-
Σε ευχαριστώ Μίλτο, με κάλυψες πλήρως. Μπορεί σύντομα να δοκιμαστεί και σε άλλο MX5 1.6 με πόλη, ταξίδια και πίστα, το δικό μου!
-
ποιο στροφάρει καλύτερα ???
το mobil1 0/40 ή το amsoil hdd 5/30 ??? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ποιο στροφάρει καλύτερα ???
το mobil1 0/40 ή το amsoil hdd 5/30 ???αμα καταλαβεις ποιο στροφαρει καλυτερα ελα να μου πεις ποιο μπουζι κανει καλυτερο σπινθηρα..το bosch ή το NGK....?
για σοβαρευτειτε λιγο..αν εχετε τοσο ευαισθητο αυτι και ποδι,να σας φερνω την μοτοσυκλετα να μου λετε ποια βαλβιδα θελει σφυξιμο και ποσο...ως γνωστον στα μοτοσακα ρυθμιζουμε ακομα βαλβιδες...λογω κοφτη απο 10.500σαλ εως στον ΘΕΟ......
εδω λοιπον επειδη το σαζμανακι και το μοτερακι εχει το ιδιο λαδακι,καλυτερα να μην πω πως αλλαζω τχυτητα λογω σκαλωματος,καλοκαιρακι με λαδακι 20/50!!!!!και 40 κελσιου εξωτερικη θερμικρασια...
μην τρελενεστε..το στροφαρισμα ειναι ειτε απο πλουσιο μιγμα της ECU λογω χαμηλων εξωτερικων θερμοκρασιων,ειτε λογω καλου καυσιμου,ειτε λογω της τρελας μας...
εδω ταξιδι κανεις σε ανοιχτο δρομο και νομιζεις οτι πηρες ευστροφια και 10 αλογα μαζι..ναι με ξεκαπνισμενα μπουζι και θαλαμο καυσης απο τα καταλοιπα των αναθυμιασεων μια πολλαπλη εισαγωγη αναπνεει και βαζει φρεσκο οξυγονο με αποτελεσμα καλο σπινθηρα και πλουσιο μιγμα απο την ecu...
οταν κατεβασετε καρτερ στα 60.000km ή 80.000km θα αναθεωρησετε πολλα περι λαδιων και οδηγηση σε συνθηκες πολεων...το μποτιλιαρισμα σκοτωνει το μοτερ οχι μονο το κακο λαδι...σε ανοιχτο δρομο βαλε και ενα 10/40 αλλαζε το καθε 5.000km και κανεις την δουλεια σου..τωτα τι 5/30 και 0/40..αν τα αλλαζεις καθε 10.0000km μονο στροφαρισμα δεν θα καταλαβεις μετα απο 6000Km!!!
επειδη και εγω στηνω αυτι και εχω ευαισθητο κατω ακρο...ε ναι αλλα το καλοκαιρι που ολα βραζουνε,ουτε στροφαρισμα νιωθω ουτε ζωντανο μοτερ!
και επειδη τεσταρω συνεχεια απο εδω και περα τα amosoil απο 5/40 θα το γυρισω σε 5/30 ή 10/30..
α ρε μιλτο αμερικανακια θα μας κανεις!!!
-
Σε Astra F 1,4 8βάλβιδο πάντως είχε βελτιωθεί αισθητά η ευστροφία, επιβεβαιωμένο μάλιστα από συγγενή κάποιας ηλικίας που το μόνο που καταλαβαίνει από αυτοκίνητα είναι να βάζει μπροστά και να οδηγεί, όταν από BP Visco 3000 10W-40 μπήκαν Motul Xcess 5W-40. Χωρίς υπερβολή έπιανε κόφτη για πλάκα το αμάξι. Ουδεμία άλλη παρέμβαση στο μεταξύ. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Τα Xcess μπήκαν πρώτη φορά μετά από 85,000χλμ. Μέχρι τότε 10W-40 τηγανόλαδο από διάφορα συνεργεία
-
ναι αλλα απο 0/40 σε 5/30 τι να καταλαβεις?
εδω σου λενε οι βελτιωτες για ατμοσφαρικα μοτερ οτι διαφορες εως 5 αλογων δεν γινονται αντιληπτα απο το μεσο οδηγο...
τεσπα οτι και να πω..ο καθεις οτι καταλαβαινει..στροφαρει..στροφαρει...καλυτερο σπινθηρα...καλυτερο σπινθηρα..ενοειται οποτε αλλαζω μπουζι καθε 20.000km οτι καταλαβαινεις αμεσως διαφορα αλλα απο τα 8000km πχ.μεχρι τα 14.000km τι διαφορα να καταλαβω??
ετσι με τα λαδακια σε καθε αλλαγη ολα καλα..μεταξυ 4-6000km θυμασαι πριν 1 χρονο που ειχες φρεσκα λαδια αν στροφαρε χειροτερα?εγω δεν θυμαμαι πριν ενα χρονο πως ηταν τα Motul 5/40 σε συγκριση με τα amsoil 5/40 που εχω τωρα...στο στροφαρισμα.
-
ASTRAKITCAR +1 σε όλα. Άλλαξα πρόσφατα απο Total 10/40 (που είχαν κάνει μόνο 5000km)σε Castrol Edge 5/30 και δέν είδα την παραμικρή διαφορά ούτε σε ήχο λειτουργείας ούτε σε στροφάρισμα.
Η μόνη διαφορά που έχω δεί ποτέ απο αλλαγή λαδιών ήταν σε ένα Honda CB500 που με το προηγούμενο λάδι (άγνωστης μάρκας, το είχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) ζοριζόταν απίστευτα να πάρει μπρός τις κρύες μέρες του χειμώνα και μετα την αλλαγή έπαιρνε με τη μία.
-
δεν ξέρω πόσο ευαίσθητοι είστε ... αλλά καταλαβαίνω διαφορά και στα μπουζί και στα λάδια .....
και ναι, τα NGK platinum στο 106 έχουν χαώδη διαφορά σε σχέση με τα μαμα, ειδικά στις χαμηλές μέσες που είναι αισθητά πιο γεμάτο.
βέβαια οι μετρήσεις, είναι αυτές που αποδεικνύουν, τις υποψίες μας ...
με Μ1 0/40 σε σχέση με Motul 300V 10/40, καταναλώνει περίπου 1λτ/100 λιγότερο ....η ερώτηση μου για το M1 Vs Amsoil αποσκοπούσε στο λόγο ότι το 2ο δεν έχει τόσα αντι-τριβικά .....
-
Προφανώς η αίσθηση που έχει ο καθένας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Απλά κατέθεσα την εμπειρία μου. Ομοίως και σε Α4 Β5 1600άρι όπου από Motul 6100 10W-40 περάσαμε σε Μ1 0W-40. Ρελαντί γλυκύτατο και μετά από παρατεταμένο ζόρισμα στην εθνική (το κακόμοιρο είχε να σύρει 1200 κιλά απόβαρο + νταβραντισμένους επιβάτες) απλά γουργούριζε σταματημένο. Και δεν θα το ανέφερα ΑΝ δεν μου έκανε τόση εντύπωση σε σχέση με πριν. Και πριν εννοώ πριν από 7500χλμ με τα προηγούμενα λάδια φρέσκα. Δεν νομίζω πως είναι τρομερό να θυμάσαι πως συμπεριφέρεται ο κινητήρας πριν από 7500χλμ και πως τώρα.
Θεωρώ πως ειδικά οι αλλαγές σε λάδια εντελώς διαφορετικού ιξώδους και προδιαγραφών στα χαρτιά γίνονται άμεσα αντιληπτές, ίσως λιγότερο σε κομπρεσοράτα ή τουρμπάτα αυτοκίνητα κρίνοντας πάντα από τις εμπειρίες με τα αυτοκίνητα της παρέας (τα οποία συντηρούμε οι ίδιοι)
-
Το AFL 5W40 σε μένα στροφάριζε όπως το ELF Excellium 5W40, TOTAL QUARTZ 5W40, IGOL Sympbol Ceramic 5W40 κλπ με την διαφορά ότι ο κινητήρας μου μόνο με τα AFL μετά από σκίσιμο στους ~140C ακουγόταν υπέροχα και όχι σαν φραπεδιέρα.
Με το AMO 10W40 ο κινητήρας μου ακουγόταν καλύτερα από όλα ενώ σε στροφάρισμα με έκοψε ελαφρώς και μόνο μετά τις 6000σαλ. Αντοχή απίστευτη.
Αλλά το HDD 5W30 είναι όλα τα λεφτά. Ακούγεται λίγο περισσότερο από AFL και -ειδικά αυτό- από AMO, άντεχε σαν το ΑΜΟ, αλλά από στροφάρισμα αλλού... Είδα αισθητή αύξηση επιδόσεων και ήταν τόσο εμφανείς που όποιοι γνωστοί μου με τον ίδιο κινητήρα το έβαλαν και παρατήρησαν το ίδιο. Το βήμα ήταν από 5-10W40 σε 5W30 κι όχι από 5W30 σε 5W30. Φυσικά χρησιμοποιώ μονίμως HDD. Αντοχή, στροφάρισμα, μηδενική έως ελάχιστη κατανάλωση λαδιού. Τα έχω όλα πλέον από το λιπαντικό. Τί άλλο να ζητήσω;
Αυτά όσον αφορά το HDD 5W30 στον TU5JP4 της PSA.Έχω καλό 'αυτί' και μου αρέσει να ακούω συνεχώς τους ήχους του αυτοκινήτου. Για να καταλάβετε για τί πράγμα μιλάω: Πολύ σπάνια ακούω μουσική όταν οδηγώ (εκτός αν έχω την γυναίκα μου μαζί) γιατί με απομονώνει οδηγικά από το όχημα και τον δρόμο.
Επίσης, τις καθημερινές μου διαδρομές τις έχω μετρήσει όλες με τέρμα γκάζι και ξέρω πόσα χαω θα βγάλω και σε ποιά σημεία εάν πιέσω. -
μιλτο σεβαστα ολα + το οτι ακους το μοτερ σου..
αλλη ηχομονωση το 206 αλλη το audi A3 1.600cc.εκει τι να ακουσεις απο μοτερ..?
ετσι και εγω μονο οταν μπαινω σε πυλωτη ακουω λιγο κινητηρα..στον δρομο γιοκ..
-
Μίλτο στο δικό μου Swift 1,3 MY'06 βάζω τώρα 22,500χλμ χρησιμοποιώ τα AMO Της Amsoil.
Δεν ξέρω, αλλά αυτό το λάδι μου έχει δώσει τεράστια αίσθηση σιγουριάς και άψογης λειτουργίας ,όσον αφορά τη λειτουργία του κινητήρα μου.Tώρα που έρχεται χειμώνας θα ήθελα να προχωρήσω σε ένα πιο ψιλό λάδι ,τύπου δηλαδή HDD 5W30.
Η χρήση που γίνεται στο αυτοκίνητο είναι κυρίως σε ανοιχτό δρόμο (εθνική οδός) και με υψηλές ταχύτητες (140-180χαω) σχεδόν μόνιμα.Κοινώς του πίνω το αιμα!
Εν κατακλείδι,θέλω σαφώς να προχωρήσω στη χρήση ενός ποιοτικού 5W30 **ΜΟΝΟ **στην περίπτωση, που κάποιος με διαβεβαιώσει, ότι δεν πρόκειται να τεθεί σε δεύτερη μοίρα η προστασία του κινητήρα μου.Δηλαδή σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να αυξηθεί η ευστροφία του μοτέρ και από την άλλη να ξέρω, ότι σαφώς προκαλείται περισσότερη φθορά από ότι σε σχέση με το υπάρχον εξαιρετικό ,υπάρχον 10W-40 μου.
Να σημειώσω εδώ,ότι και η Suzuki στο μανουάλι του Swift συστήνει ανεπιφύλακτα το 5W30.
Τα φώτα σας (ξανά).
-
Τα ίδια λέει και για το sx4 η μαμά. Οπότε δες τι προτείνει για μένα ο Μιλτος παραπάνω και θα είσαι καλυμμένος νομίζω.
-
Ακριβώς...
-
Σας ευχαριστώ παιδιά.
Tο θέμα είναι, όπως προείπα, πως ο κινητήρας μου δουλεύει συνεχώς 3500σαλ και (αρκετά πιο) πάνω σε ανοιχτό δrόμο.
Δεν το σπάω σα χαζοχαρούμενο 1ες-2ες, αλλά σε στροφάρισμα δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό ο κινητήρας μου.
Σε αυτές τις συνθήκες -γενικά- είναι καλό να παραμένεις σε ένα πιο 'χονδρό' λάδι(εν προκειμένω 10w40)?
Δεν επιθυμώ σε καμμία περίπτωση να αρχίσει να μου σημειώνει κατανάλωση λαδιού,από τη μηδενική που έχω με το AMO.
-
Βρε, κάποια στιγμή αφήνουμε την θεωρία και την δοκιμάζουμε και στην πράξη! Πας για HDD... Μετά έλα πες μας πάλι.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Βρε, κάποια στιγμή αφήνουμε την θεωρία και την δοκιμάζουμε και στην πράξη! Πας για HDD... Μετά έλα πες μας πάλι.Η παραγγελία έγινε!!!
Από Αγγελόπουλο, μιας και ο Λαμπριανίδης δεν τα είχε.
Τιμή: 60€ τα 5 μπουκαλάκια (*946ml έκαστο) και τα μεταφορικά μέσ'την τιμή αυτή.
Παραλαβή: από τα πλησιέστερα Βραχυδρομεία (σε μένα).
Άντε να δούμε τι θα δούμε!
ΣΕ ευχαριστώ Μίλτο!
Για να επιμένεις έτσι, πάει να πει ότι αυτό το λάδι τα αξίζει τα λεφτά του!
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αν μεταξύ μιν και μαξ είναι ένα λίτρο και έχει κάψει το 1/3 τότε μιλάμε για 300 περίπου ml. Να αλλάξω τώρα λάδια; Το manual λέει ανά 15.000χλμ ή χρόνο.
Σημείωση. Τα χιλιόμετρα έχουν όλα γίνει σε ανοιχτούς δρόμους. Τα πρώτα 3.500-4.000χλμ δεν ανέβαζα πάνω από 3.000 στροφές και μετά σταδιακό άνοιγμα. Δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τις 5.000 (δεν υπάρχει και λόγος γιατί η μεγιστη ροπή βγαίνει από 3.000-4.000).
Και θεωρεις καταναλωση λαδιου τα 300ml? Εγω καταλαβα πως εκαψε 1λιτρο, που παλι ισως το θεωρουσα φυσιολογικο... ( η VW ασ'πουμε το θεωρει φυσιολογικο )
Mια χαρα ειναι το αμαξι, κλεισε το καπο και μη το ξανανοιξεις για τα επομενα 8000χλμ...Update news. Πλέον στα 9.000χλμ ο δείκτης δείχνει σχεδόν το μισό λάδι. Και αυτό είναι φυσιολογικό λέει επίσημα η Μάζντα και μάλιστα αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί συμπλήρωμα και στο μάνιουαλ. Επειδή δεν έχω συνηθίσει να συμπληρώνω λάδια στα παλιά μου αυτοκίνητα, πόσο μάλλον στα καινούργια, τι με συμβουλευετε να κάνω;
Επίσης το στυλ οδήγησής μου είναι το ίδιο (νορμάλ προς το αργή, οικονομική οδήγηση). -
Μπορείς να κάνεις 2 πράγματα:
-
Να συμπληρώσεις λάδι και να το αλλάξεις στα χιλιόμετρα που συνιστά ο κατασκευαστής (ή και νωρίτερα).
-
Να αλλάζεις λάδια κάθε 7.500 χλμ. Έτσι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσεις ποτέ.
-
-
Διάβασα τόσες σελίδες για λάδι στο φορουμ που 'έχασα τη μπάλα'.
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το λαδάκι που βάζω στο πολάκι μου μοντ'2002 1.4 75Hp.
Η χρήση που του κάνω είναι κυρίως ταξίδι πορεία με ταχύτητα 140Km/h και 4.000στρ. Στη πόλη λίγα χιλιόμετρα αλλά κυρίως νωρίς το πρωί, απόσταση 10Km, αλλά και κάποιες μετακινήσεις χωρίς όμως μποτιλιαρίσματα.
Μέχρι τα 45.000Km έβαζα τα Aral 0W-40 ανά 15.000Km (κατασκευαστής).
Τώρα αλλάζω ανά 10.000Km τα Repsol Elite Multivalvoulas 10W40. Ζήτημα στα 7.500Km να συμπληρώνω 200ml.
Να τα κρατήσω ή να πάω σε AMSOIL AMO, CASTROL EDGE, MOBIL1, 10W40, 0W40?
Επίσης να πάω σε 30άρι? Αν και δε δυσκολεύεται να ρίξει στροφές ρελαντί περιμένοντας 2-3 λεπτά τα πρωινά και να πιάσει θερμοκρασία 90º στο πρώτο φανάρι.
Δε το σκίζω ιδιαίτερα και με ενδιαφέρει η προστασία καθώς και η αθόρυβη λειτουργία του κινητήρα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων! -
Απαντήσεις καλύτερα να σου δώσουν οι πιο ειδικοί απο το forum επειδη και εγω είμαι καινούργιος στο θέμα.Απο τα Repsol Elite Multivalvoulas 10W40 είσαι ευχαριστημένος ;Ποσο τα αγοραζεις το λίτρο;
Περι λιπαντικών γενικώς