-
Γεια σου Λουκα απο τον Σταυρο. Εχουμε μιλησει και στο Vortex (stevstav.)Αργησες λιγο αλλα μας ηρθες....
Οσο για τα λαδια εγω ειμαι της παλιας σχολης. Ετσι εχουμε:
1η αλλαγη στα 3500!
2η στα 10000!
3η (στην εγγυηση για το sercvice) στα 16500.
Λαδια παρατηρησα να εκαψε στην δευτερη αλλαγη.
Απο εδω και περα μια και ειμαι εκτος εγγυσης αλλαζω ανα 13000 περιπου μαζι με το φιλτρο.
Υ.Γ. Αλλαξα και βαλβολινες με τα πολλα κρυα γυρω στις 40.000 -
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Γειά σας παιδιά.. (φρεσκοεγγεγραμμένος)Χαιρετώ Chris, τα είχαμε πεί παλαιότερα στο vwvortex.. (Loukas)
Θα παρακολουθώ τακτικά τα forums..ειδικά τώρα που ανακάλυψα οτι υπάρχουν αρκετοί που έχουν Octavia.
Δεν έχω διαβάσει όλο το thread (35 σελίδες?!!!) ..αν βρώ χρόνο θα το κάνω.Καλό ΠΣΚ σε όλους...
Αντε βρε Loukas, καλωσόρισες και σε αυτό το Forum!!! Ανησύχησα τόσο καιρό που έχω να διαβάσω νέα σου! Τι γίνεσαι, βρίσκεσαι Ελλάδα? Τι κάνει το αμάξι σου?
Αντε να τα πούμε και από κοντά!!! Με τον Fast@Safe (Γιώργο) και κάτι άλλους φίλους (με 1.8Τ και όχι μόνο) βρισκόμαστε και τα λέμε...!
-
Λουκά,
Επειδή δεν μπορώ να στείλω προσωπικό μήνυμα, το e-mail μου είναι:
Επικοινώνησε αν θέλεις γιά να ανταλλάξουμε κινητά. Δυστυχώς το δικό σου που μου είχες στείλει στο vwvortex site κάπου το έχασα
Γειά χαρά
-
Ουπς τελικά πολλοί οι γνωστοί..
Για χαρά παιδιά.
Ναι εδώ είμαι τώρα αλλά έχω πήξει στην δουλειά...
Τώρα ..το αμάξι είναι εντάξει..του έβαλα και κάποια εξωτερικά (φρυδάκια, κλπ) και δείχνουν ωραία). Θα βγάλω και καμμιά φωτό και θα την στείλω για σχόλια.
Ως προς τα λάδια παιδιά έκανα μια αλλαγή στα 7500 μόνο. Δεν παρατήρησα πτώση στην στάθμη. Τώρα έχω 10.000 μόνο (το χρησιμοποιώ κυρίως για ταξίδια). Επόμενη αλλαγή στα 15. Πάντως δεν νομίζω οτι θέλει πιο συχνά (για νορμάλ). Συνιστώ μόνο καλά συνθετικά (κοστίζουν όμως)
Κάτι άλλο. Γνώμες για τι τσιπ έχει ο καθένας (αν υπάρχει) και συμπεριφορές , κατανάλωση, κλπ.
(Μάλλον θα είναι η επόμενη μου αλλαγή..) -
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Ουπς τελικά πολλοί οι γνωστοί..Για χαρά παιδιά.
Ναι εδώ είμαι τώρα αλλά έχω πήξει στην δουλειά...
Τώρα ..το αμάξι είναι εντάξει..του έβαλα και κάποια εξωτερικά (φρυδάκια, κλπ) και δείχνουν ωραία). Θα βγάλω και καμμιά φωτό και θα την στείλω για σχόλια.
Ως προς τα λάδια παιδιά έκανα μια αλλαγή στα 7500 μόνο. Δεν παρατήρησα πτώση στην στάθμη. Τώρα έχω 10.000 μόνο (το χρησιμοποιώ κυρίως για ταξίδια). Επόμενη αλλαγή στα 15. Πάντως δεν νομίζω οτι θέλει πιο συχνά (για νορμάλ). Συνιστώ μόνο καλά συνθετικά (κοστίζουν όμως)
Κάτι άλλο. Γνώμες για τι τσιπ έχει ο καθένας (αν υπάρχει) και συμπεριφορές , κατανάλωση, κλπ.
(Μάλλον θα είναι η επόμενη μου αλλαγή..)Ναι Λουκά, μιλάμε ΠΑΝΤΑ γιά συνθετικά λάδια (Μotul 300 ή Valvoline 0-30, ως επί το πλείστον).
Τώρα γιά chip που είπες, είμαι σίγουρος ότι ήδη ξέρεις τι 'παίζει' στην αγορά. Λύσεις όπως ΑΒΤ (και επίσημος της Skoda), ΜΤΜ, APR, Genesis, κλπ. Δεν θα σου συνιστούσα Superchips γιατί έχουν ακουστεί αρνητικά σχόλια στο vwvortex αλλά και στο Briskoda! Kατά τη γνώμη μου εφ'όσον είσαι εντός εγγύησης θα συνιστούσα ΑΒΤ, γιά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην έχεις δυσλειτουργείες.
Σε εμένα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο άψογα το chip της ΑΒΤ. Η απόδειξη είναι το διάγραμμα δυναμομέτρησης που έχω δημοσιεύση σε αυτό το thread (κοίταξε σε παρακαλώ 3-4 σελίδες πίσω-όντως το thread Octavia έχει γίνει υπερογκώδες ).
Tώρα αν θέλεις πιό extreme ιπποδυνάμεις (γύρω στα 240-250hp) υπάρχουν και οι λύσεις όπως ΜΤΜ (πανάκριβος-αλλά σίγουρος), και οι Ελληνικές όπως Auto Turbo-Power Logic (απ' ότι ακούω πολύ καλός και με καλές τιμές), κλπ, ωστόσο κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα.Καλή τύχη με την όποια επιλογή σου!!!
-
Chris,
Πριν μερικές εβδομάδες επικοινώνησα με την revotechnik (http://www.revotechnik.com) και με παρέπεμψαν στην Seat Force. Σε επόμενη επικοινωνία μαζί τους μου είπαν ότι τα προϊόντα (SPS I & SPS II μόνο για την ώρα), θα είναι διαθέσιμα απο την προηγούμενη εβδομάδα απο τους dealers τους.
Το ωραίο είναι οτι:
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ Chip ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.!!! Ολα γίνονται μέσω της πόρτας ODBII (σειριακά..) .
Υπάρχει δυνατότητα test drive για 5 ώρες. . Δηλαδή πας στον dealer (κατόπιν ραντεβού) και σε 5 λεπτά σου κάνει upload το evaluation software το οποίο λήγει μετά απο 5 ώρες.!!! .
Μετά ο εγκέφαλος 'γυρνάει' στο original 'πρόγραμμα'.Αυτό νομίζω γίνεται μόνο μια φορά για κάθε εγκέφαλο (serial Number).
Αν σου αρέσει, τότε το αγοράζεις και σου δίνουν το SPS 'κουτάκι' για να κάνεις όποτε θέλεις 'switch την ECU' στο original & στο 'πειραγμένο'.Απο την κουβέντα με την Seat Force μου είπαν τα καλύτερα λόγια για την απόδοση του σε δυναμομέτρηση (σε Leon φυσικά).
Παραδέχονται όμως οτι η ζήτηση είναι πολύ περισσότερη απο VW, AUDI, κλπ.
(εγώ ήμουν ο πρώτος που ενδιαφέρθηκε για OCTAVIA όπως είχαν παραδεχθεί απο παλαιότερες επικοινωνίες..).Λοιπόν περιμένω απόψεις, δοκιμές απο άλλους που μπορεί να το έχουν ήδη..
Το επόμενο βήμα είναι, ραντεβού, δοκιμή του προγράμματος, μετρήσεις με το VAG-COM μου και post εδώ όλων των διαγραμμάτων (ροπής, ισχύος, πίεσης, μίγμα αέρα/καυσίμου, κλπ).
Αν είσαι διαθέσιμος το κανονίζουμε τις επόμενες αβδομάδες (δεύτερος για να χειρίζεται το Laptop με το VAG-COM).Χαιρετώ..
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Το επόμενο βήμα είναι, ραντεβού, δοκιμή του προγράμματος, μετρήσεις με το VAG-COM μου και post εδώ όλων των διαγραμμάτων (ροπής, ισχύος, πίεσης, μίγμα αέρα/καυσίμου, κλπ).
Αν είσαι διαθέσιμος το κανονίζουμε τις επόμενες αβδομάδες (δεύτερος για να χειρίζεται το Laptop με το VAG-COM).Χαιρετώ..
Λουκά,
Το πρόγραμμα της Revo Technick παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το τελευταίο DRIVE έχει στο συμπλήρωμα ολόκληρο αφιέρωμα γιά το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Βέβαια η τελική απόδοσή του σε Leon 20VT πάντα με τους 180 ίππους ήταν 204hp στο δυναμόμετρο, αντί γιά 220-225hp που υπόσχεται η Seat Force.
Φυσικά και με ενδιαφέρει να δώ με το VAG-COM σου σαν συνοδηγός το demo πρόγραμμα που θα σου βάλλουν!!! . Στείλε e-mail με το κινητό σου να επικοινωνήσουμε.
-
Chris,
Δεν το γνώριζα ότι το Drive το είχε δοκιμάσει. (διαβάζω σποραδικά).
Πάντως 204 στην ρόδα είναι καλά. . Μήπως η Seat λέει για 220-225 στο στρόφαλο?. Αν θυμάμαι καλά σε παλαιότερο τεύχος Drive είχαν δυναμομετρήσει το Octavia RS ABT (μαζί με άλλα) και 'είδαν' 191-193?.
Αν συγκρίνουμε αυτό με το 204 τοτε είναι καλό..Σου έχω στείλει το Mobile μου.
Καμμιά ιδέα για το που θα κάνουμε τις μετρήσεις? Ξέρεις για να μετρήσω πχ το Block 120, που είναι τα διαγράμματα ισχύος-ροπής πρέπει με 3η να ξεκινήσουμε απο τις 1500 rev/min και να την τερματίσουμε στις 6500 περίπου. Αρα θέλουμε ευθεία σχετικά μεγάλη και με λίγη κίνηση για να έχουμε ασφάλεια. Αυτο πρέπει να το επαναλάβουμε και για τις άλλες μετρήσεις.
Α... δεν πρέπει να μας την 'πέσουνε' και οι τροχαίοι.Τα λέμε..
-
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ!!!!! Ας διακοψω για λιγο την κουβεντα για να παρουσιασω το νεο 'μοντελλο'.......
απ οτι καταλαβα βασιζεται στο combi (απο την αρχη αναρωτιομουνα τι χρησιμευουν αυτες οι μπαρες στην οροφη.Απλα ,το γυρνας αναποδα.... )
Υ.Γ. Δεν ειναι μονταζ.Πραγματικο ειναι !!!
Υ.Γ. 2 Μηπως να το εβαζα στο 'Νεα μοντελλα' ???
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Chris,Δεν το γνώριζα ότι το Drive το είχε δοκιμάσει. (διαβάζω σποραδικά).
Πάντως 204 στην ρόδα είναι καλά. . Μήπως η Seat λέει για 220-225 στο στρόφαλο?. Αν θυμάμαι καλά σε παλαιότερο τεύχος Drive είχαν δυναμομετρήσει το Octavia RS ABT (μαζί με άλλα) και 'είδαν' 191-193?.
Αν συγκρίνουμε αυτό με το 204 τοτε είναι καλό..Σου έχω στείλει το Mobile μου.
Καμμιά ιδέα για το που θα κάνουμε τις μετρήσεις? Ξέρεις για να μετρήσω πχ το Block 120, που είναι τα διαγράμματα ισχύος-ροπής πρέπει με 3η να ξεκινήσουμε απο τις 1500 rev/min και να την τερματίσουμε στις 6500 περίπου. Αρα θέλουμε ευθεία σχετικά μεγάλη και με λίγη κίνηση για να έχουμε ασφάλεια. Αυτο πρέπει να το επαναλάβουμε και για τις άλλες μετρήσεις.
Α... δεν πρέπει να μας την 'πέσουνε' και οι τροχαίοι.Τα λέμε..
Τα 204 hp ήταν στο στρόφαλο και στους τροχούς έφταναν 192,7 hp με 32.3 Kgm ροπής, που νομίζω η τελευταία αποτελεί εντυπωσιακό νούμερο. Οντως το Octavia RS το είχαν βγάλει όσο λες στους τροχούς (193hp περίπου). Τώρα βέβαια γιά να είμαστε ειλικρινείς μάλλον το δυναμόμετρο του DRIVE δεν πρέπει να είναι καλά σεταρισμένο όταν βγάζει απώλειες ισχύος της τάξης του 5-6% στα δικά μας 1.8Τ, τη στιγμή που ξέρουμε ότι είναι τουλάχιστον 12-15%, και σε τετρακίνητα απώλειες της τάξης του 10%!!! Τα πλέον αξιόπιστα αποτελέσματα από πλευράς δυναμομέτρησεις γιά τους δικούς μας κινητήρες τους δίνουν τα δυναμόμετρα αδρανείας (Inertial Dynamometers), όπως αυτό της VAMAG, όπου η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σύντομα (8sec σε 2WD - 12-13secs σε 4WD), έτσι ώστε ο κινητήρας μέσω του ECU να μην πέσει σε heat-soak condition. Αλλά αυτά είναι μάλλον χωρίς ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή και θα δούμε...
To κινητό σου το πήρα και σε ευχαριστώ και σου έστειλα με e-mail και το δικό μου. H καλύτερη λύση γιά τις μετρήσεις που λες είναι μάλλον η ευθεία της Θήβας και ώρες αρκετά νωρίς το πρωϊ ώστε να αποφύγουμε κίνηση και τροχαίους . Αλλά καλύτερα όλα αυτά να τα συζητήσουμε από τηλεφώνου.
Γειά χαρά, και θα τηλεφωνήσω αύριο.
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ!!!!! Ας διακοψω για λιγο την κουβεντα για να παρουσιασω το νεο 'μοντελλο'.......απ οτι καταλαβα βασιζεται στο combi (απο την αρχη αναρωτιομουνα τι χρησιμευουν αυτες οι μπαρες στην οροφη.Απλα ,το γυρνας αναποδα.... )
Υ.Γ. Δεν ειναι μονταζ.Πραγματικο ειναι !!!
Υ.Γ. 2 Μηπως να το εβαζα στο 'Νεα μοντελλα' ???
Τι είναι αυτό βρέ Paris? Εμένα γιά παιδικό αλογάκι μου μοιάζει ή τέλος πάντων κάτι σαν και αυτό που κάνουν κούνια τα μωρά...!!! .
Δεν μπορώ να το φανταστώ, αυτό μπαίνει στην οροφή???
-
Για ελκυθράκι χιονιού μου φαίνεται.....
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Για ελκυθράκι χιονιού μου φαίνεται.....Ναι, τώρα που το λες δεν έχεις και άδικο...!!!
-
Επειδη το θεμα εχει ενδιαφερων βαζω το PM του SKUDRS στο φορουμ μαζι με την απαντηση μου:
Νομίζω οτι το σύστημα VCT (Variable Cam Timing) δουλεύει μόνο κάτω απο ορισμένες συνθήκες. Πιστεύω ότι όταν η θερμοκρασία του ψυκτικού είναι χαμηλή (κρύος κινητήρας) ενεργοποιείται το VCT στην θέση massive overlap δηλαδή μεγάλη διάρκεια (χρονική ή σε μοίρες εκκεντροφόρου) κατα την οποία οι βαλβίδες εξαγωγής μένουν περισσότερο χρόνο ανοιχτές.
Με αυτό τον τρόπο τα καυσαέρια επιστρέφουν πίσω για πιό καλή καύση? μειώνοντας έτσι τα καυσαέρια μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας (δηλ οι θάλαμοι καύσης να είναι σε ιδανική θερμοκρασία για καλή καύση χωρίς καυσεάρια). Το ίδιο και για τον καταλύτη, κλπ.
Αυτό φαίνεται απο την 'τραχειά' λειτουργεία του κινητήρα όταν παίρνει μπρός κρύο.
Η άλλη θέση είναι normal κατα την οποία ο κινητήρας δουλεύει κανονικά..Τώρα για εκμετάλλευση αυτού του μηχανισμού για παραπάνω επιδόσεις ...μού φαίνεται δύσκολο...
Τώρα για τις μετρήσεις μια ιδέα είναι να πάμε ..και άλλοι μαζί και να μετρήσουμε και άλλα Octavia...
Οταν αποφασίσουμε το μέρος και χρόνο θα τα πούμε...Η μεταβολη απ'οσο ξερω γινεται στην βαλβιδα εισαγωγης. Εισαι σιγουρος οτι ειναι στην εξαγωγης?
Μου κανει εντυπωση που λες οτι η λειτουργια γινεται εφοσον το αμαξι ειναι κρυο. Η τραχια λειτουργια οφειλεται κατα την γνωμη μου στο πλουσιο μιγμα που εχει μεχρι να ζεσταθει ο λαμδα (και φυσικα η μηχανη). Αλλωστε εχει και την τρομπα αερα (S.A.R.) που λειτουργει κατα το πρωτο λεπτο για ακομα πιο γρηγορο ζεσταμα του λ (και καπως λιγοτερα καυσαερια). Για αυτο και ρωτησα αν ξερεις ή αν μπορουμε να βρουμε μεσω του VAGCOM ποτε λειτουργει ο μηχανισμος CVT. Ξερω οτι δεν τον βαλανε για επιδοσεις (τυπου VTEC), αλλα καλα δεν θα ηταν να αλλαζε το overlap μεχρι να μπει για τα καλα το turbo? (ισως βεβαια με αλλους εκκεντροφορους).
Ξερεις κανεις αλλος αυτην την λεπτομερεια? Κανεις απο το VAG? G60POWER?Αμα αποφασισετε καμια συναντηση του τυπου 'Butt dyno' στην ευθεια της Θηβας ειμαι μεσα!
-
Steve,
Μπορεί να έχεις δίκιο δεν είμαι σίγουρος οτι δουλεύει όπως λέω.
Θα ψάξω έξω μπάς και βρώ κάτι παραπάνω.
Καλή ιδέα είναι να ρωτήσω και τον Ross για το Vag-Com...Αλλη ιδέα είναι αν θέλουν να έιναι και άλλοι με Octavia Turbo normal να οργανώσουμε πρώτα επίσκεψη για δοκιμαστικό chip απο την Seat Force.
Οπότε δωρεάν και για 5 ώρες θα δούμε τι γίνεται σε ευθεία (μετρήσεις, κλπ) και ίσως κανένα 0-400 κλπ. (μόνο σε δρόμο με άνεση και δύο δύο).
Φυσικά δεν πρέπει να μαζευτούν πολλοί (αλλα πόσοι τελικά έχουν Octavia?).Τα λέμε,
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Steve,
Μπορεί να έχεις δίκιο δεν είμαι σίγουρος οτι δουλεύει όπως λέω.
Θα ψάξω έξω μπάς και βρώ κάτι παραπάνω.
Καλή ιδέα είναι να ρωτήσω και τον Ross για το Vag-Com...Αλλη ιδέα είναι αν θέλουν να έιναι και άλλοι με Octavia Turbo normal να οργανώσουμε πρώτα επίσκεψη για δοκιμαστικό chip απο την Seat Force.
Οπότε δωρεάν και για 5 ώρες θα δούμε τι γίνεται σε ευθεία (μετρήσεις, κλπ) και ίσως κανένα 0-400 κλπ. (μόνο σε δρόμο με άνεση και δύο δύο).
Φυσικά δεν πρέπει να μαζευτούν πολλοί (αλλα πόσοι τελικά έχουν Octavia?).Τα λέμε,
Kαλή η ιδέα σας παιδιά και θα με ενδιέφερε και εμένα έστω και ακαδημαϊκά!!!
Τι φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει αν κανείς έχει chip της ΑΒΤ με το πρόγραμμα της Seat Force? . Eπιπλέον άλογα ή μουλάρια? Φυσικά αστειεύομαι και μην το πάρετε στα σοβαρά...
Octavia 1.8T εδώ μέσα έχουν μέχρι στιγμής οι (διορθώστε αν κάνω λάθος):
- Paris 2 ---> Combi 4x4
- Steve ---> Combi 4x4
- Matailonen ---> Limo 4x4-ABT
- Fast&Safe ---> Limo 4x4-ABT
- Georgex ---> Combi 4x4
- SKUDRS ---> RS (2WD)
- Chris (ckosm)---> Limo-ABT (2WD)
-
Αυτο το 'Limo' Chris , πολυ μου αρεσε ! (Οταν το ειχα πρωτοπαρει, ενας φιλος που μπηκε μεσα ειπε 'Για να δουμε πως πανε και οι λιμουζινες'. Εκει δεν ηξερα πως να αντιδρασω, χαμογελο ευχαριστησης ή ψιλοντροπη-ειναι και το ονομα - SKODA- που δεν ειχε κανει εντυπωση ακομα περα απο τα ταξι). Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως σβηνει το προγραμμα μετα απο 5 ωρες? Αν η μνημη ειναι γεματη, που βρισκει χωρο να γραψει του καινουριους χαρτες χωρις να σβηστουν οι παλιοι? Να εβαζε μεγαλυτερο chip οπως η APR που σου βαζει 3-4 διαφορετικα προγραμματα να το καταλαβω, αλλα με το ιδιο chip?
O matalionen χαθηκε, δεν βλεπω post πια.... -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Αυτο το 'Limo' Chris , πολυ μου αρεσε ! (Οταν το ειχα πρωτοπαρει, ενας φιλος που μπηκε μεσα ειπε 'Για να δουμε πως πανε και οι λιμουζινες'. Εκει δεν ηξερα πως να αντιδρασω, χαμογελο ευχαριστησης ή ψιλοντροπη-ειναι και το ονομα - SKODA- που δεν ειχε κανει εντυπωση ακομα περα απο τα ταξι).
Και εμένα μην νομίζεις ότι μου αρέσει η ονομασία Limo, αλλά τι να κάνουμε έτσι το λέει η εταιρεία και γράφετε στους πίνακες. Θα προτιμούσα την ονομασία hatchback ή sedan.
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως σβηνει το προγραμμα μετα απο 5 ωρες? Αν η μνημη ειναι γεματη, που βρισκει χωρο να γραψει του καινουριους χαρτες χωρις να σβηστουν οι παλιοι? Να εβαζε μεγαλυτερο chip οπως η APR που σου βαζει 3-4 διαφορετικα προγραμματα να το καταλαβω, αλλα με το ιδιο chip?
Δεν είμαι ειδικός και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη... Ισως θα έπρεπε να ρωτήσουμε κανένα μηχανικό Η/Υ.
O matalionen χαθηκε, δεν βλεπω post πια....:
Ο Μatalionen γράφει στο Forum και πρόσφατα 'μιλήσαμε' στις Μικρές Αγγελίες, αλλά όπως λες έχει καιρό να εμφανιστεί στο 'Octavia 4x4'...
-
Γειά σας παιδιά,
Αυτό που φαντάζομαι ότι γίνεται όταν σου κάνουν upload το πρόγραμμα της Revo είναι το εξής.
Ο εργοστασιακός 'χάρτης' στοιχείων καυσίμου, προπορείας ανάφλεξης, κλπ είναι αποθηκευμένος στήν nonvolatile ram (περιοχή μνήμης που δεν διαγράφεται), της ECU.
Τώρα σε αλλους καταχωρητές μνήμης (registers) πρέπει να αποθηκεύονται δυναμικά οι διαφορές τιμών (delta) που δημιουργούνται απο την τιμή του 'χάρτη' και την τιμή που δημιουργουν οι συνθήκες που επικρατούν, η ζητούνται (θέση γκαζιού, θερμοκρασία, πίεση, κλπ). Διαβάζοντας αυτά η ECU αποφασίζει άν θα επιτρέψη να 'σηκώση' παραπάνω πίεση, καύσιμο, κλπ.
Αυτοί οι καταχωρητές (με τα deltas) είναι σε περιοχή μνήμης που μπορεί να αλλάξη άρα μπορούν να διαγραφούν κατά βούληση (αν βρείς τον τρόπο, το τί τιμή πρέπει να βάλεις και σε ποιόν καταχωρητή).
Αν δηλαδή βρείς την τιμή που πρέπει να βάλεις στον καταχωρητή που λέει στην ECU πόσα bar πίεση πρέπει να 'σηκώση' και φυσικά και τιμές για καύσιμο, κτλ τότε 'φτιάχνεις' ένα πρόγραμμα που 'δουλεύει'.
Στην περίπτωση μας αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Αλλο θέμα είναι βέβαια το πώς θα κάνεις upload το 'πρόγραμμα' στο εργοστασιακό 'τσιπ'. Νομίζω ότι σειριακά υποστηρίζονται μόνο τελευταίας γενιάς ECU. Για τις παλαιές νομίζω μόνο με αντικατάσταση...
Τώρα αν υπάρχουν στοιχεία στο uploaded 'πρόγραμμα' τύπου timebomb τότε οι τιμές Δ μπορεί να 'γυρίζουν' στα 'εργοστασιακά' επίπεδα μετά το πέρας κάποιας ώρας.Α...Chris,
Πρότεινα το Revo evaluation μόνο για τους 'εργοστασιακούς'.. θα δούμε και διαφορές με τα ABT, κλπ (με χρήση του Vag-Com).Steve,
Για το VCT έχω βρεί και εικόνες, αλλά δεν μπορώ να κάνω upload...Τα λέμε
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Δεν είμαι ειδικός και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη... Ισως θα έπρεπε να ρωτήσουμε κανένα μηχανικό Η/Υ.
Φαντάζομαι ότι στο chip δεν υπάρχει χώρος για 2 versions του ίδιου προγράμματος, αλλά υπάρχει χώρος για μερικές επιπλέον τιμές. Συνεπώς αντιγράφουν τις αρχικές τιμές στον έξτρα χώρο, και αρχικοποιούν ένα χρονόμετρο ή συμβουλεύονται την ώρα του αμαξιού. (Εχει ενδιαφέρον να δείτε αν απενεργοποιήσετε το ταμπλώ τι γίνεται όταν παρέλθει το 5ωρο). Οταν τελειώσει το 5ωρο, το σήμα του χρονομέτρου είναι εκείνο που αποκαθιστά τις παλιές τιμές.
Skoda Octavia 1.8 T