-
Είχα την εντύπωση πως τα ζώα που ζούν στις πόλεις/περιαστικές περιοχές και γνωρίζουν τι σημαίνει αυτοκίνητο,θα είχαν εντονότερο το ένστικτο της αυτοσυντήρισης.Μάλλον έκανα λάθος!
Στην περίπτωσή μου,αν ήταν σκύλος αντί για γάτα,μάλλον θα μετρούσα αρκετές σβούρες συν μια πιθανή σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο...
Ηθικό δίδαγμα:Ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος με τα ζώα!Από δω και πέρα,όταν τα έχω στο οπτικό μου πεδίο,μεγαλύτερη προσοχή!
-
Συνήθως τα νεαρά σε ηλικία ζώα (σκύλοι) είναι αυτά που σκοτώνονται. Το έχω παρατηρήσει στη γειτονιά μου, οπου υπάρχουν αρκετά αδέσποτα. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία έχουν μάθει να κοιτούν το δρόμο πρίν περάσουν. Τα νεαρά δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και βουρ... περνουν τους δρόμους αέρα.
-
Δυστυχώς κι εγώ είχα παρόμοια εμπειρία πριν από έναν μήνα περίπου.
Το γατί πετάχτηκε τόσο ξαφνικά όσο δεν φαντάζεστε, ενώ κατέβαινα χαλαρός με 100km/h τη μισοάδεια Συγγρού στις 3 το πρωϊ.
Πάτησα φρένο και γέμισε ο αέρας από το λάστιχό μου, αλλά το φουκαριάρικο δεν τη γλύτωσε.
Α, επίσης έσπασε η μπροστά μάσκα του Focus, τα κομματάκια διασκορπίστηκαν στη Συγγρού, και το δεξί φλας έφυγε από τη θέση του.
Βασικά οι γάτες είναι τελείως αψυχολόγητες σε αυτόν τον τομέα. Αν πλησιάζεις σε κάποιο στενό, μπορεί να τρομάξουν όταν τις φτάσεις και να περάσουν το δρόμο! Αλλες γάτες κάθονται για κάποιο λόγο αμέριμνες στη μέση του δρόμου. Εχω σταματήσει πολλές φορές να τις διώξω προς την άκρη! Και φυσικά υπάρχουν και αυτές που θέλουν ντε και καλά να περάσουν μεγάλη λεωφόρο, και παίζουν ρωσική ρουλέτα. Ντουγρού και ό,τι νά'ναι.
-
Δυστυχώς (το έχω ξαναγράψει) κ εγώ το έχω αντιμετωπίσει κ είναι πολύ άσχημο
πρώτο με έναν σκύλο ανάμεσα σε σταματημένα που πετάχτηκε, φρένα μπλοκάρισμα .... μπαμ! μία με την εμπρός δεξιά γωνία στο κεφάλι μία 180άρα στροφή ο σκύλος κ ξαναμπήκε από εκεί που βγήκε κ έφυγε τρέχοντας!
Σταμάτησα μπας κ έχει κάτι, πιο πίσω ο κύριος του που μου είπε ότι δεν είναι δικός του (με το λουρί στο χέρι όμως), τον ρώτησα αν χρειάζεται κάτι (τον τύπο), μου απάντησε ξανά ότι δεν είναι δικός του... δεν μπορούσα να τον πιάσω (έτρεχε) οπότε έφυγα με μία διάθεση χάλια, ένα φτερό λίγο ανοιγμένο κ το φλας να κρέμεται!
Σπίτι έβαλα το φλας στη θέση του, ξεβίδωσα το φτερό κ αυτό στην θέση του κ μετά ξαναβίδωμα κ όλα καλά για το Ι αλλά ο σκύλος??? ποιός ξέρει?
Ελπίζω καλά!Επίσης από σταματημένα πετάγεται γατί, φρένα, μπλοκάρω, βλέπω ότι σωτηρία δεν υπάρχει, αφήνω το φρένο να μην μπλοκάρει ο τροχός πάνω στο γατί κ το... διαμελίσει, το πατάω , το ακούω να χτυπιέται αλλά βγαίνει από πίσω κ έτρεχε κατά μεσής του δρόμου χωρίς να έχει ίχνη 'φθοράς'.... ελπίζω να ήταν εντελώς καλά!
Κ κάτι που έχει γέλιο, από Πάτρα πάμε για μπάνιο Καλογριά (για όσους γνωρίζουν) όπου κατσίκια διέσχιζαν το δρόμο, είμαστε 2 αυτοκίνητα κ έχουμε σταματήσει! ξαφνικά μία κατσίκα κοιτάει τον φίλο μου στο εμπρός αυτοκίνητο (δεν της άρεσε που ήταν κόκκινο ή toyota άραγε?) παίρνει φόρα κ τους παίζει μιά κουτουλιά στο φτερό, το οποίο βάζει μέσα κ του ανοίγει κ 2 τρύπες με τα κέρατα!!!
Άντε βγάλε άκρη με τον βοσκό μετά....
Επίσης στο ίδιο σημείο έχουμε ακινητοποιηθεί από αγελάδες που κάθονταν στην μέση του δρόμου!
ήμασταν 10-15 λεπτά κ τίποτα τα ζώα!!! όπου φτάνει πούλμαν με λουόμενους που επέστρεφαν, κορνάρει, 'ΜΟΥΥΥΥΥ' από τα γελάδια!
οπότε ξεκινάει σιγά σιγά κ πάει κ τις σπρώχνει με τον προφυλακτήρα σιγά σιγά!
Εκεί έπεσε το γέλιο! έκαναν 2 βήματα, γύρναγαν κοίταγαν κ έκαναν ΜΟΥΥΥΥΥ προς το πούλμαν! ξανά σπρώξιμο, ξανά 2 βήματα, ξανά μούγκρισμα!Τελικά πρέπει να έριξαν πολλά μπινελίκια στον πουλμαντζή, αλλά πήγαν στην άκρη κ περάσαμε!!!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
τι θυμηθηκα τωρα!!!περισυ εγινε το σκηνικο. ηταν η αδερφη μου με το sporting της μερα-μεσημερι καπου στο κεντρο της σαλονικης. εκει που περιμενε στο φαναρι βλεπει ενα μεγαλο σκυλο να ερχεται κατα πανω της. ειχε πιει? επαιρνε ναρκωτικα? ειχε ερωτικη απογοητευση? (ο σκυλος ολα αυτα ε) το θεμα ειναι οτι αλλου πατουσε κι αλλου βρισκοταν. το αποτελεσμα ηταν να πεσει με την κεφαλα του στην πορτα του συνοδηγου και να κανει μια μεγαλη λακουβα! τι αλλο θα δουμε πια...
Αυτο θα ηθελα να το δω......
-
Και το τόπικ έγινε για πραγματικά ζώα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και το τόπικ έγινε για πραγματικά ζώαΏρες ώρες πολύ λεπτός ο διαχωρισμός!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
τι θυμηθηκα τωρα!!!
περισυ εγινε το σκηνικο. ηταν η αδερφη μου με το sporting της μερα-μεσημερι καπου στο κεντρο της σαλονικης. εκει που περιμενε στο φαναρι βλεπει ενα μεγαλο σκυλο να ερχεται κατα πανω της. ειχε πιει? επαιρνε ναρκωτικα? ειχε ερωτικη απογοητευση? (ο σκυλος ολα αυτα ε) το θεμα ειναι οτι αλλου πατουσε κι αλλου βρισκοταν. το αποτελεσμα ηταν να πεσει με την κεφαλα του στην πορτα του συνοδηγου και να κανει μια μεγαλη λακουβα! τι αλλο θα δουμε πια...
Αυτο θα ηθελα να το δω......
Κι εμένα έχει τύχει. Αφού έφαγε τα λυσιακά του ένας σκύλος να γαβγίζει, πήρε φόρα κι έπεσε πάνω στο φτερό του αυτοκινήτου. Άκουσα το μπαμ αλλά λακούβα δεν έγινε.
Ένας άλλος αποφάσισε να διασχίσει δρόμο 3 λωρίδων ανά κατεύθυνση. Τον πήρα χαμπάρι έγκαιρα και σταμάτησα, κάνοντας νόημα στον αριστερό μου να σταματήσει κι αυτός. Πέρασε λοιπόν ο σκύλαρος καμαρωτός και με το πάσο του σαν πρίγκηπας.
-
ΑΡΧΟΝΤΑΣ!!!!!!!!!
-
Πέτυχα χθές το βράδυ στην Γ. Λαμπράκη στο Βόλο Ferrari F40 με Γερμανικές πινακίδες.
Περασε απο κοντά μου και έμεινα. Αρχισα να τρέχω να την προλάβο πρίν το πράσινο στο φανάρι αλλά δεν πρόλαβα
Ούτε φωτογραφία δεν πρόλαβα να τραβίξω.
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
...Αρχισα να τρέχω να την προλάβο πρίν το πράσινο στο φανάρι αλλά δεν πρόλαβαΟύτε φωτογραφία δεν πρόλαβα να τραβίξω.
Δηλαδή περίμενες να την φτάσεις ΚΑΙ να τραβήξεις KAI φωτό....
Mα, τί εργαλείο οδηγάς ???αστειάκη....έέέέ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...Αρχισα να τρέχω να την προλάβο πρίν το πράσινο στο φανάρι αλλά δεν πρόλαβα
Ούτε φωτογραφία δεν πρόλαβα να τραβίξω.
Δηλαδή περίμενες να την φτάσεις ΚΑΙ να τραβήξεις KAI φωτό....
Mα, τί εργαλείο οδηγάς ???αστειάκη....έέέέ.
Mε τα πόδια είμουν.
50 μέτρα πιο κάτω είμουν και αυτή στο φανάρι. Αλλά το πράσινο είχε άλλη γνώμη. -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Επίσης στο ίδιο σημείο έχουμε ακινητοποιηθεί από αγελάδες που κάθονταν στην μέση του δρόμου!Φίλε mad_n καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς! Πέρσι το καλοκαίρι φεύγοντας απο Καλόγρια με φίλους παραλίγο να χτυπήσουμε αγελάδα που διέσχιζε το δρόμο! Την απέφυγα με ελιγμό!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φίλε mad_n καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς! Πέρσι το καλοκαίρι φεύγοντας απο Καλόγρια με φίλους παραλίγο να χτυπήσουμε αγελάδα που διέσχιζε το δρόμο! Την απέφυγα με ελιγμό!Κι εγω, ιδια εμπειρια, ιδιο σημειο...
-
Εδω και 2-3 μερες. μηχανη μεγαλου κυβισμου ειναι κυριολεκτικα καρφωμενη λιγουε ποντους πριν την προστατευτικη μπαρα της γεφυρας στην Παντανασα. Απο κατω ειναι γκρεμος και δεν μπορω να καταλαβω πώς σταματησε εκει και δεν πηγε απο κατω. Υπαρχει σχετικα μεγαλο φρεναρισμα πανω στο δρομο ενω το τί απεγινε ο οδηγος ειναι...αγνωστο.
-
ΖΩΟΟΟΟ ο 'κύριος' ανω των 50 με το σενταν μεγκαν αττική οδό αριστερά με 110 κμ αυτός, 130 εγώ και τον πλησιάζω (ενω η δεξια λωρίδα ηταν αδεια) αναβω φωτα και τον βλεπω να μου βγαζει χερι απο το παραθυρο και να μου δειχνει χαρακτηριστική κινηση 'περνα απο δεξια'....
Τον περασα όταν θεωρησα οτι ειμουν ασφαλης, ενώ εισέπραξε το βραβειο της ανοιχτης παλάμης σε συνδυασμο από καντήλια......
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ΖΩΟΟΟΟ ο 'κύριος' ανω των 50 με το σενταν μεγκαν αττική οδό αριστερά με 110 κμ αυτός, 130 εγώ και τον πλησιάζω (ενω η δεξια λωρίδα ηταν αδεια) αναβω φωτα και τον βλεπω να μου βγαζει χερι απο το παραθυρο και να μου δειχνει χαρακτηριστική κινηση 'περνα απο δεξια'....Τον περασα όταν θεωρησα οτι ειμουν ασφαλης, ενώ εισέπραξε το βραβειο της ανοιχτης παλάμης σε συνδυασμο από καντήλια......
Μου εχει συμβει ακριβως το ιδιο με τη διαφορα οτι η κινηση που εκανε με το χερι ηταν πολυ εντονη!!! Δηλαδη τον εκνευρησα δηλαδη με το θρασος μου να θελω να κανει δεξια.
-
Ο Λένιν ήταν και δεν ήθελε να ακούσει για δεξιά;;;
-
-
Αυτό το 'αυτοκίνητο' κυκλοφορεί ελεύθερο στα Ιωάννινα.. :roll: :roll:
1ον: Πως κυκλοφορεί; Αυτό αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται... Έχει αλλάξει αεροδυναμικό συντελεστή! Μη μιλήσω για ψυγείο καλύτερα.
2ον: Κάποιος (τι είχε κάνει άραγε ο οδηγός;) φαίνεται να έχει χαράξει στο καπό είτε 'βλάκας' είτε 'μαλ@κ..', το οποίο έγινε μια προσπάθεια να κρυφτεί με το αυτοκόλλητο...
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!