-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Γιατι (αν δεν γινομαι αδιακριτος) ζητησες αλλαγη στο ταμπλο? Τι επαθε το παλιο?
Η δουλεια που θελει, ειναι να γινει επικοινωνια για να συγχρονιστουν οι κωδικοι του imobiliser και φυσικα να αλλαχτουν τα χιλιομετρα. Η αποθηκευση γινεται τοπικα στο ταμπλο. Ωστοσο επικοινωνια υπαρχει μεταξυ ταμπλο-ECU, δεν ξερω ομως αν 'ταπεινες' πληροφοριες οπως η ωρα ανταλλασονται....Σκέφτηκα την αλλαγή ταμπλό γιατί θα μου άρεσε ένα πιό φωτεινό (σαν του RS π.χ.) και με μεγαλύτερη ένδειξη..., γιατί... τερματίζει εύκολα τώρα!!!
Αλλά δεν ξέρω μάλλον το μετάνοιωσα... Πεταμένα χρήματα!?Απ' οτι λενε παρ'ολο το αντισπιν, το αυτοκινητο δεν μαζευεται....Αν εχεις σκοπο για πανω απο 220ΗΡ θα σου συνιστουσα το 4χ4 . Σκληροτερες αναρτησεις θα σου πει ο CKOSM που εβαλε. Ξερω οτι η κορυφαια PSS9 της Bilstein παει γυρω στα 1700 Ε.
Οντως έχω διαβάσει επανειλλημενα ότι το RS ενώ normal (180hp) είναι ένα πολύ ισορροπημένο αυτοκίνητο με πολύ καλή ελκτική πρόσφυση, όμως με το ΑΒΤ γίνεται έντονα υποστροφικό και κάνει έντονο torque steering σε βίαιες εκκινήσεις με το ASR να δουλεύει σαν 'φωτορυθμικό' στο ταμπλό. Ακουσα κάποιες φήμες (χωρίς να το έχω επιβεβαιώσει) ότι δεν βγάζει μόνο 210 hp όπως δηλώνει η ABT (δίνει πάντα συντηρητικά νούμερα) αλλά γύρω στα 225-230hp (με 195-200 στον τροχό), οπότε καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται...
Μάλλον θέλει σκληρότερη ανάρτηση, και έχουν λύση από Skoda Motorsport, όπως αυτή που έβαλα εγώ. Είναι άνετη αρκετά χωρίς κοπάνημα αλλά αρκετά πιό σφιγκτή, και συνοδεύεται από ελατήρια χαμηλώματος 3.5cm (eibach pro sport kit). Στην περίπτωση του 2WD Octavia 1.8T, όπως το δικό μου, το χαμήλωμα δεν είναι και ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά στο RS που είναι ήδη 1.5cm πιό κάτω από το δικό μου, φαντάζομαι ότι με χαμήλωμα 3.5cm θα σέρνεται και θα οδηγειται πλέον δύσκολα στους κορυφαίους Ελληνικούς δρόμους μας. Οπότε εδώ θα έλεγα χρειάζεται προσοχή κυρίως στην επιλογή των ελατηρίων. Ισως μιά aftermarket λύση να είναι καλύτερη, αλλά νομίζω θέλει αρκετό ψαξιμό, και γιά το RS χαμήλωμα το πολύ 2-άντε 2.5cm maximum μπορεί να είναι αποδεκτό (υπάρχουν νομίζω ελατήρια που χαμηλώνουν μόνο 1.5-2cm, αλλά δεν ξέρω ποιά είναι?)
Καλή τύχη με την επιλογή σου!
-
Ο χρήστης gas-ion έγραψε:
ΦΙΛΕ SKUDRS ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟ? - ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ RS ΑΒΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΩ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ, ΕΙΜΑΙ 36 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΥΝΑΜΗ.ΝΟΜΙΖΗΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ(210) ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ? ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΩΣ ΠΑΕΙ? ΓΙΑ ΗΛΙΟΡΟΦΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ 1-2 ΜΗΝΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΦΩΡΤΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ!!!!!!!!!!!Gas-ion,
Ναι αυτό έχω. Είμαι ευχαριστημένος για αυτό που δίνει και για τα λεφτά που δίνεις.
Νομίζω οτι αρκετοί απο εμάς δεν είμαστε πια πιτσιρικάδες.. . Εγώ πάντως αν ήθελα κόντρες κλπ δεν θα έπερνα τόσο μεγάλο αμάξι, (άρα παιδιά, πεθερές, κλπ).
Βέβαια αν τύχη και καμμιά ψιλή...έτσι για να ανάψουν τα αίματα δεν λέω όχι.
Με τους 210 ονομαστικούς, και 190 - 195 στη ρόδα, φαίνονται οι αδυναμίες της εργοστασιακής ανάρτησης με φαινόμενα σαν αυτά που λέει ο φίλος cKosm. Με τους 180 μπορώ να σου πώ ότι σε ζόρισμα (στο δρόμο απο Αμφιλοχία στην Βόνιτσα που έχει συνέχεια στροφιλίκια) κράταγε σαν τραίνο ενώ 'βούταγε' μούρες, έγερνε στο πλάι, κλπ (αδειο και χωρίς επιβάτες).
Αυτό είναι καλό γιατί σου δείχνει μέχρι που θα το ζορίσεις.. Για το ΑΒΤ νομίζω ότι πρέπει να προσέχεις πιό πολύ πως μπαίνεις στην στροφή και πως βγαίνεις για να επιταγχύνεις τέρμα (σπιναρίσματα, αναπηδήσεις,κλπ).
Για καύσιμα ..έ καίει λίγο παραπάνω (πως θα ταίσεις τόσα άλογα..τσάμπα?)
Εγώ σε ταξίδι με ταχ απο 120 - 130 και τούρμπισμα καλό για προσπεράσεις ο υπολογ ταξιδιού δείχνει 8,2 - 8,8 lt/100km τα οποία είναι πολύ καλά.
Περίμενα για την ηλιοροφή 2,5 μήνες.. αλλά είναι ωραία..
Οργανάκι πίεσης δεν έχει, αλλά μπορείς να βάλεις ένα μετά μόνος σου.Ναι ρε γ... όταν είναι πολύ γεμάτο δεν πάει μία... ...αλλά με άλλη τουρμπίνα, κλπ και καμμιά 300αριά θα πηγαίνει ωραία.
Τα λέμε..
-
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΠΙΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ?Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ NORMAL ΓΙΑ ΑΡΧΗ Η ΟΙ (210) ΜΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΖΑΝΤΕΣ 17 Η 18 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ?
-
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ----- ΜΕ ΤΟΥΣ 180 ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΡΗΓΟΡΟ?ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΣ HONDA CIVIC ESI 125HP-ELPIZV NA EXOYN ARKETH DIAFORA!!!! APO TRIGMOYS MESA TI LEEI?EXEIS PARATHRHSEI KATI ALLO
-
** Φιλε gas-ion :**
Η πιεση ελεγχεται ηλεκτρονικα και εκρινε η VAG οτι δεν χρειαζεται οργανακι. Στα ΤΤ 225ΗΡ εχει ελεγχο θερμοκρασιας καυσαεριων αλλα ουτε και εκει εχει ενδειξη (αντε και εβαλε πιεσομετρο και θερμοκρασια λαδιου στα S4 με παραγγελια αν δεν κανω λαθος). Μπορεις να βαλεις εσυ αν θελεις να το βλεπεις. Αγορασε το πρωτα και θα βρεις και αλλου αρκετα thread με οργανα κλπ.ΝΟΜΙΖΗΣ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ(210) ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ? ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΩΣ ΠΑΕΙ?
Η αναρτηση θελει αναβαθμιση αν το ζοριζεις που οπως λες το κανεις οταν εισαι μονος (διοτι οταν εχεις την συμβια μαζι τοτε μπαινει 'κοφτης' ) Οσο για την καταναλωση εχουμε μιλησει στην αρχη του thread (** ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ???!!!! ΩΩΩΧΧΧΧΧ ΟΧΙ!!!! **)
Μεχρι στιγμης το μονο τριξιμο που κανει συχνα ειναι απο τις πορτες. Λιπανση στις κλειδαριες και στα λαστιχα των πορτων και εισαι ΟΚ. Τιποτα αλλο δεν εχω ακουσει και αυτο γιατι κουβαλαω πραγματα που τριζουν απο μονα τους!
Και μια και σε βλεπω να φορτωνεις το αμαξι (και ΟΛΑ τα αμαξια χανουν επιδοσεις με το φορτιο) και σε βλεπω για τιποτα 260 ΗΡ! για αρχισε να σκεφτεσαι το 4x4!** Φιλε SKUDRS :**
Δεν εχω βαλει καποια οργανα. Αν βρω χρονο και φυσικα συγκεντρωση -το πιο βασικο- θελω να κανω κατι μονος μου διοτι και πανακριβα ειναι τα οργανα (βεβαια αν δεις σε αλλα Forum τα παιδια βρηκαν κατι πολυ ωραιες τιμες απο εξωτερικο, που γινονται μικροτερες αν γινει και Group buy), και πιανουν και χωρο. Σκεφτομουν την λυση ενος controller με LCD φωτιζομενο ή VFD για πιο 'ψαρωτικο', με 4 γραμμες (text, δεν χρειαζονται graphics), που να δινει πληροφοριες για πιεσεις, θερμοκρασιες,λαμδα και οτι αλλο μας κατεβει οτι θελουμε να βλεπουμε. Αισθητηρες εχει η μηχανη, μπορουμε να παρουμε παραλληλα απο αυτους και να βαλουμε και δικους μας για extra πραγματακια π.χ. EGT. Και αν τα εχουμε τα αρχ**** , σπαμε το πρωτοκολλο (reverse engineering of VAG-COM), και περνουμε και πληροφοριες απο την ECU. Τρεχουν τα σαλια κανενος?!?! Δεχομαστε συμμετοχες στο Task Force αναπτυξης του soft-hardware!!!Υ.Γ. Που βρηκες τις πληροφοριες να παμε και εμεις?
-
ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 4Χ4 ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ RS. ΘΑ ΘΕΛΩ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑ 1.000.000 ΔΡΧ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΡΑ Κ.Λ.Π. ΤΟ ΔΕ ΣΑΛΟΝΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!! ΡΩΤΑΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΟΙ (210) ΜΕ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ 17αρια Η 18αρια ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο.Κ? ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΕΡΒΙΣ?
-
ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΠΙΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΣΤΟ ΑΒΤ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ?ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ!!!!!!!!!!
-
Gas-ion,
Το antispin (ASR) θα ενεργοποιείται πιο συχνα σίγουρα. Αυτο που θα παρατηρείς είναι μείωση της δύναμης του μοτέρ (ετσι ώστε να σταματήσει το spin ο τροχός που σπινάρει πιό πολύ..είναι σπαστικό.. ).
Σίγουρα θα δώσεις πιό πολλά για αρχή (+1,5Κ για το ΑΒΤ, καμμιά 800 διαφορά για 17αρες + λάστιχα, κτλ). Προτείνω πάντως 17αρες για καλύτερη άνεση (σε σχέση με τις 18άρες).
Σε σχέση με το Civic? ...δεν συγκρίνεται.. Η ροπή είναι άλλο πράγμα... . Τριγμοί? ...λίγο τσικ-τσικ απο τα δερμάτινα καθίσματα μόνο..και αν το προσέξεις..Παιδιά φαίνεται καλά το προηγούμενο post μου με την φωτό?
-
** Φιλε SKUDRS :**
Σκεφτομουν την λυση ενος controller με LCD φωτιζομενο ή VFD για πιο 'ψαρωτικο', με 4 γραμμες (text, δεν χρειαζονται graphics), που να δινει πληροφοριες για πιεσεις, θερμοκρασιες,λαμδα και οτι αλλο μας κατεβει οτι θελουμε να βλεπουμε. Αισθητηρες εχει η μηχανη, μπορουμε να παρουμε παραλληλα απο αυτους και να βαλουμε και δικους μας για extra πραγματακια π.χ. EGT. Και αν τα εχουμε τα αρχ**** , σπαμε το πρωτοκολλο (reverse engineering of VAG-COM), και περνουμε και πληροφοριες απο την ECU. Τρεχουν τα σαλια κανενος?!?! Δεχομαστε συμμετοχες στο Task Force αναπτυξης του soft-hardware!!!Υ.Γ. Που βρηκες τις πληροφοριες να παμε και εμεις?[/quote]
Steve,
Το έχω σκεφθεί και εγώ το 'πολυόργανο' στην θέση κάτω απο το κασετόφωνο, αλλά το πιεσόμετρο με την βελόνα είναι 'must'. Αλλιώς πώς θα καταλάβεις ότι έχεις turbo? .Αν βρείς κάτι καλό πες..
Τώρα για επεμβάσεις στο ODBII ή άλλο 'proprietary' προτώκολλο της VW άστο...πολύ δύσκολο.. Μάλλον πρέπει να αρεστούμε στο τί έχουν κάνει άλλοι. -
ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΒΤ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΠΙΝΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΜΑΛ ΧΡΗΣΗ(ΟΧΙ ΓΚΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ?ΜΗ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ!!!! ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ΛΑΣΤΙΧΑ?
-
Τι να σε κανω εχασες την ευκαιρια! Αν ερχοσουν στο ατυπο trackday του GTC θα ειχες την ευκαιρια να συνοδηγησεις ή και να οδηγησεις καποιο Leon Cupra ή την δικια μου και να βγαλεις καποια συμπερασματα για το 'τραβηγμα'. Παρε το RS 'μαμα' αν ανησυχεις τοσο πολυ για τις 'μουρες' και τα γλυστρηματα, και μετα το κανεις ABT ή οτι αλλο εχει βγει μεχρι τοτε (και φθηνοτερο) αν δεν σου φτανουν τα ατια!
Θα προτεινα και εγω 17αρες το πολυ μια και ζουμε στην Ελλαδα! Το προβλημα ειναι οτι θα εχεις διασταση 225 και ξεχνα τις αλυσιδες για τα χιονια (θα βρισκουν στην αναρτηση).
Στην νορμαλ οδηγηση δεν σπιναρουν τα αμαξια οτι και αν εχεις (εκτος βεβαια αν τα λαστιχα σου ειναι για τα μπαζα). -
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΠΙΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ?Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ NORMAL ΓΙΑ ΑΡΧΗ Η ΟΙ (210) ΜΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΖΑΝΤΕΣ 17 Η 18 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ?Φίλε gas-ion,
Αρκετά νομίζω ότι σε αγχώσαμε...! Προχώρα άφοβα στην επιλογή σου και κατά τη γνώμη μου εφ' όσον θελεις παραπάνω επιδόσεις πάρε το RS-ABT εξ' αρχής. Εφ' όσον δεν το θέλεις γιά γρήγορη οδήγηση σε στροφές στην αρχή τουλάχιστον μείνε στην εργοστασιακή ανάρτηση και δες το, μάθε το αυτοκίνητο, και εάν μετά αποφασίσεις να το βάζεις γρήγορα σε στροφιλίκια ή σε πίστα τότε με την ησυχία σου ψάξε τη λύση της αναβάθμισης της ανάρτησης. Το ASR νομίζω ότι είναι διακριτικό και φέρνει το αυτοκίνητο στον 'ίσιο δρόμο' όταν ο οδηγός το παρακάνει !!! Με τα 210 άλογα θα έλεγα ότι πρέπει να μένει σε θέση ON όταν μπαίνεις σε στροφές, αλλά όταν θέλεις γρήγορες εκκινήσεις να το απενεργοποιείς γιατί θα σε κόβει με 1η και 2α .
Από πλευράς εξοπλισμού και αίσθησης πολυτέλειας συμφωνώ μαζί σου ότι τα Combi και Elegance δείχνουν 'φτωχοί συγγενείς' μπροστά στο RS, έτσι για να μην ξεχνάμε το 'αστείο' παρελθόν της Skoda (ξέρω ότι αυτό μπορεί να μην αρέσει στο φίλο Steve, αλλά εγώ έτσι το βλέπω και δεν διστάζω να το πώ και φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι έγινε καθαρά γιά λόγους εσωτερικού ανταγωνισμού στον όμιλο VAG ).Γιά να μην μακρυγορώ λοιπόν, θα έλεγα προχώρα άφοβα στο RS-ABT και μετά ανάλογα με τις απαιτήσεις που θα διαμορφώσεις βλέπεις και κρίνεις γιά αλλαγή ανάρτησης. Και σχετικά με το άλλο που ρώτησες, θα έλεγα ότι εφ' όσον επιλέξεις ΑΒΤ με 210hp, βάλε και από την αρχή 17 ιντσών ζάντες (225/45/R17) γιά να ξεμπερδεύεις μιά και καλή και θα σου έρθει και φθηνότερα (υπάρχουν προαιρετικά εργοστασιακές ζάντες 17' γιά το RS από τη Skoda και τις έχουν εδώ).
Καλή τύχη με την αγορά σου και ... welcome to the Club!!!
-
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΠΙΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ?Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ NORMAL ΓΙΑ ΑΡΧΗ Η ΟΙ (210) ΜΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΚΑΙ ΖΑΝΤΕΣ 17 Η 18 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ?Φίλε gas-ion,
Και κάτι που ξέχασα!!! Με τις ζάντες 17' που σου είπα στο προηγούμενο post μου, και το χαμηλότερο profile ελαστικού που αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις, δηλαδή 225/45/R17 και πιό σωστά θα μπαίνει η δύναμη στο δρόμο, τουλάχιστον στο στεγνό οδόστρωμα, αλλά και θα αυξηθούν σημαντικά τα περιθώρια πλευρικής πρόσφυσης λόγω χαμηλώτερου profile μένοντας με την εργοστασιακή ανάρτηση (με τους περιορισμούς που είπαμε).
Εγώ όταν έκανα το αυτοκίνητο ABT και άλλαξα και τροχούς από το απαράδεκτο εργοστασιακό 195/65/R15 σε 205/55/R16 είδα μεγάλη διαφορά σε κράτημα μόνο από την αλλαγή προφίλ τροχού, πρίν αναβαθμίσω την ανάρτηση. Την τελευταία την άλλαξα γιατί στο απλό 1.8Τ η ανάρτηση είναι πολύ μαλακή και το αυτοκίνητο παίρνει κλισεις στις στροφές που εμένα με ενοχλούσαν αφάνταστα. Από όσο ξέρω το RS γέρνει πολύ λιγότερο!
-
ΠΑΙΔΙΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΛΑΜΒΑΝΩ ΥΠ ΟΨΙΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΣΕ ΑΣΗΜΙ (ΠΟΛΥ ΩΜΟΡΦΟ-ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ)ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΙΤΑΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ 26.000 EUROPOULA.TA LEME SYNTOMA!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
** Φιλε SKUDRS :**
...
Σκεφτομουν την λυση ενος controller με LCD φωτιζομενο ή VFD για πιο 'ψαρωτικο', με 4 γραμμες (text, δεν χρειαζονται graphics), που να δινει πληροφοριες για πιεσεις, θερμοκρασιες,λαμδα και οτι αλλο μας κατεβει οτι θελουμε να βλεπουμε. Αισθητηρες εχει η μηχανη, μπορουμε να παρουμε παραλληλα απο αυτους και να βαλουμε και δικους μας για extra πραγματακια π.χ. EGT. Και αν τα εχουμε τα αρχ**** , σπαμε το πρωτοκολλο (reverse engineering of VAG-COM), και περνουμε και πληροφοριες απο την ECU. Τρεχουν τα σαλια κανενος?!?! Δεχομαστε συμμετοχες στο Task Force αναπτυξης του soft-hardware!!!Υ.Γ. Που βρηκες τις πληροφοριες να παμε και εμεις?
Ωραία όλα αυτά παιδιά (φίλοι Steve & Skudrs που φαίνεται να έχετε έφεση στα ηλεκτρονικά) αλλά επειδή ενδιαφέρουν και εμένα θα ήθελα κάποια ιδιαίτερα μαθήματα από κοντά! Πάντως αν έχετε κάποια πράγματα γιά ενημέρωση στείλτε με το e-mail sites ή ότι άλλο νομίζετε.
Επίσης SKUDRS και Steve θα ήθελα να μου στείλετε sites, links και κανένα κείμενο σχετικά με VCT (μεταβλητό χρονισμό).
-
KAI FTASAME GIA PLAKA STIN 39 SELIDA. ANTE NA TIS 1000SOUME.
-
KAI FTASAME GIA PLAKA STIN 39 SELIDA. ANTE NA TIS 1000SOUME.Moυ φαίνεται ότι σε πορώσαμε και εσένα φίλε gas-ion!!!
-
ΠΑΙΔΙΑ ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΛΑΜΒΑΝΩ ΥΠ ΟΨΙΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ ΣΕ ΑΣΗΜΙ (ΠΟΛΥ ΩΜΟΡΦΟ-ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ)ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΙΤΑΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙ 26.000 EUROPOULA.TA LEME SYNTOMA!!!!!!!!!!!!Και εμείς οικογενιάρχες είμαστε...αλλά μάλλον ελαφρά κολλημένοι με το 'γρήγοροι'. .
Ωραίο το ασημί (εγώ έχω το κόκκινο), και διακριτικό.
Τώρα για το ΑΒΤ κάνε ότι σου αρέσει (θα συνιστούσα πάντως το standard για αρχή). Οι 17αρες της skoda είναι 17χ7 ενώ αν τις πάρεις αργότερα μπορείς να βάλεις μεγαλύτερες (7,5). Γενικά παίζει ρόλο τελικά που θα ήθελες να πάς στο μέλλον (βελτίωση). Αν σε ενδιαφέρει μόνο για λίγο καλύτερες επιδόσεις απο το νορμάλ και καλή οδική συμπεριφορά βάζεις το chip, και αναρτήσεις (το Budget μένει σε χαμηλά επίπεδα και τα νορμάλ, ζάντες, φρένα φτάνουν και περισσεύουν). Αν πάς για 'πολλά' τότε πάλι πάρε το νορμάλ, ψάξε τί υπάρχει και πόσο θες να διαθέσεις (θα σε βοηθήσουμε και εμείς.. ) και προχώρα...Chris, Steve,
Σύμφωνοι και ελπίζω πρίν το πάσχα να οργανώσουμε το 'τέστ' που έλεγα.
Για προς κερατέα μεριά τι λέτε έχει κάποιο μέρος εκεί για τις μετρήσεις?
Πότε είστε διαθέσιμοι? (καθημερινές απόγευμα-νωρίς? Σάββατο?).
Εχω το email του Chris (steve στείλε στο louk_01@hotmail.com). -
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Οι 17αρες της skoda είναι 17χ7 ενώ αν τις πάρεις αργότερα μπορείς να βάλεις μεγαλύτερες (7,5). Γενικά παίζει ρόλο τελικά που θα ήθελες να πάς στο μέλλον (βελτίωση). Αν σε ενδιαφέρει μόνο για λίγο καλύτερες επιδόσεις απο το νορμάλ και καλή οδική συμπεριφορά βάζεις το chip, και αναρτήσεις (το Budget μένει σε χαμηλά επίπεδα και τα νορμάλ, ζάντες, φρένα φτάνουν και περισσεύουν). Αν πάς για 'πολλά' τότε πάλι πάρε το νορμάλ, ψάξε τί υπάρχει και πόσο θες να διαθέσεις (θα σε βοηθήσουμε και εμείς.. ) και προχώρα...Chris, Steve,
Σύμφωνοι και ελπίζω πρίν το πάσχα να οργανώσουμε το 'τέστ' που έλεγα.
Για προς κερατέα μεριά τι λέτε έχει κάποιο μέρος εκεί για τις μετρήσεις?
Πότε είστε διαθέσιμοι? (καθημερινές απόγευμα-νωρίς? Σάββατο?).
Εχω το email του Chris (steve στείλε στο louk_01@hotmail.com).Φίλε SKUDRS,
Οι 17' του RS έχουν offset 7', έτσι δεν είναι? Σε αυτές χωρούν φρένα με δίσκους 323mm και τετραπίστονες Brembo? Μάλλον όχι, έτσι? Οπως και στο Leon Cupra-R, που θέλει καλύτερα 18' γιά τα Brembo? Mε 17x7.5 τι γίνεται, χωράνε? Στο Subaru Impreza STI στις 17' standard ξέρω ότι χωρούν δίσκοι 330mm προστά με τετραπίστονες brembo. Ξέρει κανείς τι offset έχουν οι 17' του Ιmpreza STI και αν αντίστοιχες κάνουν και στα δικά μας (χωράνε τέτοιες ή βρίσκουν στους θόλους?).
Οσο γιά τις μετρήσεις μπορώ άνετα απογεύματα, αλλά Σ-Κ μάλλον θα ήταν καλύτερα γιά να εχουμε ησυχία! . Επίσης θα έλεγα ότι Κυριακή, ιδίως πρωϊ (8.00-11.00), είναι πάντα καλύτερα γιατί δεν έχει αρχίσει η έξοδος των οδηγών του Σ-Κ. Η Κερατέα είναι ένα καλό και ήσυχο μέρος και συμφωνώ. Αλλο μέρος με ησυχία ιδίως Κυριακές πρωϊ-πρωί είναι και η Βουλιαγμένης προς Γλυφάδα (αλλά όταν λέμε πρωϊ εννοούμε 7.00-9.00 πμ), και είναι και σχετικά κοντά σε εμάς Λουκά!
-
Crhis,
Το 7 inch είναι το πλάτος της ζάντας. Το offset πρέπει να είναι 35? 38mm? δεν θυμάμαι ακριβώς..
Το offset δείχνει πόσο η ζάντα είναι 'μέσα' η 'έξω' σε σχέση με τον 'αφαλό' της, αρα αν δεν είναι κατάλληλο οι σιαγόνες (σε μεγάλους δίσκους κυρίως) μπορεί να 'βρίσκουν' όχι μόνο στην διάμετρο αλλά και στο 'βάθος'.
Κάπου πρέπει να έχω κάτι...θα το βρώ και θα το στείλω.
Χμμμ, για Κ πρωί?? καλό ακούγεται.. θα δούμε..
Ελεγα να κλείσω ραντεβού για το Revo τεστ πρόγραμμα και να πάμε μετα για τεστ & μετρήσεις, κλπ. Αρα μάλλον Κ δεν γίνεται ...ίσως το Σάββατο (αν δουλεύουν οι dealers).
Θα μάθω και θα τα πούμε...
Α! αν κάποιος άλλος θέλει το ίδιο να μου πεί για να κλείσω ραντεβού και για αυτόν.
Skoda Octavia 1.8 T