-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το πιο ωραίο θέαμα που έχω δει στους ελληνικούς δρόμους, είναι εκατομμυριούχοι νεοέλληνες με τα καινούργια τους SUV (από Vitara και Liberty ως BMW X5), να χορεύουν φρεναρισμένοι στις παγωμένες κατηφόρες του Παρνασσού, διερωτώμενοι για το τι γίνεται, θεωρώντας ότι τα αυτοκίνητα τους πάνε παντού, αφού τουλάχιστον έτσι τους είπαν όταν τα αγόρασαν. Λίγο πριν, στην κορυφή του βουνού ήταν αυτοί που κοίταζαν υποτιμητικά τους «ταπεινούς» που φορούσαν αλυσίδες στα ΙΧ τους.
Από τα πλέον διασκεδαστικά σκηνικά όντως.
Πέρισυ με τα χιόνια, μόνο στα Βριλήσσια μπροστά στα μάτια μου έφυγαν από το δρόμο δύο (2) 'Τζιπ'. Το ένα μάλιστα, μία ασημί ML, καβάλησε μικρή πλατεία και κοπάνησε σε κολωνάκι. Η 'οξιζενέ' κάτοχος κατέβηκε έντρομη και κοίταζε το αυτοκίνητο όπως κοιτάει η αγελάδα το τρένο...Σταμάτησα δίπλα, λυμμένος από τα γέλια... Έχω την εντύπωση ότι την ενόχλησα ακόμη περισσότερο.
Δυστυχώς πολλοι από τους Ελληνες οδηγούς δεν καταλαβαίνουν ότι τα αυτοκίνητα υπόκεινται στους νόμους της Φυσικής
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
aa kai ena allo wraio kolpo!
exei ginei kai ayto alla den thimamai pou!!!se mia plateia kapote eixe tosi kinisi pou ta aytokinita itan stamatimena kata mikos tis plateias ...
enas pappous erxotan ston dromo pou tha empene stin plateia.
afirimenos omws (siga min to ekane epitides! twra omws tha to kanoume!) prwxorage proxwrage proxwrage proxwrage !!!i kaimenos odigos pou ton evlepe na mpainei stin plateia kai malista panw tou afou itan stin eisodo tou dromou?
ti egine?
trakarane kai plirwthike o pappous afou poli apla eixe proteraiotita stin plateia akoma kai an ta aytokinita itan akinita logw kinisis!na enas 2o tropos loipon na ftiaxoume kai to mprostino meros tou aytokinitou mas!
akou sxolia alla kai idees gia ta ypoloipa meri twn aytokinitwn mas !!!Θα συμπληρωσω για τα υπολοιπα μερη των αυτοκινητων μας.
Για αριστερη πλευρα παμε στην Καλλιθεα, στην οδό Λασκαριδου. Μολις συναντησουμε την Αγιων Παντων οι αλλοι εχουν stop αλλα δεν σταματουν ομως. Ειναι σχεδον εξω απο την τροχαια και το αστυνομικο τμημα, οποτε βολευει κιολας.
Και για το πισω μερος ειναι το πιο ευκολο. Σταματαμε αποτομα σε οποιοδηποτε φαναρι μας αναψει κιτρινο (η αν θελετε πορτοκαλι). -
Είσαστε απαράδεκτοι!!!
Ειδικά ο παππούς στην πλατεία είναι από άλλο ανέκδοτο!
Ερώτηση: Άν έχουμε φέρει τούμπα, τι κάνουμε;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αμα εχουμε το 206 τιποτα γιατι ειναι της μοδας μετα απο τη διαφημιση να ειναι τσαλακωμενο.
Αμα δεν το εχουμε τοτε θα μας παρει λιγο χρονο και σφυριες παραπανω. -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
aa kai ena allo wraio kolpo!
exei ginei kai ayto alla den thimamai pou!!!se mia plateia kapote eixe tosi kinisi pou ta aytokinita itan stamatimena kata mikos tis plateias ...
enas pappous erxotan ston dromo pou tha empene stin plateia.
afirimenos omws (siga min to ekane epitides! twra omws tha to kanoume!) prwxorage proxwrage proxwrage proxwrage !!!i kaimenos odigos pou ton evlepe na mpainei stin plateia kai malista panw tou afou itan stin eisodo tou dromou?
ti egine?
trakarane kai plirwthike o pappous afou poli apla eixe proteraiotita stin plateia akoma kai an ta aytokinita itan akinita logw kinisis!na enas 2o tropos loipon na ftiaxoume kai to mprostino meros tou aytokinitou mas!
akou sxolia alla kai idees gia ta ypoloipa meri twn aytokinitwn mas !!!Θα συμπληρωσω για τα υπολοιπα μερη των αυτοκινητων μας.
Για αριστερη πλευρα παμε στην Καλλιθεα, στην οδό Λασκαριδου. Μολις συναντησουμε την Αγιων Παντων οι αλλοι εχουν stop αλλα δεν σταματουν ομως. Ειναι σχεδον εξω απο την τροχαια και το αστυνομικο τμημα, οποτε βολευει κιολας.
Και για το πισω μερος ειναι το πιο ευκολο. Σταματαμε αποτομα σε οποιοδηποτε φαναρι μας αναψει κιτρινο (η αν θελετε πορτοκαλι).an kai mou peftei makrya i kalithea xekinaw amesws twra !!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το πιο ωραίο θέαμα που έχω δει στους ελληνικούς δρόμους, είναι εκατομμυριούχοι νεοέλληνες με τα καινούργια τους SUV (από Vitara και Liberty ως BMW X5), να χορεύουν φρεναρισμένοι στις παγωμένες κατηφόρες του Παρνασσού, διερωτώμενοι για το τι γίνεται, θεωρώντας ότι τα αυτοκίνητα τους πάνε παντού, αφού τουλάχιστον έτσι τους είπαν όταν τα αγόρασαν. Λίγο πριν, στην κορυφή του βουνού ήταν αυτοί που κοίταζαν υποτιμητικά τους «ταπεινούς» που φορούσαν αλυσίδες στα ΙΧ τους.an ayto einai mia fora asteio tote na thimisw oti aytoi pou exoun agorasei ayta ta terata...menoun to poli poli sto makrino oreino xwrio pou onomazetai marousi-kifissia (xwris parexigisi oi perioxes !! ) klp klp ...meri diladi pou epivalontai tetoia oximata!!!! giati me ena oikogeniako pws tha aneveis tin kifissias diladi??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
an ayto einai mia fora asteio tote na thimisw oti aytoi pou exoun agorasei ayta ta terata...menoun to poli poli sto makrino oreino xwrio pou onomazetai marousi-kifissia (xwris parexigisi oi perioxes !! ) klp klp ...meri diladi pou epivalontai tetoia oximata!!!! giati me ena oikogeniako pws tha aneveis tin kifissias diladi??
Μην ανησυχείς! Ουδεμία παρεξήγηση! Άλλωστε εμείς είμαστε οι πρώτοι τρομοκρατηθέντρα από την '17SUV εναντίον μικρών ασήμαντων τροχοφόρων'. Ώρες ώρες νομίζω πως το λευκό μου Ibiza δεν είναι λευκό, αλλά αόρατο... Τουλάχιστον έχω αποφύγει τα χειρότερα ως τώρα...
Πάντως με τις λακούβες σε Μαρούσι - Κηφισιά - Κεφαλάρι και τα ΣΑΜΑΡΙΑ στην Πολιτεία είναι μαζοχισμός να επιμένεις σε μη SUV (άντε και κανένα C5 με την Hydractive 3)...
Παράκληση προς όλους: Τις επόμενες Κυριακές ψηφίστε ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΑ! Μακριά από τα λούκια που μας βάζοιυν τα κόμματα! Οι στατιστικές είναι δικά τους προβλήματα, το τοπίο που βλέπουμε κάθε μέρα γύρω μας είναι δικό μας! Τώρα που ουσιαστικά τελειώσαν και οι ετεροδημότες διαλέγεις που μένεις!
(Ελπίζω να μην το έχει κανένας υποψήφιος δήμαρχος σλόγκαν και θεωρηθώ 'κομματόσκυλο'! )
-
Λίγο άσχετο με τα τελευταία που γράφετε, αλλά θα σας πω τι μου συνέβη τον περασμένο Ιούλιο για να δείτε πόσο ηλίθιοι οδηγοί κυκλοφορούν 'ελεύθεροι' . Η ώρα 02:00 ερχόμενος από Βασ. Σοφίας βρίσκομαι στην Αρδηττού και πάω να στρίψω Βουλιαγμένης. Κάποιοι 'πανέξυπνοι' πεζοί θεώρησαν σωστό να περάσουν από ένα σημείο που δεν είχε φανάρι, και ο μπροστινός μου φρενάρει πολύ απότομα για να μην τους καταστήσει μακαρίτες. Ευτυχώς πρόλαβα και φρέναρα έγκαιρα, αλλά δυστυχώς δε συνέβη το ίδιο με τον μ........ οδηγό της corolla που βρισκόταν από πίσω μου, ο οποίος ήρθε και έπεσε πάνω μου με φόρα. Αφού με χτύπησε κάνω να ανάψω τα αλάρμ και να βγω έξω, και βλέπω ότι ο 'κύριος' στρίβει και φεύγει. Μου τη δίνει λοιπόν και εμένα, και φωνάζοντας δυνατά τον αριθμό του για να μην τον ξεχάσω τον παίρνω από πίσω κορνάροντας ασταμάτητα. Και αφού δε μπορούσε να ξεφύγει, μετά από κανένα χιλιόμετρο σταματάει και βγαίνουμε έξω. Τον ρωτάω, καλά είσαι ηλίθιος? Αφού με χτύπησες γιατί δε σταμάτησες και σηκώθηκες και έφυγες? Και μου απήντησε πολύ απλά ότι ήθελε να προλάβει το φανάρι. . . .Του λέω με χτύπησες από πίσω και πρέπει να πληρώσεις. Και μου απαντά: 'εμένα ποιος θα με πληρώσει για τη ζημιά που έπαθα?' (Που δεν είχε τίποτα εκτός από μια γρατζουνιά στις μπροστινές γρίλιες, ενώ εμένα μου είχε τσαλακώσει τον πίσω προφυλακτήρα και την ποδια . . .) Και αφού δε μου έδινε τα στοιχεία του, ενώ προσπαθούσα να πάρω την αστυνομία, μπαίνει μέσα, και φεύγει ενώ βρισκόμουν μπροστά του. Παραλίγο να με πατήσει(Δεν κάνω πλάκα, με έσπρωξε με το αυτοκίνητο). Από τότε λοιπόν έχω μάθει ότι πρέπει να προσέχω όχι μόνο μπροστά μου, αλλά να αφήνω μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσέχω και για τους πίσω . . .
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Λίγο άσχετο με τα τελευταία που γράφετε, αλλά θα σας πω τι μου συνέβη τον περασμένο Ιούλιο για να δείτε πόσο ηλίθιοι οδηγοί κυκλοφορούν 'ελεύθεροι' . Η ώρα 02:00 ερχόμενος από Βασ. Σοφίας βρίσκομαι στην Αρδηττού και πάω να στρίψω Βουλιαγμένης. Κάποιοι 'πανέξυπνοι' πεζοί θεώρησαν σωστό να περάσουν από ένα σημείο που δεν είχε φανάρι, και ο μπροστινός μου φρενάρει πολύ απότομα για να μην τους καταστήσει μακαρίτες. Ευτυχώς πρόλαβα και φρέναρα έγκαιρα, αλλά δυστυχώς δε συνέβη το ίδιο με τον μ........ οδηγό της corolla που βρισκόταν από πίσω μου, ο οποίος ήρθε και έπεσε πάνω μου με φόρα. Αφού με χτύπησε κάνω να ανάψω τα αλάρμ και να βγω έξω, και βλέπω ότι ο 'κύριος' στρίβει και φεύγει. Μου τη δίνει λοιπόν και εμένα, και φωνάζοντας δυνατά τον αριθμό του για να μην τον ξεχάσω τον παίρνω από πίσω κορνάροντας ασταμάτητα. Και αφού δε μπορούσε να ξεφύγει, μετά από κανένα χιλιόμετρο σταματάει και βγαίνουμε έξω. Τον ρωτάω, καλά είσαι ηλίθιος? Αφού με χτύπησες γιατί δε σταμάτησες και σηκώθηκες και έφυγες? Και μου απήντησε πολύ απλά ότι ήθελε να προλάβει το φανάρι. . . .Του λέω με χτύπησες από πίσω και πρέπει να πληρώσεις. Και μου απαντά: 'εμένα ποιος θα με πληρώσει για τη ζημιά που έπαθα?' (Που δεν είχε τίποτα εκτός από μια γρατζουνιά στις μπροστινές γρίλιες, ενώ εμένα μου είχε τσαλακώσει τον πίσω προφυλακτήρα και την ποδια . . .) Και αφού δε μου έδινε τα στοιχεία του, ενώ προσπαθούσα να πάρω την αστυνομία, μπαίνει μέσα, και φεύγει ενώ βρισκόμουν μπροστά του. Παραλίγο να με πατήσει(Δεν κάνω πλάκα, με έσπρωξε με το αυτοκίνητο). Από τότε λοιπόν έχω μάθει ότι πρέπει να προσέχω όχι μόνο μπροστά μου, αλλά να αφήνω μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσέχω και για τους πίσω . . .an thimasai akoma tis pinakides tou tote mporeis na kaneis polla....
vres ena tropo kai vres poios einai o kirios...min xehnas oti aytos den xerei tis dikes sou (nomizw diladi)
etsi afou telika ton vreis kantou ti zwi diskoli an den thelei na se plirwsei...
den nomizw oti ayto legetai kakia...giati isws kapoios na to parei etsi...
-
pantws oti ayto to topic einai kathe mera sta top 5 ! tou forum me tosa minimata kati dixnei!!!
nai..ta xalia mas!mallon den paei allo se oti exei na kanei me tin odigisi eite ayto legetai odigos i dromoi klp klp...
pistevete oti se analogo germaniko gia paradeigma site kai analogo forum tha vlepame topic : OTI PIO APITHANO EXW DEI SE GERMANIKOUS DROMOUS?
isws to vlepame kai kapoion na grafei oti akouse ena kornarisma simera xwris logo !!!!
-
Να βγώ εκτός θέματος πάλι;
Ό,τι πιο απίθανο έχω δει σε γερμανικό δρόμο.Είμαι Γερμανία, Φρανκφούρτη και κινούμαι στον Α5 αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση (ευτυχώς) προς Χόκενχάιμ (το χωριό που έμενα τότε ήταν το Χέπενχαιμ για όσους ξέρουν την περιοχή). Είναι σούρουπο (ουσιαστικά έχει βραδιάσει πλέον) και βρέχει πολύ όλη μέρα. Αυτό ουδεμία επίπτωση έχει στον δρόμο σε σχέση με μια μικρή στιγμιαία βροχή. Για τα ελληνικά δεδομένα μάλλον υγρασίες θα το λέγαμε... Όμως η ορατότητα είναι αρκετά μειωμένη λόγω της βροχής. Επίσης έχει και κίνηση οπότε όλοι κινούνται σχετικά αργά (120 χαώ). Περίπου στο ύψος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης μια τεράστια νταλίκα στο άλλο ρεύμα έχει ντελαπάρει, ακουμπώντας με την μεριά του οδηγού στον δρόμο. Έχει μάλιστα γυρίσει κάθετα και κόβει και τα τρία ρεύματα, όχι όμως την λωρίδα ανάγκης. Είναι σκοτάδι (σούρουπο + βροχή), και η μεριά που κοιτάει προς τα ερχόμενα αυτοκίνητα είναι οι ρόδες της, αόρατη δηλαδή...
Κανένας δεν έπεσε επάνω της. Κανένας δεν έπεσε επάνω σε αυτούς που σταμάτησαν πίσω της (και σταμάτησαν με αλάρμ για να προειδοποιήσουν τους πίσω). Κανένας δεν την παρέκαμψε από την λωρίδα ανάγκης, παρόλο που είχε πάνω από 20 χιλιόμετρα ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ αυτοκίνητα (μηδένισα τον χιλιομετρητή μου και τα μέτρησα!!!) Κανένας δεν κορνάριζε.
Όπως είδα πριν το συμβάν, τεράστιοι γερανοί ερχόντουσαν ανάποδα στην λωρίδα ανάγκης για να επαναφέρουν την νταλίκα. Αργότερα (στα 10 περίπου χιλιόμετρα ουράς) είδα επίσης τεράστιες νταλίκες να πηγαίνουν με 80 στην λωρίδα ανάγκης ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ, χωρίς να εμποδίζονται από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περίμεναν στην θέση τους. Μετά από μισή ώρα άκουσα στο ραδιόφωνο (staupilot, 24 ώρες το 24ωρο πληροφορίες για την κίνηση) πως είχε λυθεί το πρόβλημα και μετά από άλλα 20 λεπτά έμαθα πως είχε λυθεί και το πρόβλημα στην κίνηση.
Σας διαβεβαιώ πως αν είχαν αρχίσει να παρακάμπτουν από την λωρίδα ανάγκης θα τους έπαιρνε περίπου 5 ώρες, ενώ τα πρώτα 100 αυτοκίνητα θα ήταν κερδισμένα. Φυσικά αν αυτό γινόταν όπως σε εμάς ΠΑΝΤΑ (να παρακάμπτουν δηλαδή) και να κινείται ο κόσμος στην λωρίδα ανάγκης δεν θα τολμούσαν να στείλουν γερανούς ανάποδα. Επίσης οι γερανοί που θα ερχόντουσαν κανονικά δεν θα πήγαιναν με 80, αλλά με 0,8, οπότε θα καθάριζε ο δρόμος εγκαίρως για το επόμενο Σαββατοκύριακο...
-
Ας τολμήσουν όμως επιτέλους να το κάνουν.
Ας βάλουν τους γερανούς και τα αστυνομικά, ανάποδα στις λωρίδες ανάγκης (όχι βέβαια στην 'εθνική οδό' Κορίνθου-Πατρών της 1,5 λωρίδας).
Ας τολμήσουν να φτιάξουν λεωφορειόδρομους με αντίθετη κατεύθυνση.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ...Ίσως άμα σκοτωθούμε, μάθουμε κι όλας...
Σημείωση: Από το σπίτι στη δουλειά μου η απόσταση είναι 5 χιλιόμετρα. Στα 10 αυτοκίνητα που συνάντησα σήμερα μπροστά μου, τα 8 δεν έβγαλαν πουθενά φλας! Μία απλή καθημερινότητα...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σημείωση: Από το σπίτι στη δουλειά μου η απόσταση είναι 5 χιλιόμετρα. Στα 10 αυτοκίνητα που συνάντησα σήμερα μπροστά μου, τα 8 δεν έβγαλαν πουθενά φλας! Μία απλή καθημερινότητα...
flash???ti einai ayto pali???yparxei tetoio pragma sta aytokinita tis elladas???
edw eixa mpei se tarifa, allazei lwrida xwris flash kai paraligo na faei ena mixanaki kai afou antalassoun diafores wraies kouvedes se diafores glwsses ... tou lew ... dikio eixe o typos sto mixanaki .... apadisi:
're filarako egw odigaw oli tin imera..ama kathomai na vgazw kai flash egw tote...'
-
Επιτρέψτε μου να πω κι εγώ ως φρέσκος στο forum τη γνώμη μου:
Καταρχήν Mark αν θυμάσαι την πινακίδα του τυπά θα πρότεινα να του κόψεις τον κ**ο και να του χώσεις και μια μήνυση γιατί κινδύνευσε η σωματική σου ακεραιότητα. Έτσι για να έχει…
Όσο για τα flash, την απόλυτη ατάκα την άκουσα από γνωστό μου μπάτσο (όχι της συνομοταξίας των αστυνομικών οργάνων). Προσέξτε:‘Αν ξέρεις να οδηγείς δεν χρειάζεσαι flash’ !!!!!
Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν για να προειδοποιώ τους άλλους…
-
Να βγώ εκτός θέματος πάλι;
Ό,τι πιο απίθανο έχω δει σε γερμανικό δρόμο.Είμαι Γερμανία, Φρανκφούρτη και κινούμαι στον Α5 αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση (ευτυχώς) προς Χόκενχάιμ (το χωριό που έμενα τότε ήταν το Χέπενχαιμ για όσους ξέρουν την περιοχή). Είναι σούρουπο (ουσιαστικά έχει βραδιάσει πλέον) και βρέχει πολύ όλη μέρα. Αυτό ουδεμία επίπτωση έχει στον δρόμο σε σχέση με μια μικρή στιγμιαία βροχή. Για τα ελληνικά δεδομένα μάλλον υγρασίες θα το λέγαμε... Όμως η ορατότητα είναι αρκετά μειωμένη λόγω της βροχής. Επίσης έχει και κίνηση οπότε όλοι κινούνται σχετικά αργά (120 χαώ). Περίπου στο ύψος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης μια τεράστια νταλίκα στο άλλο ρεύμα έχει ντελαπάρει, ακουμπώντας με την μεριά του οδηγού στον δρόμο. Έχει μάλιστα γυρίσει κάθετα και κόβει και τα τρία ρεύματα, όχι όμως την λωρίδα ανάγκης. Είναι σκοτάδι (σούρουπο + βροχή), και η μεριά που κοιτάει προς τα ερχόμενα αυτοκίνητα είναι οι ρόδες της, αόρατη δηλαδή...
Κανένας δεν έπεσε επάνω της. Κανένας δεν έπεσε επάνω σε αυτούς που σταμάτησαν πίσω της (και σταμάτησαν με αλάρμ για να προειδοποιήσουν τους πίσω). Κανένας δεν την παρέκαμψε από την λωρίδα ανάγκης, παρόλο που είχε πάνω από 20 χιλιόμετρα ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ αυτοκίνητα (μηδένισα τον χιλιομετρητή μου και τα μέτρησα!!!) Κανένας δεν κορνάριζε.
Όπως είδα πριν το συμβάν, τεράστιοι γερανοί ερχόντουσαν ανάποδα στην λωρίδα ανάγκης για να επαναφέρουν την νταλίκα. Αργότερα (στα 10 περίπου χιλιόμετρα ουράς) είδα επίσης τεράστιες νταλίκες να πηγαίνουν με 80 στην λωρίδα ανάγκης ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ, χωρίς να εμποδίζονται από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περίμεναν στην θέση τους. Μετά από μισή ώρα άκουσα στο ραδιόφωνο (staupilot, 24 ώρες το 24ωρο πληροφορίες για την κίνηση) πως είχε λυθεί το πρόβλημα και μετά από άλλα 20 λεπτά έμαθα πως είχε λυθεί και το πρόβλημα στην κίνηση.
Σας διαβεβαιώ πως αν είχαν αρχίσει να παρακάμπτουν από την λωρίδα ανάγκης θα τους έπαιρνε περίπου 5 ώρες, ενώ τα πρώτα 100 αυτοκίνητα θα ήταν κερδισμένα. Φυσικά αν αυτό γινόταν όπως σε εμάς ΠΑΝΤΑ (να παρακάμπτουν δηλαδή) και να κινείται ο κόσμος στην λωρίδα ανάγκης δεν θα τολμούσαν να στείλουν γερανούς ανάποδα. Επίσης οι γερανοί που θα ερχόντουσαν κανονικά δεν θα πήγαιναν με 80, αλλά με 0,8, οπότε θα καθάριζε ο δρόμος εγκαίρως για το επόμενο Σαββατοκύριακο...
τι έκανες στιν γερμανία, σπουδές;
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
...
Άρμπάιτεν Θανάσσεν που έλεγαν και του Βέγγου!
Δουλειά!
Δουλειά γραφείου, και επί δωδεκάωρο. Και ΔΕΝ ισχύει πως η δουλειά τρώει τον αφέντη, όταν έχεις σωστή οθόνη υπολογιστή, γρήγορο μηχάνημα, ΠΟΛΥ γρήγορο ίντερνετ, μεγάλο και καθαρό τραπέζι, όλα τα χαρτικά και περιφερειακά υπολογιστή που χρειάζεσαι, ήσυχο περιβάλλον, ΚΑΘΟΛΟΥ τσιγάρα, βοήθεια από τους συναδέλφουν αντί τρικλοποδιές, δωρεάν ΕΥΚΟΛΟ πάρκιν κοντά σου ή πολύ φτηνό πάρκιν ΔΙΠΛΑ σου (σε σχέση με το μισθό φτηνό, τιμή σαν φτηνό στην Αθήνα). Με λίγα λόγια το ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντίθετο από ότι είχα όταν δούλευα στην Ελλάδα...Αν σε αυτά προσθέσεις και μισθό 23 μάρκα την ώρα (11,5 ευρώ) τότε η δουλειά σε κάνει αφέντη, και δεν τρώει τον αφέντη.
Γιατί πήγα; Πρώτα για την εμπειρία. Δεύτερον για να δω με ανώδυνο οικονομικά τρόπο αν θα καταφέρω να ζήσω έξω αν πάω για μεταπτυχιακά. Τρίτον για να είμαι πιο κοντά στην κοπέλλα μου (Ελβετία) και τέταρτον (last but not least για να αγοράσω αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Ξέρεις πόσο εύκολα μαζεύονται εκεί τα 9500 ευρώ που κόστισε το αυτοκίνητό μου; Λιγότερο από 4 μηνιάτικα (αν δουλεύεις 8 ώρες, εγώ δούλευα 12 ώρες, άρα λιγότερο από 3 μηνιάτικα). Βεβαίως η εταιρεία πλήρωνε καλά και για τα γερμανικά δεδομένα ακόμα.
Στην Ελλάδα (σαν πρακτική εξάσκηση πάντα) έπαιρνα 100.000 δρχ ενώ ο νόμος τους υποχρεώνει για 135.000...
Δηλαδή κάτι λιγότερο από 3 ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ για να πάρεις αμάξι, και ουσιαστικά με ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ να δουλεύω 12ωρο και χωρίς υπερωρίες (αλλά αν πω τι και πως θα πλατιάσω υπερβολικά πολύ εκτός θέματος...) -
...
Άρμπάιτεν Θανάσσεν που έλεγαν και του Βέγγου!
Δουλειά!
Δουλειά γραφείου, και επί δωδεκάωρο. Και ΔΕΝ ισχύει πως η δουλειά τρώει τον αφέντη, όταν έχεις σωστή οθόνη υπολογιστή, γρήγορο μηχάνημα, ΠΟΛΥ γρήγορο ίντερνετ, μεγάλο και καθαρό τραπέζι, όλα τα χαρτικά και περιφερειακά υπολογιστή που χρειάζεσαι, ήσυχο περιβάλλον, ΚΑΘΟΛΟΥ τσιγάρα, βοήθεια από τους συναδέλφουν αντί τρικλοποδιές, δωρεάν ΕΥΚΟΛΟ πάρκιν κοντά σου ή πολύ φτηνό πάρκιν ΔΙΠΛΑ σου (σε σχέση με το μισθό φτηνό, τιμή σαν φτηνό στην Αθήνα). Με λίγα λόγια το ΑΠΟΛΥΤΩΣ αντίθετο από ότι είχα όταν δούλευα στην Ελλάδα...Αν σε αυτά προσθέσεις και μισθό 23 μάρκα την ώρα (11,5 ευρώ) τότε η δουλειά σε κάνει αφέντη, και δεν τρώει τον αφέντη.
Γιατί πήγα; Πρώτα για την εμπειρία. Δεύτερον για να δω με ανώδυνο οικονομικά τρόπο αν θα καταφέρω να ζήσω έξω αν πάω για μεταπτυχιακά. Τρίτον για να είμαι πιο κοντά στην κοπέλλα μου (Ελβετία) και τέταρτον (last but not least για να αγοράσω αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Ξέρεις πόσο εύκολα μαζεύονται εκεί τα 9500 ευρώ που κόστισε το αυτοκίνητό μου; Λιγότερο από 4 μηνιάτικα (αν δουλεύεις 8 ώρες, εγώ δούλευα 12 ώρες, άρα λιγότερο από 3 μηνιάτικα). Βεβαίως η εταιρεία πλήρωνε καλά και για τα γερμανικά δεδομένα ακόμα.
Στην Ελλάδα (σαν πρακτική εξάσκηση πάντα) έπαιρνα 100.000 δρχ ενώ ο νόμος τους υποχρεώνει για 135.000...
Δηλαδή κάτι λιγότερο από 3 ΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ για να πάρεις αμάξι, και ουσιαστικά με ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ να δουλεύω 12ωρο και χωρίς υπερωρίες (αλλά αν πω τι και πως θα πλατιάσω υπερβολικά πολύ εκτός θέματος...)Τι είδους δουλειά έκανες (αν επιτρέπεται), βρήκες εύκολα δουλειά στην Γερμανία (φαντάζομαι μιλάς καλά γερμανικά), ποιο είναι το κόστος διαμονής;
Το αυτοκίνητο το αγόρασες στην Ελλάδα και το πέρασες με πλοίο στην Ιταλία; Πόσο κάνει να το μεταφέρεις, τι γίνεται με ασφάλειες;
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Αμα εχουμε το 206 τιποτα γιατι ειναι της μοδας μετα απο τη διαφημιση να ειναι τσαλακωμενο.
Αμα δεν το εχουμε τοτε θα μας παρει λιγο χρονο και σφυριες παραπανω.Κανένα πρόβλημα. Η διαφήμιση επέβαλε τους δικούς της κανόνες. Θα είναι πλέον πολύ της μόδας να κυκλοφορεί κανείς με 'σφυροκοπημένο' Peugeot 206!!!
Chris
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ας τολμήσουν όμως επιτέλους να το κάνουν.
Ας βάλουν τους γερανούς και τα αστυνομικά, ανάποδα στις λωρίδες ανάγκης (όχι βέβαια στην 'εθνική οδό' Κορίνθου-Πατρών της 1,5 λωρίδας).
Ας τολμήσουν να φτιάξουν λεωφορειόδρομους με αντίθετη κατεύθυνση.
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ...Ίσως άμα σκοτωθούμε, μάθουμε κι όλας...
Σήμερα είδα στην εθνική στην έξοδο από αχαρνών...βράδυ σταματημένο αυτοκίνητο χώρις φώτα ανοιχτά
Μετά κατάλαβα ότι δεν είχε ανοίξει τα φώτα για να μην φαίνεται ότι κάνει μια 'ανάγκη' !!! -
pws kai exafanistike ayto to topic!
a den thelw tetoia!
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!