-
Δεν φαίνονται οι εικόνες...
Δεν παίζει να είναι από bentley το manual...
-
Παιδιά (άλλη) μια ερώτηση...
GL4 ή GL5???
Τι παίζει?
Η Suzuki κάνει λόγο για GL4(και τέτοια είναι η Amsoil,που έβαλα στο Swift).
Είναι μήπως ένα πράμα, σαν το Dot3,Dot4 στα υγρά φρένων?
Η GL5 είναι ανώτερη ποιοτικά από την GL4 ή απλά είναι οι προδιαγραφές της κάθε βαλβολίνης και συνεπώς είναι άσχετο με την ποιότητα?
Συνεπώς είναι (το GL4,GL5) προδιαγραφή,που έχει να κάνει με την ποιότητα ή απλώς την καταλληλότητα για ένα σαζμάν?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Παιδιά (άλλη) μια ερώτηση...GL4 ή GL5???
Τι παίζει?
Η Suzuki κάνει λόγο για GL4(και τέτοια είναι η Amsoil,που έβαλα στο Swift).
Είναι μήπως ένα πράμα, σαν το Dot3,Dot4 στα υγρά φρένων?
Η GL5 είναι ανώτερη ποιοτικά από την GL4 ή απλά είναι οι προδιαγραφές της κάθε βαλβολίνης και συνεπώς είναι άσχετο με την ποιότητα?
Συνεπώς είναι (το GL4,GL5) προδιαγραφή,που έχει να κάνει με την ποιότητα ή απλώς την καταλληλότητα για ένα σαζμάν?
Ακριβώς. Η προδιαγραφή GL4 ή GL5 είναι προδιαγραφή καταλληλότητας. Τα περισσότερα ευρωπαικά και γιαπωνέζικα σασμάν απαιτούν GL4 γιατί η GL5 κάνει κακό στα ευαίσθητα εξαρτήματα λόγω της χρήσης υψηλών πιέσεων πρόσθετων και ιδίως στα μπρούτζινα εξαρτήματα που τα διαβρώνουν. Βέβαια υπάρχουν βαλβολίνες που συνδυάζουν τα GL4-5 αλλά τις προτείνω ως λύσεις ανάγκης όταν δεν μπορούμε να βρούμε καθαρόαιμη GL4 και μόνο τότε.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
....Συνεπώς είναι (το GL4,GL5) προδιαγραφή,που έχει να κάνει με την ποιότητα ή απλώς την καταλληλότητα για ένα σαζμάν?Την ερώτησή σου θα την έκανα με διαφορετική σύνταξη ως εξής: συνεπώς είναι προδιαγραφή που έχει να κάνει με την καταλληλότητα ή απλά με την ποιότητα.
Δηλαδή θεωρώ πιο σπουδαίο να είναι κάτι κατάλληλο και θεωρώ λιγότερο σημαντικό, δευτερέον θέμα την ποιότητα.
Ένα ακατάλληλο προιόν δεν κάνει, τελεία και παύλα, ενώ ένα χαμηκλής ποιότητας κάνει αλλά θα υστερεί σε συμπεριφορά, διάρκεια κλπ. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν παίζει να είναι από bentley το manual...
Το αναφέρουν ξεκάθαρα οτι είναι από Bentley εκτός κι αν λάθος κατάλαβα και εννοούν κάτι άλλο.... (Bentley manual/CDROM)
-
Αμφιβάλλω αν υπάρχει bentley με τον 1,8Τ, με τον 2λιτρο κτλ...
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Ομως υπάρχουν άλλες δύο νέες 'μυστήριες' βαλβολίνες που φαίνεται να αντικαθιστούν τις προαναφερθείσες:- G 052 171 A2 (συνθετική)
- G 052 726 A2 (ορυκτέλαιο)
Αν έχεις το αμάξι μόνιμα σε κάποιο χιονοδρομικό κέντρο με χαμηλές θερμοκρασίες και μικρές διαδρομές που δεν ζεσταίνεται ποτέ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αμφιβάλλω αν υπάρχει bentley με τον 1,8Τ, με τον 2λιτρο κτλ...Σαν να έχεις δίκιο...
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Ομως υπάρχουν άλλες δύο νέες 'μυστήριες' βαλβολίνες που φαίνεται να αντικαθιστούν τις προαναφερθείσες:
- G 052 171 A2 (συνθετική)
- G 052 726 A2 (ορυκτέλαιο)
Φαντάζομαι ότι & τα νέα Audi πρέπει να “φοράνε” τις νέες “μυστήριες” βαλβολίνες, τα διάφορα site των εταιρειών με λιπαντικά αναφέρουν όταν ρωτάς για βαλβολίνη ένα ξερό “special product” ή παραπομπή στο προϊόν της Audi χωρίς κάποια επιπλέον πληροφόρηση ή πρόταση.
Πάντως την αμαρτία μου θα την πω. Golfάκι ΙΙΙ με RedLine MT-90, έχει καλύτερο κούμπωμα & αίσθηση από το Audi με τις εργοστασιακές βαλβολίνες για τις οποίες υποψιάζομαι ότι είναι φασόν στην Castrol.
-
Θέλω τα φώτα σας σχετικά με ποιά λάδια να διαλέξω να βάλω στο matiz 1.0 μοντ 2003 - 95,000 χλμ -. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείτε αποκλειστικά στην Αθήνα και κάνει καθημερινά ~65 χλμ.
-
Δεν μας γράφεις ποιες είναι οι προτεραιότητες σου, τι έβαζες μέχρι τώρα, τι ζητά το manual και με τι τρόπο το οδηγείς;
Σου καεί καθόλου; -
Αν είναι μέσα στα ιξώδη που προτείνει ο κατασκευστής, βάλε Motul 8100 5W40 X-cess. Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο το έχω βάλει, μου έχει βγει καταπληκτικό (εκτός αν το πάω στην πίστα...). Επίσης το value for money δεν παίζεται.
Κάθε πότε αλλάζεις λάδια;
-
Το βιβλίο λέει κάθε 15,000 αλλά επειδή είναι μεταχείρω, δεν το έψαξα να δω τι έβαζε το προκάτοχος!
Επίσης λέει sae 10w-40. -
Μια χαρά επιλογή είναι λοιπόν το X-cess, αλλά στην αρχή τουλάχιστον άλλαζέ το πιο σύντομα για να φύγουν τα όποια κατάλοιπα από τα τηγανόλαδα που (πολύ πιθανώς) έβαζε ο προηγούμενος. Στα αυτοκίνητα της οικογένειας που το βάζω, το αλλάζω όποτε προτείνει ο κατασκευαστής αλλά πάντα πριν συμπληρωθεί 9μηνο, συνήθως στους 6 ή 7 μήνες.
Φρόντισε κι εσύ να μην το κρατάς μέσα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ειδικά αν το αυτοκίνητο δουλεύει για μεγάλες περιόδους κρύο σε μικρές διαδρομές πόλης. Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε λάδι, όχι μόνο για το συγκεκριμένο.
-
Παιδιά πάλι παρέμβαση...
Για 100% συνθετικό 10W-40 λάδι μου πρότειναν κάποιοι φίλοι μου μηχανικοί να βάλλω στον κινητήρα του Swiftακιού(1,3),λάδι μοτοσυκλετας!!!
Είναι,λένε,λάδι που συστήνεται για 'κάφτες',που στροφάρουν αρκετά τους κινητήρες των αυτοκινήτων τους!
Αυτό πως το κρίνετε?Υπάρχει βάση σε αυτό?να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο?Είναι παρακινδυνευμένο?Θα έχω κάποιο πλεονέκτημα?Θα κάνω κάποια ζημιά?
Ρωτάω για να μάθω...Ασχετος είμαι...
-
Όχι ρε συ, υπάρχουν και για αυτοκίνητα όπως amsoil AMO ,red line, motul 300V και royal purple xpr .
-
Να μη βάλεις, μπορεί να κάνεις ζημιά στον καταλύτη.
Τα λάδια για μοτοσυκλέτες ΜΠΟΡΕΙ να έχουν πρόσθετα (που προστατεύουν το κινητήρα) αλλά μειώνουν τη ζωή του καταλύτη (οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν καταλύτες).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να μη βάλεις, μπορεί να κάνεις ζημιά στονκαταλύτη.
Τα λάδια για μοτοσυκλέτες ΜΠΟΡΕΙ να έχουν πρόσθετα (που προστατεύουν το κινητήρα) αλλά μειώνουν τη ζωή του καταλύτη (οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν καταλύτες).
Οι νέες έχουν αναγκαστικά (προδιαγραφές EURO 3), κατά τα άλλα συμφωνώ να μην βάλει, παρόλο που το έχω ακούσει και εγώ αυτό.
Αν θέλει να στροφάρει καλά ψιλά και κυνηγάει κόφτες συχνά, συμφωνώ με mousatos (δεν θυμάμαι όμως αν το XPR έχει detergents). Επίσης, αν δεν σου καίει αισθητά προτείνω το 10w40 που βάζεις τώρα και εφόσον έχεις λίγα χιλιόμετρα (γύρω στα 50Κ από ότι διάβασα ποιο πίσω); προτείνω κάποιο 30άρι με Α3. Είναι πολύ ποιο σύγχρονα από τα περισσότερα 40άρια, π.χ. Redline 5w30, Motul x-lite 0w30, καθώς και πολλά άλλα GroupIV/V που έχει αναφέρει παλαιότερο ο Miltellas
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... t=#1032278Τέλος η λίστα που βρίσκει κανείς από την υπογραφή του Μίλτου (τελευταίο σημείο εδώ http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants/Lubricants.htm περιλαμβάνει μόνο GroupIV/V λάδια)
-
Η εξωλέμβια που έχω (honda 4-χρονη) νομίζω γράφει euro 4 και παίρνει λάδια για αυτοκίνητα. Όταν όμως του λένε 'λάδια για μοτοσυκλέτες' δεν ξέρεις τι θα βάλουν.
-
http://www.royalpurple.com/rp-faqs.html
Can I use racing oils in my street car?
Yes. Royal Purple’s racing oils are formulated with detergents / dispersants necessary for daily use. The heavier grades (i.e. XPR 5W30, XPR 10W40 and XPR 20W50) may be used in street driven applications. However, Royal Purple’s racing oils do not conform to API and / or ILSAC licensing requirements and should not be used when vehicle warranty is an issue.
Περι λιπαντικών γενικώς