-
Ο χρήστης LastOfTheMohicans έγραψε:
Εσύ σαν συνειδητοποιημένος πολίτης πήρες το 100 να καταγγείλεις τον παραλίγο δολοφόνο; Το συμβάν που περιγράφεις δεν είναι μία απλή παράβαση του ΚΟΚ. Η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της κοινωνίας που ζούμε.
Αν και γενικά συμφωνώ μαζί σου, θα πρέπει να προσθέσω ότι η γενικότερη εικόνα αποσάθρωσης δημιουργεί αίσθημα αδιεξόδου στον κόσμο. Σου λέει, 'και να το καταγγείλω τι θα γίνει; θα με γράψουν στα @@ τους'.
Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η αρνητική συμπεριφορά τους μας έκανε αναίσθητους ή η αναισθησία μας τους έκανε αρνητικούς;;; Επειδή δεν μπορεί να δοθεί απάντηση στο ερώτημα, καλό είναι να προσπαθούμε και να τους 'πιέζουμε'. Αν γίνεται μία καταγγελία το μήνα για κάποιο ζήτημα ίσως να μην ιδρώσει το αυτί τους. Αν γίνονται εκατό και οι μισές να ληφθούν σοβαρά υπόψη η κατάσταση βελτιώνεται. Απλά μαθηματικά, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Πάντως καταλαβαίνω το αίσθημα απογοήτευσης-αναισθησίας για το οποίο μιλάς. Κι εγώ το έχω νοιώσει, αλλά προσπαθώ να το ξεπερνάω.
Μωρέ χίλια δίκια έχεις. Κατ' αρχήν η ευθύνη είναι του πολίτη!
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Τι σχέση έχει αυτό? Ο αστυνομικός πρέπει να εφαρμόζει το νόμο και όχι να αποφασίζει και να δικάζει! Έλεος!Σκέψου, όμως, ότι αυτή η κρίση είναι που θα τους κάνει να μην κόψουν κλήση όταν κάποιος πηγαίνει με 130 με όριο τα 120 στην Αττική Οδό, σε αντίθεση με την περίπτωση που κάποιος πηγαίνει με 60 αντί για 50 μπροστά από σχολείο (όπως είπε και ο manosk). Για το νόμο οι δύο αυτές παραβάσεις είναι ολόιδιες!
Ο αντίλογος είναι ότι πρέπει και στις δύο περιπτώσεις να φάς κλήση και πήγαινε στο δικαστήριο να ζητήσεις απαλλαγή. Εκεί όμως, δύσκολα θα γίνει κάτι εφόσον βάσει του νόμου παρανόμησες.Υπηρέτες και προστάτες του πολίτη υποτίθεται ότι είναι όχι τιμωροί με στολή.
Κατά τη γνώμη μου το βλέπεις από την ανάποδη. Ένας αστυνομικός όταν θα σου επιβάλλει όλα προβλεπόμενα από το νόμο είναι τυπικός. Όταν θα σου επιβάλλει λιγότερα από τα προβλεπόμενα επειδή κρίνει ότι τα προβλεπόμενα από το νόμο είναι υπερβολικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί ως 'συγχωρός' (με την καλή έννοια).
'Τιμωρός' είναι όταν θα προσπαθήσει να σου επιβάλλει επιπλέον από τα προβλεπόμενα. Αλλά αυτή η περίπτωση απαντάται σε κακοπροαίρετους ανθρώπους. Εμείς αναφερόμαστε για το πώς πρέπει να συμπερριφέρεται ένας τυπικός ή καλοπροαίρετος αστυνομικός. -
Να απαντήσω στον LastOfTheMohicans λίγο;
Όχι, προφανώς δεν θέλω (απαιτώ) κάθε 2 μέτρα να υπάρχει ένας αστυνομικός, πρώτα απ' όλα δεν φτάνουν και 2ον είναι ανούσιο! Αλλά ΑΠΑΙΤΩ αφού δεν υπάρχουν φανάρια, ΚΑΘΕ πρωί που έχει την ΑΠΙΘΑΝΗ κίνηση, στις 2 εξόδους της πόλης προς Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο στον Γιόφυρο να υπάρχει κάποιος που να ελέγχει την κυκλοφορία! Από τις 5 εργάσιμες της εβδομάδας, τις 3 υπάρχει ένας και τη μία υπάρχουν 2. Έλα να δεις τι γίνεται κάθε πρωί και θα καταλάβεις την απαίτησή μου. Αλλά αυτό βλέπεις, είναι δύσκολο, γιατί πρέπει το όργανο να ξυπνήσει πρωί, να είναι στο κρύο κτλ...
Όσο για το φορτηγό που του έφυγε η φιάλη, προφανώς ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Αν είναι δυνατόν δηλαδή!!! Και να σου πω πώς το σκέφτομαι;
Θες να με γράψεις επειδή πήγαινα με 140 στο σημείο της εθνικής που πρωί, χωρίς κίνηση και με κορυφαία ορατότητα μπορούσα να το κάνω; Γράψε με, αλλά ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!
Και τέλος, όχι δεν πήρα τηλέφωνο το 100, ξέρεις γιατί;;;
26/6/1998, μεσημέρι εμπλέκομαι σε ένα τροχαίο με ένα αυτοκίνητο κάπου. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες, οι συγγενείς του, γύφτοι κανονικοί, μου την πέφτουν και ο πατέρας μου που έχει έρθει για βοήθεια (ήμουν 19 τότε) μπαίνει στη μέση. Τον στέλνουν στο νοσοκομείο με κατεστραμένη όλη την αριστερή πλευρά του κρανίου του, διαλυμένο το αριστερό του μάτι, 6 ώρες επέμβαση χρειάστηκε για να στηθεί το παζλ του κρανίου του με 32 βίδες και πλέγμα τιτανίου. Το μάτι το ξεχνάμε...
Μέσα στον πανικό, προσπαθώντας να τον προστατεύσω όσο μπορούσα, πιάνω το κινητό του και καλώ το 100 και τους λέω μέσα στην τρέλα μου τα εξής:
Γρήγορα σας παρακαλώ, στο τάδε σημείο πέφτει πολύ ξύλο, ελάτε κτλ... (θα είπα κι άλλα πιο πανικόβλητα, που δεν θυμάμαι)
Ξέρετε ποια ήταν η απάντησή τους;
Κλείσε ρε αλήτη το τηλέφωνο ΜΗ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ!!! (elteo, έλα να μου πεις να μη βρίζω τώρα)
Λοιπόν, τι έχετε να πείτε για τον αστυνόμο μας;;;
-
Για την αστυνομία μας τίποτα, για τον αστυνομικό τα χειρότερα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για την αστυνομία μας τίποτα, για τον αστυνομικό τα χειρότερα.Έχεις δίκιο, έτσι έπρεπε να το πω...
-
μου αρκει να ξέρω πόσο μ@@@κες είναι όταν αφού πέρασε με την κλούβα (vanette TOTA) το STOP σαν να μην συνέβαινε τίποτα και φυσικά ως γνήσιος έλληνάρας αρχισα τις κόρνες και τα ..γαλλικα μου ζήτησε και το λόγο....
δηλαδη τι να του πεις τωρα.. οτι ειναι Μ#@#@#@κας??? για την αδερφή του??? για τη μάνα του?? πείτε μου ρε παιδια δλδ πόσο μπορει να φτάσει η αδιαφορια τους? πρώτα πάει να σε κλαδέψει και μετά αντι για συγγνώμη ζητάνε και τα ρέστα..... τι να πω....
-
'Δώσε μου τα στοιχεία σου'
-
Α, ξέχασα να πω ότι μέχρι και που φύγαμε με ιδιωτικό αμάξι για το νοσοκομείο, κανένα όργανο δεν είχε φανεί (πέρα απ' την τροχαία στην αρχή, που ήρθε και έφυγε...)
-
Αν πεις 'δώσε μου τα στοιχεία σου', πας 90% μέσα για εξακρίβωση στοιχείων ή/και ξύλο. Μεγάλο λάθος. Μην πεις δεν γίνονται αυτά, έχω πολλά παραδείγματα, ακόμα και συνταξιούχους αστυνομικούς που λένε τέτοιες ιστορίες και περηφανεύονται.
Επίσης, σχετικά με το δικαστή dredd που λέγαμε, αντιμετώπισα το θέμα από αυτη την οπτική γωνία γιατί η παράμετρος που τέθηκε ήταν η συμπεριφορά/εμφάνιση του οδηγού και όχι η υποκειμενικότητα της παράβασης. Σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ πως δεν είναι όλες οι παραβάσεις ίδιες ακόμα και αν ο νόμος τις αντιμετωπίζει έτσι. Διαφωνώ όμως κάθετα με την ανοχή που δείχνουμε στον κάθε φέροντα εξουσία να 'ζυγίζει' το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άλλου και να επιβάλει ανάλογες ποινές. Σύμφωνα με ποιά κριτήρια κρίνει και ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα?
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Να απαντήσω στον LastOfTheMohicans λίγο;26/6/1998, μεσημέρι εμπλέκομαι σε ένα τροχαίο με ένα αυτοκίνητο κάπου. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες, οι συγγενείς του, γύφτοι κανονικοί, μου την πέφτουν και ο πατέρας μου που έχει έρθει για βοήθεια (ήμουν 19 τότε) μπαίνει στη μέση. Τον στέλνουν στο νοσοκομείο με κατεστραμένη όλη την αριστερή πλευρά του κρανίου του, διαλυμένο το αριστερό του μάτι, 6 ώρες επέμβαση χρειάστηκε για να στηθεί το παζλ του κρανίου του με 32 βίδες και πλέγμα τιτανίου. Το μάτι το ξεχνάμε...
Μέσα στον πανικό, προσπαθώντας να τον προστατεύσω όσο μπορούσα, πιάνω το κινητό του και καλώ το 100 και τους λέω μέσα στην τρέλα μου τα εξής:
Γρήγορα σας παρακαλώ, στο τάδε σημείο πέφτει πολύ ξύλο, ελάτε κτλ... (θα είπα κι άλλα πιο πανικόβλητα, που δεν θυμάμαι)
Κλείσε ρε αλήτη το τηλέφωνο ΜΗ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ!!! (elteo, έλα να μου πεις να μη βρίζω τώρα)
Έχω σοκαριστεί με αυτό που διάβασα…μετά σου λέει πως δημιουργούνται οι βεντέτες .
-
Να απαντήσω στον LastOfTheMohicans λίγο;Πήρες άδεια για να μιλήσεις; Όχι.
Ξεκινάω έτσι γιατί μετά σοβαρεύει πολύΌχι, προφανώς δεν θέλω (απαιτώ) κάθε 2 μέτρα να υπάρχει ένας αστυνομικός, πρώτα απ' όλα δεν φτάνουν και 2ον είναι ανούσιο! Αλλά ΑΠΑΙΤΩ αφού δεν υπάρχουν φανάρια, ΚΑΘΕ πρωί που έχει την ΑΠΙΘΑΝΗ κίνηση, στις 2 εξόδους της πόλης προς Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο στον Γιόφυρο να υπάρχει κάποιος που να ελέγχει την κυκλοφορία! Από τις 5 εργάσιμες της εβδομάδας, τις 3 υπάρχει ένας και τη μία υπάρχουν 2. Έλα να δεις τι γίνεται κάθε πρωί και θα καταλάβεις την απαίτησή μου. Αλλά αυτό βλέπεις, είναι δύσκολο, γιατί πρέπει το όργανο να ξυπνήσει πρωί, να είναι στο κρύο κτλ...
6,5 χρόνια έζησα στο Ηράκλειο ως φοιτητής, ξέρω τι γίνεται. Δυστυχώς, όμως, και τροχονόμος όταν υπήρχε η κατάσταση δε βελτιωνόταν πολύ. Φταίει το μαύρο χάλι του δρόμου στο Γιόφυρο.
Όσο για το φορτηγό που του έφυγε η φιάλη, προφανώς ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Αν είναι δυνατόν δηλαδή!!!
Συμφωνώ απολύτως.
Και να σου πω πώς το σκέφτομαι;
Θες να με γράψεις επειδή πήγαινα με 140 στο σημείο της εθνικής που πρωί, χωρίς κίνηση και με κορυφαία ορατότητα μπορούσα να το κάνω; Γράψε με, αλλά ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!
Πιστεύω ότι η λογική 'πιάσε πρώτα αυτούς και μετά εμένα' είναι λάθος. Και οι νταλικέρηδες θα πούνε πιάστε πρώτα τη ρώσικη μαφία και μετά εμάς.
Και τέλος, όχι δεν πήρα τηλέφωνο το 100, ξέρεις γιατί;;;
26/6/1998, μεσημέρι εμπλέκομαι σε ένα τροχαίο με ένα αυτοκίνητο κάπου. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες, οι συγγενείς του, γύφτοι κανονικοί, μου την πέφτουν και ο πατέρας μου που έχει έρθει για βοήθεια (ήμουν 19 τότε) μπαίνει στη μέση. Τον στέλνουν στο νοσοκομείο με κατεστραμένη όλη την αριστερή πλευρά του κρανίου του, διαλυμένο το αριστερό του μάτι, 6 ώρες επέμβαση χρειάστηκε για να στηθεί το παζλ του κρανίου του με 32 βίδες και πλέγμα τιτανίου. Το μάτι το ξεχνάμε...
Σχόλια για το γεγονός αυτό καθαυτό είναι περιττό να κάνω. Είναι προφανές ότι αυτός που σου μίλησε έτσι θα έπρεπε να είναι στον ΟΑΕΔ.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν πρέπει (αν και δύσκολο προφανώς) να αφήσεις το γεγονός αυτό να καθορίσει τη συμπεριφορά σου σε σχέση με την αστυνομία μόνιμα. Αν πέσει κάτι στην υπόληψή σου, τηλεφώνησε στο 100. Αν πάλι είσαι τόσο άτυχος, που και τις επόμενες 2-3 φορές πέσεις σε μαλ...κα αστυνομικό, τι να πω -
Ο χρήστης dazed έγραψε:
Αν πεις 'δώσε μου τα στοιχεία σου', πας 90% μέσα για εξακρίβωση στοιχείων ή/και ξύλο. Μεγάλο λάθος. Μην πεις δεν γίνονται αυτά, έχω πολλά παραδείγματα, ακόμα και συνταξιούχους αστυνομικούς που λένε τέτοιες ιστορίες και περηφανεύονται.Επίσης, σχετικά με το δικαστή dredd που λέγαμε, αντιμετώπισα το θέμα από αυτη την οπτική γωνία γιατί η παράμετρος που τέθηκε ήταν η συμπεριφορά/εμφάνιση του οδηγού και όχι η υποκειμενικότητα της παράβασης. Σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ πως δεν είναι όλες οι παραβάσεις ίδιες ακόμα και αν ο νόμος τις αντιμετωπίζει έτσι. Διαφωνώ όμως κάθετα με την ανοχή που δείχνουμε στον κάθε φέροντα εξουσία να 'ζυγίζει' το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άλλου και να επιβάλει ανάλογες ποινές. Σύμφωνα με ποιά κριτήρια κρίνει και ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα?
Σκέψου, όμως, ότι αναφερόμαστε στον καλοπροαίρετο αστυνομικό που είναι διατεθειμένος να σε 'τιμωρήσει' για παράβαση κατά λιγότερο από 20χαω του ορίου, ενώ το έχεις υπερβεί κατά 45χαω. Αν ο οδηγός αντί απλά να παραδεχτεί το λάθος του, αρχίσει να βρίζει θεούς και δαίμονες, δεν είναι λογικό ο αστυνομικός από καλοπροαίρετος να γίνει τυπικός;;; Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση να γίνει εκδικητικός, γιατί είναι κατακριτέα.
-
Κλείσε ρε αλήτη το τηλέφωνο ΜΗ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ!!! (elteo, έλα να μου πεις να μη βρίζω τώρα)Δεν είμαι ο πατέρας σου να σε κατευθύνω, κάνε ότι θες! Μία παρατήρηση έκανα που δεν αφορούσε μόνο εσένα.
Δεν χρειάζεται να με επικαλείσαι σε κάθε σου βρισιά.
-
Συμφωνώ μαζί σου. Τα όρια όμως πρέπει να σταματάνε στο τυπικός και σε καμία περίπτωση να μην έχουμε συμπεριφορές του στυλ 'θα σε γράψω για όλον τον ΚΟΚ για να μάθεις' ή το ανεκδιήγητο 'όταν μιλάει η αστυνομία θα το βουλώνεις'. Αυτές οι περιπτώσεις μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.
Δεν είναι σωστό πάντως να εξειδικεύουμε τόσο πολύ τις περιπτώσεις. ΑΝ ο τροχαίος είναι καλοπροαίρετος και ΑΝ εσύ συμπεριφερθείς σαν κάφρος και ΑΝ τύχει και έχει πιάσει το joker την προηγούμενη μέρα τι γίνεται?
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με τα παραδείγματα δείχνουμε ότι συμβαίνει και αυτο αλλά όχι μόνο αυτόΣε γενικές γραμμές πάντως συμφωνούμε
-
Ο χρήστης dazed έγραψε:
...
Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνούμεΣυμφωνώ και επαυξάνω
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Αυτά μάλλον στην Δ' δημοτικού τα διδάσκουν. Ούτε μεχρι εκεί ρε θηρίο;;;
'Ωχ! Με χτυπάει εκεί που πονάει! Στις ικανότητές μου στην ορθογραφία!'
Ημαρτον βρε ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ.
Kai όμως 'avel'- και Χρήστο- δεν είναι έτσι. Δεν είναι τα ορθογραφικά λάθη το θέμα. Εγώ κάνω περισσότερα και μάλιστα συντακτικά, που είναι και χειρότερα. Επίσης ποτέ μου ή ελάχιστες φορές γράφω λέξη που έχει δύο όμοια σύμφωνα, σωστά.
Απλώς δε μπορώ να 'καταπιώ' το φασισμό (όχι σαν ιδεολογικό στίγμα αλλά σαν καθηρινή πρακτική και νοοτροπία) όταν τον βλέπω.
Ο συγκεκριμένος χρήστης έγραψε κάτι 'για σωστούς πολίτες και αλήτες' φίλε 'avel'. Κι εγώ σε ρωτάω :Για αυτό είναι υπεύθυνος ο ατυνομικός;; με τι κριτηρια γίνεται αυτός ο διαχωρισμός;; υπάρχει κάτι μετρήσιμο να το βάλουμε στην παλάντζα (που λένε και στο χωριό μου) ;; αν ναι , ποιο είναι αυτό;;
'avel' αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα και σε κάθε περίπτωση , κοιτάμε πρώτα την πάρτη μας, αν κάπου 'μπάζει' να τη διορθώσουμε και μετά , αν μας μείνει χρόνος , χωρίζουμε 'τους αμνούς από τα ερίφια'.Αυτό το νόημα είχε η τοπόθέτησή μου.
-
Αν πεις 'δώσε μου τα στοιχεία σου', πας 90% μέσα για εξακρίβωση στοιχείων ή/και ξύλο. Μεγάλο λάθος. Μην πεις δεν γίνονται αυτά, έχω πολλά παραδείγματα, ακόμα και συνταξιούχους αστυνομικούς που λένε τέτοιες ιστορίες και περηφανεύονται.
Επίσης, σχετικά με το δικαστή dredd που λέγαμε, αντιμετώπισα το θέμα από αυτη την οπτική γωνία γιατί η παράμετρος που τέθηκε ήταν η συμπεριφορά/εμφάνιση του οδηγού και όχι η υποκειμενικότητα της παράβασης. Σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ πως δεν είναι όλες οι παραβάσεις ίδιες ακόμα και αν ο νόμος τις αντιμετωπίζει έτσι. Διαφωνώ όμως κάθετα με την ανοχή που δείχνουμε στον κάθε φέροντα εξουσία να 'ζυγίζει' το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του άλλου και να επιβάλει ανάλογες ποινές. Σύμφωνα με ποιά κριτήρια κρίνει και ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα?
Σκέψου, όμως, ότι αναφερόμαστε στον καλοπροαίρετο αστυνομικό που είναι διατεθειμένος να σε 'τιμωρήσει' για παράβαση κατά λιγότερο από 20χαω του ορίου, ενώ το έχεις υπερβεί κατά 45χαω. Αν ο οδηγός αντί απλά να παραδεχτεί το λάθος του, αρχίσει να βρίζει θεούς και δαίμονες, δεν είναι λογικό ο αστυνομικός από καλοπροαίρετος να γίνει τυπικός;;; Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση να γίνει εκδικητικός, γιατί είναι κατακριτέα.
Ενώ έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, ο καλοπροαίρετος μάλλον είναι γιαλαντζί, δεδομένου πως στήθηκε στην ευθεία στο Διακοφτό (παράδειγμα) για μπλόκο, που έχει 2 λωρίδες, βοηθητική ΚΑΙ τοιχείο από μπετό στη διαχωριστική!!
Και τα 45 που το παρέβην είναι μόλις 125, μιας και το όριο εκεί είναι 80...
Δε λέω πως είναι Α.Ο. ο δρόμος, αλλά αργότερα αρχίζουν οι στροφές, μονή λωρίδα, καμία μπαριέρα, και ακόμα και με τελικιασμένη Φεράρι να περάσω δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ αστυνομικός να με γράψει...Καλοπροαίρετος;
Όχι.
Ούτε καν αστυνομικός είναι!!
Απλός εισπράκτωρ είναι, και ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΙΑ δεν έχει για την ασφάλειά μου!! Αλλιώς θα στεκόταν στο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ κομμάτι, και ΔΕ θα χάριζε χιλιόμετρα!!!Το ότι μου 'χαρίζει' χιλιόμετρα (τα οποία τα έχει κουτσουρέψει ήδη πολύ περισσότερο το παράλογο όριο!!) δεν τον κάνει καλοπροαίρετο. Απλά ΜΟΥ κάνει το πρόστιμο πιο εύπεπτο, να το βουλώσω και να περάσω στο ταμείο.
-
ΔΙΠΛΟΕΓΓΡΑΦΗ
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Το ότι μου 'χαρίζει' χιλιόμετρα (τα οποία τα έχει κουτσουρέψει ήδη πολύ περισσότερο το παράλογο όριο!!) δεν τον κάνει καλοπροαίρετο. Απλά ΜΟΥ κάνει το πρόστιμο πιο εύπεπτο, να το βουλώσω και να περάσω στο ταμείο.
Κάνεις λάθος (κατά τη γνώμη μου) μιλώντας για παράλογο όριο. Το όριο δεν αναφέρεται στο δικό σου, το δικό μου, κτλ αυτοκίνητο. Ναι, με το αυτοκίνητό μου στην Εθνική Οδό, με 120χαω που είναι το όριο, σε μεγάλο τμήμα της νοιώθω ότι πηγαίνω βόλτα στην παιδική χαρά. Παρόλα αυτά, καλώς ή κακώς, υπάρχουν αυτοκίνητα που πάνω από τα 120χαω είναι βάρκα στο γυαλό. Και δεν αναφέρομαι σε κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, αλλά σε πιο παλιά αυτοκίνητα, ίσως 20ετίας και παραπάνω που ακόμα και άψογα συντηρημένα να είναι δεν έχουν προδιαγραφές για αυτές τις ταχύτητες. Τα όρια πρέπει να περιλαμβάνουν ΚΑΙ αυτά. Ο νόμος δεν μπορεί να λέει ότι το ένα μοντέλο μπορεί μέχρι τόσα, το άλλο μέχρι τόσα, κτλ. Βάζει ένα γενικό όριο. Από εκεί και πέρα επαφίεται στην κοινή λογική αστυνομικών-δικαστών και στο κατά πόσο είναι καλοπροαίρετοι το τι θα πράξουν. Το πρόβλημα (κατ'εμέ) είναι το κατά πόσον υπάρχει η κοινή λογική
-
Το ότι μου 'χαρίζει' χιλιόμετρα (τα οποία τα έχει κουτσουρέψει ήδη πολύ περισσότερο το παράλογο όριο!!) δεν τον κάνει καλοπροαίρετο. Απλά ΜΟΥ κάνει το πρόστιμο πιο εύπεπτο, να το βουλώσω και να περάσω στο ταμείο.
Κάνεις λάθος (κατά τη γνώμη μου) μιλώντας για παράλογο όριο. Το όριο δεν αναφέρεται στο δικό σου, το δικό μου, κτλ αυτοκίνητο. Ναι, με το αυτοκίνητό μου στην Εθνική Οδό, με 120χαω που είναι το όριο, σε μεγάλο τμήμα της νοιώθω ότι πηγαίνω βόλτα στην παιδική χαρά. Παρόλα αυτά, καλώς ή κακώς, υπάρχουν αυτοκίνητα που πάνω από τα 120χαω είναι βάρκα στο γυαλό. Και δεν αναφέρομαι σε κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, αλλά σε πιο παλιά αυτοκίνητα, ίσως 20ετίας και παραπάνω που ακόμα και άψογα συντηρημένα να είναι δεν έχουν προδιαγραφές για αυτές τις ταχύτητες. Τα όρια πρέπει να περιλαμβάνουν ΚΑΙ αυτά. Ο νόμος δεν μπορεί να λέει ότι το ένα μοντέλο μπορεί μέχρι τόσα, το άλλο μέχρι τόσα, κτλ. Βάζει ένα γενικό όριο. Από εκεί και πέρα επαφίεται στην κοινή λογική αστυνομικών-δικαστών και στο κατά πόσο είναι καλοπροαίρετοι το τι θα πράξουν. Το πρόβλημα (κατ'εμέ) είναι το κατά πόσον υπάρχει η κοινή λογική
Για αυτο λοιπον, ακριβως επειδη τα ορια ειναι ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ (για καποιους ειναι λιγα ενω για καποιους αλλους ειναι παρα πολλα, αναλογα κυριως με το τι οδηγουν), ο αστυνομικος πρεπει να κρινει ποιος ειναι πραγματικα επικινδυνος και να μην γραψει τον τυπο με την Μ3 που πηγαινε με 140 αλλα να γραψει τον αντιστοιχο 140αρη με το σαπακι που κυκλοφορει 'νομιμα' (αφου ναι μεν εχει ΚΤΕΟ αλλα κανει μπαμ οτι το εχει περασει με λαδακι).
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα