-
ρε παιδια μηπως προκειται περι παρεξηγησης??
για ποια στροφη μιλαμε γιατι εχω μπερδευτει.Δεν πιστευω με τιποτα ο φιλος να εννοει την στροφη μπροστα στην εισοδο του golf.
κατ'αρχας αυτη η στροφη ειναι εσακι μετα αν φυσικα ερχεσαι απο γλυφαδα γιατι μονο απο εκει μπορεις να αναπτυξεις 140χλμ.
μηπως το παλλικαρι εννοει την στροφη χαμηλα στην αρχη του αεροδιαδρομου εκει που ειναι και το παρκιν σκαφων??
εκει αν και παλι τα χλμ. ειναι πολλα ισως να την εχει την στροφη αν και απο οτι θυμαμαι γλιστραει πολυ ο δρομος.
παντως φιλε μου αν εννοεις την στροφη στην εισοδο του golf με 140χλμ. και χωρις καμμια διαθεση ειρωνιας θα ηθελα πολυ να το εβλεπα αλλα δυστυχως μαζι με μας θα το εβλεπε και ο ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ. -
Ο χρήστης wrx1 έγραψε:
για ποια στροφη μιλαμε γιατι εχω μπερδευτει.Δεν πιστευω με τιποτα ο φιλος να εννοει την στροφη μπροστα στην εισοδο του golf.
κατ'αρχας αυτη η στροφη ειναι εσακι μετα αν φυσικα ερχεσαι απο γλυφαδα γιατι μονο απο εκει μπορεις να αναπτυξεις 140χλμ.
μηπως το παλλικαρι εννοει την στροφη χαμηλα στην αρχη του αεροδιαδρομου εκει που ειναι και το παρκιν σκαφων??
εκει αν και παλι τα χλμ. ειναι πολλα ισως να την εχει την στροφη αν και απο οτι θυμαμαι γλιστραει πολυ ο δρομος.
παντως φιλε μου αν εννοεις την στροφη στην εισοδο του golf με 140χλμ. και χωρις καμμια διαθεση ειρωνιας θα ηθελα πολυ να το εβλεπα αλλα δυστυχως μαζι με μας θα το εβλεπε και ο ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ.Εγω την εισοδο τοu golf πάντως κατάλαβα...
Αν και 170 στο πέταλο λιμανάκα και αυτο κάπως μου φαίνεται.
Ρε τόσο κουλάδι ειμαι? ( ναι ειμαι οκ )
Εκτός αν τα 170 ειναι μίλια -
ρε στελλαρα ειδα το westfield σε φωτο.
μην το παρεις ρε φιλε γιατι δεν προβλεπεται θεση για ζυγαρια -
Ο χρήστης wrx1 έγραψε:
παντως φιλε μου αν εννοεις την στροφη στην εισοδο του golf με 140χλμ. και χωρις καμμια διαθεση ειρωνιας θα ηθελα πολυ να το εβλεπα αλλα δυστυχως μαζι με μας θα το εβλεπε και ο ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ.Πιστεύω πως τόση ώρα μιλάμε για την αριστερή στροφή 90 μοιρών ακριβώς μπροστά από την είσοδο του golf που μετά ακολουθεί δεξιά 90 μοιρώνμε λακούβες. (Από την Παραλιακή κατευθυνόμαστε προς Βουλιαγμένης)
-
Ο χρήστης wrx1 έγραψε:
ρε στελλαρα ειδα το westfield σε φωτο.
μην το παρεις ρε φιλε γιατι δεν προβλεπεται θεση για ζυγαριαTha kano modifa
A na soupw apo to StaR chanelE ematha oti kaneis kontres (sto zaxo) ekatommyriwn gia mazepsou! -
Ο χρήστης Stel(i)os έγραψε:
παντως φιλε μου αν εννοεις την στροφη στην εισοδο του golf με 140χλμ. και χωρις καμμια διαθεση ειρωνιας θα ηθελα πολυ να το εβλεπα αλλα δυστυχως μαζι με μας θα το εβλεπε και ο ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ.Εγω την εισοδο τοu golf πάντως κατάλαβα...
Αν και 170 στο πέταλο λιμανάκα και αυτο κάπως μου φαίνεται.
Ρε τόσο κουλάδι ειμαι? ( ναι ειμαι οκ )
Εκτός αν τα 170 ειναι μίλιαKatse miso.... Ksereis apo limanakia ? Giati ego ksero oti gia na pas sto Island kobeis apo ta blaxika
-
BRO δεν ειναι ετσι.
απλα παλια ηταν βοσκοτοπια εκει και εχει κατι κτηματα απο τον παππου του.
ξερεις ποσα αρνια του κοστιζει το ISLAND??? -
Καλα ψαρωσατε ολοι με τα 140-150 χλμ/ωρα και ψαχνετε για υπολογισμο δυναμεων και πλευρικων g Ενα απλο τυπογραφικο λαθος ηταν το 1 μπροστα απο τα πραγματικα χιλιομετρα (ή μηπως ηταν το 0 στο τελος??)
-
META ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΩΦΕΙΛΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΚΙΝΕΝ ΚΑΙ SCOOB OWNER:
O Takinen έγραψε:
Αυτός δεν είναι βασικός τύπος, αλλά παράγωγος από τον ορισμό της πλευρικής δύναμης. Οπότε μη γνωρίζοντας τα βασικά, γιατί σου φαίνεται ειρωνική η διατύπωση οτι οι γνώσεις σου είναι μπερδεμένες;
Nομίζω εδώ ότι το θράσσος σου δεν έχει όρια. Ο τύπος γ=υ/R, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ. Αν είναι πες μας τίνος για να γελάσουμε. Ο τύπος προκύπτει από την ανάλυση της ομαλής κυκλικής κίνησης, ως εξής: dυ/2= υημ(θ/2) [1], επειδή η γωνία για μικρή μεταβολή είναι μικρή ημ(θ/2)=θ/2 και θ=ds/R, η [1] γίνεται --> dυ=υ(ds/R) --> dυ/dt=υ*(ds/dt)*R [2]. Και επειδή ds/dt = γ η [2] --> γ=υ/R. Ετσι απλά.
Oμαλή κυκλική κίνηση εννοούμε όταν το μέτρο της επιτρόχιας ταχύτητας παραμένει σταθερό, αλλά επειδή η διεύθυνση-το άνυσμα-αλλάζει, έτσι προκύπτει κεντρομόλος ή πλευρική-πες την όπως θέλεις-επιτάχυνση. Και ο υπολογισμός είναι με απλά μαθηματικά και τίποτα παραπάνω.
Βλέπεις λοιπόν ποιος γίνεται ρεζίλι με την ξεροκεφαλιά να επιμένει σε λανθασμένες απόψεις. Εάν έχεις άλλη άποψη και εμμένεις ακόμα ότι ο παραπάνω τύπος είναι παράγωγος απάντησε συγκεκριμένα σε αυτό που σε ρωτάω χωρίς υπεκφυγές, και πες μας τίνος τύπου είναι παράγωγος, έτσι για να σπάσουμε πλάκα με τις γνώσεις σου.O Takinen έγραψε:
Αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός. Που βρίσκεται η ειρωνία και η εμπάθεια;
Από κει και πέρα γνωρίζοντας πως ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έχει μήκος περι τα 100 μέτρα και επιμένεις πως το κέντρο της εν λόγω στροφής απέχει από την κορυφή της 175 μέτρα (μίλησε κανείς για ΟΑΚΑ), δεν μπορώ να πώ κάτι άλλο από αυτό που είπα στο πρώτο μου post απευθυνόμενος σε εσένα. Όταν δηλαδή, λέμε ότι θέλουμε, χωρίς να προσέχουμε, η γελειοποίηση είναι αναπόφευκτη.
Όσο για το ραντεβού που αναφέρατε θα είμαι και εγώ εκει αλλά όχι βέβαια συνοδηγός αλλα στην είσοσο του golf με χρονόμετρο.Η ειρωνεία και η εμπάθεια βρίσκεται στο ότι ενώ είσαι ημιμαθής προσπαθείς να παραδώσεις και μαθήματα. Τώρα όσο για τα ΟΑΚΑ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που επικαλείσαι γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει για πιο συγκεκριμένο μέρος μιλάμε, σου θυμίζω ότι κάτω από τη στροφή αυτή υπάρχει ο αεροδιάδρομος και εκεί βρίσκεται το κέντρο της στροφής. Ε λοιπόν η απόσταση μετρημένη είναι όσο σας είπα 175 μέτρα, και ακόμα περισσότερο εάν κανείς χρησιμοποιήσει όλο το πλάτος του δρόμου δηλαδή και το αντίθετο ρεύμα που έχει ορατότητα να το κάνει (π.χ. εσωτερική-εξωτερική).
Επιπλέον σου υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη στροφή έχει θετική κλίση και το οδόστρωμα στο σημείο αυτό είναι αρκετά καλό σε αντίθεση με πρίν και την μετά ευθεία που ακολουθεί (50-60 μέτρα πριν την επόμενη στροφή με λακκούβες)
Τώρα αν εσύ εμμένεις μη έχοντας μετρήσει και μη γνωρίζοντας, μάλλον εσύ γελοιοποιείσαι.
Σχετικά με το ραντεβού από τους διάφορους ”παλληκαράδες”-γκαζόβιους φίλους σου-ήρωες στα λιμανάκια, που εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο thread, δεν ανταποκρίθηκε κανείς στη συνάντηση που πρότεινα. Ούτε και ο έταιρος “ξύπνιος” της παρέας Scoob Owner. Συγνώμη, είπες χρονόμετρο, τι το θέλεις? Να μετρήσεις τι? Το χρόνο που θα κάνω? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Βρες καλύτερα κανένα ραντάρ για να μετρήσεις την ταχύτητα. Ετσι θα μπορείς να είσαι πιο μακρυά και να αισθάνεσαι περισσότερο ασφαλής.Chris
-
Ο Takinen έγραψε:
“Δεν τάσσομαι υπερ της αντιπροσωπείας της Subaru ούτε είμαι εκπρόσωπός της για να σου πώ τις προδιαγραφές. Εσύ όμως υποχρεούσαι να προσέχεις τα λόγια σου, όταν αναφέρεσαι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν γνωρίζεις και μάλιστα κρυμένος πίσω από μια οθόνη. Άσε καλύτερα να αποφανθεί το κοινό, ή ακόμα και η δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη περίπτωση.”
Oχι δεν σου επιτρέπω τέτοιου είδους υποδείξεις, ότι μου χρειάζεται να προσέχω τα λόγια μου γιατί αυτοί δεν πρόσεξαν “τα έργα και τις ημέρες τους”.
Κρυμμένος πίσω από μια οθόνη? Εσύ όταν γράφεις για αναξιόπιστα Saxo και Rallye το έκανες ενυπόγραφα ή με ακάλυπτο πρόσωπο μήπως? Μήπως η δεοντολογία που πρεσβεύεις είναι τελείως μονομερής?
Μάλλον ξέχασες ότι το κοινό ήδη απεφάνθη στο thread για το συγκεκριμένο μοντέλο (μεταξύ των οποίων μάλλον και ο Scoob owner, ως ιδιοκτήτης του αναφερόμενου μοντέλου; αν δεν κάνω λάθος, αυτός γράφει για πολλαπλά προβλήματα που αντιμετώπισε, και τώρα προσπαθεί να κάνει από καθίσματος μαθήματα, και άλλες αστειότητες…), εκτός εάν θεωρείς ότι το αυτοκίνητο πρέπει να το οδηγήσει όλη η Ελλάδα και το θέμα τις αξιοπιστίας του να τεθεί εν είδει δημοψηφίσματος σε εθνικές εκλογές. Ισως μαζί με τις Δημοτικές/Νομαρχιακές εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη που πλησιάζουν. Τι λες?
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν, νομίζω ότι η καταγγελία στο συγκεκριμένο thread από ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μοντέλου για τρανταχτές περιπτώσεις αναξιοπιστίας έπρεπε να οδηγήσει το περιοδικό σε κάποια σχόλια σχετικά με αυτό. Αλλα τόσους μήνες, το περιοδικό «κωφεύει» συστηματικά. Γιατί δεν ζηταέι ένα τέτοιο αυτοκίνητο μετά τη μετατροπή για test μακράς διαρκείας? Η απάντηση είναι απλή και προφανής; γιατί η Subaru πληρώνει πολλά σε διαφημίσεις σε όλα τα περιοδικά και site αυτοκινηστικά.Ο Takinen έγραψε:
“Σε ρώτησα πως κατάλαβες οτι ο δημοσιογράφος δεν οδήγησε τα αυτοκίνητα της δοκιμής και απάντησες πως φυσικά φαίνεται από τα συμφραζόμενα.
Η απάντησή σου σαφώς και δεν αποτελεί επιχείρημα μιας και είναι γενικού και αόριστου περιεχομένου ενώ δεν εξηγείς πώς ακριβώς είσαι τόσο σίγουρος οτι ο δημοσιογράφος δεν οδήγησε τα αυτοκίνητα.
Δεν διετύπωσα κανένα απολύτως αντεπιχείρημα οπότε προς τι η φράση οτι το αντεπιχείρημά μου είναι συγκλονιστικό; Καταλαβαίνεις τι γράφεις;”Είπες ειρωνικά ότι το επιχείρημα μου «…από τα συμφραζόμενα» είναι ένα σοβαρό επιχείρημα και σου απήντησα ότι και το δικό σου ένα σοβαρό αντεπιχείρημα. Που το μεμπτό. Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις? Τώρα εάν ο δημοσιογράφος που έγραψε το test οδήγησε τα αυτοκίνητα σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιάς δοκιμής φαίνεται από το φιλολογικό τρόπο με την οποία διατυπώνει τις απόψεις του σχεδόν σε όλο το άρθρο για να μην το επαναλαμβάνω σημείο προς σημείο.
Συγκεκριμένα θα σου υπενθυμίσω τη φράση στη σελίδα 113-2η στήλη και 12 γραμμές από το τέλος (τεύχος #381 Ιούνιος 2002): “Στην περίπτωση, όμως, που ο οδηγός ξεφύγει από τα τετριμμένα, αποδεικνύονται “λίγες”, κουράζονται εύκολα και δεν επιτρέπουν λανθασμένες γραμμές ή φρένα μέσα στη στροφή,…” είναι η ίδια ακριβώς με τη φράση που χρησιμοποιούν σε test μικρής δοκιμής για το Octavia Combi 1.8T 4x4 Abt στη σελίδα 257-2η στήλη και 9 γραμμές από το τέλος: “Αχίλλειος πτέρνα, οι συμβατικές αναρτήσεις, οι οποίες σε περίπτωση που ο οδηγός ξεφύγει από τα τετριμμένα, αποδεικνύονται «λίγες», κουράζονται εύκολα και δεν επιτρέπουν λανθασμένες γραμμές ή φρένα μέσα σε στροφές”.
Oπως διαπιστώνεις αυτό που φαίνεται ότι έγινε, είναι ότι ο συγγραφέας του “περίφημου” αυτού test, απλώς έκανε cut και paste από το ένα κείμενο στο άλλο. Βέβαια μπορεί κανείς, που θεωρεί χρέος του να κάνει το συνήγορο των 4Τ, να ισχυρισθεί ότι εφόσον αυτό ανταποκρίνεται και στις δύο περιπτώσεις στην πραγματικότητα γιατί να μην μπορεί να το γράψει. Ας ήταν λίγο πιο διακριτικός ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και ας τηρούσε τα προσχήματα έστω και αν δεν έκανε πλήρες test τη δεύτερη φορά. Θα απηύθυνα προσωπικό e-mail για να το συζητήσω με το συγγραφέα του άρθρου, αλλά όπως διαπιστώνεις και εσύ το συγκριτικό test είναι ανυπόγραφο, ωστόσο φαντάζομαι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις την ευθύνη έχει η συντακτική ομάδα του περιοδικού. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή εδώ και κάποιες μέρες και περιμένω την επίσημη απάντηση του περιοδικού.Ο Takinen έγραψε:
“Εδώ σίγουρα δεν καταλαβαίνεις τι γράφεις και φαίνεται πλέον ξεκάθαρη η σύγχυση μέσα στο μυαλό σου για την επίμαχη συμπεριφορά του αυτοκινήτου αυτού.
Ενώ δηλαδή υποστήριζες με μανία πως το Octavia δεν υποστρέφει, τελικά διαψεύδεις πανηγυρικά τον εαυτό σου, αφού ο ίδιος λες, πως όταν μπεις σε μια στροφή με το πόδι στο πάτωμα, τελικά θα υποστρέψει.
Από εκεί και πέρα ως γνώστης των ελληνικών, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως το ρήμα συνάδει σημαίνει, αρμόζει, ταιριάζει, έρχεται σε αρμονία. Και στο νόημα της λέξης δεν προσδίδεται, καμία σώνει και καλά υποχρεωτική σημασία.”Τη σύγχυση την έχεις σίγουρα εσύ που δεν έχεις καταλάβει ότι εάν μπείς πατημένος τέρμα σε μια στροφή ακόμα και με ένα πολύ καλό τετρακίνητο αρχικά τουλάχιστον αυτό θα υποστρέψει 99%. Γι’ αυτό διάβασε σε παρακαλώ ένα άρθρο του αγγλικού CAR τον 2/2002 για Ιmpreza STI και θα δείς που λέει ότι αρχικά η ελαφρά υποστροφή στην είσοδο της στροφής όταν κανείς μπεί πατημένος …κλπ. Φυσικά και ένα άριστο τετρακίνητο μπορεί αρχικά να υποστρέψει όταν κανείς εφαρμόσει την αρχή pedal to metal.
Mπορείς εάν βέβαια το επιθυμείς να μου πείς ποια αυτοκίνητα έχεις γνωρίσει πραγματικά οδηγώντας τα και τι οδηγείς τώρα αυτή την εποχή σε καθημερινή βάση? Είμαι περίεργος να μάθω μετά τα όσα δηλώνεις, γιατί διαφορετικά κάνεις κριτική και εσύ και ο Scoob Owner από “άμβωνος”. Εμένα έτσι και αλλοιώς είπες πως δεν με πιστεύεις, οπότε και δεν θα είχε αξία να το κάνω τώρα.Ο Takinen έγραψε:
“Ωραία, αυτή είναι η γνώμη σου. Μένει να μας πεις αναλυτικά με ποιον ακριβώς τρόπο το περιοδικό ταυτίζει την τετρακίνηση του ΤS με τα μεγαλύτερα αδέρφια του και πώς ακριβώς εξάγεται το συμπέρασμα, οτί αυτό δεν είναι αληθινό.”
Σελίδα 113 του τεύχους της δοκιμής κάτω από τον τίτλο «Και η οδηγική ευχαρίστηση» εκεί που γράφει:
- “…και παράλληλα υπερτονίζοντας τις διαφορές του ηλεκτροϋδραυλικού συμπλέκτη Haldex του γκρουπ VW και της τετρακίνησης με τρία διαφορικά που χρησιμοποιεί η Subaru.”
- Και σελίδα 114 αριστερή στήλη: “Aντίθετα, το Impreza, έχοντας ως βάση την τετρακίνηση με τρία διαφορικά, προσφέρει μεγαλύτερο πεδίο δράσης στον ανήσυχο.”.
Και πάλι ως υπεύθυνο περιοδικό αυτοκινήτου, που φαντάζομαι ότι φιλοδοξεί ακόμα να λέγεται, ώφειλε να διαχωρίσει το σύστημα τετρακίνησης του 1.6 ΤS από τα μεγαλύτερα αδέλφια του WRX και STI, πού και αυτά μεταξύ τους έχουν σημαντικές διαφορές ως προς την τετρακίνηση.
Ο Takinen έγραψε:
“Πρώτα από όλα η F1 δεν είναι Super Car. Είναι δε πισωκίνητη, λόγω κανονισμών και για κανέναν άλλο λόγο.
Ανέφερες δύο παραδείγματα για να στηρίξεις τι; Το σχόλιό σου ποιο σοβαρό λόγο ύπαρξης είχε; Νομίζεις οτι πετώντας υπονοούμενα πετυχαίνεις κάτι; Αν μπορείς, μίλα ανοιχτα και πες σταράτα και τεκμηριωμένα αυτό που πιστεύεις.”Ανέφερα τα 2 παραπάνω παραδείγματα για να αντικρούσω τον ισχυρισμό σου περί τετρακίνησης. Αναρωτιέμαι που είδες τα υπονοούμενα-μήπως έχεις επιδοθεί σε κηνύγι μαγισσών? Δεν είπα ότι η Formula 1 είναι supercar, απλώς το ανέφερα ότι είναι πισωκίνητο. Και από ότι φαίνεται δεν είναι μόνο θέμα κανονισμών. Αλλωστε οι κανονισμοί στην F1 δεν πέφτουν από τον ουρανό. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές τους τροποποιούν αρκετά συχνά, και εάν η τετρακίνηση ήταν ενδεδειγμένη στην περίπτωση αυτή προσφέροντας την καλύτερη συμπεριφορά, να είσαι σίγουρος ότι θα το είχαν ήδη κάνει, όπως έκαναν και για το traction control.
Ο Takinen έγραψε:
“Σχετικά με τις οδηγικές σου περγαμηνές, ο Scoob Οwner απέδειξε, πώς εκτός από την οργιώδη greekoti φαντασία που διαθέτεις, μας παρουσιάζεις και ψευδή στοιχεία πετώντας ένα 0.88g χωρίς καν να μας δείξεις πως το έβγαλες. Μετά από αυτά πως είναι δυνατόν να υπάρχει εμπιστοσύνη σε παραπέρα δηλώσεις σου; Το σχετικό μου σχόλιο δεν ήταν λασπολογία αλλά βασισμένο σε όσα έχουν ήδη ειπωθεί. Αλήθεια ακόμα με 140 την περνάς την στροφή αυτή; Και πότε προλαβαίνεις να φρενάρεις για τη δεξιά με λακούβες που ακολουθεί; Ή μήπως και αυτή την περνάς: 'σε σανίδα δεξιά όπως έισαι' “
Καλό θα ήταν να επικαλείσε δικά σου επιχειρήματα και όχι άλλων. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι όλα δεν μπορούν να αποτυπωθούν με μολύβι και χαρτί. Το 0.88g όπως διαπίστωσες, εάν διάβασες την απάντηση μου, το ανέλυσα πως βγαίνει (με τους τύπους που χρησιμοποίησε και ο Scoob Owner), και η συγκεκριμένη στροφή ΔΕΝ έχει ακτίνα 30 μέτρα; το τόξο είναι αρκετά ανοικτό, και εάν θυμάσαι καλά το κέντρο βρίσκεται κάπου στο διάδρομο του αεροδρομίου-η απόσταση αυτή είναι 175 μέτρα (μετρημένα!!!). Αρα το να επιμένεις για “οργιώδη greikoti φαντασία” μάλλον εσύ και ο Scoob Owner είστε τυπικά ελληνικά εμπαθέστατα πλάσματα.
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν στείλετε προσωπικό μήνυμα με το κινητό σας να σας τα πω και από κοντά και επώνυμα, και παρεπιπτόντως να σας κεράσω “τσάϊ” μετά από μια βόλτα από τη συγκεκριμένη στροφή. Αλλωστε προ καιρού σε αυτό το thread ζήτησα από κάποιο φίλο, που είπε να βάλω κάμερα στο αυτοκίνητο και να καταγράψω το συγκεκριμένο γεγονός, το καλύτερο ήταν να στείλει όποιος ενδιαφέρεται προσωπικό μήνυμα με το κινητό του, και έτσι να κανονίσω συνάντηση από κοντά για να διαπιστώσει όποιος ενδιαφέρεται του λόγου το αληθές. Ξέρεις ακόμα περιμένω απάντηση. Ούτε κανείς από τα εσάς τoυς δυό Takinen και Scoob Owner απήντησε.
Ξέρετε γιατί? Γιατί εσείς μόνο ξέρετε να προσπαθείτε να πουλήσετε πνεύμα πίσω από την οθόνη του Η/Υ, ως γνήσια ΣΠΑΣΙΚΛΑΚΙΑ που είστε, χωρίς κανένα κόστος.**Ο Takinen έγραψε: **
Bελτιωμένα, το ένα από την αντιπροσωπεία και το άλλο από μεγάλο οίκο του εξωτερικού. Όχι στο Μητσάρα στη γωνία που τον μετράμε για να δούμε πόσα τελικά μας έδωσε ο Kent.
Τι μας λές τώρα? Ξεχνάς ότι οι 4T το έχουν ήδη κάνει αυτό, δηλαδή να δυναμομετρούν ακόμα και εργοστασιακά μοντέλα που τεστάρουν (π.χ. στο τεύχος 7/2001 στο test για Octavia 1.8T RS όπου γράφουν ότι η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου της δοκιμής ήταν μεγαλύτερη από την ονομαστική, και βεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά ότι τα αυτοκίνητα του ομίλου VAG έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ιπποδυνάμεις από τις δηλωθείσες σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που συνήθως δηλώνουν περισσότερα). Και φυσικά έπρεπε να το κάνουν όταν είχαν να κάνουν με τους “έλληνες Μητσάρες”, έστω και εάν αυτοί είναι “επίσημοι”.
**Ο Takinen έγραψε: **
Και αυτό πρέπει να το δικαιολογήσεις αναλυτικότατα μιάς και πρόκειται για σοβαρή προσβολή σε προσωπικό επίπεδο. Και αφού τα λόγια σου έτσι και αλλιώς δεν τα προσέχεις οχυρωμένος πίσω από την οθόνη σου τουλάχιστον δικαιολόγησε αυτά που πληκτρολογείς.
Την απάντηση την έχεις ήδη πάρει παραπάνω. Απλά θα προσθέσω ότι με τον ίδια ευκολία που εσύ και o Scoob Owner μιλάτε για ”greekoti φαντασία” χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις, με τον ίδιο τρόπο και εγώ δικαιούμαι να μιλάω για τις παρωπίδες που εσείς έχεται.
Ο Takinen έγραψε:
Και σε ξαναρωτάω. Τι θέλεις να κάνουν σε κάθε μοντέλλο οι τροχοί, τηλεφωνικό γκάλοπ στους ιδιοκτήτες για να δουν τα προβλήματα αξιοπιστίας;
Όχι βέβαια. Αλλά μετά όσα γράφτηκαν στο συγκεκριμένο thread, θα μπορούσαν να ξαναζητήσουν το αυτοκίνητο για πιο μακράς διάρκειας test. Αντίθετα, δεν έκαναν κανένα απολύτως σχόλιο, ούτε υποσημείωση για να επισημάνουν και μόνο το συγκεκριμένο γεγονός που καταγγέλθηκε ουσιαστικά και επανειλλημενα στο site τους. Και ξέρεις γιατί ? Γιατί αυτός που σήμερα διαθέτει τα περισσότερα στη διαφήμιση (αυτό το γενικεύω για όλη την σύγχρονα διαμορφωμένη αγορά) τελικά εξασφαλίζει τα προϊόντα του να μένουν στο απυρόβλητο της κριτικής.
Ο Takinen έγραψε:
Τοποθετήσου στο συγκεκριμένο θρέντ και όχι εδώ. Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, το συγκεκριμένο θρέντ δεν έχει ούτε ένα post δικό σου σωστά;
To συγκεκριμένο thread (για Μitsubishi Lancer Evo VII) πού άνοιξε ο Gabriel είχε σχεδόν τελειώσει όταν εγώ μπήκα για 1η φορά σε αυτό το Forum. Οι επισημάνσεις του με κάλυψαν απόλυτα.
Τώρα εσένα, που απ’ ότι φαίνεται γράφεις νυχθημερόν σε αυτό το Forum και μπράβο σου, έχω να σε πληροφορήσω ότι έχω και άλλες πιο σημαντικές δουλειές και πράγματα να κάνω στη ζωή μου από το να κάθομαι πίσω από ένα υπολογιστή και να έχω το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και την ίδια στιγμή το άλλο χέρι εκεί που εσύ πολύ καλά ξέρεις επειδή το έχεις…ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.
Chris
-
Διάβασα όλο το θέμα από την αρχή, μιας και όταν γράφηκε δεν ήμουν μέλος ακόμα.
Ο χαρακτηρισμός 'Μαϊμού' για το Σουμπαρού μπορεί να ακούγεται βαρύς (χωρίς να μου κάνει άδικος...), αλλά εξίσου βαρύ (αλλά και άδικο όμως) είναι να συγκρίνουμε τον οίκο ΑΒΤ που έχει πιστοποίηση ΤUV σε όλες του τις μετατροπές, με μία μετατροπή που έγινε για την ελληνική αγορά. Πόσα (συνολικά παγκοσμίως) αυτοκίνητα θα την φέρουν; 100; Και αμφιβάλλω αν θα έχουν κάποια πιστοποίηση, αφού στην Ελλάδα ούτε για τα κράνη δεν έχουμε πιστοποίηση...
Όσο για τα συστήματα τετρακίνησης, η φιλοσοφία των 3 διαφορικών απέχει παρασάγγας από τον συνεκτικό συμπλέκτη. Οδήγησα στο εξωτερικό VW Gold 4 Motion 1.9TDi (130hp) το οποίο φέρει το γνωστό σύστημα με τον συνεκτικό συμπλέκτη, αλλά και αντισπίν. Το οδήγησα σε αλπικούς δρόμους (Ελβετία) από στεγνή άσφαλτο - γυαλόχαρτο, μέχρι σε καθαρό πάγο. Το σύστημα είναι επιεικώς απαράδεκτο. Καταρχήν ξεχάστε ό,τι ακούσατε για 4 Motion. Το αυτοκίνητο είναι εμπροσθιοκίνητο 100%. ΆΜΑ σπινάρουν οι εμπρος τροχοί τότε μεταφέρεται πίσω η μισή ροπή ΜΑΞΙΜΟΥΜ. Προσοχή!!! ΑΜΑ ΣΠΙΝΑΡΟΥΝ!!! Όχι αν γλιστρίσουν μόνο προς το πλάι!!! Για να μπει η τετρακίνηση πρέπει όπως είπαμε να σπινάρει. Σε ευθεία ουδέν πρόβλημα, ίσα ίσα που επιταχύνει καταπληκτικά (στον πάγο με τον διπλό ρυθμό). Στην στροφή όμως σπινάρισμα = υποστροφή. Άρα υποστρέφουμε. Μόλις υποστρέψουμε το σύστημα εμπλέκει το πίσω διαφορικό μέσω του συμπλέκτη, και το αυτοκίνητο τείνει να κλείσει την πορεία του. Δηλαδή αρχίζει μούτρα, τα οποία τα διορθώνει μόνο του. Κατά περιπώσεις μπορεί να καταλήξει και σε υπερστροφή. Όταν ένα αυτοκίνητο υποστρέφει συνήθως κλείνουμε λίγο το τιμόνι, ή μετριάζουμε το γκάζι. Εδώ όμως στον χρόνο που θα αντιδράσουμε αντιδρά και το αυτοκίνητο, οπότε ειναι σαν να έχουμε ένα αυτοκίνητο έτοιμο να υπερστρέψει και να κόβουμε το τιμόν περισσότερο, ή να ανακόπτουμε ταχύτητα... Μάπα το καρπούζι...
Επιπλέον είναι 70 περίπου κιλά το σύστημα τετρακίνησης, με αντίστοιχη επιδείνωση επιδόσεων, φρενων, ορίου στην στροφή λόγω βάρους και κατανάλωσης, επίσης κλέβει γύρω στα 80 λίτρα από τον χώρο αποσκευών, χρεώνεται επιπλέον, είναι κάτι επιπλέον που μπορεί να χαλάσει, και αν δεν είσαι Ελβετός στα χιόνια και να βαριέσαι να βάζεις αλυσίδες κάθε μέρα για να ανέβεις 100 μέτρα ανηφόρα ως το σπίτι σου (γιατί τόσο απέχει μάξιμουμ από τον κεντρικότερο που ΠΑΝΤΑ εκχιονίζεται) δεν βλέπω τον λόγο να το αγοράσεις.
Ένα αυτοκίνητο οδηγούμενο στο όριο σε στροφή ποτέ μα ποτέ δεν οδηγείται με το πόδι στο πάτωμα!!! Στην περίπτωση αυτήν θα γλιστρήσει ο άξονας που μεταδίδει την κίνηση (σε ακραίες περιπτώσεις βάρους - ισχύος - ταχύτητας - πρόσφυσης δεν είναι απαραίτητο αυτό). Όμως αυτό δεν θα χαρακτηρίσει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αλλά τις οδηγικές μας ικανότητες. Μια F1 είναι ρυθμσμένη υποστροφικά. Αν όμως πάμε σε μέτρια - αργή στροφή τέρμα γκάζι χωρίς αντισπίν, τότε θα φύγει η ουρά φυσικά! Πάντως σίγουρα ένα εμπροσθιοκίνητο 190 ίππων χωρίς αντισπίν σε γλιστερή άσφαλτο στην Ελλάδα με ΤΕΡΜΑ γκάζι (και όχι σε στροφές πολλών χιλιομέτρων) θα βγάλει μούτρα (ατελείωτα) είτε είναι Λάντα και το οδηγέι ο Κουλοχεριζί, είτε είναι Ιντεγκρα Τάιπ Αρ και το οδηγεί ο Πανιζί.
Όταν δύο δρόμοι ενώνονται με γωνία 90 μοιρών ως Τ ή ως Γ η ακτίνα καμπυλότητας είναι ΜΗΔΕΝ! Άρα η κεντρομόλος επιτάχυνση που απαιτείται απειρίζεται. Σκεφτείτε όταν παίζατε με Matchbox στο καρώ τραπεζομάντιλο. Το περιστρέφατε περί τον άξονά του σταματημένο στις γωνίες. Αυτό δεν το λέω αυθαίρετα. Το κέντρο περιστροφής μίας στροφής είναι το σημείο που ενώνονται οι δύο ακτίνες της εισόδου και της εξόδου από την στροφή. Στο Γ και στο Τ όπως φαίνεται και στα κεφαλαία αυτά γράμματα, οι δύο ακτίνες ενώνονται ακριβώς εκεί που ενώνονται και τα δύο σκέλη. Άρα ταυτίζεται το κέντρο περιστροφής με το σημείο τομής των 2 ευθειών. Άρα ακτίνα περιστροφής = 0.
Φυσικά αυτή είναι θεωρία! Στην πράξη υπάρχει η συναρμογή στα πεζοδρόμια (δηλαδή η μικρή καμπύλη σαν κόψιμο στην γωνία) καθώς και το πλάτος του δρόμου, όπου κρατώντας γραμμές δίνουμε μια καμπυλότητα, γιατί έτσι μετατοπίζουμε προς τα πίσω το σημείο εισόδου και προς τα εμπρός το εξόδου. Όσο μεγαλύτερο το πλάτος του δρόμου, τόσο μεγαλύτερη η ακτίνα της στροφής, γιατί τόσο πιο πολύ μπορούμε να μετατοπίσουμε τα σημεία εισόδου - εξόδου. Μάλιστα στους αγώνες κάνουμε την λεγόμενη 'μπούκα' ώστε να μπεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου στο χώμα και να κλέψουμε πλάτος δρόμου (άρα και ακτίνα) και από εκεί.
Η πορεία που ακολουθεί ένα αυτοκίνητο σε μία απλούστατη στροφή κινούμενο οριακά είναι αδύνατον να αναλυθεί λεπτομερειακά με την θεωρία. Μπαίνουν κατανομές βάρους, μετατοπίσεις βάρους, παραμορφώσεις ελαστικών, ολισθήσεις, σπιναρίσματα, συντελεστές πρόσφυσης, μεταβολές γωνίας τιμονιού, κλίσεις δρόμου κι αμαξώματος, ανωμαλίες οδοστρώματος και πόσο τις διαβάζει η ανάρτηση και άλλα πολλά, που για να αναλυθούν θέλουν περισσότερες σελίδες από ό,τι έχει όλο το Φόρουμ. Όμως πολύ εύκολα με την (απλή) θεωρία αποδεικνύεις κάτι το οποίο είναι είτε πασιφανώς αληθές, είτε πασιφανώς αδύνατον.
Αν ένα αυτοκίνητο στον κύκλο πρόσφυσης πιάνει 1 g αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα το πιάσει και στην ελληνική άσφαλτο που είναι κατσαρός καθρέφτης.
Η στροφή αυτή στην οποία αναφερεστε είναι εκείνη που πήγαινε το εξπρές λεωφορείο του αεροδρομίου από ανατολικό στο δυτικό; Που ήταν στην αρχή του αεροδιαδρόμου, πίσω από τον χώρο 'πάρκινγκ' των ιδιωτικών αεροσκαφών; Που είχε φανάρια που άναβε κόκκινο όταν απογειωνόντουσαν αεροπλάνα για να μην τιναχτούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τα καυσαέρια; Εκεί θυμάμαι από το λεωφορείο πως έστριβε σχεδόν σταματημένο, χρησιμοποιώντας όλο το πλάτος της στροφής και στην είσοδο και στην έξοδο (είναι και τεράστιο!!). Το 96 πετούσα για Θεσσαλονίκη κάθε εβδομάδα, και περνούσα συχνά με το λεωφορείο, αλλά με το αυτοκίνητο έχω περάσει 2-3 φορές και δεν το καλοθυμάμαι... Επειδή είμαι από τα βόρεια δεν τα ξέρω καλά τα μέρη, όμως αυτό κατάλαβα... Είναι όντως αυτή η στροφή;
Πάντως η VAG επεξεργαζόμενη άνθρακα έβγαλε χρυσό (δεν εννοώ πως τα κονόμησε) ενώ η Subaru επεξεργαζόμενη χρυσό, άνθρακες ο θησαυρός...
Επίσης ταΐστε με και οι μεν, και οι δε με κοτόπουλα και τσάγια, αλλά ούτε με κάμερα ούτε χωρίς μπαίνω σε αυτοκίνητο (οποιοδήποτε, ανεξαρτήτως μάρκας) σε στροφές αυτού του τύπου μέσα στην πόλη με 140-150, με οποιονδήποτε οδηγό στο τιμόνι. Αν θέλετε να βρούμε ένα ρανταράκι να το κρατάω σε σημείο που θα είμαι σίγουρος πως δεν θα πέσει και κανένας επάνω μου, και να βάλω και σε τρίποδο την κάμερα που έχω για τα in-car στο αγωνιστικό (αυτή είναι η 'πατσαβούρα' και δεν με νοιάζει, την καλή ούτε για αστείο!).
-
Δεν με ενδιαφέρει ποιός θα κάνει επίδειξη γνώσεων σε ποιόν (χρησιμοποιώντας 'texbook' Φυσική, λες και γράφουμε διαγώνισμα στο σχολείο, λες και η κίνηση στο δρόμο έχει καμία σχέση...) και ποιός είναι 'χεράς' και ποιός είναι 'κουλός'. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως υπάρχουν άνθρωποι (?) που στρίβουν ή προσπαθούν να στρίψουν στο golf της Γλυφάδας με 140 και στα Λιμανάκια με 170, μέσα στον κόσμο (άλλα αυτοκίνητα ή, ακόμα χειρότερα, δίκυκλα και πεζούς), και αυτό το θεωρούν αρκετά μαγκιά ώστε να το διατυμπανίζουν, να τους πούμε και μπράβο, των εγκληματιών κομπλεξικών με τα μεγάλα cojones και τα ανύπαρκτα μυαλά
Οταν θα μας πουν πόσο κάνουν στα Μέγαρα, στις Σέρρες, στο Μερκούρη, στη Φτέρη ή στο Χολομώντα, τότε θα αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους.
-
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου nass.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει ποιός θα κάνει επίδειξη γνώσεων σε ποιόν (χρησιμοποιώντας 'texbook' Φυσική, λες και γράφουμε διαγώνισμα στο σχολείο, λες και η κίνηση στο δρόμο έχει καμία σχέση...) και ποιός είναι 'χεράς' και ποιός είναι 'κουλός'. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως υπάρχουν άνθρωποι (?) που στρίβουν ή προσπαθούν να στρίψουν στο golf της Γλυφάδας με 140 και στα Λιμανάκια με 170, μέσα στον κόσμο (άλλα αυτοκίνητα ή, ακόμα χειρότερα, δίκυκλα και πεζούς), και αυτό το θεωρούν αρκετά μαγκιά ώστε να το διατυμπανίζουν, να τους πούμε και μπράβο, των εγκληματιών κομπλεξικών με τα μεγάλα cojones και τα ανύπαρκτα μυαλάΟταν θα μας πουν πόσο κάνουν στα Μέγαρα, στις Σέρρες, στο Μερκούρη, στη Φτέρη ή στο Χολομώντα, τότε θα αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους.
Εγώ πάντως στα λιμανάκια, τα οποία τα χρησιμοποιώ όταν πάω βόλτα στο Σούνιο να δω την θάλασσα, στρίβω με 40-50 ακούγοντας την μουσική μου χαλαρά οδηγώντας στην δεξιά λωρίδα αφήνοντας την αριστερή στους γρήγορους «χεράδες» όπως τους λένε. Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ πάντως στα λιμανάκια, τα οποία τα χρησιμοποιών όταν πάω βόλτα στο Σούνιο να δω την θάλασσα, στρίβω με 40-50 ακούγοντας την μουσική μου χαλαρά οδηγώντας στην δεξιά λωρίδα αφήνοντας την αριστερή στους γρήγορους «χεράδες» όπως τους λένε. Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΚαι πάλι πρόσεχε... Ακόμα θυμάμαι τον θερμοκέφαλο που προσπαθούσε ως νέος Βάλτερ Ρέρλ να στρίψει τις ημέρες του Ακρόπολις στα λιμανάκια με όσα, και σκότωσε το αρραβωνιασμένο ανυποψίαστο ζευγάρι που εκινείτο νομιμότατα στο αντίθετο ρεύμα... Βεβαίως δεν του εξήγησαν πως ο Βάλτερ είχε και 40 νούμερα μεγαλύτερα χέρια και άλλο αυτοκίνητο...
Κάπως έτσι εκδιώχτηκε το Ακρόπολις από την Αθήμα και το ζευγάρι αυτό από τον κόσμο που ζούμε... Ποτέ δεν είσαι σίγουρος τι θα σου 'ξημερώσει' από απέναντι...
-
GeorgeTabs
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα σε όλα απ' αυτά που έγραψες και σε συγχαίρω για τον τεκμηριωμένο και κόσμιο τρόπο με τον οποίο ξέρεις να εκφράζεσαι.
Σχετικά με την τετρακίνηση τύπου Haldex και αυτή με 3 διαφορικά και εγώ πιστεύω ότι η δεύτερη είναι αυτή που είναι σαφώς με τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα και δυνατότητες. Ποτέ άλλωστε και εγώ δεν βάσισα τη διαφωνία μου με τους άλλους στο σύστημα τετρακίνησης μεταξύ των 2 αυτοκινήτων. Πριν οποιαδήποτε τετρακίνηση όμως ένας πολύ βασικός παράγοντας στην οδική συμπεριφορά ενός Χ αυτοκινήτου βασικό ρόλο παίζει το στήσιμο της ανάρτησης, το πλαίσιο, κ.λπ. Δηλαδή τι και εάν βάλλεις σε ένα 'κακοστημένο' αυτοκίνητο τετρακίνηση με 3 διαφορικά και τα υπόλοιπα είναι 'μάπα' τότε και η τελική συνταγή θα είναι 'μάπα'.
Σου θυμίζω παρεπιπτόντως-και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις-ότι το πρώτο Subaru 1.6 TS που 'τουρμπίσθηκε' με τους 143 ίππους τα πίσω φρένα του ήταν ταμπούρα (όπως του εργοστασιακού με τους 95 ίππους) και οχι δισκόφρενα ως ώφειλε. Πες μου λοιπόν εσύ πιό σημερινό αυτοκίνητο με πάνω από 110 ίππους έχει πίσω ταμπούρα? Γι' αυτό λοιπόν μίλησα γιά την προκλητική προχειρότητα αυτών των μετατροπών.
Τώρα σχετικά με το επίμαχο θέμα στη συγκεκριμένη στροφή σου θυμίζω ότι αυτή είναι που περνάει μπροστά από το golf Γλυφάδας (ανεβαίνοντας από παραλιακή προς Βουλιαγμένης), δεν είναι 90 μοιρών, αλλά κάτι παραπάνω (περίπου 110 και το καμπύλο τμήμα της-δηλαδή το τόξο έιναι σχετικά μικρό) και κατ'εξαίρεση στο συγκεκριμένο σημείο η άσφαλτος είναι καλύτερη και επίσης έχει και θετική κλίση. Επίσης θα συμφωνήσω και θα υπερτονίσω όλα αυτά που λές περί χρησιμοποίησης όλου του πλάτους του δρόμου, και άρα αύξησης της ακτίνας της στροφής με το 'κλέψιμο' όπως λές. Επίσης η ταχύτητα εισόδου σε μιά στροφή δεν διατηρείται ίδια και στην κορυφή, αλλά είναι μικρότερη αναγκαστικά.
Σχετικά με τα μαθηματικά και φυσική που χρησιμοποίησα, λυπάμαι αν κούρασα κάποιους, αλλά ήμουν υποχρεωμένος να απαντήσω σε αυτούς που διεφώνησαν προβάλλοντας μαθηματικούς ισχυρισμούς, και μου έλεγαν ότι οι γνωσεις μου είναι μπερδεμένες και προσπαθώ να παραπλανήσω.
Σxετικά με τα 'τσάγια', έχω να πώ ότι ήταν απλώς απαντήσεις με δόση ειρωνείας σε αυτούς που ειρωνεύθηκαν με ερωτήσεις του τύπου: 'μα καλά ακόμα με 140 περνάς αυτή τη στροφή...' και 'δηλαδή στα λιμανάκια πας με 170...', και 'greikoti fantasia'.Αυτά και σε ευχαριστώ γιά το γόνιμο διάλογο.
Chris
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει ποιός θα κάνει επίδειξη γνώσεων σε ποιόν (χρησιμοποιώντας 'texbook' Φυσική, λες και γράφουμε διαγώνισμα στο σχολείο, λες και η κίνηση στο δρόμο έχει καμία σχέση...) και ποιός είναι 'χεράς' και ποιός είναι 'κουλός'. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως υπάρχουν άνθρωποι (?) που στρίβουν ή προσπαθούν να στρίψουν στο golf της Γλυφάδας με 140 και στα Λιμανάκια με 170, μέσα στον κόσμο (άλλα αυτοκίνητα ή, ακόμα χειρότερα, δίκυκλα και πεζούς), και αυτό το θεωρούν αρκετά μαγκιά ώστε να το διατυμπανίζουν, να τους πούμε και μπράβο, των εγκληματιών κομπλεξικών με τα μεγάλα cojones και τα ανύπαρκτα μυαλάΟταν θα μας πουν πόσο κάνουν στα Μέγαρα, στις Σέρρες, στο Μερκούρη, στη Φτέρη ή στο Χολομώντα, τότε θα αξίζει να ασχοληθούμε μαζί τους.
Συμφωνω απολυτα επισης.
-
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με καθυστέρηση ενός μήνα
BLUEKILLER
To εικονιζόμενο ΜΧ-5 δεν έχει καμία σχέση με το username Scoob Owner (έχει όμως με το username που βλέπεις αριστερά).STEL(I)OS
Μη νου το ξαναπείς χρέπι το αυτοκίνητό μου. Και όσο για τους χρόνους, 1'24 δεν είναι άσχημα με τρία τετ-α-κε ανά γύρο...
Subaru Impreza 1.6 with Turbo