-
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Γιατί να μη βουλώσει το φίλτρο λαδιού, ιδίως αν τα σωματίδια του πρόσθετου κολλήσουν μεταξύ τους.
Αν προσθέσεις χλώριο στο λάδι (πάρα πολύ καλό λιπαντικό σε συνθήκες ξηρής λίπανσης - έλλειψη λιπαντικού) ο κινητήρας θα δουλεύει αρκετή ώρα χωρίς λάδι αλλά δεν βοηθάει καθόλου τη μακροζωία του κινητήρα. Το χλώριο σταμάτησε να μπαίνει στα λάδια από τη δεκαετία του 60 όταν τα συστήματα λίπανσης έγιναν καλύτερα.
Υπάρχουν τόσο πολλά και καλά λάδια στην αγορά (με μελετημένα πρόσθετα) γιατί να πειραματίζεσαι με πρόσθετα όταν οι κινητήρες αντέχουν άνετα 300.000 χλμ με τακτικές αλλαγές λαδιών.
-
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Χα, λες να έριξε το ελληνικό Motorkote;
Ας περιμένουμε την απάντηση...Ξερω καποιους μηχανικους που το νοθευανε.Για μενα motorkote ειναι μονο το αμερικανικο, στο αυθεντικο κουτι, με σφραγισμα ασφαλειας και δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να παθει ζημια το μοτερ.
Καταρχην αν δει κανεις το Αμερικανικο μπουκαλι motorkote σε σχεση με το Ελληνικο, δεν υπαρχει καμια ομοιοτητα.
Το Ελληνικο σου θυμιζει κακο-συσκευασμενο σαμπουαν
Αλλα το πρωτο πραγμα που προσεχει καποιος στην Ελληνικη συσκευασια ειναι το παχος του προσθετου, που ειναι παχυ σαν βαλβολινη.
Και αφου ειναι παχυ, λογικα θα επηρεαζει και το ιξωδες του λαδιου με αποτελεσμα να το αλλοιωνει. Κατι σαν STP δηλαδη οπου ουσιαστικα ειναι viscocity improver.
Αντιθετα το Αμερικανικο ειναι πολυ ρευστο, και λογικο ειναι αφου σαν σκοπο εχει να μην αλλοιωσει το ιξωδες του λαδιου ,αλλα το ιδιο το λαδι να ενεργησει ως φορεας να μεταφερει το υπερλιπαντικο σε ολα τα κινητα μερη του μοτερ. Εξαλλου ειναι πολυ βασικο να γνωριζουμε οτι παραγεται και συσκευαζεται στις Η.Π.Α και οχι σε καποιο υπογειο του 'Κυρ Μητσου' εδω στην Ελλαδα
Εμενα προσωπικα αρχιζε να μου 'ξενιζει' το Ελληνικο motorkote απο τοτε που μπηκα στο site των Αμερικανων και ειδα τις συσκευασιες και τις τιμες, ο 'Ελληναρας' το πουλαγε 40 ευρω τα 200 γραμμαρια και ο Αμερικανος 15$ τα 400 γραμμαρια, δηλαδη 11.50 ευρω
Ο 'Ελληναρας' μαλλον πουλαγε το φαρμακο για τον 'καρκινο' -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Γιατί να μη βουλώσει το φίλτρο λαδιού, ιδίως αν τα σωματίδια του πρόσθετου κολλήσουν μεταξύ τους.Αν προσθέσεις χλώριο στο λάδι (πάρα πολύ καλό λιπαντικό σε συνθήκες ξηρής λίπανσης - έλλειψη λιπαντικού) ο κινητήρας θα δουλεύει αρκετή ώρα χωρίς λάδι αλλά δεν βοηθάει καθόλου τη μακροζωία του κινητήρα. Το χλώριο σταμάτησε να μπαίνει στα λάδια από τη δεκαετία του 60 όταν τα συστήματα λίπανσης έγιναν καλύτερα.
Υπάρχουν τόσο πολλά και καλά λάδια στην αγορά (με μελετημένα πρόσθετα) γιατί να πειραματίζεσαι με πρόσθετα όταν οι κινητήρες αντέχουν άνετα 300.000 χλμ με τακτικές αλλαγές λαδιών.
Για να μην τα λεω μονο εγω...
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Ο 'Ελληναρας' μαλλον πουλαγε το φαρμακο για τον 'καρκινο'
...και πουλάει ακόμη. Πλέον συσκευάζει και λιπαντικά Made in Greece που περιέχουν κι από το αντικαρκινικό μέσα.
Πέραν της πλάκας συμφωνώ απολύτως ότι το ελληνικό Motorkote έχει πολύ τρωτή εικόνα στα μάτια κάποιου την έχει ψάξει και λίγο.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
...και πουλάει ακόμη. Πλέον συσκευάζει και λιπαντικά Made in Greece που περιέχουν κι από το αντικαρκινικό μέσα.
Πέραν της πλάκας συμφωνώ απολύτως ότι το ελληνικό Motorkote έχει πολύ τρωτή εικόνα στα μάτια κάποιου την έχει ψάξει και λίγο.
To ξαναλεω γιατι ακουω βλακειες, που πιθανων καποιοι να τις ακουσανε απο αλλους.Το γνησιο motorkote ειναι πολυ λεπτορευστο,καμια σχεση με την απατη το ελληνικο(ετυχε να εχω και απο τα δυο το γκαραζ μου).Ενας θεος ξερει τη ειχε μεσα.Δεν υπαρχει περιπτωση να βουλωσει φιλτρο λαδιου απο το μοτορκοτε το αμερικανικο.
Δεν μπορω να πεισω κανενα να βαλει στο αυτοκινητο του και δεν με νοιζει στο κατω κατω.Ο καθενας εινα υπευθυνος για τις πραξεις και μονο ο χρονος τις δικαιωνει.ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΤΟΡΚΟΤΕ ΝΟΘΕΥΟΤΑΝ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ ΠΧ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΛΑΔΑΔΕΣ Κ.Α
Ο εξαδελφος μου που διατηρει καταστημα αξεσουρ-βελτιωσεις αυτοκινητων,κυνηγησε εναν αντιπρωσωπο της Ελληνικης απατης και πλεων φερνει μονο το γνησιο -
Η Χημεία του γνήσιου Motorkote είναι όπως του Militec-1. Δεν περιέχει στερεά λιπαντικά και γι αυτό δεν δύναται να μπλοκάρει φίλτρο. Πάραυτα έχω ήδη προτείνει μία ασφαλή διαδικασία εφαρμoγής του που είναι σύμφωνη και με τις παρατηρήσεις των ερευνών της Militec του απευθείας ανταγωνιστή της Motorkote.
Και το Militec-1 (γνήσιο εννοείται) που είχα ρίξει στο μοτέρ μου είναι πολύ λεπτόρευστο και σε σύγκριση με το -επίσης γνήσιο- Motorkote οπτικά έδειχνε πανομοιότυπο σε χρώμα και σε ρευστότητα (στο χρώμα δεν μπορώ να είμαι 100% γιατί όπως θα ξέρετε το χρώμα του περιεχομένου ρευστού πάντα επηρεάζεται από το χρώμα των ετικεττών και του μπουκαλιού). Το ελληνικό δεν έχει πέσει στα χέρια μου.
Περιμένουμε τον Δημήτρη να επιβεβαιώσει εάν ο γνωστός του είχε χρησιμοποιήσει το ελληνικό Motorkote, ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα.
Έμαθα ότι αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ πιθανότατα είναι ήδη σε εξέλιξη επίσημο συγκριτικό τεστ μεταξύ Motorkote και Militec-1 από ανεξάρτητο γνωστό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα πρόκειται να δημοσιευθούν οπότε κάποια στιγμή λογικά θα τα μάθουμε.
-
ειμαι καινουριο μελος και εχω καποιες αποριες πανω στο θεμα
εχω ενα fiat punto HGT μεταχειρισμενο ο προηγουμενος ιδιοκτητης εβαζε σελενια racing 10-60 και μετα motul v300 10-40 αλλα εγω εβαλα απο τοτε που πηρα castrol Formula RS 0-40 για τον λογο οτι ειναι πολυ καλυτερα το χειμωνα οντας πιο λεπτορευστα (περισσοτερο για τον μεταβλητο χρονισμο) το θεμα ειναι οτι μου καει το χειμωνα 400-500 γραμμαρια στα 4000 χιλιομετρα.το προβλημα μου ειναι τι θα γινει το καλοκαιρι ποθ οι θερμοκρασιες ειναι πιο υψηλες??
σκεφτομαι για ψυγειο λαδιου.
ποια εινα η γνωμη σας??
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
εχω ενα fiat punto HGT μεταχειρισμενο ο προηγουμενος ιδιοκτητης εβαζε σελενια racing 10-60 και μετα motul v300 10-40 αλλα εγω εβαλα απο τοτε που πηρα castrol Formula RS 0-40 για τον λογο οτι ειναι πολυ καλυτερα το χειμωνα οντας πιο λεπτορευστα (περισσοτερο για τον μεταβλητο χρονισμο) το θεμα ειναι οτι μου καει το χειμωνα 400-500 γραμμαρια στα 4000 χιλιομετρα.το προβλημα μου ειναι τι θα γινει το καλοκαιρι ποθ οι θερμοκρασιες ειναι πιο υψηλες??
ποια εινα η γνωμη σας??
Δεν μας είπες χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
το θεμα ειναι οτι μου καει το χειμωνα 400-500 γραμμαρια στα 4000 χιλιομετρα.Αυτή είναι καλή κατανάλωση. Αν έκαιγε πιο λίγο δεν θα ήταν τόσο καλά. Θέλεις να υπάρχει λάδι πάνω στο κύλινδρο για να δουλεύει το πιστόνι χωρίς φθορές. Αυτό το λίγο λάδι που υπάρχει εκεί καίγεται (εξατμίζεται). Με άλλη μάρκα λαδιού (ίδιο ιξώδες) μπορεί να καίει περισσότερο ή λιγότερο.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
ποια εινα η γνωμη σας??
Δεν μας είπες χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο.
74000 χιλιομετρα
-
iceman_n, είσαι μία χαρά. Αυτή η κατανάλωση που λες είναι κατανάλωση 100% καλοσυντηρημένου και καλοδουλεμένου κινητήρα. Και εννοείται ότι το πλακωνεις κιόλας ε;
Για το καλοκαίρι θα δείξει. Αν κάτι δεν σoυ αρέσει μπορείς να δοκιμάσεις το Mobil 1 0W40 που είναι μάλλον το παχύτερο 0W40 της αγοράς.
-
για το ψυγειο λαδιου τι λετε δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβο γυρω στα 150 ευρω πιστευω οτι θα κανει δουλεια το καλοκαιρι ειδικα.
και κατι αλλο σαν λαδι το συγκεκριμενο castrol θεωρειτε απο τα καλυτερα ??
-
Στο HGT εχουμε ενα ειδος ψυγειου για το λαδι.Εκει που βιδωνει το φιλτρο λαδιου περναει και νερο απο το κυκλωμα του ψυγειου και εξισορροπεί την διαφορα θερμοκρασιας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο HGT εχουμε ενα ειδος ψυγειου για το λαδι.Εκει που βιδωνει το φιλτρο λαδιου περναει και νερο απο το κυκλωμα του ψυγειου και εξισορροπεί την διαφορα θερμοκρασιας.ναι το ξερω αυτο.
αυτο θα βγει απο εκει θα μπει θερμοστατης καινουριος μαζι με ψυγειο λαδιου και σιδερενιες σωλινοσεις.απλα ρωταω αν θα δω διαφορα το καλοκαιρι ειδικα εγω πιστευω οτι θα κανει δουλεια.
-
Αυτό είναι πολύ χρήσιμο το χειμώνα γιατί ζεσταίνει το λάδι. Ο θερμοστάτης που θέλεις να βάλεις είναι ακόμα ένα εξάρτημα που μπορεί να χαλάσει.
Τι θερμοκρασίες βλέπεις το καλοκαίρι και θέλεις ψυγείο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τι θερμοκρασίες βλέπεις το καλοκαίρι και θέλεις ψυγείο;
δεν βλεπω θερμοκρασιες γιατι δεν εχω οργανακι απλα θελω το ψυγειο ωστε να μειωσω τα γραμμαρια του καμενου λαδιου που θα ειναι αρκετα περισσοτερα σε σχεση με αυτα του χειμωνα.
-
Αν δεν τραβάς τροχόσπιτο ή ζορίζεις πολύ το κινητήρα μη μπαίνεις στο μπελά των σωληνώσεων και ψυγείου. Βάλε ένα διακοπτάκι (να σβήνει με το κλειδί) και να αφήνεις το καλοκαίρι αναμμένο συνέχεια το βεντιλατέρ ψύξης όποτε νομίζεις ότι ζεσταίνεται το μοτέρ. Μέσα στη πόλη έχει μεγάλη διαφορά, στο ταξίδι ελάχιστη.
-
διαβασα μεσα στο φορουμ αυτο μπορει καποιος να μου πει αν ειναι οκ το συγκεκριμενο λαδι απο αποψη προδιαγραφων.
ΚΑΣΤΡΟΛ RS 0-40
viscosity 100 c - 12.9
viscosity 40 c - 73.5
viscosity index 177
pour point -57 c !!!!!!!!
flash point 238 c
tbn 10.3mgKOH/g -
Θεωρω σωστο να πω για ενα περιστατικο που σταθηκα μαρτυρας σε συνεργειο φιλου και πελατη μου.
Τελικα ο κοσμος ειναι πολυ μικρος, και οι συμπτωσεις φοβερες πολλες φορες. Ηρθε στο συνεργειο του φιλου-πελατη μου ενα Peugeot με κατεστραμενο μοτερ, δεν ειχε μεινει σταγονα λαδι μεσα και η μηχανη παρεδωσε πνευμα. Μεχρι εδω τιποτα το περιεργο, οταν αρχισε να την ψαχνουν γιατι εγινε αυτο και γιατι εμεινε το μοτερ χωρις λαδι ο κατοχος του Ι.Χ αποκαλυψε πως ενω χρησιμοποιουσε ολο αυτο τον καιρο Shell 10w40 χωρις κανενα απολυτως προβλημα ,ομως, υστερα απο προτροπη καποιου φιλου του που ασχολειται με internet και μπαινει σε forums ειχε διαβασει καποιον 'ειδικο' που ελεγε πως υπαρχει ενα λαδι που οσο και να το σκισεις δεν καταλαβαινει τιποτα και σου δινει κορυφαιες επιδοσεις. Το λαδι που ειχε διαβασει στο ιντερνετ ο φιλος του και του το προτεινε ηταν το AMSOIL HDD 5W30
O μηχανικος του ειπε πριν κατηγορησουμε το λαδι πρεπει να ανοιξουμε μοτερ και να το ψαξουμε (και πολυ σωστα ειπε), ομως του εκανε τρομερη εντυπωση οτι δεν ειχε μεινει σταγονα λαδι μεσα στο καρτερ και αυτο τον εβαλε σε υποψιες πως κατι φταιει με το λαδι. Αναμενονται εξελιξεις........ -
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1025
Τι αλλο θα δουμε, οι Εβραιοι παραγωγοι λαδιων.........
Περι λιπαντικών γενικώς