-
[/quote]
GAVRIIL 1:- Εχασες το νοημα του μυνηματος μου. Ισως το παραδειγμα της Κυπρου δεν ηταν τοσο καλο, αλλα καταλαβεινεις τι θελω να πω. Απο τα εργα εαν νομιζεις οτι καταλαβαινεις τι σημαινει ΗΠΑ εισαι τουλαχιστον 100% λαθος.
[/quote]
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΟΙΚΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ,ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ(ΟΠΩΣ ΤΗN ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ).Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟY.
Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.'ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ' (ΑΛΗΘΕΙΑ...! ΣΕ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!! )
ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.(ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!! )ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ(GOD BLESS AMERICA!! )ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΣΟΥ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ Τ΄ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ(ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΗ! Ο ΔΙΚΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? )
''WHY IS THIS TRUE FOR AMERICANS,BUT NOT FOR ANYONE ELSE?''
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!!!!!
- Εχασες το νοημα του μυνηματος μου. Ισως το παραδειγμα της Κυπρου δεν ηταν τοσο καλο, αλλα καταλαβεινεις τι θελω να πω. Απο τα εργα εαν νομιζεις οτι καταλαβαινεις τι σημαινει ΗΠΑ εισαι τουλαχιστον 100% λαθος.
-
Ωραία πράγματα ακούγονται. Παίδες, όλοι μπορείτε να λέτε τη γνώμη σας χωρίς να μειώνετε τον άλλον. Δεν έχει νόημα στο κάτω-κάτω.
Η άποψή μου τείνει περισσότερο στην από εδώ πλευρά παρά σε αυτήν του Γαβριήλ. Αν και μένοντας στις ΗΠΑ για 4 μήνες υπήρξαν πολλά πράγματα που ζήλεψα. Δεν είναι πια τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα νομίζουμε (έτσι θέλω να πιστέυω...)
Πάντως Γαβριήλ να σου πώ κάτι? Μάλλον πρέπει να αλλάξεις γνώμη για τους Κυβερνώντες... Πρώτα για το λαό???????? Δεν νομίζω. Κάνω copy ένα mail που μου ήρθε σήμερα. Βγάλτε όλοι τα συμεράσματά σας...
Can you imagine working for a company that has a
little more than 500 employees and has the following statistics:*29 have been accused of spousal abuse;
*7 have been arrested for fraud;
*19 have been accused of writing bad checks;
*117 have directly or indirectly caused the bankruptcy of at least 2
businesses;
*3 have done time for assault;
*71 cannot get a credit card due to bad credit;
*14 have been arrested on drug-related charges;
*8 have been arrested for shoplifting;
*21 are currently defendants in lawsuits;
*84 have been arrested for drunk driving in the last year.Can you guess which organization this is?
Well over half (373) are the 'bad' guys. Give up yet?It's the 535 members of the United States Congress -- the same group of
Idiots that crank out hundreds of new laws each year designed to keep
the
rest of us in line.Γραμμένο από Αμερικάνο...
-
Ο χρήστης chr1s_86 έγραψε:
gavriil1:Κοίταξε... δεν ξέρω τι ιδέες έχεις και τι κοσμοθεωρία αλλά αυτά που έγραψες σε αυτό το thread με παραξενεύουν πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Αν εσύ θέλεις το κράτος/αστυνομία/κτλ να έχει πλήρη γνώση του που πήγες με το αμάξι σου, πως πήγες, πόση ώρα έκατσες εκεί, τι έκανες, ποιους είδες, τί είπατε, σε ποια μαγαζια μπήκες, τι πήρες, που έφαγες, τι εφαγες, πόσο το πλήρωσες, που πήγες μετά, τι έκανες εκεί, τι ώρα πήγες σπίτι σου κτλ κτλ Ε ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΟΥ!!
Εγώ δεν θα ήθελα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μου συμβαίνει κάτι τέτοιο για να κανένα λόγο. Και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι εδώ έχουν την ίδια άποψη.
Και οριστε ο αλλος λογος που παρεξηγουμαι. Το θεμα φιλε μου δεν ειναι τοσο απλο. Δεν ειναι, ήτε ασπρο, ή μαυρο. Ητε σε παρακολουθω 100%, ή καθολου. Γιαυτο οι νομοθετες ειναι πανεξυπνοι ανθρωποι, γιαυτο δεν ειναι ευκολο να αποφητησεις το Χαρβαρντ π.χ.
Αλλο, εχω μια καμερα απεναντι απο το παρκο και παρακολουθω, και αλλο εχω ξερω τι ειπες με αυτους που συναντηθηκες, κτλ. Δεν λεω 100% οχι στο δευτερο, αλλα εαν η 'απλη' καμερα καταγραψει καποιον υποπτο στο παρκο και το θεμα γινει πιο σοβαρο σιγα, σιγα, και τυχαινει το FBI να μπει στην μεση διοτι μιλαμε για σοβαρο θεμα, και χρειαστει περετερω παρακολουθηση διοτι το ατομο υπαρχει περιπτωση να ειναι μελος της Αλ Κέιντα, τοτε λεω εγω βαλε μικροφωνω και στους συγγενης του.
Ειναι λιγο πιο πολυπλοκα τα πραγματα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
gavriil, δεν έχω ζήσει στις ΗΠΑ, αλλά η προσπάθειά σου να ακυρώσεις τη γνώμη μου με τη δικαιολογία αυτή πέφτει στο κενό.Λες εσυ.
Και μην επιχειρείς να μας πεις ότι (που το διακρίνω στον τρόπο με τον οποίον εκφράζεσαι, όσο κι αν το αρνείσαι) ότι όλα στις ΗΠΑ είναι τέλεια κι ωραία κι η Ελλάδα είναι για πέταμα, μαζί με τους πολίτες της,
Ποτε δεν ειπα κατι τετοιο, ουτε επιχειρησα να πω κατι τετοιο.
Για αυτο ομως, αυτο που εχω να πω γενικα ειναι, η ζωη και το συστημα στις ΗΠΑ δεν ειναι τελοιο. Προς Θεου. Ειναι ομως καλυτερο της Ελλαδος. Κατα πολυ καλυτερο. Και αυτο δεν το εχω ακουσει, ουτε διαβασει, ουτε δει στην τηλεοραση. Το εχω ζησει.
γιατί τότε θα θυμηθούμε την παντελή ανυπαρξία, αναποτελεσματικότητα και απροθυμία του 'ελληνικού λόμπι' (το οποίο όμως ουκ ολίγες φορές τραπεζώνεται πολυτελώς με έξοδα των 'τριτοκοσμικών' Ελλήνων φορολογουμένων και που 'ανησυχούντες' εκπρόσωποί του στέλνουν συχνά-πυκνά πληρωμένες καταχωρήσεις σε Αμερικανικές εφημερίδες με τις οποίες συκοφαντούν τη χώρα που τους γέννησε ως άντρο τρομοκρατών) να πράξει ο,τιδήποτε για να αποτρέψει δυσμενείς εξελίξεις εις βάρος της Ελλάδας.
Εγω δεν εχω σχεση με αυτα που λες πιο πανω, αλλα ουτε και καταλαβαινω τι εννοεις καλα, καλα. Σορρυ.
Μην ξεχνάμε ότι, ενώ γνώριζαν το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης Κλίντον προς την Τουρκία, οι ομογενείς έβγαιναν στα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής τρομοκρατικής επίθεσης στη Σερβία (και πες ό,τι θες - αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε σ' αρέσει είτε όχι)
Οριστε. Κουκ! Τακ! Βλεπεις γιατι δεν επεκτεινωμε σε τετοια θεματα και τα αποφευγω οσο μπορω? Οταν καποιος σου λεει, ετσι ειναι και πες οτι θες ητε σου αρεσει ητε οχι, τοτε ποιος ο λογος να συζητας.
Σκυλλονε, για χαρι της συζητησης, αυτο που εγινε στην Σερβια δεν ηταν τρομοκρατικη ενεργεια, ηταν για το καλο των Βαλκανιων, της Ευρωπης και του κοσμου γενικα, ηταν κατι που εκανε το ΝΑΤΟ και οχι μονο οι ΗΠΑ (η Ελλαδα ειναι μελλος του ΝΑΤΟ, ειμαι σιγουρος οτι δεν ξεχασες). Τωρα εγω λεω οτι αυτο ξερω οτι εγινε και εσυ μπορεις σιγουρα να πεις κατι που δεν ειναι ταυτοσιμο με αυτο και ειμαι διαθετημενος για οποιοδηποτε πολιτισμενη συζητηση. Η αποψη μου δεν ειναι πορωμενη.
και έβριζαν τους εν Ελλάδι Έλληνες που ήταν κατά του 'πολέμου' αυτού. Ή μήπως να θυμήσω την επίσκεψη του Κλίντον στην Αθήνα, όπου, μόνον όταν τους στρίμωξαν οι συνθήκες (βλ. λαϊκή κατακραυγή), είπαν στον Αδόλφο... ε, συγγνώμη, Γουλιέλμο Κλίντον να 'πει και δυο-τρία καλά λογάκια για την Ελλάδα'; Αλλά, βέβαια, η Ελλάδα είναι για να ζει με τα ωραία λόγια, ενώ η φασιστική Τουρκία και το ακόμα φασιστικότερο Ισραήλ είναι τα χαϊδεμένα παιδιά.
Τοσο ξεφυγαμε απο το θεμα ε? Wow!
Επισης, απο οτι φενεται εχεις ζησει πολλα χρονια στην Τουρκια, αλλα ΚΑΙ στο Ισραηλ. ΠΟλιταξιδεμενος ο φιλος.
Και αυτά κανείς εν ΗΠΑ ομογενής δε θα ήθελε να συζητηθούν, γιατί θα τους πονέσουν πολύ.
Σορρυ αλλα εγω δεν ειμαι ενας απο αυτους. 'Μιλα για τον εαυτος σου' που λενε εδω.
Για πες λοιπόν, εσύ, που τόσο εύκολα κατηγορείς την πατρίδα σου
Κατηγορω? Ποτε και που το εκενα αυτο? Επηδει ειμαι υπερ της παρακολουθησης αυτο ειναι εναντια της Ελλαδος? Επηδει ειναι εναντια της γνωμης φιλε δεν σημαινει οτι ειναι κακο για την Ελλαδα. Αλλα τι της νοιαζει της Ελλαδος το τι νομιζω εγω? Κατηγορεις εμενα οτι κατηγορω την Ελλαδα. Χμμμμ...
(αν και έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το κατά πόσο θεωρείς πατρίδα σου την Ελλάδα. Φαίνεται πως η ευμάρεια και το American Dream ενήργησαν θελκτικότερα και από τα τραγούδια που λέγανε οι Σειρήνες), έκανες ποτέ ο,τιδήποτε σε συζήτηση με Αμερικανούς για να τους δώσεις να καταλάβουν ότι άλλα πράγματα βλέπουμε εμείς εδώ πέρα, άλλες οι συνθήκες και αλλιώς μεταφέρονται εκεί;
Ποια ειναι τα αλλα πραγματα που βλεπει η Ελλαδα? Εγω εκει ειμουν. Ξερω τι βλεπει η Ελλαδα. Επηδει τα βλεπεις εσυ αλλιως δεν σημαινει οτι ειναι αλλιως για ολους. Η γνωμες σου ειναι περα απο πορωμενες σε αυτο το σημειο.
Υπερασπίσθηκες ποτέ τις Ελληνικές θέσεις;
Χεχεχε... Ναι δεν το ηξερες? Εγω ειμαι εδω πραγματικα ο Ελληνας πρεσβης και αυτη ειναι η δουλεια μου. Συνελθε φιλε.
Για χαρι της συζητησης ομως, οι Ελληνικες θεσεις ειναι γενικως οι ιδιες με αυτες των ΗΠΑ. Υπαρχουν διαφορες σιγουρα ειδικα στο θεμα της Σερβιας και Ισραηλ, αλλα στα περισσοτερα συμφωνουν οι 2 χωρες. Αν κατσεις και σκεφθεις σε ποσα συμφωνουν οι δυο χωρες θα δεις οτι τα πραγματα ειναι πολυ πιο αισιοδοξα.
Ή μήπως (το πιθανότερο), όπως μας κοιτάζεις όλους αφ' υψηλού εδώ στο φόρουμ, μιλάς για τους Έλληνες με ακόμα υποτιμητικότερο τρόπο στους Αμερικανούς; Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα τι στάση τηρείς εκεί. Όχι ότι έχω και πολύ μεγάλες προσδοκίες βέβαια...
Εαν κοιτουσα το φορουμ αφ' υψηλου δεν θα ειμουν εδω να γραφω και να απανταω σε σενα. Δεν νομιζεις?
Επισης απορω γιατι να μαντευεις οτι μαλλον αρνητικα πραγματα λεω για τους Ελληνες στους Αμερικανους? Γιατι ειμαι ενοχος μεχρι να αποδειχθω αθωος? Το αναποδο δεν θα επρεπε να ισχυει? Αυτη ειναι η δημοκρατικη σκεψη των Ελληνων? Wow!
Και θα σου εκμυστηρευθώ κάτι. Τόσα χρόνια, μεγάλωσα με το μύθο των 'πατριωτών' και 'καλών' και 'ακριτών' ομογενών... Όπως όμως κατέρρευσε ιστορικά το μύθευμα του 'ελληνοχριστιανισμού' και της 'ελληνορθοδοξίας', έτσι, από τις ενέργειες και τη συμπεριφορά των ομογενών καταρρέει κι αυτός ο μύθος.
Δεν εχω ιδεα τι λες εδω. Φενεται καθαρα ομως οτι πικραμενο ατομο για διαφορους λογους και κατι τετοιο ειναι τρομακτικα αρνητικο για την κοινωνια. Η πικρα συνηθως οδηγει στο μισος και το μισος ισως να οδηγησει σε..ας πουμε...αρνητικες πραξεις και παραπανω.
Το μονο που εχω να σου πω ειναι οτι τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απο οτι τα περιγραφεις. Υπαρχει πολυ περισσοτερο καλο και στην Ελλαδα και στις ΗΠΑ, απο οτι κακο. Δες το.
Τη στιγμή που ο Αμερικανός, ακόμα κι αν μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την πολιτική της πατρίδας του, ποτέ δε θα πει ή θα υπαινιχθεί ότι οι Αμερικανοί είναι κατώτεροι ή χειρότεροι κάποιου άλλου λαού.
Αυτο ειναι 100% λαθος. Λαθος στα ειπανε. Δεν υπαρχει πιο σκληρος κριτης απο τον Αμερικανο πολιτη για τις ΗΠΑ. Αυτος ειναι ενας απο τους λογους που ειναι τοσο καλλοι σε τοσα πραγματα οι Αμερικανοι. ΠΟτε δεν ειναι ευχαριστημενοι. Αυτο για να ξερεις δεν χρειαζετε να ζησεις εδω.
Το ίδιο και ο Βρετανός, ο Ιταλός, ο Γερμανός, ο Ρώσος, ο Εβραίος, οποιοσδήποτε.
Για τους πρωτους 3 θα μαντεψω οτι ειναι το ιδιο με τους Αμερικανους. Οι πρωτες 3 χωρες ειναι μελη του G7. Δεν γινεσε μελλος του G7 χωρις σκληρη κριτικη δεκαετιων.
Και μη νομίζεις ότι είμαι κανένα 'χωριατόπαιδο' που δεν έχει βγει παραέξω και δεν έχει μιλήσει με ξένους. Διατηρώ επικοινωνία και με Βρετανούς, και με Αμερικανούς, και με Ιάπωνες και με Ιταλούς, ενώ έχω γνωρίσει ανθρώπους πολλών άλλων εθνικοτήτων.
Τοτε ακομη χειροτερα ειναι τα πραγματα. Δεν ξερω με ποιους μιλας, αλλα λαθος στα λενε φιλε μου.
Την απόρριψη που έχω δει εκ μέρους των Ελλήνων ομογενών προς την ίδια τους την πατρίδα και τους κατοικούντες εν αυτή δεν την έχω δει πουθενά αλλού. Και μη μου πεις ότι ο Αφρικανός ή ο Πακιστανός (που πάντα μιλάνε με καλά λόγια για τις χώρες τους και τους λαούς τους) έχουν καλύτερη χώρα και πιο ανεπτυγμένο λαό απ' ό,τι η Ελλάδα.
Οι ομογενεις εδω στις ΗΠΑ αγαπουν την Ελλαδα. Αλλα δεν ξεχνανε οτι δεν ειχαν να φανε οταν ζουσαν...στην Πελλοπονησο...π.χ. Και τωρα κυκλοφορουν με S500, ναι μεν με δικη τους σκληρη δουλεια, αλλα και λογο του οτι οι ΗΠΑ τους εδωσαν την ευκαιρια να δουλεψουν και να πετυχουν. Εαν ζουσες και εσυ εδω 7-8 χρονια αυτα που εγραψες εδω, θα τα διαβαζες και θα γελουσες. Μετα θα δακριζες.
-
Εγώ δεν θα ήθελα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μου συμβαίνει κάτι τέτοιο για να κανένα λόγο. Και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι εδώ έχουν την ίδια άποψη.
Ναι, αλλά, για να χρησιμοποιήσω τη λογική του... 'Για να σε παρακολουθούν, κάτι κακό έκανες'...
('για να βιασθήκατε, δεσποινίς, σημαίνει ότι προκαλέσατε το βιαστή σας')
skullone το παραδειγμα σου ειναι γελοιο και τι ξερεις. Επισης ειναι ασχετο και ατοπο. Οταν καποιος/α βιαστηκε και υπαρχουν στοιχεια, τοτε το θεμα σταματαει εκει. Ειναι ενοχος ο βιαστης εαν ειναι στα χερια της αστυνομιας και του δικαιου και θα παει φυλακη. Και εδω και στην Ελλαδα. Μιλας σαν τον 5χρονο ανηψιο μου.
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΧΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΟΙΚΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΛΟΓΩ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ,ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ(ΟΠΩΣ ΤΗN ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ).
Χέι την αποκαλεσα ετσι διοτι αλλοι την αποκαλεσαν ετσι. Σορρυ εαν παρεξηγηθηκες. Το παιρνω πισω.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟY.
Το πρωτο το καταλαβαινω και ειναι σωστο. Το δευτερο δεν το καταλαβαινω και επισης αγουγεται, τουλαχιστον, αλαζονικο. Εξηγησε το, εαν μπορεις.
Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ Η.Π.Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.'ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ' (ΑΛΗΘΕΙΑ...! ΣΕ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!! )
Με τετοιες υπερβολες, σιγουρα ολοι μας λεμε οτι θελουμε και εξηγουμε οτι θελουμε, βγαζουμε και τον Μπιν Λαντεν ηρωα και καλο ανθρωπο. Το οτι υπαρχει παραπανω βοια στις ΗΠΑ απο την Ελλαδα στα σχολια ειναι αληθεια, αλλα τα πραγματα δεν ειναι σε σημειο που να λες 'δεν μπορεις να μεγαλωσεις παιδια, κτλ'. Τα περιστατικα ειναι σπανια. Ειναι σαν να λεω εγω, δεν ανοιγω μαγαζι στην Αθηνα διοτι γινοντε ληστειες. Μην πιστευεις τα παντα που σου λενε και ειδικα οταν μιλαμε για τετοια πολυπλοκα θεματα. Δεν μπορεις να περιγραψεις τετοια θεματα με 2 προτασεις.
ΑΠ'ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΒΓΑΖΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.(ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!! )
Και θα εκανες παλι λαθος διοτι εαν νομιζεις οτι μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για ενα κρατος οπως οι ΗΠΑ απο το τι σου λεει ενας πολιτης, τοτε εισαι τουλαχιστον αφελης.
ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΥΛΟΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ(GOD BLESS AMERICA!! )
Αυτο τωρα ειναι τουλαχιστον αδικο να μου το λες. Εαν νομιζεις οτι ειναι ετσι ή οτι οι Αμερικανοι νομιζουν κατι τετοιο, τοτε εισαι απλα 100% λαθος.
ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ Ή ΝΑ ΣΟΥ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ Τ΄ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ(ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΓΗ! Ο ΔΙΚΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ? )
Πολυ αστειο.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ωραία πράγματα ακούγονται. Παίδες, όλοι μπορείτε να λέτε τη γνώμη σας χωρίς να μειώνετε τον άλλον. Δεν έχει νόημα στο κάτω-κάτω.Η άποψή μου τείνει περισσότερο στην από εδώ πλευρά παρά σε αυτήν του Γαβριήλ. Αν και μένοντας στις ΗΠΑ για 4 μήνες υπήρξαν πολλά πράγματα που ζήλεψα. Δεν είναι πια τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα νομίζουμε (έτσι θέλω να πιστέυω...)
Πάντως Γαβριήλ να σου πώ κάτι? Μάλλον πρέπει να αλλάξεις γνώμη για τους Κυβερνώντες... Πρώτα για το λαό???????? Δεν νομίζω. Κάνω copy ένα mail που μου ήρθε σήμερα. Βγάλτε όλοι τα συμεράσματά σας...
Can you imagine working for a company that has a
little more than 500 employees and has the following statistics:*29 have been accused of spousal abuse;
*7 have been arrested for fraud;
*19 have been accused of writing bad checks;
*117 have directly or indirectly caused the bankruptcy of at least 2
businesses;
*3 have done time for assault;
*71 cannot get a credit card due to bad credit;
*14 have been arrested on drug-related charges;
*8 have been arrested for shoplifting;
*21 are currently defendants in lawsuits;
*84 have been arrested for drunk driving in the last year.Can you guess which organization this is?
Well over half (373) are the 'bad' guys. Give up yet?It's the 535 members of the United States Congress -- the same group of
Idiots that crank out hundreds of new laws each year designed to keep
the
rest of us in line.Γραμμένο από Αμερικάνο...
Και εξαρτατε απο σενα να πιστεψεις τετοιες...χαζομαρες (to say the least), ή οχι.
Να σου πω κατι για τις ΗΠΑ φιλε μου. Εδω υπαρχουν οι καλυτεροι, και οι χειροτεροι. Σε τι καλυτεροι και χειροτεροι? Σε ολα! Στην χαζομαρα, στην εξυπναδα, στο μισος, στην καλοσυνη, σε ολα. Και επηδει υπαρχει πληρη ελευθερια λογου και το Ιντερνετ εχει βοηθησει σε αυτο ακομη πιο πολυ, ολων των ειδων τα μυνηματα πεφτουν στα χερια μας/σας. Ομως! Απο σενα εξαρτατε να ξεδιαλεξεις τα καλα απο τα κακα.
Μαντεψε σε ποιο γρουπ ανηκει το παραπανω.
-
Και εγω χαίρομαι ιδιάιτερα γιατι σιγα-σιγα βλέπω οτι αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε ο ενας τον αλλο.Και μάλιστα μεσω πληκτρολογίου!!!!
skullone νομίζω οτι δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε ολα και μάλιστα ταυτίζοντας εναν λαό με τα διάφορα συμφέροντα και κυβερνήσεις!!Και πολύ περισσότερο να τα προσωποποιούμε.Για εμας στην Ελλάδα η επίθεση στην Σερβία ηταν λάθος,και συμφωνώ.Ομως αντίστοιχα σκέψου πόσοι συμπολίτες μας μπορεί να ξέρουν οτι στο Ραμπουγέ παρουσιάστηκε στους Σέρβους μια συνθήκη που δεν θα μπορούσαν να υπογράψουν γιατι τους εκανε υποτελείς δίνοντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων σε Νατοϊκά στρατεύματα!!!Λίγοι νομίζω.Αρα οι περισσότεροι οδηγήθηκαν σε θέση υπέρ των Σέρβων λόγω αυτών που τους 'πούλησαν' τα δικά μας ΜΜΕ?
Gavriil επιμένω περισσότερο τωρα σχετικά με τον διάλογο!!!Δεν εχω δίκηο?
-
Βρε παιδια μιας και ειναι τοσο καλα στην Αμερικη, λεω να την κανω προς τα κει.
Αμα μαλιστα πας να μεινεις και σε κανα χωριουδακι και δε κινδυνευεις να σου πεσει κανα boieng στο κεφαλι, ακομα καλυτερα.
Φιλοι Αμερικανοι να χαιρεστε την 'ελευθερια σας', εμεις εδω λιωνουμε λασχτιχα στα παντιλικια και πινουμε τις μπυρες μας **εκτος χαρτοσακουλας **(εννοειται οχι την ωρα που οδηγουμε)
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Δε θα σε παρακολουθούν γιατί έκανες κάτι αλλά για να μην κάνεις κάτι.
Έτσι είναι η αλήθεια και έχει διαφορά.Μήπως τότε θα πρέπει να μου βάλουν και εμφύτευμα στον εγκέφαλο που να με αποτρέπει από το να κάνω ανατρεπτικές σκέψεις;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Βρε παιδια μιας και ειναι τοσο καλα στην Αμερικη, λεω να την κανω προς τα κει.Αμα μαλιστα πας να μεινεις και σε κανα χωριουδακι και δε κινδυνευεις να σου πεσει κανα boieng στο κεφαλι, ακομα καλυτερα.
Φιλοι Αμερικανοι να χαιρεστε την 'ελευθερια σας', εμεις εδω λιωνουμε λασχτιχα στα παντιλικια και πινουμε τις μπυρες μας **εκτος χαρτοσακουλας **(εννοειται οχι την ωρα που οδηγουμε)
Και οι γυναίκες μας μπορούν σε ΟΛΕΣ τις παραλίες να είναι γυμνόστηθες με τάνγκα...
Και δεν απαγορεύεται, όπως στη Φλόριντα, να χρησιμοποιούν αλεξίπτωτο τις Κυριακές, ούτε υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στα πουλιά να πετούν πάνω από τους δρόμους (sic).
-
Αμα μαλιστα πας να μεινεις και σε κανα χωριουδακι και δε κινδυνευεις να σου πεσει κανα boieng στο κεφαλι, ακομα καλυτερα.
Και οι γυναίκες μας μπορούν σε ΟΛΕΣ τις παραλίες να είναι γυμνόστηθες με τάνγκα...
Και δεν απαγορεύεται, όπως στη Φλόριντα, να χρησιμοποιούν αλεξίπτωτο τις Κυριακές, ούτε υπάρχει νόμος που να απαγορεύει στα πουλιά να πετούν πάνω από τους δρόμους (sic).
Τι μου θυμησες τωρα βρε ρεμαλι !!!!
Δε θυμαμαι σε ποια πολιτεια ειναι, αλλα απαγορευεται να γ@...ς τη γυναικα σου χωρις προφυλακτικο καποιες μερες και αλλες πολλες τετοιες μ@λ@κιες..... (καπου εχω σχετικο e-mail.....)Το αστειο ειναι οτι παιρνουν αυτοκινητα με 300-500 αλογα και τα πηγαινουν με 90χαω, κριμα τα παιδια ε???? Σκεψου να εχεις το τερας με 400αλογα και να το πηγαινεις με 90????? αυτοκτονια σκετη.....
-
Κάτσε Γαβριήλ, γιατί εσύ μου φέρνεις στο νου έργα του Ιονέσκο... Από πού κι ως πού νοιάζονται οι ΗΠΑ για το 'καλό των Βαλκανίων'; Το δικό τους συμφέρον και μόνον κοιτάζουν! Και οι Σέρβοι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκαναν και δεν υπέγραψαν το κ*λόχαρτο του Ραμπουγέ. Θα πρέπει να είσαι Κουίσλινγκ, τουλάχιστον, για να υπογράψεις ένα χαρτί που θα σε κάνει υποτελή σε ξένες δυνάμεις.
Άκου... 'Για το καλό των Βαλκανίων'! Ρε, για το καλό των Βαλκανίων εξαθλιώθηκαν Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, FYROM και Βουλγαρία; Για το καλό των Βαλκανίων έβαλαν οι ΗΠΑ δερβέναγα τους Τούρκους φασίστες (τους οποίους οι ΗΠΑ ΠΑΝΤΑ υπεραγαπούσαν);
Να μην ακούω αηδίες. Όλα έχουν και τα όριά τους - ακόμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η προσβολή της κοινής λογικής και της νοημοσύνης των άλλων.
-
Και εξαρτατε απο σενα να πιστεψεις τετοιες...χαζομαρες (to say the least), ή οχι
Να σου πω κατι για τις ΗΠΑ φιλε μου. Εδω υπαρχουν οι καλυτεροι, και οι χειροτεροι. Σε τι καλυτεροι και χειροτεροι? Σε ολα! Στην χαζομαρα, στην εξυπναδα, στο μισος, στην καλοσυνη, σε ολα. Και επηδει υπαρχει πληρη ελευθερια λογου και το Ιντερνετ εχει βοηθησει σε αυτο ακομη πιο πολυ, ολων των ειδων τα μυνηματα πεφτουν στα χερια μας/σας. Ομως! Απο σενα εξαρτατε να ξεδιαλεξεις τα καλα απο τα κακα.Μαντεψε σε ποιο γρουπ ανηκει το παραπανω.
Εντάξει ρε Γαβριήλ. Δε διαφωνώ μ' αυτό που λες. Μπορεί και να είναι ηλιθιότητες ή παρατραβηγμένο. Ήθελα όμως to make a point λέγοντας ότι δεν νομίζω ότι οι Κυβερνήσεις είναι πρώτα απ'όλα για το λαό ως όφειλαν να είναι.
Οι ΗΠΑ είναι για μένα μια χώρα με πολλά πλεονεκτήματα.- Απίστευτες υπηρεσίες στους πολίτες.
- Έχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με κεφαλαία γράμματα. Συμφωνώ μαζί σου - η Ελλάδα θέλει δρόμο ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο αυτό. Ένα παράδειγμα. Ξέρετε κύριοι τί σημαίνει District Attorney στις ΗΠΑ? Σημαίνει ότι όποιος και να είναι απέναντί του, αν έχει παρανομήσει θα πληρώσει. Εδώ θα βγει ο Υπουργός Δικαιοσύνης (αν αφορά ένα Υπουργό η κατηγορία ή ένα βουλευτή) και αφού τον επαναφέρει στην τάξη λέγοντας ότι εξυπηρετεί συμφέροντα της αντιπολίτευσης (!!!) μπορεί μέχρι και να τον παύσει από το αξίωμά του που λεει ο λόγος. Πόσα πολιτικά σκάνδαλα έχουν φτάσει στην Ελλάδα μέχρι τέλους? Στις ΗΠΑ δεν καλύπτονται βγαίνουν στην επιφάνεια.
- Επίστημη. Κορυφαία σε όλες τις εκφάνσεις της
- Παιδεία επίσης κορυφαία (αν και η κορυφαία πληρώνεται)
Μπορώ να γράφω ώρες...
Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι το λιγότερο εξοργιστικά.
Ένα απ' αυτά είναι και η εξωτερική πολιτική της. Οι λογικές της και οι πράξεις της εξοργιστικές στο όνομα άραγε ποιανού? της ανθρωπότητας και της ειρήνης. Ας γελάσω. Ας περιορίσουν λίγο την υπεροψία τους επιτέλους.Δε δέχομαι παρατηρήσεις ή υποδείξεις για την πολιτική ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων για παράδειγμα, από ένα κράτος στο οποίο έγιναν τόσες αεροπειρατίες μέσα σε μία μόνο ώρα. Έτσι? Δηλαδή έλεος. Τσίπα δεν υπάρχει? Και τολμούν να βγάζουν ταξιδιωτικές οδηγίες ή να φτιάχνουν ταινίες όπου η αεροπορική εταιρεία στην οποία γίνεται αεροπειρατία φέρει τα αρχικά ΟΑ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Βρε παιδια μιας και ειναι τοσο καλα στην Αμερικη, λεω να την κανω προς τα κει.Αμα μαλιστα πας να μεινεις και σε κανα χωριουδακι και δε κινδυνευεις να σου πεσει κανα boieng στο κεφαλι, ακομα καλυτερα.
Απο μπυρες και λιωσειμο λαστιχων...αλλο τιποτε εδω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε θυμαμαι σε ποια πολιτεια ειναι, αλλα απαγορευεται να γ@...ς τη γυναικα σου χωρις προφυλακτικο καποιες μερες και αλλες πολλες τετοιες μ@λ@κιες..... (καπου εχω σχετικο e-mail.....)Το αστειο ειναι οτι παιρνουν αυτοκινητα με 300-500 αλογα και τα πηγαινουν με 90χαω, κριμα τα παιδια ε???? Σκεψου να εχεις το τερας με 400αλογα και να το πηγαινεις με 90????? αυτοκτονια σκετη.....
Οταν θα εισαι ιδιωκτητης αυτοκινητου μεγαλου κιβυσμου (οχι να κανεις τεστ ή να το εχεις για 2-3 μερες), τοτε θα καταλαβεις γιατι γινετε ετσι εδω.
-
Κάτσε Γαβριήλ, γιατί εσύ μου φέρνεις στο νου έργα του Ιονέσκο... Από πού κι ως πού νοιάζονται οι ΗΠΑ για το 'καλό των Βαλκανίων'; Το δικό τους συμφέρον και μόνον κοιτάζουν! Και οι Σέρβοι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκαναν και δεν υπέγραψαν το κ*λόχαρτο του Ραμπουγέ. Θα πρέπει να είσαι Κουίσλινγκ, τουλάχιστον, για να υπογράψεις ένα χαρτί που θα σε κάνει υποτελή σε ξένες δυνάμεις.Άκου... 'Για το καλό των Βαλκανίων'! Ρε, για το καλό των Βαλκανίων εξαθλιώθηκαν Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, FYROM και Βουλγαρία; Για το καλό των Βαλκανίων έβαλαν οι ΗΠΑ δερβέναγα τους Τούρκους φασίστες (τους οποίους οι ΗΠΑ ΠΑΝΤΑ υπεραγαπούσαν);
Να μην ακούω αηδίες. Όλα έχουν και τα όριά τους - ακόμα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η προσβολή της κοινής λογικής και της νοημοσύνης των άλλων.
skullone μιλας για νοημοσυνη αλλα 'τα κενα σου' ειναι αμετρητα. Δεν εχεις ιδεα.
Ειναι στο (σημαντικοτατο) συμφερον των ΗΠΑ μια πολιτικα/οικονομικα/στρατιωτικα/κοινωνικα σταθερη Ευρωπη. Οπως και το αντιθετο. Το σχεδιο Μαρσαλ βασιστικε στην παραπανω αληθεια επισης.
-
Ναι, και τα δικά σου θαρρείς πως είναι λιγότερα. Ο καθένας έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του. Μείνε στις κάμερες και στα μικρόφωνά σου εσύ. Όσον αφορά δε το σχέδιο Μάρσαλ, άλλα συμφέροντα είχαν τότε οι ΗΠΑ, άλλα τώρα. Τώρα, και μόνο που ακούν για κοινή Ευρωπαϊκή αμυντική και εξωτερική πολιτική βγάζουν σπυριά και βάζουν τον Μπλαιρ να κάνει διαρκώς παράσιτα. Άντε ΓΕΙΑ!
Που θα μας κάνεις και μάθημα πολιτικής σκέψης! Για γροίκα... Πολύ τράβηξε αυτό το αστείο.
-
Den stamatame autou tou eidous tis syzytiseis kalytera?
As meinoume sto 8ema mas, to aytokinito.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οταν θα εισαι ιδιωκτητης αυτοκινητου μεγαλου κιβυσμου (οχι να κανεις τεστ ή να το εχεις για 2-3 μερες), τοτε θα καταλαβεις γιατι γινετε ετσι εδω.
-
που ξερεις οτι δεν ειμαι ιδιοκτητης αυτοκινητου πολλν κυβικων???
-
εσυ που εισαι, για πες μας γιατι γινεται αυτο..........
Φιλικα
-
Kameres kai o megalos adelfos(oxi to thlepaixnidi...)