-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ρε Ιταλακια, αμα σταματησουμε να μιλαμε για λαδια σε ενα φορουμ με κυριο θεμα το αυτοκινητο...
Καλυτερα να αρχισουμε να πλεκουμε...πλακα πλακα ξερεις να πλεκεις καλη ιδεα μου φαινεται
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πλακα πλακα ξερεις να πλεκεις καλη ιδεα μου φαινεται
Δε ξερω να πλεκω. Να 'ραβω' ξερω...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
πλακα πλακα ξερεις να πλεκεις καλη ιδεα μου φαινεται
Δε ξερω να πλεκω. Να 'ραβω' ξερω...
σκισε με ναλλαξω ραφτη
-
-
-
Ο Ιταλάκιας μια στη Σοφία με το 206, μια στον Σάξον...
-
Οταν πινει δε ξερει τι λεει...
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
απο που τα αγοραζατε τα amsoil?Ο δικος μου τα επαιρνε απο Λαμπριανιδη οποτε δεν νομιζω να τιθεται θεμα μουφας...
Ω καλά...Βγάλαμε άχρηστα και τα Αμσοιλ από ένα ποστ...
Πάμε στο επόμενο!
Εχεις δει πολλους να παραπονιουνται για λαδια ή να βγαζουν συμπερασματα με ανοιγμενο το μοτερ τους;
Ολοι λετε,λετε,λετε,προτιματε και καλα το καλυτερο ξοδευοντας μια περιουσια σε λαδια αλλα ποτε δεν αναρωτηθηκατε τι γινεται μεσα στο μοτερ σας.
Αν καποιοι εχετε το μερακι,πατε ενα δειγμα λαδιου στο ΕΜΠ ή στο ΑΠΘ και ζητηστε τους μια αναλυση ή αν εχουν ηδη δειγματα απο το συγκεκριμενο λιπαντικο.
Θα σας δωσουν τις πληροφοριες που ζητατε(αν εχουν ορεξη) οποτε θα ξερετε στο περιπου τι παιζει.
Παντως αυτα που ακουγονται στην αγορα με αυτα που ισχυουν στην πραξη,διαφερουν κατα πολυ,να ξερετε... -
Γεια σας,
λιπαντικό σερβις για Golf TSI 1.4 από Παζαρόπουλο Αθήνα Ν.Ιωνία στα 170ευρώ!
Είναι δυνατόν???Τι νέα κόλπα είναι αυτά περί λιπαντικού σέρβις??
Έλεος δλδ.Όλα αυτά στα πλαίσια μιας αλλαγής λαδιών με φίλτρο που θέλω να κάνω, ύστερα από τηλεφώνημα που έκανα για να κλείσω ραντεβού. Λέει το πανε κ δοκιμή και ελέγχουν γενικότερα.
Δλδ για ένα κόστος όχι πάνω από 50ευρώ και εργασία όχι πάνω από μισή ώρα χρεώνουν 170??
Τι νταβατζιλίκι είναι αυτο?
Για τα ίδια ακριβώς πράγματα είχα πληρώσει στην ίδια αντιπροσωπεία 120ευρώ στην προηγούμενη αλλαγή λαδιών.
Εκτός αν έκανε λάθος το παιδί που μιλήσαμε στο τηλέφωνο.
Αλλά τί είναι αυτό το λιπαντικό σέρβις και τι διαφορά έχει από την αλλαγή λαδιού-φίλτρου που το θεωρούν διαφορετικό οι μηχανικοί της VW? Τα +50 από τη προηγούμενη φορά τα χρεάωνουν για τον έλεγχο-βόλτα που θα πάνε το αμάξι?
Ημαρτον!
-
Σίγουρα έχει γίνει λάθος, δεν γίνεται να είναι τόσο ακριβό
-
Mπα, γίνεται, φάου βε είναι αυτή. Ρώτα τους πόσο θα σου πάρουν αν πας με δικά σου λάδια.
-
Και εμενα ιδια τιμη μου ειχαν πει στο Παζαροπουλο στη Θεσσαλονικη, οι τυποι ειναι εκτος πραγματικοτητας 170 Ευρω για αλλαγη λαδιων Πηγαινε σε αλλη αντιπροσωπεια με τα λαδακια σου και το φιλτρο (κοστος το πολυ 60 Ευρω www.g-market.gr www.trade-wind.gr) και πληρωσε τους μονο τα εργατικα, αντε κανενα 25αρι να σου παρουν.
-
Opel και πάλι Opel. Τους πήγα τα λάδια μου σε εξουσιοδοτημένο και για εργασία συν φίλτρο λαδιού-ροδέλα τάπας κάρτερ, έδωσα ούτε 20 ευρώ.
-
φιλος αγορασε λαδια valvoline 15/50 τα οποια πανω εχουν ημερομηνια παραγωγης 2007.
υπαρχει προβλημα επειδη ειναι 2 χρονων?
εννοειται οτι το κουτι ειχε αποθηκευτει σωστα.
-
Τίποτα δεν παθαίνουν, θέλει όμως πολύ καλό κούνημα το κουτί, όπως όλα άλλωστε, για να ανακατευτούν με το λάδι τα στερεά πρόσθετα που έχουν κατακαθήσει στον πάτο του κουτιού, αυτό πρέπει να το κάνουμε πάντα πριν αδειάσουμε το λάδι στο μοτέρ, γιατί τα πρόσθετα κατακάθονται σε λίγες ημέρες από την παραγωγή.
-
ωραια, ευχαριστω!
-
καλησπερα παιδια θα ηθελα να σας ρωτησω για τα λιπαντικα TORCO 5-30 sr-1 και 5-30 sr-5 ποια ειναι η γνωμη σας.εχω ακουσει οτι ειναι ισως οτι καλυτερο κυκλοφορει.θα το ηθελα για χρηση σε suzuki swift sport .τωρα χρησιμοποιω της AMSOIL τα HDD 5-30.
-
AΥΤΑ σας τα μεταφέρω όπως τα έγραψα στο Forum του Alfisti. Καταθέτω την εμπειρία μου
To εγχειρίδιο του κατασκευαστή αναφέρεται ότι λεπτά λάδια κάνουν για ψυχρά κλίματα ή για σχετικά χαλαρή χρήση μοτέρ. Για σκληρή χρήση συνήθως προτείνει πιο παχύρευστα λάδια.
Το εάν έχουμε κατανάλωση αυτό μπορεί να οφείλεται: σε πολλές αναθυμιάσεις (κακό λάδι, σπασμένο λάδι, πολύ υψηλή συμπίεση) σε απώλειες από τσιμουχάκια βαλβίδων (κάτι αναμενόμενο σε υψηλές στροφές) και σε ελατήρια πιστονιών που είναι φθαρμένα (ή έχουν μεγάλες ανοχές για άνετο παρατεταμένο στροφάρισμα) ή δεν 'ταιριάζουν' γεωμετρικά με τους κυλίνδρους (πχ οβάλ κύλινδροι λόγω κακής κατασκευής).
Η μη κατανάλωση λαδιού σημαίνει ότι δεν έχουμε τίποτε από τα πιο πάνω. Όμως, εάν εμείς βάλουμε το 0 40 ή το 5 30 κινδυνεύουμε, ενώ δεν έχουμε κατανάλωση, να 'χάσουμε' τις λιπαντικές ιδιότητες του (ειδικά όσον αφορά την περιοχή των ελατηρίων πιστονιών) σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος μετά από παρατεταμένο στροφάρισμα ή και κακή βενζίνη (αύξηση θερμοκρασιών θαλάμου καύσης). Το λάδι εξακολουθεί να μην χάνεται, αλλά από λιπαντικές ιδιότητες έχει πέσει. Έτσι, χαλάμε κομβία εκκεντροφόρων, εδράσεις κουζινέτων (ειδικά στροφάλου) και ελατήρια πιστονιών. Και ξαφνικά, χωρίς να χάνουμε λάδι αρχίζει η φθορά. Αλλά εμείς εξακολουθούμε να μην χάνουμε λάδι μέχρι που ακούμε εκείνο τον απαίσιο ήχο από τα ωστήρια επάνω στον φθαρμένο εκκεντροφόρο ή σε κάποια αλλαγή στις 7000 στροφές δούμε για πρώτη φορά το άσπρο-μπλε συννεφάκι...
Στο αγωνιστικό μου που δεν έχανε σταγόνα στα 1000 χλμ με τα 300V 10 40 (και κάποια 5 40) δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω λεπτότερο. Στην πραγματικότητα, έπρεπε να με πείσουν μηχανικοί άλλων φίλων (αγωνιζομένων) ότι για τη χρήση που είχε (και θα έχει με τις πολλές μετατροπές) θα πρέπει να έχω κάποιο λεπτόρευστο 50αρι! Στην εύλογη απορία μου για το μειωμένο στροφάρισμα, απλά μου είπαν ότι κάτι τέτοιο θα είχε νόημα μόνο εάν έκανα αναβάσεις (που δεν κάνω).
Έτσι απλά και χωρίς μαθηματικά και χημεία...Σε μοτέρ 1.4 8V από Σιτροέν ΖΧ (σειρά TU, πολύ ανθεκτικό και καλοκατασκευασμένο μοτέρ) κάποτε (9 χρόνια πριν) έβαζα κάτι Valvoline μπλε 10 40 (δεν θυμάμαι περισσότερα), ότι πιο φτηνό έβρισκα μιας και προοριζόμουν να αλλάξω μοτέρ. Κατανάλωση 0 αλλαγές κάθε 7-8000 χλμ (τότε το μοτεράκι είχε 200.000 χλμ). Κάποια στιγμή μετά από 2-3 αλλαγές παρατήρησα στο δείκτη στάθμης ότι αυτά τα (άθλια) λάδια δεν είχαν καλή πρόσφυση στο δείκτη !! (πόσο μάλλον στα κουζινέτα σε υψηλές στροφές). Τέλος πάντων, ύστερα από λίγο καιρό άλλαξα μοτέρ και έβαλα από Ραλί, το 1.6 8V. Ο μηχανικός δεν μου πήρε λεφτά αλλά πήρε σε αντάλλαγμα το μοτέρ. Τηλέφωνο: 'Ρε Μλκ, τι του έκανες του μοτέρ? Κάθε πότε άλλαζες λάδια?'. Ο τύπος είχε βρει ορατές φθορές σε στροφαλοφόρο και ελατήρια πιστονιών, ενώ όταν έγινε η αλλαγή των μοτέρ, το παλιό είχε ακόμη μέσα Valvoline. Όταν πήγα να δω πως πάει η μετατροπή, απλά τα άκουσα για τα παλιολάδια που έβαζα. Που από ότι έλεγαν τότε, ήταν ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ... ναι, είχε και 200.000 χλμ αλλά λάδια ΔΕΝ έχανε..
Επίσης. Όταν άλλαξα το μοτέρ/ανάρτηση κλπ στο ΖΧ, αρχίσαν και οι πίστες, τα βουνά κλπ. Το αμάξι συνεχώς στην τσίτα, λαδάκια TORCO 10 40 αλλά η απλή σειρά (καλά όμως). Δεύτερη φορά πίστα (Μέγαρα), Μάιος, υπερπροσπάθεια να σπάσω το χρόνο μου (1.20.09) για 10 συνεχόμενους γύρους, έχοντας κάνει καμιά 30αριά έως τότε, είχα βάλει και καλή πίεση καυσίμου (4 bar..... ότι πρέπει για να γεμίσω άκαυστη βενζίνη). Μόλις είχα βάλει και δοχείο αναθυμιάσεων (τενεκεδάκι από Μοtul 300V) και φιλτροχοάνη. Δεν καταφέρνω να σπάσω το χρόνο μου, όμως κινούμουν συνεχώς στο 1.20.χχ. Βγαίνω έξω, πρώτη ματιά στο δοχείο αναθυμιάσεων. Τίποτε, απλά μια ψιλογλίτσα. ΟΜΩΣ... Ελέγχω στάθμη και να σου ο δείκτης με το σπασμένο λάδι....
Χωρίς πολλά πολλά, μπορεί να έκανα 10 (οι τελευταίοι γύροι) χιλιόμετρα με σπασμένο λάδι. στις 6000+ rpm. Κατανάλωση απειροελάχιστη. Και όμως, εγώ τότε επιτάχυνα τη φθορά σε βαθμό που ακόμη δεν φαντάζομαι, αλλά κατανάλωση... 0
Από τότε έβαζα Motul 300V ή τα αγωνιστικά Torco (θεικά για την εποχή). Και πρόσφατα με τα κατεστραμμένα AMsoil στην Άλφα μου θυμήθηκα τις εποχές των μη επαρκών λαδιών σε σκληρές συνθήκες...
Άλλο η πράξη άλλο η θεωρία. -
Μην ακολουθείτε αυτό που συστείνει το μάνιουλ του Κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.
Χρησιμοποιείτε 10w40 ό,τι αμάξι κι αν έχετε.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Μην ακολουθείτε αυτό που συστείνει το μάνιουλ του Κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.Χρησιμοποιείτε 10w40 ό,τι αμάξι κι αν έχετε.
Αυτό κατάλαβες?
Περι λιπαντικών γενικώς