-
Α ΡΕ ΓΑΒΡΙΗΛ,ΓΥΡΙΣΕΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ.ΠΑΛΙ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΛΑΡΕΤΕ ΛΙΓΟ?
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΞΑΝΑΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ(ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ) -
Ο νέος Κ.Ο.Κ τέθηκε σε ισχύ στις 24/05 /99 και είναι(όσο απίστευτο κι αν
ακούγεται),πολύ σωστά μελετημένος.Διατάξεις υπάρχουν για ό,τιδήποτε
αφορά τη δημόσια κυκλοφορία,όχι μόνο για τους πεζούς,μόνο που ΔΕΝ
ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
Είμαι εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και όταν έδινα εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος,θά'θελα,προς στιγμήν,να 'ανοίξει η γη και να με καταπιεί'!Έπρεπε να εφαρμόζω ΑΠΟΛΥΤΑ τον Κ.Ο.Κ,σε μεγάλο αστικό κέντρο(Θεσ/νίκη),με όλες τις κατηγορίες οχημάτων,χωρίς αυτός να εφαρμόζεται από ΚΑΝΕΝΑ!
Μόνος εναντίον όλων...... -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Takinen, μόνο να προσβάλλεις ξέρεις; Αυτό είναι το υψηλό σου επίπεδο; Τελικά εσύ είσαι ο Ελληνάρας που σοδομίζει την Ελλάδα μου φαίνεται...
Ευτυχώς που εσύ κρατάς το επίπεδο τόσο ψηλά....
Ξέρω πολύ καλά ποια είναι η Ελλάδα που βρίσκεται τι δεν πάει καλά και πως θα εξελιχθεί.
Ξέρω επίσης πως η μαλθακοποίηση προχωρά με σταθερά αλλά μεγάλα βήματα και στην Ελλάδα.
Δεν θα δεχτώ όμως κάποιον επιδειξιομανή τουρίστα να κάνει εντελώς προκλητική κριτική για την Ελλάδα επαινόντας τη χώρα του και ακουσον ακουσον να νομίζει οτι τον ζηλεύουμε.
Διάλογος ουδέποτε ξεκίνησε για να συμμετάσχω. Δείτε μόνο το επίπεδο της άπάντησης του Gavriil στο πρώτο μου post εδώ για να καταλάβετε.
Και για τη ζήλια.........
Αν κάνετε μια βόλτα σε τόσα μέρη της Πελοπονήσου της Ευβοίας της Βορείου Ελλάδας και όπου μπορείτε να φανταστείτε ξέρετε τι γίνεται;
Δυτικοευρωπαίοι αγοράζουν ολόκληρα χωριά!!!
Και όχι για διακοπές. Έρχονται για να περάσουν όλη τους τη σύνταξη....
Τη σύνταξη ε ; Τα χρόνια δηλαδή που κάποιος θέλει να ηρεμήσει δεν είναι παράλογο να πηγαίνει σε μια ζούγκλα που όλα πάνε στραβά; Και ποιός; Ο Γερμανός! Που στη χώρα του για να βρει λακούβα σε άσφαλτο πρέπει να ψάξει με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.
Ακούσατε ποτέ κανέναν μέσο Έλληνα να κανει κάτι αντίστοιχο;
Σίγουρα όχι.. Γιατί άραγε; Αφού εδώ είναι τόσο χάλια!
Σας τα λέει και ο Gavriil άλλωστε.
Για τεχνογνωσία George ούτε λόγος. Η επιστήμη είναι κάτι διαφορετικό από την παγκοσμιοποίηση που θέλει να μας επιβληθεί αλλά όπως πάντα δεν θα τα καταφέρει καλά στην Ψαροκώσταινα. Εκεί οι μπούληδες ξερογλύφονται που είναι πανέτοιμοι να στείλουν καουμπόηδες να σφάξουν ζωντανούς χιλιοβασανισμενους ανθρώπους.Όχι δεν θα πάρω και πείτε με και οπισθροδρομικό. Ας κυκλοφορώ με κουρέλια...Armani που όμως πριν το φόραγε λεπρός, ποτέ δεν πρόκειται να φορέσω.
Και δεν επανέρχομαι στο θέμα αυτό. Quiter? Λάθος. 'Αλλωστε στο διάλογο δεν υπάρχουν νικητές ηττημένοι και εκγαταλείψαντες. Μόνο η αλήθεια νικάει. Αλλά ποιο διάλογο και ποιούς κανόνες; Και αν τους μάθανε τους θυμούντε μόνο όποτε τους συμφέρει.
Αλλά αν μεχρί εκεί φτάνεις Gavriil, δεν πειράζει. -
Ο χρήστης pathmaker έγραψε:
ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
Είμαι εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών και όταν έδινα εξετάσεις για την απόκτηση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος,θά'θελα,προς στιγμήν,να 'ανοίξει η γη και να με καταπιεί'!Έπρεπε να εφαρμόζω ΑΠΟΛΥΤΑ τον Κ.Ο.Κ,σε μεγάλο αστικό κέντρο(Θεσ/νίκη),με όλες τις κατηγορίες οχημάτων,χωρίς αυτός να εφαρμόζεται από ΚΑΝΕΝΑ!
Μόνος εναντίον όλων......Keep Walking,pathmaker.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ. -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Διάβασα το threat όπως το ξεκίνησε ο Gabriel. Ξέρετε κάτι? Σε πολλά απο αυτά που λέει για τον τόπο μας σχετικά με το ότι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο, έχει δίκιο!!! Ασχετα άν ο τρόπος που προσθαθει να μας τα περάσει δεν είναι σωστός. Αλλά κάπου στο τέλος πρέπει να παραδεχόμαστε και την αλήθεια. Να μη μας πονάει όταν μας τη λένε, αλλά να τη δεχόμαστε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη θέση μας. Δεν είμαστε ζουλού, αλλά Ελληνες!!!
Ακριβως! Μπραβο takiskoym!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α ΡΕ ΓΑΒΡΙΗΛ,ΓΥΡΙΣΕΣ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΙΖΑ.ΠΑΛΙ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΛΑΡΕΤΕ ΛΙΓΟ?
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ,ΞΑΝΑΑΡΧΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΧΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙ(ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ)Εγω την συζητηση που ανοιξα ειναι στο πρωτο μυνημα αυτου του θρεντ. Εχει να κανει για το πως οδηγουν οι Ελληνες και το Ελληνικο δυκτιο, κτλ. Δεν νομιζω αυτα να εχουν καμια σχεση με την συζητηση που ειχαμε πριν 4 εβδομαδες. Εαν ο Τακ και καποιο αλλοι το γυρισαν περι εξωτερικης πολιτικης ΗΠΑ και υπαρχει αφθονο κομπλεξ αντι-Αμερικανισμου απο πολλους σας, δεν φτεω εγω, ουτε εγω ειμαι υπευθηνος που 'γυρισε' σε αυτα το θρεντ. Ισα, ισα, που προσπαθω να αποφυγω διαφορα δολωματα για να γυρισει το θεμα 100% προς αλλου.
-
Ο χρήστης pathmaker έγραψε:
ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ.
Μόνος εναντίον όλων......Αρα οπως ειπα, ενα μεγαλο μερος του 'ποιος φτεει και ποιος πρεπει να αρχισει να δουλευει και να σταματησει το ταβλι' ειναι η Ελληνικη Τροχαια. Εσεις τους βλεπετε που 'παιζουν ταβλι' ολη μερα, γιατι δεν βλεπω κανενα σας να βγει να κανει πορεια και να κλεισει δρομους για την αναδιαρθρωση της 'Τροχαιας' (που μονο στο ονομα ειναι)? Ε? Γιατι ντε?
Ολο για κατι 'εξυπναδες' (για να μην πω χειροτερη λεξη, που θα΄πρεπε) βλεπω κινητοποιησεις
-
Κοίταξε Gabriel, μας κριτικάρεις πώς οδηγούμε, και εγώ θα σε ρωτήσω. Οι Ιταλοί οδηγούν καλύτερα? μήπως οι Γάλλοι ή οι Ισπανοί. Αλήθεια μήπως τυχόν και ξέρεις το ποσοστό των αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο κυκλοφορούνε, ας πούμε εδώ στην Ελάδα ή και κατ επέκταση σε όλες τις Μεσογειακές χώρες?
-
Κατα΄ρχην τι εγινε? Παλι πισω σε βλεπω Δεν ειπες το Ελληνικοτατο 'Αντε Γεια'? Τι εννοουσες δηλαδη με το 'Αντε Γεια'?
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Ξέρω πολύ καλά ποια είναι η Ελλάδα που βρίσκεται τι δεν πάει καλά και πως θα εξελιχθεί.
Μπορει να ξερεις, αλλα δεν καταλαβαινεις. Και για να καταλαβεις πρεπει να ζησεις σε μια χωρα τυπου G7 για αρκετο καιρο. Οταν λες 'να μην θελουμε και τους ταξιτζιδες τελοιους' μετα απο αυτα που ειδα εγω σε λιγες μερες μονο και αυτα που λενε και οι αλλοι εδω απο χρονια εμπειρια, ειναι οφθαλμοφανες οτι δεν εχεις ιδεα το που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να ειναι η Ελλαδα. Χαμηλοτατους στοχους οπως οι περισσοτεροι εκει εχεις και εσυ δυστοιχως.
Δεν θα δεχτώ όμως κάποιον επιδειξιομανή τουρίστα να κάνει εντελώς προκλητική κριτική για την Ελλάδα...
Τουριστας σημερα μεν, αλλα εζησε 22 χρονια στην Ελλαδα δε. Εγω και ο Γερμανος που ερχετε για πρωτη φορα, σορρυ αλλα, δεν ειμαστε ιδια κι ομοια.
...επαινόντας τη χώρα του και ακουσον ακουσον να νομίζει οτι τον ζηλεύουμε.
Το 'ζηλευουμε' εσυ το εγραψες πρωτος. Εγω σου απαντησα.
Διάλογος ουδέποτε ξεκίνησε για να συμμετάσχω. Δείτε μόνο το επίπεδο της άπάντησης του Gavriil στο πρώτο μου post εδώ για να καταλάβετε.
Αυτο λεω και εγω. Δες το επιπεδο μου και δες το δικο σου. Εγω μιλαω για λωριδες στο δρομο και εσυ μιλας για Σανταμ. Τελεια συνενοηση. Οπως αυτη στους Ελληνικους δρομους.
Και για τη ζήλια.........
Αν κάνετε μια βόλτα σε τόσα μέρη της Πελοπονήσου της Ευβοίας της Βορείου Ελλάδας και όπου μπορείτε να φανταστείτε ξέρετε τι γίνεται;
Δυτικοευρωπαίοι αγοράζουν ολόκληρα χωριά!!!Και όχι για διακοπές. Έρχονται για να περάσουν όλη τους τη σύνταξη....
Δυτικοευρωπαίοι ? Ή Ελληνο-Δυτικοευρωπαίοι?
Τους λεγαμε Βλαχο-Ντόιτς στο χωριο μου οταν ζουσα εκει
Δεν σου τα'πανε καλα φιλε Τακ. Εαν νομιζεις οτι η Ελλαδα ειναι η τελεια χωρα και ολοι οι ξενοι την ζηλευουνε, δεν θα ειχατε/με 10+ εκκ. Ελληνες να ζουνε σε χωρες οπως ΗΠΑ, Γερμανια, Αυστραλια, Καναδα, κτλ. Αντιθετως θα βλεπαμε εκκατομυρια Γερμανους, Αυστραλους, Αμερικανους να ζουνε στην Ελλαδα. Σκεψου ποσο γελειο ακουγετε κατι τετοιο. Ειναι οσο γελοιο ειναι αυτο που προσπαθεις να αποδηξεις οτι η Ελλαδα ειναι η σουπερ χωρα για να ζησει ή να περασει τα γερατια του καποιος.
Για τεχνογνωσία George ούτε λόγος. Η επιστήμη είναι κάτι διαφορετικό από την παγκοσμιοποίηση που θέλει να μας επιβληθεί αλλά όπως πάντα δεν θα τα καταφέρει καλά στην Ψαροκώσταινα.
Ναι σιγουρα. Γιαυτο η Ολυμπιαδα. Γιαυτο φουλ μελος της ΕΟΚ. Γιαυτο και η ελευθερη αγορα. Για εναντια στην παγκοσμηοποιηση. Ελα Τακ σκεψου λιγο. Οταν ερχετε λογος για τεχνικα (αυτοκινιτηστικα), καλα τα πας. Οταν μιλας για πολιτικη, ακουγεσε σαν ιδιάζων Ελλην. Ξεπερασε τον εαυτο σου τελος παντων
Εκεί οι μπούληδες ξερογλύφονται που είναι πανέτοιμοι να στείλουν καουμπόηδες να σφάξουν ζωντανούς χιλιοβασανισμενους ανθρώπους.
Νατος! με τους καουμπηδες και τα σφαξηματα παλι. Παιδακι μου συνελθε. Ποσο πιο Ελληνικα θελεις να σου το πω?
Όχι δεν θα πάρω και πείτε με και οπισθροδρομικό. Ας κυκλοφορώ με κουρέλια...Armani που όμως πριν το φόραγε λεπρός, ποτέ δεν πρόκειται να φορέσω.
Ουτε εγω φοραω Αρμανι Τακ. Μπας και σε κανει και νοιωσεις καλυτερα
Και δεν επανέρχομαι στο θέμα αυτό. Quiter? Λάθος. 'Αλλωστε στο διάλογο δεν υπάρχουν νικητές ηττημένοι και εκγαταλείψαντες. Μόνο η αλήθεια νικάει. Αλλά ποιο διάλογο και ποιούς κανόνες; Και αν τους μάθανε τους θυμούντε μόνο όποτε τους συμφέρει.
Αλλά αν μεχρί εκεί φτάνεις Gavriil, δεν πειράζει.Ενταξει απεδηξες οτι δεν εισαι 'Quiter' αφου ειρθες πισω στην συζητηση.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Κοίταξε Gabriel, μας κριτικάρεις πώς οδηγούμε, και εγώ θα σε ρωτήσω. Οι Ιταλοί οδηγούν καλύτερα? μήπως οι Γάλλοι ή οι Ισπανοί.Δεν εχω ιδεα πως οδηγουν στις χωρες που εγραψες. Αυτο ομως, τι σχεση εχει με το Ελληνικο χαλι? Μην που πεις το κλασσικο Ελληνικοτατο '...εδω στην Ιταλια οδηγουν σαν μανιακοι, εμεις δεν θα οδηγουμε ετσι?' Δεν μου το λες αυτο ετσι?
Αλήθεια μήπως τυχόν και ξέρεις το ποσοστό των αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο κυκλοφορούνε, ας πούμε εδώ στην Ελάδα ή και κατ επέκταση σε όλες τις Μεσογειακές χώρες?
Στην Ελλαδα νομιζω οτι ειναι γυρω στο 8%. Οπως ειναι εδω (ΗΠΑ) το ποσοστο του χειροκινητου κιβωτιου. Και ξαναρωτω. Τι σχεση εχει αυτο με οτιδηποτε εδω?
-
Ας θεωρήσουμε πως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί οδηγούν άσχημα. Από εμπειρία που είχα στην Ιταλία σε πληροφορώ πως οδηγούν πολύ επιθετικά, αλλά όχι σε ρυθμο αυτοκτονίας. Εμείς έχουμε αδειάσει πλέον το οπλοστάσιό μας και είμαστε καμικάζι.
Επίσης οι πινακίδες της Ιταλίας για αλλοδαπό είναι χειρότερες από ότι στην
Ελλάδα (για Ιταλούς όμως καλύτερες).Τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τα στραβά μας. Δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να είμαστε σε έναν τομέα οι ΑΠΟΛΥΤΩΣ χειρότεροι και μάλιστα με διαφορά για να σκεφτούμε να το φτιάξουμε. Σεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει με τα ίδια χρήματα να κάνουμε λιγότερο έργο.
Και κάτι άσχετο με τα αυτοκίνητα, αλλά σχετικό με την βαρεμάρα μας να αλλάξουμε κάτι. Πως είναι δυνατόν στην Γερμανία να κάνει το γερμανικό γάλα 0,5 ευρώ το λίτρο, την στιγμή που στην Ελλάδα το ελληνικό γάλα κοστίζει υπερδιπλάσιο; Οι αγελάδες και τα χόρτα δεν έχουν διαφορά, ενώ οι μισθοί εδώ είναι φτηνότεροι, το ίδιο και τα μεταφορικά, άρα έπρεπε και το τελικό προϊόν να κάνει το ίδιο, αν όχι λιγότερο από ότι στην Γερμανία, αφού η τελική ποιότητα είναι η ίδια. Γιατί; Έλα ντε. Πληρώνεις τα ίδια για λιγότερες παροχές ή περισσότερα για τις ίδιες παροχές. Και όλα αυτά με μικρότερο μισθό. Πείτε μου σε ποια χώρα οι πολίτες έχουν γίνει δέσμιοι, εδώ ή εκεί;
Και κάτι άλλο που αναφέρθηκε. Φυσικά και δεν υπάρχει Έλληνας συνταξιούχος που να πηγαίνει να ζήσει Γερμανία κλπ, γιατί η σύνταξή του καλά καλά δεν φτάνει να φάει. Αντίθετα ο Γερμανός έρχεται σε μια φτηνότερη χώρα. Και στην ηλικία που είναι τον νοιάζει να έχει ένα σπιτάκι με κήπο και ησυχία και ήπιο κλίμα (λόγω ηλικίας υποφέρει), και ουδόλως τον απασχολεί η κατάσταση των δρόμων και τα οικονομικά.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Κοίταξε Gabriel, μας κριτικάρεις πώς οδηγούμε, και εγώ θα σε ρωτήσω. Οι Ιταλοί οδηγούν καλύτερα? μήπως οι Γάλλοι ή οι Ισπανοί.
Δεν εχω ιδεα πως οδηγουν στις χωρες που εγραψες. Αυτο ομως, τι σχεση εχει με το Ελληνικο χαλι? Μην που πεις το κλασσικο Ελληνικοτατο '...εδω στην Ιταλια οδηγουν σαν μανιακοι, εμεις δεν θα οδηγουμε ετσι?' Δεν μου το λες αυτο ετσι?
Αλήθεια μήπως τυχόν και ξέρεις το ποσοστό των αυτοκινήτων με αυτόματο κιβώτιο κυκλοφορούνε, ας πούμε εδώ στην Ελάδα ή και κατ επέκταση σε όλες τις Μεσογειακές χώρες?
Στην Ελλαδα νομιζω οτι ειναι γυρω στο 8%. Οπως ειναι εδω (ΗΠΑ) το ποσοστο του χειροκινητου κιβωτιου. Και ξαναρωτω. Τι σχεση εχει αυτο με οτιδηποτε εδω?
Εγώ Gabriel λόγω της φύσης του επαγγελματός μου έχω ταξιδέψει αρκετά. Η τύχη όμως δεν με έχει φέρει, μέχρι τώρα στο USA, αλλά αντίθετα έχω πάει σε χώρες south America, και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη αλλά και πάρα πολύ στην Απω Ανατολή. Θα πώ το εξής λοιπόν. Στην Ευρώπη για παράδειγμα. Οσο πιό βορεια ανεβαίνεις, βλέπεις ανθρώπους πιό cool και πειθαρχιμένους στο σύστημα του εκάστοτε κράτους που διαμένουν. Οσο πιό νότια κατεβαίνεις συναντάς ανθρώπους πιό νευρικούς, πιό απείθαρχους, καχύποπτους, αλλά και πιό έξυπνους. Για την Απω Ανατολή υπάρχουν δύο όψεις. Η βιτρίνα και πίσω της η μιζέρια.
Σε ρώτησα για να μου πείς το ποσοστό των αυτομάτων αυτοκινήτων. Εκανες μιά υπόθεση. Κάποτε πρίν απο καιρό ευρέθηκα και κάποιον υπεθυνο προώθησης πωλήσεων της Vokswagen και είχαμε ακριβώς αυτή τη σηζήτηση για τα αυτόματα αυτοκίνητα. Μου έλεγε λοιπόν ότι ενώ στην βόρεια Ευρώπη το ποσοστό είναι περίπου 1 προς 5 (1 το αυτόματο) και βέβαια στο USA είναι σχεδόν 1 πρός 1, στην νότια Ευρώπη το ποσοστό είναι 1 πρός 25 ή ακόμη μεγαλύτερο. Μου έλεγε λοιπόν ότι μετά απο έρευνες που έκαναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι γενικώς οι Μεσογειακοί λαοί είναι πολύ πιό νευρικοί σαν άνθρωποι και κατ'επέκταση και σαν οδηγοί και δεν αγαπούν ή αν θέλεις δεν νιώθουν άνετα με τα αυτόματα κιβώτια. Προτιμούν το χειροκίνητο σύστημα. Τι θέλω να σου πώ μέ όλα αυτά. Και οι Ιταλοί και οι Γάλλοι (αυτοι όταν κάτσουν πίσο απο το βολάν μεταμορφώνονται σε θηρία) και οι Ισπανοί και οι Ελληνες οδηγούν σύμφωνα με τον τρόπο ζωής τους. Δηλαδή ευέξαπτα, απείθαρχα και όλα όσα κάνουν σε σένα εντύπωση. Είναι ο τρόπος ζωής έτσι. Το ίδιο είναι και στο επάγγελμά τους, στο σπίτι τους κλπ. Λοιπόν μην σου κάνει εντύπωση για το πώς οδηγούμε εδώ στην Ελλάδα. Τώρα για τα υπόλοιπα που αναφέρεις στο threat, ναι, ο ταξιτζής είναι κατακριτέος όχι για το πώς οδηγεί, αλλά για την συμπεριφορά του στον πελάτη. Εσύ απο ότι καταλαβαίνω δεν γεννήθηκες στο USA αλλά έφυγες απο την Ελλάδα σε κάποια ηλικία, και αναρωτιέμαι έπρεπε να βρεθείς εκεί που είσαι τώρα για να καταλάβεις τον Ελληνα και τον τρόπο ζωής εδώ? δεν τον ήξερες? Εσύ όσο ζούσες στην Ελλάδα πάντα περίμενες τη σειρά σου στην στάση του λεοφωρίου??? -
Διάβασα το threat όπως το ξεκίνησε ο Gabriel. Ξέρετε κάτι? Σε πολλά απο αυτά που λέει για τον τόπο μας σχετικά με το ότι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο, έχει δίκιο!!! Ασχετα άν ο τρόπος που προσθαθει να μας τα περάσει δεν είναι σωστός. Αλλά κάπου στο τέλος πρέπει να παραδεχόμαστε και την αλήθεια. Να μη μας πονάει όταν μας τη λένε, αλλά να τη δεχόμαστε και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη θέση μας. Δεν είμαστε ζουλού, αλλά Ελληνες!!!
Ακριβως! Μπραβο takiskoym!
Θα συμφωνήσω κι εγω απόλυτα με τον takiskoym αλλα θα προτεινα στον Γαβριήλ να δώσει λίγη βάση και στο 'Ασχετα άν ο τρόπος που προσθαθει να μας τα περάσει δεν είναι σωστός'.
Είναι αλήθεια οτι τα περισσότερα απο αυτα που καυτηριάζεις είναι σωστά. Το ύφος σου όμως εμένα προσωπικά μου θύμισε επιθεωρητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έκανε επίσκεψη σε σχολείο.Φυσικά το οτι έζησες 9, 10, 15 χρόνια στο εξωτερικό σου δίνει το δικαίωμα να νιώθεις Αμερικάνος, να μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανος για όλα τα καλά της νέας σου πατρίδας (αν και τα βρήκες έτοιμα), να μην αισθάνεσαι το παραμικρό ίχνος απο όλες αυτες τις ευθύνες που καταλογίζεις σε εμας (μια και εσύ πια 'καθάρισες' με την Ελλαδίτσα αν και όπως λες έζησες εδώ 22 χρόνια) και να μας θεωρείς όλους εμάς ηλίθιους ιθαγενείς.
Οσο για τον GeorgeTabs... Υποθέτω οτι ο αγαπημένος σου ήρωας όταν ήσουν μικρός (ίσως ακόμα και τώρα) ήταν ο Χατζηαβάτης! Αν σπεύσεις να πεις πάντως οτι ο δικός μου ήταν ο Καραγκιόζης θα το δεχτώ και θα σ' ευχαριστήσω κιολας
Τέλος, εντελώς καλοπροαίρετα θα ήθελα να προτείνω στον Γαβριήλ αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του forum να κάνουν κάτι με την ορθογραφία τους. Αν και ποτέ δε συμπάθησα τα φιλολογικά μαθήματα η εικονα ενός ανορθόγραφού κειμενου νομιζω οτι είναι ικανή να αποδυναμώσει και τα ίδια τα επιχειρήματα. -
Ολο για κατι 'εξυπναδες' (για να μην πω χειροτερη λεξη, που θα΄πρεπε) βλεπω κινητοποιησεις
Νόμιζα οτι εδώ είναι forum για θέματα αυτοκίνησης και δεν πολιτικολογούμε Μια που το έθιξες το θέμα παντως... Ποιες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα θεωρείς οτι γίνονται για 'κατι εξυπνάδες'; Μήπως την συζήτηση για την εξωτερική πολιτική της πατρίδας σου την εφερες εσύ τωρα;
-
pwpw twra toy ekanes ta moytra kreas...
Edw kai 20 xronia katevainw Ellada exw odigisei tis panagias ta matia apo aftokinita en Elladi. Polloi txitzides fenetai oti xanoyn ligaki sti strofes. Mia fora eimai mesa se taxi me tin gineka mou (Amerikanida) kai o odigos ekane olwn to eiswn ta kolpa kokina kitrina ble.. mpa afta einai gia toys mal#$es. H gynaika moy epathe tis plaka tis. Kai egw asteievomoyna oti mallon aftos mas ekene carjack kai kane kammia proseyxi.
Tin alli mera nikiasa toyota corolla 1600 kai gia mia mera idigaga opws stin Ameriki. Oloi moy sfirizane, me moytzwnane, me vrizane kai me pernagane apo dexia kai aristera. Apo tin deyteri mera ekana adapt. Ti nomizeis mono aftoi einai magkes? Opote se dio meres toys edina ena mathima apo ta idia. Kai milame den tous arese katholou. O taxitzis me to Diesel arxaio Opel nomizei oti toy enoikei h Vasilishs Sofias kai otan ton perasa arxise na fwnazei.. opote sto epomeno fanari ante pali ne me perasei.. telika ton afisa gia evgaze ena ntoymani to Opel poy tha pethena apo asfyxia.
To point einai ti psaxneis... Pantoy kai panta yparxoyn kakoi odigoi kakoi dromoi, kakoi politikoi ktl ktl... Ta stop, tha fanaria, kai to parkarisma einai afasia stin Ellada. Kaneis den katalavainei xristo.
Kai stin Ameriki einai meri pou exei retarded odigous (a shotgun and four wheel drive typous) alla zoume...
Apo tetoies istories exw na soy pw na grpsoyme vivlia. Stin Ellada kai stin Ameriki.
Alla exeis dikio kammia fora kalo einai na xethimeneis kai na ta les xyma.
Filika
Nikos
YG: to Noemvri katevenw kai egw na parw tin dosi mou.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
pwpw twra toy ekanes ta moytra kreas...Edw kai 20 xronia katevainw Ellada exw odigisei tis panagias ta matia apo aftokinita en Elladi. Polloi txitzides fenetai oti xanoyn ligaki sti strofes. Mia fora eimai mesa se taxi me tin gineka mou (Amerikanida) kai o odigos ekane olwn to eiswn ta kolpa kokina kitrina ble.. mpa afta einai gia toys mal#$es. H gynaika moy epathe tis plaka tis. Kai egw asteievomoyna oti mallon aftos mas ekene carjack kai kane kammia proseyxi.
Tin alli mera nikiasa toyota corolla 1600 kai gia mia mera idigaga opws stin Ameriki. Oloi moy sfirizane, me moytzwnane, me vrizane kai me pernagane apo dexia kai aristera. Apo tin deyteri mera ekana adapt. Ti nomizeis mono aftoi einai magkes? Opote se dio meres toys edina ena mathima apo ta idia. Kai milame den tous arese katholou. O taxitzis me to Diesel arxaio Opel nomizei oti toy enoikei h Vasilishs Sofias kai otan ton perasa arxise na fwnazei.. opote sto epomeno fanari ante pali ne me perasei.. telika ton afisa gia evgaze ena ntoymani to Opel poy tha pethena apo asfyxia.
To point einai ti psaxneis... Pantoy kai panta yparxoyn kakoi odigoi kakoi dromoi, kakoi politikoi ktl ktl... Ta stop, tha fanaria, kai to parkarisma einai afasia stin Ellada. Kaneis den katalavainei xristo.
Kai stin Ameriki einai meri pou exei retarded odigous (a shotgun and four wheel drive typous) alla zoume...
Apo tetoies istories exw na soy pw na grpsoyme vivlia. Stin Ellada kai stin Ameriki.
Alla exeis dikio kammia fora kalo einai na xethimeneis kai na ta les xyma.
Filika
Nikos
YG: to Noemvri katevenw kai egw na parw tin dosi mou.
]
Χεχεχε..
Μ'αρεσει το Αμερικανινο μεσα στο Ελληνικο. Τελεια.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Θα συμφωνήσω κι εγω απόλυτα με τον takiskoym αλλα θα προτεινα στον Γαβριήλ να δώσει λίγη βάση και στο 'Ασχετα άν ο τρόπος που προσθαθει να μας τα περάσει δεν είναι σωστός'.
Είναι αλήθεια οτι τα περισσότερα απο αυτα που καυτηριάζεις είναι σωστά. Το ύφος σου όμως εμένα προσωπικά μου θύμισε επιθεωρητή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έκανε επίσκεψη σε σχολείο.Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. Εγω δεν ειχα κανενα υφος οταν εγραφα το θρεντ. Ετσι νομιζεις. Ισως να ειναι το...'Αμερικανικο' που λετε. Δεν εχω ιδεα.
Φυσικά το οτι έζησες 9, 10, 15 χρόνια στο εξωτερικό σου δίνει το δικαίωμα να νιώθεις Αμερικάνος, να μπορείς να αισθάνεσαι υπερήφανος για όλα τα καλά της νέας σου πατρίδας (αν και τα βρήκες έτοιμα), να μην αισθάνεσαι το παραμικρό ίχνος απο όλες αυτες τις ευθύνες που καταλογίζεις σε εμας (μια και εσύ πια 'καθάρισες' με την Ελλαδίτσα αν και όπως λες έζησες εδώ 22 χρόνια) και να μας θεωρείς όλους εμάς ηλίθιους ιθαγενείς.
Βαζεις λογια στο στομα μου. Εδω ποτε δεν χαρακτηρισα με επιθετα οπως κατι αλλοι (Τακ )
Τέλος, εντελώς καλοπροαίρετα θα ήθελα να προτείνω στον Γαβριήλ αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του forum να κάνουν κάτι με την ορθογραφία τους. Αν και ποτέ δε συμπάθησα τα φιλολογικά μαθήματα η εικονα ενός ανορθόγραφού κειμενου νομιζω οτι είναι ικανή να αποδυναμώσει και τα ίδια τα επιχειρήματα.
Εαν θελεις παντως σου κανω και ενα καφε το πρωι πριν ξυπνησεις.
Αστειυεσε βεβαια οπως και εγω. Ετσι?
-
Νόμιζα οτι εδώ είναι forum για θέματα αυτοκίνησης και δεν πολιτικολογούμε Μια που το έθιξες το θέμα παντως... Ποιες κινητοποιήσεις στην Ελλάδα θεωρείς οτι γίνονται για 'κατι εξυπνάδες'; Μήπως την συζήτηση για την εξωτερική πολιτική της πατρίδας σου την εφερες εσύ τωρα;
Αυτες και πολλες αλλες.
-
Οσο για τον GeorgeTabs... Υποθέτω οτι ο αγαπημένος σου ήρωας όταν ήσουν μικρός (ίσως ακόμα και τώρα) ήταν ο Χατζηαβάτης! Αν σπεύσεις να πεις πάντως οτι ο δικός μου ήταν ο Καραγκιόζης θα το δεχτώ και θα σ' ευχαριστήσω κιολας
Τέλος, εντελώς καλοπροαίρετα θα ήθελα να προτείνω στον Γαβριήλ αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του forum να κάνουν κάτι με την ορθογραφία τους. Αν και ποτέ δε συμπάθησα τα φιλολογικά μαθήματα η εικονα ενός ανορθόγραφού κειμενου νομιζω οτι είναι ικανή να αποδυναμώσει και τα ίδια τα επιχειρήματα.O Μπάρμπα Γιώργης μου άρεσε, γιατί ήταν συνωνόματος και έδινε καρπαζιές!
Πάντως προτιμώ να διαβάζω ένα ανορθόγραφο ελληνικό κείμενο με ελληνικούς χαρακτήρες, παρά ένα με λατινικούς χαρακτήρες με την δικαιολογία πως θα πάρει πολύ χρόνο να γράψει κανείς στην ίδια του την γλώσσα!
-
Ρε παιδιά είπαμε να αφήσουμε τις κόντρες.
Gabriel, τώρα θα μου πείς ότι πάω απο το ένα θέμα στο άλλο, αλλά μιά και σύγουρα θα διαβάσεις τη συνέχεια του threat, πες κάτι τι λένε εδώ σε εσάς (τα αμερικάνικα περιοδικά) για το νέο corolla t sport?
ευχαριστώ!!
Εντυπωσεις απο 3 εβδομαδες στην Ελλαδα