-
- τί θερμοκρασίες λαδιού βλέπεις; (αν δεν απατώμαι η GTA πρέπει νά έχει ανάλογο όργανο)
-
Η καταναλωση ειναι γυρω στο 14-15.
Το μοτερ εχει 42.000χλμ.Δεν καιει σταγονα.
Το αμαξι εχει θερμοκρασια λαδιου.Μεσα στην πολη εχει γυρω στους 100 σταθερα.Στα τσιτωματα 120 και σε πλακωμα ασχημο στην εθνικη με ταχυτητες ανω των 240 βλεπεις και 130..
Για να ζεστανω το αμαξι πολυ απλα το βαζω μπρος,πεφτουν οι στροφες και ξεκιναω κρατωντας τις στροφες κατω απο 2500 μεχρι να ανεβει το λαδι στους 100..Τα λαδια αλλαζονται max καθε 5.000χλμ. -
Πόση ώρα πρπ σου παίρνει μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία λαδιού στους 100?
-
Περιπου 20 λεπτα με το cruise control στις 2.000στροφες και ρολαροντας με 6η.
Μεσα στην πολη περιπου στο 15λεπτο με 1η-2α. -
Σε ευχαριστώ
-
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
Το αμαξι εχει θερμοκρασια λαδιου.Μεσα στην πολη εχει γυρω στους 100 σταθερα.Στα τσιτωματα 120 και σε πλακωμα ασχημο στην εθνικη με ταχυτητες ανω των 240 βλεπεις και 130..
Για να ζεστανω το αμαξι πολυ απλα το βαζω μπρος,πεφτουν οι στροφες και ξεκιναω κρατωντας τις στροφες κατω απο 2500 μεχρι να ανεβει το λαδι στους 100..Τα λαδια αλλαζονται max καθε 5.000χλμ.Ωραίο το ζέσταμα σου και τα υπόλοιπα στοιχεία.
Κλείνω προς το να προτείνω ένα γερό 40άρι (π.χ. Motul 300V, Redline, Amsoil AMO) ή κάποιο αντίστοιχο 50άρι - εφόσον δεν σου καίει σταγόνα. Εξαρτάται πόσο συχνά πηγαίνεις με 240 και πόσο χρόνο μένεις σε θερμοκρασίες των 130. Αν σου κάψει ξαναγυρνάς σε παχύτερο.
Ποιας χρονολογίας ειναι; Μετατροπές δεν έχει, σωστα;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Για να ζεστανω το αμαξι πολυ απλα το βαζω μπρος,πεφτουν οι στροφες και ξεκιναω κρατωντας τις στροφες κατω απο 2500 μεχρι να ανεβει το λαδι στους 100..Τα λαδια αλλαζονται max καθε 5.000χλμ.Ωραίο το ζέσταμα σου και τα υπόλοιπα στοιχεία.
Κλείνω προς το να προτείνω ένα γερό 40άρι (π.χ. Motul 300V, Redline, Amsoil AMO) ή κάποιο αντίστοιχο 50άρι - εφόσον δεν σου καίει σταγόνα. Εξαρτάται πόσο συχνά πηγαίνεις με 240 και πόσο χρόνο μένεις σε θερμοκρασίες των 130. Αν σου κάψει ξαναγυρνάς σε παχύτερο.
Ποιας χρονολογίας ειναι; Μετατροπές δεν έχει, σωστα;
Exει φιλτρο,εξατμιση.
Το αμαξι ειναι του 2004.
Το προβλημα ειναι οτι δεν συνιστα αλλα το μοναδικο ιξωδες που ζητα ειναι το 10-60!
Εχει μεγαλη γωνια μπιελας με αποτελεσμα να καταπονει λαδι..Εχω ακουσει μοτερ με 5-40(δεν καιει σταγοντα) και κανει σαν κροταλιας απο τα ωστηρια η δεν ξερω απο τι..
το -
Αν θες οπωσδήποτε κάτι διαφορετικό μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σαν το Redline 15w50 ή το ίδιο σε 20w50. (χειρότερο στα κρύα αλλά λογικά ανθεκτικότερο στα ζεστά)
οί 130..βαθμοί σου είναι 266°F και οι 225°F που αναφέρει η redline είναι 107°C.
Η redline διαφημίζει ότι το 50άρι της είναι παχύ σαν 60άρι άλλου κατασκευαστή. Μια -ακριβή δυστυχώς- δοκιμή θα δείξει...
-
Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις το Shell Helix Ultra Racing 10w-60 ή το Valvoline VR-1 Racing 10w-60 ή να δοκιμάσεις κάποιο ντιζελόλαδο που είναι κατά κανόνα πιο ανθεκτικά από τα λάδια που προορίζονται για βενζινοκινητήρες. Γνώμη μου, να μην ξεφύγεις από το ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής γιατί θα ξέρει καλύτερα το μοτέρ του. Αν και το 10-60 παραείναι ανοιχτό ιξώδες που υπο νορμαλ συνθήκες να μην το χρειαστείς ποτέ γι αυτό και έχει την ένδειξη Racing που υποδηλώνει συνεχές σκίσιμο σε πίστα...
-
Το ότι προσέχεις τόσο πολύ στο ζέσταμα και το ότι αλλάζεις τόσο συχνά σε βοηθάει να δοκιμάσεις κάτι πιο ήπιο πχ 15-50 ή 10-40, σε καλό συνθετικό πάντα. Δηλαδή σε τόσο λίγα χλμ δεν θα προλάβει το fuel dilution να σου λεπτύνει ενοχλητικά το λάδι κάτι που έχει παίξει μεγάλο ρόλο κατά την επιλογή του.
-
Redline 15w50[/url] ή το ίδιο σε 20w50. (χειρότερο στα κρύα αλλά* λογικά ανθεκτικότερο στα ζεστά*)Γιατί, αφού και τα 2 είναι 50άρια λάδια. Θεωρητικά το πρώτο θα έχει περισσότερα Viscosity improvers προκειμένου να έχει μεγαλύτερο Viscosity Index.
Εγώ ασπάζομαι την άποψη του onyx, αν και φοβάμαι για το 40άρι αν θα έχει επαρκές κινηματικό ιξώδες σε παρατεταμένο ζεστό σκίσιμο. Για τους ίδιους λόγους στη μηχανή λάκισα να κατέβω στο MCT (10-30) και παρήγγειλα το 40άρι MCF.
-
87000χλμ περίπου αισίως στο 1300άρι Swift μου και το σέρβις των 90000 είναι ήδη αρκετά κοντά.Όπως επίσης το καλοκαιράκι με τις ζέστες του.Και ένα παραπάνω όταν μιλάμε για την Κρήτη.
Σε 1-1μιση μήνα περίπου θα γίνει το εν λόγω σέρβις.
Στο προκείμενο τώρα.Στην αποθήκη μου τώρα, υπάρχουν δυο επιλογές για ιξώδες λιπαντικού.Από τη μία το εξαιρετικό, καθώς απόδεικνύεται, HDD 5W30 και από την άλλη η σταθερή αξία AMO 10W40, προσφορά της Amsoil both (είπαμε οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας! ).
**Τι να επιλέξω εν'όψει καλοκαιριού?**Να συνεχίσω με το 5W30,το οποίο παραμένει στον κινητήρα μου τώρα 12000χλμ (από τα 75000) ή να γυρίσω στο 10W40 για μεγαλύτερη ...ψυχολογική ηρεμία?
Σε αυτό το σημείο να πω, πας ο κινητήρας μου έχει συμπαθήσει ιδιαίτερα το 30άρι, δεν το καίει (κρίνοντας εκ στάθμης πάντα), ακούγεται υπέροχα είτε εκκινώντας το πρωϊ, είτε στροφάροντας ανελέητα μέχρι και τον κόφτη (κυρίως 2α ή 3η).
**Χρήση:**Το πρωϊ με το που θα εκκινήσει, ξεκινάει να τσουλάει κιόλας.Δεν περιμένω να ζεσταθεί.Παρόλα αυτά δεν περνώ το όριο των 3000σαλ για κανά 10λεπτο περίπου.Στην εθνική **σπανίως **πηγαίνει κάτω από 130χαω (5η με 160χαω έχω 4200σαλ), παρόλα αυτά καγκουροεκκινήσεις και κόφτες σε φανάρια μετρημένες στο ένα χέρι τώρα 3 χρόνια.Μετά από διαιδρομή στη διάρκεια της οποία έχει προηγηθεί παρατεταμμένο σκίσιμο, ακολουθεί ευλαβικό 'κρύωμα' στο μοτέρ, είτε πηγαίνοντας υποτονικά, είτε αφήνοντάς το να δουλέψει για 1-2 λεπτάκια στο ρελαντί, αφ'ότου το παρκάρω.
Το 30άρι μου γνέφει επικίνδυνα ,τολμώ να πω...
-
Να συνεχίσεις με το 30άρι.
-
Βάλε το 30άρι και βρες κάποιον να του πουλήσεις τα άλλα... μάλλον δεν θα σου χρειαστούν!
-
Η redline διαφημίζει ότι το 50άρι της είναι παχύ σαν 60άρι άλλου κατασκευαστή. Μια -ακριβή δυστυχώς- δοκιμή θα δείξει...
Έχω διαβάσει οτι το φιλμ του λιπαντικού που περιέχει εστέρες είναι πολύ πιο ανθεκτικό από ένα απλό στο ίδιο ιξώδες. Δηλαδή μπορεί να είναι και τα δύο 40άρια αλλά αυτό με τους εστέρες είναι πολύ πιο δύσκολο να διασπαστεί.
-
Παντως οταν βγαζω τον δεικτη λαδιου να δω το λαδι αφου εχει δουλεψει το μοτερ,το λαδι ειναι πολυ λεπτο(κυλαει απο τον δεικτη και πεφτει) σε σχεση με το 15-50 της Redline που ειχα σε αλλο μοτερ..
Να θυμισω οτι τα Selenia εχουν κανει ουτε 500χλμ απο την τελευταια αλλαγη -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Nα κανω μια ερωτηση και εγω.
Στην GTA μου (alfa romeo 3.2 V6) o κατασκευαστης ζητα 10-60 λιπαντικο ΑΥΣΤΗΡΑ.
Αυτη την στιγμη φοραω τα Selenia 10-60.
Zηταω κατι καλυτερο και το μονο που βρηκα ηταν τα Castrol 10-60.
H motul προτεινει 20-60!!
Τι συστηνετε?
Το αμαξι οποτε κυκλοφορει οδηγιεται και δεν περιφερεται απλαΔεν θα βρείς καλύτερο από το Selenia 10-60 Racing όσο και να ψάξεις, μιλάω πάντα για 60άρι.
γιατι το λες?
θα ηθελα να ακουσω την αποψη σου.
Στο συνεργειο που παω ερχονται αρκετα Ferrari τα οποια φορανε και αυτα 10-60 αλλα της Shell. -
αυτα προτεινει η φεραρι τα shell.
η αλφα ρομεο ομως προτεινει τα σελενια. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
η αλφα ρομεο ομως προτεινει τα σελενια.ε και?
Συγκρινουμε λιπαντικα. -
Ο χρήστης pilotos έγραψε:
η αλφα ρομεο ομως προτεινει τα σελενια.ε και?
Συγκρινουμε λιπαντικα.δεν μπορουμε να συγκρινουμε λιπαντικα,παρα μονο στο εργαστηριο.
οι αποψεις οτι το ταδε λαδι το καιει η οτι το αλλο που εβαλα δεν το καιει οποτε ειναι και καλο το λαδι ,δεν ειναι τιποτα παρα πληροφορηση.
ο κατασκευαστης που προτεινει ενα λαδι δεν ειναι βλακας και εμεις εξυπνοι.
Περι λιπαντικών γενικώς