-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Αλήθεια Μίλτο, μετά απο τόσους μήνες που διαβάζω το post μου γεννήθηκε μια απορία, μήπως πουλάς; Αν έχεις καλύτερες τιμές απο trade wind... γιατι όχι...
ΥΓ
Για να μην παραξηγηθούμε κάνω πλακα, εκτός απο το τελευταίοΞέρω ότι κάνεις πλάκα... αλλά μια και κάνεις...
Συνεχίζω και δεν πουλάω όπως σου έχω ξαναπεί παρότι μου είχαν μπει κάποτε σκέψεις να ανοίξω μαγαζί (ενίοτε είχα και προτάσεις). Αλλά έχω ήδη μία πολύ καλή (κατά τη γνώμη μου) και πολύ σταθερή δουλειά για να παίζω με την ψυχική μου υγεία. Περισσότερα για τα προσωπικά μου με pm, και ρώτα ό,τι θέλεις.
Καλύτερες τιμές από τον Λαμπριανίδη δεν έχω βρει πουθενά. Δεν παλεύεται ο τύπος. -
Miltela εγώ χρησιμοποιώ και στα δύο Bmw e46 και e60 το Formula SLX LongTec 0W-30.
Ποια η άποψη σου για το λάδι αυτό;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Miltela εγώ χρησιμοποιώ και στα δύο Bmw e46 και e60 το Formula SLX LongTec 0W-30.Ποια η άποψη σου για το λάδι αυτό;
αυτο με ενδιαφερει και μενα γιατι σκεφτομαι να παω απο το 0 -40 τια καστρολ στο 0 - 30
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Miltela εγώ χρησιμοποιώ και στα δύο Bmw e46 και e60 το Formula SLX LongTec 0W-30.Ποια η άποψη σου για το λάδι αυτό;
Είναι Group IV/V και μάλιστα ένα από τα κορυφαία 30ρια της κατηγορίας αυτής.
Είναι παχύ 30ρι οριακά για 40ρι (12.2cSt στους 100C όταν στα 12.5cSt ξεκινούν τα 40ρια - και 6.96cSt στους 130C), με πολύ ισχυρό λιπαντικό φιλμ (HTHS 3.5cP), αντοχή στην εξάτμιση (FP 234C), με εξαίσια ροή σε όλες τις θερμοκρασίες (PP -54C) και καλό δείκτη ιξώδους (VI 167) που υποδηλώνει ότι δεν περιέχονται πολλά ενισχυτικά ιξώδους (ένα 0W30 θα μπορούσε να έχει άνετα VI>190). Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα Group IV/V 30ρια. Έχει παρασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο της Ευρώπης. Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες (πρακτικά αδύνατο να επιβεβαιωθούν) έδειξαν τεχνογνωσία της ELF -ίσως και της FUCHS- που αμφότερες έχουν από ένα απίθανο GrIV/V 0W30 με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικά το ELF Excellium Full-Tech 0W30 και το ομόσταυλο και ολόιδιο TOTAL QUARTZ ENERGY 9000 0W30 με 12.18cSt στους 100C και 7.03cSt στους 130C, FP 226C, PP -54C, VI 170 και HTHS με τουλάχιστον 3.5cP).Εφόσον βλέπεις σωστή συνεργασία και δεν στο καταναλώνει αφύσικα το Castrol 0W30 μην το αλλάζεις.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Miltela εγώ χρησιμοποιώ και στα δύο Bmw e46 και e60 το Formula SLX LongTec 0W-30.
Ποια η άποψη σου για το λάδι αυτό;
Είναι Group IV/V και μάλιστα ένα από τα κορυφαία 30ρια της κατηγορίας αυτής.
Είναι παχύ 30ρι οριακά για 40ρι (12.2cSt στους 100C όταν στα 12.5cSt ξεκινούν τα 40ρια - και 6.96cSt στους 130C), με πολύ ισχυρό λιπαντικό φιλμ (HTHS 3.5cP), αντοχή στην εξάτμιση (FP 234C), με εξαίσια ροή σε όλες τις θερμοκρασίες (PP -54C) και καλό δείκτη ιξώδους (VI 167) που υποδηλώνει ότι δεν περιέχονται πολλά ενισχυτικά ιξώδους (ένα 0W30 θα μπορούσε να έχει άνετα VI>190). Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα Group IV/V 30ρια. Έχει παρασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο της Ευρώπης. Aνεπιβεβαίωτες πληροφορίες (πρακτικά αδύνατο να επιβεβαιωθούν) έδειξαν τεχνογνωσία της ELF -ίσως και της FUCHS- που αμφότερες έχουν από ένα απίθανο GrIV/V 0W30 με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά (ειδικά το ELF Excellium Full-Tech 0W30 και το ομόσταυλο και ολόιδιο TOTAL QUARTZ ENERGY 9000 0W30 με 12.18cSt στους 100C και 7.03cSt στους 130C, FP 226C, PP -54C, VI 170 και HTHS με τουλάχιστον 3.5cP).Εφόσον βλέπεις σωστή συνεργασία και δεν στο **καταναλώνει αφύσικα **το Castrol 0W30 μην το αλλάζεις.
Μια απορία
Τι σημαίνει στο καταναλώνει αφύσικα το ένα λάδι ενώ το άλλο φυσικά και κάποιο άλλο καθόλου ?
Οι τετράχρονοι παλινδρομικοί κινητήρες εκ κατασκευής δεν καταναλώνουν λάδια σε αντίθεση με τους δίχρονους και τους περιστροφικούς (wankel).Μήπως η κατανάλωση λαδιού είναι αποτέλεσμα κακής στεγανότητας στους θαλάμους καύσης ? όταν δεν συντρέχει άλλος λόγος π.χ. διαρροή κλπ
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Εφόσον βλέπεις σωστή συνεργασία και δεν στο καταναλώνει αφύσικα το Castrol 0W30 μην το αλλάζεις.
Δεν καίει σταγόνα, τρώει σκίσιμο χειμώνα καλοκαίρι αφού ζεσταθεί το αμάξι και όλα είναι εντάξει.
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
...
Εφόσον βλέπεις σωστή συνεργασία και δεν στο **καταναλώνει αφύσικα **το Castrol 0W30 μην το αλλάζεις.Μια απορία
Τι σημαίνει στο καταναλώνει αφύσικα το ένα λάδι ενώ το άλλο φυσικά και κάποιο άλλο καθόλου ?
Οι τετράχρονοι παλινδρομικοί κινητήρες εκ κατασκευής δεν καταναλώνουν λάδια σε αντίθεση με τους δίχρονους και τους περιστροφικούς (wankel).Μήπως η κατανάλωση λαδιού είναι αποτέλεσμα κακής στεγανότητας στους θαλάμους καύσης ? όταν δεν συντρέχει άλλος λόγος π.χ. διαρροή κλπ
'Αφύσικα' ήταν τρόπος έκφρασης. Θα μπορούσα να πω 'μη φυσιολογικά' ή 'μη προβλεπόμενα' ή 'άνω του συνηθισμένου'.
Και οι τετράχρονοι καταναλώνουν λιπαντικό, αλλά σε μικρή ποσότητα, τόση ώστε τα κατάλοιπα των καύσεων που προστίθενται στο κάρτερ συχνά μας κάνουν να νομίζουμε ότι το μοτέρ μας 'δεν καίει σταγόνα'.
Η πέραν του 'φυσιολογικού' κατανάλωση λιπαντικού μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες όπως είναι ο τρόπος οδήγησης, ο καιρός, το πλούσιο σε βενζίνη μίγμα, οι ανοχές του κινητήρα και η στεγανότητά του γενικότερα ή ειδικότερα, ή και το μη κατάλληλο λιπαντικό.
-
Μίλτο την άλλη βδομάδα θα πάρω μια 15άρα εξωλέμβια honda και θέλω λιπαντικά. Για το κιβώτιο (περίπου 0,2 λτρ - δηλαδή διαφορά στο κόστος δεν υπάρχει) AGL ή πιο 'γλιστερή' μη συνθετική valvoline (συχνές αλλαγές και ΠΟΛΥ σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας).
Λάδι πήρα valvoline για το στρώσιμο. Τι γίνεται με το 15/50 και το 5/50 της Mobil? Αντικαθιστά το παλιό, υπάρχουν και τα δύο ή αλλάζουν οι προδιαγραφές στο παλιό 15/50; Με τόσο σταθερές θερμοκρασίες περιβάλλοντος δεν θέλω το άνοιγμα του 5/50
(σκέφτομαι να βάλω σκέτο 40άρι ) Σε amsoil τι παίζει; δε με ενδιαφέρει αν είναι συνθετικό ή όχι - θέλω αντοχή σε ψηλές θερμοκρασίες.Υ.Γ. μη βιάζεσαι, η βαλβολίνη χρειάζεται σε 2 βδομάδες.
-
Απ ότι βλέπω πάντως, απο λάδια ειδικά για 4χρονες εξωλέμβιες ο Λάμπ έχει μόνο αυτό: http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... prod_id=92
Το manual τί λέει?
-
Δεν έχω στα χέρια μου το manual αλλά σε άλλες τετράχρονες βάζεις ότι λάδι θέλεις από 10/30 έως 20/50 και προδιαγραφών SF, SG, SH, ή SJ. Αν πρόκειται να το ξεσκίζεις κοιτάς και σκέτα (θέλει όμως τουλάχιστο 5 λεπτά προθέρμανση αλλά δεν θα ζοριστεί ποτέ τόσο). Επειδή δεν έχει καταλύτη μπορείς να διαλέγεις λάδια με πολλά προστατευτικά πρόσθετα (όπως αυτά για εξωλέμβιες ή μηχανάκια).
Αν αφήνεις το λάδι καιρό στο κινητήρα θέλεις πολύ μεγάλο ΤΒΝ (νερά) - με μόνο 1 λίτρο χωρητικότητα δεν χρειάζεται να μένει πολύ (βάζεις μια εφημερίδα να μη στάξει και λερώσεις την αμμουδιά, το αλλάζεις σε ένα μπουκάλι νερού και το αφήνεις στο βενζινάδικο).
Βαλβολίνες υποθέτω GL5 80 ή 90 (οι περισσότερες αυτές παίρνουν, σε 4χρονη 0,2 λτρ. ).
-
Να γράψω & εγώ τις εντυπώσεις μου από τα Motul E-Tech 8100 0W-40.
Το Σ/Κ ήταν η πρώτη φορά που το έβγαλα από την πόλη & έκανα “πατημένος” ένα μικρό ταξίδι μέχρι τα Καμένα Βούρλα που για μένα είναι ένας καλός δείκτης.
- Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι στην 5η κέρδισα 200-300 στροφές! Έφτασε 5.200-5.400rpm.
Το αυτοκίνητο έβγαλε μεγαλύτερη τελική! Είχε ελαφρύ αέρα & η θερμοκρασία περιβάλλοντος ήταν 32-34 βαθμούς. - Η κατανάλωση ήταν χαμηλότερη & το αυτοκίνητο ενέβαζε γρήγορα & αβίαστα μέχρι τις 4.000rpm με το μισό γκάζι!
- Ο θόρυβος του κινητήρα παραδόξως – για λεπτό λάδι - μειώθηκε & τώρα υπερισχύει μόνο ο αεροδυναμικός θόρυβος. Η δε χροιά του μοτέρ είναι πολύ ομαλή & ρυθμική.
- Με το λάδι αυτό είχα κάνει γύρω στα 2.000Km μέσα στην πόλη σε 4 μήνες & αρχικά είχε καταναλώσει γύρω 300gr. & μετά σταμάτησε να κατεβαίνει περισσότερο ο δείκτης & σταθεροποιήθηκε. Τώρα στο ταξίδι το έλεγξα στην επιστροφή & δεν μεταβλήθηκε καθόλου.
- Η θερμοκρασία του νερού –δυστυχώς δεν έχω όργανο λαδιού- κυμαινόταν από 80-90 βαθμούς ανάλογα την κλίση του δρόμου. Χαμηλότερα γύρω στους 5 βαθμούς περίπου από πριν αλλά αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται στο λάδι ή στο WaterWetter που του έβαλα πριν ένα μήνα.
Εν κατακλείδι είμαι πολύ ευχαριστημένος & ειλικρινά δεν περίμενα τόσο έντονη & μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Castrol 10W-60 που χρησιμοποιούσα για χρόνια.
Υ.Γ το μόνο μειονέκτημα είναι ότι από τον ενθουσιασμό μου στην επιστροφή δεν πρόσεξα ένα μπλε station Xcara με κεραία στο πίσω δεξί φτερό & μία ογκώδη κατασκευή στο ταμπλό εμπρός από τον συνοδηγό στην κατηφόρα του Μαρτίνο & τώρα η φωτογραφία από τα οπίσθιά μου μαζί με τα Km κοσμούν κάποιο φάκελο της τροχαίας.
- Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι στην 5η κέρδισα 200-300 στροφές! Έφτασε 5.200-5.400rpm.
-
ποια εινα τα 3 πρωτα λαδια 0 - 40 που θεωρουντε καλυτερα στο στροφαρισμα του κινητηρα ??
εαν που με οτι δεν μας ενδιαφερει τιποτε αλλο δηλαδη αν θα καψει ποσο θα καψει και τα λοιπα.
-
Μιλτο σημερα που πηγα να παρω λαδια μου ειπαν οτι τα 8100 e-tech τα σταματανε απο παραγωγη!!Μαλλον θα παρω τα 300V 5-40
Σημερα εριξα το Mili στο μοτερ Miλτο.Ποσο χιλιομετρα να το κρατησω μεσα για να δουλεψει?Τα λαδια ειναι καινουργια και 8ελω να βαλω κατι καλυτερο για το καλοκαιρι για αυτο και χτυπαω τα 300V -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
ποια εινα τα 3 πρωτα λαδια 0 - 40 που θεωρουντε καλυτερα στο στροφαρισμα του κινητηρα ??Στο ΙΔΙΟ ιξώδες, ένα πολύ καλό λάδι μπορεί να δίνει μερικά άλογα παραπάνω (λόγω χαμηλών τριβών κλπ).
Αν όμως διαλέξεις το λάδι που δίνει τα (πολύ) περισσότερα άλογα, είναι σίγουρο ότι αυτό το λάδι γίνεται σε λίγα χιλιόμετρα σα νερό (λεπταίνει) ή το φιλμ του σπάει πολύ εύκολα και δεν προστατεύει το κινητήρα.
Σε αγώνες που θα επισκευαστεί ο κινητήρας μετά τον αγώνα, χρησιμοποιείς ένα πολύ λεπτό λάδι που θα σου δώσει παραπάνω άλογα και ας έχει φθορές ο κινητήρας - φτάνει να μη σπάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλεις να το κάνεις στο αμάξι σου.
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Μιλτο σημερα που πηγα να παρω λαδια μου ειπαν οτι τα 8100 e-tech τα σταματανε απο παραγωγη!!Μαλλον θα παρω τα 300V 5-40
Σημερα εριξα το Mili στο μοτερ Miλτο.Ποσο χιλιομετρα να το κρατησω μεσα για να δουλεψει?Τα λαδια ειναι καινουργια και 8ελω να βαλω κατι καλυτερο για το καλοκαιρι για αυτο και χτυπαω τα 300Vτο οτι το σταματανε πρωτη φορα το ακουω...
ποιο μαγαζι στο ειπε αυτο?
-
Τα συγκεκριμένα motul έχουν αντικατασταθεί από κάτι σε 0W30.
http://www.motul.de/i/prd/prod_auto/8100_etech.htmΛεο , τα mobil είναι δυο διαφορετικοί τύποι που κυκλοφορούν παράλληλα. Τα 15W50 είναι μάλλον καλύτερα.
Το 5W50 κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια στην Αυστραλία , είναι νομίζω best seller εκεί. -
καλησπερα στο φορουμ
προσεξτε την εξης περιπτωση: Golf V 1.6 FSI με λαδια συνθετικα 5-30 ως τα 30.000 καιει περιπου 1-1,5 λιτρο ανα 15.000χλμ. στην αλλαγη των 30.000χλμ. μπαινουν ημισυνθετικα 10-40 και εδω και 10.000χλμ. δεν εχει καψει σταγονα.
το ερωτημα ειναι: στην επομενη αλλαγη στα 45.000 ξαναβαζω ημισυνθετικα ή μηπως τα συνθετικα ειναι πιο 'υγιη' για τον συγκεκριμενο κινητηρα ακομα κι αν τσιμπανε λιγακι?
σκεφτομαι παντως να βαλω συνθετικα ως πειραμα για να δω αν το οτι σταματησε να καιει λαδια οφειλεται στην επιλογη των ημισυνθετικων ή στο οτι ο κινητηρας μετα απο 30.000χλμ 'εστρωσε' πλεον.
τι λετε?
-
100ml ανα 1000 χλμ, μια χαρά φαίνεται .
Αν θες βάλε τα 5W30 SynPower XL-III 5W-30 της Valvoline, τα έχει δοκιμάσει ο G60 και δεν τα καίει τόσο εύκολα. Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε πολλά 5W30.
Καλύτερα τα 10W40 να τα αντικαταστάσεις έστω με κάτι σε 5W40 που να καλύπτει την προδιαγραφή 502.00 της VW. -
το ζητημα ειναι οτι τα ημισυνθετικα (δεν ξερω τι μαρκα δυστυχως) μου τα εβαλε επισημη αντιπροσωπεια. ελπιζω να καλυπτουν τις προδιαγραφες της vw αν και η αληθεια ειναι οτι ελληνικη επισημη αντιπροσωπεια δεν μπορω να την εμπιστευτω..
-
15.000 χλμ. με 10W40 είναι υπερβολή. Άλλαξέ τα ΤΩΡΑ.
Περι λιπαντικών γενικώς