-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Αν εμπιστεύεσαι τον οδηγό σου δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι, τότε θα έχεις φοβία, ζαλάδα, ίλιγγο, γενικά όσα λένε πολλοί και πολλές συνοδηγοί που κατά καιρούς έχουν κάτσει δίπλα μας...
Η ναυτία έχει σχέση με το αν εμπιστεύεσαι τον οδηγό?! Νόμιζα οτι έφταιγε το ότι γενικά ζαλίζεσαι όταν διαβάζεις μέσα στο αυτοκίνητο
Εγώ παντως όταν δεν εμπιστεύομαι τον οδηγό, πατάω 'φρένο' ασυναίσθητα!!!!
Αν δεν τον εμπιστεύεσαι έχεις συμπτώματα ναυτίας και χωρίς να διαβάσεις!!
Όταν διαβάζεις, διαβάζεις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ, όχι Βίπερ Νόρα! Οπότε το κεφάλι είναι επάνω, να κοιτάει το δρόμο τόσο συχνά, που δεν προλαβαίνεις να ζαλιστείς.
Θέλει αυτοσυγκέντρωση βέβαια, και σε αντίθεση με τον οδηγό δεν έχεις κάποιον να σε συντονίσει. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
....
Θέλει αυτοσυγκέντρωση βέβαια, και σε αντίθεση με τον οδηγό δεν έχεις κάποιον να σε συντονίσει.Έχει σκεφτεί, άραγε, κανένας να βάλει βοηθό - συντονιστή του συνοδηγού?
-
...ενώ πήγαινα χαλαρά στα 190χ/ω στην μεσαία λωρίδα, με μεγάλα φορτηγά στην (πάντα) δεξιά, ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ενα Seicento με τέσσερις μαντράχαλους μέσα, που θα πήγαινε max 90χ/ω.
Ο ηλί___ είχε ιταλικές πινακίδες.
Ευτυχώς ήμουν alert (όπως πρέπει να είσαι οταν πας πάνω απο 140) και φρενάρισα χωρίς επακόλουθα. Λιγο να ήμουν αφηρημένος...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...ενώ πήγαινα χαλαρά στα 190χ/ω στην μεσαία λωρίδα, με μεγάλα φορτηγά στην (πάντα) δεξιά, ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ενα Seicento με τέσσερις μαντράχαλους μέσα, που θα πήγαινε max 90χ/ω.Ο ηλί___ είχε ιταλικές πινακίδες.
Ευτυχώς ήμουν alert (όπως πρέπει να είσαι οταν πας πάνω απο 140) και φρενάρισα χωρίς επακόλουθα. Λιγο να ήμουν αφηρημένος...
Τωρα δλδ συγγνωμη αλλα ποιος ειναι ο επικινδυνος (και τελικα ηλιθιος); Εσυ που πηγαινες με 190 στη μεσαια λωριδα χαλαρα κι ολας ή το Sei που πηγαινε με 90 σε δρομο με οριο τα 120; Το εχουμε ξαναπει για τα γελοια ορια αλλα καπου να υπαρχει και ενα μετρο στον ωχαδερφισμο μας, ετσι;
-
E! Με παρεξήγησες!
Στους καλούς γερμανικούς δρόμους, στην δεξιά πηγαίνουν τα φορτηγά με 90-100, στην μεσαία με 140-180 και στην αριστερή...200+
Οπότε εγώ ήμουν 'σωστός', με καλό αυτοκίνητο, καλή ορατότητα, ξεκούραστος και με καλό καιρό.
Δεν έχω πρόβλημα με το Fiat που πήγαινε με 90 δεξιά. Ούτε θα είχα αν πηγαινε με 120 στην μεσαία.
Το προβλημά μου ήταν που 'πετάχτηκε' στην μεσαία απότομα και χωρίς φλας.
Και το 'χαλαρά' ίσως ήταν λάθος έκφραση - ήθελα να πώ ότι σε σχέση με το μέσο γερμανό οδηγό, μαλλον 'χαλαρά' πήγαινα .
Αυτά
ΥΓ Αν με δείς σε ελληνικό highway κάποιο ΠΣΚ 'εξόδου', πάλι θα είμαι στην μεσαία με 120-130. Παρόλο που μπορώ να πάω με επιπλέον 100 Ο λόγος είναι ότι είμαι γνώστης της ασχετοσύνης μας στο δρόμο.
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
...ενώ πήγαινα χαλαρά στα 190χ/ω στην μεσαία λωρίδα, με μεγάλα φορτηγά στην (πάντα) δεξιά, ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ενα Seicento με τέσσερις μαντράχαλους μέσα, που θα πήγαινε max 90χ/ω.
Τωρα δλδ συγγνωμη αλλα ποιος ειναι ο επικινδυνος (και τελικα ηλιθιος); Εσυ που πηγαινες με 190 στη μεσαια λωριδα χαλαρα κι ολας ή το Sei που πηγαινε με 90 σε δρομο με οριο τα 120; Το εχουμε ξαναπει για τα γελοια ορια αλλα καπου να υπαρχει και ενα μετρο στον ωχαδερφισμο μας, ετσι;
-
Απ'οτι καταλαβα ο φιλος το επαθε αυτο σε καποια autobahn και οχι στην ελληνικη 'εθνικη οδο'... Το λεει στον τιτλο του ποστ του.
-
Στην Ελλάδα είναι τρελό να οδηγείς με διαφορά ταχυτητας πάνω απο (ας πούμε) 40χ/ω με αυτοκίνητο σε διπλανή λωρίδα.
Ακόμα και εάν είναι η δική μας ελεύθερη μέχρι τον ορίζοντα.
-
E! Με παρεξήγησες!Στους καλούς γερμανικούς δρόμους, στην δεξιά πηγαίνουν τα φορτηγά με 90-100, στην μεσαία με 140-180 και στην αριστερή...200+
Οπότε εγώ ήμουν 'σωστός', με καλό αυτοκίνητο, καλή ορατότητα, ξεκούραστος και με καλό καιρό.
Δεν έχω πρόβλημα με το Fiat που πήγαινε με 90 δεξιά. Ούτε θα είχα αν πηγαινε με 120 στην μεσαία.
Το προβλημά μου ήταν που 'πετάχτηκε' στην μεσαία απότομα και χωρίς φλας.
Και το 'χαλαρά' ίσως ήταν λάθος έκφραση - ήθελα να πώ ότι σε σχέση με το μέσο γερμανό οδηγό, μαλλον 'χαλαρά' πήγαινα .
Αυτά
ΥΓ Αν με δείς σε ελληνικό highway κάποιο ΠΣΚ 'εξόδου', πάλι θα είμαι στην μεσαία με 120-130. Παρόλο που μπορώ να πάω με επιπλέον 100 Ο λόγος είναι ότι είμαι γνώστης της ασχετοσύνης μας στο δρόμο.
Sorry, λαθος!!!
-
E! Με παρεξήγησες!Κι εγώ σε παρεξήγησα!!
Ας έλεγες μέσα στο θέμα πως μιλάς για Γερμανία, εκεί στην λεζάντα σπάνια διαβάζει κανείς...
Ή γράψε το αριστερά, στο προφίλ σου.Τα όρια της Ελλάδας είναι τραγικά και απαράδεκτα, έχει τούνελ με 3 λωρίδες (νομίζω ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ) στην Αττική Οδό με όριο 80 που ΘΑ ΓΙΝΕΙ τρακάρισμα, γιατί κάποιος θα φρενάρει για να μην φάει κλήση σε μια ΦΑΡΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ, και κάποιος δεν θα προλάβει, ή θα αφαιρεθεί και θα πέσει πάνω του...
Επίσης στην ίδια χώρα έχει όριο 90 και 100 στην Αθηνών Πατρών, σε ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΙΕΡΑ, και 110 σε ίδιο σημείο στην Αθηνών Λαμίας (αυτό το τελευταίο ίσως και να άλλαξε, έχω χρόνια να περάσω και έγιναν έργα από τότε)...Όμως και στην Ελβετία δεν πάνε πίσω... Βλέπε Λουκέρνη και τα νέα υπερασφαλή τούνελ 3+1 λωρίδες και ένα τούνελ ανά κατεύθυνση με εξαιρετικό φωτισμό, που έχουν ΑΚΟΜΑ όριο 80 λόγω των έργων που ποιος ξέρει πότε τέλειωσαν... Και δώστου και ραντάρ αποπάνω...
Οι Ιταλοί οδηγοί πάλι είναι ολίγον Χαϊλάντερ, αν και υπολείπονται από τους Έλληνες. Έχουν όμως πιο δυνατά αυτοκίνητα, οπότε μπορούν να κάνουν και αυτοί πολύ 'όμορφα' πράγματα... Τουλάχιστον στην αουτοστράντα, παρόλο που έχει όριο 130 είναι σαν να μην το έχει...
-
τι να σου κάνει κι ο Ιταλός... βγάζει τη Φερράρι στην Αουτοστράντα να την... ξεκαπνίσει και θα πάει με 130? Είναι σα να πηγαίνω εγώ με το κουβαδάκι μου πρώτη-δευτέρα...
Επειδή έχω οδηγήσει πολύ εκεί, έχω να πω πάντως ότι τουλάχιστον στην Αουτοστράντα οι Ιταλάρες οδηγούν ΚΑΛΑ (γιατί στην πόλη είναι χειρότεροι από μας), με γεγονός βέβαια ότι τρέχουν ΠΟΛΥ. Μπορεί να δεις Φίατ Πάντα να πηγαίνει 180, αλλά θα πηγαίνει στη μεσαία αν έχει χώρο ή θα πάει αριστερά ΜΟΝΟ για προσπεράση. Φυσικά σε αυτό βοηθάει και το ότι στην αριστερή θα του ρθει από πίσω το Πορσικό ή η Φερράρι ή το Υπερ-SUV με 200-250...
το κυριότερο είναι πάντως ότι σέβονται και αυτόν που θέλει να πάει πιο γρήγορα και αυτόν που θέλει να πάει πιο αργά, ανεξάρτητα τι οδηγούν.
Σπύρος
-
Όμως και στην Ελβετία δεν πάνε πίσω... Βλέπε Λουκέρνη και τα νέα υπερασφαλή τούνελ 3+1 λωρίδες και ένα τούνελ ανά κατεύθυνση με εξαιρετικό φωτισμό, που έχουν ΑΚΟΜΑ όριο 80 λόγω των έργων που ποιος ξέρει πότε τέλειωσαν... Και δώστου και ραντάρ αποπάνω...Αυτο πρεπει να γινεται για ασφαλεια.. Οσο ασφαλης κι αν ειναι ο δρομος, ενα ατυχημα μεσα σε τουνελ ειναι αρκετα επικινδυνο για ολους τους δερχομενους..
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τι να σου κάνει κι ο Ιταλός... βγάζει τη Φερράρι στην Αουτοστράντα να την... ξεκαπνίσει και θα πάει με 130? Είναι σα να πηγαίνω εγώ με το κουβαδάκι μου πρώτη-δευτέρα...το κυριότερο είναι πάντως ότι σέβονται και αυτόν που θέλει να πάει πιο γρήγορα και αυτόν που θέλει να πάει πιο αργά, ανεξάρτητα τι οδηγούν.
Να έχουν όλοι οι Ιταλοί ferrari λίγο δύσκολο
Ο σεβασμός αυτός ειναι πολύ σημαντικός,εδώ δεν παίζουν τετοια πράγματα,παπούδες-άρχοντες του δρόμου στην αριστερή με 60 , και οι γκαζόκαυλοι να περνάνε με 150 απο την βοηθητική,βοήθα Παναγίτσα !
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Όμως και στην Ελβετία δεν πάνε πίσω... Βλέπε Λουκέρνη και τα νέα υπερασφαλή τούνελ 3+1 λωρίδες και ένα τούνελ ανά κατεύθυνση με εξαιρετικό φωτισμό, που έχουν ΑΚΟΜΑ όριο 80 λόγω των έργων που ποιος ξέρει πότε τέλειωσαν... Και δώστου και ραντάρ αποπάνω...
Αυτο πρεπει να γινεται για ασφαλεια.. Οσο ασφαλης κι αν ειναι ο δρομος, ενα ατυχημα μεσα σε τουνελ ειναι αρκετα επικινδυνο για ολους τους δερχομενους..
Μπα!
Γίνεται επειδή είναι το καντόνι της Λυκέρνης.
Έτσι απλά...Λυκέρνη, Τσούγκ, Ζυρίχη (με σειρά προτεραιότητας) έχουν τα πρωτεία στο να σου κάνουν τα νεύρα κρόσσια με υπερβολικά χαμηλά όρια (επικίνδυνο να κοιμηθείς) και τίγκα στο ραντάρ.
-
Όμως και στην Ελβετία δεν πάνε πίσω... Βλέπε Λουκέρνη και τα νέα υπερασφαλή τούνελ 3+1 λωρίδες και ένα τούνελ ανά κατεύθυνση με εξαιρετικό φωτισμό, που έχουν ΑΚΟΜΑ όριο 80 λόγω των έργων που ποιος ξέρει πότε τέλειωσαν... Και δώστου και ραντάρ αποπάνω...
Αυτο πρεπει να γινεται για ασφαλεια.. Οσο ασφαλης κι αν ειναι ο δρομος, ενα ατυχημα μεσα σε τουνελ ειναι αρκετα επικινδυνο για ολους τους δερχομενους..
Μπα!
Έτσι απλά...Λυκέρνη, Τσούγκ, Ζυρίχη (με σειρά προτεραιότητας) έχουν τα πρωτεία στο να σου κάνουν τα νεύρα κρόσσια με υπερβολικά χαμηλά όρια (επικίνδυνο να κοιμηθείς) και τίγκα στο ραντάρ.
Και μετά λέμε ότι είμαστε έθνος ανάδελφο. Για να ψαχτούμε λίγο καλύτερα. Θα βρούμε και άλλους να μπουν στην παρέα.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Λοιπόν, η φωτό αυτή θα πήγαινε μάλλον στο θέμα περί μπατσολογικής κλπ, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει κι εδώ. Σημειώνω ότι:- Πρόκειται για διασταύρωση με μεγάλη κυκλοφορία, είναι κεντρικά στην Αμαλιάδα και λίγο πριν το ΚΤΕΛ, ο κύριος δρόμος είναι μονόδρομος, αλλά ο δρόμος που έχει παρκάρει ο μπάτσος είναι διπλής κατεύθυνσης.
- Έμεινε εκεί 20 λεπτά τουλάχιστον, πίνοντας μπύρες με τον περιπτερά, ο οποίος όπως βλέπετε έχει κάνει οριστική κατάληψη του πεζοδρομίου. Προσέξτε ότι έχει βάλει το κράνος του πάνω στη μηχανή. Η κυκλοφορία είχε γίνει κόλαση, αλλά αυτός τίποτα.
- Ο τύπος μόλις μισή ώρα νωρίτερα έγραφε αυτοκίνητα για παράνομη στάθμευση, σε πινακίδα 'απαγορεύεται η στάθμευση τους μονούς μήνες', που ήταν καλυμμένη με πλαστική σακούλα και αποκαλύφθηκε **εκείνο το πρωί **. Έπεσαν στην περίπτωση.....
Δακρύζω με το μεγαλείο της φυλής μας. Εσείς?
Edit: Βάζω και τη δ/νση, δεν ξέρω τι έγινε με τη φωτό....
http://briefcase.pathfinder.gr/download/ilias1069/21468/252021/0/������������.jpgΕπειδη ειναι τα πατρια εδαφη εκει να σου πω οτι ο συγκεκριμμενος δρομος που οδηγει στο γηπεδο δεν εχει και την μεγαλυτερη κινηση! Περισσοτερη εχει ο μονοδρομος που οδηγει στο Κτελ παρα αυτος που εχει σταυθμευσει ο καλος συντοποιτης!
Αντε να σκασουμε μυτη και με το ΑΣΤΡΑΚΙ στα μεσα της εβδομαδας για κανα μπανακι στην γνωστη παραλια! -
Ο χρήστης stilskin έγραψε:
Επειδη ειναι τα πατρια εδαφη εκει να σου πω οτι ο συγκεκριμμενος δρομος που οδηγει στο γηπεδο δεν εχει και την μεγαλυτερη κινηση! Περισσοτερη εχει ο μονοδρομος που οδηγει στο Κτελ παρα αυτος που εχει σταυθμευσει ο καλος συντοποιτης!
Αντε να σκασουμε μυτη και με το ΑΣΤΡΑΚΙ στα μεσα της εβδομαδας για κανα μπανακι στην γνωστη παραλια!Κι άλλος πατριώτης, δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι.
Ο δρόμος δεν έχει πολύ κίνηση, εκτός και είναι Σάββατο, αλλά θα ξέρεις ότι έχει δεκάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα, λεωφορεία και βυτιοφόρα όλες τις ώρες της ημέρας και είναι διπλής κατεύθυνσης. Φαντάσου το πήξιμο που γίνεται μπροστά στο ΚΤΕΛ καθημερινά, τις ουρές που ενίοτε φθάνουν ως τα Δικαστήρια και αυτοκίνητα πηγμένα στη διασταύρωση αυτή άλλα να θέλουν να μπουν κι άλλα να βγουν και θα έχεις μια εικόνα του τι έγινε εκείνο το πρωί, για να πιει ο κύριος ανενόχλητος τη μπύρα του, με μεζέ ψημένο επί τόπου από τον περιπτερά. Έχεις τύχει σε τέτοια φάση?
Καλά, η Κουρούτα φέτος θα κατεβάσει τη μισή Ελλάδα κάτω. Να ρίχναμε ιδέα για επίσκεψη από τους φορουμάδες? -
Επίσης στην ίδια χώρα έχει όριο 90 και 100 στην Αθηνών Πατρών, σε ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΑΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΡΙΕΡΑ, και 110 σε ίδιο σημείο στην Αθηνών Λαμίας (αυτό το τελευταίο ίσως και να άλλαξε, έχω χρόνια να περάσω και έγιναν έργα από τότε)...
Στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει και το εξής:
-
Στην μεγάλη ευθεία της Στυλίδας το όριο είναι 110. Ίδανικό σημείο να προσπεράσεις κομβόι από φορτηγά (πηγαίνοντας βέβαια πολύ πάνω από 110 αφού τα φορτηγά πάνε ήδη με 100).
-
Αντίστοιχα στη μεγάλη ευθεία μετά τα Καμένα Βούρλα το όριο είναι 80 και ενώ υπάρχει διακεκομένη γραμμή, υπάρχει και ταμπέλα που απαγορεύει το προσπέρασμα. Προφανώς κι εδώ το προσπέρασμα πάει σύννεφο, ακόμα και ανάμεσα σε φορτηγά.
-
Πιο πάνω στον νέο δρόμο προς τον Βόλο (δύο λωρίδες + βοηθητική + τοιχείο) τα όρια είναι 80 ή 100. Οι πινακίδες των 80 είναι φορητές και έχουν μείνει εκεί από τα έργα προσθήκης του αντιολισθητικού τάπητα που τελείωσαν πριν 1 χρόνο.
-
Πιο κάτω, ανάμεσα στον Θεολόγο και την Τραγάνα, ο δρόμος διαπλατύνθηκε, μπήκε νησίδα, στη συνέχεια προστέθηκε αντιολισθητικός τάπητας, αλλά το όριο έμεινει το ίδιο που είχε κι όταν ο δρόμος ήταν διπλής κατεύθυνσης: 90.
-
Το όριο ταχύτητας στο κομμάτι που ακόμα δεν έχει τελειώσει στην Λαμίας-Λάρισας είναι 60. Και τα δύο ρεύματα κινούνται στην μία πλευρά της εθνικής καθώς δεν έχουν τελειώσει τα έργα στην άλλη.
-
Όμως στα έργα ασφαλτόστρωσης κάτω από το Σχηματάρι, το όριο είναι πάλι 60, παρότι είναι ανοιχτές οι δύο λωρίδες του δρόμου και το τοιχείο χωρίζει τα δύο ρεύματα.
-
Για σύγκριση, ο δρόμος από το Κορωπί στο Ελ.Βενιζέλος που είναι με μία στενή λωρίδα ανά κατεύθυνση, με κυκλοφορία βαριών φορτηγών, και προφανώς χωρίς μπαριέρα έχει όριο 70!
Επιτέλους, υπάρχουν προδιαγραφές για τα όρια ταχύτητας. Δεν πρέπει κάποτε να εφαρμοστούν;
-
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μπα!
Και μετά λέμε ότι είμαστε έθνος ανάδελφο. Για να ψαχτούμε λίγο καλύτερα. Θα βρούμε και άλλους να μπουν στην παρέα.
Μπροστά στους Ελβετούς όχι ανάδελφοι δεν είμαστε, αλλά ταυτιζόμαστε σαν προσωπικότητες!
Απαράδεκτοι είναι, αλλά τους παραδέχομαι. Έχουν χώρα που λειτουργεί σαν (ελβετικό) ρολόι, παρά τις διαφορές τους (μην ξεχνάμε πως δεν είναι έθνος, αλλά χώρα που προέκυψε ουσιαστικά από συνθήκες...).Να παίρναμε κάτι από τα καλά τους...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
[ Φαντάσου το πήξιμο που γίνεται μπροστά στο ΚΤΕΛ καθημερινά, τις ουρές που ενίοτε φθάνουν ως τα Δικαστήρια και αυτοκίνητα πηγμένα στη διασταύρωση αυτή άλλα να θέλουν να μπουν κι άλλα να βγουν και θα έχεις μια εικόνα του τι έγινε εκείνο το πρωί, για να πιει ο κύριος ανενόχλητος τη μπύρα του, με μεζέ ψημένο επί τόπου από τον περιπτερά. Έχεις τύχει σε τέτοια φάση?Οτι γινεται αυτο που λες ειναι αληθεια καθως τα παρκαρισματα απεναντι απο το Κτελ δινουν και παιρνουν. Βεβαια δεν κατεβαινω συχνα αλλα αυτο που λες το εχω δει.
Οσον αφορα την Κουρουτα ενα μεγαλο κριμα που δεν διοργανωνεται αλλο πια το Beach Volley!!!
Και ειχε και κατι διμετρα μωρα ρωσσιδες.... -
Είμαι ένας απλός, απλούστατος οδηγός, μάλλον σπαζαρχίδης στο δρόμο. Οδηγώ ένα φτωχό, φτωχότατο Corolla TS, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε τόσο όλο και κάποιος μου την πέφτει στο δρόμο. Και λές και είναι της τύχης μου να μου την πέφτουν κάτι Ibiza φτιαγμένα σαν τσιτσολίνια. Ετσι λοιπόν έγινε και την περασμένη Κυριακή το απόγευμα μετά το Προκόπι με κατεύθυνση Χαλκίδα. Το τί έγινε δεν το λέω (λογοκρισία). Απλά ο νεαρός περιχαρής ιδιοκτήτης του Ibiza δεν έπαθε απολύτως τίποτα, και εγώ συνέχεισα το δρόμο μου.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!