-
Τι εστι SS?
-
Swift sport
-
Mobil 0-40
-
Ερώτηση: Τα 400-450 ml λαδιού παραπάνω από τη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή ποσότητα (δηλαδή γύρω στις 2 γραμμές ή 10% παραπάνω), θεωρούνται αμελητέα, από πλευράς επιβάρυνσης της λειτουργίας του κινητήρα, ποσότητα; Μιλάμε για μοτέρ που κανονικά θέλει 4,25 λίτρα λάδι.
-
Ανάλογα με το κινητήρα. Το χειρότερο είναι να χτυπάει η στάθμη του λαδιού στο στρόφαλο και να αφρίσει (πολύ) - κοιτάς το δείκτη. Αν γεμίσει αφρό (πολύ) ο κινητήρας θα πάθει μεγάλη ζημιά (σπάνουν φλάντζες, κάρτερ, καπάκια). Για 1/2 λίτρο αν δεν αφρίζει ο δείκτης δεν πειράζει πολύ - καλό είναι να ρουφήξεις λίγο από το δείκτη λαδιού.
-
[quote='lazarefa']Ερώτηση: Τα 400-450 ml λαδιού παραπάνω από τη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή ποσότητα (δηλαδή γύρω στις 2 γραμμές ή 10% παραπάνω), θεωρούνται αμελητέα, από πλευράς επιβάρυνσης της λειτουργίας του κινητήρα, ποσότητα; Μιλάμε για μοτέρ που κανονικά θέλει 4,25 λίτρα λάδι.
σε ανάλογη φάση ,,,, μου είχε χτυπήσει την τσιμούχα στροφάλου ...... για καλό και για κακό βγάλε το επιπλέον ...λάδι ....
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Mobil 0-40Γιατιιιιιιί ? Μη με παρεξηγείς απλά ρωτάω γιατί είχα δημιουργήσει την εντύπωση οτι τα Motul θεωρούνται τα καλύτερα 'γενικής' χρήσης λάδια... Η αλλαγή από 10-40 σε 0-40 , σε τι αποσκοπεί? Γενικά ρωτάω...
-
καλυτερη προστασια στην κρυα εκκινηση και σιγουρα καλυτερο στροφαρισμα!!!
-
εχω 15.300 χλμ με τα λάδια που φοράω... επειδή δεν πρόλαβα να κλείσω ραντεβου για την αντιπροσωπία, θα έχω κάνει ως τότε 16.000 ή κ 16.500 χλμ... πειράζει τόσο πολύ? το πηγαίνω με χαμηλές στροφές γενικώς το αμάξι, οπότε δεν το ξεσκίζω, για να έχω τόσο καμμένα λάδια... τί λέτε? πρέπει να τα αλλάξω επειγόντως?
-
Ρε φιλε καλοκαιρι ειναι και θελουν πιο συχνα αλλαγμα τα λαδια απο οτι αλλες εποχες..! αλλα αφου εφτασες 15000 χλμ και αυτα πολλα ειναι οποτε περιμενε μεχρι τα 16500 τι να σου πω...
-
Τα λάδια στα αμάξια τα αλλάζεις σύμφωνα με ένα μέσο όρο που υπολογίζει το εργοστάσιο. Σε μεγάλα οχήματα που παίρνουν 50 (και πάνω) λίτρα λάδι, αξίζει να κάνεις ανάλυση λαδιού πριν το αλλάξεις ή το κρατήσεις. Στα αμάξια απλά τα αλλάζεις.
Δεν συζητάω αν είναι πολλά ή όχι τα 15.000 χλμ, μόνο αν είναι 'εύκολα' χιλιόμετρα για το λάδι ή όχι. Αν ήταν 'δύσκολα' χιλιόμετρα, καλό θα ήταν να τα άλλαζες. Αν ήταν 'εύκολα' (για το λάδι) χιλιόμετρα, τα κρατάς λίγο παραπάνω από τη συνιστώμενη αλλαγή.
Αν δεν ευκαιρείς να τα αλλάξεις, πήγαινε με το όριο ταχύτητας και μη σκίζεις το αμάξι - δεν θα πάθει τίποτε επειδή θα κρατήσεις τα λάδια περισσότερο.
-
γενικά δεν ανεβάζω πάνω από 3.500 στροφές... μέχρι εκεί το ανεβάζω... κ για να κλείσω σέρβις στην ετεα θα μου παρει κανενα 10ημερο μεχρι να βρω κενό...
-
προχθές άλλαξα λάδια κ φίλτρο λαδιού μόνος μου, δε το χα ξανακάνει (η χαρά του πρωτάρη )
ήξερα επίσης ότι χάνει λάδια, αλλά όταν το σήκωσα στη ράμπα, παρατήρησα ότι το κάτω μέρος έχει κάνει μπάνιο, περισσότερο σε λάδια σαζμάν (αυτόματο είναι).
Υπάρχει λοιπόν κάποιο υγρό σαν αυτό που βάζουν στο κύκλωμα ψύξης για να βρεθεί η διαρροή για να το βάλω στο σαζμάν μπας και βγάλω άκρη?? υπάρχει επίσης παρόμοιο υγρό που να μπαίνει στα λάδια μηχανής για να διαπιστώσω οποιαδήποτε διαρροή των?
-
Υπάρχει ένα της Liqui Moli,δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά του.
-
Το GP της μανας μου στα 5000km μετα την προηγουμενη αλλαγη λαδιων εχει καψει περιπου τα μισα απο το δεικτη.
Οταν αλλαχθηκαν τα λαδια δεν ειχαν βαλει μπροστα για να περασουν τα λαδια στο φιλτρο και μετα να συμπληρωσουν.. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι ξεκιναμε με 200ml λαδιου λιγοτερα?(τοσα περνει το φιλτρο)
Το βιβλιο συντηρησης λεει οτι μεχρι 400ml στα 1000km ειναι φυσιολογικη καταναλωση.. Το δικο μας εχει καψει περιπου 1 λιτρο αρα μεσο ορο 200 ml στα 1000 και ειμαστε στα λογικα πλαισια συμφωνα με τον κατασκευαστη..
Να τα αλλαξω τωρα ή απλα να συμπληρωσω? (το λαδι ειναι καθαρο σχετικα..Πολυ λιγη 'μαυριλα')
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
...Οταν αλλαχθηκαν τα λαδια δεν ειχαν βαλει μπροστα για να περασουν τα λαδια στο φιλτρο και μετα να συμπληρωσουν.. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι ξεκιναμε με 200ml λαδιου λιγοτερα?(τοσα περνει το φιλτρο)
...
παραλίγο να την πατήσω έτσι τις προάλλες, άναψα τη μηχανή για να τσεκάρω αν υπάρχει καμιά διαρροή μπας και έκανα πατάτα και είδα που έπεσε η στάθμη κ μετά πήγε το μυαλό μου στο φίλτρο το νου σας όσοι αλλάζετε μόνοι σας πρώτη φορά λάδια + φίλτρο
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Το GP της μανας μου στα 5000km μετα την προηγουμενη αλλαγη λαδιων εχει καψει περιπου τα μισα απο το δεικτη.Οταν αλλαχθηκαν τα λαδια δεν ειχαν βαλει μπροστα για να περασουν τα λαδια στο φιλτρο και μετα να συμπληρωσουν.. Αυτο σημαινει αυτοματα οτι ξεκιναμε με 200ml λαδιου λιγοτερα?(τοσα περνει το φιλτρο)
Το βιβλιο συντηρησης λεει οτι μεχρι 400ml στα 1000km ειναι φυσιολογικη καταναλωση.. Το δικο μας εχει καψει περιπου 1 λιτρο αρα μεσο ορο 200 ml στα 1000 και ειμαστε στα λογικα πλαισια συμφωνα με τον κατασκευαστη..
Να τα αλλαξω τωρα ή απλα να συμπληρωσω? (το λαδι ειναι καθαρο σχετικα..Πολυ λιγη 'μαυριλα')
Ευχαριστω
Aλλαξε τα τελειως μαζι με φιλτρο και εισαι κομπλε
-
Ειναι φυσιολογικη ομως τετοια καταναλωση? Η σταθμη ειναι στην μεση του Min-Max..
-
Πόσα χλμ έχει σύνολο το αμάξι; Η μαμά σου οδηγεί ταριφάδικα;
-
17000 τωρα και η αλλαγη ειχε γινει στα 12000... Οδηγει λιγο οτι να ναι ειναι η αληθεια(πχ 4η και 40km/h)
Παιζει να εχει διαρροες?
Περι λιπαντικών γενικώς