-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αυτό το τελευταίο δεν σημαίνει τίποτε, και εγώ και εσύ βγάζουμε περρισότερα από τους δημοσιογράφους των 4τροχών. Αλλά ποια είναι η καθημερινότητα του καθενός, δηλ. ερχόμενος το πρωί στην δουλειά τι κάνουμε, με ποιους δουλεύουμε, ποιους έχουμε να αντιμετωπησουμε. Στην Ελλάδα είναι πολύ ποιο ευχάριστα, και ειδικά στην Αθήνα. Το πρόβλημα των χαμηλών μισθών παραμένει, αλλά τα λεφτά από μόνα τους δεν σε κάνουν ευτυχισμένο.Αρχισαμε το θεμα αυτο απο το 'δουλεια ονειρο' σημειο και φτασαμε στην επαγγελματικη αναλυση γενικως. ΟΚ.
Κανεις δεν ειπε οτι τα λεφτα απο μονα τους σε κανουν ευτιχισμενο. Αλλα οταν γραφεις οτι στην Ελλαδα ειναι πιο ευχαριστα, με κανει και ανναρωτιεμαι τι εννοεις. Διοτι εχει παντου ευχαριστες 'δουλειες' οι οποιες δεν πληρωνουν πολλα. Πες μου εσυ τι θες να κανεις και θα σου βαζω στοιχημα οτι υπαρχει το opportunity να το βρεις κατι τετοιο στις ΗΠΑ, πριν απο καθε αλλη χωρα. Δεν υπαρχει τιποτε στην Ελλαδα που δεν υπαρχει εδω και μαλιστα με πιο συνθετο τροπο.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Από οτι κατάλαβα κατηγορέις τον ΣΧ για συναισθηματισμό στο γράψιμο του θα συμφωνήσω μαζί σου το άρθρο βγάζει τα συναισθήματα του ανθρώπου (τυχερού κατά την γνώμη μου) που οδήγησε αυτό το ονειρικο κατασκεύσμα με τα 'εξωγήινα φρενα'΄='φρένα καταπληκτικά σε απόδοση' και θα μου ήταν αδύνατον να σκεφτώ ένα άρθρο για την Enzo που θα περιοριζότανε σε ξερή παράθεση στοιχείων και τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά και αυτό είναι μια προσωπική άποψη.
Aκριβώς. Αν έκανε (όποιος και να το έκανε) ένα στεγνό άρθρο χωρίς προσωπικά στοιχεία για μια ΕΝΖΟ (την όποια ΕΝΖΟ) θα τον λέγαμε κρυόκωλο (συγγνώμη για την έκφραση). Δεν περνάει από το μυαλό μου να γράφεις για τέτοιο αυτοκίνητο και να γράφεις άρθρο με στυλ σαν να οδήγησες μια Κορόλα (αναφέρω το όνομα απλώς επειδή είναι ένα παγκοσμίως εμπορικότατο αμάξι).
ΟΚ. Το εχω τονισει αυτο παραπανω απο 2 φορες σε αυτο το θρεντ.
Αυτο που δεν καταλαβενεται οτι εχω υποσημανει οτι υπαρχουν 2 ειδη συναισθηματισμου οταν γραφει καποιος για τεστ αυτοκινητων . Τον θετικο και το αρνητικο (ας πουμε). Και εδωσα παραδειγματα. Ο ΣΧ χρισημοποιει ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 στο αρθρο και απλως κρινω το αρνητικα κατα την γνωμη μου ειδος συναισθηματισμου. Οταν θα παω στο ξενοδοχειο, θα βρω παραδειγματα θετικου συναισθηματισμου απο το αρθρο Ειδικες Διαδρομες (Ιουλιος 2002) το οποιο ηταν γεματο συναισθυματισμο, αλλα σχεδον παντα θετικου τυπου. Ειμαι σιγουρος οτι μπορειτε να δητε την διαφορα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είναι η πρώτη φορά που γράφω thread ανοιγμενο απο τον Γαβριήλ και ο λόγος είναι οτι τις περισότερες φορές η συζήτηση ξέφευγε από αυτό που εγώ θεωρώ συζήτηση και κατέληγε σε φωνές και προσωπικές κόντρες.
Επί του θέματος λοιπόν.Νομίζω οτι το τι θεωρει κανέις καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι κάτι το πολύ υποκειμενκό και αν ο ΣΧ θεωρεί οτι αυτό είναι η Enzo δεν μπορώ παρά να δεχτώ την άποψη του αυτή λέγοντας οτι κατά την γνώμη μου η Enzo με βάση τα όσαέχω διαβάσει για αυτή (οχι μόνο στους 4Τ) είναι αυτή την στιγμή το απόλυτο υπεραυτοκίνητο (τα στοιχεία συνηγορούν άλλωστε σε αυτό 1.4g στις στροφές του Φιοράνο 0.1 του δευτερολέπτου ταχύτερο από την McLaren F1 στο 0-200 που ήταν μέχρι στιγμής η ταχύτερη ένω ταυτόχρονα είναι και σαφώς πιο ευκολοοδήγητη απο μια F1). Από οτι κατάλαβα κατηγορέις τον ΣΧ για συναισθηματισμό στο γράψιμο του θα συμφωνήσω μαζί σου το άρθρο βγάζει τα συναισθήματα του ανθρώπου (τυχερού κατά την γνώμη μου) που οδήγησε αυτό το ονειρικο κατασκεύσμα με τα 'εξωγήινα φρενα'΄='φρένα καταπληκτικά σε απόδοση' και θα μου ήταν αδύνατον να σκεφτώ ένα άρθρο για την Enzo που θα περιοριζότανε σε ξερή παράθεση στοιχείων και τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλά και αυτό είναι μια προσωπική άποψη.Βλέπεις το αυτοκίνητο - για μένα και άλλους πολλούς υποθέτω και για σένα ισχυέι το ίδιο- δεν είναι απλώς μια μηχανη που σε πάει από το Α σημείο στο Β αλλά κάτι παραπάνω έχει ας πούμε 'ψυχή' γι αύτό και κάποιοι κυκλοφορύν με 2CV δηλώνοντας οτί δεν τα αλλάζουν με τίποτα όσα καλούδια και αν έχει αυτό πάνω του.
Αυτά προς το παρόν συγνώμη αν σας κούρασαΓια το κακο μαρκετινγ και τους ξενερωτους Αγγλους εχεις να πεις τιποτε? Ειμαι περιεργος.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Κανεις δεν ειπε οτι τα λεφτα απο μονα τους σε κανουν ευτιχισμενο. Αλλα οταν γραφεις οτι στην Ελλαδα ειναι πιο ευχαριστα, με κανει και ανναρωτιεμαι τι εννοεις. Διοτι εχει παντου ευχαριστες 'δουλειες' οι οποιες δεν πληρωνουν πολλα. Πες μου εσυ τι θες να κανεις και θα σου βαζω στοιχημα οτι υπαρχει το opportunity να το βρεις κατι τετοιο στις ΗΠΑ, πριν απο καθε αλλη χωρα. Δεν υπαρχει τιποτε στην Ελλαδα που δεν υπαρχει εδω και μαλιστα με πιο συνθετο τροπο.
Σε πληροφορώ οτι ο καταλογος ειναι πολύ μακρύς Gavriil!Τοσο για πράγματα που βρίσκεις στην Ελλάδα και δεν βρίσκεις στις ΗΠΑ οσο και απο πράγματα που βρίσκεις στις ΗΠΑ και δεν μπορείς να βρείς στην Ελλάδα.
Ολα -κατ' εμε- εχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία και την ψυχολογία του καθε λαού.
Οπως εχω ξαναπει,αλλο οι Αγγλοσάξωνες (που ειναι η πλειοψηφία των ΗΠΑ) και αλλο οι Μεσογειακοί λαοί.
Αλλα παλι το θεμα ειναι καθαρά υποκειμενικό.Οπότε σαφώς πράγματα που κάποιος θα θεωρούσε σημαντικά για κάποιον αλλον ειναι ασήμαντα.Ομως δεν μπορείς να καταλήγεις σε 'αφορισμούς' σαν αυτόν που ανάφερες!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε πληροφορώ οτι ο καταλογος ειναι πολύ μακρύς Gavriil!Τοσο για πράγματα που βρίσκεις στην Ελλάδα και δεν βρίσκεις στις ΗΠΑ οσο και απο πράγματα που βρίσκεις στις ΗΠΑ και δεν μπορείς να βρείς στην Ελλάδα.
Ολα -κατ' εμε- εχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία και την ψυχολογία του καθε λαού.
Οπως εχω ξαναπει,αλλο οι Αγγλοσάξωνες (που ειναι η πλειοψηφία των ΗΠΑ) και αλλο οι Μεσογειακοί λαοί.
Αλλα παλι το θεμα ειναι καθαρά υποκειμενικό.Οπότε σαφώς πράγματα που κάποιος θα θεωρούσε σημαντικά για κάποιον αλλον ειναι ασήμαντα.Ομως δεν μπορείς να καταλήγεις σε 'αφορισμούς' σαν αυτόν που ανάφερες!
Δεν ειπε πραγματα ειπε δουλειες (επαγγελματα). Οποτε αν και οι ΗΠΑ δεν ειναι 'the land of opportunity' που ηταν παλια (και παλια ποτε δεν ηταν αν δεν δουλευες σαν σκλαβος), ακομα εχει τις περισσοτερες ευκαιριες και εκλογες στον επαγελματικο τομεα. Τωρα τροπο ζωης κτλ ειναι αλλο θεμα. Οποτε δεν ηταν αφορισμος απλως ηταν αναφορα σε κατι που σε μεγαλο ποσοστο ειναι απλως η αληθεια. (edit: και δεν το λεω αυτο με σκοπο να κατηγορησω τις δουλειες/τροπο ζωης στην Ελλαδα η αλλου στην Ευρωπη)
Νικος
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΟΚ δεν θελα παλι να αρχισω να λεω οτι εγω εζησα αρκετα και στις 2 χωρες και ξερω τι λεω. Ουτε οτι εγω ειμαι πιο 'Μεσογειος' παρα Αγγλοσαξωνας, κτλ. Τα ξερεις.
Το οτι η νοοτροπια ειναι διαφορετικη δεν εχει σημασια στο εαν μπορεις να βρεις μια δουλεια που να σε ευχαριστει στις ΗΠΑ, η οποια μαλιστα δεν κανει και πολλα λεφτα. Πολλες οι ευκαιριες.
Δωσε μου ενα παραδειγμα.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τωρα τροπο ζωης κτλ ειναι αλλο θεμα. Οποτε δεν ηταν αφορισμος απλως ηταν αναφορα σε κατι που σε μεγαλο ποσοστο ειναι απλως η αληθεια. (edit: και δεν το λεω αυτο με σκοπο να κατηγορησω τις δουλειες/τροπο ζωης στην Ελλαδα η αλλου στην Ευρωπη)Νικος
Εγω θα προκαλεσω τον οποιοδηποτε εδω ΚΑΙ για τον τροπο ζωης. Δωσε μου ΕΝΑ παραδειγμα του τι τροπου ζωης θελεις να κανεις στις ΗΠΑ και δεν μπορεις, ενω μπορεις στην Ελλαδα. Επηδει ο τροπος ζωης ως συνολο στις ΗΠΑ ειναι διαφορετικος της Ελλαδος, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει καποιος να ζηση στις ΗΠΑ οπως ζουσε στην Ελλαδα. Εαν το αναλυσεις Νικο, θα δεις οτι τελικα η Ελλαδα υστερει και σε αυτο. Δηλαδη, θα δεις οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να ζησεις ενα συγκεκριμενο τροπο ζωης στις ΗΠΑ με πιο ευκολο τροπο απο την Ελλαδα. Μαλιστα εχεις να διαλεξεις απο μεγαλυτερη ποικιλια τροπων ζωης εδω απο οτι στην Ελλαδα. Σκεψου το αφου ζεις και εσυ χρονια εδω. Σκεψου το με παραδειγματα και με συγκεκριμενα θεματα.
-
Εγω θα προκαλεσω τον οποιοδηποτε εδω ΚΑΙ για τον τροπο ζωης. Δωσε μου ΕΝΑ παραδειγμα του τι τροπου ζωης θελεις να κανεις στις ΗΠΑ και δεν μπορεις, ενω μπορεις στην Ελλαδα. Επηδει ο τροπος ζωης ως συνολο στις ΗΠΑ ειναι διαφορετικος της Ελλαδος, αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει καποιος να ζηση στις ΗΠΑ οπως ζουσε στην Ελλαδα. Εαν το αναλυσεις Νικο, θα δεις οτι τελικα η Ελλαδα υστερει και σε αυτο. Δηλαδη, θα δεις οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να ζησεις ενα συγκεκριμενο τροπο ζωης στις ΗΠΑ με πιο ευκολο τροπο απο την Ελλαδα. Μαλιστα εχεις να διαλεξεις απο μεγαλυτερη ποικιλια τροπων ζωης εδω απο οτι στην Ελλαδα. Σκεψου το αφου ζεις και εσυ χρονια εδω. Σκεψου το με παραδειγματα και με συγκεκριμενα θεματα.Gavriil1, μπορείς να μας πεις τι τρόπο ζωής μπορείς να κάνεις στις ΗΠΑ που δεν μπορείς στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με παρόμοιο κοινωνικο-πολιτικό-οικονομικό σύστημα ?
Με το 'τρόπος' εξηγώ πως εννοώ περισσότερο 'ποιοτικά' παρά 'ποσοτικά' χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δύσκολα θα βγάλει κάποιος $1000000 το χρόνο αλλά με λιγότερα χρήματα εύκολα θα ζήσει εξίσου 'καλά' με κάποιον που βγάζει στις ΗΠΑ το ποσό αυτό. Οπότε ας μιλήσουμε για την ποιότητα.
-
[quote='gavriil1Εγω θα προκαλεσω τον οποιοδηποτε εδω ΚΑΙ για τον τροπο ζωης. Δωσε μου ΕΝΑ παραδειγμα του τι τροπου ζωης θελεις να κανεις στις ΗΠΑ και δεν μπορεις, ενω μπορεις στην Ελλαδα.[/quote]
Να κάνω το καλοκαιράκι ένα πικ νικ στην παραλία (ή στο βουνό, το ίδιο κάνει) και να πιώ και μια μπιρίτσα ή ένα κρασάκι με το φαγητό μου (στο ύπαιθρο εννοείται).
Μετά να πάρω την κοπέλλα μου και να πάμε σπίτι. Αν έχει περισσέψει και λίγο κρασί να βάλω το φελλό, να το ρίξω στο πίσω κάθισμα και να πάω ήρεμα σπίτι μου (ΑΦΟΥ έχει περάσει αρκετή ώρα ώστε να μην έχω ίχνη οινοπνεύματος και να είμαι ασφαλής στο δρόμο εννοείται!!!)
Ή, όταν πάω στον γείτονα να μου δανείσει ένα μουκάλι κρασί και μιας και πρόκειται μόνο περί ενός μπουκαλιού, να μην ΄ψάχνω σακούλες να το κουβαλάω.
Να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά είναι ζήτημα αν πίνω ένα αλκοολούχο ποτό ετησίως, και δεν οδηγώ καθόλου την ίδια μέρα.
-
Οποτε και εγω ερωτω τι ειδους τροπο ζωης θεωρεις οτι ειναι ποιοτικος;
Να μερικα πραγματα (δεν ειναι κατα σειρα πρωταιρεοτητας)
Να εχεις υλικα αγαθα.
Να εχεις ελευθερο χρονο να ευχαριστιεσαι τα υλικα αγαθα.
Να εχεις ελευθερο χρονο να ασχολεισαι με την οικογενεια σου (παιδια, φιλους κτλ)
Να εχεις καιρο να ασχολεισαι με τα χομπυ σου (και φυσικα να εχεις χομπυ)Τι αλλα θες εσυ;
Απο εκει θα συνεχισουμε και για τις ερωτησεις του Γαβριηλ.
Νικος
ΥΓ: φυσικα και ειμαστε εκτος θεματος
-
[quote='gavriil1Εγω θα προκαλεσω τον οποιοδηποτε εδω ΚΑΙ για τον τροπο ζωης. Δωσε μου ΕΝΑ παραδειγμα του τι τροπου ζωης θελεις να κανεις στις ΗΠΑ και δεν μπορεις, ενω μπορεις στην Ελλαδα.Να κάνω το καλοκαιράκι ένα πικ νικ στην παραλία (ή στο βουνό, το ίδιο κάνει) και να πιώ και μια μπιρίτσα ή ένα κρασάκι με το φαγητό μου (στο ύπαιθρο εννοείται).
Μετά να πάρω την κοπέλλα μου και να πάμε σπίτι. Αν έχει περισσέψει και λίγο κρασί να βάλω το φελλό, να το ρίξω στο πίσω κάθισμα και να πάω ήρεμα σπίτι μου (ΑΦΟΥ έχει περάσει αρκετή ώρα ώστε να μην έχω ίχνη οινοπνεύματος και να είμαι ασφαλής στο δρόμο εννοείται!!!)
Ή, όταν πάω στον γείτονα να μου δανείσει ένα μουκάλι κρασί και μιας και πρόκειται μόνο περί ενός μπουκαλιού, να μην ΄ψάχνω σακούλες να το κουβαλάω.
Να ξεκαθαρίσω πως προσωπικά είναι ζήτημα αν πίνω ένα αλκοολούχο ποτό ετησίως, και δεν οδηγώ καθόλου την ίδια μέρα.[/quote]
Σιγα ρε Γιωργο. Απο που και ως που αθτο δεν γινεται στις ΗΠΑ. Εχω τουλαχιστον 3-4 παρκα με μερος για πικ νικ. Επισης σε 30-40 λεπτα μπορω να ειμαι στο βουνο διπλα σε ενα αστεροσκοπειο να κανω το πικ νικ εκει η να ειμαι στην παραλια και να κανω πικ νικ εκει. Αντε θα φερω φωτοφραφιες που ειμαστε στην παραλια την πρωτοχρονια η και Χριστουγεννα.
Και μια ζωη κανω παρεα με τον γειτονα μου και πινουμε μπυρες. Του δινω ουζο ( ) και μου δινουν μπυρες η κρασι απο τα τοπικα κρασοποιοια.
Νικος
ΥΓ: και εγω ειμαι με εσενα δεν ειμαι μεγαλος καταναλωτης αλκοολ. οποτε τις περισοτερες φορες τι βγαζω με πορτοκαλαδες και κοκα κολες- ξερω ξερω ειμαι ξενερας... )
-
OK. Σκοπός μου δεν ήταν να κωλυσιεργήσω αλλά να αποδείξω πως αυτό που είπε ο gavriil1:
Εγω θα προκαλεσω τον οποιοδηποτε εδω ΚΑΙ για τον τροπο ζωης. Δωσε μου ΕΝΑ παραδειγμα του τι τροπου ζωης θελεις να κανεις στις ΗΠΑ και δεν μπορεις, ενω μπορεις στην Ελλαδα.δεν έχει νόημα, διότι απλά η απάντηση είναι 'ΚΑΝΕΝΑ' αλλά ισχύει και προς τις δύο κατευθύνσεις.
Ας το θέσω διαφορετικά λοιπόν. Δεν θέτω ερώτηση αλλά πρόταση, την οποία σε καλώ να αποδείξεις λανθασμένη, χρησιμοποιώντας, είναι απλό, ένα αντιπαράδειγμα:
Δεν υπάρχει τρόπος ζωής που να μπορείς να έχεις στην Ελλάδα και να μην έχεις στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει τρόπος ζωής που να μπορείς να έχεις στις ΗΠΑ και να μην έχεις στην Ελλάδα.
Επίτρεψέ μου να παρατηρήσω πάντως, πως, 'from a debating point of view' έχεις δίκιο να με ρωτάς για τον ορισμό της ποιότητας αλλά επί της ουσίας, η ερώτησή σου δεν έχει νόημα (εκτός και αν κωλυσιεργούσες ) διότι η ποιότητα ζωής είναι απλά όπως την αντιλαμβάνεται και την ορίζει ο καθένας μας (στο βαθμό που έχεις τα βασικά αγαθά, τροφή, στέγη κτλ.). Δηλ. any answer would do, όπως λέτε εκεί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δύσκολα θα βγάλει κάποιος $1000000 το χρόνο αλλά με λιγότερα χρήματα εύκολα θα ζήσει εξίσου 'καλά' με κάποιον που βγάζει στις ΗΠΑ το ποσό αυτό. Οπότε ας μιλήσουμε για την ποιότητα.Και εδω εισαι (και ειστε, διοτι οι περισσοτεροι Ελληνες νομιζουν το ιδιο) 100% λαθος. Το κοστος ζωης εδω ειναι παρομοιο με αυτο της Ελλαδος. Απλως η ποιοτητα ζωης (το βιοτικο επιπεδο) ειναι υψηλοτερο.
-
Να κάνω το καλοκαιράκι ένα πικ νικ στην παραλία (ή στο βουνό, το ίδιο κάνει) και να πιώ και μια μπιρίτσα ή ένα κρασάκι με το φαγητό μου (στο ύπαιθρο εννοείται).
Τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν μπορει καποιος να κανει κατι τετοιο εδω στις ΗΠΑ? Και μπιριτσες εχει εδω, και υπαιθρος υπαρχει και κρασακι υπαρχει και μαλιστα ολα αυτα υπαρχουν σε μεγελυτερο βαθμο απο πλευρας συνθεσης/ποικιλιας. Δεν καταλαβαινω πως σας εχουν μπει αυτες οι ιδεες για το πως ειναι εδω.
Η παραπανω απαντηση μου ισχυει και σε αυτο το κομματι. Εχουμε και κοπελλες εδω.
-
Τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν μπορει καποιος να κανει κατι τετοιο εδω στις ΗΠΑ? Και μπιριτσες εχει εδω, και υπαιθρος υπαρχει και κρασακι υπαρχει και μαλιστα ολα αυτα υπαρχουν σε μεγελυτερο βαθμο απο πλευρας συνθεσης/ποικιλιας. Δεν καταλαβαινω πως σας εχουν μπει αυτες οι ιδεες για το πως ειναι εδω.
Η παραπανω απαντηση μου ισχυει και σε αυτο το κομματι. Εχουμε και κοπελλες εδω.
To ότι έχετε ποτά και πάρκα το ξέρω, το ότι έχετε κοπέλλες εννοείται!!! Αλλιώς θα παίρνατε όλο μετανάστες, ή η κλωνοποίηση θα ήταν must!
Αλλά από όσο ξέρω δεν επιτρέπεται να πίνεις δημοσίως (άρα πάει η μπυρίτσα στο ύπαιθρο), απαγορεύεται να έχεις ασφράγιστο μπουκάλι αλκοόλ στο αυτοκίνητο (άρα δεν αρκεί να ξαναβάλω τον φελό και να το ρίξω στο πίσω κάθισμα), καθώς και δεν επιτρέπεται να φέρεις αλκοόλ δημοσία θέα (εδώ χρειάζονται οι αρχαιοελληνικές υπογεγραμμένες). Έτσι από τον γείτονα το κρασί πρέπει να μεταφερθεί σε σακούλα.
Αυτό που έχετερ στις ΗΠΑ και μου αρέσει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ είναι πως ούτε να καπνίσεις μπορείς δημόσια!
Εδώ μου έχουν διαλύσει τα πνευμόνια οι αχαρακτήριστοι καπνιστές.Προλαμβάνοντας τον αντίλογο: Θες να καπνίσεις; ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν έχω με αυτό. Βλάπτεις τον εαυτό σου. ΠΑΛΙ δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Αλλά σόρι ρε φίλε, όχι μπροστά μου, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ! Γιατί να σεβαστώ την ελευθερία σου να κάνεις κάτι που σου είναι επίκτητο και κατ επιλογήν (κάπνισμα) και να μην μπορώ να κάνω κάτι πρωταρχικό και αναγκαίο για μένα; (να αναπνεύσω).
Πάντως ας μην το συνεχίσουμε εδώ, αν θέλει κάποιος να το συνεχίσουμε, να ανοίξει άλλο θέμα...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
διότι η ποιότητα ζωής είναι απλά όπως την αντιλαμβάνεται και την ορίζει ο καθένας μας (στο βαθμό που έχεις τα βασικά αγαθά, τροφή, στέγη κτλ.). Δηλ. any answer would do, όπως λέτε εκεί.
Συμφωνω και σωστα. Εδω δεν υπαρχει ασπρο ή μαυρο. Στο παρακατω ομως υπαρχει, και οχι μονο υπαρχει, αλλα ειναι και ξεκαθαρο για αυτους που εζησαν και στις 2 χωρες χρονια.
Δεν υπάρχει τρόπος ζωής που να μπορείς να έχεις στην Ελλάδα και να μην έχεις στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει τρόπος ζωής που να μπορείς να έχεις στις ΗΠΑ και να μην έχεις στην Ελλάδα.
Υπαρχει τροπος ζωης εδω που δεν ειναι δυνατον να γινει στην Ελλαδα και αυτος ειναι ο λογος που ζω εδω (ενας απο τους κυριους λογους). Συγκεκριμενα, δεν μπορεις στην Ελλαδα να κανεις $120,000 τον χρονο (ενα ατομο, οχι και η/ο συζηγος) κατα την διαρκεια της χειροτερης οικονομικης κρισης που εχει περασει η χωρα απο το 1929/1930. Δεν μπορεις να νιωθεις την ασφαλεια της ποιοτητας της ιατρικη περιθαλψης που παρεχου οι ΗΠΑ, δεν μπορεις να κυκλοφορεις με το αυτοκινητο που κυκλοφορεις εδω, δεν μπορεις να εχεις το σερβις των δημοσιων οργανισμων των ΗΠΑ στην Ελλαδα, δεν μπορεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για του πολιτικους γενικα (οσο υσηχο οσο στην Ελλαδα τουλαχιστον), κτλ, κτλ.
Ολα αυτα δημιουγουν μια βαση για ενα τροπο ζωης που ειναι απλα αδυνατος να γινει στην Ελλαδα απο ενα μεσο μεγαλο/μεσαιο ΗΠΑμερικανο.
Please ας μην το πολιτικοποιησουμε το θεμα. Ας μεινουμε σε facts.
-
Αλλά από όσο ξέρω δεν επιτρέπεται να πίνεις δημοσίως (άρα πάει η μπυρίτσα στο ύπαιθρο),
Λαθος. Μπορεις να καταναλωσεις αλκοολ εφοσον εισαι πανω απο 21 ετων.
απαγορεύεται να έχεις ασφράγιστο μπουκάλι αλκοόλ στο αυτοκίνητο (άρα δεν αρκεί να ξαναβάλω τον φελό και να το ρίξω στο πίσω κάθισμα),
Ναι, εκτος εαν ειναι στο πορτ μπαγαζ. Και? Τι σημαινει αυτο? Μακαρι να ηταν ετσι και στην Ελλαδα. Να υπηρχε αυτος ο νομος δηλαδη. Αυτος ο νομος ειναι για την προστασια των οδηγων που δεν πινουν αλκοολ ενω οδηγουν. Αυτο ειναι ΥΠΕΡ του καλυτερου τροπου ζωης, οχι ΚΑΤΑ. Σκεψου.
καθώς και δεν επιτρέπεται να φέρεις αλκοόλ δημοσία θέα (εδώ χρειάζονται οι αρχαιοελληνικές υπογεγραμμένες). Έτσι από τον γείτονα το κρασί πρέπει να μεταφερθεί σε σακούλα.
Ε και? Το μεταφερεις το κρασι, το οποιο ειναι το bottom line. Αυτο που θες να κανεις δηλαδη. Το οτι πρεπει να το βαλεις σε σακουλα σε πειραξε? Αυτο πως επηρεαζει τον τροπο ζωης σου, δεν καταλαβαινω.
Αυτό που έχετερ στις ΗΠΑ και μου αρέσει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ είναι πως ούτε να καπνίσεις μπορείς δημόσια!
Λαθος. Μπορεις να καπνισεις δημοσια εκτος σε κλειστους χωρους οπου δεν επιτρεπετε το καπνισμα (που ειναι οι περισσοτεροι χωροι σημερα). Στην πολιτεια της Καλιφορνια δεν μπορεις να καπνισεις ΠΟΥΘΕΝΑ σε κλειστο χωρο εδω και 3-5 χρονια. Νικο διαφωτισε μας με το ακριβες νουμερο.
Εδώ μου έχουν διαλύσει τα πνευμόνια οι αχαρακτήριστοι καπνιστές.
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θυμα εισαι απο αυτη την πλευρα. Καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις διοτι περνω δηγμα του αισθηματος αυτου οταν επισκευθομαι την Ελλαδα, ως μη καπνιστης. Δεν μπορεις να καταλαβεις τι εγγλημα ειναι το παθητικο καπνισμα. Ειναι θεμα χρονου ομως και για την Ελλαδα. Μπορει να ειναι πισω σε αυτο, αλλα παει προς την σωστη κατευθηνση λογο ΕΕ. Watch.
-
Δεν μπορεις να νιωθεις την ασφαλεια της ποιοτητας της ιατρικη περιθαλψης που παρεχου οι ΗΠΑΔεν είχα γράψει ούτε μια γραμμή σήμερα στο forum (και είχα αρχίσει να ανησυχώ ), αλλά η φράση αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι (με υπονοούμενο). Είναι ίδιο το οικονομικό τίμημα που πληρώνουν οι πολίτες σε ΗΠΑ και Ελλάδα, όσο αφορά την ιατρική τους περίθαλψη; Τι αντιμετώπιση έχουν οι άνεργοι στις ΗΠΑ από το υγειονομικό σύστημα της χώρας; Είναι δυνατόν να υπάρξει κοινωνική πολιτική στον τομέα της δημόσιας υγείας από ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια;
ΥΓ 1: Έτσι κι αλλιώς είμαστε εκτός θέματος, οπότε ας παραμείνω κι εγώ σε αυτό το κλίμα. Προς θεού να μην θεωρηθεί ότι πολιτικοποιώ την κουβέντα.
ΥΓ 2: Δε με πειράζει να μην απαντηθούν τα ερωτημάτα. Αφενός είναι λίγο-πολύ ρητορικά, αφετέρου παραξεφεύγουμε από το θέμα (το οποίο ποιο ήταν; ) -
Αλλά από όσο ξέρω δεν επιτρέπεται να πίνεις δημοσίως (άρα πάει η μπυρίτσα στο ύπαιθρο),
καθώς και δεν επιτρέπεται να φέρεις αλκοόλ δημοσία θέα (εδώ χρειάζονται οι αρχαιοελληνικές υπογεγραμμένες). Έτσι από τον γείτονα το κρασί πρέπει να μεταφερθεί σε σακούλα.
Ε και? Το μεταφερεις το κρασι, το οποιο ειναι το bottom line. Αυτο που θες να κανεις δηλαδη. Το οτι πρεπει να το βαλεις σε σακουλα σε πειραξε? Αυτο πως επηρεαζει τον τροπο ζωης σου, δεν καταλαβαινω.
Επιτρέπεται να πίνεις δημόσια (στο ύπαιθρο είπα εξ αρχής) αρκεί να είσαι 21 και πάνω και απαγορεύεται να μεταφέρεις γενικώς το ποτό χωρίς να είναι καλυμμένο σε σακούλα; Δεν βγάζει νόημα!!
Ερωτηση: Πρέπει να είσαι 21 οπωσδήποτε, ή στο σπίτι σου επιτρέπεται και σε μικρότερη ηλικία;
Μα άδεια (ή και με παρουσία) των γονιών σου επιτρέπεται να πιείς σε μικρότερες ηλικίες;Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θυμα εισαι απο αυτη την πλευρα. Καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις διοτι περνω δηγμα του αισθηματος αυτου οταν επισκευθομαι την Ελλαδα, ως μη καπνιστης. Δεν μπορεις να καταλαβεις τι εγγλημα ειναι το παθητικο καπνισμα. Ειναι θεμα χρονου ομως και για την Ελλαδα. Μπορει να ειναι πισω σε αυτο, αλλα παει προς την σωστη κατευθηνση λογο ΕΕ. Watch.
Δυστυχώς, καταλαβαίνω, και πολύ καλά μάλιστα...
Τώρα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως έχει ισχύσει ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος θα κοιτάξω να μάθω ακριβώς τα όριά του, και θα πάρω κανένα δικηγόρο στην δούλεψή μου (αποκλειστικό) και θα κάνω ΑΒΕΡΤΑ μηνύσεις. Και μετά σου λέω πόσο μπορεί να είναι το εισόδημά σου στην Ελλάδα!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
-
Επιτρέπεται να πίνεις δημόσια (στο ύπαιθρο είπα εξ αρχής) αρκεί να είσαι 21 και πάνω και απαγορεύεται να μεταφέρεις γενικώς το ποτό χωρίς να είναι καλυμμένο σε σακούλα; Δεν βγάζει νόημα!!
Ερωτηση: Πρέπει να είσαι 21 οπωσδήποτε, ή στο σπίτι σου επιτρέπεται και σε μικρότερη ηλικία;
Μα άδεια (ή και με παρουσία) των γονιών σου επιτρέπεται να πιείς σε μικρότερες ηλικίες;Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θυμα εισαι απο αυτη την πλευρα. Καταλαβαινω ακριβως τι εννοεις διοτι περνω δηγμα του αισθηματος αυτου οταν επισκευθομαι την Ελλαδα, ως μη καπνιστης. Δεν μπορεις να καταλαβεις τι εγγλημα ειναι το παθητικο καπνισμα. Ειναι θεμα χρονου ομως και για την Ελλαδα. Μπορει να ειναι πισω σε αυτο, αλλα παει προς την σωστη κατευθηνση λογο ΕΕ. Watch.
Δυστυχώς, καταλαβαίνω, και πολύ καλά μάλιστα...
Τώρα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως έχει ισχύσει ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος θα κοιτάξω να μάθω ακριβώς τα όριά του, και θα πάρω κανένα δικηγόρο στην δούλεψή μου (αποκλειστικό) και θα κάνω ΑΒΕΡΤΑ μηνύσεις. Και μετά σου λέω πόσο μπορεί να είναι το εισόδημά σου στην Ελλάδα!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!
Το παθητικο καπνισμα ειναι προβλημα αμα δεν καπνιζεις. Τουλαχιστο τα τελευται 6-7 χρονια στην Καλιφορνια δεν υπαρχει καπνισμα σε κανενα εστιατοριο. Το βλεπω καθε φορα που επισκεπτομαι συγγενεις σε αλλες πολιτειες (Συγκεκριμενα, Μασσαχουσετη και Μεριλαντ) και παω καπου και με ρωτανε smoking or not smoking και τους κοιταω λες και μου μιλανε κινεζικα. (και μην νομιζεις οτι δεν καπνιζα.. καπνιζα στο γυμνασιο και στο λιγακι στο πανεπιστημιο και ολοι οι ελληνες που εκανα παρεα ηταν φανατικοι καπνιστες).
Νικος
Το Ενζο του Στρατη