-
Ε το να έχει διαρροές εσύ (ο μηχανικός σου) μπορείς να το δεις. Πάντως, έχω παρατηρήσει ότι αμάξια που οδηγούνται με ταριφάδικο στυλ τσιμπάνε περισσότερο λάδι σε σχέση με άλλα που οδηγούνται σωστά.
-
Νεα δεδομενα
Η αποσταση min-max ειναι 1 λιτρο οποτε εχουμε καταναλωση κοντα στα 500ml..(drdino )
Οποτε αφου βρισω λιγο την μανα μου, θα παω για αλλαγη..
Τι να βαλω? Τhe book says SAE 5W-40
-
Στο seicento που πηρα το οποιο εχει στην πλατη του 95.000χλμ αλλα ειναι απο επισκευη κινητηρα και η αληθεια ειναι οτι ακουγεταιι παρα πολυ γλυκα το μοτερακι του τι να βαλω?Του εριξα ενα Militec και 5-30 της Ford.Το οποια βλεπω οτι τα τσιμπαει..Να βαλω απε8ειας ενα 15-50 ημισυνθετικο οπως motul 6100 η να δοκιμασω αλλη μια αλλαγη με 5-30 η 5-40 8100?
-
διαβαζοντας τις τελευταιες 60 σελιδες (εκτος του οτι μου βγηκαν τα ματια) παρατηρησα οτι σχεδον δεν αναφερετε καθολου τα ARAL.
Εχω ενα yaris 1.0lt του 2000 και του βαζω τα ARAL high tronic 5W-40 (100% συνθετικα). Πως κρινετε την επιλογη μου σε σχεση με ενα αντιστοιχο 5W-40 ας πουμε του motul 8100 ή του amsoil afl.
Τι λετε, να συνεχισω με τα Aral ή να παω σε κατι αλλο?ΥΓ επισης ο φιλος Miltellas δεν βλεπω να αναφερει τα Aral ουτε στην λιστα του Kinematic Viscosity at 130C-100C-40C-4C.pdf και μου κανει εντυπωση, για ποιο λόγο συμβαινει αυτο?
ΥΓ 2 το ARAL high tronic 5W-40 τι γκρουπ ειναι?Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.
-
Βαλβολίνη για μπλοκέ διαφορικό BMW...
Τώρα φοράω την Castrol 75/140....σκεφτόμουν να δοκιμάσω την RedLine ή την AMSOIL....κάποια πρόταση?
-
Redline...Kouk.Ειναι χρονια μπροστα
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Του εριξα ενα Militec και 5-30 της Ford.Για το στρώσιμο;
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Redline...Kouk.Ειναι χρονια μπροσταΤην 75/90?
-
Για εμενα ειναι οκ το 75/90..Υπαρχει καποια συγκεκριμενη που κανει για μπλοκε ομως απο τις πολλες που δινει η εταιρια.Το 75/140 που φαινεται πολυ αλλα εσυ ξερεις καλυτερα
-
Ναι..Εχω κανει ηδη 5-6.000χλμ απο το στρωσιμο και 1000 με 5-30
-
να ρωτησω κατι οσο πιο λεπτο ειναι το λαδι υπαρχει περιπτωση να παθουν ζημια τα ωστηρια ??
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Redline...Kouk.Ειναι χρονια μπροστα
Την 75/90?
όχι πρόεδρε...
Αυτήν φορώ τώρα και θα πάω σε Castrol 75-140!Bάλε Redline 75-140...
-
Εβαλα την 75/90....η 75/140 δεν υπάρχει στον Λαμπριανίδη! Αλλωστε, μια χαρά φαίνεται σε πρώτη επαφή...
-
Γιατί δεν έβαλες ξανά την Castrol?
-
Ηθελα να δοκιμάσω την RedLine...
..άλλωστε σε 5000 χιλιόμετρα θα αλλάξω πάλι!!!
-
Πολύ καλή είναι,αλλά αν κατάλαβα καλά τον γκουρού εμείς που έχουμε παλαιά μπλοκέ με φθαρμένα δισκάκια καλό είναι να βάζουμε 75-140 γιατί βοηθάει την καλυτερη εμπλοκή
-
Κοίτα, η Castrol τον τελευταίο καιρό με προβλημάτιζε! Ακουγα αρκετά την εμπλοκή του μπλοκέ! Οπότε...
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
να ρωτησω κατι οσο πιο λεπτο ειναι το λαδι υπαρχει περιπτωση να παθουν ζημια τα ωστηρια ??ξεχασα να πω οταν εννοω λεπτο μιλαω για 0-40 ενω ο κατασκευαστης λεει 10-40
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Πολύ καλή είναι,αλλά αν κατάλαβα καλά τον γκουρού εμείς που έχουμε παλαιά μπλοκέ με φθαρμένα δισκάκια καλό είναι να βάζουμε 75-140 γιατί βοηθάει την καλυτερη εμπλοκήΣτα διαφορικά πιο χοντρή βαλβολίνη απ' ότι χρειάζεται, υπερθερμαίνει ΠΟΛΥ τη βαλβολίνη και την κάνει το ίδιο λεπτόρρευστη με τη πιο λεπτή.
Το κακό είναι ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες χαλάει το λιπαντικό γρήγορα (και φλάντζες). Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι μεγάλες θερμοκρασίες καταστρέφουν τα πρόσθετα του λιπαντικού και μετά θα έχεις ΜΕΓΑΛΕΣ φθορές. Αν το βιβλιαράκι δεν αναφέρει 80/140 δεν θα έβαζα (δεν ξέρω αν με αυτό το ιξώδες θα έχεις ΠΟΛΥ μεγαλύτερες θερμοκρασίες λειτουργίας - ίσως κάποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει).
Το μεγαλύτερο ιξώδες προσφέρει προστασία στα δόντια - τα δισκάκια χρειάζονται πρόσθετα τριβής για να λειτουργούν σωστά (άλλα πρόσθετα μειώνουν τριβές και άλλα πρόσθετα τις αυξάνουν). Διάλεξε μια βαλβολίνη που γράφει ότι αυξάνει το κράτημα στα δισκάκια των μπλοκέ.
-
Για Getz 1,1 τί λάδι να προτιμήσω;
Mobil 1 0W-40
Torco SR-1 5W40
Amsoil AMO 10W-40
Περι λιπαντικών γενικώς