-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το group VW αποφασιζει για το ειδος της τετρακινησης που θα τοποθετησει στα διαφορα μοντελα του ομιλου αναλογα με την τοποθετηση/διαταξη του κινητηρα.Το συστημα με τα τρια διαφορικα δε μπορει να τοποθετηθει σε μοντελα με τον κινητηρα εγκαρσια τοποθετημενο(Α3,Golf,OCTAVIA,LEON).Ετσι τα μοντελα με το κινητηρα τοποθετημενο κατα μηκος του αμαξωματος (PASSAT ,A8) παιρνουν την τετρακινηση με τα τρια διαφορικα,που κατα την αποψη μου ειναι και η καλυτερη,εστω οριακα,αφου το αυτοκινητο υπερστρεφει ευκολοτερα,ενω το ολο συστημα εχει γρηγοροτερη αποκριση.Nαι Ο.Κ.! Αλλά το Αudi A4 1.8T (150hp)-2WD (προσθιοκίνητο) έχει τον κινητήρα εγκάρσια, ενώ το 4WD (τετρακίνητο) τον ίδιο ακριβώς κινητήρα παράλληλα. Αρα το θέμα είναι απλώς αναδιάταξης του κινητήρα εάν η VAG θελήσει ποτέ να βάλει Torsen σε Leon, A3, Octavia, κλπ.
Τώρα για το Passat που αναφέρεσαι, νομίζω από όσο ξέρω χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι με τον 1.8Τ δεν υπάρχει 4Χ4 ούτε με Haldex ούτε με Torsen. To Passat 2.0 με 115 hp έχει έκδοση 4 Motion με σύστημα τετρακίνησης Haldex.
Chris
-
Φιλαρακι,γιατι δε μου βγαινει το Βiskoda.net?Ουτε σε .com.Μηπως του λειπει κατι τις αλλο?
-
...για να σκασουν απ τη ζηλεια τους οι δικινητοι και οι RSαδες.......
...τωρα μαλιστα!
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Nαι Ο.Κ.! Αλλά το Αudi A4 1.8T (150hp)-2WD (προσθιοκίνητο) έχει τον κινητήρα εγκάρσια, ενώ το 4WD (τετρακίνητο) τον ίδιο ακριβώς κινητήρα παράλληλα. Αρα το θέμα είναι απλώς αναδιάταξης του κινητήρα εάν η VAG θελήσει ποτέ να βάλει Torsen σε Leon, A3, Octavia, κλπ.
Τώρα για το Passat που αναφέρεσαι, νομίζω από όσο ξέρω χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι με τον 1.8Τ δεν υπάρχει 4Χ4 ούτε με Haldex ούτε με Torsen. To Passat 2.0 με 115 hp έχει έκδοση 4 Motion με σύστημα τετρακίνησης Haldex.
Chris
Xristo, dyskolyeomai na pistepsw ayta poy anafereis. 8a paw stin antiprwsopeia Audi na dw to ftront-trac A4 gia ton kinitira.
To Passat 4motion edw ston Kanada (V6) exei torsen sigoura, to leei to website.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Nαι Ο.Κ.! Αλλά το Αudi A4 1.8T (150hp)-2WD (προσθιοκίνητο) έχει τον κινητήρα εγκάρσια, ενώ το 4WD (τετρακίνητο) τον ίδιο ακριβώς κινητήρα παράλληλα. Αρα το θέμα είναι απλώς αναδιάταξης του κινητήρα εάν η VAG θελήσει ποτέ να βάλει Torsen σε Leon, A3, Octavia, κλπ.
Chris
Xristo, dyskolyeomai na pistepsw ayta poy anafereis. 8a paw stin antiprwsopeia Audi na dw to ftront-trac A4 gia ton kinitira.
To Passat 4motion edw ston Kanada (V6) exei torsen sigoura, to leei to website.
Μην αλληλοσπαραζεστε βρε!!!Κι εγω νομιζω οτι ο Αγης εχει δικιο.Για του λογου το αληθες δειτε κι αυτο....
-
Μια ωρα πριν το χαραμα.Τι ωραιο ειδυλλιακο τοπιο...
-
φιλε πολυ καλη η φωτο σου !!!!!!!!
-
...ας παω λιγο πιο κοντα....
..σα δυσκολα να ναι τα πραματα..
Θα χρειαστει κατι κιτρινο και μεγαλο...
..ταντααααμ,εφτασεεε!!
-
Καλο,ε?-...αυτα προς γνωση και συμμορφωση.Αλλα ποιος τοχασε το μυαλο για να το βρω εγω;;;;;;Παμε γι αλλα!!
-
Ας δουμε και κατι ευχαριστο....
Αρκετα με τις εικονες.Καλη βδομαδα και...βουρ για αλλες καλες φασεις.
-
Παιδιά καλημέρα ..... Σήμερα γύρισα μετά από 8 μέρες στας εξοχάς.... Πήγα στην λίμνη του Πλαστήρα σε κάτι εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομές (πολλές με χώμα ) , και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να πάτε .... φανταστήτε ότι ξεκίνησα για το τριήμερο και γύρισα εχτές ..... Η λίμνη είναι καταπληκτική και νομίζω ότι είναι από τα ωραιότερα μέρη που έχω δεί..... Οι άνθρωποι φιλόξενοι , το φαί πολύ καλό και αν ψάξεις λίγο, οι τιμές στα δωμάτια είναι αρκετά καλές .... όσο για τη θέα ... Κ_Α_Τ_Α_Π_Λ_Η_Κ_Τ_Ι_Κ_Η....... έκανα με το αυτοκίνητο γύρω στα 2.000 χιλιόμετρα και το καταχάρηκα ..... να φανταστήτε οτι το έπλυνα την πέμπτη και από άσπρο ξανάγινε μπλέ και πάλι σήμερα άσπρο είναι .....αισίως έχω πλέων γύρω στα 25.000 ...
Crhis , συγνώμη που δεν σε πήρα νωρίτερα αλλά στο χαμό που γινόταν έχασα τον αριθμό του κινητού σου και δεν είχα πρόσβαση στο net .... θα σε πάρω σήμερα να κανονίσουμε για καφέ.....
-
Ckosm βλεπω οτι εισαι φανατικος Octaviakias!!!
Δεν εχω εμπειρια απο τα Bridgestone, θα σου πω ομως τι εχω συμπερανει
απο τους αλλους στο net.
To RE720 θεωρειτα καλο μονο οταν ζεσταθει. Οι γνωμες ειναι διφορουμενες
μεταξυ πολυ ευχαριστημενων και δυσαρεστημενων! Δεν υπαρχουν ενδιαμεσοι!
Οσοι τα ζοριζουν και τα ζεσταινουν ειναι αρκετα ευχαριστημενοι με το
λαστιχο αυτο. Αν εχεις 15αρα ζαντα ειναι μια φτηνοτερη επιλογη απο το
S03.
Και το S03 θελει ζεσταμα και επιπλεον βαρυ (τουλαχιστον Octavia!) και
δυνατο αμαξι απο οτι λενε. Oσοι πληρουν τα παραπανω (και ειδικα αν εχεις
το ΑΒΤ κιτ) και το 'κυνηγας' θα μεινεις παρα πολυ ευχαριστημενος (τουλαχιστον
στο στεγνο διοτι οπως θα ειδες και στο τεστ του EVO δεν τα παει καλα στο
βρεγμενο- εδω που τα λεμε ποιος θελει να τρεξει στους δικους μας βρεγμενους
δρομους ;)) Παρ'ολο την γνωμη του τεστ ομως, στο net ειναι ευχαριστημενοι
ΚΑΙ στο βρεγμενο.
Για τα ContiSPORT Contact που ηρθαν δευτερα και στο τεστ, εχω ακουσει και
εγω καλα λογια, αν και δεν τα βαζουν πολλοι λογω κοστους ισως. Παντως το
οτι ειναι λαστιχα πρωτης τοποθετησης σε ΔΥΝΑΤΑ Γερμανικα αμαξια
(ακομα και PORSCHE!) κατι πρεπει να λεει!!!
Οσο για το thread οντως υπαρχει λιγη κουραση. Ισως να φταιει και το
weekend (και εγω την εκανα αν και οχι μακρια! Τριτη φευγω για μακρινο ταξιδι!).
Και εγω εχω παρα πολλες ερωτησεις να κανω, ποιος θα μου απαντησει υπευθυνα
δεν ξερω ομως. Ασε που πρεπει να κοιτω το thread καθημερινα για να γινει
διαλογος και αυτην την βδομαδα δεν προβλεπεται...
Later....paris2: H Octavia που κολησε ειναι 4wd h 2wd?
Fast&Safe: Αν επιτρεπεται σε ποιο χωριο εμεινες? Υπαρχει αγροτικο χωριο 30
χλμ νοτια της λιμνης που ειναι μεσα στο δασος και αρκετα φθηνοτερο.
Παντως χαιρομαι που την χαρηκες και εσυ την λιμνη...Σταυρος.
-
Σταύρο έμεινα σε διαμέρισμα στον Μεσενικόλα, χωρίς θέα στη λίμνη . με κόστος 25 euro τη μέρα γιατί όλα τα άλλα ήταν κλειστά .... Το κόστος στα άλλα ήταν περίπου 60 Euro .... Αν μιλάς για το Δασικό χωριό που είναι μετά την Καστανιά , πέρασα από εκεί γιατί ανεβήκαμε στην περιοχή Βαένη και πραγματικά ήταν πολύ όμορφα με τα ξύλινα σπιτάκια του .... Το κόστος δεν το ξέρω και αν θυμάμαι καλά ούτε και αυτά έχουν θέα στη λίμνη αλλά είναι μέσα στα έλατα ...... Νομίζω πάντως οτι τις τιμές τις χτυπάνε στο Νεοχώρι και στην Νεράιδα που είναι και οι ποιό ανεπτυγμένες περιοχές .....
Πας συχνά στη Λίμνη ?
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
paris2: H Octavia που κολησε ειναι 4wd h 2wd?Πάω στοίχημα πως είναι 4κίνητη.
Βλέπω τον εμπρός τροχό να έχει σκάψει ΠΟΛΥ και τον πίσω λιγότερο, αλλά να έχει σκάψει και εκείνος!
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως αν ΔΕΝ είχε τετρακίνηση HALDEX αλλα καλύτερη μπορεί να μην κολλούσε!! Τώρα πριν μπει ο πίσω άξονας ο μπροστά έχει ΗΔΗ σκάψει, οπότε κάνει το έργο δυσκολότερο και το κόλλημα ευκολότερο.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
paris2: H Octavia που κολησε ειναι 4wd h 2wd?
Πάω στοίχημα πως είναι 4κίνητη.
Βλέπω τον εμπρός τροχό να έχει σκάψει ΠΟΛΥ και τον πίσω λιγότερο, αλλά να έχει σκάψει και εκείνος!
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως αν ΔΕΝ είχε τετρακίνηση HALDEX αλλα καλύτερη μπορεί να μην κολλούσε!! Τώρα πριν μπει ο πίσω άξονας ο μπροστά έχει ΗΔΗ σκάψει, οπότε κάνει το έργο δυσκολότερο και το κόλλημα ευκολότερο.
Λοιπον,ηρθα να σας λυσω ολες τις αποριες!!-Το Octa ειναι το δικο μου το 4χ4.Αν προσεξετε λιγο καλυτερα την εικονα το προβλημα δεν ειναι οτι κολλησε.Σε εκεινη τη φαση ειχα πει και πιο μεσα,σχεδον θαλασσα,και πηγαινε πανεμορφα.Απλα στην αμμο δεν πρεπει να το 'κοψεις' καθολου και να εχεις ψηλουτσικα τις στροφες.
Ο μπελας αρχισε οταν εκανα οπισθεν για να φυγω απο κει(βλεπε ροδιες π ρ ι ν τη σκαλα),στο κατεβασμα απο τη ξυλινη σκαλα για να μη βρω σχεδον σταματησα.Ε,εκει την πατησα!!Σ κ α λ ω σ ε ο προφυλακτηρας(το βασικο προβλημα του Octavia-μικρη αποσταση απο εδαφος μπροστα και μεγαλος προβολος) και δεν εκανε βημα.Απουσια αληθινου μπλοκε.......
Ενταξει,ας μην παραπονιομαστε.Οτι δινεις παιρνεις.Το αμαξι ειναι ενας καλος συνδυασμος απο πολλα.Και νομιζω οτι αξιζει με το παραπανω.
Ο Γιωργος δεν εχει αδικο που λεει οτι με μονιμο 4χ4 θα εβγαινε.Αλλα πιθανως να εμενε και ο προφυλακτηρας επι τοπου!!(το ξεσκαλωσαμε στην κυριολεξια σηκωτο)
Δεν πειραζει.Εμπειριες.Το Skoda road club ναναι καλα.
Υ.Γ. Chris,ειδες πως ζωντανευουν ολοι??Οκταβιοι και μη.
-
Μολις διαπιστωσα οτι παραβαρυνα τη σελιδα με τις εικονες,ειδικα την πρωτη στην ερημο.
Αν οι τεχνικοι του site παρακολουθουν,ας την βγαλουν για οικονομια χωρου και χρονου.Αρκετα την ειδαμε.
Υποσχομαι οτι δεν θα το ξανακανω(μπου χουχου)
-
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Μολις διαπιστωσα οτι παραβαρυνα τη σελιδα με τις εικονες,ειδικα την πρωτη στην ερημο.Αν οι τεχνικοι του site παρακολουθουν,ας την βγαλουν για οικονομια χωρου και χρονου.Αρκετα την ειδαμε.
Υποσχομαι οτι δεν θα το ξανακανω
Πολύ καλές οι φωτογραφίες σου. Να την χαίρεσαι την Οκτάβια!!!
Μπορείς να πας στο θέμα με την μεγάλη φωτό, να κάνεις edit και να την βγάλεις. -
Ο χρήστης paris 2 έγραψε:
Μολις διαπιστωσα οτι παραβαρυνα τη σελιδα με τις εικονες,ειδικα την πρωτη στην ερημο.Αν οι τεχνικοι του site παρακολουθουν,ας την βγαλουν για οικονομια χωρου και χρονου.Αρκετα την ειδαμε.
Υποσχομαι οτι δεν θα το ξανακανω
Αν πας στη δημοσίευση με την μεγάλη φωτό, και πατήσεις το κουμπί edit μπορείς να το αλλάξεις.
Συγκεκριμένα αν πας εκεί που ανοίγει αγκύλη, γράφει img και κλείνει η αγκύλη και αντί για img γράψεις url και μετά την διεύθυνση της σελίδας αντί για /img μέσα στις αγκύλες γράψεις /url, τότε αντί για την φωτογραφία θα έχει την συντόμευση για εκείνην, οπότε θα φύγει η φωτό από την δημοσίευση, αλλά όποιος θέλει θα μπορεί να την βρίσκει από την συντόμευση!
Σημείωση: Περιγράφω τις αγκύλες (δηλαδή τα [ και ]) με λόγια και δεν τα γράφω κατευθείαν στο μήνυμα, αλλιώς θα τα αναγνωρίσει σαν κώδικα η σελίδα και δεν θα βγάζει νόημα αυτό που λέω!
-
Το group VW αποφασιζει για το ειδος της τετρακινησης που θα τοποθετησει στα διαφορα μοντελα του ομιλου αναλογα με την τοποθετηση/διαταξη του κινητηρα.Το συστημα με τα τρια διαφορικα δε μπορει να τοποθετηθει σε μοντελα με τον κινητηρα εγκαρσια τοποθετημενο(Α3,Golf,OCTAVIA,LEON).Ετσι τα μοντελα με το κινητηρα τοποθετημενο κατα μηκος του αμαξωματος (PASSAT ,A8) παιρνουν την τετρακινηση με τα τρια διαφορικα,που κατα την αποψη μου ειναι και η καλυτερη,εστω οριακα,αφου το αυτοκινητο υπερστρεφει ευκολοτερα,ενω το ολο συστημα εχει γρηγοροτερη αποκριση
.ckosm:
Nαι Ο.Κ.! Αλλά το Αudi A4 1.8T (150hp)-2WD (προσθιοκίνητο) έχει τον κινητήρα εγκάρσια, ενώ το 4WD (τετρακίνητο) τον ίδιο ακριβώς κινητήρα παράλληλα. Αρα το θέμα είναι απλώς αναδιάταξης του κινητήρα εάν η VAG θελήσει ποτέ να βάλει Torsen σε Leon, A3, Octavia, κλπ.Τώρα για το Passat που αναφέρεσαι, νομίζω από όσο ξέρω χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι με τον 1.8Τ δεν υπάρχει 4Χ4 ούτε με Haldex ούτε με Torsen. To Passat 2.0 με 115 hp έχει έκδοση 4 Motion με σύστημα τετρακίνησης Haldex.
kostis20
Φιλε το Α4 ,ακομα και το 1,6 ,εχει τον κινητηρα κατα μηκος τοποθετημενο.Το ιδιο ισχυει και για το 1,8Τ 2WD.Δε νομιζω να ειναι τοσο ευκολη η αναδιαταξη του κινητηρα σε ενα συγκεκριμενο μοντελο.
Το PASSAT υπαρχει 4 motion σε 1,9TDI , 2,5TDI, 2,8V6 και με τον W8 και με τον 2,0. Σε ολα τα μοντελα ο κινητηρας ειναι τοποθετημενος κατα μηκος και η τετρακινηση με τρια διαφορικα. -
kostis20, κάπου έγινε μπάχαλο με τα quote και ποιος είπε τι...
Μπορείς να κάνεις edit και να σημειώσεις (έστω και χειροκίνητα, χωρίς τα quote) ποιος είπε τι για να παρακολουθήσουμε κι εμείς;
Ενδεικτικά αναφέρω πως σην δημοσίευσή σου αναφέρεται αυτό:
'To Passat 2.0 με 115 hp έχει έκδοση 4 Motion με σύστημα τετρακίνησης Haldex.'αλλά και αυτό:
'Το PASSAT υπαρχει 4 motion σε 1,9TDI , 2,5TDI, 2,8V6 και με τον W8 και με τον 2,0. Σε ολα τα μοντελα ο κινητηρας ειναι τοποθετημενος κατα μηκος και η τετρακινηση με τρια διαφορικα.'Επίσης κάτι παρεμφερές γίνεται με το αν ο κινητήρας είναι τοποθετημένος σε μήκος στο Α4, ή σε άλλα μοντέλα έτσι και σε άλλα εγκάρσια.
Μπερδεύτηκα!
Help, please?
Skoda Octavia 1.8 T