-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Την Παρασκευή το παράγγειλα!!! Combi 4x4. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω δυόμιση μήνες (έβαλα και την ηλιοροφή). Μέσα Φεβρουαρίου δηλαδή. Θα προλάβω λίγο χιονάκι.
Ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό. Δεν το φέρνουν με στάνταρ το δερμάτινο πιά. Με παίδεψε πολύ η επιλογή του χρώματος... τελικά κατέληξα στην εύκολη λύση. Είναι λίγο πολυφορεμένο το ασημί, αλλά του πάει.
Τι χρώματα έχετε εσείς?
Georgex,welcome to the club!! Εκανες κι εσυ λοιπον την εξυπνη επιλογη.Δεν θα το μετανοιωσεις.Οσο για το χρωμα,ενταξει.Περι ορεξεως........Καλα εκανες για το μεσα που το πηρες σε μαυρο,απο αποψη καθαριοτητας τουλαχιστον.Το δικο μου ειναι το διχρωμο(μαυρο πανω,σιμπιζακι το κατω) και θελει λιγο προσοχη.Δες τις σελιδες 9 και 12 για χρωμα.
Ελπιζω να εισαι απο τους τυχερους που θα τους τυχουν οι 16αρες με τα 205.Τουλαχιστον εδω ετσι τα φερνουν τον τελευταιο καιρο,και χωρις χρεωση εξτρα.Βεβαια δεν ειναι οτι καλυτερο για εκτος δρομου.
Για τα χιονια που λες μην ξεχνας οτι αν καταφερεις να το ξεκινησεις θα πρεπει να το σταματησεις κιολας...Εκει το 4χ4 δεν...συμμετεχει,παρα μονο με το βαρος του δυσκολευοντας τα πραματα.Τα χειμωνιατικα λαστιχα αρχιζουν και γινονται απαραιτητα και στην Ελλαδα με τα γυρισματα που κανει ο τρελλοκαιρος.Παντως σημερα εδω μπορει να μας κανει και καμμια εκπληξη προς το απογεμα.
Γιατί το λες αυτό βρε Paris????? εμένα και μια χαρά ξεκίναγε και μια χαρά σταμάταγε!!!!
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Την Παρασκευή το παράγγειλα!!! Combi 4x4. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω δυόμιση μήνες (έβαλα και την ηλιοροφή). Μέσα Φεβρουαρίου δηλαδή. Θα προλάβω λίγο χιονάκι.Ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό. Δεν το φέρνουν με στάνταρ το δερμάτινο πιά. Με παίδεψε πολύ η επιλογή του χρώματος... τελικά κατέληξα στην εύκολη λύση. Είναι λίγο πολυφορεμένο το ασημί, αλλά του πάει.
Τι χρώματα έχετε εσείς?
Georgex,
Καλωσόρισες στο 'Club'. Kατά τη γνώμη μου το ασημί είναι η ιδανική γιά την Ελλάδα λύση. Δεν χαράζει εύκολα, επιφανειακά τουλάχιστον, και οι μικρογρατζουνιές και η σκόνη-βρωμιές δεν φαίνονται. Δυστυχώς στα σκούρα χρώματα, όπως μπλέ σκούρο, που είναι το δικό μου, τα πάντα φαίνονται.
Με γειά,
Chris
-
F@S:Γιατί το λες αυτό βρε Paris????? εμένα και μια χαρά ξεκίναγε και μια χαρά σταμάταγε!!!!
......καλα βρε!Μη με μαλωνεις...
Για τι συνθηκες μιλας ομως F@S;Σε απατητο ΟΚ.Σε λιγο παγωμενο (αλλα βατο)τα πραματα δυσκολευουν.
-
F@S:Γιατί το λες αυτό βρε Paris????? εμένα και μια χαρά ξεκίναγε και μια χαρά σταμάταγε!!!!......καλα βρε!Μη με μαλωνεις...
Για τι συνθηκες μιλας ομως F@S;Σε απατητο ΟΚ.Σε λιγο παγωμενο (αλλα βατο)τα πραματα δυσκολευουν.
κοίτα να δεις....... το έβαλα και σε απάτητο και σε παγωμένο.... και μάλιστα το παγωμένο ήταν και σε ψιλοανηφόρα.... δεν αντιμετώπισα τίποτα το ιδιαίτερο.... δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά πήγε καλά.... που αντιμετώπισες πρόβλημα εσύ ???
-
George welcome to the club from me also!!
Τι ζαντες θα εχεις 15 ή 16 ?
Εχεις δει το δικο μου και ξερεις για τα χρωματα (μεσα). Εξω θεωρω το ασημι το καλυτερο απο αποψη
λερωματος-aftermarket προιοντων για αυτο.
Οπως εχω γραψει και σε παραπανω post στο ιδιο thread, το αμαξι ξεκιναει αλλα δεν σταματαει σε
παγωμενο χιονι ή αρκετα παχυ (>10 cm) με τις 16αρες. Βαλε αλυσιδες και εισαι ωραιος.
Παρηγγειλες το cruise control? -
Steve ζάντες μάλλον θα έχει 16άρες, δεν τις παράγγειλα. Σωστά είπε ο paris ότι τα στέλνουν έτσι τώρα. Σκέφτομαι και το κόστος αλλαγής των ελαστικών. Μισή τιμή και πιό κάτω τα 15άρια. Αν έρθει με 16 έχει καλώς (μ'αρέσουν δεν λέω). Πιστεύω να πέσουν οι τιμές, βγαίνουν πολλά μοντέλα με 16άρες τώρα.
Cruise control δεν έβαλα - δεν πειράζει, άσε μην κοιμηθούμε κανένα βράδυ στην εθνική... Το σκεφτόμουν, λίγα χρήματα, αλλά λίγο το ένα, λίγο το άλλο, όλο ανέβαινε η τιμή.
Άφησα έξω και τα xenon.
Σχετικά με τα χιόνια, πιστεύω ότι είναι μικρή η διαφορά 195 με 205 πλάτος ελαστικού για να λέμε οτι με την μια διάσταση πάει καλά, με την άλλη όχι. Σίγουρα είναι καλύτερα με το πιό στενό, αλλά όχι ότι κάνει ΤΗΝ διαφορά.
Κατεβαίνοντας πολύ πατημένο / σχεδόν παγωμένο χιόνι, το μόνο που χρειάζεται είναι να πηγαίνεις σιγά... βοηθάει και το ABS εκεί.Έχω κάποια ερωτήματα για την λειτουργία του haldex σε σχέση με το ESP και τα άλλα ηλεκτρονικά... διαβάσατε στο http://www.haldex-traction.com για τις δυνατότητες που υπάρχουν? Θα γράψω για αυτό αύριο.
-
Την Παρασκευή το παράγγειλα!!! Combi 4x4. Δυστυχώς πρέπει να περιμένω δυόμιση μήνες (έβαλα και την ηλιοροφή). Μέσα Φεβρουαρίου δηλαδή. Θα προλάβω λίγο χιονάκι.
Ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό. Δεν το φέρνουν με στάνταρ το δερμάτινο πιά. Με παίδεψε πολύ η επιλογή του χρώματος... τελικά κατέληξα στην εύκολη λύση. Είναι λίγο πολυφορεμένο το ασημί, αλλά του πάει.
Τι χρώματα έχετε εσείς?
Georgex,welcome to the club!! Εκανες κι εσυ λοιπον την εξυπνη επιλογη.Δεν θα το μετανοιωσεις.Οσο για το χρωμα,ενταξει.Περι ορεξεως........Καλα εκανες για το μεσα που το πηρες σε μαυρο,απο αποψη καθαριοτητας τουλαχιστον.Το δικο μου ειναι το διχρωμο(μαυρο πανω,σιμπιζακι το κατω) και θελει λιγο προσοχη.Δες τις σελιδες 9 και 12 για χρωμα.
Ελπιζω να εισαι απο τους τυχερους που θα τους τυχουν οι 16αρες με τα 205.Τουλαχιστον εδω ετσι τα φερνουν τον τελευταιο καιρο,και χωρις χρεωση εξτρα.Βεβαια δεν ειναι οτι καλυτερο για εκτος δρομου.
Για τα χιονια που λες μην ξεχνας οτι αν καταφερεις να το ξεκινησεις θα πρεπει να το σταματησεις κιολας...Εκει το 4χ4 δεν...συμμετεχει,παρα μονο με το βαρος του δυσκολευοντας τα πραματα.Τα χειμωνιατικα λαστιχα αρχιζουν και γινονται απαραιτητα και στην Ελλαδα με τα γυρισματα που κανει ο τρελλοκαιρος.Παντως σημερα εδω μπορει να μας κανει και καμμια εκπληξη προς το απογεμα.
Τα χειμωνιάτικα λάστιχα είναι για χιόνι και λάσπη (η λάσπη συνήθως είναι παράγωγο του λιωμένου χιονιού). Δεν είναι τόσο για την βροχή. Στην Ελλάδα οι μέρες με χιόνι είναι ελάχιστες εκτός και αν ζείς στα βουνά που μπορεί να είναι περισσότερες.
Στο Τορόντο μέσα στην χρονιά μπορεί να βρεθείς και 5 φορές μέσα σε μια χιονοθύελλα, και μέχρι και 20-30 μέρες με χιόνι στον δρόμο γι'αυτό είναι αναγκαία τα αλλ-σησον ή χειμερινά. Τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα
-
Georgex,
Ξέχασα να σε ρωτήσω, ΑΒΤ θα βάλεις ή όχι? Πες μας τη θέση σου στο θέμα:
'To ABT or not to ABT?'
Οπως και να έχει το θέμα, συγχαρητήρια γιά την εκλογή σου!!!
Chris
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Georgex,Ξέχασα να σε ρωτήσω, ΑΒΤ θα βάλεις ή όχι? Πες μας τη θέση σου στο θέμα:
'To ABT or not to ABT?'
Chris
σ'ευχαριστώ chris!
όχι δεν θα βάλω
θα κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και με ενδιαφέρει πολύ η αξιοπιστία
είναι και το θέμα του κόστουςποιά η γνώμη σας αλήθεια για το στήσιμο του αυτοκινήτου με το ΑΒΤ? στους 4Τ είχαμε διαβάσει ότι έπεφτε λίγο πολύ η ιπποδύναμη
χρειάζεται βελτίωση στην ανάρτηση? -
Λοιπόν, σχετικά με το haldex, διαβάζω από το http://www.haldex-traction.com
On-line communication with the CAN system
Αυτό είναι το βασικό, από εκεί παίρνει το σύστημα όλες τις πληροφορίες. Δεν έχει δικούς του σένσορες για να καταλάβει σπινάρισμα κλπ. ('No extra sensors needed. All required information obtained from the CAN system')
Αυτό σημαίνει όμως ότι ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ρυθμίζει την ενεργοποίηση μεταφοράς ροπής στους πίσω τροχούς? Απ' ότι λέει και σε άλλα σημεία στο site, μάλλον.
In a full acceleration from start, the Haldex LSC distributes all available torque between the axles for best performance - automatically
Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκινάμε γρήγορα, θα δώσει ροπή πίσω πριν δεί ότι σπινάρουν οι μπροστινοί τροχοί? Καλό ακούγεται...
Immediate deactivation on ESP signal to ensure full function of the ESP system. An alternative is to communicate with the ESP system to add the control possibility of the Haldex LSC to the ESP system
Ξέρει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση του Octavia? Βγαίνει εκτός η τετρακίνηση ή συνεργάζεται με το ESP?
Haldex LSC can use any suitable signal available on CAN. Signals from the ABS and ESP systems and the engine control are vital for performance. For enhanced performance, signals from a steering wheel sensor, yaw sensor, lateral acceleration sensor can be used if available.
Η ίδια απορία... αξιοποιούνται πληροφορίες από τέτοιους σένσορες? (που σίγουρα υπάρχουν, λόγω του ESP)
If the input signals are lost due to a failure in another ECU, the Haldex LSC enters a limp home mode, maintaining AWD.
Εδώ μας λέει για δυνατότητα όταν κάτι δεν πάει καλά και δεν υπάρχει επικοινωνία του συστήματος με τα ηλεκτρονικά του οχήματος, να μένει σε κατάσταση τετρακίνησης. Αλλά πιό κάτω λέει ότι αυτό εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Τι γινεται άραγε στην 'δική μας' περίπτωση?
Off-road: Instant activation with high torque transfer for maximum traction. Alternative, separate off-road mode (switch) to lock the coupling.
Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον! Θα μπορούσε να υπάρχει ένας διακόπτης για να έχουμε μόνιμη τετρακίνηση με κλείδωμα της ροπής στο 50%-50%
Improved vehicle dynamics control during acceleration and deceleration
ΚΑΙ στην επιβράδυνση εμπλέκει την τετρακίνηση? Ξέρει κανείς???
Different tyre wear and pressure conditions: An algorithm in the ECU detects differences in the diameters of the tyres and compensates the characteristics accordingly
Limited/full AWD function with Run-flat-tyresΔυνατότητα για εμπλοκή τετρακίνησης όταν έχουμε ξεφούσκωτο ελαστικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του δρόμου?
-
In a full acceleration from start, the Haldex LSC distributes all available torque between the axles for best performance - automatically
Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκινάμε γρήγορα, θα δώσει ροπή πίσω πριν δεί ότι σπινάρουν οι μπροστινοί τροχοί? Καλό ακούγεται...
Πρεπει να σπιναρουν λιγο οι μπροστινοι για να κλειδωσουν και οι πισω. Ειναι ομως τοσο λιγο
που δεν το καταλαβαινεις (ασε που μπαινει και το ASR).
Μονο σε ξεκινημα σε ανηφορα και χωμα προλαβαινεις να ακουσεις ενα γκρρ.Immediate deactivation on ESP signal to ensure full function of the ESP system. An alternative is to communicate with the ESP system to add the control possibility of the Haldex LSC to the ESP system
Ξέρει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση του Octavia? Βγαίνει εκτός η τετρακίνηση ή συνεργάζεται με το ESP?
Η τετρακινηση συνεργαζεται με το ESP και βγαινει αυτοματα εκτος οταν το αποφασισουν τα
συστηματα. Εσυ δεν μπορεις να το κανεις, εκτος αν τραβηξεις την ασφαλεια που τροφοδοτει
ABS,ESP , Haldex.Haldex LSC can use any suitable signal available on CAN. Signals from the ABS and ESP systems and the engine control are vital for performance. For enhanced performance, signals from a steering wheel sensor, yaw sensor, lateral acceleration sensor can be used if available.
Η ίδια απορία... αξιοποιούνται πληροφορίες από τέτοιους σένσορες? (που σίγουρα υπάρχουν, λόγω του ESP)
Πως αξιοποιουνται ΧΑΧΑΧΑ !!!
Δεν νομιζω οτι θα βρεις καποιον που ξερει. Aν θες δοκιμασε την αντιπροσωπεια και πες μου την
απαντηση!! .If the input signals are lost due to a failure in another ECU, the Haldex LSC enters a limp home mode, maintaining AWD.
Εδώ μας λέει για δυνατότητα όταν κάτι δεν πάει καλά και δεν υπάρχει επικοινωνία του συστήματος με τα ηλεκτρονικά του οχήματος, να μένει σε κατάσταση τετρακίνησης. Αλλά πιό κάτω λέει ότι αυτό εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Τι γινεται άραγε στην 'δική μας' περίπτωση?
Δες παραπανω απαντηση! Αν εισαι προθυμος για δοκιμες μπορουμε να τραβηξουμε το CAN cable
εκτος, και να δουμε πως θα αντιδρασει (πρεπει να γινει σε γλυστερα εδαφη αυτο, ας περιμενουμε τα χιονια πρωτα!)Off-road: Instant activation with high torque transfer for maximum traction. Alternative, separate off-road mode (switch) to lock the coupling.
Αυτό και αν είναι ενδιαφέρον! Θα μπορούσε να υπάρχει ένας διακόπτης για να έχουμε μόνιμη τετρακίνηση με κλείδωμα της ροπής στο 50%-50%
Και εγω ψαχνω να το βρω αυτο αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται! Το συτημα δουλευει τελεια
οταν ειναι σε γλυστερα εδαφη. Αυτο που χρειαζεται ειναι μερικη εμπλοκη (περιπου 42% απ'
οτι διαβασα καπου) ωστε να εχουμε και τετρακινηση σε στροφιλικια με καλη ασφαλτο!!Improved vehicle dynamics control during acceleration and deceleration
NΑΙ εμπλεκεται και εκει. Δεν το εχω δει (δεν οδηγαω ακομα κρεμασμενος ο μισος εξω )
αλλα το επιβεβαιωσαν και απο την αντιπροσωπεια οταν τους ρωτησα!Different tyre wear and pressure conditions: An algorithm in the ECU detects differences in the diameters of the tyres and compensates the characteristics accordingly
Limited/full AWD function with Run-flat-tyresΔυνατότητα για εμπλοκή τετρακίνησης όταν έχουμε ξεφούσκωτο ελαστικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του δρόμου?
Τι θελεις να πεις με αυτο. Δεν καταλαβαινω την ερωτηση!
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Πρεπει να σπιναρουν λιγο οι μπροστινοι για να κλειδωσουν και οι πισω. Ειναι ομως τοσο λιγο
που δεν το καταλαβαινεις (ασε που μπαινει και το ASR).
Μονο σε ξεκινημα σε ανηφορα και χωμα προλαβαινεις να ακουσεις ενα γκρρ.Συμφωνώ, και μάλιστα λέει ότι σε μόλις 15 μοίρες περιστροφή έχει δώσει αρκετή ροπή πίσω. Πολύ λίγο για να το καταλάβει κανείς. Αλλά αναφέρει την 'πλήρη επιτάχυνση' σα να είναι ειδική περίπτωση
Immediate deactivation on ESP signal to ensure full function of the ESP system. An alternative is to communicate with the ESP system to add the control possibility of the Haldex LSC to the ESP system
Η τετρακινηση συνεργαζεται με το ESP και βγαινει αυτοματα εκτος οταν το αποφασισουν τα
συστηματα. Εσυ δεν μπορεις να το κανεις, εκτος αν τραβηξεις την ασφαλεια που τροφοδοτει
ABS,ESP , Haldex.Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι αν δουλεύουν παράλληλα. Πχ είσαι σε άσφαλτο και στρίβεις γρήγορα (και το έχεις παρακάνει...) και μπαίνει το ESP. Δίνει καθόλου ροπή πίσω? (ανάλογα αν αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο βέβαια, και ανάλογα την περίπτωση).
Η' ανεβαίνεις χιονισμένο δρόμο και σε στροφή φεύγεις. Ενεργοποιείται το ESP αλλά βγαίνει η τετρακίνηση?If the input signals are lost due to a failure in another ECU, the Haldex LSC enters a limp home mode, maintaining AWD.
Δες παραπανω απαντηση! Αν εισαι προθυμος για δοκιμες μπορουμε να τραβηξουμε το CAN cable
εκτος, και να δουμε πως θα αντιδρασει (πρεπει να γινει σε γλυστερα εδαφη αυτο, ας περιμενουμε τα χιονια πρωτα!)Σωστά, εύκολη δοκιμή αυτή (αν μπαίνει-βγαίνει εύκολα το καλώδιο). Και μια και δεν έχω το δικό μου ακόμα, να το δοκιμάσουμε στο δικό σου
Improved vehicle dynamics control during acceleration and deceleration
NΑΙ εμπλεκεται και εκει. Δεν το εχω δει (δεν οδηγαω ακομα κρεμασμενος ο μισος εξω )
αλλα το επιβεβαιωσαν και απο την αντιπροσωπεια οταν τους ρωτησα!Όταν επιβραδύνεις ακόμα και στην άσφαλτο? και φαντάζομαι επιβράδυνση εννοούμε και άφημα γκαζιού? θα ήταν χρήσιμο αν κατεβαίνεις χιονισμένο δρόμο. Ξέρουμε περισσότερα?
Δεν νομίζω οτι μπορείς να το δεις αυτό, αφού επιβραδύνεις, δεν είσαι σε επιτάχυνση να δεις αν κάποιος τροχός σπινάρει και κάποιος όχι.Different tyre wear and pressure conditions: An algorithm in the ECU detects differences in the diameters of the tyres and compensates the characteristics accordingly
Τι θελεις να πεις με αυτο. Δεν καταλαβαινω την ερωτηση!
Ότι ίσως αν κλατάρει ένα ελαστικό, να το καταλαβαίνει (έτσι αφήνει να εννοηθεί στο site, από την διαφορά περιστροφής των τροχών μάλλον) και να εμπλέκει τετρακίνηση γιατί μπορεί να βοηθάει στην σταθερότητα.
Απ' ότι ξέρω υπάρχει ένδειξη για την ενεργοποίηση του ESP? (εννοώ όταν το έχουμε ενεργοποιημένο, και λόγω συνθηκών μπαίνει σε λειτουργία). Ενώ για την τετρακίνηση δεν υπάρχει ένδειξη? Μια ένδειξη και για την τετρακίνηση θα μας έλυνε τις απορίες... ή ακόμα καλύτερα ένα νουμεράκι να μας έδινε ψηφιακά την κατανομή της ροπής χεχε...
-
για την ενεργοποίση της τετρακίνησης δεν υπάρχει καμία ένδειξη και μάλιστα δενυπάρχει καμία ένδειξη ούτε όταν χαλάσει ο εγκέφαλος που ελέγχει την τετρακίνηση !!!!!!!! Όταν πήγα για λάδια και πάνω στον έλεγχο βρήκαν ότι 'δεν παίζει' η τετρακίνηση διαμαρτυρήθηκα έντονα για την ανυπαρξία κάποιας προειδοποίσης ..... η απάντηση ήταν ότι εφόσον δεν 'κινδυνεύει η ζωή σου δεν υπάρχει ένδειξη'!!!!!!
-
Συμφωνώ, και μάλιστα λέει ότι σε μόλις 15 μοίρες περιστροφή έχει δώσει αρκετή ροπή πίσω. Πολύ λίγο για να το καταλάβει κανείς. Αλλά αναφέρει την 'πλήρη επιτάχυνση' σα να είναι ειδική περίπτωση
Ειναι καλη απορια πως θα καταλαβει την 'πληρη επιταχυνση'. Ισως κοιτωντας οτι ξεκιναει απο
σταματημενο και εσυ πατας το γκαζι σαν να θελεις να τρυπησεις το πατωμα !Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι αν δουλεύουν παράλληλα. Πχ είσαι σε άσφαλτο και στρίβεις γρήγορα (και το έχεις παρακάνει...) και μπαίνει το ESP. Δίνει καθόλου ροπή πίσω? (ανάλογα αν αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο βέβαια, και ανάλογα την περίπτωση).
Η' ανεβαίνεις χιονισμένο δρόμο και σε στροφή φεύγεις. Ενεργοποιείται το ESP αλλά βγαίνει η τετρακίνηση?Το εχω 'παρακανει' και το τι ακριβως γινεται και με πια σειρα δεν μπορω να σου πω!
Σιγουρα μπαινει το ESP, κοβει το γκαζι, μπλοκαρει φρενα (λιγοτερο ενεργει με φρενα
σε υποστροφη, περισσοτερο στην υπερστροφη οπου και η διορθωση ειναι θεαματικη μπορω να
πω!) μπαινει και η τετρακινηση στην εξοδο της στροφης (αν ειναι πολυ γλυστερη και
το αυτοκινητο φευγει παρ'ολο τους αργους ρυθμους που δινει γκαζι το ESP).
Πιο ευκολα το καταλαβαινεις αν εχεις εκτος το ESP και κανεις την ταρζανια σε καλο
δρομο. Τοτε καταλαβαινεις κατι σαν 'κλωτσια' και διορθωση του αυτοκινητου. Δυστυχως
'κωλιες' ξεχνατες (με την υπαρχουσα ιπποδυναμη).
Στο χιονισμενο καλυτερα να εχεις εκτος το ESP, τα 16αρια γλυστρανε τοσο που τζαμπα
δουλευει. Εχε υποψιν οτι δουλευοντας στα χιονια συνεχεια EDL,ASR θα αναξεις τα φρενα
(ενταξει δεν τα αναψα, αλλα ζεσταθηκαν αρκετα σε κατι δοκιμες που φαινοταν αστειες
ως προς την σοβαροτητα τους!)Σωστά, εύκολη δοκιμή αυτή (αν μπαίνει-βγαίνει εύκολα το καλώδιο). Και μια και δεν έχω το δικό μου ακόμα, να το δοκιμάσουμε στο δικό σου
ANYTIME !!!!
Όταν επιβραδύνεις ακόμα και στην άσφαλτο? και φαντάζομαι επιβράδυνση εννοούμε και άφημα γκαζιού? θα ήταν χρήσιμο αν κατεβαίνεις χιονισμένο δρόμο. Ξέρουμε περισσότερα?
Δεν νομίζω οτι μπορείς να το δεις αυτό, αφού επιβραδύνεις, δεν είσαι σε επιτάχυνση να δεις αν κάποιος τροχός σπινάρει και κάποιος όχι.Ετσι μου ειπαν οταν ρωτησα τι γινεται σε επιβραδυνση με την μηχανη στο χιονι ή παγο!
Στην ασφαλτο δεν νομιζω, γιατι δεν υπαρχει διαφορα περιστροφης μεταξυ εμπρος-πισω τροχων.
Πιστευω μπορεις να το δεις σε παγο κυριως. Οταν κοβει το αμαξι θα πρεπει μπρος-πισω τροχοι
να γυριζουν το ιδιο για οχι οι πισω απλα να σερνονται ή με αλλα λογια να γυριζουν με
μεγαλυτερη ταχυτητα (ταχυτητα αμαξωματος)Απ' ότι ξέρω υπάρχει ένδειξη για την ενεργοποίηση του ESP? (εννοώ όταν το έχουμε ενεργοποιημένο, και λόγω συνθηκών μπαίνει σε λειτουργία). Ενώ για την τετρακίνηση δεν υπάρχει ένδειξη? Μια ένδειξη και για την τετρακίνηση θα μας έλυνε τις απορίες... ή ακόμα καλύτερα ένα νουμεράκι να μας έδινε ψηφιακά την κατανομή της ροπής χεχε...
Nαι υπαρχει ενδειξη για το ESP οχι ομως για την εμπλοκη του haldex ή οχι.
Αγγελια: Ζητειται χακερας με μεγαλα ΑΡΧ**** για να σπασει τον κωδικα του controller kai
να μας δωσει total control στον haldex Αμοιβη: Θα κανει test drive τροποποιημενη OCTAVIA!!! -
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Georgex,
Ξέχασα να σε ρωτήσω, ΑΒΤ θα βάλεις ή όχι? Πες μας τη θέση σου στο θέμα:
'To ABT or not to ABT?'
Chris
σ'ευχαριστώ chris!
όχι δεν θα βάλω
θα κάνω πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο και με ενδιαφέρει πολύ η αξιοπιστία
είναι και το θέμα του κόστουςποιά η γνώμη σας αλήθεια για το στήσιμο του αυτοκινήτου με το ΑΒΤ? στους 4Τ είχαμε διαβάσει ότι έπεφτε λίγο πολύ η ιπποδύναμη
χρειάζεται βελτίωση στην ανάρτηση?Φίλε Georgex,
Με το ΑΒΤ το αυτοκίνητο γίνεται αισθητά πιό γρήγορο και εν μέρει χάνει την ομαλότητά του. Ομως το στήσιμο και το πέρασμα της δύναμης στο δρόμο δεν προβληματίζει γενικώς. Βέβαια όταν κινείσαι με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς οι κλίσεις και οι μετατοπίσεις κέντρου βάρους δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας και σε αναγκάζουν να μειώσεις ταχύτητα. Σημειωτέον εγώ είχα το προσθιοκίνητο Octavia και το έκανα ΑΒΤ μετά 8500 km περίπου. Μετά 1.5 μήνα άλλαξα την ανάρτηση στην αντιπροσωπεία, όπως με συμβούλευσαν, και με τα νεά ελατήρια της eibach το αυτοκίνητο χαμήλωσε κατά 3.5cm. H συμπεριφορά μετά έγινε πολύ πιό καλή χωρίς κλίσεις και ιδιαίτερες μεταφορές φορτίου, και αυτά από πλευράς αίσθησης ασφάλειας γιά τον οδηγό. Ετσι μπορεί κανείς να κινείται χωρίς φόβο με περισσότερα χιλιόμετρα σε στροφές.
Τώρα το test των 4Τ αφορούσε το 4Χ4 Octavia ABT, όπου όπως έχω γράψει και σε άλλο thread (Αυτό του Subaru 1.6 Impreza with turbo...), πιστεύω ότι το περιοδικό υπερέβαλε στις κρίσεις του γιά το Octavia σχετικά με κλίσεις και υποστροφή, κλπ, ιδιαίτερα σε μιά σύγκριση με το άκρως αναξιόπιστο οδηγικά Subaru 1.6 TS turbo κατασκεύασμα της ελληνικής αντιπροσωπείας (το οποίο πλήν των μεγάλων μηχανικών προβλημάτων που παρουσίασε, και πολλοί ιδιοκτήτες είναι σε δικαστική μάχη με την εταιρεία, είναι και από στήσιμο μάπα αν και τετρακίνητο)....
Καλύτερα όμως ας μην ξανααναφερθούμε στο θέμα γιατί πολλοί ενοχλήθηκαν τότε...
Ας μας πεί ο Fast&Safe που έχει το 4Χ4-ΑΒΤ τη γνώμη του γιά οδική συμπεριφορά σε στροφές, κλπ. Πιστεύω ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος.Γειά χαρά,
Chris
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι αν δουλεύουν παράλληλα. Πχ είσαι σε άσφαλτο και στρίβεις γρήγορα (και το έχεις παρακάνει...) και μπαίνει το ESP. Δίνει καθόλου ροπή πίσω? (ανάλογα αν αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο βέβαια, και ανάλογα την περίπτωση).
Η' ανεβαίνεις χιονισμένο δρόμο και σε στροφή φεύγεις. Ενεργοποιείται το ESP αλλά βγαίνει η τετρακίνηση?Το εχω 'παρακανει' και το τι ακριβως γινεται και με πια σειρα δεν μπορω να σου πω!
Σιγουρα μπαινει το ESP, κοβει το γκαζι, μπλοκαρει φρενα (λιγοτερο ενεργει με φρενα
σε υποστροφη, περισσοτερο στην υπερστροφη οπου και η διορθωση ειναι θεαματικη μπορω να
πω!) μπαινει και η τετρακινηση στην εξοδο της στροφης (αν ειναι πολυ γλυστερη και
το αυτοκινητο φευγει παρ'ολο τους αργους ρυθμους που δινει γκαζι το ESP).
Πιο ευκολα το καταλαβαινεις αν εχεις εκτος το ESP και κανεις την ταρζανια σε καλο
δρομο. Τοτε καταλαβαινεις κατι σαν 'κλωτσια' και διορθωση του αυτοκινητου. Δυστυχως
'κωλιες' ξεχνατες (με την υπαρχουσα ιπποδυναμη).Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά! Μπράβο το έχεις ψάξει (επειδή σε ξέρω δεν αμφέβαλα βέβαια )
Απ' ότι ξέρω υπάρχει ένδειξη για την ενεργοποίηση του ESP? (εννοώ όταν το έχουμε ενεργοποιημένο, και λόγω συνθηκών μπαίνει σε λειτουργία). Ενώ για την τετρακίνηση δεν υπάρχει ένδειξη? Μια ένδειξη και για την τετρακίνηση θα μας έλυνε τις απορίες... ή ακόμα καλύτερα ένα νουμεράκι να μας έδινε ψηφιακά την κατανομή της ροπής χεχε...
Nαι υπαρχει ενδειξη για το ESP οχι ομως για την εμπλοκη του haldex ή οχι.
Αγγελια: Ζητειται χακερας με μεγαλα ΑΡΧ**** για να σπασει τον κωδικα του controller kai
να μας δωσει total control στον haldex Αμοιβη: Θα κανει test drive τροποποιημενη OCTAVIA!!!Με έχεις καταλάβει απόλυτα νομίζω...
Ο λόγος που τα ρωτάω όλα αυτά είναι επειδή αναρωτιέμαι αν έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν όλα αυτά τα συστήματα μαζί. Ελπίζω πως ναί.
Λές καμμιά μέρα να σε φωνάξουν για κανένα update στο software... ή φαντάζεσαι να έχει κάποιο bug το πρόγραμμα... -
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Με το ΑΒΤ το αυτοκίνητο γίνεται αισθητά πιό γρήγορο και εν μέρει χάνει την ομαλότητά του. Ομως το στήσιμο και το πέρασμα της δύναμης στο δρόμο δεν προβληματίζει γενικώς. Βέβαια όταν κινείσαι με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς οι κλίσεις και οι μετατοπίσεις κέντρου βάρους δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας και σε αναγκάζουν να μειώσεις ταχύτητα. Σημειωτέον εγώ είχα το προσθιοκίνητο Octavia και το έκανα ΑΒΤ μετά 8500 km περίπου. Μετά 1.5 μήνα άλλαξα την ανάρτηση στην αντιπροσωπεία, όπως με συμβούλευσαν, και με τα νεά ελατήρια της eibach το αυτοκίνητο χαμήλωσε κατά 3.5cm. H συμπεριφορά μετά έγινε πολύ πιό καλή χωρίς κλίσεις και ιδιαίτερες μεταφορές φορτίου, και αυτά από πλευράς αίσθησης ασφάλειας γιά τον οδηγό. Ετσι μπορεί κανείς να κινείται χωρίς φόβο με περισσότερα χιλιόμετρα σε στροφές.
ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
-
Δυσκολο το βλεπω για update σε αυτα τα συστηματα (εκτος απο το engine management που γινεται το ελα να δεις ).
Αν δεν παρουσιαστει καποιο σοβαρο bug, δεν βλεπω να αλλαζει κατι. Τους ρωτησα αν υπαρχουν Update για το ABS,
(βασικα θελω πατωντας το κουμπι του ESP να βγαινει και το ABS εκτος), μου ειπαν οτι δεν
υπαρχει κατι αλλα και οτι δεν γινεται διοτι ειναι ενσωματωμενο στην μοναδα
και πρεπει να βγει ολοκληρη αν συμβαινει κατι.
Αυτα που ξερεις για drivers update via Internet, forget it!! -
Φίλε Steve,
Επειδή το έχεις ψάξει, το Haldex μπαίνει σε λειτουργία (κατανέμει ροπή στον πίσω άξονα μέχρι
-
Κοιτα να δεις!!!Μπηκα μετα απο τρεις μερες στο topic και βρηκα ολοκληρη ¨εγκυκλοπαιδεια' γυρω απο τη λειτουργια του αυτοκινητου.Ενα μεγαλο ΕΥΓΕ στον 'ανησυχο' Steve που καλυψε σχεδον τα παντα.
Βασικα χρωσταω μια απαντηση στον F@S απο προχθες.Δεν αντιμετωπισα προβλημα σε χιονι γιατι απλα δεν πατησα ακομα χιονι με το Octa(....να δουμε αν ευκαιρεσω κιολας..).Μιλαω υποθετικα βασιζομενος σε προηγουμενες εμπειριες.Κι επειδη μιλαγαμε για λαστιχα χιονιου,ισως να εισαι τυχερος και τα λαστιχα που φοραει το δικο σου να εχουν καλα χαρακτηρστικα και στο χιονι(...η,πολυ απλα,οτι εχουμε μια φοβερη αμαξαρα!!! ....)
Τα δικα μου τα Eagle δεν τα βλεπω και πολυ για χρηση εκτος η σε γλυστερες συνθηκες,γι αυτο προσανατολιζομαι σε κατι πιο χειμωνιατικο.Αν και πολλες φορες παιζουν ρολο και αλλες παραμετροι.Το λεω γιατι καποια στιγμη σε οριζοντιο δρομο με 'καλη' και πονηρη ομως λασπη κοντεψε να κολλησει(μπουκωσαν τα λαστιχα,οταν τα ειδα μετα ειχαν γινει απ τη λασπη σαν 245-17!!),χθες μπηκα σε ενα δασικο δρομο και ενα λασπωμενο κομματι γυρω στα 30 μετρα ηταν ανηφορικο με κλιση στα δεξια οπου το εβγαλα με τη μια χωρις παρατραγουδα και μονο με λιγο αναποδο,απορροια της κλισης του δρομου.
Θα δειξει.Τελος για αυτο που ανεφερε ο Chris για την πλαγιολισθηση εκτος του οτι οταν ενα αυτοκινητο πηγαινει ετσι,ειναι απιθανο να εχουν ιδιες ταχυτητες περιστροφης οι μπροστα και οι πισω τροχοι,οποτε 'μπαινει' το Haldex,αλλα εχω την εντυπωση οτι στο παιχνιδι της ενεργοποιησης του παιζουν ρολο και οι αδρανιακοι αισθητηρες για το ESP.
Αυτα,και να μη χανομαστε.
Skoda Octavia 1.8 T