-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[...]
δηλαδή με ποια λογική, θα διεκδικήσεις την αποζημίωση απ'τον Άγιο Πέτρο αν σε πατήσει; -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο.Εκτός κι αν πρόκετια για εθνική οδό....
διαβασε τον ΚΟΚ προσεκτικα και μετα πες μου αν ο πεζος εχει παντα και παντου δικιο...Ακομα και στις διαβασεις, δεν βγαζεις ακρη.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ πρεπει να σταματαμε σε ολες τις διαβασεις (το οτι σε μερικα σημεια οπως προειπα πχ για την παραλιακη και την Κηφισσιας ειναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ και ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γινεται αυτο, δεν φταιει ο πεζος αλλα ο μαλακας που εβαλε διαβαση εκει...). Απο κει και περα, και για τον πεζο υπαρχουν προυποθεσεις ακομα και οταν υπαρχει διαβαση. Αμα εγω περπαταω στο πεζοδρομιο και αποφασισω ξαφνικα να διασχισω τον δρομο στην διαβαση, ενω το αυτοκινητο που ερχεται ειναι 5 μετρα απο αυτην και ειναι ανθρωπινως αδυνατον να σταματησει ακομα και αν πηγαινει με 30 χαω, δεν μου επιτρεπεται να κατεβω στον δρομο στην ψυχρα. Για διαβασε λιγο να δεις...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ασχετες διαβασεις μες την μεση πολυσυχναστων λεωφορων με αυξημενα ορια ταχυτητας, δεν θα επρεπε να υπαρχουν. Και μην πειτε οτι εχω τιποτα με τους πεζους, ειναι πρακτικα ΑΔΥΝΑΤΟΝ να σταματαει ολοκληρη Κηφισσιας ή παραλιακη για να περασει ενα ατομο τον δρομο.φυσικα εχεις δικιο απο νομικης αποψεως, αφου σταματησες προφανως δεν σταματαει ο αλλος πανω σου. Και καλα εκανες και σταματησες αφου εκρινες σωστο, απλα διαβαση δεν θα επρεπε να υπαρχει εκει περα.
Καλά Χριστούγεννα καταρχήν! (αν και έχουν περάσει.. )
Συμφωνώ μαζί σου ότι σε παρόμοια σημεία είναι πολύ επικίνδυνες οι διαβάσεις και για τους πεζούς αλλά και για τους ίδιους τους οδηγούς.. αν δούλευα στο αρμόδιο τμήμα δεν θα έβαζα διαβάσεις αλλά φανάρια.. όπως ακριβώς έχει και 1 χιλ. πριν περίπου, 30 μέτρα πριν από διασταύρωση (για το συγκεκριμένο φανάρι βέβαια βρίζω γιατί δεν έχει λογική, αλλά δεν ενοχλεί, ανάβει παράλληλα με το επόμενο).
Το θέμα είναι πως υπάρχουν και το σημαντικότερο ότι οι πεζοί τις χρησιμοποιούν.. και δεν μπορεί κανείς οδηγός να τους το απαγορεύσει..
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο.
Εκτός κι αν πρόκετια για εθνική οδό....
...έχει πάντα δίκιο μόνο εκεί που υπάρχει διάβαση. Γιατί εάν ενώ εσύ πηγαίνεις με 80 στην Συγγρού σου πεταχτεί ο εν λόγω πεζός ούτε οι ικανότητες του Schumacher δεν σε γλιτώνουν.
fchris θαυμάζω την υπομονή σου! Στην Ελλάδα μην τρακάρεις ....δεν βγάζεις άκρη.
fchris περαστικά φίλε και καλά ξεμπερδέματα με την Ιντερσαλόνικα... Σε τέτοιες πειριπτώσεις φιλική δήλωση ( αλλά τι λέω την τελευταία φορά που το έψαξα η εν λόγω ασφαλιστική δεν συμετείχε στον φιλικό διακανονισμο) και αμα ο άλλος κάνει τον παλαβό, τροχαία. Αμα βίαζεται κάνει την φιλική δήλωση και τελειώνει το θέμα, αλλιώς ας κάτσει ( και εσύ μαζί ) να περιμένει την τροχαία. Ας τον δώ μετά τι εξυπνάδες θα σου τσαμπουνάει...Έχουμε γεμίσει υπανθρώπους που κοιτάνε πως θα κάνουν την λαμογιά για να βγούνε και από πάνω στο τέλος.
Θα συμφωνήσω με τον elteo, όσο θυμάμαι οι πεζοί έχουν προτεραιότητα μόνο σε διαβάσεις και πράσινα φανάρια πεζών.. Θυμάστε το σκηνικό που κυνήγαγε ο αστυνομικός τους πεζούς για να τους κόψει κλήση;;
Όσο για το μπέρδεμα.. έχω μπλέξει και με χειρότερες περιπτώσεις που μου έχουν κάνει μεγαλύτερη ζημιά.. ο Γαλαξίας σου λέει κάτι; (off topic)
-
-
-
-
Σήμερα το πρωί ένα ηρωικό λεωφορείο της γραμμής '15 40 Εκκλησιές' ξέχασε οτι σε δρόμο από τον οποίο περνάει συνήθως υπήρχε σήμερα λαϊκή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το σύνηθες δρομολογίο του και να εγκλωβιστεί. Ο οδηγός σκέφτηκε να πάει από άλλο δρόμο και σε μιά πολύ απότομη κατηφόρα που οδηγεί στην Βιζυηνού ( ο κεντρικός δρόμος ) αποφάσισε να στρίψει αριστερά παραβιάζοντας το σήμα που απαγορεύει τις αριστερές στροφές. Έλα όμως που ο δρόμος αν στρίψεις αριστερά σε εκείνο το σημείο γίνεται πλαγιά, το αποτέλεσμα...το λεωφορείο βρήκε κάτω σύρθηκε λίγο και....σταμάτησε κλείνοντας τον κεντρικό δρόμο. Η συνέχεια εγκλωβισμός άλλων 6 λεωφορείων που γύριζαν από το κέντρο στον κεντρικό δρόμο και εγώ μέσα στο αμάξι να αναρωτιέμαι γιατί δεν πήρα μαζί μου την ψηφιακή μηχανή ενώ το σκέφτηκα φεύγοντας από το σπίτι.
Υ.Γ. Όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει αν είχε στρίψει δεξιά... -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Εξαιρετικό παρκάρισμα θα έλεγα...το κράσπεδο έχει ύψος περίπου 40 πόντων. Απορώ πραγματικά πως κατάφερε να ανέβει εκεί πάνω. Δείτε και τον πίσω αριστερό τροχό...
O άλλος στα δεξιά πως το 'ανεβάζει' στο parking, με εργάτη?
Mπορεί να έχει καμια μεταλλιακή ραμπα που να την βγάζει και να την βάζει κατα βούληση.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εξαιρετικό παρκάρισμα θα έλεγα...το κράσπεδο έχει ύψος περίπου 40 πόντων. Απορώ πραγματικά πως κατάφερε να ανέβει εκεί πάνω. Δείτε και τον πίσω αριστερό τροχό...
Mπορεί να έχει καμια μεταλλιακή ραμπα που να την βγάζει και να την βάζει κατα βούληση.
Εχει τσιμεντενια ραμπα μπροστα στο γκαραζ.Απο εκει το ανεβασε το 307 αλλα το προχωρησε πιο μπροστα .
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ρε παιδες...το γκρι πραγμα μπροστα απο το πεζοδρομιο ειναι τσιμεντο...
-
Σωστό. Ράμπα τσιμεντένια είναι, αλλά ξεγελάει η φωτό. Για τον οδηγό του 307, τι να πείς... φαίνεται να είναι και άσχημα χτυπημένο στο μαρσπιέ.
Για το πώς το έφτασε εκεί:
Προφανώς ανέβηκε από τη ράμπα του γκαράζ που είναι η Λάντσια, προχώρησε, προχώρησε, προχώρησε, έλα λίγο ακόμα, να βρει ο πίσω άξονας τσιμέντο, λίγο ακόμα να φρακάρει καλά -μην τραβάμε και χειρόφρενό νυΣτιάτικα - ώπα, φρακάρισε, κάτσε, ένα τελευταίο μαρσάρισμα, να στρίψω και το τιμόνι μην το πάρει η κατηφόρα, ωωωωωραία, μια χαρά είμαστε. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ (και με 'γειές!)
-
εμένα μου αρέσει που έχει κλείσει και τον καθρέπτη...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
εμένα μου αρέσει που έχει κλείσει και τον καθρέπτη...Φυσικά τι νόμιζες ότι δε το προσέχει το αυτοκίνητο;
Αυτό δηλαδή θα πουληθεί σαν ελαφρώς μεταχειρισμένο κάποτε.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτό δηλαδή θα πουληθεί σαν ελαφρώς μεταχειρισμένο κάποτε.'Το οδηγούσε κοπελίτσα/παππούς/γιαγιά, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τις 3.000 στροφές, αβασάνιστο, ΑΡΙΣΤΟ σου λέω!'
-
Για να έχει κρεμάσει έτσι ο πίσω αριστερά, πρέπει οι 2 μπροστινοί να πατάνε στο οδόστρωμα. Το ξεπαρκάρισμα πρέπει να ήταν θορυβώδες.
Ναι όντως ράμπα πρέπει να είναι αλλά ξεγελάει, ειδικά με τη σκιά
-
Όταν περάσω ξανά από το σημείο, θα σας πω. Το μαρσπιε είναι χτυπημένο και κομμένο! Πραγματικά, ως κάτοχος 307 και εγώ, στεναχωρέθηκα!
-
Πω πω τι ζόρι θα έφαγε το καημένο το 307... ...κι εγώ προσέχω να μην ακουμπά το λάστιχο στο πεζοδρόμιο να μην μου γδαρθεί η ζάντα αλουμινίου.
Εδώ παίζει και η στρέβλωση του πλαισίου έτσι στραβά και άτσαλα που το έβαλε...
-
Ταξιδεύοντας λοιπόν γι'αλλη μια φορά απο Αθήνα για Βόλο, συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά οτι δυστυχώς οι κάτοχοι BMW είναι χάλια οδηγοί....βγαίνουν εντελώς αντίθετο ρεύμα να προσπεράσουν, κολλάνε απο πίσω σου και πάνε να σε προσπεράσουν απο τα δεξιά πρίν προλάβεις να βγάλεις φλας να κατευθυνθείς προς τα δεξιά και τους ανοίξεις το δρόμο, έχουν τα προβολάκια αναμένα κλπ.κλπ...
δεν έχω τίποτε με τις BMW, κάθε άλλο μάλιστα μου αρέσουν πολύ, αλλά οι 10 στους 10 που έκαναν μ@@@κια στο δρόμο την περασμένη παρασκευή οδηγούσαν BMW...θα μου πείς τώρα...το αμάξι κάνει τον άνθρωπο; οχι, αλλά επειδή το παρατήρησα, ήθελα να σας το αναφέρω...
επίσης παρατήρησα οτι πολλά, μα πάρα πολλά...αυτοκίνητα είχαν προβλήματα με τα φώτα τους...είτε ήταν καμένα είτε αρίθμιστα και φώτιζαν στο θεό...μα καλά δεν ελένχει κανείς το αυτοκίνητο του, πριν βγεί στην Εθνική Οδό??? -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
.
επίσης παρατήρησα οτι πολλά, μα πάρα πολλά...αυτοκίνητα είχαν προβλήματα με τα φώτα τους...είτε ήταν καμένα είτε αρίθμιστα και φώτιζαν στο θεό...μα καλά δεν ελένχει κανείς το αυτοκίνητο του, πριν βγεί στην Εθνική Οδό???Αφού 'τσουλάει' και δε μας αφήνει γιατί να το κοιτάξουμε. Αμάν πια βρε παράξενοι συμπατριώτες.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!