-
Συμφωνώ μαζί σου Κούκ, ας κρατήσουμε την συζήτηση σε πολιτισμένο επίπεδο
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Απλως θα σου πω οτι μου φενετε τουλαχιστον γελοιο απο καποιον που νομιζει οτι μπορει να καταλαβει το πως ζει ενας λαος και πως ειναι η καθημερινοτητα σε μια χωρα, μονο μεσα απο τις ταινιες που παραγει ο τομεας του κινηματογραφου αυτης. Σορρυ.Αν και οπως εχω πει αυτο δεν ειναι το καταλληλο φορουμ, κατα την γνωμη μου, για τετοια συζητηση, ρωτησε με συγκεκριμενα τι θες να μαθεις και θα σου απαντησω. Η παραπανω ερωτηση σου ειναι πολυ γενικη.
Μπορεις εσυ να μου πεις απο που ο 'δημοσιοφραφος' εχει βρει αυτα τα νουμερα? Υπαρχει 'πηγη νουμερων= αβγ' στο αρθρο?
Σιγουρα οι ΗΠΑ καταναλωνουν παραπανω απο αλλες χωρες, ή ολες τις χωρες. Εχεις σκεφθει ομως γιατι? Πως ειναι δυνατον η ποιο υγιεις και μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο, με διαφορα απο τους αλλους, να μην καταναλωνει παραπανω?
Σαν να μου λες, 'ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟ ΦΕΡΡΑΡΙ ΕΝΖΟ? ΚΟΛΟΑΜΑΞΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙΕΙ ΠΟΛΥ'!
Βλεπεις ποσο γελοίο φενεται το παραπανω?
Ποιοι ειναι οι 'γνωστοι σου', που μενουν, ποσο καιρο μενουν εδω, κτλ και τι σου λενε?
Εισαι σιγουρος οτι με θεωρεις 'σκεπτόμενο πολίτη των ΗΠΑ'?
Γεια σου gavriil! Διάβαζα και έγραφα κάμποσες μέρες σε αυτό το θέμα και αναρωτιώμουν αν θα γράψεις. Ασχέτως αν θα συμφωνήσει ή θα διαφωνήσει κανείς με όσα λές (ή μέρος αυτών) καλό είναι να ακούμε και την άποψη από 'απέναντι' (γεωγραφικά).
Ο κινηματογράφος των ΗΠΑ έχει έντονο το εθνικό στοιχείο και καλά κάνει. Πολλοί πάνε και βλέπουνε την ταινία, η οποία οπωσδήποτε, όπως κάθε Η.Π.Αμερικάνικη ταινία που σέβεται τον εαυτό της έχει σε πλάνα την αστεροέσσα. Μόλις την δούνε τους ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και εμένα πολλές φορές μου την σπάει, γιατί σε συγκεκριμένες στιγμές είναι πολύ προπαγανδιστικό. Μην μου ζητάς παραδείγματα, δεν έχω πρόχειρα, αλλά αν θες την επόμενη φορά που θα το δω σου λέω. Τώρα, αυτό το γεγονός είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ για τους πολίτες αυτής της χώρας!!! Εγώ την γαλανόλευκη εκτός από τον εθνικό ύμνο παλιότερα στο τέλος του προγράμματος την θυμάμαι να καίγεται στα πανεπιστήμια, τα τευκτήρια του πολιτισμού μας... Το πως ζει ένας λαός δεν θα το δεις από μία ταινία, αλλά αν δεις χιλιάδες, πιστεύω πως έχεις μια αρκετά καλή ιδέα. Άλλωστε, το αντίστοιχο συμβαίνει με τον ελληνικό κινηματογράφο. Απλώς τον ελληνικό τον βλέπουμε μόνο εμείς.
Το φόρουμ είναι μεν αυτοκινητιστικό, αλλά στην όλη ιδέα του φόρουμ των 4 τροχών περιλαμβάνονται κι αυτά τα θέματα. Στο φόρουμ του Drive θα ήταν μια άλλη ιστορία. Και εφόσον ο συγγραφέας του άρθρου διάλεξε αυτό το θέμα εμείς είτε το αγνοούμε, είτε το δεχόμαστε (όπως έπρεπε να είχε γίνει και με το δικό σου θέμα την περασμένη εβδομάδα...).
Τα νούμερα αυτά της κατανάλωσης υπάρχουν. Δεν ξέρω αν είναι τα συγκεκριμένα, αλλά σε γενικές γραμμές κάτι τέτοιο είναι. Αν θες να ψάξουμε πιο αναλυτικά. Πάντως μια ένσταση για τις μονάδες που είχαν αναφερθεί. Μίλαγε για ετήσια κατανάλωση σε κιλοβάτ. Αυτό είναι τραγικά εσφαλμένο!!! Κιλοβάτ είναι η ισχύς, κιλοβατώρες είναι η ενέργεια. Όπως αν έχουτμε ένα αυτοκίνητο 50 ίππων και ένα 500 ίππων, παρόμοιας θερμοδυναμικής και μηχανικής απόδοσης, αυτό με τους 50 ίππους θα κάψει περισσότερη βενζίνη αν δουλεύει 100 φορές περισσότερο! Ή αλλιώς αν μια οικονομική λάμπα καίει όλο τον χρόνο θα κάψει περισσότερο ρεύμα από μια πολυκατοικία σε 1 λεπτό. Λεπτομέρειες θα πείτε (είναι προφανές πως στο άρθρο εννοούσε κιλοβάτ) αλλά εμένα που σπούδασα ηλεκτρολογία θα με στέλναν Σεπτέμβρη για κάτι τέτοιο, οπότε δεν μπορώ να το βλέπω...
Είναι πολύ λογικό ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ η μεγαλύτερη και πιο ανεπτυγμένη οικονομία του κόσμου να καταναλώνει ΛΙΓΟΤΕΡΟ κατά κεφαλήν από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες, αφού ως προηγμένη οικονομία έχει και ανεπτυγμένη τεχνολογία, άρα και τελειότερες μεθόδους παραγωγής έργου. Άρα και μικρότερη κατανάλωση. Προσοχή! Μιλάω για ανεπτυγμένες χώρες, γιατί είναι λογικό οι Αφγανοί που δεν έχουν τίποτα από τεχνολογία να μην ξοδεύουν και τίποτα. Δεν νομίζω όμως οι ΗΠΑ να έχουν κάτι που δεν υπάρχει στην Ευρώπη! Επίσης είναι αδιάφορο το στοιχείο του πληθυσμού, αφού μιλάμε για κατά κεφαλήν στοιχεία. Οι ΗΠΑ
ανακαλύπτουν προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης κυρίως για εμπόριο (να τις πουλήσουν) και όχι για ιδία χρήση.Τώρα το να σταματήσει η ΕΝΖΟ επειδή καίει πολύ, είναι όντως γελοίο! Αλλά μιλάμε πως οι ΗΠΑ καταναλώνουν πολύ (κάτι σαν να λέμε όλα τα γιαπωνέζικα αμάξια μαζί), όχι η περιορισμένης έκτασης Ελβετία, ή το Βατικανό! Αν το Βατικανό ξόδευε και 500 φορές περισσότερο από τις ΗΠΑ θα ήταν και πάλι ασήμαντο, αφού θα μιλούσαμε για 300-400 άτομα (όσα και η παραγωγή της ΕΝΖΟ...) και όχι τις εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκους των ΗΠΑ...
Εγώ προσωπικά γνωστούς εκεί έχω στο Σικάγο που μένεις, αλλά δεν κάθισα να συζητήσω τα υπέρ και τα κατά της ζωής τους εκεί. Επίσης δεν σε θεωρώ σκεπτόμενο πολίτη των ΗΠΑ, αλλά σκεπτόμενο πολίτη γενικώς.
Και να ξαναπώ κάτι: Από όσα έχω ακούσει από γνωστούς, και συμπεράνει όσο μπορώ να συμπεράνω από τις πηγές που έχω, οι ΗΠΑ είναι μάλλον το καλύτερο κράτος για τους πολίτες του. Το άσχημο είναι πως είναι ο χειρότερος γείτονας για όλα τα υπόλοιπα κράτη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των Ταλιμπάν...
-
Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι λυπηρο να βλεπω εσας εδω, οι οποιοι εχετε τοσες ιδεες για το πως ειναι η ζωη στις ΗΠΑ, απο ολες τις πλευρες, οταν κανεις σας δεν εχει ζησει εδω και οι περισσοτεροι δεν εχουν καν επισκευθει την χωρα.Για οσο αξιζει η γνωμη μου, η ζωη στις ΗΠΑ δεν εχει να κανει τιποτε με το αρθρο που αρχισε αυτο το θρεντ.
Συμφωνω απολυτως.
Και εγω εχω ζησει τη μιση ζωη μου στην Αμερικη και την αλλη μιση εν Ελλαδι. Οταν βγεις εκτος Ελλαδος και ζησεις στην Αμερικη τα βλεπεις διαφορετικα τα πραγματα. Καθε φορα που ερχομαι ολοι με ρωτανε για το Αμερικανικο ονειρο. Πολλα ευκολα λεφτα και μετα αραξιλικι. Αυτο ειναι η μεγαλιτερη μπαρουφα που υπαρχει. Αμα δεν δουλεψεις σαν σκυλι δεν υπαρχει ονειρο. Δεν υπαρχουν 3-4 βδομαδες διακοπες. Δεν υπαρχουν αραχτα στην παραλια. Παντα δουλεβω 10-12 ωρες την ημερα. Και μετα με παιρνουν και τηλεφωνο το Σαββατο και την Κυριακη να με ρωτησουν πως γινεται αυτο και το αλλο.
Επιπλεον ζω στην Καλιφορνια που ειναι απο τα πιο μεγαλα κεντρα τεχνολογιας και ολα ειναι βασισμενα στην εξοικονομιση. Απο τις πηγες ενεργειας μεχρι το νερο που χρησιμοποιουμε.
Επισης χρησιμοποιουμε φυσικο αεριο και οχι καρβουνα και πετρελαιο. Που οπως ειναι γνωστο καιγεται πολυ πιο καθαρα. Επισης παρα πολλες εταιριες χρησιμοποιουνε φυσικο αεριο στα αυτοκινητα τους.
Και υπαρχουν παραδειγματα σαν και αυτα παντου.
Βασικα διαβαζοντας αυτα τα ειδους αρθρα με πιανει αηδια με τα κλασικα αντι-αμερικανικες ιδεες που σας πουλανε (και μας πουλαγανε οταν ημουν εκει) και εσεις τι χαβετε σαν ψαρια. (υποθετω ανεβαζουν την κυκλοφορια της Κυριακατικης)
Και φυσικα οι Αμερικανοι ξαφνιαστικανε με τα ζωα που ριξανε τα αεροπλανα στην Νεα Υορκη. Τι θες να το περιμενουν? Ειναι δικαιολογια αυτο? (Δεν μας αρεσει η εξωτερικη πολιτικη σας θα σκοτωσουμε 3 χιλιαδες αθωους να σας δειχουμε). Μα τι παληκαρια ηταν αυτη.
Το μονο που καταφερανε τωρα ειναι να χειροτερεψουν την κατασταση για ολο τον κοσμο. (και φυσικα αυτους που ειναι καταπιεσμένοι)
Νίκος
-
Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι λυπηρο να βλεπω εσας εδω, οι οποιοι εχετε τοσες ιδεες για το πως ειναι η ζωη στις ΗΠΑ, απο ολες τις πλευρες, οταν κανεις σας δεν εχει ζησει εδω και οι περισσοτεροι δεν εχουν καν επισκευθει την χωρα.Για οσο αξιζει η γνωμη μου, η ζωη στις ΗΠΑ δεν εχει να κανει τιποτε με το αρθρο που αρχισε αυτο το θρεντ.
Αγαπητε Gavriil1 Εχεις δικιο.ΔΕΝ ΘΕΛΩνα επισκεφτω ποτε μια χωρα που Α)Δεν εχει ιστορια.Β)που τρομοκρατει αυτη ολα τα εθνη στο κοσμο Γ)που μαστιζεται απο τεραστια εσωτερικα προβληματα-Σκανδαλα επι σκανδαλων βλεπε ENRON Δ)που φοβασαι να κυκλοφορησεις στο δρομο διοτι καθε sec γινεται μια ληστεια.Ε)που υπαρχουν ανιχνευτες οπλων στα σχολεια.Δ)που επι 40 χρονια ειχε χωρισει το κοσμο στα 2.ΣΤ)που παρεμβαινει με το πιο απολυτο τροπο(βομβαρες-ειπαμε πως στο Αμερικα ειναι ολα big.)σε ολα μα ολα τα μερη του κοσμου(Βιετναμ,Κορεα,Κουβα,Βαλκανια,Περσικος,Αβγανισταν(εως εκει εφτασε η χαρη της!!!!).
Μπορω να εξαντλησω το αλφαβητο αλλα θα σας κουρασω και δεν θελω.
Αλλα εχεις ποτε σου αναλογιστει πως αυτο το τραγικοτατο γεγονος που εγινε την 11η Σεπτεμβριου και που ολους μας εκανε να λυπομαστε συμβαινει καθε λιγο και λιγακι σε μια διαφορετικη μερια του πλανητη?Και βεβαια το ειναι θυτης...
Εχεις σκεφτει ποσοι ανθρωποι σε ολο το κοσμο ειπαν προς στιγμη ΄΄καλα να παθουν??΄΄ Το ξερω οτι ειναι απανθρωπο και συγκλονιστικο αλλα ειναι η πικρη αληθεια.
Για αυτο σου λεω πως δεν θελω να επισκεφτω ποτε αυτη τη χωρα που μονο πονο προκαλει σε καθε μερια του πλανητη.
Δε θελω να επισκεφτω την χωρα που γεννησε εναν MacArthur,που εριξε πρωτη τις ατομικες βομβες,που υπαρχει ακομα θανατικη ποινη.Αν καποιος επρεπε να εβρισκε τον θανατο σε μια απο αυτες τις αηδιαστικες καρεκλες ειναι ο καθε Bush και ο καθε Clinton εστω και αν αυτοι ειναι μαριονετες.
Sorry για το υφος μου αλλα επειδη δε μπορουμε να αντιδρασουμε,τουλαχιστον τα γραφουμε και καποιος τα διαβαζει.
-Ο Κολομβος φταιει για ολα. -
Και φυσικα οι Αμερικανοι ξαφνιαστικανε με τα ζωα που ριξανε τα αεροπλανα στην Νεα Υορκη. Τι θες να το περιμενουν? Ειναι δικαιολογια αυτο? (Δεν μας αρεσει η εξωτερικη πολιτικη σας θα σκοτωσουμε 3 χιλιαδες αθωους να σας δειχουμε). Μα τι παληκαρια ηταν αυτη.
KΑΛΑ ΒΡΕ ΝΙΚΟ,ΟΙ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ 'ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ'ΘΡΗΝΗΣΑΝ ΑΜΑΧΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ 'ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ'.
ΑΥΤΗ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΝΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ)Η ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ,ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΟΤΕΤΣΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΗΣΑΝ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ΄? -
Σε αυτο το σημειο εχω 3 εκλογες:
Μια, να αρχισω να απαντω σε καθε τι που διαβαζω και διαφωνω ή ξερω οτι ειναι λαθος. Κατι το οποιο ειναι το 95% των ποστ σε αυτο το θρεντ. Ισως και παραπανω απο 95%. Αλλα κατι τετοιο θα παρει 'ενα τονο χρονο' και θα κανει 'ενα τονο' εχθρους (διοτι οι περισσοτεροι εδω εχετε Αντι-Αμερικανικο κομπλεξ και τις περισσοτερες φορες περνετε τις διαμαχες σε πρωσοπικο επιπεδο).
Δυο, ειναι να διαλεξω μονο τα παρα πολυ γενικα θεματα και να τα θιξω στον πιο γενικο τροπο που ξερω (οπως εχω κανει μεχρι τωρα). Λιγοτερος χρονος, δεν ξερω τι αλλες συνεπειες θα εχει.
Τρια, να σταματσησω να γραφω σε αυτο το θρεντ. Και ο λογος ο οποιος ανοιξα 2 θρεντ αυτοκινητιστικα (Ες 4 και Μπιτλ) ηταν για να αποφυγω να γραψω εδω, σε αυτο το θρεντ δηλαδη. Το ομολωγω.
Ψηφοφορια λοιπον Εισεις πειτε μου.
-
Σε αυτο το σημειο εχω 3 εκλογες:Μια, να αρχισω να απαντω σε καθε τι που διαβαζω και διαφωνω ή ξερω οτι ειναι λαθος. Κατι το οποιο ειναι το 95% των ποστ σε αυτο το θρεντ. Ισως και παραπανω απο 95%. Αλλα κατι τετοιο θα παρει 'ενα τονο χρονο' και θα κανει 'ενα τονο' εχθρους (διοτι οι περισσοτεροι εδω εχετε Αντι-Αμερικανικο κομπλεξ και τις περισσοτερες φορες περνετε τις διαμαχες σε πρωσοπικο επιπεδο).
Δυο, ειναι να διαλεξω μονο τα παρα πολυ γενικα θεματα και να τα θιξω στον πιο γενικο τροπο που ξερω (οπως εχω κανει μεχρι τωρα). Λιγοτερος χρονος, δεν ξερω τι αλλες συνεπειες θα εχει.
Τρια, να σταματσησω να γραφω σε αυτο το θρεντ. Και ο λογος ο οποιος ανοιξα 2 θρεντ αυτοκινητιστικα (Ες 4 και Μπιτλ) ηταν για να αποφυγω να γραψω εδω, σε αυτο το θρεντ δηλαδη. Το ομολωγω.
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΓΑΒΡΙΗΛ,ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΝΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ?
ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΛΟΙΩΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ,ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και φυσικα οι Αμερικανοι ξαφνιαστικανε με τα ζωα που ριξανε τα αεροπλανα στην Νεα Υορκη. Τι θες να το περιμενουν? Ειναι δικαιολογια αυτο? (Δεν μας αρεσει η εξωτερικη πολιτικη σας θα σκοτωσουμε 3 χιλιαδες αθωους να σας δειχουμε). Μα τι παληκαρια ηταν αυτη.KΑΛΑ ΒΡΕ ΝΙΚΟ,ΟΙ ΗΠΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ 'ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ'ΘΡΗΝΗΣΑΝ ΑΜΑΧΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ 'ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ'.
ΑΥΤΗ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΝΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ)Η ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ,ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΚΟΤΕΤΣΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΣΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΗΣΑΝ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ΄?Σε αυτο διαφωνω. Οι ΗΠΑ δεν ειναι σε εμπολεμη κατασταση με κανενα. Βασικα ανακατευονται σε πολλα πραγματα (δεν συμφωνω παντα με ολα). Το τελευταιο πριν το Αφγανισταν ηταν το Κουβειτ. Πανε μεσα σαν ειρηνευτικη δυναμη. Αμα βεβαια τους την πεσουν τι περιμενεις να το πεθανουν χωρις αντιδραση? Και βασικα μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα (που υπαρχει πολυ αντιδραση και τοπικα μεσα στις ΗΠΑ).
Και βασικα δεν καταλαωαινω που οι Αμερικανοι καταστρεφουν τις χωρες? Που? Στην Σαουδικη Αραβια? Εχουν 5-10 χιλιαδες στρατο και καταστρεφουν την χωρα? Αυτα δεν ειναι σοβαρα πραγματα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Οι ΗΠΑ δεν ειναι σε εμπολεμη κατασταση με κανενα. Βασικα ανακατευονται σε πολλα πραγματα (δεν συμφωνω παντα με ολα). Το τελευταιο πριν το Αφγανισταν ηταν το Κουβειτ.Δε μου αρέσει να γράφω για μη αυτοκινητιστικά γιαυτό και δεν παρεμβαίνω, αλλά η τελευταία φράση σου μάλλον δείχνει ότι ελάχιστα παρακολουθείς την επικαιρότητα, οπότε καλύτερα πρόσεχε λίγο περισσότερο γιατί εκτίθεσαι.
-
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΥΜΕΝΟΥ?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ? -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Οι ΗΠΑ δεν ειναι σε εμπολεμη κατασταση με κανενα. Βασικα ανακατευονται σε πολλα πραγματα (δεν συμφωνω παντα με ολα). Το τελευταιο πριν το Αφγανισταν ηταν το Κουβειτ.
Δε μου αρέσει να γράφω για μη αυτοκινητιστικά γιαυτό και δεν παρεμβαίνω, αλλά η τελευταία φράση σου μάλλον δείχνει ότι ελάχιστα παρακολουθείς την επικαιρότητα, οπότε καλύτερα πρόσεχε λίγο περισσότερο γιατί εκτίθεσαι.
Αυτες ειναι οι φορες που θεωρω οτι ηταν πραγματικη πολεμικη προετοιμασμενη επιχειρηση. Αμα θες να μου πεις που αλλου κανανε πολεμικες επιχειρησεις το συζηταμε.
Και σχετικα το αμα παρακολουθω η οχι την επικαιροτητα, παραλουθω οτι εχω καιρο. Και μετα μπορω να ενημερωνωμαι οταν μιλαω με αλλους ανθρωπους.
Νικος
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΥΜΕΝΟΥ?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ?Ετσι μου φαινεται και εμενα. Δεν υπηρχε λογικη πισω απο αυτη την επιθεση. Παντα πρεπει να κοιτας το μελλον και να σκεφτεσαι
Εαν το κανω αυτο τι θα γινει μετα? 'Θα μας την πεσουν με βομβαρδισμους οποτε πολλοι αθωοι θα πληρωσουν. Αλλα βασικα εμενα δεν με νοιαζει γιατι εχω τα μεσα αν αποφυγω ολα αυτα'
Νικος
-
Οι ΗΠΑ δεν ειναι σε εμπολεμη κατασταση με κανενα. Βασικα ανακατευονται σε πολλα πραγματα (δεν συμφωνω παντα με ολα). Το τελευταιο πριν το Αφγανισταν ηταν το Κουβειτ.
Δε μου αρέσει να γράφω για μη αυτοκινητιστικά γιαυτό και δεν παρεμβαίνω, αλλά η τελευταία φράση σου μάλλον δείχνει ότι ελάχιστα παρακολουθείς την επικαιρότητα, οπότε καλύτερα πρόσεχε λίγο περισσότερο γιατί εκτίθεσαι.
Αυτες ειναι οι φορες που θεωρω οτι ηταν πραγματικη πολεμικη προετοιμασμενη επιχειρηση. Αμα θες να μου πεις που αλλου κανανε πολεμικες επιχειρησεις το συζηταμε.
Τότε ξεχνάς τουλάχιστο την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Την αναφέρω επειδή είναι πιο κοντά σε μας. Δεν αναφέρω άλλες, γιατί μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι δεν είναι 'πραγματικές προετοιμασμένες πολεμικές επιχειρήσεις', οπότε θα μπλέξουμε με άλλου είδους συζητήσεις, στις οποίες έτσι κι αλλιώς δε μου αρέσει να συμμετέχω (αν και τις παρακολουθώ με ενδιαφέρον).
δημήτρης
-
Και εγω εχω ζησει τη μιση ζωη μου στην Αμερικη και την αλλη μιση εν Ελλαδι. Οταν βγεις εκτος Ελλαδος και ζησεις στην Αμερικη τα βλεπεις διαφορετικα τα πραγματα. Καθε φορα που ερχομαι ολοι με ρωτανε για το Αμερικανικο ονειρο. Πολλα ευκολα λεφτα και μετα αραξιλικι. Αυτο ειναι η μεγαλιτερη μπαρουφα που υπαρχει. Αμα δεν δουλεψεις σαν σκυλι δεν υπαρχει ονειρο. Δεν υπαρχουν 3-4 βδομαδες διακοπες. Δεν υπαρχουν αραχτα στην παραλια. Παντα δουλεβω 10-12 ωρες την ημερα. Και μετα με παιρνουν και τηλεφωνο το Σαββατο και την Κυριακη να με ρωτησουν πως γινεται αυτο και το αλλο.Επιπλεον ζω στην Καλιφορνια που ειναι απο τα πιο μεγαλα κεντρα τεχνολογιας και ολα ειναι βασισμενα στην εξοικονομιση. Απο τις πηγες ενεργειας μεχρι το νερο που χρησιμοποιουμε.
Επισης χρησιμοποιουμε φυσικο αεριο και οχι καρβουνα και πετρελαιο. Που οπως ειναι γνωστο καιγεται πολυ πιο καθαρα. Επισης παρα πολλες εταιριες χρησιμοποιουνε φυσικο αεριο στα αυτοκινητα τους.
Και υπαρχουν παραδειγματα σαν και αυτα παντου.
Βασικα διαβαζοντας αυτα τα ειδους αρθρα με πιανει αηδια με τα κλασικα αντι-αμερικανικες ιδεες που σας πουλανε (και μας πουλαγανε οταν ημουν εκει) και εσεις τι χαβετε σαν ψαρια. (υποθετω ανεβαζουν την κυκλοφορια της Κυριακατικης)
Το μονο που καταφερανε τωρα ειναι να χειροτερεψουν την κατασταση για ολο τον κοσμο. (και φυσικα αυτους που ειναι καταπιεσμένοι)
Νίκος
Κατ'αρχήν: Γιατί μιλάτε όλοι σας για Αμερική; Η Αμερική είναι ΗΠΕΙΡΟΣ, όχι χώρα!!! Άλλο ένα μεγαλομανές θέμα... Επίσης: Γιατί οι πολίτες των ΗΠΑ λέγονται Αμερικανοί, ανώ οι Βραζιλιάνοι λέγονται Λατινοαμερικανοί; ΟΛΟΙ είναι Αμερικανοί, και οι κάτοικοι των ΗΠΑ δεν έχουν ουσιαστικά όνομα, όπως ουσιαστικά και η χώρα δεν έχει όνομα. Εγώ πάντως τους λέω Η.Π.Αμερικάνους, για να γίνεται ο διαχωρισμός, γιατί δεν καταναλώνουν όλοι οι Αμερικάνοι πολύ, υπάρχουν και Χιλιανοί, και Αργεντίνοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Παρακάτω: δεν νομίζω να είπε κανείς ως τώρα πως στις ΗΠΑ έρχονται όλα μόνα τους! Φυσικά και απαιτείται σκληρή δουλειά, και αυτό είναι κάτι στο οποίο οι Γερμανοί υπερέχουν, αφού ναι μεν δουλεύουν, αλλά όχι έτσι, και απολαμβάνουν και μια καλή οικονομία. Πάντως το μόνο που δεν άκουσα σε αυτό το θέμα είναι βροχή δολλαρίων στους καθήμενους.
Η Καλιφόρνια έχει όντως τεράστιες εκτάσεις με αιολικά πάρκα κλπ. Τα κάναμε στην σχολή μας (σπούδασα Ενεργειακή Τεχνική). Επίσης κάτι άλλο που μάθαμε είναι πως (με στοιχεία 20ετίας) οι Η.Π.Αμερικάνοι ξοδεύουν περισσότερο νερό από τον μέσο κάτοικο ΕΟΚ (πάντα κατά κεφαλήν). Επίσης υπάρχει ένα μέγεθος που ονομάζεται Βιοχημικά Απαιτούμενο Οξυγόνο (ΒΑΟ). Μετράται σε γραμμάρια. Το ΒΑΟ μιας ουσίας είναι το οξυγόνο που απαιτείται Βιοχημικά για να αποδομηθεί η ουσία αυτή. Το ΒΑΟ ανά ημέρα για τα απόβλητα ενός Η.Π.Αμερικάνου είναι μεγαλύτερο από του αντίστοιχου κατοίκου ΕΟΚ. Σύμφωνα με λεγόμενα στο μάθημα από τότε η ψαλίδα έχει ανοίξει περισσότερο. Η κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ είναι κατά κεφαλήν μεγαλύτερη από ότι στην ΕΕ. Τώρα το γεγονός πως υπάρχουν αιολικά πάρκα (πολλά από τα οποία είναι 20ετίας και πλέον) βελτιώνει την κατάσταση, αλλά νομίζεις πως στην Ελλάδα, την Γερμανία, την Δανία και ΟΛΕΣ τις χώρες της ΕΕ δεν υπάρχουν αιολικά; Στην Γαλλία υπάρχουν και ηλιακά τα οποία είναι μπαρούφα όμως, γιατί η απόδοσή τους είναι κάτω του 50% και είναι πανάκριβα. Με λιγότερα από τα μισα χρήματα φτιάχνεις αιολικό διπλής δυναμικότητας. Στην Σκανδιναβική χερσόνησο έχουν συστήματα που παράγουν ενέργεια από τα κύματα της θάλασσας (!!!). Τα αυτοκίνητα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια από τα αντίστοιχα των ΗΠΑ, όντας και ταχύτερα από αυτά. Όταν η Audi κατασκευάζει αυτοκίνητα από αλουμίνιο (αν και το νέο S4 είναι σχεδόν 1700 κιλά) οι αντίστοιχες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ φτιάχνουν θωρηκτά, με φυσικά ανάλογη επιβάρυνση στην κατανάλωση. Πόσο θωρηκτά; Έλα ντε! Έψαχνα στην chrysler για το βάρος του 300m, πουθενά! Θα πάρεις σπορ αμάξι και δεν σου λένε το βάρος; Ουάου! Πήγα στα τεχνικά χαρακτηριστικά (βλέπε link), και ούτε τις διαστάσεις του βλέπω!!! Μόνο πως είναι 255 άλογα από 3500 κυβικά (αμάξι πόλης...) http://www.chrysler.com/300m/specifications/specs.pdf
Άντε λέω, να δω κάτι πιο οικονομικό (σεβασμός στον πλανήτη πρώτα). Βλέπω το sebring, 150 hp, 2400 cc.http://www.chrysler.com/sebring_sedan/s ... /specs.pdf
Εδώ έχει βάρος και διαστάσεις, 3208 λίβρες η ελαφρύτερη έκδοση (~1600 κιλά), όσο περίπου το S4 το οποίο είναι υπερπολυτελές αυτοκίνητο, όχι βασικό μοντέλο, και έχει και 75% μεγαλύτερο κινητήρα με σύστημα τετρακίνησης! Όλα αυτά μετράνε στην κατά κεφαλήν κατανάλωση ενέργειας...Έπειτα ποιος είναι ζώο με την ηθική ένοια του όρου, αυτός που από απόγνωση ρίχνει ένα αεροπλάνο σε ένα κτίριο ΟΝΤΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ, ή αυτός που βομβαρδίζει ένα χωριό, ένα τρένο, ένα πούλμαν, ένα νοσοκομείο με νεογέννητα (!!!), ένα σταθμό τηλεόρασης και μια πρεσβεία άσχετης χώρας, όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες και με επίσημε δικαιολογία του στυλ SHIT HAPPENS;
Να θυμίσω πως ο βομβαρδισμός αυτός (Γιουγκοσλαβία) έγινε για να προστατευτούν οι άμαχοι που σφάγιαζαν οι κακοί Σέρβοι! Καλά, ε, είστε καταπληκτικοί! Φοβερή δουλειά! Τους σκοτώσατε όλους τους άμαχους, έτσι ώστε τα καθίκια οι Σέρβοι να μην ξανασκοτώσουν! Μπράβο! Επιτυχία! Βεβαίως μερικοί γλιτώσαν (shit happens...) αλλά και αυτοί έφυγαν μετανάστες στην ΑΛΒΑΝΙΑ!!!! (σκέψου!!!)
Να ΤΟΝΙΣΩ πως όσο καιρό τους 'σφάγιαζαν οι κακοί Σέρβοι' ΔΕΝ έφυγαν από τα σπίτια τους, αυτό έγινε μόνο όταν οι καλοί ΗΠΑμερικάνοι έσπευσαν να τους βοηθήσουν! Well done, boys!
Τι περιμένεις; Να ΜΗΝ σου στείλουν συστημένο ένα τζέτ στο γραφείο σου;
Τώρα να πούμε και κάτι χαρούμενο. Στην Ελλάδα έζησες. Τρομοκρατία είδες; ΟΚ, 17 Νοέμβρη κλπ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΣ; Αυτοί εκτός από έναν φοιτητή (Αξαρλιάν) στην επί δεκαετίες πορεία τους χτύπησαν μόνο τους στόχους τους, οι οποίοι ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν παιδιά, απλοί πολίτες και τουρίστες. Παρόλα αυτά οι ΗΠΑ (department of state) έδιναν ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα, λόγω τρομοκρατίας. Να ρωτήσω σε ποια χώρα εισέβαλαν ένοπλοι μαθητές και σκότωσαν πάνω από 10 άτομα ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ή θα φάω φάπα; Να ρωτήσω αν ήταν το μοναδικό περιστατικό δολοφονίας από ανήλικο σε σχολείο (όχι απλώς οπλοφορίας - οπλοχρησίας), ή θα φάω κι άλλη φάπα; Μάλλον πύραυλο με ζωγραφισμένη αστεροέσσα θα φάω... Άλλωστε τα παιδάκια αυτά είχαν ψυχολογικά προβλήματα επειδή οι γονείς τους ήταν χωρισμένοι, πράγμα που το δικαιολογεί 100%, και όχι σαν αυτά τα ζώα που έριξαν τα αεροπλάνα στους πύργους μόνο και μόνο γιατί οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει ΚΑΙ την πατρίδα τους ολόκηρη... Συγκρίνονται τα ματάκια του ξανθομπάμπουρα που κλαίει με τα χαζόματα εκατομυρίων μελαμψών μωρών που καλά θα κάνουμε να τα σκοτώσουμε πριν μεγαλώσουν και γίνουν τερορίστες;
Που φοβάσαι να περπατήσεις, στην Ελλάδα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες που κανείς δεν πέθανε ξόφαλτσα (εξαίρεση το οδικό δίκτυο), ή στις ΗΠΑ που είναι από πάσα πλευρά θωρακισμένες και οπλοφορούν όλοι;
Αλλά ξέχασα, στην Αμερική δεν υπάρχει τρομοκρατία εκτός από τις 11/9/01.
-
Σε αυτο το σημειο εχω 3 εκλογες:Μια, να αρχισω να απαντω σε καθε τι που διαβαζω και διαφωνω ή ξερω οτι ειναι λαθος. Κατι το οποιο ειναι το 95% των ποστ σε αυτο το θρεντ. Ισως και παραπανω απο 95%. Αλλα κατι τετοιο θα παρει 'ενα τονο χρονο' και θα κανει 'ενα τονο' εχθρους (διοτι οι περισσοτεροι εδω εχετε Αντι-Αμερικανικο κομπλεξ και τις περισσοτερες φορες περνετε τις διαμαχες σε πρωσοπικο επιπεδο).
βασικα εγω ψηφιζω το νουμερο 4
Να απαντας σε οποιους εχουν καποιο λογικο επιχειρημα.
Βεβαια αλλα κλασικο ελληνικο στυλ πολλοι θα σε φτυσουν και θα πουνε οτι ασχετο τους κατεβει. Αλλα τι να γινει δεν μπορει να ειναι ολα τελεια.Αλλα βασικα καλιτερα να το γυρισουμε στα αυτοκινητα που μπορουμε να τα βρουμε καλυτερα.
Νικος
-
Κανείς μας δεν έχει κόμπλεξ απέναντι στους Αμερικανούς όπως ειπώθηκε. Δηλαδή το να λες την αλήθεια ή αυτό που σου φαίνεται σαν αλήθεια από πότε έγινε κόμπλεξ;
Και μήπως δεν έχουν υπάρξει κατά καιρούς ανθελληνικά άρθρα από από πολύ μεγάλες μεγάλες Αμερικάνικες εφημερίδες;
Ίσα ίσα Γαβριήλ. Μια ελληνική εφημερίδα δεν έχει συμφέρον να γράψει κάτι υπέρ η κατά της Αμερικής γιατί πολύ απλά θα περάσει απαρατήρητη.
Μια Αμερικάνικη όμως, που θα διαβαστεί σε όλο τον κόσμο και θα πάει σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σαφώς και έχει συμφέρον να διαμορφώνει ή και να διαστρεβλώνει θέσεις και γεγονότα.
Μην ανεφερθούμε στις άκρως κομπλεξικές 'ταξιδιωτικές οδηγίες'
Τώρα που μας τελειώσε η 17Ν θέλω να δω τι άλλο θα βρουνε...
Επίσημα, το ελληνικό κράτος όπως και η προπαγάνδα, αν υπήρχε, θα ήταν υπέρ της χώρας σου και όχι κατά. Σκέψου το. Επίσημα δεν μας συμφέρει να είμαστε αντιαμερικάνοι.
Κατά τα άλλα αν έχεις διαφορετικά στοιχεία, από αυτά του δημοσιεύματος μπορείς βεβαίως να τα παραθέσεις. Είναι πάντως δύσκολη η επικοινωνία με τη δημοσιογράφο του 'Ε' για να μάθουμε τις πηγές της, όπως καταλαβαίνεις.
Το επιχείρημα ( το μόνο που σου έχει απομείνει από ότι καταλαβαίνω) οτι δεν έχουμε ζήσει εκεί, σαφώς και δεν στέκει γιατί ούτε και εσύ έχεις ζήσει σε όλη την Αμερική ωστε να είσαι σε θέση να βγάλεις συγκεντρωτικά συγκριτικά στοιχεία. Ούτε και εγώ ξέρω τι ρεύμα καταναλώνουν στην Εκάλη ή στην Πίνδο.
Αν αρχίσεις να απαντάς γραμμή γραμμή σε ολα τα posts θα ξεφύγουμε, θα γίνει προσωπικό και επέτρεψέ μου να παρατηρήσω, οτι εσυ συγκεκριμένα όταν το κάνεις, χάνεις το γενικό νόημα.
Μου κάνει όμως εντύπωση που δεν παίρνεις θέση σε πιο φλέγοντα θέματα. Καταδικάζεις τις σφαγές αμάχων, χωρίς λόγο, από το λαό σου, ναι ή όχι;
Καταδικάζεις την καταστροφή με το έτσι θέλω του πλανήτη ναι ή όχι;
Καταδικάζεις την απροθυμία της χώρας σου να συνεργαστεί με όλες τις άλλες για ένα καθαρότερο αύριο ναι ή όχι;Υγ προς george (KW είναι μονάδα μέτρησης ισχύος και όχι κατανάλωσης εχεις δίκιο. Προσωπικά δεν είχα όμως δικαίωμα να παραποιήσω το άρθρο, αν και μάλλον πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.)
-
έχω 150 δημοσιεύσεις σε 16 μέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή διαφωνώ και όταν διαφωνώ λέω την γνώμη μου. Αν ήταν να γράφω 'ναι, ναι, πες τα' τότε δεν θα έγραφα και καθόλου. Αν συμφωνώ με κάποιον δεν θα μιλήσουμε και για πολύ, για τον ίδιο λόγο που δεν περπατώ στον δρόμο μονολογώντας.
Αν θέλεις απαντάς, αν θέλεις όχι. Δικαίωμά σου είναι, όπως δικαίωμά σου είναι να μας λες κομπλεξικούς. Αντίστοιχα όμως και οι άλλοι μετά θα σου φερθούν αντίσοιχα (όπως έκαναν και σε εκείνο το θέμα που συμφωνούσαμε).
Όπως είδες εγώ ήμουν από τους πρώτους που απάντησαν και στα δύο άλλα θέματα που άνοιξες (νομίζω 1ος και στα 2! ). Δεν έχω κάποιο πρόβλημα να πω για κάτι και όχι κάτι άλλο. Φυσικά αν σε κάποιο θέμα δεν έχω τι να πω, δεν θα κάνω τον κόπο...
Όμως διαφωνείς πολύ παθιασμένα και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα σε αυτό το θέμα, όπως γινόταν από την άλλη πλευρά στο αυτοκινητιστικό θέμα των διακοπών σου. Γιατί; Αν έχεις αντίθετη άποψη πες την. Όποιος πέσει να σε φάει με υβρεολογίες ΣΕ ΑΥΤΟΝ να μην απαντάς, οι υπόλοιποι τι φταίνε;
Προσωπικά έχω μια άποψη. Μετά από μια συζήτηση μπορεί να μου την έχεις αλλάξει, μπορεί και όχι. Αν όμως ποτέ δεν μου την πεις, τότε φυσιολογικό θα είναι να μην την γνωρίζω, και τότε το φταίξιμο δεν θα είναι δικό μου...
-
Προς titsataki
Αφου ενημερώνεσαι όπως υποστηρίζεις...πώς σου ξέφυγε η 'χειρουργική' επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία; -
Ετσι μου φαινεται και εμενα. Δεν υπηρχε λογικη πισω απο αυτη την επιθεση.
Δεν είχε λογική; Καλά δεν έχετε ιδέα για τις σχέσεις CIA και Ισλάμ; Το οποίο Ισλάμ, μόνοι σας το δυναμώσατε για να το εγκαταλείψετε την κατάλληλη στιγμή και να γυρίσει έτσι εναντίον σας;
Ήταν αναμενώμενη και κατανοητή όσον αφορά τους λόγους, η επίθεση. Ο Λάντεν τους είπε τους λόγους. Δεν τους ακούσατε; -
Όσο συνεχίζεται ο εθελοτυφλισμός μεγάλες συμφορές μας περιμένουν όλους μας!!!
American Dream. Η άλλη όψη του νομίσματος