-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Σ΄ευχαριστώ πολύ! 8100 X-Cess χρησιμοποιώ κ μια φορά Valvoline Synpower 5-40 αλλά σκέφτομαι να πάω σε 8100 X-Lite ή Mobil 1 0-40 μιας και καλύπτουν και 502.00 και 503.01. Η προσωπική σου γνώμη?
Και τα δύο είναι κορυφαία λάδια όπως και τα 2 προηγούμενα που χρησιμοποίησες. Αν ο κινητήρας έχει λίγα χλμ. (κάτω από 100.000) και δεν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες λαδιού θα σου πρότεινα ένα δυνατό 30άρι όπως το X-Lite και άλλα:
ELF EXCELLIUM FULL TECH 0W30 - VW 502.00
ELF EXCELIUM LDX 0W30 - VW 503.01
FUCHS TITAN SUPERSYN SL 0W30 - VW 503.01
FUCHS TITAN GT1 LONGLIFE III 5W30 - VW 504.00
MOBIL 1 ESP Formula 5W30 - VW 504.00
TOTAL QUARTZ ENERGY 9000 0W30 - VW 503.01
TOTAL QUARTZ INEO 504-507 5W30 - VW 504.00
VALVOLINE SynPower MXL 0W30 - VW 503.01
VALVOLINE SynPower MXL 5W30 - VW 502.00
VALVOLINE SynPower XL-III 5W30 - VW 504.00
VALVOLINE SynPower 5W30 - VW 502.00Εκτός κι αν βλέπεις αυξημένες καταναλώσεις μπορείς να πάς σε 40άρι:
AMSOIL European Formula 5W40 (AFL) - VW 502.00
ELF EXCELLIUM 0W40
ELF EXCELLIUM LDX 5W40 - VW 502.00
FUCHS TITAN SUPERSYN SL 5W40 - VW 502.00
MOBIL 1 0W40 - VW 503.01
MOTUL 8100 E-tech 0W40 - VW 503.01
MOTUL 8100 X-cess 5W40 - VW 502.00
MOTUL 8100 X-clean 5W40 - VW 502.00
SHELL HELIX ULTRA 0W40 - VW 502.00
TORCO SR-5 5W40
TOTAL QUARTZ 9000 0W40
TOTAL QUARTZ 9000 5W40 - VW 502.00
VALVOLINE SynPower 0W40 - VW 503.01
VALVOLINE SynPower 5W40 - VW 502.00
VALVOLINE SynPower MXL 5W40 - VW 502Ο κινητήρας έχει 29.000 χλμ και σχεδόν μηδενική κατανάλωση λαδιου!. Περίπου 300γρμ στα 7500 - 8000 χλμ που αλλάζω! Στην επόμενη αλλαγή θα το δοκιμάσω! Ευχαριστώ και πάλι
-
Many thanx to Hammer_ για την υπόδειξη του Motul 8100 5w-40 για το matizάκι μου.
Κατόπιν έρευνας αγοράς τα πήρα από Λαμπριανίδη μέσω internet.Τώρα ψάχνω για καλό συνεργείο στο Χαιδάρι (εκτός εξουσιοδοτημένου φυσικά - γιατί μου ζητάνε 300 ευρώ!!!) για τα 95,000 χλμ.
Ήμαρτον δεν είναι και Cayenne!!!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σα να ανεβαζει πολυ πιο προθυμα (πιστευα οτι με 15-50) θα εχανε σε στροφαρισμα. Τελος παντων ισως ειναι και η μεταβολη του καιρου.Certainly engines that have experienced significant ring and liner wear benefit from thicker oils. Thicker oil use results in compression increases, performance improvements and reduced oil consumption.
http://www.machinerylubrication.com/art ... icleid=518
Ένα καλό άρθρο του 2003.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
http://www.machinerylubrication.com/art ... icleid=518
Ένα καλό άρθρο του 2003.But somewhat thicker oils may offer more protection for more severe operations such as driving through mountains, pulling a boat, dusty conditions, short trips, high rpm, overloading, overheating and overcooling.
Πολλά καλά μας γράφει για τα παχύτερα, γιατί είναι καλύτερα:
[list:tzjj5zb1]
στην σκόνη;
στις σύντομες διαδρομές;
στις ψηλές στροφές; (εδώ ας πω ότι είναι καλύτερα, αν το λάδι ζεσταίνεται υπερβολικά λόγω πολλών στροφών)
στην υπερθέρμανση; (αντίθετα έχω διαβάσει εγώ)
[/list:u:tzjj5zb1]
Καταλαβαίνω τα δύο πρώτα (βουνά, ρυμούλκηση) αλλά για τα υπόλοιπα ... θα ήθελα κάποια καλή αιτιολόγηση. -
υπερθέρμανση π.χ λόγω απώλειας ψυκτικού υγρού: όσο μεγαλώνει η θερμοκρασία , το λάδι λεπταίνει ( flash point..).
-
pilotos 15-50 φοραγανε τα 8ν (ειδικα τα 1300) στα 16ν βαζανε 10-40 ή 10-60 καστρολ που φορεθηκε πολυ.
leonp Ετσι και αλλιως ΠΑΝΤΑ περιμενα να ζεσταθει το λαδι για να περασω τις 3000 στροφες, τωρα αν κανει 1 λεπτο παρπαανω...ενταξει δεν μπορω να το παρατηρησω
mousatos Εχει αρκετη ορολογια αυτη η μιαμιση σειρα...και ομολογω οτι δεν καταλαβα τι λεει!
Ευχαριστω παιδια.
-
Σημερα εβαλα στο αμαξι (106 rallye 16v) YACCO GALAXIE COMPETITION 15-50, ειναι 100% συνθετικο.Με προβληματισε το ιξωδες, απο 10-40 σε 15-50.....τεσπα το αμαξι μου φαινεται οτι εχει αλλαξει (πριν εβαζα elf competition st 10-40) οτι εχει αλλαξει. Σα να ανεβαζει πολυ πιο προθυμα (πιστευα οτι με 15-50) θα εχανε σε στροφαρισμα. Τελος παντων ισως ειναι και η μεταβολη του καιρου.
Για το λαδι αυτο τι γνωμη εχετε?
Τα χα βάλει κι εγώ τα συγκεκριμένα 2-3 φορές και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος.
Ο μόνος λόγος που τ' άλλαξα και πέρασα σε Motul 300V 10/40, ήταν η τιμή τους.
Καλό λάδι αυτό (300V) αλλά όχι για πολλά χλμ.
Tώρα δοκιμάζω τα Amsoil 10/40.Πολύ καλά φαίνονται έως τώρα...
Ratanplan που τα έβαλες?
Γιατί ένας από τους λίγους που τα χρησιμοποιούν είναι ο μηχανικός μου... -
AMO ???
-
costas106 μαλλον το αμαξι σου το φτιαχνεις στον παναγιωτη.....100 μετρα απο το σταδιο του Μουρουτσου στην δαφνη
-
Ναι τα ΑΜΟ είναι...
Καλές εντυπώσεις έχω μέχρι τώρα, είναι και πιο οικονομικά σε σχέση με τα 300V, τα οποία εμφάνιζαν κατακόρυφη πτώση μετά τις 5-6000 χλμ.
Θα δείξει... -
mousatos Εχει αρκετη ορολογια αυτη η μιαμιση σειρα...και ομολογω οτι δεν καταλαβα τι λεει!
Σε κινητήρες με αρκετά μεγάλη φθορά το παχύ λάδι βοηθά στο να αυξηθεί η συμπίεση ( καλύπτει το κενό ανάμεσα στο πιστόνι και τον κύλινδρο). Έτσι βελτιώνονται οι επιδόσεις και μειώνεται η κατανάλωση λιπαντικού.
-
A ok ευχαριστω
Φθορα παντως δεν εχει το μοτερακι μου
-
Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς, motul 300V: 80% PAO , 20% esters.
Περίπου η ίδια αναλογία και στα Silkolene. -
skoda roomster 1400 7500 Khm αλλαγή λαδιών πρώτη φορά.Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την χροιά του κινητήρα δεν ξέρω τι λάδια έχει μέσα.Αν βάλω κάποια άλλα λέτε να βελτιωθεί? Τι λάδια προτείνετε.Τα χιλιόμετρα είναι κυρίως μέσα στην πόλη.
-
5W 30 φοράς? ... Πάντως αφού κάνεις τα χιλιόμετρα εντός πόλης κράτησε τις αλλαγές ανά 7500.
-
Ο χρήστης nikonphotogr έγραψε:
skoda roomster 1400 7500 Khm αλλαγή λαδιών πρώτη φορά.Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την χροιά του κινητήρα δεν ξέρω τι λάδια έχει μέσα.Αν βάλω κάποια άλλα λέτε να βελτιωθεί? Τι λάδια προτείνετε.Τα χιλιόμετρα είναι κυρίως μέσα στην πόλη.Η χροιά ήταν άσχημη και στην αρχή;
Αν κάνεις 'Αναζήτηση' θα βρεις προτάσεις του Miltellas και όχι μόνο για VW.
Μια απλή πρόταση είναι Valvoline SynPower MXL 0W30 αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες.Γράψε μας ...
Πόση χρονική διάρκεια έχουν οι διαδρομές σου;
Ποιος είναι ο τρόπος που οδηγείς;
... και ότι άλλο θεωρείς σχετικό. -
Η χροιά ήταν άσχημη από την αρχή και μάλιστα ο ήχος του κινητήρα πιο τραχύς και από τον 3κύλινδρο του FABIA.Δεν ξέρω τι λάδια βάζουν στα συνεργεία γι αυτό λέω μήπως με καλύτερο λάδι βελτιωθεί και ο θόρυβος.Οι διαδρομές κατά κύριο λόγο είναι μικρές 10-15 λεπτά κυρίως το κυκλοφορεί η σύζυγος.
-
Οι διαδρομές κατά κύριο λόγο είναι μικρές 10-15 λεπτά κυρίως
Κακό αυτό. Θέλεις ένα καλό συνθετικό λιπαντικό με συχνές αλλαγές (5000χλμ.)
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
+1 στις συχνές αλλαγές αλλά όχι τόσο καλό συνθετικό γιατί θα βγαίνει ακριβό. Ένα μέτριο λάδι με τόσο συχνές αλλαγές αντέχει. Καλό θα ήταν να είναι λεπτό (μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή) γιατί δεν θα ζεσταίνεται ποτέ και θα είναι συνέχεια παχύρρευστο.
Η χροιά δεν θα βελτιωθεί με το λάδι, κοίταξε αν μπορείς να βάλεις μόνωση στο καπό (αν δεν έχει).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
+1 στις συχνές αλλαγές αλλά όχι τόσο καλό συνθετικό γιατί θα βγαίνει ακριβό. Ένα μέτριο λάδι με τόσο συχνές αλλαγές αντέχει. Καλό θα ήταν να είναι λεπτό (μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή) γιατί δεν θα ζεσταίνεται ποτέ και θα είναι συνέχεια παχύρρευστο.
Η χροιά δεν θα βελτιωθεί με το λάδι, κοίταξε αν μπορείς να βάλεις μόνωση στο καπό (αν δεν έχει).
Συμφωνώ με leon.
Εγώ τόλμησα και ξέφυγα από το manual σε παρόμοιες συνθήκες (διαδρομές 5-10 λεπτά συνήθως) και πήγα σε 20άρι σε δύο αυτοκίνητα. Το ένα μάλιστα έκανε πολύ πρόσφατα Αθήνα-Γρεβενά-Αθήνα φορτωμένο (λάδι Amsoil XL - Opel Corsa 1.2 '99) με ελάχιστη κατανάλωση λαδιού και καλή οικονομία καυσίμου.
Λογικά με ένα 0w30 ή 5w30 είσαι ΟΚ, αλλά δες το manual μήπως σου δίνει και 20άρι (που δεν νομίζω)
Περι λιπαντικών γενικώς