και ξαναλέω ότι με την ΜΤ90 κυριολεκτικά σώθηκα
είχα δοκιμάσει τα πάντα (κατί μου θυμίζει αυτό) και με αυτή οι ταχύτητες μπαίνουν καλύτερα και από καινούργιο αυτοκίνητο του 2006
και ξαναλέω ότι με την ΜΤ90 κυριολεκτικά σώθηκα
είχα δοκιμάσει τα πάντα (κατί μου θυμίζει αυτό) και με αυτή οι ταχύτητες μπαίνουν καλύτερα και από καινούργιο αυτοκίνητο του 2006
Miltellas, για 307 1,6 τι βαλβολίνη θα έλεγες; Την ELF ΤRP;
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πες μας τί γράφει το manual του αυτοκινήτου σου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε.
Τί ιξώδες και για ποιά προδιαγραφή;
Το παλιότερο Colt (2003) το έδινε με σασμάν για 75W90 και χωρητικότητα 2.1λτ. Δεν γνωρίζω το GL αλλά λογικά θα είναι GL-4.
Λοιπον,το manual γραφει βαλβολινη castrol/burmach bot 328(η ακριβως αντιστοιχα) 1,75 λιτρα..τπτ αλλο?
Τι καταλαβαινεις εσυ?
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Πες μας τί γράφει το manual του αυτοκινήτου σου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε.
Τί ιξώδες και για ποιά προδιαγραφή;
Το παλιότερο Colt (2003) το έδινε με σασμάν για 75W90 και χωρητικότητα 2.1λτ. Δεν γνωρίζω το GL αλλά λογικά θα είναι GL-4.Λοιπον,το manual γραφει βαλβολινη castrol/burmach bot 328(η ακριβως αντιστοιχα) 1,75 λιτρα..τπτ αλλο?
Τι καταλαβαινεις εσυ?
Τώρα σώθηκες... Πρέπει πρώτα να μάθουμε τί βαλβολίνη είναι αυτή που γράφει στο manual. Έως τότε αυτήν να χρησιμοποιείς...
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι! Και την TRZ 75W80. Εξαιρετικές για τα σασμάν μας και καμία σχέση με την μαμίσια SHELL ή TOTAL.
Αλλά καλύτερη όλων για τα γαλλικά μας σασμάν (που απαιτούν ψιλή βαλβολίνη 75W80) θεωρώ πλέον την MTG 75W90 GL-4 που είναι ψιλή 90άρα (στα όρια του 85) με αντοχή στις πιέσεις αντίστοιχη με των GL-5. Την έβαλα και το σασμάν μου δουλεύει καλύτερα από ότι καινούριο όταν το αγόρασα. Πρόσεξε το σχόλιο του SirGus παραπάνω που έβαλε την κορυφαία MT-90 της RED LINE...
Xρειαζεσαι δηλαδη το ''GL-X'' της βαλβολινης?
Χρειάζομαι ιξώδες (πχ 75W90) και GL-Χ. Δύο πράγματα.
Ok,ευχαριστω για το ενδιαφερον (οπως παντα)!
Ναι! Και την TRZ 75W80. Εξαιρετικές για τα σασμάν μας και καμία σχέση με την μαμίσια SHELL ή TOTAL.
Αλλά καλύτερη όλων για τα γαλλικά μας σασμάν (που απαιτούν ψιλή βαλβολίνη 75W80) θεωρώ πλέον την MTG 75W90 GL-4 που είναι ψιλή 90άρα (στα όρια του 85) με αντοχή στις πιέσεις αντίστοιχη με των GL-5. Την έβαλα και το σασμάν μου δουλεύει καλύτερα από ότι καινούριο όταν το αγόρασα. Πρόσεξε το σχόλιο του SirGus παραπάνω που έβαλε την κορυφαία MT-90 της RED LINE...
και μιλάμε για σασμάν με 170.000 χμ (μια επισκεύη μόνο σε ρουλεμάν και όχι συχρονιζέ) τεχνολογίας 65.
Συνεπώς αυτή θα κάνει και για το σαζμάν του 304 ε; Από το '78 χωρίς να έχει αλλαχτεί (το σαζμαν εννοώ!)... Miltellas, θα μπορούσες μήπως να μου πεις κανένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που να πουλάει τις συγκεκριμένες βαλβολίνες;
RED LINE έχει μόνο ο Λαμπριανίδης στην Αθήνα. Του τηλεφωνείς ή κάνεις on line παραγγελία και σου στέλνει ταχυδρομικώς.
Λαμπριανίδης E-SHOP
Αν θελήσεις την AMSOIL MTG αυτή τη στιγμή έχει μόνο ο Αγγελόπουλος από τον οποίο επίσης παραγγέλνεις ταχυδρομικώς.
Αγγελόπουλος
Για την elf;
Για ELF TRP 75W80 έχει ο Χαραλαμπάκης (τηλ 2105985883) πάλι στην Αθήνα και στέλνει επίσης ταχυδρομικώς παντού. Εμείς εδώ Θεσσαλονίκη είμαστε για τα μπάζα σε αυτά τα θέματα...
Ο Χαραλαμπάκης έχει eshop; Σόρρυ για το πρήξιμο...
Όχι, δε νομίζω... Αλλά πάρτον τηλ αύριο πρωί να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Θα σε εξυπηρετήσει.
Οκ! Ευχαριστώ πολύ!
Στις γρήγορες αλλαγές γρατζουνάνε τα συγχρονιζέ; (μήπως είναι πολύ 'γλιστερές' οι βαλβολίνες).
Για μπλοκέ BMW θα συστήνατε προϊόν της Red Line?
Το ίδιο και για κιβώτιο BMW?
Αν ναι, ποιά?
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για μπλοκέ BMW θα συστήνατε προϊόν της Purple Line?
Το ίδιο και για κιβώτιο BMW?Αν ναι, ποιά?