-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μου φαίνεται ότι η υποχώρηση στις ελευθερίες εκεί γίνεται μέσω προπαγάνδας (είναι για το καλό σας) ενώ εδώ μέσω παρέμβασης (έτσι είναι κι αν σας αρέσει).
Ενω συμφωνω στα περισσοτερα άλλα, εδω θα διαφωνησω και θα σου πω οτι κανεις λαθος 100%. Απο που το συμπαιρενεις κατι τετοιο?
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
takinen:
Φίλε GAVRIIL 1 καλό θα ήταν να δεις και το TRUMAN SHOW!Είναι μια πολύ ωραία ταινία, σχετική με το θέμα μαςΤην ειδα την ταινια. Και οριστε το προβλημα που περιγραφω. Εσεις βλεπετε τις ταινιες του Χολυγουντ (επισης παραγωγης ΗΠΑ), και νομιζετε οτι αυτη ειναι οι ΗΠΑ. Αν ειναι δυνατον!
ΜΑΚΑΡΙ ΟΙ Η.Π.Α. ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ CNN, REALITY SHOW ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ,ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ,ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ(ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ).
ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
''WHY IS THIS TRUE FOR AMERICANS,BUT NOT FOR ANYONE ELSE?''
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!
Α! Ωραια! Ναι, πρεπει καποιος να παει/δει τι γινετε στο Ιρακ, Σερβια, Κουβα για να καταλαβει για το τι προκειτε οταν μιλαμε για ζωη στις ΗΠΑ και το 'πιστευω' των πολιτων των ΗΠΑ. Ειναι σαν να λεμε, 'χέι, παμε στην Κυπρο, εκει στην διαχωριστικη γραμμη για να μαθουμε τι εστι Ελλην και Ελλαδα'. Τέλοια!
-
Φίλε Gavriil.
Καταλαβαίνω οτι επειδή ζούμε σε 2 εντελώς διαφορετικά κράτη υπάρχουν τεράστιες διαφορές στον τρόπο σκέψης.Γι'αυτό δε θα ασχοληθώ με τα εσωτερικά της χώρας σου.Εμένα προσωπικά δε με νοιάζει τι κάνετε στην Αμερική.Ούτε με νοιάζει αν έχετε ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.Ούτε με νοιάζει αν ζείται μέσα σε ενα μεγάλο ψέμα ή το αντίθετο.Ούτε με νοιάζει τι κάνετε με τον πρόεδρο σας.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ;ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΕ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.KAI MH MOY ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΣΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ.Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ να ελέγχουν όλη τη γη;
Είναι σωστό αυτό;
Είναι γνώρισμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας; -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Φίλε Gavriil.
Καταλαβαίνω οτι επειδή ζούμε σε 2 εντελώς διαφορετικά κράτη υπάρχουν τεράστιες διαφορές στον τρόπο σκέψης.Γι'αυτό δε θα ασχοληθώ με τα εσωτερικά της χώρας σου.Εμένα προσωπικά δε με νοιάζει τι κάνετε στην Αμερική.Ούτε με νοιάζει αν έχετε ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.Ούτε με νοιάζει αν ζείται μέσα σε ενα μεγάλο ψέμα ή το αντίθετο.Ούτε με νοιάζει τι κάνετε με τον πρόεδρο σας.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ;ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΕ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.KAI MH MOY ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΣΑΣΤΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ.Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ να ελέγχουν όλη τη γη;
Είναι σωστό αυτό;
Είναι γνώρισμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας;Φιλε PG220,νομίζεις οτι ειναι σωστό να βάζεις τον gavriil στην θέση του κατηγορουμένου?Γιατι θα πρέπει να απολογηθεί σε αυτά που αναφέρεις?
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Γιατί λοιπόν οι ΗΠΑ να ελέγχουν όλη τη γη;Και εδω, μεσα σε αυτην την προταση, κρυβεται το προβλημα. Οχι με σενα, αλλα με πολλους Ευρωπαιους και αλλους ανα τον κοσμο. ΝΟΜΙΖΕΤΕ οτι οι ΗΠΑ 'ελνχουν' τον κοσμο.
Νομιζετε οτι πηγαινοντας στην Σερβια και 'ρυχνοντας' τον Μιλοσεβιτς, κανουν/παριστανουν οι ΗΠΑ τον 'αφεντη του κοσμου' και...στην καθημερνινη...παριστανουν τον 'τσαμπουκά'.
Και επηδει σε εχουν κανει να τα πιστευεις ολα αυτα (εξου η Ελληνικη, και οχι μονο, προπαγανδα), δεν προκειτε ποτε να υπαρξει πολιτισμενη συζητηση για αυτο το θεμα μεταξυ μας.
Γιαυτο και εγω καταφευγω στο γνωστο 'αυτο δεν ειναι το σωστο φορουμ για τετοιες συζητησεις'.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φίλε Gavriil.
Είναι σωστό αυτό;
Είναι γνώρισμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας;Φιλε PG220,νομίζεις οτι ειναι σωστό να βάζεις τον gavriil στην θέση του κατηγορουμένου?Γιατι θα πρέπει να απολογηθεί σε αυτά που αναφέρεις?
Ελα ντε!
Χεχεχε...
-
[quote='gavriil1
Και επηδει σε εχουν κανει να τα πιστευεις ολα αυτα (εξου η Ελληνικη, και οχι μονο, προπαγανδα), δεν προκειτε ποτε να υπαρξει πολιτισμενη συζητηση για αυτο το θεμα μεταξυ μας.Γιαυτο και εγω καταφευγω στο γνωστο 'αυτο δεν ειναι το σωστο φορουμ για τετοιες συζητησεις'. [/quote]
Εδω ομως διαφωνώ!
Η συζήτηση ειναι πολιτισμένη.Το να ανταλλάσεις απόψεις,εστω και εντονα, δεν σε/μας κάνει βάρβαρους ή απολίτιστους!!
Ολοι μας ακούμε και βλέπουμε αυτά που ειναι γύρω μας και ετσι διαμορφώνουμε αποψη,που στηρίζεται ομως ΠΑΝΤΑ στην κοσμοθεωρία του καθενός απο εμάς!
Και εσυ Gavriil αλλα και εμείς εχουμε τις απόψεις μας!Το οτι ζεις τωρα εκει δεν αλλάζει τίποτα!Το οτι εχεις δει τις δύο πλευρές δεν αλλάζει το γεγονός οτι σαν άνθρωπος εχεις μια αποψη ζωής που 'ταιριάζει' με τον Αμερικανικό τρόπο ζωής!
Οταν λέω -π.χ.- για προπαγάνδα,εννο΄'ω το σύνολο των ΜΜΕ παντού!Δεν κανω διάκριση ανάμεσα σε Ελληνικά και Αμερικανικά!
Μπορούμε λοιπόν να ανταλλάσουμε απόψεις ΚΑΙ σε αυτό το forum!
Γνωρίζοντας ομως εκ των προτέρων οτι ο συνομιλητής μας δεν ειναι εκει ουτε για να τον κατηγορήσουμε ουτε για να του αλλάξουμε τις ιδέες!
Προσωπικά μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους που εχουν δοαφορετικές ιδέες απο εμένα.Ετσι εχει ενδιαφέρον!Μπορεί να 'φανατίζομαι',να φωνάζω αλλα ετσι εχει γούστο!! Τι λές? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εδω ομως διαφωνώ!
Η συζήτηση ειναι πολιτισμένη.Το να ανταλλάσεις απόψεις,εστω και εντονα, δεν σε/μας κάνει βάρβαρους ή απολίτιστους!!Κουκ, δεν ειπε ποτε οτι η συζητηση ηταν απολιτιστη. Προσεξε τι εγραψα. Αυτο που ειπα ειναι οτι ΕΑΝ εγω αρχισω και απανταω σε ολα αυτα που γραφοντε οπως 'σκοτωνετε αμαχους, ειστε τσαμπουκαδες, γιατι τα γκετο, γιατι οι αστεγοι, κτλ', ΤΟΤΕ η συζητηση (και μαντευω εδω) θα αρχισει να γερνει προς την μερια της τυπου 'απολιτιστης συζητησης'. Μπορει και να κανω λαθος ομως.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προσωπικά μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους που εχουν δοαφορετικές ιδέες απο εμένα.Ετσι εχει ενδιαφέρον!Μπορεί να 'φανατίζομαι',να φωνάζω αλλα ετσι εχει γούστο!! Τι λές?Το οτι σου αρεσει να συζητας με αλλους που εχουν διαφορετικες αποψεις απο εσενα ειναι πολυ θετικο κατα την γνωμη μου. Αλλα το να 'φανατιζεσε' ακομη και εισαγωγικα ειναι αρνητικο, παλι κατα την γνωμη μου. Και καταλαβαινω ακριβως πως το λες αυτο διοτι κατι τετοιο ειναι αυθεντικο χαρακτηρισικο του... 'Ελληνα'.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εδω ομως διαφωνώ!
Η συζήτηση ειναι πολιτισμένη.Το να ανταλλάσεις απόψεις,εστω και εντονα, δεν σε/μας κάνει βάρβαρους ή απολίτιστους!!Κουκ, δεν ειπε ποτε οτι η συζητηση ηταν απολιτιστη. Προσεξε τι εγραψα. Αυτο που ειπα ειναι οτι ΕΑΝ εγω αρχισω και απανταω σε ολα αυτα που γραφοντε οπως 'σκοτωνετε αμαχους, ειστε τσαμπουκαδες, γιατι τα γκετο, γιατι οι αστεγοι, κτλ', ΤΟΤΕ η συζητηση (και μαντευω εδω) θα αρχισει να γερνει προς την μερια της τυπου 'απολιτιστης συζητησης'. Μπορει και να κανω λαθος ομως.
Για μενα καταλήγεις σε ενα συμπέρασμα εντελώς υποθετικό.
Αυτο που εγω κανω (και απο οτι εχω δει και πολλοι αλλοι στο forum) ειναι να μην συνεχίζω μια συζήτηση οταν πλέον η κατάσταση παει να βγει εκτός ελέγχου!Και οι εμείς οι δύο εχουμε ανταλλάξει γνώμες 'εντονα',στο τέλος ομως νομίζω οτι βρίσκουμε την χρυσή τομή!
Το να πει κάποιος κατι που αποτελεί γνώμη του,στο forum,δεν το παίρνω προσωπικά,ουτε θεωρώ οτι πρέπει οπωσδήποτε να του αλλάξω αυτή την γνώμη με το ζόρι.Απλώς λεω αυτά που πιστεύω!Αυτή δεν ειναι αλλωστε και η μαγεία αυτού του forum?
Αλλοιώς κινδυνεύουμε ειτε να καταλήξουμε με ενα ανούσιο forum ειτε να χάνουμε συζητητές,οπως πρόσφατα τον YannisChalkiRacingClub!!Και δεν θα μου άρεσε ουτε το ενα ουτε το αλλο!
Υ.Γ. Προσπάθησα να σου στείλω mail αλλα δεν μπόρεσα!!Αν θέλεις στείλε μου εσυ ωστε να παρω την διέυθυνση σου -
[/quote]
Α! Ωραια! Ναι, πρεπει καποιος να παει/δει τι γινετε στο Ιρακ, Σερβια, Κουβα για να καταλαβει για το τι προκειτε οταν μιλαμε για ζωη στις ΗΠΑ και το 'πιστευω' των πολιτων των ΗΠΑ. Ειναι σαν να λεμε, 'χέι, παμε στην Κυπρο, εκει στην διαχωριστικη γραμμη για να μαθουμε τι εστι Ελλην και Ελλαδα'. Τέλοια![/quote]ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!
ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ(ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΗΜΙΣΗ).ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.(ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ).''WHY IS THIS TRUE FOR AMERICANS,BUT NOT FOR ANYONE ELSE?''
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!!!!!
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!
ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ(ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΗΜΙΣΗ).ΕΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ Η.Π.Α.(ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ).''WHY IS THIS TRUE FOR AMERICANS,BUT NOT FOR ANYONE ELSE?''
ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!!!!!
-
Εχασες το νοημα του μυνηματος μου. Ισως το παραδειγμα της Κυπρου δεν ηταν τοσο καλο, αλλα καταλαβεινεις τι θελω να πω. Απο τα εργα εαν νομιζεις οτι καταλαβαινεις τι σημαινει ΗΠΑ εισαι τουλαχιστον 100% λαθος.
-
Κουβέιτ = Πετρελαιο για ΗΠΑ? Γιατι εσυ τι βαζεις στο αυτοκινητο σου? Πετρελαιο του Αρη? Σκεψου λιγο.
-
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το οτι σου αρεσει να συζητας με αλλους που εχουν διαφορετικες αποψεις απο εσενα ειναι πολυ θετικο κατα την γνωμη μου. Αλλα το να 'φανατιζεσε' ακομη και εισαγωγικα ειναι αρνητικο, παλι κατα την γνωμη μου. Και καταλαβαινω ακριβως πως το λες αυτο διοτι κατι τετοιο ειναι αυθεντικο χαρακτηρισικο του... 'Ελληνα'.Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων. Το έχω συναντήσει σε ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι και οι Αμερικανοί (αλλά και οποιοσδήποτε άλλος λαός) δεν είναι αμέτοχοι αυτού του γνωρίσματος. Και θα σε παρακαλούσα να μην ισχυρισθείς ότι συναντάται κυρίως στους Έλληνες, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθόλου.
-
Λοιπον......
Κάπου στη διαδρομή, η ουσία του thread χάθηκε...Τώρα για τον gavriil1 τι να πω....... αμφιβάλω αν διαβάζει τα εν λευκώ και τους αντίλογους του Κ.Κ.
. Κύριε Καββαθά, αν διαβάζετε αυτό το thread να ξέρετε ότι η 'άλλη' Ελλάδα υπάρχει, αυτά που γράψατε και γράφετε δεν πήγαν έτσι...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το οτι σου αρεσει να συζητας με αλλους που εχουν διαφορετικες αποψεις απο εσενα ειναι πολυ θετικο κατα την γνωμη μου. Αλλα το να 'φανατιζεσε' ακομη και εισαγωγικα ειναι αρνητικο, παλι κατα την γνωμη μου. Και καταλαβαινω ακριβως πως το λες αυτο διοτι κατι τετοιο ειναι αυθεντικο χαρακτηρισικο του... 'Ελληνα'.
Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων. Το έχω συναντήσει σε ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι και οι Αμερικανοί (αλλά και οποιοσδήποτε άλλος λαός) δεν είναι αμέτοχοι αυτού του γνωρίσματος. Και θα σε παρακαλούσα να μην ισχυρισθείς ότι συναντάται κυρίως στους Έλληνες, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθόλου.
OK. Τοτε απλα διαφωνουμε. Τωρα να σε ρωτησω. Εσυ ποσα χρονια εζησες στις ΗΠΑ?
-
Ο χρήστης chr1s_86 έγραψε:
Λοιπον......
Κάπου στη διαδρομή, η ουσία του thread χάθηκε...Τώρα για τον gavriil1 τι να πω....... αμφιβάλω αν διαβάζει τα εν λευκώ και τους αντίλογους του Κ.Κ.
. Κύριε Καββαθά, αν διαβάζετε αυτό το thread να ξέρετε ότι η 'άλλη' Ελλάδα υπάρχει, αυτά που γράψατε και γράφετε δεν πήγαν έτσι...
Και επηδει γραφει ο Καβαθας, τι σημαινει αυτο? Γραφει ο Θεος?
-
gavriil1:
Κοίταξε... δεν ξέρω τι ιδέες έχεις και τι κοσμοθεωρία αλλά αυτά που έγραψες σε αυτό το thread με παραξενεύουν πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Αν εσύ θέλεις το κράτος/αστυνομία/κτλ να έχει πλήρη γνώση του που πήγες με το αμάξι σου, πως πήγες, πόση ώρα έκατσες εκεί, τι έκανες, ποιους είδες, τί είπατε, σε ποια μαγαζια μπήκες, τι πήρες, που έφαγες, τι εφαγες, πόσο το πλήρωσες, που πήγες μετά, τι έκανες εκεί, τι ώρα πήγες σπίτι σου κτλ κτλ Ε ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΟΥ!!
Εγώ δεν θα ήθελα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μου συμβαίνει κάτι τέτοιο για να κανένα λόγο. Και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι εδώ έχουν την ίδια άποψη.
-
gavriil, δεν έχω ζήσει στις ΗΠΑ, αλλά η προσπάθειά σου να ακυρώσεις τη γνώμη μου με τη δικαιολογία αυτή πέφτει στο κενό. Μπορεί να ζεις στις ΗΠΑ, αλλά οπωσδήποτε, ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα σίγουρα διαφέρει από του γείτονά σου. Και μην επιχειρείς να μας πεις ότι (που το διακρίνω στον τρόπο με τον οποίον εκφράζεσαι, όσο κι αν το αρνείσαι) ότι όλα στις ΗΠΑ είναι τέλεια κι ωραία κι η Ελλάδα είναι για πέταμα, μαζί με τους πολίτες της, γιατί τότε θα θυμηθούμε την παντελή ανυπαρξία, αναποτελεσματικότητα και απροθυμία του 'ελληνικού λόμπι' (το οποίο όμως ουκ ολίγες φορές τραπεζώνεται πολυτελώς με έξοδα των 'τριτοκοσμικών' Ελλήνων φορολογουμένων και που 'ανησυχούντες' εκπρόσωποί του στέλνουν συχνά-πυκνά πληρωμένες καταχωρήσεις σε Αμερικανικές εφημερίδες με τις οποίες συκοφαντούν τη χώρα που τους γέννησε ως άντρο τρομοκρατών) να πράξει ο,τιδήποτε για να αποτρέψει δυσμενείς εξελίξεις εις βάρος της Ελλάδας. Μην ξεχνάμε ότι, ενώ γνώριζαν το σιγοντάρισμα της κυβέρνησης Κλίντον προς την Τουρκία, οι ομογενείς έβγαιναν στα παράθυρα κατά τη διάρκεια της ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής τρομοκρατικής επίθεσης στη Σερβία (και πες ό,τι θες - αυτή είναι η πραγματικότητα, είτε σ' αρέσει είτε όχι) και έβριζαν τους εν Ελλάδι Έλληνες που ήταν κατά του 'πολέμου' αυτού. Ή μήπως να θυμήσω την επίσκεψη του Κλίντον στην Αθήνα, όπου, μόνον όταν τους στρίμωξαν οι συνθήκες (βλ. λαϊκή κατακραυγή), είπαν στον Αδόλφο... ε, συγγνώμη, Γουλιέλμο Κλίντον να 'πει και δυο-τρία καλά λογάκια για την Ελλάδα'; Αλλά, βέβαια, η Ελλάδα είναι για να ζει με τα ωραία λόγια, ενώ η φασιστική Τουρκία και το ακόμα φασιστικότερο Ισραήλ είναι τα χαϊδεμένα παιδιά.
Και αυτά κανείς εν ΗΠΑ ομογενής δε θα ήθελε να συζητηθούν, γιατί θα τους πονέσουν πολύ. Για πες λοιπόν, εσύ, που τόσο εύκολα κατηγορείς την πατρίδα σου (αν και έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το κατά πόσο θεωρείς πατρίδα σου την Ελλάδα. Φαίνεται πως η ευμάρεια και το American Dream ενήργησαν θελκτικότερα και από τα τραγούδια που λέγανε οι Σειρήνες), έκανες ποτέ ο,τιδήποτε σε συζήτηση με Αμερικανούς για να τους δώσεις να καταλάβουν ότι άλλα πράγματα βλέπουμε εμείς εδώ πέρα, άλλες οι συνθήκες και αλλιώς μεταφέρονται εκεί; Υπερασπίσθηκες ποτέ τις Ελληνικές θέσεις; Ή μήπως (το πιθανότερο), όπως μας κοιτάζεις όλους αφ' υψηλού εδώ στο φόρουμ, μιλάς για τους Έλληνες με ακόμα υποτιμητικότερο τρόπο στους Αμερικανούς; Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα τι στάση τηρείς εκεί. Όχι ότι έχω και πολύ μεγάλες προσδοκίες βέβαια...
Και θα σου εκμυστηρευθώ κάτι. Τόσα χρόνια, μεγάλωσα με το μύθο των 'πατριωτών' και 'καλών' και 'ακριτών' ομογενών... Όπως όμως κατέρρευσε ιστορικά το μύθευμα του 'ελληνοχριστιανισμού' και της 'ελληνορθοδοξίας', έτσι, από τις ενέργειες και τη συμπεριφορά των ομογενών καταρρέει κι αυτός ο μύθος.
Τη στιγμή που ο Αμερικανός, ακόμα κι αν μιλήσει με σκληρή γλώσσα για την πολιτική της πατρίδας του, ποτέ δε θα πει ή θα υπαινιχθεί ότι οι Αμερικανοί είναι κατώτεροι ή χειρότεροι κάποιου άλλου λαού. Το ίδιο και ο Βρετανός, ο Ιταλός, ο Γερμανός, ο Ρώσος, ο Εβραίος, οποιοσδήποτε. Και μη νομίζεις ότι είμαι κανένα 'χωριατόπαιδο' που δεν έχει βγει παραέξω και δεν έχει μιλήσει με ξένους. Διατηρώ επικοινωνία και με Βρετανούς, και με Αμερικανούς, και με Ιάπωνες και με Ιταλούς, ενώ έχω γνωρίσει ανθρώπους πολλών άλλων εθνικοτήτων. Την απόρριψη που έχω δει εκ μέρους των Ελλήνων ομογενών προς την ίδια τους την πατρίδα και τους κατοικούντες εν αυτή δεν την έχω δει πουθενά αλλού. Και μη μου πεις ότι ο Αφρικανός ή ο Πακιστανός (που πάντα μιλάνε με καλά λόγια για τις χώρες τους και τους λαούς τους) έχουν καλύτερη χώρα και πιο ανεπτυγμένο λαό απ' ό,τι η Ελλάδα.
-
Ο χρήστης chr1s_86 έγραψε:
Εγώ δεν θα ήθελα σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση να μου συμβαίνει κάτι τέτοιο για να κανένα λόγο. Και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι εδώ έχουν την ίδια άποψη.
Ναι, αλλά, για να χρησιμοποιήσω τη λογική του... 'Για να σε παρακολουθούν, κάτι κακό έκανες'...
('για να βιασθήκατε, δεσποινίς, σημαίνει ότι προκαλέσατε το βιαστή σας')
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ναι, αλλά, για να χρησιμοποιήσω τη λογική του... 'Για να σε παρακολουθούν, κάτι κακό έκανες'...
('για να βιασθήκατε, δεσποινίς, σημαίνει ότι προκαλέσατε το βιαστή σας')
Δε θα σε παρακολουθούν γιατί έκανες κάτι αλλά για να μην κάνεις κάτι.
Έτσι είναι η αλήθεια και έχει διαφορά.
Kameres kai o megalos adelfos(oxi to thlepaixnidi...)