-
Και για να τελειώνω με το θέμα. Μη νομίζεις ότι για την κατάσταση αυτή φταίουν οι κυβερνώντες και μόνο. Ολοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης για όλα όσα μας συμβαίνουν. Και οπως λέι και μια παριμοία εδώ στην Ελλάδα η κολοβή αλεπού όλες τις άλλες κολοβές τις βλέπει, έτσι και εμείς συνηθήσαμε να ζούμε με τα προβλήματά μας, μιάς και δεν τα βλέπουμε. Και να σου πώ ότι το απολαμβάνουμε κι'όλας. Το απολαμβάνουμε με ένα δικό μας τρόπο, άγριο, καθαρά Ελληνικό. Για τούτο και συνεχείζουμε να ζούμε εδώ στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας και δεν μετακομίσαμε στο Chicago.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Συμφωνώ. Αλλά σκέψου κάτι. Αν είσαι ο μοναδικός που ανεβαίνει σε μια σκάλα που όλοι τρέχουν προς τα κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση να σταθείς, σίγουρα θα σε σπρώξουν και θα σε ποδοπατήσουν. Οπότε ανάλογα ρυθμίζεις κι εσύ την πορεία σου...
Και αυτου του ειδους η σκεψη ειναι ο λογος που ποτε τιποτε δεν θα στρωσει στην Ελλαδα, κατι το οποιο ειναι ο λογος που ζω εδω. Σορρυ.
Το ξέρω αυτό που λες, το ένιωσα όταν έζησα και εγώ στο εξωτερικό, αρχικά δεν ήθελα να γυρίσω, και όταν γύρισα μόνο που δεν έβαλα τα κλάμματα, αλλά ούτε και έξω μπορούσα, μου έλειπε η Ελλάδα. Δεν μου έλειπε καθόλου η ελληνική συμπεριφορά, αλλά η Ελλάδα μου έλειπε. Πας στην Γερμανία και είναι όλα μια πεδιάδα. Πας νότια Γερμανία - Αυστρία - Ελβετία και δεν ξαναβλέπεις ορίζοντα από τα βουνά. Ομοίως δεν βλέπεις ήλιο. Όσο για θάλασσα, αυτήν ούτε στην Ιταλία δεν την χαίρεσαι με τις παραλίες που είναι σαν να τις σχεδίασες με χάρακα. Αλλά όπως πάει, σε λίγα χρόνια θα έχουν καεί όλα τα δάση, θα έχουν μολυνθεί όλες οι θάλασσες, θα έχει σβήσει ο ήλιος από τα καυσαέρια και θα έχουν μείνει μόνο αυτοί οι αληταράδες που προξενούν αυτόν τον καρκίνο σε αυτήν την χώρα. Τότε που θα έχει μείνει μόνο η καφρίλα σε αυτήν την χώρα, τότε θα φύγω. Αλλά όσο υπάρχει ελπίδα...
Ποσα χρονια εζησες στο εξωτερικο?
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ακριβώς όπως τα λέι ο Γιώργος είναι. Εγώ ένα δεν έχω καταλάβει με σένα Γαβρίλο. Τι κάθεσε τώρα και κάνεις συγκρίσεις μεταξυ USA και Greece. Δεν καταλαβαίνεις ότι είνα πράγματα τελείως ανόμοια? Νομίζεις ότι εμείς εδώ δεν θα θέλαμε να έχουμε τους απίθανους δρόμους μας, τα parking μας, για να μην αγωνιούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε κανένα ξέφωτο να αράξουμε τον τενεκέ μας που έχει 4 ρόδες? Εχεις πάει ποτέ σε περιοχές σαν τον Βύρωνα, το Παγκράτι τους Αμπελόκηπους που δεν τολμάς να κουνήσεις το Αυτοκίνητό σου απο τη θέση που βρίσκεται γιατί μετά τέλος. Θα ψάχνεις βδομάδες για να το παρκάρεις. Ξέρεις ότι άμα βρέξει εδώ για 2-3 ώρες μετά θα έχουμε αστέγους απο την πλημήρα. Λοιπόν επειδή διάβασα όλο το post για την επίσκεψή σου στην Ελλάδα, κάθεσε και αναφέρεις για τους δρόμους, σημάνσεις κλπ. Ξέρεις τι μου λές τώρα? Εγώ ο μισθοσυντήριτος να πληρώνω batler στο δυαράκι μου των 70 τετραγωνικών όπου ήδη κατοικούμε είδη 4 άτομα, επειδή θα με επισκευθεί η θεία μου απο το Chicago. Μιλάμε σοβαρά τώρα?Αυτου του ειδους η συμπεριφορα, των χαμηλων στοχων δηλαδη, ειναι μερος της αιτιας γιατι η χωρα βρισκετε σε αυτο το χαλι (γενικως).
Βαλε υψηλους στοχους και δουλεψε σκληρα για να τους πετυχεις. Ετσι σκεφτονται 'αλλες' χωρες. Αυτη ηταν η σκεψη του Route 66 π.χ. που γραφω πιο πανω.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Και για να τελειώνω με το θέμα. Μη νομίζεις ότι για την κατάσταση αυτή φταίουν οι κυβερνώντες και μόνο. Ολοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης για όλα όσα μας συμβαίνουν.Συμφωνω και το εχω γραψει ηδη αυτο.
-
Χαιρετώ τους απανταχού αμερικανοευρωλιγούρηδες, αλλά και όλους τους φίλους που ευτυχώς, δεν έχουν πουλήσει τα ιερά τους πιστεύω, στο παζάρι της παγκοσμιοαμερικανοποιήσης.
Λοιπόν, για τα ταξί.
Μα κανείς σας δεν έχει ταξιδέψει Ευρώπη; Κανείς δεν έχει συγκρίνει τιμές; Κάντε μια διαδρομή που εδώ στοιχίζει 2 ευρώ στην Ρώμη και σίγουρα θα πληρώσετε πάνω από 5. Ε, βέβαια, δεν μας φτάνει που μια υπηρεσία είναι τσάμπα τη θέλουμε και τέλεια.
Για τα περί αστυνόμευσης, παρακολούθησης, κλπ δεν θέλω να πω κουβέντα γιατί αποκλείεται να την πω καλύτερα από τον ΚΚ στους τροχούς που κυκλοφορούν. Δεν είναι απίθανο βέβαια να πήρε ερεθίσματα και από εδώ για να γράψει ότι γράφει.
Για τους δρόμους τα σήματα τις λωρίδες κλπ συμβαίνει το εξής σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Για να επιλύσεις ένα πρόβλημα (πχ να μετακιθείς από το σημείο Α στο Β ) πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο, συνήθως, πλήθος παραμέτρων. Σε μια 'ανεπτυγμένη' χώρα, συνήθως ακολουθούν όλες τις παραμέτρους για να έρθουν στην επίλυση, άσχετα εαν πολλές από αυτες, δεν είναι απαραίτητες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το σωστό θα ήταν κάθε φορά να μπορείς να παρακάμπτεις, μόνο τις περιττές για την κάθε περίπτωση παραμέτρους. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η συνήθεια να τα ισωπεδώνουμε όλα και να παρακάμπτουμε όλες τις παραμέτρους πάντα. Βάζουμε μυαλό μόνο όταν κάτι πάει υπερβολικά στραβά. Βέβαια από το να ακολουθώ όλες τις παραμέτρους και να συμπεριφέρομαι σαν robot (εμένα τουλάχιστον robot μου θιμίζει αυτή η συμπεριφορά) προτιμώ την ελληνική πραγματικότητα που μπορεί και να δίνει την αίσθηση ζούγκλας, στον καλομαθημένο μπούλη καταγόμενο από κάποια 'πολιτισμένη' και 'ανεπτυγμένη' χώρα. Εδώ γελάμε δυνατα. Γιατί στη Eurodisney, είναι λογικό να περιμένεις 1:30-2 ώρες για να βγάλεις εισητήριο εισόδου. Στο Λουβρο είναι λογικό να περιμένεις 3!!! ώρες για να μπείς μέσα. Εδώ, όταν περιμένουμε 45 λεπτά στο ΙΚΑ μας φαίνεται υπερβολικό. Και αν βέβαια η ουρά έχει φτάσει μέχρι έξω, είναι πρώτο θέμα ειδήσεων.
Βέβαια είναι ok για τις ΗΠΑ που μετά την 11/9 έχει αλλάξει οικονομικές προτεραιότητες και μπορεί να αμελήσει το οδικό της δίντυο. Η Ελλάδα που τόσες δεκαετίες έχει διαφορετικές προτεραιότητες, όπως το να ξοδεύει ότι έχει και δεν έχει για όπλα, για να αντιμετωπίζει τις εξ Αμερικής υποθαλπτόμενες κάθε φορά εντάσεις με την Τουρκία, δεν μας πειράζει έτσι; Δεν αναφερόμαστε. Η μήπως πάλι ξεφεύγουμε από τα αυτοκινητιστικά;
Gavriil sorry αλλα κατα τα λοιπά σου, μόνος σου εξάντλησες την σοβαρότητά σου. Είναι προφανής ο υλιστικός, συμφεροντολογικός και εγωιστικός τρόπος σκέψης σου. Και θα σου το αποδείξω με έναν και μοναδικό τρόπο.
Δεν ξέρεις να αγαπάς.
Μάλλον, κανείς δεν σου έμαθε αυτή τη λέξη αμφιβάλλω δε, αν την έχεις ποτέ αισθανθεί με το πραγματικό δυνατό και βαθύ νόημά της. Δηλαδή από πότε φίλε μου, η αγάπη για οποιονδήποτε και οτιδήποτε προυποθέτει ανταπόδοση και μάλιστα υλική; Η αγάπη για την χώρα μου, για την οικογένειά μου, για την κοπέλα μου, για τους φίλους μου δεν πηγάζει σε καμία περίπτωση από όσα μου προσφέρουν. Αν η αγάπη ήταν προιόν συναλλαγής τότε δεν θα ήταν αγάπη, θα ήταν εμπόριο. Υποθέτω πως αγαπάς πολύ τη χώρα σου για όσα υλικά σου προσφέρει. Όπως και τη γυναίκα σου για τη μεγάλη προίκα, που προφανώς αποκόμισες. Γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πάντα, αν η γυναίκα σου δεν σου προσφέρει υλικές απολαβές, δεν υπάρχει και λόγος να την αγαπάς. Δεν θα εκπλαγώ εαν δεν καταλάβεις, ή εαν αδυνατείς να ακολουθήσεις τον παραλληλισμό.
Πραγματικά σε λυπάμαι.
(Το λένε 'Αμερικάνικο Όνειρο', επειδή από ότι φαίνεται, όλοι τους κοιμούνται ύπνο βαθύ και βλέπουν πολλά όνειρα..) -
Φίλε takinen, συμφωνώ με όσα είπες. Είμαι Κύπριος και νιώθω την Ελλάδα ως (όχι 'σαν' ) σπίτι μου. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία επιδέχονται πολύ μεγάλης βελτίωσης, αλλά η πατρίδα είναι πάντα πατρίδα και σίγουρα δεν πρέπει να μετρούμε τι μας έχει προσφέρει πριν αποφασίσουμε αν την αγαπάμε ή όχι. Και μένα μου σπάει τα νεύρα το οδικό δίκτυο και η κατάσταση στους δρόμους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απορρίπτω την πατρίδα μου. Και αν θέλετε να ξέρετε, προτιμώ να ζω στην Ελλάδα με τους δρόμους αυτούς και το άθλιο οδόστρωμα, αλλά που ξέρω ότι δε βρίσκεται (ή δε βρισκόταν, μέχρι λίγο καιρό πριν ) κάθε λίγο και λιγάκι ένα μπλόκο για να με 'συνετίσει' αν βγω έξω από τα 'σοβαρά ορια ταχύτητας όπως γίνεται στην Αμερική. Προτιμώ να ξέρω ότι όποτε θέλω μπορώ να πάρω το αυτοκινητάκι μου και να βγω σε μια ορεινή διαδρομή λίγο πιο έξω και να το απολαύσω όπως μόνο εκεί είναι δυνατόν. Πάντως προτιμώ αυτό το τελευταίο, το να μπορώ να βγω λίγο πιο έξω και να λυσσάξω και ας έχω παραπάνω ταλαιπωρία (που έχω) μέσα στην πόλη, παρά να είμαι άνετος παντού αλλά να είναι τα πάντα άχρωμα από πλευράς οδηγικής απόλαυσης. Όσο για την κατάσταση ζούγκλας που υπάρχει στην Αθήνα αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό το συνηθίζεις. Όταν έρχεται κάποιος δικός μου από Κύπρο και βλέπει την κατάσταση μου λέει 'πώς οδηγούν όλοι έτσι σαν τρελοί' και εγώ χαμογελάω και νιώθω ωραία μέσα μου που συγκαταλέγομαι σε αυτούς τους 'τρελούς'.
Όσο για τους αμερικάνικους δρόμους thanks but no thanks, προτιμώ οι δρόμοι που οδηγώ να έχουν και καμιά στροφή και να μπορώ να τους απολαμβάνω όπως θέλω.
Τελειώνω επαναλαμβάνοντας κάτι που είχε πει κάποιος στην άλλη, την 'καλή' πλευρά του Ατλαντικού : 'Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country' ή κάπως έτσι. -
Bravo takinen. Epitelous bre8hke enas na apanthsei me to swsto tropo.
Xilies fores na glystraei ligo h asfaltos para na jerw oti an jeperasw kata ena km to orio taxythtas, olo kai kapoia syskeyh prohgmenhs texnologias, 8a me anakalypsei.
Xilies fores na odhgaw Golf 1.4 kai na mporw mia stis toses na kinh8w me 180 km/h, para na exw mia porsche GT3 kai molis perasw ta 90mph na mou paroun to kefali.
Ellada kai pali Ellada.
Exoume arxisei na xalame kai emeis, twra teleytaia, alla Amerikh den exoume ginei akoma...
EYTYXWS!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
(Το λένε 'Αμερικάνικο Όνειρο', επειδή από ότι φαίνεται, όλοι τους κοιμούνται ύπνο βαθύ και βλέπουν πολλά όνειρα..)Kάνεις ένα τεράστιο λάθος φίλε Takinen. Kοιμόνται άλλα δεν βλέπουν όνειρα, βλέπουν εφιάλτες.
Bλέπουν τον εφιάλτη της αστεγείας (είναι σωστή λέξη αυτή τώρα;) εξαιτίας του Aμερικάνικου νόμου, που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρίσεις να απολύουν όσους θέλουν ανευ λόγου και αιτίας απλά για να είναι κερδοφόρες.
Bλέπουν τον εφιάλτη του μπάτσου που τους βάζει το πιστόλι στον κρόταφο επειδή παραβίασαν το υπερβολικό όριο ταχυτήτος των 55mph (~90 kph) στα ατελείωτα American highways.
Bλέπουν τον εφιάλτη του μαύρου που από την απόγνωση, σκοτώνει για λιγότερο από ένα πιάτο φαΐ.
Bλέπουν τον εφιάλτη του αναλφαβιτισμού, όταν ένα στα δύο παιδάκια στο Aμέρικα δεν θα μάθει ποτέ να διαβάζει εξαιτίας του πλασιέ όπλων προέδρου τους, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο επόμενος πόλεμος του.
Kαι ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Όπως και βλακεία των Aμερικάνων πολιτών και όσων πιστεύουν ότι η Aμερική είναι κάτι μεγάλο και μαγικό.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ποσα χρονια εζησες στο εξωτερικο?Ποτέ δεν έμεινα για περισσότερο από 6 μήνες συνεχόμενα. Μου έλειπε το ελληνικό τοπίο και γύριζα πίσω. Συνολικά πάντως έχω μείνει έξω περίπου 2 χρόνια (και κάτι).
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Ακριβώς όπως τα λέι ο Γιώργος είναι. Εγώ ένα δεν έχω καταλάβει με σένα Γαβρίλο. Τι κάθεσε τώρα και κάνεις συγκρίσεις μεταξυ USA και Greece. Δεν καταλαβαίνεις ότι είνα πράγματα τελείως ανόμοια? Νομίζεις ότι εμείς εδώ δεν θα θέλαμε να έχουμε τους απίθανους δρόμους μας, τα parking μας, για να μην αγωνιούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε κανένα ξέφωτο να αράξουμε τον τενεκέ μας που έχει 4 ρόδες? Εχεις πάει ποτέ σε περιοχές σαν τον Βύρωνα, το Παγκράτι τους Αμπελόκηπους που δεν τολμάς να κουνήσεις το Αυτοκίνητό σου απο τη θέση που βρίσκεται γιατί μετά τέλος. Θα ψάχνεις βδομάδες για να το παρκάρεις. Ξέρεις ότι άμα βρέξει εδώ για 2-3 ώρες μετά θα έχουμε αστέγους απο την πλημήρα. Λοιπόν επειδή διάβασα όλο το post για την επίσκεψή σου στην Ελλάδα, κάθεσε και αναφέρεις για τους δρόμους, σημάνσεις κλπ. Ξέρεις τι μου λές τώρα? Εγώ ο μισθοσυντήριτος να πληρώνω batler στο δυαράκι μου των 70 τετραγωνικών όπου ήδη κατοικούμε είδη 4 άτομα, επειδή θα με επισκευθεί η θεία μου απο το Chicago. Μιλάμε σοβαρά τώρα?Ξέρεις πόσα από τα προβλήματα που λες θα ήταν ΗΔΗ λυμένα (δεν θα είχαν καν δημιουργηθεί) αν οι κυβερνώντες δεν παίρναν τις μίζες τους και δεν σκορπάγαν ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΑ χρήματα σε κοινωνική πολιτική; Και μετά καλόμαθαν όλοι και αντί να δουλεύουν απαιτούσαν κοινωνική πολιτική. Και επειδή όχι μόνο δεν υπήρχαν λεφτά να δοθούν, αλλά έπρεπε να επιστραφούν και τα δανεισμένα γίναμε μπάχαλο! Και όλοι αντί να δουλεύουν 3 φορές πάνω για να πάρουν τα μισά από όσα είχαν συνηθίσει κλείναν δρόμους και κάνανε πορείες κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Πάντως η Ελλάδα βγάζει κυβερνήσεις με ποσοστά που κυμαίνονται πάνω από 40% των ψηφοφόρων, ασχέτως χρώματος. Φταίνε οι κυβερνήσεις όταν όλοι μας τις ψηφίζουμε; (όσοι απέχουν ας πρόσεχαν. Με την απάθειά τους δεν φτιάχνει τίποτα). -
Χαιρετώ τους απανταχού αμερικανοευρωλιγούρηδες, αλλά και όλους τους φίλους που ευτυχώς, δεν έχουν πουλήσει τα ιερά τους πιστεύω, στο παζάρι της παγκοσμιοαμερικανοποιήσης.
Λοιπόν, για τα ταξί.
Μα κανείς σας δεν έχει ταξιδέψει Ευρώπη; Κανείς δεν έχει συγκρίνει τιμές; Κάντε μια διαδρομή που εδώ στοιχίζει 2 ευρώ στην Ρώμη και σίγουρα θα πληρώσετε πάνω από 5. Ε, βέβαια, δεν μας φτάνει που μια υπηρεσία είναι τσάμπα τη θέλουμε και τέλεια.
Για τα περί αστυνόμευσης, παρακολούθησης, κλπ δεν θέλω να πω κουβέντα γιατί αποκλείεται να την πω καλύτερα από τον ΚΚ στους τροχούς που κυκλοφορούν. Δεν είναι απίθανο βέβαια να πήρε ερεθίσματα και από εδώ για να γράψει ότι γράφει.
Για τους δρόμους τα σήματα τις λωρίδες κλπ συμβαίνει το εξής σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο. Για να επιλύσεις ένα πρόβλημα (πχ να μετακιθείς από το σημείο Α στο Β ) πρέπει να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη μεθοδολογία η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο, συνήθως, πλήθος παραμέτρων. Σε μια 'ανεπτυγμένη' χώρα, συνήθως ακολουθούν όλες τις παραμέτρους για να έρθουν στην επίλυση, άσχετα εαν πολλές από αυτες, δεν είναι απαραίτητες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το σωστό θα ήταν κάθε φορά να μπορείς να παρακάμπτεις, μόνο τις περιττές για την κάθε περίπτωση παραμέτρους. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η συνήθεια να τα ισωπεδώνουμε όλα και να παρακάμπτουμε όλες τις παραμέτρους πάντα. Βάζουμε μυαλό μόνο όταν κάτι πάει υπερβολικά στραβά. Βέβαια από το να ακολουθώ όλες τις παραμέτρους και να συμπεριφέρομαι σαν robot (εμένα τουλάχιστον robot μου θιμίζει αυτή η συμπεριφορά) προτιμώ την ελληνική πραγματικότητα που μπορεί και να δίνει την αίσθηση ζούγκλας, στον καλομαθημένο μπούλη καταγόμενο από κάποια 'πολιτισμένη' και 'ανεπτυγμένη' χώρα. Εδώ γελάμε δυνατα. Γιατί στη Eurodisney, είναι λογικό να περιμένεις 1:30-2 ώρες για να βγάλεις εισητήριο εισόδου. Στο Λουβρο είναι λογικό να περιμένεις 3!!! ώρες για να μπείς μέσα. Εδώ, όταν περιμένουμε 45 λεπτά στο ΙΚΑ μας φαίνεται υπερβολικό. Και αν βέβαια η ουρά έχει φτάσει μέχρι έξω, είναι πρώτο θέμα ειδήσεων.
Βέβαια είναι ok για τις ΗΠΑ που μετά την 11/9 έχει αλλάξει οικονομικές προτεραιότητες και μπορεί να αμελήσει το οδικό της δίντυο. Η Ελλάδα που τόσες δεκαετίες έχει διαφορετικές προτεραιότητες, όπως το να ξοδεύει ότι έχει και δεν έχει για όπλα, για να αντιμετωπίζει τις εξ Αμερικής υποθαλπτόμενες κάθε φορά εντάσεις με την Τουρκία, δεν μας πειράζει έτσι; Δεν αναφερόμαστε. Η μήπως πάλι ξεφεύγουμε από τα αυτοκινητιστικά;
Gavriil sorry αλλα κατα τα λοιπά σου, μόνος σου εξάντλησες την σοβαρότητά σου. Είναι προφανής ο υλιστικός, συμφεροντολογικός και εγωιστικός τρόπος σκέψης σου. Και θα σου το αποδείξω με έναν και μοναδικό τρόπο.
Δεν ξέρεις να αγαπάς.
Μάλλον, κανείς δεν σου έμαθε αυτή τη λέξη αμφιβάλλω δε, αν την έχεις ποτέ αισθανθεί με το πραγματικό δυνατό και βαθύ νόημά της. Δηλαδή από πότε φίλε μου, η αγάπη για οποιονδήποτε και οτιδήποτε προυποθέτει ανταπόδοση και μάλιστα υλική; Η αγάπη για την χώρα μου, για την οικογένειά μου, για την κοπέλα μου, για τους φίλους μου δεν πηγάζει σε καμία περίπτωση από όσα μου προσφέρουν. Αν η αγάπη ήταν προιόν συναλλαγής τότε δεν θα ήταν αγάπη, θα ήταν εμπόριο. Υποθέτω πως αγαπάς πολύ τη χώρα σου για όσα υλικά σου προσφέρει. Όπως και τη γυναίκα σου για τη μεγάλη προίκα, που προφανώς αποκόμισες. Γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πάντα, αν η γυναίκα σου δεν σου προσφέρει υλικές απολαβές, δεν υπάρχει και λόγος να την αγαπάς. Δεν θα εκπλαγώ εαν δεν καταλάβεις, ή εαν αδυνατείς να ακολουθήσεις τον παραλληλισμό.
Πραγματικά σε λυπάμαι.
(Το λένε 'Αμερικάνικο Όνειρο', επειδή από ότι φαίνεται, όλοι τους κοιμούνται ύπνο βαθύ και βλέπουν πολλά όνειρα..)Κάνεις μεγάλα λάθη. Να ξεκινήσω από το σωστό. Είναι λάθος τεράστιο να γίνουμε Γερμανία, ή Αμερική, ή κάτι άλλο. Είμαστε στην καλύτερη χώρα και αυτό δεν αμφισβητείται. Όμως έχουμε και τεράστια προβλήματα. Αυτά γιατί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο αρνούμενοι να τα δούμε και να τα φτιάξουμε; Για τα ταξί που λές, το πρόβλημα δεν είναι πως είναι παλιά και χιλιοτρακαρισμένα. Ούτε πως μπήκα σε ταξί και για να βγώ έπρεπε να μου ανοίξει ένας πεζός που πέρναγε γιατί δεν υπήρχε πετούγια ούτε στην πόρτα και ούτε στο τζάμι για να το ανοίξω. Το πρόβλημα ήταν πως ο ταξιτζής βιαζότανε και με έβριζζε (!!!) που δεν έφευγα για να πάει για άλλο πελάτη. Το πρόβλημα είναι πως δεν σταμάταγε σε στοπ, φανάρια και άλλαζε λωρίδες σαν τραλλός και κοκκάλωνε μόλις έβλεπε πιθανό πελάτη ή γκόμενα στο δρόμο. Ξέρω, δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες τόσο ακραίοι, αλλά λίγο πολύ εκεί κυμαίνονται. Άσε που ΠΟΤΕ δεν σου παίρνουν όσο θα έπρεπε (αν και ακόμα και έτσι φτηνοί είναι). Περήφανος ταξιτζής μου έλεγε ιστορία πως πήρε Αμερικάνους τουρίστες τύφλα στο μεθύσι για Κέρκυρα. Αφού αυτοί κοιμήθηκαν (λιποθύμισαν από το μεθύσι) πήγε σπίτι του, κοιμήθηκε και έβαλε το γιό του να τον ξυπνήσει στις 4 το πρωί. Τους πήγε στο λιμάνι κοντά στον Πειραιά που σε πάει Σαλαμίνα και τους είπε να πάρουν αυτό το πλοίο και να πάνε απέναντι που είναι η Κέρκυρα και τους πήρε 60.000 δρχ (πριν 3-4 χρόνια). Σοβαρολογείς;;; Δεν φτάνει που είναι τσάμπα, την θέλουμε και τέλεια;;; Καλά...
Η αστυνόμευση δεν ξέρω πως γίνεται στην Αμερική, αλλά στην Γερμανία είναι γεμάτο ραντάρ σε επικίνδυνα σημεία της πόλης κυρίως, αλλά και σε επικίνδυνα σημεία στον αυτοκινητόδρομο. Όχι στην μέση μιας ατέλειωτης ευθείας, αλλά εκεί που σκοτωνΏΤΑΝ ο κόσμος, και πλέον ΔΕΝ σκοτώνονται. Σε χαλάει αυτό; αν ναί, είσα δολοφόνος! Μένω σε μια χαρακτηριστική στροφή στην Κηφισίας και σχεδόν κάθε μήνα βλέπω να παίρνουν και έναν νεκρό, ή δια βίου σακάτη. Δεν θα ήταν σωστό να μπεί κάμερα εδώ; Κανείς δεν τράκαρε ποτέ με λιγότερο από 100 (κάποιοι και με 190!) τη στιγμή που το όριο είναι 50. 50!!!!!!
Στην Eurodisney και στο κάθε Λούβρο ΑΝ περιμένεις τόσο, το κάνεις επειδή ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ! Αν δεν σου αρέσει φύγε! (αμφιβάλλω αν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ είναι έτσι όμως!!!) Στο ΙΚΑ περιμένεις 1 ώρα και το κάνεις επειδή ΠΡΕΠΕΙ! Και έιναι έτσι ΚΑΘΕ μέρα!
Την γυναίκα σου δεν θα την πάρεις μόνο για την προίκα της, αυτό είναι σαφώς λάθος. Αλλά αν το μόνο που ξέρει είναι να μασάει τσίχλα και να βάφει τα ποδαρόνυχά της, ούτε τότε την παίρνεις.
-
Gavriil, να σε ρωτήσω κάτι για τα φώτα στα αυτοκίνητα... Γιατί στην Αμερική έχουν μόνο κόκκινα φώτα; Τουλάχιστον στις ταινίες αλλά και στα Wrangler που βλέπω στον δρόμο έτσι είναι...
Ανάβεις τα φώτα, ανάβουν τα πίσω φώτα. Πατάς φρένο και απλώς δυναμώνουν, χωρίς να ανάβει ένα νέο λαμπάκι (εκτός από το μεσαίο). Βγάζεις φλάς και απλά αναβοσβήνει το αντίστοιχο φως του φρένου.
Δεν λέω, το συνηθίζεις, αλλά έτσι συνηθίζεις και τις μικρές πινακίδες και τα μικρά φανάρια. Γιατί δεν βγάζαν ξεχωριστά φώτα θέσης πίσω, ξεχωριστά φώτα φρένων, ξεχωριστά φλας και ξεχωριστά φώτα όπισθεν; Αυτό είναι μεγάλο φάουλ!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Bravo takinen. Epitelous bre8hke enas na apanthsei me to swsto tropo.Xilies fores na glystraei ligo h asfaltos para na jerw oti an jeperasw kata ena km to orio taxythtas, olo kai kapoia syskeyh prohgmenhs texnologias, 8a me anakalypsei.
Xilies fores na odhgaw Golf 1.4 kai na mporw mia stis toses na kinh8w me 180 km/h, para na exw mia porsche GT3 kai molis perasw ta 90mph na mou paroun to kefali.
Ellada kai pali Ellada.
Exoume arxisei na xalame kai emeis, twra teleytaia, alla Amerikh den exoume ginei akoma...
EYTYXWS!!!!!!!!!!Για αυτό το λόγο λέμε να πάρουμε τα ΚΑΛΑ μόνο από κάθε τι που βλέπουμε. Το να φταχτεί η άσφαλτος σωστά και να μην χοροπηδάει δεν είναι δύσκολο, αφού την άσφαλτο ούτως ή άλλως την πληρώνουμε!!! Και τότε δεν θα υπήρχε λόγος στην ευθεία στα Μέγαρα ή προς Λαμία ή Θεσσαλονίκη να υπάρχουν όρια. Να τα απελευθερώναμε όπως στην Γερμανία, όχι να σπάμε κόκκαλα όπως στην Αμερική. Αλλά το να πηγαίνουμε όσο θέλουμε όπου θέλουμε που είναι ο κανόνας στην Ελλάδα είναι το χειρότερο από τα δύο! Και εκτός αυτού τα 90 μίλια είναι σχεδόν 150 χιλιόμετρα. Ξέρεις τι θα σου κάνουν εδώ αν σε πιάσουν με 150;
-
Τι γίνεται εδώ ρε παιδιά? Πάλι βγήκε ο Gabriel/Acura/Lexus σας πέταξε το threat και εσείς πέσατε να τον φάτε?
Μα και εσύ βρέ Gabriel/Acura/Lexus ήλθες που ήλθες για διακοπές στην Ελλάδα. Εκανες τα μπανια σου, έφαγες τις νοστιμιές, ξενύχτισες στα διάφορα μαγαζιά με όμορφες θυλικές συντροφιές, και μιά καλή κουβέντα δεν θα μας πείς?
Μόνο πίκρα θαδιαβάζουμε απο σένα?
Ωραία δεν σου αρέσανε οι δρόμοι μας. Δεν σου άρεσαν όμως τα μπαράκια μας, οι κοπέλες μας (έστω και εισαγόμενες).
Πιάνεις και μας γράφεις για φώτα στους δρόμους, σήμανση και άλλα τέτοια που είναι άνευ σημασίας. Γιατί δεν μας γράφεις εκει που ξενυχτούσες αν πέρασες καλά ή αν χρειάζονται βελτιώσεις?Εμείς εδώ σε αυτή τη χώρα ζούμε με αυτούς τους ρυθμούς. Ισως και να μήν θέλουμε και παραπάνω! Εσύ ναι είσαι καλά και να μας έρχεσαι τακτικά για διακοπές.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
EYTYXWS!!!!!!!!!!Και να προσέξουμε μην γίνουμε
-
Ο χρήστης christhehealer έγραψε:
Kάνεις ένα τεράστιο λάθος φίλε Takinen. Kοιμόνται άλλα δεν βλέπουν όνειρα, βλέπουν εφιάλτες.
Έχεις δίκιο και ζητώ συγνώμη για το λάθος
-
George Tabs πρόσεξε γιατί από ότι καταλαβαίνω η Ευρωλιγούρα σου, έχει εξελιχθεί σε πείνα και μάλιστα πολύ μεγάλη.
Τέλειο δεν υπάρχει.
Καλύτερα εδώ παρά εκεί. Και οι περισσότεροι καταλαβαίνουν τι είναι το 'εκεί'
Βελτιστοποίηση σε έχουν κάνει να πιστεύεις πως είναι η αμερικανοποίηση. Ξέρω οτι θα διαφωνίσεις με αυτό που λέω. Δεν πειράζει όμως. Η πείνα ήτανε πάντοτε κακός σύμβουλος.
Νομίζεις οτι είναι εφικτό να πάρεις τα καλά τους σημεία μόνο και να φτιάξεις μια τέλεια χώρα. Είσαι γελασμένος όμως, γιατί το παζάρι δεν σταματάει εκεί που το θέλουμε εμείς αλλά το σταματάνε αυτοί, όποτε θέλουν. Αυτοί έχουν και την πίτα και το μαχαίρι.
Έτσι και εμείς δεν θα κάνουμε κανένα παζάρι.
Τώρα σε διάλογο του τύπου οτι πετάμε μια ακραιότητα και την βαφτίζουμε επιχείρημα συγνώμη αλλά δεν έχω σκοπό να εμπλακώ . -
Χαιρετώ τους απανταχού αμερικανοευρωλιγούρηδες, αλλά και όλους τους φίλους που ευτυχώς, δεν έχουν πουλήσει τα ιερά τους πιστεύω, στο παζάρι της παγκοσμιοαμερικανοποιήσης.Χαχαχαχα....
-
Hey gabriel ξεχασες το wow παλικαρι μου...
-
Η αληθεια ειναι οτι παρελειψα να πω πως οντως τα ταξι στην Ελλαδα ειναι πολυ πιο φτηνα απο αυτα των ΗΠΑ και Γερμανιας (στην Φρανκφουρτη με ταξι μετακινουμαστε). Και αυτη ηταν η κοινη ομολογια ολων μας απο τις ΗΠΑ (συγγενων).
Αλλα οσο για την τελευταια προταση σου Τακ, εαν νομιζεις οτι χρεωνοντας αυτα που λεει ο μετρητης (και ο νομος) και οχι 6 φορες !!! παραπανω ειναι θεμα της υπηρεσιας να ειναι λιγο χειροτερη απο 'τελεια', τοτε μαλλον...ζεις στην Ελλαδα. Σορρυ.
Εντυπωσεις απο 3 εβδομαδες στην Ελλαδα