αυριο. Κανουν λαθη οι ανρθρωποι του μαρκετιγκ? Σιγουρα. Και εχουν κανει πολλες φορες. Ολοι κανουν λαθη. Αλλα συνηθως παιρνουν σωστες αποφασεις. Πως το ξερω αυτο? Απλα. Τα αυτοκινητα που πωλουντε σημερα ειναι πολλα περισσοτερα (σε αριθμο), πολυ καλυτερα απο ολες τις πλευρες και πολυ φτηνοτερα απο τα αυτοκινητα του χτες. Αρα εχουμε: καλυτερο προιον, σε χαμηλοτερη τιμη και πολλοι περισσοτεροι ανθρωπο ανα τον πλανητη το επιθημουν και το αγοραζουν. Αρα η αυτοκινηση παει μπροστα. Υπαρχει προοδος. Αρα το τμημα μαρκετιγκ (μεταξυ αλλων τμηματων επισης) των εταιριων ανα τον πλανητη επωφελει τις εταιριες και φυσικα τον χωρο του αυτοκινητου γενικως. Ελπιζω να συμφωνουμε σε αυτο τουλαχιστον.
Και ξαναρωτω πρωτα το περιοδικο: Εσεις εξηγηστε εμενα/εμας, γιατι παρουσιαζετε τον χωρο του μαρκετινγ ως κατι αρνητικο συχνα οταν αναφερεστε σε αυτο. Αρχιστε την εξηγηση με τον ΣΧ να αναλυεει τι εννοει με αυτο που εγραψε στο αρθρο για το Ενζο εαν θελετε.
Και ρωτω το φορουμ: πεστε μου εσεις γιατι νομιζετε οτι το περιοδικο κανει το παραπανω (και εαν το κανει, διοτι μπορει να κανω λαθος στην βαση των επιχειρηματων μου – μπορει να νομιζω οτι το περιοδικο εχει αρνητικη σταση προς τον τομεα του μαρκετινγκ οσον αφορα την αυτοκινηση). Σιγουρα χωραει συζητηση το θεμα παντως.
Παρακατω:
Ο ΣΧ (με πολυ ομορφο τροπο) συνεχιζει να γραφει για το ποσο αρμονικα συνδιαζει η Φερραρι τα διαφορα 'ανταλλακτικα' που ερχοντε απο διαφορες εταιριες οι οποιες εχουν διαφορετικες φιλοσοφιες και στο τελος πως το συνολο να κερδιζει στην πιστα. Γραφει για το πως ταξιδευει στην οδηγικη του εμπειρια με τις Εφ 40 και Εφ 50 αλλα τελικα η Ενζο δεν συγκρινετε. Ολα καλα και γραμμενα θα ελεγα με ομορφο συναισθηματικο τροπο (διοτι υπαρχει και ο ασχημος συνεσθηματικος τροπος ο οποιος ειναι η υπερβολη δηλαδη, την οποια ειδαμε στο αρθρο 'ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ' για το καινουργιο 316 – ευχομαι μερικοι να καταλαβαινουν καλυτερα τωρα τι εννοουσα τοτε με το θρεντ για εκεινο το αρθρο). Ομως ο ΣΧ πεφτει στην ιδια παγιδα κατα την γνωμη μου. Γιατι?
Σημειο νουμερο 2
Και εκει οπου ο ομορφος συναισθηματικος τροπος εμφανιζετε απο τα γραπτα του ΣΧ, εκει γυρναει/αλλαζει σε ασχημο συναισθηματικο τροπο. Πως?
Γραφει ο ΣΧ: 'Δεν ειναι αυτοκινητο' η Ενζο. 'Τι ειναι η Ενζο?' Ο ΣΧ γραφει οτι το Ενζο δεν ειναι '...τετρατροχο απο αυτα που σχεδιαζουν ( ; ) οι υπαλληλοι του κ. Πιχ και ισως καποτε παρουσιαστουν με καποιες πιθανοτητες παραγωγης.'
Μαλιστα. Δηλαδη σαν ποια τετρατροχα του κυριου Πιχ, κυριε ΣΧ? Εννοεις το W12 (το οποιο μετονομαστηκε σε NARDO)? Εαν οχι, τι εννοεις?
Τελος γιατι βαζεις ερωτηματικο μετα την λεξη 'σχεδιαζουν'? Δηλαδη οι τις VW δεν σχεδιαζουν ενω οι της Φερραρι σχεδιαζου? Κανω λαθος να τολμω να σκεφτομαι για προκαταληψη εναντιον της VW και υπερ της Φερραρι απο μερος σου? Εχω προβλημα με τις μαρκες που επελεξες? Κανενα. Εγω δεν εχω καμια προκαταληψη προς καμια μαρκα. Πιστευω στο οτι ολες οι εταιριες ανα τον πλανητη εχουν κατι καλο να προσφερουν η καθε μια στην κατηγορια της και με τον τροπο της. Θαυμαζω την ομορφια της αυτοκινησης απο ολες τις σχολες. Αλλα με ενοχλει να διαβαζω απο ατομα σαν και σενα προκατελημενες ιδεες. Εκτος εαν εννοεις κατι αλλο, αρα το παιρνω ολο πισω.
Σε αυτο το σημειο ο ΣΧ γραφει 'Ιεροσυλιες ολα αυτα, θα σχολιασετε και θα συμφωνησουμε, αλλα σε παρασυρει σε διαφορες φασεις.' Αλλα δεν ειναι ξεκαθαρο εαν οι 'ιεροσυλιες' πανε προς τα Θεικου τυπου σχολια για το Ενζο, ή για το ποσο πιο αργα οδηγει την Ενζο ο ΣΧ απο τον Μπενουτσι. ΣΧ, εσυ πες μου.
Συνεχιζει με τον να περιγραφει (προσωπικα με ομορφο τροπο) τον τροπο που περναει η δυναμη στο εδαφος με το Ενζο και για την οδηγικη της συμπεριφορα. Και εκει παλι τα χαλαει ξαφνικα αποκαλοντας τα Brembo της Ενζο 'εξωγήινα'. Λιγο παρακατω αποκαλει 'εξωγήινο' τον 'πεντε φορες παγκοσμιο'. Χμμμ... Εξωγηινα φρενα, τωρα και εξωγηινοι οδηγοι. Μαλιστα.
Σημειο νουμερο 2
Αργοτερα ο ΣΧ κανει ενα σχολιο το οποιο με ξαφνιασε αρνητικα περισσοτερο απο οτιδηποτε εχω διαβασει τελευταια. Γραφει:
'Η Ενζο, το καλυτερο αυτοκινητο παραγωγης σημερα, εν ετει 2002.'
Οταν ειμουν μικροτερος (μικρος δηλαδη) και ζουσα στην Ελλαδα και διαβαζα μονο 4 Τροχοι απο πλευρας αυτοκινητιστικου περιοδικου και σιγουρα δεν ειχα καν τις (θεωριτικες) γνωσεις που εχω σημερα, το παραπανω μου φενοταν ως μια ευλογη δηλωση, ή ενα ευλογο ερωτημα απο φιλους, κτλ. Σημερα κατι τετοιο ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο να το διαβαζω απο ανθρωπους σαν τον ΣΧ.
Ας ξεκαθαρισουμε κατι πριν αρχισω να εξηγω: Εγω δεν εχω οδηγησει το Ενζο, ενω ο ΣΧ την εχει οδηγησει. Δεν εχω ιδεα πως τον εκανε να νιωσει, οπως επισης δεν εχω ιδεα πως θα με εκανε να νιωσω εαν την οδηγουσα. Αλλα για ενα πραγμα ειμαι σιγουρος:
Η εννοια του 'καλυτερου αυτοκινητου στον κοσμο' δεν υπαρχει. Ειναι απλα...ανυπαρκτη. Οπως δεν υπαρχει το καλυτερο σπιτι, ή το καλυτερο παγωτο, ή, ή, ή.
Εαν μιλουσαμε για καποιον ασχετο απο αυτοκινητα, θα αλλαζα το θεμα και ουτε καν θα ελεγα κουβεντα. Αλλα να το διαβασω απο τον ΣΧ αρχιζω και στεναχωριεμαι οτι κατι δεν παει καλα ήτε με μενα ή με το περιοδικο.
ΣΧ, πως ειναι δυνατον το Ενζο να ειναι το καλυτερο αυτοκινητο παραγωγης (αν και περιορισμενης με τα 399 και οχι 349 αντιτυπα οπως γραφεις παρακατω)? Πως? Νομιζεις οτι το Ενζο μπορει να εχει ποιοτητα κυλισης ενος Lexus LS 430? Να εχει χωρους μιας Maybach (αντε μιας S Class γιατι δεν χρειαζετε καν να παω στο extreme). Ειναι φιλικη στο εσωτερικο και εχει τις ευκολιες μιας 745? Κοστιζει οσο ενα Ακκορντ? Επηδει σας εκανε να νοιωσετε μοναδικα οπως γραφεται, σημαινει οτι ειναι το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο?
Εαν ο ΣΧ εγραφε οτι το Ενζο ειναι το πιο ολκληρομενο σπορ αυτοκινητο στον κοσμο, ή κατι τετοιο, θα ελεγα ΟΚ, κανενα προβλημα. Εγω δεν εχω οδηγησει Bugatti, 911 Turbo, Lambo, αλλα....καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο? Εσεις πητε μου. Κανω λαθος? What am I missing? που λενε εδω. Ποιος ειναι ο ορισμος του καλυτερου αυτοκινητου στον κοσμο...μαλλον...ακομη καλυτερα...ειναι δυνατον να υπαρχει ορισμος του καλυτερου αυτοκινητου στον κοσμο? Ακομη και σε πρωσοπικο επιπεδο νομιζω οτι δεν θα μπορουσε να υπαρξει. Μπορει καποιος να πει 'εμενα μου αρεσει το ταδε αυτοκινητο για τον προυπολογισμο μου'. Ολοι μας το πρατουμε αυτο με την αγορα αυτοκινητου μας ουτως ή αλλως. Επισης μπορεις να πεις, 'προτιμω το Σουπρα απο το ΖΧ'. Κανενα προβλημα. Αλλα δεν μπορει σε καμια περιπτωση να ειναι ενα αυτοκινητο το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο.
Εαν καποιος με υποχρεωνε να φανταστω το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμος θα σκεφτομου κατι ως εξης:
Τιμη: $22,000
Χωροι: Αντιστοιχοι ενος Ford Excursion ή κατι τετοιο
Αεροδυναμικη: 0.01
Υλικα εσωτερικου: Ρολς Ρόις
Ποιοτητα κατασκευης: Λεξους/Αουντι
Κινητηρας: 1000+ ατμοσφαιρικοι ιπποι απο κινητηρα που θα ενω θα καιει οχι παραπανω απο ενα Σιβικ, αλλα θα εχει και τα χαρακτηριστικα ροπης ενος Βαιπερ (αλλα με καλυτερες απολυτες τιμες), δηλαδη το 95% της ροπης να αρχιζει απο τις 750 σαλ και να κραταει μεχρι τα κοκκινα
Ρυπποι: ενος Σιβικ Hybrid.
Ποιοτητα κυλισης: καλυτερη του Lexus LS 430
Χαρακτηριστικα οδηγικης συμπεριφορας: Ισως του Ενζο (απο οτι περιγραφει ο ΣΧ)
Παθητικη ασφαλεια: καλυτερη του Ford Excursion
Διαφορα αλλα...Καταλαβενεται τι εννοω με το παραπανω. Επηδει τα παραπανω δεν ειναι δυνατον να γινουν στις μερες μας, η εννοια του καλυτερου αυτοκινητου σημερα, απλα...δεν υπαρχει.
Το 1ο κερασακι στην τουρτα:
Ο ΣΧ ενω γραφει οτι το Ενζο ειναι 'αλλα κολπα' και δεν εχει καμια σχεση με αυτα που ξεραμα/ξερανε γραφει:
'Προκειτε απλως για αλλη διασταση'.
ΣΧ, οπως ειπα. Εγω δεν οδηγησα το Ενζο. Αλλα δεν παυει να μιλαμε για ενα αυτοκινητο στην προκημενη περιπτωση. Δεν λεω, ειναι ομορφο να υπαρχει συνεσθηματισμος στα γραπτα του περιοδικου οταν μιλαμε για το μεγιστο αυτοκινητο της Φερραρι. Αλλα οπως ειπα, υπαρχει καλος και υπαρχει κακος συναισθηματισμος. Να στο πω με την γλωσσα σου, οπως υπαρχει υγιεις και ανθυγιεινος ερωτας.
Οταν γραφεις: 'Δεν ειναι μονο οι αριθμοι. Ειναι η αισθηση, οι ηχοι και οι καθε ειδους χυμοι που προκυπτουν, που απαγορευουν καθε συγγριση', προκητε για θετικο συναισθηματισμο, διοτι ετσι ειναι. Στεκει δηλαδη. Οταν λες οτι ενα αυτοκινητο ειναι 'απο αλλη διαστηση', κατι τετοιο ειναι υπερβολη και ειναι ασχετο πως σε εκανε να νιωσεις. Δηλαδη τι σχολια θα εχεις για το Ενζο ΙΙ σε 6-8 χρονια απο τωρα? Εαν το ελεγα κατι τετοιο εγω, τοτε ενταξει, διοτι εγω δεν εχω τις εμπειρικες οδηγιες που εχεις εσυ (αν και σιγουρα εχω οδηγησει αυτοκινητα που δεν ειχες την τυχη να οδηγησεις εσυ λογου διαφορας αγορας Ηπηρων – αλλα καμια σχεση οταν κοιταμε το συνολο). Αλλα οπως ειπα, ουτε και εγω θα ελεγα κατι τετοιο διοδι το θεωρω απλα υπερβολη που δεν ταιριαζει να λεγετε απο ατομα που θελουν να νομιζουν οτι ειναι σχετικοι με την παγκοσμια αυτοκινηση σημερα.
Το 2ο κερασακι στην τουρτα:
Γραφει ο ΣΧ:
'Που να στοχευσεις μετα τα σερι της Σκουντερια στις πιστες, κατω απο τη μυτη των 'ξενερωτων' Βρετανων, που επικαλεστηκαν την ενισχυση των σκληρων Γερμανων, ωστε να επιβιωσουν και, κυριως, μετα την περιορισμενη παραγωγη της Ενζο;'
Κατα την γνωμη μου παντα, οπως ειναι απαραδεκτο απο καποιον σαν τον ΣΧ να γραφει για το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο, ετσι επισης δεν επιτρεποντε χαρακτηρισμοι λαων/κρατων/εθνων ως 'ξενερωτους' ή οτιδηποτε αλλο παρομοιο. Οι ξενερωτοι Βρετανοι, οι σκληροι Γερμανοι και οι μαγκες Ελληνες δηλαδη ΣΧ? Ετσι ειναι? Οπως απαντησα σε δηλωση σου σε προηγουμενο θρεντ, 'εκει που τα γραφεις μια χαρα και ωραια, εκει μου τα χαλας'.Τα σχολια ολων παρακαλω...
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει το ζητούμενο, το οποίο σε κάθε άρθρο και ειδικότερο αυτό που αφορά ένα **υπεραυτοκίνητο **είναι είναι να **μεταδώσει **στον αναγνώστη συναισθήματα και εμπειρίες όπως αυτός τις νοιώθει (ο Σ.Χ στην περίπτωσή μας) όταν οδηγάει το κάθε αυτοκίνητο ''πριν από εμάς για εμάς'.
Για αυτόν τον λόγο μην 'ξεψειρίζεις' το άρθρο από έννοιες που δεν κατανοείς, αλλά αντίθετα προσπάθεισε να αφουγκραστείς τους ήχους των V12, το καμένο λάστιχο, και την μυρωδιά της άκαυστης βενζίνας που μυρίζουν τα φύλλα του εντύπου που κρατάς.Υ.Γ. Όπως καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου λείπεις από την Ελλάδα περισσότερο από όσο γράφεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για να μην αναφερω οτι στο περιοδικο αρθρογραφουν (αξιολογοι μεν!) συγραφεις ή αλλοι, οι οποιοι ομως δεν διαβαζονται απο σχεδον κανεναν αναγνωστη.Είμαι από αυτούς που δεν ανήκουν στο σχεδόν...
Εκτός από τον κο Ζουράρι που δεν διαβάζω ποτέ, τους υπολοίπους τους διαβάζω μέχρις τελευταίας τελείας. Μάλιστα δεν μπορώ να φανταστώ τους 4Τ χωρίς αυτούς.Μια ΜΕΓΑΛΗ απώλεια των 4Τ είναι η απώλεια του Νίκου Δήμου. Όταν σταμάτησε να αρθρογραφεί εκεί (για λόγους που δεν ξέρω και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω) δεν αγόρασα το περιοδικό για 12 μήνες, ασχέτως τι είχε μέσα. Θεώρησα πως αν ο καθένας που ένιωθε έτσι έκανε το ίδιο θα το καταλάβαιναν. Αν ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο, θα ενεργήσω αντίστοιχα (αν και τώρα υπάρχει ευτυχώς και το Φόρουμ!!). Μακάρι να γύριζε...
-
Οι ανεργοι που μολις απολυθηκαν απο την δουλεια τους εχουν μια εκλογη που λεγεται COBRA. Με αυτο μπορεις να διατηρησεις την ιατροφαρμακευτικη σου περιθαλψη για 18 μηνες. αλλα πρεπει να πληρωσεις. Και οι τιμες συνηθως ειναι αλμυρες.Αν τωρα παραμενεις ανεργος για μηνες και χρονια τοτε υπαρχει προβλημα. Δεν θα εχεις επισημη περιθαλψη. Αλλα βεβαια εχουν μερικες free clinics που μπορεις να βρεις περιθαλψη. Αν εχεις προβλημα σοβαρο αμεσως πηγαινεις το 'emergency room'.
Nikos
Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Πάντως το ότι ο άνεργος, που αγωνίζεται να επιβιώσει, θα βρει χρήματα, για να πληρώνει ασφάλιστρα, ακούγεται ως ανέκδοτο.
Αυτο που δεν καταλαβενεται στην Ελλαδα ειναι οτι η ανεργια εδω στις ΗΠΑ ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Εαν δεν μπορεις να 'γυρνας μπιφτεκια με την σπατουλα σε Μακντοναλντς για $10 την ωρα, τοτε σου αξιζει να εισαι ανεργος αλλα και αστεγος' ειναι η φιλοσοφια μου. Ακομη και τωρα μεσα στην χειροτερη οικονομικη κριση των τελευταιων 70 ετων, η ανεργια στις ΗΠΑ ειναι 5.7%. Σημειωτεων οτι 3.5% ισουτε με 0 στην πραγματικοτητα. Αρα ο κοσμος δουλευει. Αρα ο κοσμος εχει ασφαλεια υγειας.
Μήπως ξέρεις πώς προκύπτει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ είναι μόλις 5,7%; Πολύ απλά στο εργατικό δυναμικό υπολογίζονται ακόμη και αυτοί που εργάζονται έστω και 1 ώρα την εβδομάδα (ό,τι αλχημείες γίνονται στην Ελλάδα για τον υπολογισμό του πληθωρισμού, ανάλογες γίνονται στις ΗΠΑ για τον υπολογισμό του ποσοστού ανεργίας). Τι ποιότητα ασφάλισης μπορεί να διεκδικήσει κάποιος που εργάζεται -αν όχι μία- ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, αφού δε θα μπορεί να πληρώσει υψηλά ασφάλιστρα, για να έχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη; Επιπλέον, ακόμα και ένας άνθρωπος (πόσο μάλλον 5,7% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή μερικά εκατομμύρια άνθρωποι) να είναι άνεργος και να μην υπάρχει δυνατότητα περίθαλψης σε περίπτωση ασθενείας του είναι απαράδεκτο.
Είναι δυνατόν να υπάρξει κοινωνική πολιτική στον τομέα της δημόσιας υγείας από ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια;
Ναι. Υπαρχει εδω και λειτουργει μια χαρα. Καλυτερα απο της Ελλαδος.
Αναλυση του συστηματος υγειας της Ελλαδος και ΗΠΑ δεν χρειαζετε να κανουμε. Αυτο που μετραει, το bottom line δηλαδη, ειναι οτι οταν θα ερθει η ωρα να χρειαστεις περιθαλψη, οι πιθανοτητες ειναι οτι εδω θα εχεις πολυ υψηλοτερης ποιοτητας απο οτι αυτη της Ελλαδος. Και αυτο ηταν το νοημα μου.
Συμφωνώ ότι λειτουργεί καλά το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, αλλά πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμα: λειτουργεί καλά (ως τέλεια) για όσους έχουν χρήματα. Υψηλή ποιότητα περίθαλψης (αναφέρομαι στην πλευρά της «ξενοδοχειακής υποδομής» των κλινικών και όχι της κατάρτισης του ιατρικού προσωπικού) μπορεί να έχει κανείς και στην Ελλάδα, αν διαθέτει χρήματα να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική. Ο άνεργος όμως έχει τουλάχιστον τη δυνατότητα να απευθυνθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, στο οποίο μπορεί να μην έχει την άνεσή του (η έκφραση αυτή ίσως είναι επιεικής συγκριτικά με ορισμένες καταστάσεις που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία), αλλά ό,τι απαιτείται, για να θεραπευτεί, θα γίνει.
Ωστόσο, για να κλείσω το θέμα συναινετικά και να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, δεν προσπαθώ να πω ότι το υγειονομικό σύστημα στην Ελλάδα (ή στην Ευρώπη γενικότερα) είναι καλύτερο από αυτό των ΗΠΑ (ούτε όμως θα έλεγα το αντίθετο). Απλά θέλω να υπογραμμίσω ότι υπάρχουν τρωτά και στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, οπότε μην το προβάλλεις ως πρότυπο. Δυστυχώς τέλειο σύστημα υγείας δεν υπάρχει στον κόσμο.
Υπάρχουν πολλά τα οποία πραγματοποιούνται στις ΗΠΑ με πιο ορθολογικό και πιο ώριμο τρόπο από ότι στην Ελλάδα. Κανείς δεν αντιλέγει σε αυτό. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι όλα όσα γίνονται στις ΗΠΑ είναι σωστά και όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα είναι λάθος. Μακριά από εμένα τέτοιου είδους αφορισμοί.
ΥΓ: Είχα καιρό να πολυλογήσω, γι' αυτό τα «έδωσα όλα».
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
ΥΓ: Είχα καιρό να πολυλογήσω, γι' αυτό τα «έδωσα όλα».Δως τα όλα!!
ΕΙΔΙΚΑ εγώ, που σας έχω ζαλίσει τα αυτιά (τα μάτια) με την πάρλα, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να σε κακοχαρακτηρίσω!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Μια ΜΕΓΑΛΗ απώλεια των 4Τ είναι η απώλεια του Νίκου Δήμου. Όταν σταμάτησε να αρθρογραφεί εκεί (για λόγους που δεν ξέρω και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω) δεν αγόρασα το περιοδικό για 12 μήνες, ασχέτως τι είχε μέσα. Θεώρησα πως αν ο καθένας που ένιωθε έτσι έκανε το ίδιο θα το καταλάβαιναν.Μακάρι να γύριζε...Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Τα άρθρα του κ. Νίκου Δήμου κοσμούσαν το χώρο των περιοδικών αυτοκινήτου.
Το Ενζο του Στρατη