-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
...
Κατι παρομοιο με το kitακι της blackstone αλλα ειναι πολυ απλη κατασκευη για να δωσω χρηματα για αυτη.Έχεις δίκιο ότι η αντλία υποπιέσης είναι πολύ απλή κατασκευή αλλά πετυχαίνει την υποπίεση. Σίγουρα τα χρήματα είναι πολλά αλλά αν πρόκειται να το κάνεις συχνά αξίζει επειδή το λάδι πάει κατευθείαν στο κουτάκι χωρίς να μολύνεται καθόλου παρά μόνο από το σωληνάκι (αν το έχεις ξαναχρησιμοποιήσει. Ίσως το καλύτερο είναι να πετά κανείς το σωληνάκι μετά. Από ότι έχω διαβάσει είναι εύκολο να βρει κανείς τέτοιο από ψυκτικούς αλλά δεν ξέρω που θα μπορούσα εγώ να βρώ ).
Εδω - μεταξύ άλλων - λέει πως αν πάρει κανείς το δείγμα από το φίλτρο να το σημειώσει στο χαρτάκι. Επίσης προτείνουν να βγάλει κανείς το αυτοκίνητο σε κεντρικό δρόμο πριν πάρει το δείγμα. Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως ο κινητήρας πρέπει να έχει δουλέψει τουλάχιστον 15 λεπτά.
-
Έχετε λυσσάξει με τις αναλύσεις λαδιών.
Έτσι κι αλλιώς αλλάζετε αρκετά συχνά λάδια και δεν χρειάζεται ανάλυση.
(μόνο αυτός ο περίεργος ο Αντώνης χρόνια πολλά που βάζει πολύ λεπτά λάδια χρειάζεται να κάνει ανάλυση)Σε λίγο θα ζηλέψει κι ο κουκ και θα κάνει αναλύσεις - η απάντηση θα είναι:
mr. kouk, stop changing your oil WEEKLY because there is no difference between virgin oil and your used oil. -
.. ολοι ξερουν πως το παρθενο με το χρησιμοποιημενο ΕΧΕΙ διαφορα!
να πω πως εχουν ερθει τα λαδακια μου και αυριο παμε για το σερβις των 30.000 -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε λίγο θα ζηλέψει κι ο κουκ και θα κάνει αναλύσεις - η απάντηση θα είναι:
mr. kouk, stop changing your oil WEEKLY because there is no difference between virgin oil and your used oil.Ενδιαφέρον, kouk πόσο τα πουλάς ...
Εγώ, στοχεύω πλέον να κάνω αλλαγές κάθε χρόνο - σε όλα τα υπό παρακολούθηση οχήματα (δες υπογραφή), τα χλμ είναι κάτω από 10,000.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
...να πω πως εχουν ερθει τα λαδακια μου και αυριο παμε για το σερβις των 30.000Αν δεν πηγαίνεις σε λεπτότερο λογικά δεν θα δεις διαφορά στην ευστροφία...
-
Ο χρήστης caveman_ έγραψε:
Πολύ καλές τιμές http://www.mapodo.de/
Θα γίνει κανένα group buy? Έστειλα mail αν θα μπορούσαν να στείλουν Ελλάδα και αναμένω απάντηση!Για να δούμε ... Έψαξα λίγο το site αλλά δεν βρήκα κάτι να με ενδιαφέρει. Μπορεί αργότερα...
-
Βρήκα δύο φτηνά 30άρια που με ενδιαφέρουν.
http://www.mapodo.de/product_info.php/c ... cts_id/471' target='_blank
http://www.mapodo.de/product_info.php/c ... cts_id/493' target='_blankΜάλλον θα πάω στο 1ο και 2 5λιτρα.
Το μαγαζί είναι μάλλον σοβαρό. Πως το μάθαμε... ;
-
+1
2 Χ 5λτρ.
Μια χαρά φαίνεται και σε καλή τιμή
(Γκρ. ΙΙΙ, αν η διαδικασία είναι καινούρια - μεγάλες πιέσεις - θα είναι σχεδόν σαν Γκρ. 4).*HIGHTEC Synt RS 5W-30 HC FE
Ultra-high performance multi-grade engine oil based on sophisticated HC synthesis technology for use in gasoline and diesel engines. Extremely low ash content! API SL/CF ACEA A3-02/B3-98/B4-02 MB 229.31 VW 502.00 + 505.00 * -
Αυτό όμως γιατί να έχει τόσα χρήματαhttp://www.mapodo.de/product_info.php/cPath/161_167/products_id/514 ; Στα ανταλλακτικάδικα Ford έχει από 18-20 ευρώ (το 5λιτρο πάντα).
-
Παιδιά μια συμβουλή.
Στο αβένσις (1,6 ο παλιός κινητηρας όχι vvt, με 270.000χλμ) έβαλα αυτή τη φορά 5-40 λάδια, που όμως δεν ξέρω τί. Το άφησα στο συνεργείο και αυτή τη φορά δεν του πήγα τα λάδια. Είχα σκοπό να πάρω Amsoil, αλλά μεσα στις γιορτές βαρέθηκα. (νομίζω castrol έχει βάλει, σίγουρα κάποιο επώνυμο)Τα κοίταξα χτές και μετά απο 2000 χλμ έχει κατεβεί λίγο ο δείκτης, μεταξύ μέσης και μαξ. Μέχρι τώρα με 10-40 δεν είχα κατανάλωση με αλλαγές έως και 10.000χλμ
2 θέματα: το πρωί σαν να χτυπάει βαλβίδα, δεν μου το έχει ξανακάνει ποτέ με το 10-40. Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό που είχε πεί ο Μίλτος ότι στην πρώτη αλλαγή ίσως το λεπτόρευστο λάδι έχει βοηθήσει να φύγουν κάποια σκουπιδάκια και να έχει κάτσει κάτι κάπου?
Ο ήχος του κρύο πάντως δεν μου αρέσει.
Είναι λογικό αυτό? Μήπως το μοτέρ δεν σηκώνει το 5αρι? μήπως το λάδι αυτό δεν κάνει για το δικό μου και να δοκιμάσω άλλη μάρκα στην άλλη αλλαγη?Και τέλος, μπορώ να βρώ σχετικά φτηνά mobil 0-40. Υπάρχει κάποιο ρίσκο αν τα δοκιμάσω?
ή τελικά να κάτσω στα αυγά μου με ένα καλό 10-40? -
Ο χρήστης ο ίδιος νωρίτερα και απρόσεχτος έγραψε:
εγώ θεωρώ πως όσο μικρότερο το πρώτο νούμερο τόσο καλύτερα. το αρνητικό είναι πως όσο αυξάνεται το εύρος μειώνεται η αντοχή/διάρκεια του λαδιούΞαναδιάβασα το post και θα είμαι πολυ συντηρητικός στην απάντηση μου (σπάνιο για μένα
[list:2mjhzi4e]
Προτείνω με τόσο χλμ να μήν βάλεις GroupIV/V, ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα διαρροών από το πολύ καθάρισμα.
Προτείνω να ξαναβάλεις το ίδιο ακριβώς που έβαζες πριν παρατηρήσεις τα θέματα που γράφεις.
[/list:u:2mjhzi4e]
Αν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα έχεις δυστυχώς βαθύτερο πρόβλημα. -
Καταλαβαίνω την λογική σου κι εγώ συμμερίζομαι, γι' αυτό κατέβηκα σε ιξώδες, αλλά τα δύο φαινόμενα που περιέγραψα με προβληματίζουν
Απλά λέω κατ αρχήν μήπως φταίει η συγκεκριμένη μάρκα και όχι το ιξώδες.
Απ την άλλη βέβαια μιλάμε για μοτερ με 270.000 χλμ πάνω του, σκισμένο -
Μακάρι να φταίει η ποιότητα του λαδιού και αρκετά πιθανό. Στην θέση σου θα δοκίμαζα κάτι όχι GroupIV/V και εφόσον μιλάς για amsoil κάτι σαν το XLO που είναι πολύ καλό GroupIII.
Αν σου αρέσει να ρισκάρεις αρκετά και αναλόγως της χρήσης ίσως ακομα και το XLT. -
Eχεις γνωμη για το Μobil 1 0-40? To θεωρείς ρίσκο να κατέβω σε 0?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eχεις γνωμη για το Μobil 1 0-40? To θεωρείς ρίσκο να κατέβω σε 0?Έχω προσωπική γνώμη καθώς και έχω διαβάσει πολλά σχετικά με αυτό. Είναι εξαιρετικό λάδι.
Δεν το θεωρώ καθόλου ρίσκο να πας σε 0wY. Ρίσκο είναι να πας σε Xw30. Το θεωρώ ρίσκο να πας σε GroupIV/V μετα από τόσα χλμ. Ίσως να έχεις προβλήματα διαρροών και μετά να τρέχεις για φλάντζες. Το θέμα όμως αυτό είναι αμφιλεγόμενο
Ας γράψουν και άλλοι την γνώμη τους.
-
Σε 30αρι δεν πάω, λόγω της εκτεταμένης χρήσης σε αυτοκινητόδρομο με ψηλές στροφές. (εκτός του ότι η τουότα θέλει 40αρι γι αυτά τα μοτέρ)
Για ποιό λόγο μπορεί να έχω θέμα με φλάτζες αν παω σε group IV/V? Το mobil απ ότι είδα δεν είναι αυτών των προδιαγραφών.ευχαριστώ για τις συμβουλές
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eχεις γνωμη για το Μobil 1 0-40? To θεωρείς ρίσκο να κατέβω σε 0?κανονικα πρεπει να δεις το βιβλιο του κατασκευαστη.
απο 10-40 παντως σε 0-40 ειναι υπερβολη ,θα το καψει το λαδι το μοτερ σου και θα πανε χαμενα και τα λεφτα . -
Αν θες και λίγο ρίσκο μπορείς να πας και στο 30άρι εφόσον από απλό ημισυνθετικό πας σε GroupIV/V (στην χειρότερη να είναι GroupIII αυτό). Αν θυμάμαι καλά καλύπτει και Α3. Μπορείς να βρεις λινκ στο official Mobil site λίγες σελίδες πριν. Έτσι θα έχεις καλύτερη κρύα ροή
-
To 30αρι το φοβάμαι, για τους λόγους που ανέφερα, και δεν υπάρχει και κάποιος τρόπος να ελέγξω αν θα με προστατεύει ή όχι...
για να δούμε αν βρώ το 10-40 εδώ σε προσφορά
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Βρήκα δύο φτηνά 30άρια που με ενδιαφέρουν.
http://www.mapodo.de/product_info.php/c ... cts_id/471' target='_blank' target='_blank' target='_blank
http://www.mapodo.de/product_info.php/c ... cts_id/493' target='_blank' target='_blank' target='_blankΜάλλον θα πάω στο 1ο και 2 5λιτρα.
Το μαγαζί είναι μάλλον σοβαρό. Πως το μάθαμε... ;
Κατά τύχη, ψάξιμο στο γκούγκλη για συγκεκριμένα λιπαντικά. Μου απάντησαν και στο mail.
Hello,
Greece only via airmail1-10 litre = 38,00 EUR
11-20 litre = 48,00 EURMit freundlichen Grüßen / With kind regards
Marc Porwik
Μάλλον δε συμφέρει
Περι λιπαντικών γενικώς