-
Εγω παιδες δουλευω σε βαρδιες και ενδεχομενως να μην μπορεσω καποιο Σ ή Κ Εχουμε ομως επιπεδο εδαφος εκει που λετε για 'Butt-dyno'? Πιστευω οτι καλυτερα ειναι ο παραδρομος της ευθειας της Θηβας. Εσεις τι λετε?
** Φιλε Gas-Ion:** Το Power του Απριλιου εχει τεστ ενα παρομοιο RS εξελιγμενο απο τον Δαρα περιπου με την ιποδυναμη του ΑΒΤ (λιγο παραπανω λογω και καποιων αλλαγων) και με αλλαγες σε αναρτηση. Ισως σε διαφωτισει....Sorry που ξεχασα να το αναφερω νωριτερα... -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Εγω παιδες δουλευω σε βαρδιες και ενδεχομενως να μην μπορεσω καποιο Σ ή Κ Εχουμε ομως επιπεδο εδαφος εκει που λετε για 'Butt-dyno'? Πιστευω οτι καλυτερα ειναι ο παραδρομος της ευθειας της Θηβας. Εσεις τι λετε?Οντως δεν σκέφτηκα όπως λέει και ο φίλος SKUDRS, εφ' όσον θα δοκιμάσουμε το demo πρόγραμμα η Κυριακή μάλλον αποκλείεται... . Αν όμως δουλεύει Σάββατο ο dealer τότε Ο.Κ., διαφορετικά καθημερινή απόγευμα το βλέπω. Η ευθεία του παράδρομου της Θήβας στην περίπτωση αυτή είναι μάλλον μονόδρομος.
-
θα συμφωνήσω και γω με τον παράδρομο της Θήβας . Οσες φορές έχουμε κάνει μετρήσεις εκεί , η κίνηση είναι ελάχιστη και ο δρόμος είναι ελεγχόμενος , με μπαριέρες δεξιά-αριστερά για να μην έχουμε τίποτα δυσάρεστες εκπλήξεις !!! όποτε το αποφασίσετε Χρήστο, κάνε μου ένα τηλέφωνο να έρθω και γω
-
Αμα σταματήσει να χιονίζει και να βρέχει θα πάμε..
Κάτι άλλο σκέφτηκα με αφορμή το άρθρο του Power για το Golf με τον κινητήρα τον 225αρη. Φαντάζομαι ότι θα κόστισε πολλά...(δεν αναφέρεται).
Απο την άλλη με standard 225άρη μοτέρ και ένα chip της revo μπορέις να βγάλεις 328 άλογα? στην ρόδα ή στο στρόφαλο? σαν πολλά μου φαίνονται έστω και για τον στρόφαλο.
Πάντως αυτό που τελικά σκέφτηκα . είναι αν στα 'δικά' μας μοτέρ βάζαμε τα περιφερειακά 'καλούδια' του 225αριού (δηλ την τουρμπίνα, MAF, πλαϊνά IC, πολλαπλές εισαγ & εξαγ, εξατμ, και ότι άλλο είναι διαφορετικό εκτός απο τα εσωτερικά του κινητήρα) θα μπορούσαμε να έχουμε 300+ και σε ποιό οικονομικό πακέτο?. Ιδίως αν τα βρούμε και μεταχειρισμένα?
Συνολικά πόσο θα κόστιζε περίπου? (5-6Κ Ευρώ αν το turbo είναι καινούργιο? λιγότερο? περισσότερο? και ποιό συνεργείο θα μπορούσε να το κάνει? αυτός που εφτιαξε το Golf?). -
Φιλε Λουκα (και οποιος αλλος ενδιαφερεται βεβαια!). Ελα στο GTC.GR forum, τα λεμε και εκει. Θα γινει ατυπη δυναμομετρηση στην Θηβα το Σαββατο και θα προσπαθησουμε να την συγκρινουμε και με δυναμομετρηση απο το 'Power mag'. Θα'ταν καλο να βρεθουμε μια και εχεις και εσυ VAG-COM.
Καναμε posting με διαφορα seconds!! Για τα 300ΗΡ πιστευω πρεπει να αλλαχτουν μπιελοπιστονα! Απ'οτι εχω ρωτησει μεχρι σημερα, ΔΕΝ θεωρουν οτι πρεπει να ξεπεραστουν οι 260ΗΡ για λογους αξιοπιστιας! -
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Αμα σταματήσει να χιονίζει και να βρέχει θα πάμε..Κάτι άλλο σκέφτηκα με αφορμή το άρθρο του Power για το Golf με τον κινητήρα τον 225αρη. Φαντάζομαι ότι θα κόστισε πολλά...(δεν αναφέρεται).
Απο την άλλη με standard 225άρη μοτέρ και ένα chip της revo μπορέις να βγάλεις 328 άλογα? στην ρόδα ή στο στρόφαλο? σαν πολλά μου φαίνονται έστω και για τον στρόφαλο.
Πάντως αυτό που τελικά σκέφτηκα . είναι αν στα 'δικά' μας μοτέρ βάζαμε τα περιφερειακά 'καλούδια' του 225αριού (δηλ την τουρμπίνα, MAF, πλαϊνά IC, πολλαπλές εισαγ & εξαγ, εξατμ, και ότι άλλο είναι διαφορετικό εκτός απο τα εσωτερικά του κινητήρα) θα μπορούσαμε να έχουμε 300+ και σε ποιό οικονομικό πακέτο?. Ιδίως αν τα βρούμε και μεταχειρισμένα?
Συνολικά πόσο θα κόστιζε περίπου? (5-6Κ Ευρώ αν το turbo είναι καινούργιο? λιγότερο? περισσότερο? και ποιό συνεργείο θα μπορούσε να το κάνει? αυτός που εφτιαξε το Golf?).Φίλε Λουκά,
Το Golf-TT του Power έχει αρκετές άλλες αλλαγές που ανέβασαν την ιπποδύναμη, όπως: βγήκε ο καταλύτης, set ελαφρωμένων τροχαλιών στροφάλου-υδραυλικού τιμονιού και volan. Φυσικά τα 328hp αναφέρονται στο στρόφαλο!
Οσο γιά τον κινητήρα των 225hp (S3, TT και Cupra-R που από τον Ιούνιο θα αποδίδει 225hp και αυτός) καινούργιος κοστίζει 3-4 εκατομύρια δρχ. Η τοποθέτηση του κινητήρα του Golf-TT έγινε από το Λάμπρο Στράτη στο συνεργείο Stratis Sport (εξειδικευμένο γιά VAG) στο Βύρωνα και το chip από την Revo στη Seat Force. O κινητήρας ήταν μεταχειρισμένος από ότι φαίνεται και πιστεύω ότι βρέθηκε μετά συνενόηση με το βελτιωτή-μηχανικό.
Αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται στην δική μας την περίπτωση να καταφύγει κανείς σε αντικατάσταση κινητήρα. Με περιφερειακές βελτιώσεις (ΚΟ4, μπέκ από S3/TT, MAP sensor, AFM και πεταλούδα γκαζιού, κλπ) μπορεί κανείς να φτάσει με αρκετά μεγάλη αξιοπιστία τα 260hp. Aπό εκεί και πάνω, που δεν το βρίσκω λογικό γιά αυτοκίνητο οικογενειακό και καθημερινής χρήσης, όταν υπάρχουν βλέψεις γιά 300+ hp τότε σίγουρα χρειάζεται και επέμβαση στα σωθικά του κινητήρα με σφυρήλατα έμβολα-μπιέλες, τα οποία κοστίζουν 3.000 Euro περίπου γιά αξιοπιστία του μοτέρ σε αυτές τις ιπποδυνάμεις. Πάντως και οι δικοί μας κινητήρες των 150/180 hp αντέχουν και σε αυτές τις ιπποδυνάμεις (έχω ακούσει γιά μοτέρ με 300+ hp που δουλεύουν 3-4 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα έστω και αν δεν αντικαταστάθηκαν προληπτικά τα έμβολα+μπιέλες), αλλά παίζει κανείς με περισσότερες πιθανότητες να 'παρει το μοτέρ στο χέρι' μετά από έντονη καταπόνηση... .
Προσωπικά αν ήθελα να βελτιώσω περισσότερο το δικό μου αυτοκίνητο θα έθετα σαν οροφή τα 250-260 hp, και βέβαια αυτό επιτυγχάνεται εύκολα με περιφερειακές βελτιώσεις, που ήδη αναφέρθηκαν. Δεν ξέρω αν σε αυτό το επίπεδο ιπποδύναμης πρέπει να ελλατωθεί γιά καλύτερη αξιοπιστία η εργοστασιακή συμπίεση από το 9.5:1 στο 8.9:1 γιά καλύτερη αξιοπιστία εφ' όσον δεν 'ανοίγετε' το μοτέρ:-? Πάντως ο ΜΤΜ (πανάκριβος!!!) δεν ρίχνει τη συμπίεση σε αυτά τα επίπεδα ιπποδύναμης (μιλάει γιά 240hp με ΚΟ4+φίλτρο αέρα+εξάτμιση).
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
θα συμφωνήσω και γω με τον παράδρομο της Θήβας . Οσες φορές έχουμε κάνει μετρήσεις εκεί , η κίνηση είναι ελάχιστη και ο δρόμος είναι ελεγχόμενος , με μπαριέρες δεξιά-αριστερά για να μην έχουμε τίποτα δυσάρεστες εκπλήξεις !!! όποτε το αποφασίσετε Χρήστο, κάνε μου ένα τηλέφωνο να έρθω και γωΠου είσαι βρέ Γιώργο??? Χαθηκες από το 4Τ Forum!!! Ξέρω ασχολείσαι με το GTCC ( ) , και απ' ότι διαπιστώνω όλα τα παιδιά εδώ μπαίνουν και εκεί...
Kαι βέβαια θα σε ειδοποιήσουμε γιά τις μετρήσεις...
Γειά χαρά
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Πάντως ο ΜΤΜ (πανάκριβος!!!) δεν ρίχνει τη συμπίεση σε αυτά τα επίπεδα ιπποδύναμης (μιλάει γιά 240hp με ΚΟ4+φίλτρο αέρα+εξάτμιση).Τι εννοείς 'πανάκριβος' ? Δηλαδή, πόσο δίνει αυτά που λες (turbo + φίλτρο + εξάτμιση + (φαντάζομαι) πρόγραμμα) ?
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Που είσαι βρέ Γιώργο??? Χαθηκες από το 4Τ Forum!!! Ξέρω ασχολείσαι με το GTCC ( ) , και απ' ότι διαπιστώνω όλα τα παιδιά εδώ μπαίνουν και εκεί...
Kαι βέβαια θα σε ειδοποιήσουμε γιά τις μετρήσεις...
Γειά χαρά
Εχω ρίξει το βάρος μου στο GTC αυτή την περίοδο βρε Χρήστο .... πάντως αύριο το πρωί θα πάμε για μετρήσεις στον παράδρομο και προβλέπεται να μαζευτούμε αρκετά άτομα .... όποιος ενδιαφέρεται από εδώ να μας το πεί για να κανονίσουμε κάποιο ραντεβού στα διόδια ....... ΤΟ κομβόϊ!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι εννοείς 'πανάκριβος' ? Δηλαδή, πόσο δίνει αυτά που λες (turbo + φίλτρο + εξάτμιση + (φαντάζομαι) πρόγραμμα) ?Oλα αυτά που αναφέρεις nass τα δίνει 2.100.000 δρχ. (6.300 Euro) ( ), και είναι η τιμή που μου έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο (2002) σε προσωπική συζήτηση μαζί του!
Και κάτι άλλο σημαντικό! Κρατάει το αυτοκίνητο 1 εβδομάδα... . (O εγκεφαλος στέλνεται στην ΜΤΜ Γερμανίας γιά επαναπρογραμματισμό και επιστρέφει σε 3-5 εργάσιμες μέρες).
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Και κάτι άλλο σημαντικό! Κρατάει το αυτοκίνητο 1 εβδομάδα...
Ελπίζω να μην εννοείς ότι το αμάξι 'αντέχει' 1 εβδομάδα!!!!!
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Ξέρω ασχολείσαι με το GTCC ( ) , και απ' ότι διαπιστώνω όλα τα παιδιά εδώ μπαίνουν και εκεί...τι είναι το GTCC?
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Τι εννοείς 'πανάκριβος' ? Δηλαδή, πόσο δίνει αυτά που λες (turbo + φίλτρο + εξάτμιση + (φαντάζομαι) πρόγραμμα) ?
Oλα αυτά που αναφέρεις nass τα δίνει 2.100.000 δρχ. (6.300 Euro) ( ), και είναι η τιμή που μου έδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο (2002) σε προσωπική συζήτηση μαζί του!
Και κάτι άλλο σημαντικό! Κρατάει το αυτοκίνητο 1 εβδομάδα... . (O εγκεφαλος στέλνεται στην ΜΤΜ Γερμανίας γιά επαναπρογραμματισμό και επιστρέφει σε 3-5 εργάσιμες μέρες).
Δίκιο έχεις chris και μενα τόσα μου είχε πεί...
Πάντως με τόσα ισως να έβαζες το APR stage III για 290 εως 338 (οπως λέιε το site τους).
Ξέρεις μήπως και κανένας το έχει κάνει (απο Seat Force μεριά...).?
Κατέβασα απο το site τους τις οδηγίες εγκατάστασης του κιτ.
Σου λέει τα πάντα. Θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει μόνος του.!!! -
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Δίκιο έχεις chris και μενα τόσα μου είχε πεί...
Πάντως με τόσα ισως να έβαζες το APR stage III για 290 εως 338 (οπως λέιε το site τους).
Ξέρεις μήπως και κανένας το έχει κάνει (απο Seat Force μεριά...).?
Κατέβασα απο το site τους τις οδηγίες εγκατάστασης του κιτ.
Σου λέει τα πάντα. Θα μπορούσε κανείς να το τοποθετήσει μόνος του.!!!Λουκά,
Είναι αλήθεια ότι με τα ίδια χρήματα δίνει το kit γιά 290-338hp η APR? Δηλαδή και σφυρήλατα έμβολα+μπιέλες? Το τελευταίο όπως ξέρεις χρειάζεται 'λύσιμο' και επισκευή κινητήρα και σίγουρα κατέβασμα κυλινδροκεφαλής? Αν χρειάζονται όλα αυτά τα τελευταία, τότε νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να το κάνει κανείς μόνος του, εκτός και εάν έχει συνεργείο!!!
Σίγουρα η Seat δεν νομίζω ότι αναλαμβάνει τόσο προχωρημένες μετατροπές εδώ σε συνεργασία με την APR. Το πιό πιθανό είναι να στέλνουν το αυτοκίνητο Αγγλία , και άν το αναλαμβάνουν...
Θα μας πεί ο Steve τι του έδειξε η δυναμομέτρηση στο Power?
Γειά χαρά.
-
Chris,
Το stage III της APR έχει μόνο περιφερειακές αλλαγές (τα λέει στο site) και πρόγραμμα.
Βράζουν τόσα άλογα λόγω καλής τουρμπίνας (Garett ρουλεμανάτη). Πιό καλή απο της Κ04.
Πάντως οι οδηγίες χρήσης είναι του τύπου 'πάρτε το τάδε κλειδί και ξεβιδώστε την τάδε βίδα οπως στην φωτο' γιαυτό λέω ότι μπορεί κάποιος να το κάνει μόνος του....!!!
Α..ξεχασα θέλει οπωσδήποτε αναβατόριο για να είσαι κάτω απο το αυτοκίνητο...οπότε την πατήσαμε...(θέλει συνεργείο)..
Δεν έχω ρωτήσει πόσο το χρεώνει η Seat Force. -
Sorry Χρηστο που αργησα να σου απαντησω. Πηρες απουσια ομως στην συναντηση (εγω πηρα μιση γιαtι εφαγα την μερα μου στο Power αν και μετα ηρθαν και τα αλλα παιδια εκει). Για τις δυναμομετρησεις θα σε παραπεμψω στο GTC και να μην με πουνε 'καταδοτη' . Ολη η υποθεση ηταν να κανουμε μετρηση στο δυναμομετρο και μετα να παμε Θηβα οπου θα συγκριναμε τα αποτελεσματα με το δυναμομετρο 'δρομου'. Του 'power' ειναι με τυμπανα (απανταω σε προγενεστερη ερώτησή σου). H μετρηση στο δρομο γινοταν με εγκατασταση οργανων στο καθε αυτοκινητο (Racelogic) και μετρωντας επιταχυνση - ταχυτητα- απωλειες εβγαινε η δυναμη καθε αυτοκινητου. Υπαρχει και αλλος τροπος μεσω του VAG-COM αλλα δυστυχως δεν πηγα για να τον δοκιμασω!
Το δικο σαν τετρακινητο (μαζι και αλλα) ΔΕΝ δοκιμαστηκε λογω προβληματος που τους εκανε το δυναμομετρο. Μολις επιδιορθωθει μας υποσχεθηκαν να μας ξαναφωναξουν γιατι θελουν να εχουν αποτελεσματα και απο τετρακινητα. Για το μονο αυτοκινητο που εχουμε δεδομενα για συγκριση και απο δυναμομετρο και απο τον δρομο ειναι του Passat1.8t που εμφανιστηκε σαν Guest-star και δοκιμαστηκε και αυτος (χωρις φωτογραφιες βεβαια γιατι το περιοδικο το διαβαζουν και ΜΗ γκαζοφιλ και δεν θα αντεχαν το σοκ ). Οι τιμες ειναι αρκετα κοντα. Μολις επεξεργαστουν (με την καλη εννοια οχι 'μαγειρευτουν' ) τα αποτελεσματα απο τον A418TQ θα αναρτηθουν στο site.
Oooops: Τελευταια νεα... Ηδη ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα του Power....Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Βράζουν τόσα άλογα λόγω καλής τουρμπίνας (Garett ρουλεμανάτη). Πιό καλή απο της Κ04.
Ελπιζω να 'βραζουν' τα αλογα και να μην ψηνονται αλλιως αλοιμονο μας!!!
Για 290+ ΗΡ μαλλον πρεπει να αναφερεται στον κινητηρα του ΤΤ225 και οχι στον δικο μας
Λουκα πως και δεν ηρθες πουθενα? -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Sorry Χρηστο που αργησα να σου απαντησω. Πηρες απουσια ομως στην συναντηση (εγω πηρα μιση γιαtι εφαγα την μερα μου στο Power αν και μετα ηρθαν και τα αλλα παιδια εκει).
Πήρα απουσία... 'δικαιολογημένη' όμως λόγω ασθένειας δυστυχώς (βαρειά κρίση ιγμορίτιδας και δυνατός πονοκέφαλος...). Κρίμα, την επόμενη φορά θα είμαι σίγουρα!
Για τις δυναμομετρησεις θα σε παραπεμψω στο GTC και να μην με πουνε 'καταδοτη' .
Ο.Κ., Ο.Κ.,... λίγο-πολύ τα έμαθα τα νέα σήμερα από το Χρήστο (Passat 1.8T) .
Το δικο σαν τετρακινητο (μαζι και αλλα) ΔΕΝ δοκιμαστηκε λογω προβληματος που τους εκανε το δυναμομετρο. Μολις επιδιορθωθει μας υποσχεθηκαν να μας ξαναφωναξουν γιατι θελουν να εχουν αποτελεσματα και απο τετρακινητα.
Τι λες λοιπόν, ... τόσο οργανωμένοι ήταν και καλούσαν κόσμο γιά δυναμομετρήσεις χωρίς να έχουν ρυθμίσει το δυναμόμετρο γιά 4WD?
Για 290+ ΗΡ μαλλον πρεπει να αναφερεται στον κινητηρα του ΤΤ225 και οχι στον δικο μας
Και βέβαια ΟΧΙ. Το Stage III της APR αφορά τους δικούς μας κινητήρες! Μπές στο http://www.apreurope.com γιά να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές.
-
Ελπιζω να 'βραζουν' τα αλογα και να μην ψηνονται αλλιως αλοιμονο μας!!!
Λουκα πως και δεν ηρθες πουθενα?Αστα ρε γα... έχω πάθει μεγάλη ήττα...
Ολα μεταφράζονται σε ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ αυτό τον καιρό και οικογενειακές ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
Παντως να ξέρεται οτι διαβάζοντας σας (όλους) νοιώθω πως και εγώ είμαι εκεί... . Γιαυτό να γράφετε πολύ..Που θα μου πάει θα το ρυθμίσω το πραμα.... (χρωστάω και καφέ στον Chris..)
Για το APR III λέει μόνο οτι το κιτ είναι για όλους τους 1.8Τ traverse. Αρα και για τους 'δικούς μας'. Δεν αλλάζει και το IC.!!! Περιλαμβάνει όμως DP 3 ιντσών...(αλλά με δικιά σου εξάτμηση).
-
Πιέσεις Ελαστικών
Μετά από τα πρώτα 5000χλμ είπα να τσεκάρω τις πιέσεις των ελαστικών μήπως έχουν χάσει καθόλου (δεν το είχα κάνει ποτέ από καινούργιο που το πήρα).
Μετράω με το πιεσόμετρο και βλέπω τα εξής:
μπροστά αριστερά 2.7
μπροστά δεξιά 2.7
πίσω αριστερά 3.2
πίσω δεξιά 3.5(εννοείτε τα μέτρησα κρύα)
Υπενθυμίζω κανονικές πιέσεις 2.2 μπροστά 2.3 πίσω και με πλήρες φορτίο 2.3 - 2.8. Και εγώ έχω κάνει 5000χλμ έτσι, και αναρωτιέμαι γιατί το αυτοκίνητο πηδάει σαν καγκουρό.
Συγχαρητήρια για το PDI, Viamar. Καλά που τσεκάρατε το αυτοκίνητο πριν την παράδοση. Βρήκα το καρτελάκι με τον έλεγχο του αυτοκινήτου που μου έδωσαν, και έχει μέσα και έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. Βέβαια τα κουτάκια στην καρτέλα ελέγχου είναι τσεκαρισμένα 2 και 3 μαζί πολύ πρόχειρα, αναρωτιέμαι αν έχουν τσεκάρει τίποτα ή απλώς είδαν οτι τσουλάει.
Την επόμενη μέρα ρωτάω φίλο με καινούργιο Seat Leon 1.8T (180PS) αν τσέκαρε τις πιέσεις στα ελαστικά του (έχει και αυτός περίπου 4000χλμ τώρα), μου λέει όχι. Τσεκάρουμε και βρίσκουμε μπροστά 3.2, με μέγιστο προτεινόμενο 2.3. Αυτός και αν είδε διαφορά μετά!
Επικοινωνώ με Viamar σε λίγο...
-
Αν και το μυνημα μου θα φτασει καπως αργα, για ρωτα τα 'εξοδα προετοιμασιας αυτοκινητου' που πληρωνουμε τι συμπεριλαμβανουν? Ρωτα και τι γινεται με τα coil-pack (αν και εσυ δεν πρεπει να εχεις προβλημα!)
Skoda Octavia 1.8 T