-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Twra gia osous me Octavia, an 3anabreis megalo autokinito me 7-8 ekat kai 200 ippoys pes to mou. Opote pirate kati poly kalo se aristi timi...apodekteite kai merika e3oda syntirisis.Σωστός ο φίλος μας ο Αγης... Εχει νομίζω δίκιο με τον τρόπο που σκέφτεται, και αυτό είναι και η αντικειμενική αλήθεια !!!
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Twra gia osous me Octavia, an 3anabreis megalo autokinito me 7-8 ekat kai 200 ippoys pes to mou. Opote pirate kati poly kalo se aristi timi...apodekteite kai merika e3oda syntirisis.
Να κάνω μία μικρή δόρθωση.... το αμάξι (4χ4 - limo-ΑΒΤ) κάνει 27.000 Euro.... δηλαδή 9.200.000..... και δεν θεωρώ έξοδα συντήρησης την αλλαγή τόσων 'εγκεφάλων' σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ....Δηλαδή με την λογική αυτή σε 4 χρόνια θα έχω 'αλλάξει' όλο το αμάξι σαν 'έξοδα συντήρησης' ??
OK, 27 xiliarika (pige ligo panw to 4x4, mipws exeis sunroof?). Alla, poso kanei to S3 h to Seat Cupra (pou pires ta idia haldex kai pisw ane3artiti anartisi)? Sigoura arketa parapanw.
Tora, allos exei perissotera problimata kai allos ligotera. Exei kai sxesi poso to koinas kai poso to piezeis. An kaneis polla xiliometra 8a isoun kalitera me ena poio aplo aytokinito (fantazomai). An 8eleis apodosi kai xamili timi tote turbo einai moni lysi.
An nomizeis oti ta problimata einai kai 8a einai sto mellon polla tote nai mporeis na to pouliseis otan teleiwsei h eggyisi (ayto kanoyn stin Ameriki...polloi den odigane aytokinita ektos eggyisis). Mporei na se symferei oikonomika. H mporeis na stamatiseis na to koinas poly kai na pareis ena mikrotero gia ka8e mera.
Kai emena me ta prolimata pou mou exei bgalei (oxi kai tosa polla alla an kanw 35000 xil to xrono 8a einai arketa akribo na syntiri8ei) paei gia poylima (kai gia alloys logoys).
-
κοίτα να δεις .... Το αμάξι μου έχει προσφέρει τρελλές συγκινήσεις και δεν μετανιώνω που το πήρα ... απλά εκνευρίζομαι γιατί τα σφάλματα τα βγάζει σε άσχετες στιγμές ...
Για παράδειγμα ..... ο εγκέφαλος τετρακίνησης ήταν ο πρώτος που παρέδωσε το πνέυμα ..... τι χρήση του είχα κάνει ??? κολοκύθια με τη ρίγανη ...άντε να είχα προλάβει να το βάλω 2 φορές στο χιόνι και 5 φορές στη λάσπη. Και δεν έμπαινα στις στροφές με τις πάντες ......
Ο συναγερμός ...... από την αρχή έκανε ναζάκια που τα θεώρησα παιδικές ασθένειες και δεν έδωσα σημασία μέχρι που στο τέλός αναγκάστηκα να βρω και τον αλλάξω και να ησυχάσω....
τα παράθυρα ..... μία από τα ίδια ....
Όντως και πολύ σωστά λες ότι σε αυτά τα λεφτά δεν έπαιρνα κάτι αντίστοιχο...και όντως τα προβληματάκια αυτά είναι τυπικά σε group vag ....ελπίζω ότι αλλάζω να μην χρειαστεί να το ξαναλλάξω .... απλά είναι το σπάσιμο.... βέβαια ... όχι ότι κακοπερνάω όταν πηγαίνω στο συνεργείο ....αντίθετα μάλιστα .... έχω δει και μάθει του κόσμου τα πράγματα εκεί μέσα .... απλά μου τη σπάει αυτή η σούμα προβλημάτων που έχει βγάλει..... δε λες καλά που τα βγάζει τώρα ....
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Τα έφτιαξαν όλα και είμαι χαρούμενος. Το τρίξιμο που άκουγα βαθιά στο ταμπλό ήταν τελικά κάποιο ξεκουμπωμένο πλαστικό από κάτω (!!!) και έκανε θόρυβο με τον αέρα. Μου είπαν ότι ίσως βρήκα κάπου (που δεν νομίζω, αλλά είναι πιθανό).
Γύρω στα 16χλμ είχε κάνει το αυτοκίνητο όταν το πήρα. Πρέπει να τους παίδεψε λίγο.
6400χλμ έχω τώρα, 1000 την εβδομάδα κάνω δηλαδή και ακόμα δεν καλοκαίριασε... δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση
Έχει κανείς παραπάνω από 52Κ που έχει ο steve?Σταύρο δεν σε πειράζει που ανεβάζω φωτό του αυτοκινήτου σου ε? με πλήρη εξοπλισμό μάλιστα...
και σε μεγαλύτερη ανάλυση (1600x1200): http://admin.techlink.gr/misc/octavia-steve.jpg -
Ρε fast, κουφάθηκα..
Μόνο τον εγκέφαλο του air bag δεν άλλαξες..Εγώ προσωπικά στο RS δεν έχω (ευτυχώς) τίποτα. Βέβαια δεν έχω και πολλά χμ (10Κ) και 10 μήνες. (είναι χωρίς καμμία μετατροπή).
Τέλως πάντων σου εύχομαι να μην έχεις στο μέλλον τίποτα άλλο.
Αντε και καλό Πάσχα.
-
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!!!!!!ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ!!!!!!ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ TURBO ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ@@@@@
-
Ο χρήστης SKUDRS έγραψε:
Ρε fast, κουφάθηκα..
Μόνο τον εγκέφαλο του air bag δεν άλλαξες..Οχι ρε γαμώτο........έχει και το air bag ξεχωριστό εγκέφαλο
Άντε και καλή Ανάσταση παιδιά .... και προσοχή στους δρόμους όσοι ταξιδεύετε......
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Ρε fast, κουφάθηκα..
Μόνο τον εγκέφαλο του air bag δεν άλλαξες..Οχι ρε γαμώτο........έχει και το air bag ξεχωριστό εγκέφαλο
Άντε και καλή Ανάσταση παιδιά .... και προσοχή στους δρόμους όσοι ταξιδεύετε......
Aντε παιδιά, ΚΆΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
Καλά να περάσετε και προσοχή ... στούς εγκεφάλους ( ) ... μας (μιά που την έπαθε ήδη ο φίλος Fast&Safe, αλλά ευτυχώς όλα Ο.Κ.).
Γειά χαρά !!!
-
Αργησα λιγω να γραψω και θα παρω το αιμα μου πισω!!
F&S μενω εκπληκτος! Δεν ειχες γραψει ποτε για τοσες ζημιες. Για εξηγα τα λιγο.
Κατ' αρχας τι παρουσιασε το haldex? Τι DTC σου εβγαλε στο διαγνωστικο? (Δεν ηξερα οτι ειχες και εσυ το VAG-COM, σιγανοπαπαδια!!!). Πως αισθανοσουν το αμαξι, ειχε τετρακινηση? (εχω ακουσει για 2 ΤΤ που ειχαν προβλημα με το 4Χ4 και γιαυτο ρωταω για να δω συμπτωματα...)
Εγκεφαλο παραθυρων αλλαξα πριν κατι μηνες και εγω για το γνωστο προβλημα της αυτοματης αναβασης του τζαμιου. Και εσυ το ιδιο ειχες?
Ο εγκεφαλος της μηχανης τι παρουσιασε και αναψε το λαμπακι? Σου αναψε μετα το ΑΒΤ? Τι DTC εβγαλε?Ο χρήστης agisd έγραψε:
Sto diko mou eixa airflow sensor, ignition coil (mou alla3ane ta fwta), airbag light (2 fores), asfaleia antlias benzinis.
Φιλε agisd, γιατι λες οτι σου αλλαξανε τα φωτα με τα coils? Λογω τιμης ή στο περιμενε να ερθουν? Στο airflow οταν χαλασε πως το ενοιωθες το αμαξι? Αναψε λαμπακι μεσα? Βρηκαν την βλαβη γρηγορα? Στο airbag τι συνεβηκε? Και μια προσωπικη ερωτηση (αφορα το airflow): Εχεις βαλει 'λαδερο' φιλτρο? Ειναι 'βαρυ' το ποδι σου?
Για παράδειγμα ..... ο εγκέφαλος τετρακίνησης ήταν ο πρώτος που παρέδωσε το πνέυμα ..... τι χρήση του είχα κάνει ??? κολοκύθια με τη ρίγανη ...άντε να είχα προλάβει να το βάλω 2 φορές στο χιόνι και 5 φορές στη λάσπη. Και δεν έμπαινα στις στροφές με τις πάντες ......
Εγω οποτε βρω χιονια πεφτω μεσα, αποφευγω τις λασπες (οχι οτι δεν μπαινω, απλα αν κολλησεις- που εχω κολλησει- ειναι αρκετα πιο βρωμικη υποθεση ) αμα βρω γρασιδι και χωμα κανω σβουριλικια και σε κατι περιεργες στροφες που μπαινω πατημενος, ο haldex κλωτσαει και εγω τον μαστιγωνω κι αλλο!! Παρ'ολα αυτα δεν εχει κανει κιχ και γι'αυτο ρωταω τα παραπανω...
(Mηπως διαβαζοντας τα παραπανω διαπιστωνετε οτι εχω καποιο προβλημα? ;))Το τρίξιμο που άκουγα βαθιά στο ταμπλό ήταν τελικά κάποιο ξεκουμπωμένο πλαστικό από κάτω (!!!) και έκανε θόρυβο με τον αέρα.
Και ηταν να σου πω στην τελευταια συναντηση μας οτι μαλλον ειναι ξεκουμπωτη η ποδια σου απο κατω αλλα το θεωρησα νορμαλ (εγω τα εχω σπασει τα κουμπωματα σε ολα αυτα που το εχω ριξει μεσα). Μου κανει εντυπωση που αυτο σου εκανε τον θορυβο αλλα αφου εφτιαξε ολα καλα.
Θα προτιμουσα φωτο να εβαζες μεσα σε πιο φυσικο περιβαλλον (τωρα τι πιο φυσικο απο το βουνο θα μου πεις, αλλα να, η ασφαλτος κατω το 'χαλαει'!!! ) Κατι τετοιο ειναι καλυτερο....
http://users.in.gr/stevstav/assets/kaimaktsalan2.jpgΟχι ρε γαμώτο........έχει και το air bag ξεχωριστό εγκέφαλο
Φυσικα και εχει! Και μαλιστα στο VAG COM αναφερεται ρητα οτι σκαναρισμα σε καποιους εγκεφαλους (serial numbers) προκαλει ΚΟΛΛΗΜΑ! Για ελεγξτε τα (εγω ειμαι καθαρος!).
Και για να πω και τα δικα μου: Χθες αλλαξα παρμπριζ. Δευτερο ραγισμα απο πετραδακι, αυτην την φορα στο υψος των ματιων μου και ηταν ΠΟΛΥ ενοχλητικο. Η αλλαγη εγινε στην Carglass (ηταν συμβεβλημενη με την ασφαλιστικη) και εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο την δουλεια που κανανε και την εξυπηρετηση τους (και ελπιζω να μεινω, απ'οτι ειδα δεν πιστευω οτι θα αρχισει να βαζει νερο στις βροχες). Ρωτησα και ποσο θα μου πηγαινε αν το πληρωνα εγω και η τιμη που ειπε ειναι περιπου το 60% της αντιπροσωπειας (Stealership αντι για dealership) οταν ρωτησα περσι!! Εχετε το υπ'οψιν αν σας κατσει στραβη. Παρεπιπτοντως τα κρυσταλλα παραειναι ευαισθητα...
ΟΥΦ μεγαλο post. Περιμενω τις απαντησεις σας οταν με το καλο επιστρεψετε. Προσοχη εκει εξω με τους παραφαγωμενους εκδρομεις....
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Φιλε agisd, γιατι λες οτι σου αλλαξανε τα φωτα με τα coils? Λογω τιμης ή στο περιμενε να ερθουν? Στο airflow οταν χαλασε πως το ενοιωθες το αμαξι? Αναψε λαμπακι μεσα? Βρηκαν την βλαβη γρηγορα? Στο airbag τι συνεβηκε? Και μια προσωπικη ερωτηση (αφορα το airflow): Εχεις βαλει 'λαδερο' φιλτρο? Ειναι 'βαρυ' το ποδι σου?Gia to ignition coil me balane na alla3w kai ta kalwdia (6 ton ari8mo) oi koufales kai enw mou dwsane to ignition coil tzaba (good will) me xrewsane gia ta kalwdia kai ta ergatika perissotera apo C$500. Mia fora tin patisa. Apo tote se oti mou lene tous lew amesws oxi. Oi dealers einai megaloi edw kai exoun stock gia ta perissotera pragmata opote den perimeneis (ws gnwston o xronos einai xrhma).
Sto MAF (mass airflow sensor) anapse to check engine light kai to autokinito exase dynami (apo toys 174 eixe pesei stoys 120). Doyleye kanonika omws. Oute KN filtro eixa, oyte to odigousa poly tote (ka8otan sto parking to perissotero kairo). Meta piga sto Montreal me anammeno to lampaki (1000 xiliometra !!!) kai den eixa problima. Molis gyrisa to piga sto synergeio, to balane sto computer kai to brikane amesws. Molis to pira ftiagmeno (mono to antallaktiko ekane $700 alla eixe eggyisi akoma) htna san na odigousa allo autokinito. Pigaine sfaira.
Ena prwi, meta apo mia krya nykta (-20 kai pagos), 3ekinisa to autokinito kai anapse to airbag light. Molis to balane sto computer tous ebgale oti enas diakoptis (den 8ymamai akribws ti htan) mesa sto timoni xalase. Ton alla3ane ($184 gia eprepe na bgaloun to timoni) kai meta 3anaxalase kai plirwsa akoma $50 gia na alla3oun to harness gyrw apo ayto kai pali kainourio antallaktiko alla to plirwsan aytoi.
Me ton pollaplasiasti htan h kaki emperia, episis me tin asfaleia ths antlias benzinis eixa xasei isxys...telos pantwn.
-
Δεν έχω δικό μου Vag-Com (ακόμα) αλλά ενός φίλου με Audi.... Κατα καιρούς έχω γράψει τα προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει με το αμάξι .... Με την τετρακίνηση έγινε το εξής :
Είχα κατέβει Γαλαξίδι και εκεί έχει μια πολύ ωραία κλειστή στροφή με ορατότητα και γλυστερό οδόστρωμα ...όταν πήγα να μπω με τις πάντες ένιωσα το αμάξι να φεύγει αλλά φαντάστηκα ότι το παράκανα .... όταν γύρισα και πήγα για λάδια μου έκαναν και έναν προληπτικό έλεγχο και τσουππππππππππππππ... Σφάλμα τετρακίνησης..... Δεν είχα ΚΑΜΙΑ ειδοποίηση από το αυτοκίνητο.... αν ήθελαν μπορούσαν να είχαν κάνει την πάπια και γω να μην έπαιρνα χαμπάρι ( δεν υπήρχε πρόσβαση σε vag-com τότε).....περιτό να σου πω τι πίκρα είναι να αλλάξει ο εγκέφαλος ..... τέλος πάντων.... περνάει αυτό αλλά από τότε ξεκίνησα να περνάω 2 φορές το μήνα από το συνεργείο να το ελέγχουν....ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω ότι δεν είχα ΚΑΜΙΑ ειδοποίηση....
Μετά σειρά είχε ο συναγερμός , ο οποίος έκανε τα δικά του .... άνοιγε εν κινήση και βάραγε , κλείδωνε τις πόρτες μόνος του ενώ είμασταν μέσα στο αμάξι με το κλειδί στη μηχανή ...είχε ψιλο-αυτονομηθεί.... κάτι σαν το Matrix βρε παιδί μου ..... και επειδή δεν μου άρεσε να κυκλοφορώ στο δρόμο και να μη ξέρω τι θα γίνει πήγα και μου τον άλλαξαν..... και πάλι με έσωσε το συνεργείο .....
Μετά.... το παράθυρο του οδηγού δεν συνεργαζόταν με τον οδηγό .... αλλαγή και κεί.....
και τέλος ο εγκέφαλος .... τον αριθμό του σφάλματος τον έγραψα και σε προηγούμενο post16985 p0601 Internal Contr.Module Memory Check Sum Error
Αυτό το έδειχνε το vag-com ....Στη Skoda έγραφε απλά ' ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ'....Τίποτε άλλο...και όχι μόνο αυτό.... δεν σβηνόταν με ΤΙΠΟΤΑ από τη μνήμη...... να μου πείς ...άμα είναι χαλασμένος ... τι να κάνεις και κει.....
Αυτά τα ολίγα .... παρεπιπτόντως ..... εχτές πήγα το απόγευμα βγήκα Εθνική οδό και ήταν ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.....δρόμοι χωρίς κίνηση.... το βράδυ που γύρναγα είδα κόντρα στις τρεις γέφυρες μεταξύ miata και uno τurbo.. και τα δύο πρέπει να ήταν ΚΩΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ..... το δε miata στο τέλος πέταξε και μια φλόγα από πίσω 1 μέτρο....εντυπωσιακότατη!!!!!
-
F&S καταλαβα ποιον εννοεις με το VAGCOM! Μου κανει εντυπωση που εχεις ξαναγραψει την περιπετεια σου και εγω δεν την διαβασα!! Μηπως πρεπει να ξαναπαρω απο την αρχη το thread? Δεν μου ειπες ομως αν ειδες το DTC στην τετρακινηση και αν το προβλημα στον εγκεφαλο μηχανης εγινε πριν ή μετα το ΑΒΤ. Τι εννοεις 'πικρα να αλλαξει ο εγκεφαλος' ? Απο θεμα ψυχολογικο ή απο θεμα εργασιας ? (ειναι πανω στο διαφορικο).
-
Το αμάξι το πήρα απευθείας ΑΒΤ ..... τότε με το πρόβλημα δεν θυμάμαι τον κωδικό λάθους που έδειξε το διαγνωστικό στη Skoda.... δεν θυμάμαι καλά καλά αν έβγαλε κωδικό λάθους ή απλά έγραψε 'Σφάλμα Τετρακίνησης'....
πίκρα από την άποψη του να ξυλωθεί ο εγκέφαλος από το διαφορικό....πάντως να επαναλάβω ότι όποιο εξάρτημα έχω αλλάξει δεν έχει ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα .... -
Ο χρήστης steve έγραψε:
Και για να πω και τα δικα μου: Χθες αλλαξα παρμπριζ. Δευτερο ραγισμα απο πετραδακι, αυτην την φορα στο υψος των ματιων μου και ηταν ΠΟΛΥ ενοχλητικο. Η αλλαγη εγινε στην Carglass (ηταν συμβεβλημενη με την ασφαλιστικη) και εμεινα πολυ ευχαριστημενος απο την δουλεια που κανανε και την εξυπηρετηση τους (και ελπιζω να μεινω, απ'οτι ειδα δεν πιστευω οτι θα αρχισει να βαζει νερο στις βροχες). Ρωτησα και ποσο θα μου πηγαινε αν το πληρωνα εγω και η τιμη που ειπε ειναι περιπου το 60% της αντιπροσωπειας (Stealership αντι για dealership) οταν ρωτησα περσι!! Εχετε το υπ'οψιν αν σας κατσει στραβη. Παρεπιπτοντως τα κρυσταλλα παραειναι ευαισθητα...Φίλε Steve,
Κατ' αρχήν Χριστός Ανέστη και να περνάς καλά όπου και άν είσαι...!!!
Γιά πες μου σε παρακαλώ κάτι γιά τα κρύσταλλα, που δεν γνωρίζω σε βάθος... Αληθεύει ότι οι ασφαλιστικές των αυτοκινήτων κάνουν ασφάλειες και γιά θραύση κρυστάλλων ανεξαρτήτου αιτίας? Και άν ναι πόσο επιπλέον είναι το κόστος? Σε ποιές περιπτώσεις καλύπτουν?
Αυτό είναι σημαντικό γιατί τελευταία με τις θεομηνίες, χαλάζια, 'βροχές βράχων' ( )... και βέβαια το γεγονός ότι οι δρόμοι έχουν γεμίσει από πετραδάκια και κοτρώνες που εκσφενδονίζονται και δεν ξέρεις πού και πότε θα σε πετύχουν... δεν είναι απίθανο να έχεις ραγίσματα ή ακόμα και σπάσιμο κρυστάλλων...Εγώ να χτυπήσω ξύλο δεν έχω ούτε ράγισμα, αν και τον τελευταίο καιρό έχω φάει άπειρες πέτρες και χαλίκια που τα έχω ακούσει να σκάνε στο παρπριζ με μόνη συνέπεια 3-4 μικρές-ανεπαίσθητες λακουβίτσες όχι πάνω από 1-2 χιλιοστά στο μέσον προς τα πανω στο παρπρίζ που τα βλέπω μόνο εγώ που τα ξέρω...!!! Ευτυχώς...!!! Αλλά έτσι όπως ακούω και βλέπω το σκέφτομαι σοβαρά γιά ασφάλεια θραύσης κρυστάλλων...
Πριν μία εβδομάδα το αυτοκίνητο παρουσίασε διαρροή βενζίνης μόνο όταν λειτουργούσε ο κινητήρας και τελικά ο ένοχος ήταν ένα συρματάκι - που στηρίζει κάποια σωλήνωση από το ρεζερβουάρ προς το φίλτρο βενζίνης - το οποίο είχε εμβολίσει και τρυπήσει το φίλτρο. Μου το έδειξαν και απορούσαν γιατί όλα αυτά είναι όπως ξέρετε κάτω από την πίσω ποδιά . Μου έκαναν βέβαια την κλασσική ερώτηση αν το χτύπησα πουθενά και με τη σειρά μου τους ρώτησα αν βλέπουν χτυπημένη την πίσω ποδιά και η απάντηση ήταν απορία , και μετά 'ξέρετε ίσως κάποιο πετραδάκι να μπήκε μέσα και...' Τελικός απολογισμός: ευτυχώς μόνο 25 Euro, γιά το ανταλλακτικό του φίλτρου βενζίνης...
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
-
Γειά σας παιδιά,
Ελπίζω να χωνέψατε καλά το αρνί.
Ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία (Internet via GPRS) και είμαι on line και απο απομακρυσμένα μέρη που το dial up απο τηλέφωνο απλά δεν παίζει..Αντε και καλές επιστροφές και προσεκτικά παιδιά γιατί έχουν βγεί όλοι οι πυροβολημένοι στο κουρμπέτι (εδώ στην Λευκάδα βούτηξε αμάξι στο λιμάνι τις Βασιλικής με 2 νεκρούς βάζοντας όπισθεν αντί 1ης και γκάζωσε.. ).
-
Αθηνα ειμαι. Περα απο καποιες βολτες, αποφευγω να φυγω μακρια σε καταστασεις μαζικης εξοδου, οινοποσιας κλπ.
Και εγω οταν το πρωτοπηρα δεν εκανα ασφαλεια θραυσης παρακινουμενος απο το παλιο αμαξι. Οταν εφαγα ομως το πρωτο ραγισμα αλλαξα γνωμη! Κοστιζει περιπου 17Ε και εχει καλυψη μεχρι 1500Ε. Και εγω εχω φαει καταιγισμο απο πετραδακια και μαλιστα καποια εχουν χτυπησει τοσο δυνατα που νομισα οτι εσπασε επιτοπου το παρμπριζ! (Ο δρομος που παει Καλαβρυτα κοντευει να μου καταστρεψει το αμαξι!). Παρ'ολα αυτα μονο λακουβιτσες μεγεθους κεφαλιου καρφιτσας κανουν. Εκει που καταλαβα οτι ποναει ειναι οι ακρες του παρμπριζ κοντα στις κολωνες. Δεν ξερω γιατι, αλλα χτυπημα εκει εχει πολλες πιθανοτητες για ραγισμα. Θα σου συνιστουσα την ασφαλεια για τα τζαμια γιατι ειναι αρκετα ακριβα (απεφυγε την αντιπροσωπεια), και βεβαια υπαρχουν και οι τσαντακιδες κλπ που δεν δισταζουν να τα σπασουν με σενα μεσαΕμβολισε και τρυπησε το φιλτρο ενα συρματακι!! Πως εγινε αυτο? Το φιλτρο ειναι μεταλλικο! Ελπιζω στα 25Ε να ειναι και η εργασια μεσα αλλιως σου τον πιασανε....
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
Εκει που καταλαβα οτι ποναει ειναι οι ακρες του παρμπριζ κοντα στις κολωνες. Δεν ξερω γιατι, αλλα χτυπημα εκει εχει πολλες πιθανοτητες για ραγισμα.Giati stis akres piezoun to pampriz ga na kollisei opote ypirxoyn perioxes me tension (ara spaei kai poio eukola kai den ftiaxnetai se autoglass).
-
Ο χρήστης steve έγραψε:
...
Εμβολισε και τρυπησε το φιλτρο ενα συρματακι!! Πως εγινε αυτο? Το φιλτρο ειναι μεταλλικο! Ελπιζω στα 25Ε να ειναι και η εργασια μεσα αλλιως σου τον πιασανε....Σε ευχαριστώ γιά τις πληροφορίες σχετικά με ασφάλεια θραύσης κρυστάλλων... Αξίζει τον κόπο τελικά!!!
Το φίλτρο απ' ότι είδα έχει και κάποιο πλαστικό κομμάτι... Μου το έδειξαν επι τόπου τέλος πάντων πρίν το βγάλουν κάν, και όντως ένα από τα συρμάτινα στηρίγματα των σωληνώσεων είχε γυρίσει και εμβολίσει το πλαστικό μέρος...
Τα 25 Ε είναι το κόστος του φίλτρου,... εργασία δεν χρέωσαν γιατί δεν ήταν ούτε 3 λεπτά δουλειά. Απλά μου είπαν ότι το ανταλλακτικό δεν καλύπτεται από εγγύηση γιατί το ελάττωμα προήλθε από εξωτερική αιτία. 'Πιασ' το αυγό και κούρεφτο',.. δεν βγάζεις άκρη σε τέτοιες περιπτώσεις και ευτυχώς που το κόστος ήταν μικρό και δεν αξίζει τον κόπο να το ψάξει και να στενοχωρηθεί κανείς περισσότερο... Αν τώρα αυτοί νομίζουν ότι 'μου τον έπιασαν' με 25Ε, τότε με γειά τους με χαρά τους..., ας ανοίξουν κανένα ψιλικατζίδικο και ίσως να βγάζουν περισσότερα και με πολύ λιγότερο κόπο ... -
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28/4/03 ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΑΣΗΜΙ RS ΜΕ ΖΑΝΤΟΛΑΣΤΙΧΑ(ΟΧΙ ΜΑΜΑ)ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΕΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ?
-
......ναμαι κι εγω.Χριστος Ανεστη και Χρονια πολλα σε ολους μας.Ελπιζω να περασαμε καλα(αλλα και να συνεχισουμε να το κανουμε για ακομα τεσσερις μερουλες,οσοι μπορουν,γιατι μετα αρχιζει ο πανικος και η επομενη αργια δεν ....φαινεται ακομα!!)
Το Οκτα ακομα μια φορα εδειξε τον ταξιδιαρικο εαυτο του.Πολλα και ξεκουραστα km με ...πολυ λαο μεσα και μπαγκαζια.Ενδιαμεσα ομως 'εφαγε' και το χωματακι του και το χιονακι του.Ωραιο πραμα ρεεε....
Ομαδα,μαλακα με τους συμπλεκτες σας!!!!!Πριν το Πασχα περασα απο το συνεργειο για το κλασσικο τριξιμο στις πορτες(το λυσαμε οριστικα πιστευω τωρα) και ηταν ενας μαστορας απο Γευγελη(Σκοπια) που ψωνιζε ανταλλακτικα.Καποια στιγμη ζητησε και δισκο-πλατω.Του το βγαλαν απο το ραφι και οταν ακουστηκε 'το κουστουμακι' αρχιζα να τριζω εγω!!!!!! Δεν τολμαω να γραψω το νουμερο,αμεσως τωρα τουλαχιστο
Απλα απο εκεινη τη μερα αποφασισα να ελαχιστοποιησω τις επισκεψεις σε λασπες και αλλα διασκεδαστικα εδαφη....(....ουφ,ευτυχως που δεν παθαμε τιποτα ακομη..)
Υ.Γ. Steve,γιατι 'του τον' εκοψες στην εικονα με τα χιονια βρε?Θα ηταν πολυ ωραια εικονα.-Πρεπει να σας κανω ενα ταχυρυθμο σεμιναριο!!!
Skoda Octavia 1.8 T