-
ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΚΑΣΤΡΑ ΣΕ RS?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?
-
Ο χρήστης gas-ion έγραψε:
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28/4/03 ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΑΣΗΜΙ RS ΜΕ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ(ΟΧΙ ΜΑΜΑ)ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΕΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ?Οχι... δεν ήταν κανείς από εδώ τουλάχιστον!!! Του SKURS το RS είναι κόκκινο απόόσο μου έχει πεί
Τελικά τι έγινε το παρέλαβες το αυτοκίνητο???
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
......ναμαι κι εγω.Χριστος Ανεστη και Χρονια πολλα σε ολους μας.Ελπιζω να περασαμε καλα(αλλα και να συνεχισουμε να το κανουμε για ακομα τεσσερις μερουλες,οσοι μπορουν,γιατι μετα αρχιζει ο πανικος και η επομενη αργια δεν ....φαινεται ακομα!!)Το Οκτα ακομα μια φορα εδειξε τον ταξιδιαρικο εαυτο του.Πολλα και ξεκουραστα km με ...πολυ λαο μεσα και μπαγκαζια.Ενδιαμεσα ομως 'εφαγε' και το χωματακι του και το χιονακι του.Ωραιο πραμα ρεεε....
Ομαδα,μαλακα με τους συμπλεκτες σας!!!!!Πριν το Πασχα περασα απο το συνεργειο για το κλασσικο τριξιμο στις πορτες(το λυσαμε οριστικα πιστευω τωρα) και ηταν ενας μαστορας απο Γευγελη(Σκοπια) που ψωνιζε ανταλλακτικα.Καποια στιγμη ζητησε και δισκο-πλατω.Του το βγαλαν απο το ραφι και οταν ακουστηκε 'το κουστουμακι' αρχιζα να τριζω εγω!!!!!! Δεν τολμαω να γραψω το νουμερο,αμεσως τωρα τουλαχιστο
Απλα απο εκεινη τη μερα αποφασισα να ελαχιστοποιησω τις επισκεψεις σε λασπες και αλλα διασκεδαστικα εδαφη....(....ουφ,ευτυχως που δεν παθαμε τιποτα ακομη..)
Υ.Γ. Steve,γιατι 'του τον' εκοψες στην εικονα με τα χιονια βρε?Θα ηταν πολυ ωραια εικονα.-Πρεπει να σας κανω ενα ταχυρυθμο σεμιναριο!!!
Γειά σου Paris και Χρόνια Πολλά!!! Ελπίζω να χώνεψες το αρνί και τα κοκορέτσια...
Γιά πες μας το 'κουστουμάκι' του set δίσκος-πλατώ σε παρακαλώ... Εμείς είμαστε ψύχραιμα παιδιά όπως ξέρεις
-
ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.ΑΠΟ ΤΗΝ VIAMAR ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΛΛΑ Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΣ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΔΩΡΕΑΝ RADIO CD ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.(ΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ-ΥΠΟΜΟΝΗ 2 DAYS)ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΣΤΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ?
-
ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.ΑΠΟ ΤΗΝ VIAMAR ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΛΛΑ Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΣ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ ΔΩΡΕΑΝ RADIO CD ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ.(ΕΠΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ-ΥΠΟΜΟΝΗ 2 DAYS)ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΣΤΡΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ?Αντε με το καλό να το παραλάβεις και ισχύουν οι ευχές που σου έχω ήδη δώσει...
Σκάστρα κλειστού τύπου (Diverter Valve; DV ή αλλιώς pop-off) χωρίς συζήτηση, όπως σου εξήγησε και ο SKUDRS σε προηγούμενο post. H γνώμη μου είναι κράτα την εργοστασιακή και εάν δείς ότι δεν σε ικανοποιεί βάλε την Ν75 Race από Audi S4, που κρατάει πίεση αραπάνω λίγο στις ψηλές στροφές και αντιμετωπίζει τα ενδεχόμενα προβλήματα surging ή την aftermarket της Forge γιά τους εγκάρσιους 1.8Τ VAG. Σημειωτέον ότι και οι 2 που προανέφερα είναι πολύ καλές κλειστού τύπου επίσης.
Αυτά....
-
Καποια στιγμη ζητησε και δισκο-πλατω.Του το βγαλαν απο το ραφι και οταν ακουστηκε 'το κουστουμακι' αρχιζα να τριζω εγω!!!!!!
Απλα απο εκεινη τη μερα αποφασισα να ελαχιστοποιησω τις επισκεψεις σε λασπες και αλλα διασκεδαστικα εδαφη....** ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ να τρομαξουμε!!! **
Τωρα τι δουλεια εχει το δισκοπλατο με τα χιονια-λασπες? Εκτος αν προσπαθεις να ξεκινησεις σε αυτα. Μα υποτιθεται οτι ΔΕΝ σταματας!!
Οσο για το κοστος, αμα ειναι να μην χωνομε εκει που μου αρεσει σκεφτομενος αυτο, τοτε να το πουλησω! (π.x. Ηδη παω για δευτερη αλλαγη ελαστικων αλλα χαιρομαι που καθε 10 μηνες θελουν αλλαγη! Ετσι ειναι παντα φρεσκα και δοκιμαζω και κατι αλλο!).
Μην καταπιεζεσαι (εκτος αν πραγματικα ειναι σφαγειο οι τιμες, που απ' οτι ακουω, καπου εχει παρει ψηλα τον αμανε η SKODA, ας οψεται to VAG ) και κανε αυτο που σου αρεσει. Οταν αλλαξεις βαλε βελτιωμενο να πιασουν τοπο τα λεφτα σου!Υ.Γ. Steve,γιατι 'του τον' εκοψες στην εικονα με τα χιονια βρε?Θα ηταν πολυ ωραια εικονα.-Πρεπει να σας κανω ενα ταχυρυθμο σεμιναριο!!!
H original εικονα ηταν πολυ μεγαλη παρ'ολη την συμπιεση, και παρ'ολο το link που εβαλα, δεν ηθελα να 'φορτωσω' αυτους με την αργη συνδεση (οπως εγω!).
** Φιλε gas iον' **
'Kοντος ψαλμος αλληλουια' (για να ειμαστε και στο πνευμα των ημερων!)
Μην ανησυχεις τοσο για την σκαστρα, παρ'το και τα συζηταμε, υπαρχουν αρκετες επιλογες...H γνώμη μου είναι κράτα την εργοστασιακή και εάν δείς ότι δεν σε ικανοποιεί βάλε την Ν75 Race από Audi S4, που κρατάει πίεση αραπάνω λίγο στις ψηλές στροφές και αντιμετωπίζει τα ενδεχόμενα προβλήματα surging ή την aftermarket της Forge γιά τους εγκάρσιους 1.8Τ VAG.
Φιλε Χρηστο μας μπερδευεις! Αλλο πραμα η 'σκαστρα' (π.χ. Forge) και αλλο η Ν75 που ειναι η βαλβιδα ελεγχου του wastegate! Αυτην την στιγμη δεν του χρειαζεται κανενα απο αυτα κρινοντας απο αυτα που λενε για το ΑΒΤ. Αργοτερα βλεπουμε....
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Φιλε Χρηστο μας μπερδευεις! Αλλο πραμα η 'σκαστρα' (π.χ. Forge) και αλλο η Ν75 που ειναι η βαλβιδα ελεγχου του wastegate! Αυτην την στιγμη δεν του χρειαζεται κανενα απο αυτα κρινοντας απο αυτα που λενε για το ΑΒΤ. Αργοτερα βλεπουμε....H N75 Race είναι Dump Valve (ας πούμε σκάστρα), έτσι νομίζω,... ή μήπως κάνω λάθος??? Mήπως είμουν πιομένος ???
Δηλαδή τι λένε γιά το ΑΒΤ και δεν την χρειάζεται? Μα θα χρειαστεί κάποια στιγμή dump valve γιατί η εργοστασιακή είναι δεδομένο ότι τα παίζει στα tunned .
-
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ABT ΔΗΛΑΔΗ?
-
ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ?
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Mήπως είμουν πιομένος
Και σας ειπα, προσοχη στα αρνακια και τα ποτα, τιποτα εσεις!!!
Η Ν75 ειναι μια ηλεκτροβαλβιδα που την ελεγχει η ECU και η οποια ελεγχει την wastegate με τελικο αποτελεσμα τον ελεγχο της πιεσης του τουρμπο. Νομιζα οτι την ειχες δει οταν τα λεγατε με τον A418tq...
Αργοτερα ειναι πιθανο (λογω και ΑΒΤ) να χρειαστει ο gasion (οπως χρειαστηκες και εσυ και τοσοι αλλοι) Diverter Valve ('σκαστρα'). Μεχρι τοτε ομως βλεπουμε τι καινουριο θα εχει βγει...
Για το ΑΒΤ ΔΕΝ εχω ακουσει να κανει προβληματα 'surging' (εσυ εισαι ο ποιο ειδικος βεβαια να μας πεις) διοτι η αποδοση της δυναμης ειναι σχετικα ομαλη, αρα ΔΕΝ χρειαζεται και την Ν75 'race'.
Αυτα!! Φευγω ενα μικρο ταξιδακι προς Αρτα (ακους georgex? ). Θα τα πουμε απο την νεα βδομαδα... -
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ABT ΔΗΛΑΔΗ?Aπλώς τα chip-αρισμένα (ΑΒΤ, ΜΤΜ, ΑPR, κλπ) έχει παρατηρηθεί ότι χαλάνε τις εργοστασιακές DV γιατί στις περιπτώσεις αυτές οι 'σκαστρες' δουλεύουν υπερωρίες με τις ψηλότερες πιέσεις! Τίποτα παραπάνω και τίποτα το τρομερό. Οταν σου χαλάσει τότε βλέπουμε τι θα βάλεις, γιατί πιθανόν να έχουν βγεί και πιό εξελιγμένες στην αγορά (η σκάστρα της Forge π.χ. λένε ότι είναι πολύ ποιοτική και κρατάει μιά ζωή).
-
ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ?Οτι ισχύει γιά όλα...!!! Αυτό που λέει ο κατασκευαστής, και εγώ δεν το εφάρμοσα ποτέ... . Ε άντε τα πρώτα 200km!
Πάντως χωρίς πλάκα, τα πρώτα 500km μέχρι 3000rpm & 3/4 της τελικής, και μετά προοδευτικά άνοιγμα μέχρι τα 1500km..., χωρίς να σε πιάνει πανικός και άγχος .
-
ΣΤΙΣ 3000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ 5εμπτη ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ?
-
gas-ion απλώς διάβασε το βιβλιαράκι του όταν το πάρεις να δείς τι λέει για το στρώσιμο. Στο δικό μου αν θυμάμαι καλά, να μην περνάς τα 3/4 της τελικής μέχρι τα 1000χλμ, να μην πατάς το γκάζι τέρμα, και ανοίγεις σταδιακά μέχρι τα 1500.
Οπότε νομίζω θα μπορείς να πηγαίνεις 140χαω και να μην τρελαθείς... απλώς μην επιταχύνεις απότομα. Και υπομονή... -
ΣΤΙΣ 3000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ 5εμπτη ΤΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ?
Gas,
Εχεις 120 στο κοντέρ και άνετα πας μέχρι 3500 για 140 με χαλαρές προσπεράσεις σε ταξίδι.
Εγω περσυ το καλοκαίρι που το έστρωνα, σε ταξίδι πέτυχα εναν Audi 1.8T Quatro (180αρι παλαιό με το κόκκινο Τ) και τον 'έσπρωχνα' χωρίς να μπορεί να φύγει ρούπι.. . Ωπς ξέχασα οτι είχα πάνω απο 2000 km.
Συνιστώ χαλαρά τα πρώτα 1000 με ελαφρύ τουπμπισμα με μεγάλες σχέσεις και όχι και τόσο πολλά χλμ. (για προσπέραση σε ταξίδι). Μετά μέχρι τα 3000 λίγο πιό έντονα και απο εκεί και πάνω χώσε τα..
(Αντίστοιχα πρέπει να ακολουθήσουν φρένα, κιβώτιο, κλπ).
Αν και πολλοί λένε χώστα απο την αρχή δεν έχουν ανάγκη..εγώ δεν θα έννοιωθα ψυχολογικά καλά αν δεν τα έκανα τα παραπάνω.Chris,
Για την Ν75 βαλβίδα αν έχεις παρατηρήσει οταν βγάλεις το πλαστικό καπάκι του κινητήρα φαίνεται δίπλα στον MAF και σην DV και έχει τρία 'σωληνάκια' και ενα ζεύγος καλωδια. Το ένα σωληνάκι πάει στον σωλήνα μετά την MAF , το άλλο μετα το τούρμπο (εισαγωγή) και το τρίτο στο accuator της waste gate (που είναι ενσωματωμένη πάνω στο σώμα της Κ03 μας). Τα υπόλοιπα είναι όπως τα λέει ο steve.Για την αλλαγή της DV με άλλη νομίζω ότι είναι περιτό για νορμάλ κινητήρες και ίσως για chip (1ο στάδιο). Επειδή είναι DV διαφράγματος (λαστιχένιο) απο τα πολλά τσαφ τσούφ κάποια στιγμή τα φτύνει.. Οι αλλες είναι πιστονιού αρα...(κοστίζουν όμως).
-
............1100 E.......
-
............1100 E.......αααααααααααααααααααααα........... λιποθυμάω
-
....έγινε το εξής την Παρασκευή.... είμαι στο δρόμο και σταματώ στο φανάρι.... ακούω τότε ένα θόρυβο από τη μηχανή και καπάκι πέφτει το μάτι μου στο στροφόμετρο.... βλέπω ότι παίζουν οι στροφές και ψιλοτρομάζω ..... βέβαια τις τελευταίες 3 μέρες ( μετά από ένα γέμισμα από βενζινάδικο που δεν ήξερα) αισθανόμουν το αμάξι 'βαρύ'..... πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ ..... το ρεζερβουάρ στη μέση και φεύγω σφαίρα για το βενζινάδικο που ξέρω .....εκεί έχει μινι μαρκετ και έχω δει διάφορα βελτιωτικά ..... παίρνω λοιπόν ένα βελτιωτικό βενζίνης (όχι ενισχυτικό), το βάζω και φουλάρω με super αμόλυβδη......αυτό ήταν.... ρε παιδιά ... ήταν σαν να του έβαλα νέφτι ....κουφάθηκα .... ανάθεμα τη νοθεία τους......
-
............1100 E.......Εννοείς μάλλον δίσκο-πλατώ + volan με 1100 Ε... Δεν νομίζω ο δίσκος-πλατώ να κάνουν πάνω από 400 Ε???
Τελικά δεν χρειάστηκε να τα αλλάξεις??? Αν πάντως κάτι τέτοιο συμβεί αξίζει κανείς με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα να βάλει κάποιο ενισχυμένο, της Sachs ή της Helix.
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
............1100 E.......
Εννοείς μάλλον δίσκο-πλατώ + volan με 1100 Ε... Δεν νομίζω ο δίσκος-πλατώ να κάνουν πάνω από 400 Ε???
Τελικά δεν χρειάστηκε να τα αλλάξεις??? Αν πάντως κάτι τέτοιο συμβεί αξίζει κανείς με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα να βάλει κάποιο ενισχυμένο, της Sachs ή της Helix.
Οοοοοοχι ρε συ,ευτυχως δεν ηταν για μενα.Διαβασε το προηγουμενο ποστ μου και θα καταλαβεις.Το νουμερακι ειναι για δισκο-πλατω.Δεμενα μαζι,βολαν δεν υπηρχε.Σιγουρα αξιζει να στραφεις σε ανεξαρτητο κατασκευαστη,ομως ειμαι επισης σιγουρος οτι απο ανεξαρτητο εμπορο θα το βρουμε φθηνοτερα.Ευκαιρια να το ψαξω.
Υ.Γ. Υπ οψιν οτι ειναι το σετ του τετρακινητου.Το.... 'απλο' μαλλον φθηνοτερο θα ειναι.(νομιζω οτι ειναι διαφορετικο)
Skoda Octavia 1.8 T