-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Χρησιμοποίησα δικό μου 'δοχείο' , χώρεσε οριακά αλλά υπάρχουν και μεγαλύτεροι φάκελοι, A3 .
Φυσικά και τον ζυγίζουν στο ταχυδρομιο- η απάντηση έρχεται με mail.φαντάζομαι ... έβαλες ..... παραλληλόγραμμο δοχείο ?
-
Εγώ έστειλα το kit της Blackstone με φάκελο Α4 με προστασία, μάλιστα μου τον έδωσαν στο ταχυδρομείο. Νομίζω ότι ήταν ο Medium ή ο Large των ΕΛΤΑ, σίγουρα πάντως ήταν μικρότερος από τον Extra Large. Κανένα πρόβλημα, σε ~10 μέρες είχα απάντηση με email.
-
Ο Λάμπ. ξαναέφερε Amsoil MCF! Μάλλον για το MCT πρέπει να σταματήσω να τρέφω ελπίδες,ε;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο Λάμπ. ξαναέφερε Amsoil MCF! Μάλλον για το MCT πρέπει να σταματήσω να τρέφω ελπίδες,ε;Ενδιαφέρον λάδι, δεν το ήξερα. Τον επίσημο τον έχεις πάρει κανένα τηλέφωνο να τον ρωτήσεις; (στείλνω mail σε 3-4 μέρες το πολύ λογικά θα απαντήσει)
Με ενδιαφέρει να το βάλω και εγώ παρόλο που έχω V2. -
Καλημερεσ
Αmsoil εκτος απο τον Λαμπριανιδη,φερνει καποιος αλλος??
συγνωμη για το σπαμ,το βρηκα!! -
Σήμερα έτυχε να δω τιμή βενζινάδικου για τα Total Quartz 9000 (το μόνο 5W40 στο ράφι τους). Κουφάθηκα, 20 Ευρώ το λίτρο τα είχαν (και το 30άρι 25 Ευρώ το λίτρο)!!
Ευτυχώς πολλοί από εμάς τις έχουμε ξεχάσει αυτές τις τιμές....
-
μαγκες αμα θελετε φθηνο λαδι μονο σε πρατηρια λιπαντικων.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ευτυχώς πολλοί από εμάς τις έχουμε ξεχάσει αυτές τις τιμές....Δεν λες τίποτα... Το ίδιο σε 5-30 εγώ το παίρνω 7€/λ πλέον, 3 φορές πάνω είναι overkill.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ο Λάμπ. ξαναέφερε Amsoil MCF! Μάλλον για το MCT πρέπει να σταματήσω να τρέφω ελπίδες,ε;
Ενδιαφέρον λάδι, δεν το ήξερα. Τον επίσημο τον έχεις πάρει κανένα τηλέφωνο να τον ρωτήσεις; (στέλνω mail σε 3-4 μέρες το πολύ λογικά θα απαντήσει)
Με ενδιαφέρει να το βάλω και εγώ παρόλο που έχω V2.Μόλις μίλησα. Το έχει το MCT, γενικά όλη την καλή σειρά (δηλαδή εκτός XL)
Για ποιά μηχανή στο σκέφτεσαι το MCT?http://www.amsoil.com/storefront/mct.aspx
http://www.amsoil.com/storefront/mcf.aspx-----------------------------MCF------MCT
HTHS-----------------------4.52------3.52
Four Ball Wear Test-------0.40------0.40
Flash Point °C--------------234------234
Noack Volatility------------6.44-----5.89To HTHS 3.52 για την Varadero μου με περίπου 25,000 χλμ ίσως επαρκεί, παρόλο που είναι V2.
Εντυπωσιακό που το Volatility είναι καλύτερο στο MCT! -
Για ποιά μηχανή στο σκέφτεσαι το MCT?
CB500. Το σκέφτομαι βέβαια γιατί για δικύλινδρο στροφάρει αρκετά (μέγιστη ροπή στις 8000 και ισχύς στις 9500) και δεν ξέρω αν το 30άρι έχει αρκετό κινηματικό ιξώδες για πολύωρο σκίσιμο το καλοκαίρι στην εθνική (ναι, ομολογώ ότι είμαι λιγάκι σαδιστής...). Μόνο ο Haynes προτείνει λάδι 10W-30 αλλά μάλλον αναφέρεται μόνο στο βρεταννικό κλίμα; Όλες οι υπόλοιπες πηγές αναφέρουν το 40άρι.
Από την άλλη, αν πάμε σε 30άρι υπάρχει και άλλο ερώτημα: MCT ή HDD;
Εντυπωσιακό που το Volatility είναι καλύτερο στο MCT!
Όντως, παρ'όλο το μικρότερο ιξώδες του.
-
10/40 υπαρχει και προσφερεται σε αφθονη ποσοτητα..
οποιος θελει μου λεει με Pm.
-
Γεια χαρά,
εδώ και ένα μήνα έχω το forester με τον boxer diesel. Τα λάδια της αντιπροσωπείας δεν παίρνουν δάφνες ποιότητας... Έχοντας κατανοήσει μέσω του forum τα περί AMSOIL θα ήθελα γνώμες για το ποιον τύπο (HDD 5 30 ή DEO 5 40)
α. είναι ο πλέον κατάλληλος
β.θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έχοντας δεδομένo ότι η subaru δέχεται λάδι που να πληροί ACEA C2 ή C3 ενώ όσον αφορά ιξώδες 5W 30. -
Ο χρήστης fsonic έγραψε:
Γεια χαρά,
εδώ και ένα μήνα έχω το forester με τον boxer diesel. Τα λάδια της αντιπροσωπείας δεν παίρνουν δάφνες ποιότητας... Έχοντας κατανοήσει μέσω του forum τα περί AMSOIL θα ήθελα γνώμες για το ποιον τύπο (HDD 5 30 ή DEO 5 40)
β.θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έχοντας δεδομένo ότι η subaru δέχεται λάδι που να πληροί ACEA C2 ή C3 ενώ όσον αφορά ιξώδες 5W 30.Ποιος σου είπε ότι τα λάδια της αντιπροσωπείας υστερούν????
Επίσης, σε αυτό το μοτέρ μην πειραματίζεσαι ακόμη. Είναι πολύ ιδιαίτερο για να βάλεις το οποιοδήποτε λάδι. Και με ότι ξεκινήσεις τώρα να το κρατήσεις για όλες σου τις αλλαγές.
Από προδιαγραφές και μόνο, εγώ θα έβαζα το νέο castrol Edge. Ακριβό αλλά εξαιρετικό. -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
10/40 υπαρχει και προσφερεται σε αφθονη ποσοτητα..οποιος θελει μου λεει με Pm.
Το γράφεις και στην υπογραφή σου:
Αν θελετε λιπαντικα AMSOIL το Νο 1 λιπαντικο στον κοσμο σε χαμηλες τιμες ας στειλει p.m.δεν ειμαι εμπορος!και δεν εχω καμια σχεση με ΠΕΙΡΑΙΑ!
Μια και το αναφέρεις δημόσια, μήπως θα μπορούσες να δώσεις επιπλέον πληροφορίες και πάλι δημόσια;
-
Ο χρήστης fsonic έγραψε:
Γεια χαρά,
β.θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω έχοντας δεδομένo ότι η subaru δέχεται λάδι που να πληροί ACEA C2 ή C3 ενώ όσον αφορά ιξώδες 5W 30.Κανένα από τα δύο δεν είναι κατάλληλο εκτός αν έχεις κάνει ήδη αρκετά χλμ και έχει ολοκληρωθεί το στρώσιμο. Προτείνω για τις πρώτες αλλαγές κάποιο GroupIII το πολύ - δηλαδή και απλοϊκά -να γράφει ημισυνθετικό και να κάνεις κάπως συχνότερα τις αλλαγές.
Σε καινούριο αυτοκίνητο δεν βλέπω τον λόγο να ξεφύγεις από την συνιστώμενη ρευστότητα του κατασκευαστή εκτός αν η χρήση σου είναι ιδιαίτερα σκληρή.Χθες π.χ. στο ετήσιο 1o service του aygo μας με 8,000χλμ ήθελαν να βάλουν 5w40 ενώ το manual δίνει 5w30 συνιστώμενο. Δεν τους άφησα
Στο forester - όπως γνωρίζουν οι παλαιοί εδώ μέσα - ακολούθησα όσο μπορούσα τον κατασκευαστή (βάζοντας 5w20 αντί 0w20) -
**Χθες π.χ. στο ετήσιο 1o service του aygo μας με 8,000χλμ ήθελαν να βάλουν 5w40 ενώ το manual δίνει 5w30 συνιστώμενο. Δεν τους άφησα **
Και καλά έκανες. Εδώ οχήματα που ταξιδεύουν κάθε μέρα στο Death Valley και κινούνται με 0w20 εμείς εδώ σε συνθήκες εξωπραγματικές απαιτούμε λάδια σε κινητήρες που παιρνούν το 90% της ζωής τους κάτω από το 1/3 των στροφών μέγιστης λειτουργίας 40άρια.
όχι τώρα να καθίσω να πληρώσω εγώ από τη τσέπη μου τα σπασμένα της κρίσης ώστε ο Α ή ο Β manager να εισπράξει το bonus του....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
όχι τώρα να καθίσω να πληρώσω εγώ από τη τσέπη μου τα σπασμένα της κρίσης ώστε ο Α ή ο Β manager να εισπράξει το bonus του....
Πιό φτηνά δεν είναι τα 40αρια ρε παιδιά
εδιτ:
i got your point -
ναι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πιό φτηνά δεν είναι τα 40αρια ρε παιδιά
εδιτ:
i got your pointΕίναι πιο φθηνά και αν σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα επιλέγουν 10W40 semi synthetic να βάζουν στα αυτοκίνητά μας (ναι ναι επειδή τέτοιο είναι το κλίμα της χώρα μας... ), καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν επιλέγουν αυτό που ΣΥΣΤΕΙΝΕΙ ο κατασκευαστής.
Για το Swift 1,3 εν προκειμένω ο κατασκευαστής συστείνει το ιξώδες 5W30.Γιατί να μην το προτιμά ο Σφακιανάκης?Γιατί να μην είναι αυτό με το οποίο θα εφοδιάζει τα εξουσιοδοτημένα του ανά την Ελλάδα, παρά το 10w40?
Λέω εγώ μήπως... ΜΗΠΩΣ επειδή μόνο το 10W40 Βγαίνει σε ημισυνθετικό και είναι ποοοοοοοολύ μεγαλύτερο το κέρδος ,που θα έβγαζε από αυτό σύγκριτικά με το αν έστελνε 5W30 λιπαντικό στα εξουσιοδοτημένα του?
Κατι άσχετο... αν δεν κάνω λάθος σε 5W30 ΔΕΝ υπάρχει σε ημισυνθετικό, έτσι δεν είναι?...
-
υπάρχει και 5w30 ημισυνθετικό
Περι λιπαντικών γενικώς