-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ξεχασα να πω οτι σχεδον ολοι οι φιλοι μου που σπουδασαν Αγγλια, ειχαν ετοιμη δουλεια ΠΡΙΝ τελειωσουν το πανεπιστημιο και μαλιστα χωρις καν να ψαξουν!!Και οταν μιλαω για δουλεια, εννοω 30000ε/χρονο στην χειροτερη περιπτωση.
Προφανώς μιλάς για ευρώ, έτσι; Γιατί αν είναι σε λίρες, παραείναι πολλά για πρώτο μισθό.
Εγώ στην Αγγλία μένω, σπουδάζω και δουλεύω. Ένας ψιλοκαλός μισθός ξεκινάει από 25.000 ευρώ για πρώτη δουλειά. Για Λονδίνο γύρω στις 30.000. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το αυγο ή η κοτα?
δεκτη η παρατηρηση παντως!Εμείς (= η πλειοψηφία) κάναμε το κράτος και το διαμορφώνουμε καθημερινά...
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Ξεχασα να πω οτι σχεδον ολοι οι φιλοι μου που σπουδασαν Αγγλια, ειχαν ετοιμη δουλεια ΠΡΙΝ τελειωσουν το πανεπιστημιο και μαλιστα χωρις καν να ψαξουν!!
Και οταν μιλαω για δουλεια, εννοω 30000ε/χρονο στην χειροτερη περιπτωση.
Προφανώς μιλάς για ευρώ, έτσι; Γιατί αν είναι σε λίρες, παραείναι πολλά για πρώτο μισθό.
Εγώ στην Αγγλία μένω, σπουδάζω και δουλεύω. Ένας ψιλοκαλός μισθός ξεκινάει από 25.000 ευρώ για πρώτη δουλειά. Για Λονδίνο γύρω στις 30.000.Ναι για ευρω μιλαω. Μιας και εισαι εκει, πες μας τις εντυπωσεις σου!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ξεχασα να πω οτι σχεδον ολοι οι φιλοι μου που σπουδασαν Αγγλια, ειχαν ετοιμη δουλεια ΠΡΙΝ τελειωσουν το πανεπιστημιο και μαλιστα χωρις καν να ψαξουν!!
Και οταν μιλαω για δουλεια, εννοω 30000ε/χρονο στην χειροτερη περιπτωση.
Εγώ στην Αγγλία μένω, σπουδάζω και δουλεύω. Ένας ψιλοκαλός μισθός ξεκινάει από 25.000 ευρώ για πρώτη δουλειά. Για Λονδίνο γύρω στις 30.000.Ναι για ευρω μιλαω. Μιας και εισαι εκει, πες μας τις εντυπωσεις σου!!!
Ναι, ναι! Λέγε! Μίλα! Θα τα πεις με το καλό ή θα έρθουμε όλοι εκεί πάνω;;;
-
Αν και ξεφύγαμε πάλι
Ευτυχώς -και δυστυχώς- έχω πάει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στα Σπάτα θέλω να γυρίσω πίσω.
Δεν είναι μόνο οι κατά πολύ υψηλότεροι μισθοί, αλλά με εφάμιλλο η ελάχιστα υψηλότερο κόστος ζωής από ότι εδώ. Είναι πάρα πολλά που σε πιάνει θλίψη μόνο που τα σκέφτεσαι, όπως πχ τις 25 και 30 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ημέρες άδειας το χρόνο
Έχω ψάξει να βρω δουλειά στο εξωτερικό και αν τελικά τα καταφέρω έφυγα... χτες και ας συγκαταλέγομαι στη μειοψηφία -απ΄ ότι βλέπω γύρω μου- που είμαι εργένης και μπορώ και τα βγάζω άνετα μόνος μου.
Πόσοι από εμάς δουλεύουν το... αυτονόητο 8ωρο;
αν τυχόν επικοινωνούσα παλαιότερα κατά τις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, δεν έβρισκα συνάδελφο στο γραφείο του
-
Κι αν φύγουμε όλοι βρε παιδιά ποιος θα μείνει πίσω να προσέχει τους Τούρκους?
Τώρα που το σκέφτομαι, είστε ελεύθεροι να φύγετε και καλή σταδιοδρομία στο εξωτερικό. Λιγότερη κίνηση στους δρόμους για εμάς που επιμένουμε ελληνικά.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ευτυχώς -και δυστυχώς- έχω πάει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στα Σπάτα θέλω να γυρίσω πίσω.Στα Σπάτα? Εγω πάλι όχι. Μόλις βγώ απο την Αττική οδό είναι που λέω 'αφήστε με να φύγω!!!!'...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κι αν φύγουμε όλοι βρε παιδιά ποιος θα μείνει πίσω να προσέχει τους Τούρκους?Ο Δέλλας!
-
Και εγώ μια απο τα ίδια είμαι. σε 2-3 χρόνια θα την κάνω μόνιμα για Αγγλία ή σε κάποια απο τις Σκανδιναβικές χώρες.
Σπύρο θα μου βρεις καμιά δουλειά στο Μάλμο να γίνουμε γειτόνοι;;
-
Ούτε αυτός φίλε sado!!! Έφυγε για Ρώμη και δε θα παίξει.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Και εγώ μια απο τα ίδια είμαι. σε 2-3 χρόνια θα την κάνω μόνιμα για Αγγλία ή σε κάποια απο τις Σκανδιναβικές χώρες.Σπύρο θα μου βρεις καμιά δουλειά στο Μάλμο να γίνουμε γειτόνοι;;
Αγγλία? Δεν κοιτάς κατα Ισπανία μεριά? Ο παράδεισος της Ευρώπης...
-
Άμα ήταν τόσο εύκολο να βρούμε δουλειά στο εξωτερικό όλοι θα φεύγαμε.
Εγώ τουλάχιστον και με τα πόδια θα πήγαινα.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Και εγώ μια απο τα ίδια είμαι. σε 2-3 χρόνια θα την κάνω μόνιμα για Αγγλία ή σε κάποια απο τις Σκανδιναβικές χώρες.
Σπύρο θα μου βρεις καμιά δουλειά στο Μάλμο να γίνουμε γειτόνοι;;
Αγγλία? Δεν κοιτάς κατα Ισπανία μεριά? Ο παράδεισος της Ευρώπης...
Εχω πάει Ισπανία, αλλά εγώ είμαι λάτρης των βόρειων χωρών (και γυναικών! )
Φίλε yandr ξεκίνα απο τώρα!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ευτυχώς -και δυστυχώς- έχω πάει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στα Σπάτα θέλω να γυρίσω πίσω.
Στα Σπάτα? Εγω πάλι όχι. Μόλις βγώ απο την Αττική οδό είναι που λέω 'αφήστε με να φύγω!!!!'...
λογικό, γιατί βγαίνεις στην... Αφρική
-
ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΖΗΛΕΥΩ, ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ Η ΙΑΠΩΝΙΑ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΕΠΑΡΧΙΑ (ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΝΩ ΘΗΣΕΙΟ), ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ. -
600-620Ε μισθος??? Πολλοι θα τον θελανε και αυτον.
Ενδεικτικα στο ΠΛΑΙΣΙΟ τεχνικοι και πωλητες το 2003 παιρνανε 485Ε και φετος 510Ε!!
Ο καθενας βαζει οτι κρατησεις θελει κ βλεπεις ακομα 500ρια μισθους.Ο εργοδοτης εδω αν βγαλει λευτα θα τα βαλει στην τσεπη του.
Μεγαλη εταιρια μπορει να δωσει κανα πριμ η λιγα παραπανω αν εχεις διπλωμα.Κ ετσι θα συνεχισει να γινεται αφου αν απαιτησεις παραπανω η αντιδρασεις θα σου πει 'φυγε εχω αλλους 20 που θελουν να δουλεψουν με 500-600Ε'.
Ειδικα δουλειες που ξεπατωνεται ο κοσμος με νυχτερια που θα επρεπε να παιρνεις το 900ρι (γκουντις κλπ) εχουν τα χειροτερα εισοδηματα ...Οπως ειπε καποιος σωστα δεν φταιει το κρατος εμεις κ οι επιλογες μας φταινε τοσα χρονια...
-
Το ποσό των ~600 ευρώ το είχα δει σ'επίσημο έγγραφο. Ίσως όμως ήταν με κρατήσεις, άρα κάπου εκεί που λέτε θα είναι ο κατώτατος μισθός.
-
Από όσα έχω δει τα 24 τελευταία χρόνια, θα έλεγα ότι η ζωή στην Ελλάδα, απλά, δεν συγκρίνεται. Τώρα, εάν είσαι κορυφή στην Πυρηνική Ιατρική η στη Μαθηματική Ανάλυση η εάν έχεις τις επιχειρηματικές ικανότητες του Ωνάση και θέλεις να βγάλεις χρήματα, τότε ο εκπατρισμός είναι μονόδρομος.
Κατά τα λοιπά, Ευρώπη και περισσότερο Αμερική φαίνονται να παίρνουν τους καλύτερους νέους επιστήμονες του κόσμου, δελεάζοντάς τους με χρήματα και παροχές όλων των ειδών και αφού τους ξεζουμίσουν, τους δίνουν 'κίνητρα' για να γυρίσουν στη χώρα τους. Κι έχουμε πχ καθηγητές στα πανεπιστήμιά μας, που έδωσαν ότι είχαν σε έρευνα που τελικά καρπώθηκε πχ η Αμερική και μετά, γεμάτοι δάφνες αλλά και κουρασμένοι, ήλθαν να αράξουν στην Ελλάδα.
Αυτό που νομίζω ότι δεν μας αφήνει στην Ελλάδα να κάνουμε αυτά που πραγματικά μπορούμε, είναι ότι δεν υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που όσο ζω δεν θα ξεχάσω, η απάντηση του υπάλληλου Υπουργείου, υπεύθυνου για την έκδοση της άδειάς μου: 'Εγώ το Νόμο τον ερμηνεύω έτσι, άλλος μπορεί να τον ερμηνεύει αλλιώς'. Λες και είναι ο Νόμος από λάστιχο. -
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΛΜΑΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙΠΟΙ ΔΗΜΟΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ 16-22 ΕΤΩΝ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; Η ΑΝΑΤΡΩΦΗ; Η ΟΙ ΙΔΙΟΙ;
ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΞΩ, ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΡΙΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; -
Ο χρήστης SILVESTER έγραψε:
ΑΛΛΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;Μία; Δύο; Τρείς; Πάντως, ούτε μια μούντζα. Αρκούν;
ΥΓ. Μπορεί να σου αρέσουν τα κεφαλαία, πάντως εμένα με ξεκουφαίνουν.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!