Να βγώ εκτός θέματος πάλι;
Ό,τι πιο απίθανο έχω δει σε γερμανικό δρόμο.
Είμαι Γερμανία, Φρανκφούρτη και κινούμαι στον Α5 αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση (ευτυχώς) προς Χόκενχάιμ (το χωριό που έμενα τότε ήταν το Χέπενχαιμ για όσους ξέρουν την περιοχή). Είναι σούρουπο (ουσιαστικά έχει βραδιάσει πλέον) και βρέχει πολύ όλη μέρα. Αυτό ουδεμία επίπτωση έχει στον δρόμο σε σχέση με μια μικρή στιγμιαία βροχή. Για τα ελληνικά δεδομένα μάλλον υγρασίες θα το λέγαμε... Όμως η ορατότητα είναι αρκετά μειωμένη λόγω της βροχής. Επίσης έχει και κίνηση οπότε όλοι κινούνται σχετικά αργά (120 χαώ). Περίπου στο ύψος του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης μια τεράστια νταλίκα στο άλλο ρεύμα έχει ντελαπάρει, ακουμπώντας με την μεριά του οδηγού στον δρόμο. Έχει μάλιστα γυρίσει κάθετα και κόβει και τα τρία ρεύματα, όχι όμως την λωρίδα ανάγκης. Είναι σκοτάδι (σούρουπο + βροχή), και η μεριά που κοιτάει προς τα ερχόμενα αυτοκίνητα είναι οι ρόδες της, αόρατη δηλαδή...
Κανένας δεν έπεσε επάνω της. Κανένας δεν έπεσε επάνω σε αυτούς που σταμάτησαν πίσω της (και σταμάτησαν με αλάρμ για να προειδοποιήσουν τους πίσω). Κανένας δεν την παρέκαμψε από την λωρίδα ανάγκης, παρόλο που είχε πάνω από 20 χιλιόμετρα ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΑ αυτοκίνητα (μηδένισα τον χιλιομετρητή μου και τα μέτρησα!!!) Κανένας δεν κορνάριζε.
Όπως είδα πριν το συμβάν, τεράστιοι γερανοί ερχόντουσαν ανάποδα στην λωρίδα ανάγκης για να επαναφέρουν την νταλίκα. Αργότερα (στα 10 περίπου χιλιόμετρα ουράς) είδα επίσης τεράστιες νταλίκες να πηγαίνουν με 80 στην λωρίδα ανάγκης ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ, χωρίς να εμποδίζονται από τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περίμεναν στην θέση τους. Μετά από μισή ώρα άκουσα στο ραδιόφωνο (staupilot, 24 ώρες το 24ωρο πληροφορίες για την κίνηση) πως είχε λυθεί το πρόβλημα και μετά από άλλα 20 λεπτά έμαθα πως είχε λυθεί και το πρόβλημα στην κίνηση.
Σας διαβεβαιώ πως αν είχαν αρχίσει να παρακάμπτουν από την λωρίδα ανάγκης θα τους έπαιρνε περίπου 5 ώρες, ενώ τα πρώτα 100 αυτοκίνητα θα ήταν κερδισμένα. Φυσικά αν αυτό γινόταν όπως σε εμάς ΠΑΝΤΑ (να παρακάμπτουν δηλαδή) και να κινείται ο κόσμος στην λωρίδα ανάγκης δεν θα τολμούσαν να στείλουν γερανούς ανάποδα. Επίσης οι γερανοί που θα ερχόντουσαν κανονικά δεν θα πήγαιναν με 80, αλλά με 0,8, οπότε θα καθάριζε ο δρόμος εγκαίρως για το επόμενο Σαββατοκύριακο...